A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Egy ölelkezős kép! Kép

Kép
Kép
Kép
tencsi

Sziasztok!

Gabka nagyon édes Levi, és tényleg egyedül kiszívja az orrát? :shock: Nagyon ügyi :)

Katka én is sajnálom a mélypontot :( Azóta nem voltál dokinál csak védőnőnél? Vérzés akkor elmúlt ugye?

Tencsi, tényleg nagyon bejött neki a Thomasos játék, és igen fát vettünk, mert azt írták, hogy az kompatibilis pl a Tescossal, így később ha bővíteni akarjuk akkor azért a Tescos az olcsóbb :roll:
Na meg közben amit kinéztem az elfogyott karácsony előtt pár nappal, úgyhogy sok választási lehetőségem már nem volt, így is az utolsó pillanatban rendeltem meg.

Dokihoz majd holnap megyek de csak vizsgálat lesz, de iszonyúan ideges vagyok miatta. Olyan feszült vagyok, hogy néha már rámtör a sírás csak úgy, ugyanis Bulcsúval pont ilyenkor 31 hetesen kellett bemennem a kórházba mert tovább nyíltam :( . Most egyenlőre azon filózok, ha ugyanez bekövetkezik akkor megdumálom a dokival, hogy inkább itthon feküdnék, Bulcsúra meg anyós vigyázna. Meg nem is tudom mi lenne ha be kellene mennem, mert azért két gyereket összekészíteni a páromnak 3-4 hétig az nem semmi lenne. Azért ha itthon pihennék, legalább reggel és este valamennyire tudnék segíteni, legalább abban hogy melyik gyerek melyik ruhát vegye fel :)
A gond csak az, hogyha elkezd érvelni a doki hogy miért is lenne a jobb a kórházban akkor beijedek és szótfogadok :( és hát tudom milyen bent lenni, ráadásul szinte semmit nem csináltak velem Bulcsúnál is, csak éppenséggel a kaja volt szörnyű, unatkoztam, hiányzott Panna, na és aludni sem tudtam azon az iszonyat ágyon :evil:
Ultrahangra meg majd pénteken vagy szombaton megyek, de már alig bírom kivárni, most már nagyo kiváncsi vagyok hogy lány vagy fiú.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Vica, az nagyon jó, hogy a Tescossal is összerakhatóak a sínek. Az tényleg sokkal sokkal olcsóbb! Szerintem ez is nagyon jó választás volt!

Próbálj megnyugodni, korántsem biztos, hogy most is be kell feküdnöd, bár teljesen megértem a dilemmádat. Én is azon vagyok, hogy ne kelljen befeküdnöm, ugye a gyerkőcöknél nekem a 32. héten kellett. Most, hogy itthon vagyok és ők bölcsiben, azért tudok pihenni és el is határoztam magam, hogy ebéd után mindig lefekszek 1,5-2 órára. Nagyon szorítok.
Én múlt héten voltam dokinál pont Dávid nevenapján és egyelőre minden rendben volt, zárt még a méhszáj. Legközelebb 20-án megyek. Most már 3 hét múlva kell menni.
Elhiszem, hogy furdal a kiváncsiság, de most már csak kiderül a nagy titok!!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
tencsi

Tencsi neked az ikerterhesség miatt alapból be kellet feküdni vagy volt valami probléma is?

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Kinyíltam egy ujjnyira és a doki azt mondta, hogy ez lenne a legjobb én meg hallgattam rá és szerintem is jó volt úgy. Sokat pihiztem tényleg, igazából fel sem kellhettem az ágyból.

Kép
Kép
Kép
tencsi

És Tencsi végül hányadik héten születtek az ikrek és meddig voltál kórházban? Neked voltak keményedéseid?

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

36. hétre születtek, így a szüléssel együtt 4 hetet voltam bent. Velük nem nagyon keményedtem, most a Dáviddal viszont jobban előfordul. Látszik, hogy van itthon két kis ördögpalánta akikkel néha hadakozni kell!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
tencsi

sziasztok. ez a keményedés olyan fura dolog. nekem a 3. hónaptól van, amióta napi 3 magne bt eszem, nem mindennap, de kb 2 naponta igen, olyankor ülni, állni is fájdalams, kényelmetlen.Anyukám meglepődött, amikor mondtam neki, mondta, hogy neki csak a 8. hónaptól volt.
De nekem meg a doki azt mondta, hogy ez teljsesn normális, ha napi 10nél több , az a baj. csak ugye kérdem én, ha egy nap 2 órán keresztül folyamatosan van,és marhán fáj, az minek számit.
A méhszájam is 3100 kb. 2 hónapja, és mindig azt mondja rá, tökéletes, teljsen zárt.De másoktól-olvasmányokból ugye inkább azt hallja az ember, hogy ezek gondok...
Na most legyek okos.én úgy vettem észre, manapság sokkal ritkábban utalják a ksimamákat a kórházba, csak fontos esetekben, és inkább otthoni fekvést írnak elő.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Jó reggelt!!!

Itthon vok :lol: doki szerint is itthon kell, h maradjak :o mindjárt hívom a főnököt!

Tencsi: még parkettázni kell, kell még konyhabútor, ágy, gyereknek bútor semmi. Festeni kell a plafont, és az egyik szobát teljesen. Szóval ha lenne lóvé, akkor 1-2 hét és beköltöznénk!!!! De NINCS :evil:

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

keményedés: eddig nem, de pár napja igen, este, de főüleg éjszaka. Ezért 2*3 magnezium citritet szedek, akkor nincs gond!

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Az a fránya pénz! No de még van azért két és fél hónapotok Alíz érkezéséig, ügyes lányzó ő, tudja, hogy nem kell előbb jönnie!

Kép
Kép
Kép
tencsi

:lol: köszi tencsi!!!! Csak így is 2-3 héttel nagyobb, mint kéne lennie. Ha időüben jön, az kemény meló lesz

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Lehet, hogy éppen volt egy nagyobb ugrása a növekedésben. Amikor 28 hetesen voltunk 4D-n ott a gép 30 hetesnek mérte, múlthéten meg a kórházban voltam a 30. heti uh-n és ott meg simán 30 hetesnek mérték. Szóval a franc sem tudja.
Megküzdünk minden nehézséggel!!!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
tencsi

Hát ez érdekes, amit mondasz. Alig 28 hetesen volt 1380 gramm. Most az akkor normális? Jóég tudja! Jöv7 pénteken mek dokihoz, majd ő megmondja a frankót!

Értettem: Megküzdünk minden neházséggel!!! Katka, figyelsz? :) Kitartás neked is!

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Dávidot akkor 28 hetesen 1344 grammra mérte a gép és van egy könyvem itthon ami kb. 1 kilósnak írja a 28. héten a babákat. Szóval a gép is mérhet nagyobbat, de az tuti, hogy nincsen velük baj!!!!!

Kép
Kép
Kép
tencsi

Sziasztok,

Vica: Nyugi és pihi!

Gabka: édes Levi nagyon! ahogy az orrát szívja egyedül, rögtön Zsó jutott eszembe, ő is olyan édi volt amikor már nem félt ettől az orrszívástól!

Papillon: akkor most már nem mész úgy 2-2és fél évig melózni, ugye??? ;) :) a lakással meg egyszer úgyis elkészültök :)!! mindig kell egy kis izgalom, különben milyen uncsi lenne :D:D:D. azért mennek a drukkok, h időben elkészüljetek!

ez az UH szerint mekkora? nem hiszek benne (illetve óvatosan szelektálom az infókat)! csak hozzávetőlegesen lehet megállapítani, h mekkora és kb. 2 hét amit tévedhet a mérés, szval ne adjatok szerintem rá sokat!!! nekem mikor csinálták a 4D-t és elkezdte mérni a pocakot, akkor mondja, h 26 hetes én meg mondtam hogy az nem lehet