A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Binyek: meselj! Milyen gondok vannak! Keszits fol minket!

KépKép
KépKép
tontica

Moni: latod milyen kicsike a fulbevalo!
Kép

KépKép
KépKép
tontica

Tonti!
Erre nem lehet felkészülni!Én is nagyon szarul voltam anyámmal annak idéjén és úgy gondoltam,hogy én majd ezt sokkal jobban fogom csinálni a gyerekeimmel!De dehogy!Iszonyú érzés,hogy látom a gyerekem szemében a gyűlöletet,amikor próbálom a helyes úton tartani! :cry: Folyamatos konfrontálódások,sértődések,veszekedések és egyre gyakoribb ordibálások között vergődök... :( Persze a lányom nem annyira van ki,ránt egyet a vállán és 1 óra múlva elfelejti,hogy min veszekedtünk és ugyanúgy csinálja az idióta dolgait!
Visszapofázik,sutyi-titkos telefonok meg sms-ek,tanulás leszarva,és az iskolából hazáig 1 óra alatt ér,pedig max. 30 perc kell hozzá.De mivel nem tudom sehova elengedni,mert megbízhatatlan,így kihasznál minden percet,amit csavargással és felügyelet nélkül tölthet! :( Pedig még másodikos korában is mintagyerek volt,egy tündér.Aztán évről évre egyre rosszabb lett és még nincs vége!!!Jaj!
Most pláne nagyon rossz,mert nem sok időm van,amit csak vele tudok tölteni,pedig próbálom,mert igényelné....
Az apja meg egy idióta,sokra nem megyek vele!Amikor elviszi,akkor elmennek valamelyik haverjához bulizni éjjelig,másnap alszanak délig,ad neki ebédet és hazahozza.Nála ennyi a gyereknevelés és foglalkozás.Sokat segit,mondhatom...

binyek

vazzeg binyek nem irigyellek :cry: ja szerintem megyek ma postra :wink:
http://www.babakocsit.hu/index.php?opti ... &Itemid=58

lanyané

ancsi és tök jó ingyen házhoz is hozzák és ha pesti vagy még-5%-kot kapsz tök király és szerintem elég jó az űlés 6fokozatban dönthető ami nekem lényeg volt mert szerintem én tavasszal beindulok és csavargok majd az országban :D

lanyané

petricsek! :wink: :D el mult a laz?

dragonfly! hat nalatok sem bokezuek, jo hogy nem kel visza menyel dolgozni, hat nagyon utalom en is magam hogy visza megyek melozni, de sajna maskep nem megy :cry: :cry: :cry:

ridencs! jo hogy el mult a mellgyladas :D

sotske! otthon vagytok mar, minden ok? remelem :D

Kép

Michelle, Mattia es Miki apu eletem ertelme
http://picasaweb.google.com/ardelean13/ ... 3519403826
demoniq13

Tonti,
Barni az enyém, Zsuzskáé Gergő :lol: , de tényleg összetéveszthetőek.

Zsuzska!
ne már!!! Miért vágtátok le??? Barnusnak is iszonyú göndör. Tőlem örökölte. Kislány koromban göndör voltam, mostanra kiegyenesedett, nem tudom, miért.

KépKép
lili73

zsuzska! de jo ez a fiokos kep, meg jo hogy nem dol el vele :wink: a kis leanyzo is jol lovagol :D

ancsi! Zsofi hason vagy haton alszik?

binyek! hat majd jo aron el adom oket az ebay-en, te nem probaltad
:D :D :D, eleg durva amit meselsz, es mikora a kicsik 10-12 evesek leszneg meg roszabb lesz :cry: :cry: :cry:

tonti! nagyon kis edes a fulcsike es Anna mar kesz modell

Kép

demoniq13

Lili, Zsuzska: ezer boccs!!! :oops: :lol: Bar, most mar majd nem lesznek annyira osszeteveszthetoek. A Gergo a kiskopasz, a Barni a kisfurtos. :lol:

Lili: nalunk fodritva van (halal komolyan) kislanykoromban total egyenes hajam volt most meg hullamos sot majdnem gondor. Anyamnal is ugyanigy volt. Fiatalkoraban egyenes aztan elkezdett hollamosodni most meg gondor furtjei vannak. Szerintem ez a terhesseg alatt fellepo hormonvaltozasnak koszonheto, minnel tobb gyereket szulunk annal gondorebbek vagyunk (anyumnak 5 gyereke van es van 7-8 veteles). (En "meg" csak 3 gyereknel es egy vetelesnel tartok. :roll: )

Binyek: en nem is tudom hogyan lehet ezt kezelni, max. csak probalkozni lehet aztan elviselni, majd megvaltozik. Nekem anyum panaszkodik egyfolytaban a 13 eves hugomra viszont a 10 eves ocsem meg nem romlott el.

Ja, elfelejtettem mondani, multkor megkerdeztem a dokitol a szemeszetet es azt mondta itt csak akkor kuldik el a gyerekeket ha valami eszreveheto bajuk van. Elmentem maganhoz es ott azt mondtak hogy a kicsiket nem tudjak megvizsgalni csak 3 ev folott ja es egy vizsgalat 80 euro. :shock: A nagynak kertem idopontot.

Megint (vagy meg mindig) betegek, Rate lazas, Anna krakog/kohog. Alex eddig jol van.

KépKép
KépKép
tontica

Tündi Anyukám karácsonyra kapta a fényképezőgépet a húgomtól meg tőlem. Úgy örült neki, mint egy kisgyerek :lol:

1szalpasi Ez a névadásos mizéria nevetséges. Húgoméknál is gyorsított esküvő volt, hogy ne a volt-férj nevére kerüljön a pici, pedig eredetileg nem akartak összeházasodni.

Anny Ez a fél órás dolog nekem is ismerős.. Amikor jártam be Dórához etetni, hogy hazahozhassuk, néha gondoltak egyet, és nem etették meg Kingát, hanem meghagyták nekem. Aztán sürgettek, hogy vizit van, húzzak már el végre..

dragonfly Nekem nagyon jó dolgom van, a férjem is itthon van velünk, úgyhogy nagyon kényelmes így. Be is van osztva: Kinga az én lányom, Dóra az övé. Időnként meg cserélünk, de így legalább nincs vita, hogy ki kel fel, ha sír a gyerek :lol: Aztán majd, ha visszamegy dolgozni, nem írok blogot :wink:
Mi szoktunk adni néha melegített vizet (felforralt-lehűtött). A kamillára azt mondta a védőnő, hogy csak úgy fél éves kortól.

riddencs Te szegény :( Nekem még a kórházban gyulladt be. 39 fokos lázam is volt mellé, gyerek meg nem, úgyhogy az egyik nővér kézzel fejt meg. Kegyetlenül fájt..

demoniq Nálunk is mániája mindenkinek az aranyékszer. De úgy tűnik, végre eleget hisztiztem, és nagymamám pénzt adott, hogy vegyünk nekik, amit szeretnénk :)

zsuzska, anny Nekem is ilyen szép, dús, göndör hajam volt, de persze a csajok az apjuk vékony, egyenes haját örökölték. A férjem röhög is rajtunk, hogy nincsenek génjeink, mert a húgomnak is mindhárom gyereke az apjára hasonlít :?

binyek Ha lehet, én is bekéreckednék a táblába :)
gyerekek: Kinga és Dóra
születés: 2008.11.03.
evés: reggel 6 és este 10 között esznek 6*110ml tápot
éjszakai alvás: kelés 6-7, elalvás 22-23
nappali alvás: még rendszertelen
súly: kb. 4,5 kilo
éjszaka átalvás: 2 hónaposan

Mi most készülődünk a költözésre, megyünk haza Pestre (a szülés miatt jöttünk Szegedre fél évre). Kicsit tartok tőle, de már borzasztóan vágyom haza, a kényelembe.
szamy

Tonti! én azt hittem direkt cserélted össze a két gyereket.
Apja akarta levágni, hogy végre fiús lett. eddig úgy nézett ki mint egy lány :) iszonyat göndör, és erős szálú. állandóan mindenki azt tapogatta... most meg Fanni akarja állandóan megfogni a fejét, mert nem érzett még ilyet ...bük ezerrel :)
Nekem világ életemben göndör hajam volt, hol rövid, hol Demjén fejem :) most levágattam, de így is göndör...

Mi is szülés/kórház/doki miatt jöttünk Szhely-re,de egyenlőre maradunk.

Tonti! Te már elmesélted, hogy kerültél ki spanyolba?? ( én még nem tudom :))

zsuzska80
Szombathely

Sziasztok!

Lanyané! Köszi az infót.

Demoniq! Csak hason. Mind a ketten, a fülbevaló sosem zavarta őket.

Bocsi, most megyek, mert megyünk sétálni.

Üdv,
Ancsi

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
ancsi76

Sziasztok!

Most kaptam a tippet Rebétől hogy van itt ez a fórum, ahova én is szívesen csatlakoznék és ha nem haragszotok elhalmoználak titeket a kérdéseimmel.

Rólam pár szót:
Az ikreim a Budai Meddőségi Centrumban fogantak még májusban, de lefagyasztották őket és augusztusban kerültek vissza hozzám és azóta itt növögetnek a hasamban, hatalmas örömünkre. Eddig minden rendben van (kombinált teszt, AFP, genetikai uh alapján). A vasam alacsony, de arra szedek Maltofert.
Egyébként a beültetéstől fogva itthon töltöm a napjaimat nyugalomban. Persze amit tudok házimunkát megcsinálok, sétálni, vásárolni is szoktam és azért összejárunk a barátaimmal is Szóval nagyjából ugyanazt az életvitelt folytatom mint eddig. Nyilván mostanában már hamarabb elfáradok, főleg délután, estefelé kezd el feszülni a hasam, akkor pihenek. Próbálok mindent úgy csinálni ahogy a testem parancsolja.
Eddig az egyik baba mutatta meg mi is van a lába között. Ő kisfiú. A másikra azt mondták nagy valószínűséggel kislány, de ezt gondolom azért mondták mert nem mutatta meg milye van. A lényeg hogy egészségesek legyenek. 3 hete kezdtek el rugdosni és nagyon élvezem.

Ti hogy folytattátok az életeteket amint kiderült hogy ikreket vártok? Folytattátok úgy ahogy eddig vagy sokat pihentetek?
A hasfeszülésről -ami nekem esténként szokott jelentkezni- azt olvastam hogy normális. Nektek is volt ilyen?

A férjemmel megbeszéltük hogy januártól már elkezdtünk nézelődni hogy mit is vásároljunk, illetve vásároljon a férjem ha itt lesz idő.

Ti milyen babakocsit ajánlotok? Egymás mellettot vagy mögöttit.
Én kétfélét néztem ki:
http://www.firstwheels.nl/en/twin-functies.php
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =2&whid=25
Eddig nekem az első, egymásmelletti tetszett, de már kaptam pár pozitív érvet az egymás mögöttiről.
Melyikkel könnyebb közlekedni?

Ti hogy helyeztétek el a kiságyakat Egymás mellett hogy közel legyenek egymáshoz? Elég egy pelenkázó asztal?

Tudtatok szoptatni?

Egyenlőre ezek a főbb kérdéseim.
Bármilyen további ikres praktikákat, tanácsokat szívesen fogadok.

És előre is köszönöm a válaszokat.

Kép
vucuska

tonti! mar megint? remelem el viszi a cica a lazat :D de tenyleg mar en is akartam kerdezni, hogy volt ez a nagy koltozesed? merre ismerted meg a ferjed?

szamy! koltozes?hat nem irigyelek, hat igen en is jobban orultem volna a penznek mert be tettem volna banka nekik, most nem reg tettem be nekik a penzeket amit kaptak

ancsi! koszi :D

Kép

demoniq13

Vucuska,
üdv itt,
én két hónapot dolgoztam még beülti után, akkor véreztem, így rögtön táppénzre mentem, és onnantól otthon pihi. Nem volt rossz időszak :wink: aztán talán a 22. héttől feküdnöm kellett,mert rövidült a méhszáj.
babakocsi, nekem nevenincs, egymás melletti, teljesen jól bevált, bár a csomagtartóba nem fér be összecsukva sem, én csak sétára használom, és az utca végi közértig megyek vele, ahova beférek szerencsére.
kiságyak L alakban a sarokban
szoptatás ment, de kellett tápszer is kiegészítésként, mert kettőnek nem volt elég. Barnus még mindig szopik kicsit.
hasfeszülés normális. ha hosszan keményedik, akkor kell szólni a dokinak.

KépKép
lili73

vucuska! udv. nagyon jo hogy jottel erdeklodni :D en sem dolgoztam a 4-ik honaptol, de azert itthon mindent meg csinaltam, vasaroltam, seteltam, juliusban meg festetunk is es csak mi csinaltunk egyedul, augisztusban velencei gyalog turan es hegymaszasban is ki vettem reszem (szeptember vegen meg szultem). Persze mindenki mas, csinald amit ugy erzed hogy megy. Nekunk egymasmeletti kocsink van es nagyon szeretem, annak idejen neztem a peregost de neheznek tunt csak maga az alvany, ez ami van konyebb es nagyon jol nez ki amit te is ki neztel, nem tul draga? az eleyen egy kisagyba aludtak a babak kulonbozo poziciokba, most nem reg kulon tettem okek, olyan vonatosan alitotam be az agyakat, mert meg a mi szobanka vannak, ha att teszem oket, ugy teszem majd hogy lassak egymast, sajna nalam nem ment a szoptatas, de sokaknak nagyon jol ment, ez sem egyforma

Kép

demoniq13

Lili!
Köszi szépen a hozzászólást.
Az a baj hogy nem igazán tudom mi is a haskeményedés. Már annyi helyen kérdeztem, még a dokimat is. Azt mondták hogy meg fogom ismerni, mert kemény a has, mozdulni is alig bír az ember, meg talán fájdalom is van. Te ezt hogy jellemeznéd?
Én általában esténként vagy hosszabb séta után, ja és kajálás után szoktam érezni hogy feszül a hasam. De az feszülés. Más kellemetlenséget nem érzek.
De jó hogy tudtál/tudsz szoptatni. Remélem nekem is lesz majd tejem. Nagyon szeretném én is minél tovább szoptatni a babáimat.
Én majd jövőhét csütörtökön megyek legközelebb dokihoz, remélem mindent rendben talál ismét. Kopp-kopp-kopp.
Te hányadik héten szültél? Császároztak vagy természetesen szültél?

Kép
vucuska

Vicuska!
Örülünk,hogy idetaláltál!Jó helyre jöttél! :wink:
Gratula a babókhoz!Az enyémeket nem lehetne most egy kicsit lefagyasztani és kb egy hét múlva,amikor kialudtuk magunkat,akkor kiolvasztani??? :lol: :lol: :lol:
Nekünk egymás melletti kocsink volt először,de az ötödik séta után,azt mondtam,hogy vagy lesz másik kocsi vagy soha többet nem sétálunk,csak majd ha gyalogolnak! :roll:
Most olyan Perego-m van,mint amit kinéztél és IMÁDOM!Szerintem a legjobb!ÉS amíg kicsik voltunk,addig a Perego bébihordozókat is bele tudtam pattintani az ülések helyére,nagyon praktikus! :)
Egy pelenkázó mindenképp elég,szerintem.
Az ágyakat mi már mindenhogy húztuk-vontuk-próbáltuk,most éppen külön szobában alszanak,mert hol az egyik sír fel a foga miatt,hol a másik. :?
Mi 4 hónapig szoptattunk,utána elapasztottam,mert nem volt már elég és irtó macera volt a szopi+pótlás+állandó mérlegelés két gyereknek.

binyek

Demoniq!
Neked is nagyon köszönöm a választ.
Elég aktív kismami voltál. :D
Az egymás melletti babakocsit amit kinéztem a Brendonban láttam eddig és 120.000,- a sportkocsis része plussz még kell venni mózeskosarat ami 30-30 eFT, plussz adaptert és még a kocsiülés. Elég húzós, de most ezen nem akarunk spórolni. A férjem szerint viszont nem túl stabil és ha mennénk vásárolni a sorok között nem igagzán férnénk el vele.
Én is affelé hajlok hogy az első pár hétben legyenek velünk egy szobában, aztán át lehet vinni a babaágyakat a másik szobába.
Megnéztem a fényképeket, nagyon édesek a babák!
Hányadik hétre születtek?

Kép
vucuska

Vucuska,
tényleg tudni fogod,mi a komoly keményedés, de remélhetőleg csak nagyon sokára :P ! Olyan a has olyankor, mint egy kemény medicinlabda, összeugrik, ha érted, mire gondolok. De még az is normális, ha csak pár mp.-ig tart, és utána kilazul. Ha fekvésben jön rá az emberre, úgy érzi, menten fel kell ülnie. Nálam legalább is így volt. Magnéziumot szedetnek veled, ha szükséges (keményedés ellen).
A feszülés azért van, mert nyúlnak a méhszalagok, ahogy nő a pocak.
Épp betöltött 36 hétre szültem. Aznap éjjel tényleg olyan kemény volt a hasam, és nem akart elernyedni, akármilyen pozícióban feküdtem, ültem. Gondolhattam volna, h az volt az előjele annak, h idő van. Magzatvíz elfolyt, császároztak, mert Aliz keresztben feküdt.

KépKép
lili73

Tonti!
Miről maradtam le???Gyerek-újraosztást csinálsz??Én olyanokat kérek,akik alszanak éjjel! :lol: :lol: :lol: De legalább ilyen édesek és kedvesek legyenek,mint az enyémek... :wink:

Én göndörhajjal születtem,göndör voltam kicsinek,nagynak és most öregnek is göndör vagyok,de nagyon utálom!Volt egy idő(10 év),amíg heti kétszer jártam fodrászhoz,hogy egyenesre száríttassam.Most erre speciel nincs időm,úgyhogy marad a labancfrizu'! :roll:

Szamy!
Betettelek a táblázatba!

Mariann!
Nagyon rendes vagy,köszönöm szépen! :lol: Majd gondolok rád használat közben... :oops: :oops: :oops: :wink: :lol:

Itt a táblázat! 1231507098.7829.htm
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára binyek 2009.01.09 14:18-kor.

binyek

Hahó csajok, vagyok én is, csak kicsit havazóban! :lol: Aranyosak vagytok, hogy hiányoltok. Olvastalak benneteket folyamatosan, csak az írás nem jött össze. :wink:
Elromlott a mosógépünk egy hete, szóval elég nagy gáz. :evil: Még az a szerencse, hogy a lakásomban van egy régi, csak hát oda el kell vinni a cuccokat, ott kiteregetni, vagy vizesen ide hazahozni. Szóval nem egyszerű. Annyi mosnivalónk van, hogy csak na. A párom is termeli rendesen, a gyerekek is. Ráadásul tegnap volt kint a szerelő, elromlott benne valami panel, ami egy kisebb vagyon lenne, mert persze már nem garanciális. :twisted:
Amúgy jól vagyunk, habár a csajok meg vannak fázva, szívom az orrukat ezerrel. Remélem most már elmúlik.
Képzeljétek. Zsani felült tegnap, annyira kis cuki. Ja, és a járókába kapaszkodva feltérdel, és annyira élvezi, hogy közben meg sikít. Elkezdett mászni is, szóval most hirtelen annyi mindent elkezdett csinálni. :D Blanka is kúszik már, és kiteszi a popóját oldalra, Zsaninál is így kezdődött az ülés. Teszek néhány képet:
Kép Kép
Kép Kép

Kép
rebe
Dunaharaszti

Binyek,
pedig szerintem neked nagyon jól áll ez a szőke göndör frizu! Hidd el, ez tesz különlegessé :P !

KépKép
lili73

Rebe,
nagyon édik!!!

KépKép
lili73

Vanda, 1szálpasi,
Szeretnék én is gratulálni a babók megszületéséhez! Kitartás, nemsokára otthon lesztek!

Eszti,
Szegénykém, remélem tényleg otthon vagytok már!

Kép
rebe
Dunaharaszti

Binyek!
Köszi neked is.
Nagyon aranyosak a babáid és a képcímek........ :D :D :D Jókat nevettem rajtuk.
És miért nem jött be az egymás melletti kocsi?
A szopipárna a képek alapján bejött neked. Én is vettem már egy ikrekes párnát és olyan kényelmesen tudok rajta aludni, pihizni.

Kép
vucuska

Rebe!
Ide is megírom hogy nagyon édik a lányok!

Lili!
Egyenlőre Magne B6-ot szedek, napota 3-mat. A dokim azt mondta hogy legközelebb ha megyek -jövőhét csütörtökön- akkor ír fel nekem valami magnézium port, ami késleltetheti a koraszülést.
Nekem amikor feszül a hasam a fekvő pozíció kényelmes. Jaj, nem tudom hogy milyen lehet, de akkor lehet hogy eddig nekem még ilyen nem is volt.
Nekem azt mondta a dokim hogy legaláb a 36. hétig bírjam ki. Én remélem hogy a 37. hétig bennt maradnak a babák. Mindig mondom nekik hogy nekik még ott a legjobb és még legalább 15 hétig eszük ágában se legyen onnan kibújniuk.
A dokim legutóbb azt mondta hogy 80 % az esélye a császárnak mivel T alakban fekszenek, az alsó fejjel felfelé. De gondolom még addig változhat a helyzet. Én fel vagyok készülve a császárra, nem fog zavarni ha nem természetesen úton hozom őket a világra.

Lányok!
Valaki szült a Jahn Ferenc Kórházban?
Ti elmentetek megnézni a szülőszobát, részt vettetek-e a kórház által tartott előadásokon?

Kép
vucuska

Tonti, Megnéztem a videókat, nagyon édesek! És tényleg milyen kislányos a hangod! :wink:

Móni, Minket is mindenki a fülbevalóval nyüstöl, de én még nem akarom nekik kilövetni, majd csak később. :oops:

Anny, Milyen szép kislány voltál! :wink:

Szamy, Édesek a csajok! Lementettem a blogodat is, majd este beleolvasok.

Zsuzska, Nem semmi az új frizkója Gergőnek! :lol:

Binyek, Nem irigyellek a lányod miatt. Jaj remélem az enyémek nem lesznek velünk ilyenek. Mondjuk én pl. nem voltam szar viszonyban anyukámmal. Nem mondom, voltak nekem is húzásaim, de általában jól kijöttünk, és mindent meg lehetett beszélni velük. :D A mai napig nagyon jó a viszonyunk.

Kép
rebe
Dunaharaszti

Vucuska,
szerintem minél többet van az ember otthon vízszintesben az utolsó hónapokban, annál nagyobb az esélye, h sokáig bent maradnak, mert a kritikus dolog ikerterhességnél a hatalmas súly, amit a méhszáj csak úgy bír ki sokáig csukott állapotban, ha fekszel. De tutira, sokan nem értenek velem egyet ebben. Lehet, h nincs igazam, és alkati kérdés. Én úgy bírtam a 36. hétig, h előtte hónapokig szó szerint sehova nem mentem, semmit nem csináltam az olvasgatáson, tévézésen kívül. Semmi nem volt fontosabb annál, h ne tegyem ki magam meg a babákat különböző veszélyforrásoknak.

Eldugultam, mert kezdek nagyon okos lenni.

KépKép
lili73

vucuska! 35+5 hetre, maskulonben a csaszar ki volt irva 36+3-ra, de a fiacskam nem birta ki varni, o faras volt, denem banom a csaszart, feszules az normalis, nagyon kemenyedes nem volt :D

binyek! en akarok furtoket, de nincsenek, ha akarsz szabadulni postazd el :lol:

rebe! sajnalom a mosogepet, de karpotolnak a csajok, olyan edesek :D

Kép

demoniq13

Sziasztok!

Binyek: nagyin bírom a humorodat! mindig megmosolyogtatsz!

Vucuska: üdv itt! Én is csak pár napja csatlakoztam. Gratula a babákhoz!

Zsuzska: nagyon vagány lett Gergő!

Rebe. mi még nem "találkoztunk". jaj de szépek a drágaságok. meg nagyon ügyesek is.

Tünde
Kép

Kép
myra77

Lili, Vucuska, Köszi! :D

Vucuska, Jó, hogy idetaláltál! Látod, mondtam én, milyen jó kis csapat van itt! :wink:
Én a 13. hétig itthon voltam, de aztán dolgoztam még 8 hetet, aztán újból itthon voltam. Nekem nem sokszor volt hasfeszülésem, inkább csak a vége felé, de amúgy normális szerintem. Én azt gondolom alkati kérdés is, meddig vannak bent. Én szinte az utolsó pillanatig járkáltam, vásároltam, nem feküdtem egész nap, és úgy kellett a 39. héten császározni, egyáltalán nem akartak jönni. :wink:
A kocsival kapcsolatban már írtam amott, nekünk bevált az egymás mögötti. Majd később, ha a lányok nagyobbak lesznek, akkor veszünk egymás melletti esernyőkocsit. Én nagyon jól tudok közlekedni a miénkkel, nagyon könnyű tolni, mivel bolygósított a kereke.
Elég egy pelenkázóasztal! Eleinte nálunk a 2 csajszi egy ágyban aludt, kb. 1,5-2 hónapos korukig, onnantól kezdve már nekik is kényelmesebb a külön ágy.
Én sajna nem tudtam szoptatni, csak kb. 1 hónapot. Nem is igazán volt tejem, meg nem is voltam talán elég kitartó a fáradtságtól. :oops:
Én nem voltam szülőszobát nézni, mivel az elejétől fogva a császár volt kilátásban, és ez nem is változott a terhesség alatt. Úgy voltam vele, hogy felesleges, mert így is, úgy is műtenek. Egy előadáson voltam, aztán megkaptam az anyagot e-mailen, azt olvastam el.

Kép
rebe
Dunaharaszti

Myra, Igen, nem voltam egy pár napot, és te közben jöttél. Szia, üdv itt! :D Az előbb még visszanéztem a korábbi írásokat, és látom tettél fel képeket, gyönyörűek a lánykáid. Látok azért különbséget köztük, de amúgy nagyon hasonlítanak. :wink:

Kép
rebe
Dunaharaszti

rebe! hat nem tudom ha hagyom magam a ferjem velemenye utan, hogy a jovo honappban ki furatjuk :roll: :roll: :roll:

lili! nem kel el duguljal, mindenki a sajat tapasztalatjabol beszel, ha olyan volt a helyzet nalad, nagyon jol tetted hogy fekudtel, a terhesegek nem egyformak, kinek tobb a szerencseje kinek kevesebb, a fontos az hogy mindegy milyen aron minel tobbet bent maradjanak a kicsik (vagy most en is tul okoskavagyok???)

Kép

demoniq13

Móni!
Postázom a tincseimet szivesen,de sajnos vinned kell hozzá 10 kg hájat is rólam,mert árukapcsolás van! :lol: :lol: :lol:

Rebe!
Hogy fejlődnek a csajaid!Mint Banika fiai....Szörnyű gyorsan!Én nem akarom,hogy ilyen gyorsan megnőjjünk... :( :lol: :( :lol:

binyek

demoniq!
dehogyis, az én vagyok :lol: de most komolyra fordítva a szót, teljesen igazad van, nagyon is jól megfogalmaztad :P :P :P már-már azon gondolkodtam, ki is törlöm a hülye okoskodásomat :(

rebe,
szóval, igen, bizti alkati (is) a dolog! én elég picike vagyok amúgy, 156 cm és viszonylag vékony, féltem is, h hogyan fogok kihordani kettőt egyszerre, meg a méhem is rendellenes formájú (fejlődési rendellenesség) és még kicsi is.

KépKép
lili73

hát eddig tartott a tündöklésem (közben persze szokásos meló is ment), mert felébredtek, és már hívnak a kincseim! csá lányok!

KépKép
lili73

Binyek
Fagyasztásra én is vevő vagyok.Akár 2 nap is elég :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Rebe
Eljött a vég számodra is :lol: :lol: :lol: Neked se legyen jobb,mint nekem.Azt hiszem azt a járókát lejjebb kellene engednetek.Én mosógépemnek is véres a torka.9 éves vénség,még nem volt semmi baja,de ha bedöglik lecseréljük.

Vucuska
Üdv itt.
Én vagyok azt antipélda.Május 6-án születtek a fiúk(az egyik épp az állólámpát húzkodja
:evil: ),én 5-én még dolgoztam.Nem igazán tudom mi az a keményedés,nekem nagyon minimális volt.Zabáltam a magne-b6-ot dobozszám.Voltam szülőszobát nézni itt Kaposváron,volt fogadott szülésznőm,orvosom.Aztán egy rutin uh-ra mentünk Pécsre és ott mondták,hogy nem kellene hazamenni,inkább a műtőbe,mert áramlási gondok voltak a lámparángató gyermekemnél.35+4-re születtek,ma már senki meg nem mondja róluk.
Babakocsi:nekünk peregonk van,IMÁDOM!!!!!6 hónapos korig használtuk hordozóval(amiket most szeretnék eladni :wink: )Tény,hogy van súlya,de nagyon könnyű közlekedni vele.Én próbálok venni 2 egyes ariat,mert ha ketten megyünk apávak,akkor egyszerűbb lenne vele közlekedni.Fiúk stabilan ülnek,szóval tavaszra már kényelmesebb lenne.

Lanyané
Nem értettem miért fontos,hogy mész a postára :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: hajrá Binyek :lol:
Vendég

Anny
Nagyon szép lányka voltál,és biztosan most is az vagy.

Juci
Nyugi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Vucuska
Fiúk 3 hónapig aludtak egy ágyban ,velünk egy szobában.Aztán könyörtelenül áttettük őket a saját szobájukba külön-külön ágyba.7 és fél hós korukig aludtak éjszaka,most világ vége van nálunk is,de majd túléljük.
Vendég

vucuska Üdv neked, és gratula a babákhoz :) Nekünk is egymás mögötti Peg Perego van, mert nekem fontos volt, hogy olyan legyen, amire a hordozót rá lehet pattintani. Mi használtan vettük. A kocsi, a két hordozó meg a két talp a kocsiba a hordozóknak összesen 70e Ft volt. Arra azért ne nagyon számíts, hogy iker kocsival - akár egymás melletti, akár egymás mögötti, sok helyre be fogsz férni :lol:
A keményedés nekem valahogy olyan volt, minha felfújtak volna a hasamban egy lufit, és aztán egy súlyt akasztottak volna rá, ami lefelé húzta. Nem mondanám, hogy fájt, de kellemetlen volt. Egyébként a terhesség alatt, én állandóan ezen bosszankodtam, hogy írják, hogy keményedés, meg elfolyik a magzatvíz, meg méhösszehúzódás, de sehol nem írták le, hogy ez milyen érzés :roll: Enyém csajok 37+3-ra születtek, és szoptatni sajnos nem tudtam :( Nálunk az első pillanattól külön szobában vannak, de az ajtó nyitva van, és folyamatosan megy alattuk a légzésfigyelő.

Tonti Most láttam a fülbevalót, nagyon csini. Lehet, hogy én is elcsábulok, és hamarabb lesz a csajoknak? :)

binyek Én mindigis imádtam göndör lenni :) Nem kellett beszárítani, mert hajszárítás után egyből volt frizurám (hosszú hajam volt mindig), nem kellett csak hetente egyszer fésülködni (ha gyakrabban próbáltam, olyan lettem, mint egy oroszlán :lol: ). Egyszer száríttattam ki egyenesre, na azt élveztem, hogy naponta tudok fésülködni :)

rebe gyönyörűek :) Akkor mostmár mindjárt futhatsz velük/utánuk :) Akárcsak magamat hallanám a szüléssel kapcsolatban :) Nálunk is pont ez volt a helyzet. A vége felé kicsit meg is ijedtem, amikor eszembe jutott, hogy mi van, ha természetes szülés lesz, nekem meg fogalmam sincs, hogy hogy kell :shock:

lili Nekem ugyanezt mondta a dokim. Meg azt, hogy ha megígérem, hogy fekszem itthon, akkor nem fektet be a kórházba, csak a legvégén. Persze nem nagyon tudtam betartani. :oops: De szerencsére jó sokáig bent maradtak :)
szamy

Tonti, kerteszkedes jol hangzik, akkor biztos nalatok szep rendezett a kert... :wink: sokat kell dolgoznia? Gondolom, ha sajat ceg....
Enyem uram hipermarketet vezet, rengeteget dolgozik szegeny....:( de legalabb megfizetik...

Szamy sok sikert a koltozeshez!!! Pestre en is koltoznek vissza mar holnap... :wink: namajdegyszer!

Vucuska, gratula a pocakhoz!!! 22 het! emlekszem en hogy orultem, amikor a felidohoz ertem.... :wink:

Nekunk egymas melletti babakocsink van, en jobban szeretem, mint az egymas mogottit, a 2 gyerek ugyanazt latja, nincs vita, hogy ki ul elol, ki hatul... na nem most, majd kesobb, amikor mar vitazni tudnak majd... milyenk eleg keskeny, 74cm, mountain buggy-nak hivjak, sportos olyan mint a 3 kerekuek, csak 4 kereke van, mert dupla...

kisagyak... 8 hetig egy agyban aludtak a mi agyunk mellett, aztan kinottek, es most az agyunk labanal vannak kulon de egymas mellett osszetolva (ejjel neha fogjak egymas kezet a racson keresztul.. :D )

Szopi, 6 hetig tudtm csak kizarolag szoptatni, aztan nem volt segitsegem, igy eleinte neha-neha ha faradt voltam, a 12.hettol, kb egyharmad tapszert es 2harmad anyatejet kapnak. Ez igenytol valtozik, szeretnek addig szoptatni, mig van tejem...

Munka, en az elso sikertelen lombik utan abbahagytam a rendes melomat (kavehazat vezettem) es egy kalapboltba mentem felallasban dolgozni, meg tanulni a kalapkeszitest, az eleg nyugis volt, de megsem unatkoztam otthon. Aztan a 25.heten azt is abbahagytam, mert sehogy sem volt mar kenyelmes lennem es idonkent le kellett dolnom. a 30. hettol meg mar az sem volt jo, ami addig talan... en nagyon lelassultam a pocakos idore, mert elvezni akartam, es feltem, hogy nehogy tuleroltessem magam...

Hasfeszulesem nekem is estenkent volt, (Braxton hicks) a vegen mar azt hittem mindre, hogy szulunk .. :lol: :oops:
Ha lefekudtem az oldalamra, vagy negykezlab voltam, az segitett altalaban.

dragonfly

binyek! ha mar haj+hàj egydt megy, kuldom en neked az egyenes hajamat :D :D :D most csinalom a fogyokuradat (le ment 2 kg edig) :lol: :lol:

Kép

demoniq13

Sziasztok
Itthon vagyunk :lol: Már nagyon hiányoztatok :!: :!: :!: Igyekszem visszaolvasni ezt a "röpke",ugyanakkor örökkévalóságnak tűnő 1 hetet,és igyekszem képben lenni,de nem ígérek semmit.Itthon szalad a ház,jól össze is vesztem apával emiatt. :roll:

Majd írok is és hozok képeket,csak kicsit össze szedem magam/magunkat.

Képzeljétek,Száva pápázik és puszit küld,Noa pedig utánozza :lol:
Vendég

Sziasztok!
Fel pörögtetek rendesen! :)
Rebe!
A képekért megúsztad az igazolatlant!!!! :lol: (meg a mosógépért :( )Nagyon cukik a kis punásaid!!+nagyon ügyesek!!!
Vucuska!
Üdv itt!Végre egy újabb pocakos :D Én nem dolgoztam a 12.héttől,de főleg mert 3 műszakban kellett volna járnom+laborban dolgoztam vegyszerekkel.Nekem a lányok 33. héten döntöttek úgy,hogy "jobb kint mint bent".Spontán születtek,hála Isten nem volt semmi probléma velük.Nekem keményedett a hasam,én is így voltam vele hogy nem tudtam eldönteni,hogy az már az-e amit érzek vagy még nem :? De szerintem amit érzel az az!Mindenképpen mond a dokidnak.Én szedtem rá gyógyszert+MagneB6-ot+Nospat.Aztán a gyógyszert kivonták a forgalomból és miután elfogyott meg is születtek a lányok!Nálunk a lányok külön ágyban aludtak,főleg a légzésfigyelő miatt.Biztosan elég egy pelenkázó.
Tonti!
Szemészet nem semmi :shock: És azt hogy veszik észre egy 2 éves gyereken ha gond van!!!Ráadásul ennyi pénzért??? :evil: Anna nagyon ééédi!Nekünk is volt ugyanilyen Benetton csak rövid ujjúban :) 8)
Szamy!
Nagyon édik a kis cukorborsók!!! :lol: :lol:
Zsuzska!
Nem semmi a kis csávó :lol: :lol: :lol:
Binyek!
Sajnálom :( Nem egyszerű egy kamasszal,de kettővel....??????Na lehet hogy még visszasírjuk az éjszaka nem alvós korszakot!!!Akkor meg azért nem fogunk aludni,mert lelépnek és várjuk haza őket :? :?
Ne Mariannra gondolj.... :lol: :lol: :lol: :lol:
Myra!
Ez a szemészet dolog érdekes.Mi voltunk olyan helyen ahol egyből nekik estek pupilla tágítóval,valahol meg valóban simán megtalálták velük a "hangot".A jobb szemészeteken már inkább megpróbálnak kommunikálni velük,mint pupillát tágítanai!Persze vannak olyan vizsgálatok ahol muszáj....
Eszti????
Juci!
Hazaértetek?Csajok hogy viselték?Gondolom minden OK
:wink:
Lili!
Nem kell eldugulni!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

bognartundi0727

Eszti!
Örülök,hogy hazaértetek :)Ügyesek a csajok!!!! 8) 8)

bognartundi0727

sotske de jó hogy itthon :D
demoniqe én is 35+5re szültem
binyek ajánlom is :wink: csak a nevemet ne mond hangosan mert az urad agyonvág :D :D :D :D
banika :D fontos küldeményt adtam fel :D :D :D beszarok :D véres a torka a mosógépnek :D
rebe drága ügyes gyönyörű kislányaid puszi
vucuska a magnezit citrit olcsóbb és 1 db-500mg,és a doki receptre írja csak 300ft :wink:
megjött az űlés nagyon komoly

lanyané

csajok! milyen eteto szeket vegyek? jo is legyen meg olcso is 8)

Kép

demoniq13

Rebe, nagyon ugyesek a lanyok!!! :shock: :D milyen jarokatok van? jo nagynak ez ki. itt nem divat :( es amit mi szereztunk az nagyon kicsi, ketten mar most nem fernek el benne, de jo lenne egy masik, mert a foldon azert megis hideg van.....

Vucuska, jo a hozzaallasod a szuleshez! en nagyon termeszetes uton akartam szulni az elejen, aztan a dokim meg nagyon ellene volt, az egypetejuseg miett, mert amugy mindketten fejjel lefele voltak vegig.... nekem kicsit csalodas volt, de ugye a legfontosabb a babak egeszsege, plusz nem akartam ketfele keppen szulni, igy nagyon szep programozott csaszarom lett 36+2-re.

dragonfly

tünci :D

lanyané

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: