Na, akkor itt és most feladtam, nem tudok ennyit visszaolvasni
Először is: gratula a közben született babáknak és anyukáiknak
(Krisztit, Enikőt, Sahlit, Emesét láttam, többiek? na mindegy, azért visszaolvasgatok.... nagy vonalakban)
Gombócmakka: igen, a csíkon látszik a fájás erősége, egyik a baba pulzusa, másik a fájástevékenység, és elvileg van 10 centinként egy skála a papíron miheztartás véget...
Erika: én 2-án húztam át az ágyneműt

3-án jött Saci

igaz, vasaltam, mostam, pakolásztam is mellette
Lányok, én most sem tudok nyugton maradni

szerintem sejhajon szúrtak valami tartós serkentővel
Erzsébet: szombaton együtt szültem egy lánnyal: hétfőn még sírva láttam, mert faros volt a baba, és szombatra programozták neki a csaszit, szombaton látom a széles mosolyt az arcán: megfordult a baba

3850 grammal született természetes úton

, még ilyenkor is van elég helyük, úgyhogy drukkolj, praktikázz
Kórház: (Erika kérésére, az itt kitárgyalt csomagokhoz képest)
Ami hiányzott: kispárna... sajnos nem adnak szoptatós fotelt

ezért az ágyban ülve szoptattam, a hátam mögé elfért volna...
Ami sok volt, vagy nem kellett:
- pelus sok egy csomaggal, a 3 kismama ajándékcsomagban összesen 12 pelus van... viszont azokat csak hétköznap adják oda, ha hétvégén szültök, várni kell rá...
- betét: az extra csak az első 2 napon kellett (Tena extra), első nap 2 egyszerre egymás mögött... most valahogy kevesebbet vérzek, mint az első két gyerekkel, de ez nagyon alkati, szerintem inkább készüljetek többel, nagyobbal... a szülőszobára nem kell vinni, ott adnak
- köntös: olyan marha meleg van, hogy a hálóingben is majd' szétfőttem... nem hiányzott (viszont jó volt kispárna helyett)
- az étkezések rendjére kérdezzetek rá, mi majdnem bebuktunk egy ebédet, mert nem mondták, meddig lehet enni...
- 3 tekercs WC papírt használtam el + némi nedves törlőt...
- szappan hasznos lehet, itt nincs (a Szabolcsban volt, ezért nem vittem), és jobb azzal kezet mosni, mielőtt a babához nyúlsz, mint tusfürdővel varázsolni...
- a szülésznő mandulaolajat ajánlott a szüléshez, engem parafinnal locsolt, szerintem ugyanolyan jó, de ha kell a mandulás "fíling", akkor vigyetek
ennyi jut eszembe, ha eszembe jut még valami, írom...