A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Vicky: én az utóbbi napokban ki lettem okosítva a témáról. Bemásolom, mit találtam

TGYÁS
Mi szükséges az igényléshez?
Az igényléshez a következő dokumentumokat kérik:
orvosi igazolás, hogy a kismamát terhesállományba vették;
terhesgondozáson való megjelenést igazoló "A várandós nő gondozási könyve" ("kiskönyv");
biztosítottságot igazoló tb-könyv;
szülést igazoló kórházi zárójelentés;
gyermek anyakönyvi kivonata (eredeti példány - ha a szülés napjától veszik igénybe a tgyás-t)
ha a kismama munkáltatója nem kifizetőhely, foglalkoztatói igazolás;
egyéni vállalkozóknak erre a célra kitöltött hivatalos nyomtatvány.

ANYASÁGI TÁMOGATÁS

Mi szükséges az igényléshez?

Az egy példányban kitöltött:

"Igénybejelentés családtámogatási ellátásokra", és az
"5. számú pótlap" nevű formanyomtatványok mellé csatolni kell:
a terhesgondozást végző orvos igazolását, hogy az anya terhessége alatt legalább négy alkalommal megjelent a terhesgondozáson;
a gyermek születési anyakönyvi kivonatának eredeti példányát és a TAJ-számát;
az igénylő személyi igazolványát, lakcímkártyáját, adóazonosító jelét tartalmazó kártyáját és TAJ-számát;
örökbefogadó szülő vagy gyám esetén a jogerős határozat másolatát.

CSALÁDI PÓTLÉK

Be kell mutatni vagy másolatban csatolni kell továbbá:

igénylő személyi igazolványa, lakcímkártyája, TAJ-száma,
gyermek anyakönyvi kivonatának eredeti példánya, TAJ-száma
a szülővel együttélő házastárs igénylőnek a házassági anyakönyvi kivonatát,
az igénylő gyámnak a gyámhatóság gyámrendelő határozatát,
annak a személynek, aki a saját háztartásában nevelt gyermeket örökbe kívánja fogadni, és az erre irányuló eljárás már folyamatban van, a gyámhivatal kötelező gondozásba történő kihelyezést elrendelő határozatát.

Vicky: a www.origo.hu babázó oldaláról másoltam ki

krisz78

Hát, bocs ez kicsit sok lett. Legközelebb csak linket teszek be.

krisz78

Szóval a link. Itt mindent leírtak, és nem foglalom el az oldalt.

http://www.babazo.hu/kategoriak/2007081 ... korul.html

krisz78

Bartika: én csak 15-én megyek vissza a dokihoz, akkor fogunk megbeszélni egy napot.
Elhiszem, hogy kikészít a bizonytalanság. Nekem nagy szerencsém van, mert a férjem a munkahelyéről hazaér kb. 15 perc alatt, de ha épp máshol csavarogna, akkor is a szüleim 5 perc sétára laknak tőlünk. De ha még ők sem lennének otthon a nővéremék is kocsival 5 perc alatt itt vannak. Úgyhogy akkor sem lesz nagy probléma, ha már a 2. baba jön majd. :lol:

Batkata: miért baj az, ha esetleg előbb beindul????? Nem értem... vagy esetleg a dokinéni nem nagyon ér rá hamarabb???

Erika: Pontosan!!! Bármilyen jegyű is lesz a gyerekünk, bármilyen nehéz is lesz vele esetleg (mert azt mindenképpen elismerem, hogy van a gyerekek között különbség neveléstől függetlenül), akkor is imádni fogjuk őket, hiszen a miénk!!!

Kép
jandrea

Sziasztok!

Csöre, tökjó a születéstörténeted. Azért kevesen mondhatják el magukról, hogy a kórházban kezdődött minden. Szerinte jó, hogy ilyen részletesen leírtad, mert ebből lehet tanulni igazán.

Hanna, Vickybabe, Bartika fini a tea :shock: :shock: ???????

Enikő, üdv itt. Várjuk a történetet és a képeket!

Vickybabe, gyönyörű Levente. Sajnálom a hasfájós éjszakát.

Picuranyu, a kenetvétel egyáltalán nem fáj.

Bartika, sajnálom a rossz kedvet.

A mai vizsgálaton semmi változás, Julcsi bármikor érkezhet. Ha mégsem akarna magától erre a világra jönni, akkor 20-án indítás. Na remélem, azt nem kell megvárnom!!!

Eltűnt kismamik?

Kép
petne

Sziasztok!

Csöre, tök jó a szüléstörténeted, én is elfogadnám!
És köszönöm a cukros tanácsokat.

A kenetlevétel nekem se fájt.

Lányok, azt honnan tudjátok, hogy 10-es, 20-as fájasaitok vannak,a papírcsíkon kell nézni valamit?
:shock:

Hopp, csinálok is málnalevél teát. Számít, hogy napközben mikor iszom? Teljesen elfelejtkeztem róla....

Ma nagyon lusta vagyok. Kb. két órája nézek ki a napsütésbe, hogy milyen szép idő van, most kellene elmenni kenyérért. (Az 5 percnyire lévő boltba.) De eddig nem tudtam magam rávenni....

Kép
gombócmakka

Krisz, köszi az ügyintézés infókat, én elraktam magamnak egy word doksiba, biztos, ami biztos :)

Kép
gombócmakka

Na, akkor itt és most feladtam, nem tudok ennyit visszaolvasni :(

Először is: gratula a közben született babáknak és anyukáiknak :D
(Krisztit, Enikőt, Sahlit, Emesét láttam, többiek? na mindegy, azért visszaolvasgatok.... nagy vonalakban)

Gombócmakka: igen, a csíkon látszik a fájás erősége, egyik a baba pulzusa, másik a fájástevékenység, és elvileg van 10 centinként egy skála a papíron miheztartás véget...

Erika: én 2-án húztam át az ágyneműt :wink: 3-án jött Saci :) igaz, vasaltam, mostam, pakolásztam is mellette

Lányok, én most sem tudok nyugton maradni :? szerintem sejhajon szúrtak valami tartós serkentővel :?

Erzsébet: szombaton együtt szültem egy lánnyal: hétfőn még sírva láttam, mert faros volt a baba, és szombatra programozták neki a csaszit, szombaton látom a széles mosolyt az arcán: megfordult a baba :D 3850 grammal született természetes úton :), még ilyenkor is van elég helyük, úgyhogy drukkolj, praktikázz :wink:

Kórház: (Erika kérésére, az itt kitárgyalt csomagokhoz képest)
Ami hiányzott: kispárna... sajnos nem adnak szoptatós fotelt :lol: ezért az ágyban ülve szoptattam, a hátam mögé elfért volna...
Ami sok volt, vagy nem kellett:
- pelus sok egy csomaggal, a 3 kismama ajándékcsomagban összesen 12 pelus van... viszont azokat csak hétköznap adják oda, ha hétvégén szültök, várni kell rá...
- betét: az extra csak az első 2 napon kellett (Tena extra), első nap 2 egyszerre egymás mögött... most valahogy kevesebbet vérzek, mint az első két gyerekkel, de ez nagyon alkati, szerintem inkább készüljetek többel, nagyobbal... a szülőszobára nem kell vinni, ott adnak
- köntös: olyan marha meleg van, hogy a hálóingben is majd' szétfőttem... nem hiányzott (viszont jó volt kispárna helyett)
- az étkezések rendjére kérdezzetek rá, mi majdnem bebuktunk egy ebédet, mert nem mondták, meddig lehet enni...
- 3 tekercs WC papírt használtam el + némi nedves törlőt...
- szappan hasznos lehet, itt nincs (a Szabolcsban volt, ezért nem vittem), és jobb azzal kezet mosni, mielőtt a babához nyúlsz, mint tusfürdővel varázsolni...
- a szülésznő mandulaolajat ajánlott a szüléshez, engem parafinnal locsolt, szerintem ugyanolyan jó, de ha kell a mandulás "fíling", akkor vigyetek :wink:
ennyi jut eszembe, ha eszembe jut még valami, írom... :)

Csöre
csöre74

Mágnes hír!

A mai napon- minden tiktakozásom ellenére - 11:31-kor felmondták a társbérletemet.Így 3500 g-mal és 55 centivel új otthon után kellett néznem. A Szüleimnél szerető családra leltem. Bence József

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Hanna: :D de jó, Mágnes babája is megszületett :D
Neked még nem válaszoltam egy kérdésedre: nem választottam szülésznőt, a doktornéni mutatta be Julcsit... (az az infó, hogy nem lehet szülésznőt választani, részben igaz: hivatalosan nem lehet...)

Csöre
csöre74

Csöre! Köszi szépen az infót. :)
Olyan szép Saci. :)
Tegyél még képet!

Bartika!!!!!!!!!! Jöhetsz majd táblát rakni. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
hanna30

Szépen lassan azért visszaolvasok :wink:
Tesó kérdés: Zaza is bepisilt... és baromi figyelmet igényel, majd' 100%-ost... állandóan jön, magyaráz, csüng... Mesi meg állandóan figyel, nézi a babát, és szerintem tutjgatná is, csak nem meri, amíg nem kap zöld utat :)
Kicsit haragszom a szüleimre, mert állandóan azt nyomatják Zazának, hogy nagy fiú, már kistesója van, Zaza meg még maradna baba, ezért elég trauma neki :? már szóltam, hogy fejezzék abba, remélem, sikerül nekik... végülis Zaza még tényleg baba :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csöre74 2009.01.08 14:24-kor.

Csöre
csöre74

Hanna: kb ennyi kép van :oops: de majd még csinálok :)

Csöre
csöre74

Csöre! Azért sajnálom Zazát. Olyan kis törékeny még a lelke.
Emesén már látszik, hogy nagylány.
Dokinéninknek ma jó kedve volt. Viszont mázlista voltam, hogy 7-kor már ott voltunk, mert 8-kor elhívták műteni. :(
Így előtte engem még megvizsgált.

Kép
hanna30

Mágnesnek nagy-nagy gratula a kis Bence babához!!!!!!

Kép
jandrea

Hanna: 3-án borzasztóan túl volt terhelve a doktornéni: ügyelet, váratlan császárok, egy részénél asszisztált csak, meg szülő nők hada... :roll: gondom, rám sem nagyon készült :roll: de ez ilyen "üzem" :)
És, minden rendben van? Mit mondott?

Csöre
csöre74

Igen, 3.-án láttam, hogy nagyon el van havazva.
Hihetetlen, milyen sokan szültek. Írtam is itt a csajoknak.
Én még nem szülök. Olivér befalazta magát.

Kép
hanna30

Mégiscsak benéztem!

Mágnes! De jó! Végre-végre megszületett Bence babó!!! És a szöveg! :D
Bartika! Mégiscsak kérjük azt a táblát... ;)

Csöre: szegény Zaza! Nálunk Marci van besózva, iszonyatosan fél Boritól, ill. attól, hogy háttérbe szorul.
Én is haragszom anyósomra, mert elkezdte mesélgetni, hgy majd fürdetésnél ők fogják a lábacskáját mosni, meg ilyenek.
De én azt terveztem, hogy az elején csak cicamosdás lesz a babaszobában, de már látom, hogy ennek lőttek, pedig a fürdőben nem férünk el mind...
Azt a szöveget, hogy te már nagy vagy, sosem mondtam, mert pont ez frusztrálja őket: nem akanak nagyok lenni, ők is 52-55 centis apróságok óhajtanak lenni és csüngeni a cicin, és hát persze: maximális figyelmet...
Ó szegények, hogy utálhatják a trónbitorlókat!

Gombócmakka: én a gépen láttam, amikor kiírta, de szerintem a papíron is látszik - bár én még nem kerestem...

Jandrea: azért gázos ha beindul, mert a második császárnál néma hegszétválásom volt, s meglehet annak az esélye, hogy ismét szétválik. Dokinénim elmondása szerint egy kicsit necces, ha a hasüregbe jut bármi, mert a fertőzés miatt akár végzetes is lehet a dolog. :(
A dokinénim ráérne, a műtőben nincs kapacitás: nincs elég aneszteziológus, és csak az egyik műtő működik. Ennek fényében csak 15-re kaptunk időpontot. :( Jobban örültem volna én 13-nak, de hát ez van. Ha meg beindul, akkor gyorsan be a kórházba, szerencsére a szomszédban van...

Lányok! van olyan, hogy egyszer befordul, utána meg visszafordul a baba? Nekem kedden azt írták, hogy befordult, erre ma a CTG-n ismét a medencevégű babákra alkalmazott keresés volt a sikeres.
Vagy az is lehet, hogy benne maradt a félig kitöltött nyomtatványban a szabványszöveg, a csajszi meg tojik a világra és esze ágában sincs befordulni? :shock:

Na megyek LEGÓZNI!!! Csak nem tudom, hogy fogok leülni melléjük. Lehet, hogy az ágyból fogom vezényelni a dolgot? Abból viszont elalvás lesz...

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Hanna :)

Na, még reakciók a korábbiakra (lassan behozom magam :))
+ 8 kg-al zártam, a szüléssel 5 kg jött le (nekem nincs már olyan helyes dinnyécském, mint Vikinek :roll: van hasikó, de nem gömb :))
a cickók még mindig nem haladják meg a 75B-t... így jártam :? :lol: :lol: :lol:

Patrik nagyon édes :) kis husis pofi :D

Folyt köv...

Csöre
csöre74

Batkata! Ölellek. Julcsi ügyes csaj és csak 15.-én akar kibújni.

Csöre! :)

Enikő! Majd gyere ha tudsz és hozzál képet Milánról!

Anyukák! Meséljetek!!!!!!! Képeket!!!!!

Kép
hanna30

Na, megtaláltam Ági baba képét is :D nagyon szép kis baba :D és milyen hosszú a haja :shock: :lol: :lol: :lol:

Csöre
csöre74

Mágnesnek hatalmas gratula :D olvasok vissza, ezt az oldalt meg átfutom :oops:

Batkata: drukkolok, hogy minden rendbe legyen :)
Azért elég nagyok a gyerekeid, megértik, hogy akkor moshatják Bori lábát, ha elég nagyra nőtt, és együtt fürdenek esetleg a kádban :wink:

Csöre
csöre74

Sziasztok!

MÁGNES: HATALMAS GRATULA A KISFIADHOZ!!!!!!!

Én holnap megyek be a korházba 9-re. 12-kor kezdődik a programozott császárom...........nem mondom hogy nem vagyok betojva..... :roll: :oops: .

Örülök neki, hogy meglátom a picimet...de úgy be vagyok pánikolva mint még soha......
Egyfolytában kattog az agyam, hogy mit pakoltam be mit nem, mit kéne még elintéznem, mit kéne még itthon elvégezni.......mossak-e még egy adagot vagy vasaljam-e még ki ezt a kis kupacot...közben meg olyan nehezen veszem a levegőt...szerintem az izgalom.......................

Jaj de jó lenne 24 órával előrébb lenni.......
Szorítsatok nekem lányok, bár még este úgyis benézek elköszönni......

KépKép
peni

Csöre:
Én is így gondolom, bár nem tudom, mit kombinálnak a buksiban, minek milyen hatása van...
Most pl. Marci teljesen kiborult, hogy nem 13-án, hanem 15-én érkezik a kistesó. Asszem a "változások menedzselésést" még szoknia és tanulnia kell szegénykémnek... :shock:

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Igen, Batkata, Zazának is a változások kezelése megy nagyon nehezen...

Peni: nehéz légzés: nekem szülés óta van :? majd jön a házidokim, és rákérdezek... nálad szerintem inkább az izgalom jön így ki :roll: nyugi, minden rendben lesz :wink: (szerintem ne moss, és ne vasalj, majd megcsinálja valaki helyetted... vagy ráér az jóval később is :wink:, de ha az nyugtat meg, hogy matatsz, akkor hajrá, nekem biztos a pörgés jönne be :roll: )

Csöre
csöre74

Sziasztok!

[b]Mágnesnek és Bence Babának hatalmas gratula, sok boldogságot és tejcit kívánunk!

Én is gyorsan bejelentkezem, nyűgös vagyok, fájok, reggel sírva ébredtem, hogy miért nem történik már valami....? Menetrendszerű doki, ctg tökéletes, méhszáj majd' kétujjnyi, víz tiszta, Martinnak állítólag rengeteg sötét haja van :wink: Persze, a kis trutyis fején a legvilágosabb szőke is feketének nézne ki :lol: De a lényeg, hogy tökéletesen van!
Kaptunk haladékot, ha vasárnapig semmi, hát indíják. :shock: De ma valami előszelet érzek, reggel jó adag nyákos barna izé (bocsi!) balra el, lehet, a múltkori vaklárma volt. Fáj mindenem...félóránként rendszereződni látszanak a dolgok...

Bartika: sajnálom a rossz hangulatot!

Vickybabe: továbbra is gyönyörűséges Levente!

Málnalevél tea: perverz egy dolog, de nekem is ízlik! :oops:

Katuska: óóóóó,hát Apát is elkapom én, de még hogy :lol: :oops:

Rita: Attila is szép nagy fiúnak alakul!

Csöre: szegény Zaza! Ez olyan hülye duma, hogy ő már nagy...És ha nagyobb? Akkor nem igényelheti a törődést Anyától??

Hanna: örülök, hogy minden rendben a dokinál, még jó, hogy Olivér bent marad egy kicsit,ha te is beelőzöl.... :shock: :lol: :lol: :lol:

Erzsébet: nagyon drukkolok, hogy úgy alakuljanak a körülmények, ahogy szeretnétek!

Batkata: ahogy látom, nem egyszerűsödik az életed! :roll:

Peni: átérzem ezt az izgalmat, én is ebben nyomulok vagy 10 napja :? Hatalmas drukkok a holnaphoz!

Sok lettem, bocsi, megyek döglődni...Leszedtük a karifát, utána takarítás, mindjárt megsütöm a csirkecombit, nehogy Apa éhen maradjon...

KépKép

KépKép
kata8110

Mágnes, hatalmas gratula Bence babához!!!!

Peni, szorítok holnapra.

Katáról nincs valakinek valami híre? Ő is nagyon esélyes mára.

Kép
petne

Csöre, köszönöm szépen a beszámolót.

Mágnesnek hataémas nagy gratula Bence babához.

Kata, szerintem holnapra már Te is babázni fogsz.

Peni, nyugi minden rendben lesz, ha valamit nem pakoltál hát majd beviszik. :D

Nálam, amikor felkelek bekeményedik a hasam. De semmi más nincs. Nem hiszem, hogy a közeljövőben bármi történne nálam. Pedig már nagyon kíváncsi vagyok a pici lányomra.

Kép
Kép
cs_erika

Kata, "elkerültük" egymást. Drukkolok, hogy ma végre legyen valami.

Kép
petne

Erika,Petne: köszi!! Jó lenne, mert ez már tényleg kezd fájdalmas lenni...De amíg a baba jól van, nem akarom, hogy indítsanak, miért sürgetném? :wink:
Petne: azta, neked is már csak két nap!! Ahogy látom, kicsi lányod sem kapkodja el! Bár ő még bőven érkezhet a kiírt napra! :D

KépKép

KépKép
kata8110

MÁGNES!!!!! :) :) :) :) :)
Köszi... már sokkal jobb a kedvem. Kaptok egy megelőlegezett táblicskut ok? :wink:
Peni, akkor rosszul olvastam, hogy 12-re vagy kitűzve? Vagyis nem Te hanem a csaszi? :lol:
Csajok, aki még tudja a tervezett időpontot, az szóljon, bevésem.

Katám csak meg kéne inni azt a bábakoktélt drágám!! :wink:
Max. nem kell majd beöntés. :lol: Nagyon durva, hogy Martint már csak a szentlélek tartja bent... :shock:
Egyébként Enikőtől kérdem, hogy tényleg okoz is hasmenést??? :shock:

Batkata! Szerintem Te vagy az egyetlen aki még halasztana a szülésen... :lol: Drukk, hogy Bori türelmes legyen. :)

Na még majd jövök, csak jönnek hozzánk. Egész nap takarítottam, mostam, vasaltam, hátha elérek valamit (na igen tudom... tiszta lakást :lol: ).

Puszi mindenkinek:

Mi

Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Olyan kicsit ez a tábla betűzve, alig bírom kiolvasni a betűket... de ennyire le kell kicsinyíteni, hogy elfogadja a babanet. Megpróbálok valamit manőverezni, mert lassan nagyító kell. :evil:

KépKép KépKép
Kép
bartika31

MOST JOBB, NEM??? :lol:

Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok!

Bevallom, hogy be-be néztem hozzátok, és sok hasznos információval lettem gazdagabb. Én január 26-ra voltam kiírva, most vagyok 36-37.hetes terhes, de a keddi ultrahangon kiderült a kicsi lányom nem fordult meg. Atalay doktornő császár mellett döntött, kitűzte az időpontot január 19., és én nagyon megijedtem. Nem erre készültem 9 hónap alatt, és mintha sors rákoppintana az ember orrára. A mai vizsgálaton ezt a dátumot még előbbre hozta január 12-re,mert nagyon kinyíltam. Annyi engedményt adott, hogy otthon pihenhetek és csak hétfőn reggel kell megjelennem ÁEK-MÁV kórházban.
Segítség!!!! Van aki információt adna ebbe a témában. Mire számítsak? Mit vigyek még magammal az ÁEK honlapján leirtakon kívül?
inez74

Peni nagyon szurkolok érted, értetek!!!!!!!! szerintem is hagyd a csudába a szennyest!

Kata! fájásoknál jön ki több olyan trutyi? van egy olyan érzésem, hogy holnap van a nagy napotok!
katuska79

Inez neked is megy a drukk!
katuska79

Újra itt. :)

Először is: Mágnesnak hatalmas gratula!!! :) Sok-sok egészséget, boldogságot, tejecskét! :))

peni: neked pedig megy ám a drukk holnap, minden rendben lesz! :) Holnap már a kezedben lesz a kis pöttöm. Ez fantasztikus! :cry:

A szűrés tényleg nem fájt, nem is éreztem.
Nem úgy, mint a vizsgálatot utána. :( Egyre jobban fáj. De doki bácsi szerint még nem szülünk, méhszáj zárt. (Pedig már vittük a kórházi csomagot is magunkkal, hátha.)

Málnalevél tea: nos, én pár napig szenvedtem vele, majd kikísérleteztem, hogy kevesebb füvet rakok bele, több mézet és citromot, így elmegy. :wink:

Hallottatok arról valamit, hogy elviekben nem kell rohangálni a papírok után, mert 1-2 héten belül kiküldenek egy csomagot, amiben minden benne van, neked csak alá kell írnod őket? :shock:
Az egyik rokonom szerint így működik, de én erről még nem hallottam.
Vendég

Peni! Pihenj és készülj a nagy napra. :)

Kata! Szerintem éjszaka a karodban lesz Martin!
(nincs soha kikapcsolva a telóm)

Inez! Jó, hogy idetaláltál.
Nem lesz gáz! Nyugii
A dokink profi.

Bartika! Ha levágod a karácsonyi képeket, nem lesz nagyobb?

Ahogy nézem a táblát, van ám nem jelentkező kismami.
Andi? Móni? Veletek mi van?

Kép
hanna30

Picuranyu! Sajnálom, hogy fájt a vizsgálat.
A málnalevél teát lehet ízesíteni? A gyógyteákat nem szokták ám.

Van egy cég, aki elintézi az összes papírt, én csak erről tudok.

Kép
hanna30

Picuranyu! háááát lehet van iylen de én nem hinném, hogy bármelyik hivatal is kiküldene önszántából bármit is főleg ha neki kell fizetnie! Ha neked kéne perkálnod a lóvét, tuti másnap már a postaládában lenne az egységcsomag. Én nem várnék rájuk....Egyébként is azt írja a honlap, hogy a nyomtatványok letölthetők, vagy térítés ellenében az ügyfélszolgálaton átvehetők....szóval akkor minek küldenék ki?

Hú alig van már valaki előttem a táblában!!!!!

KÉpzeljétek ma hoztunk egy nagy kocsi tüzelni való fát, erre elromlott a fűrészgép :evil: :evil:

Holnap megyünk UH-ra, aztán apa szedi szét a kocsit....reméljük gyorsan kész lesz!!!! Kezdem én is időzített bombának érezni magam.
katuska79

Mágnes: :lol: :lol: Gratulálok.
Peni: nem lesz gáz, holnap már olyan boldog leszel, mint még soha. Bár én is be lennék tojva. Nem tudom , mi a jobb: ha tudod, mi vár rád vagy, ha nem.
Kata: most már biztos jön Martin. El tudom képzelni, mennyire türelmetlen lehetsz már!

krisz78

Picuranyu! már nekem is kezd egyre kellemetlenebb lenni a vizsgálat...naná kész magasfeszültségű terület van ott lent! A méhszáj egyre érzékenyebb! Ennél már csak az a rosszabb mikor fájás közben vizsgálnak meg.....huh az nekem annó nagyon durva volt, szinte tekeredtem el oldalra a fájdalmtól. Szerencsére gyors volt a szülésznő és mondta is, hogy ez bizony fájni fog valószínűleg és ne haragudjak miatta....
katuska79

Ja az meg mindig lemarad, hogy óriási gratula Mágnesnek! Végre itt van kis Bence!!!! Milyen pöpec méret! szép egész számok:) szerintem csak erre várt....
katuska79

hanna: na igen, elviekben nem szokták ízesíteni a gyógyteákat, de én anélkül tuti nem tudnám meginni. :oops: Szóval maradt az ízesítés, így is biztos többet érek vele, mintha nem innám. :)

katuska: ebben van valami. Bár nekik nincs internetük, lehet ezért kérték, intézkedtek, stb., hogy küldjék már ki nekik. Ezt nem tudom. :)
Vendég

Sziasztok!

Kata: nem semmi Martin :roll: :lol: hajrá, kapd csak el Apát :D

Inez: kérdezz... most szültem (3-án) a doktornőnél, volt olyan, akinek szintén nála szintén faros miatt majdnem császár lett, de megfordult... szóval van egy-két friss infóm :wink: lehet, hogy találkoztunk is rendelésen? :wink:

Katuska: na ja, az a fájás közbeni vizsgálat tényleg nem piskóta :shock: :?
Sajnálom a fűrészt... remélem, hamar meggyógyítjátok

Csöre
csöre74

Ja, Katuska, azt nézem, majdnem minden baba milyen nagy méretű :shock:

Csöre
csöre74

Igen Csöre! kell is így télvíz idején a rendes nagy súly!!!!! lehet ezért nem is akarnak időben kibújni????
katuska79

Mágnesnek nagy-nagy gratula!
Nemhiába drukkoltunk :)

Inez, ne aggódj, az orvosok tudják mikor kell beavatkozni, tehát ha a császár mellett döntött, akkor biztos ez a legjobb neked és a babának!

Pihenj hétfőig, és ne idegeskedj, ne görcsölj! Gondolj arra, hogy hétfő este már milyen boldog leszel a babával!

Kép
gombócmakka

Katuska, remélem, hamar megjavul a fűrészgép!
Mi meg olajradiátort vettünk :oops: . Egyébként nem jutott volna eszembe pánikolni, de Julcsi miatt mégis. Minden nap össze-vissza beszéltek, aztán tegnap úgy döntöttünk, nem bízzuk a véletlenre. Persze Pesten már egy csomó helyen nem volt, így a szüleim vidéken vették meg.

Kép
petne

Katuska: gonosz fűrészgép! remélem gyorsan megjavul!

Málnalevél: na, kipróbáltam.
Nektek is úgy össze vannak tapadva a levelek? Nekem szárazon nem túl bizalomgerjesztő....

Az íze: átlagos gyógytea íze van, én ízesítés nélkül iszom, de nem a kedvencem. Mondjuk, lehet, hogy csak szokni kell, majd kérdezzetek meg egy hét múlva:)

Kép
gombócmakka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: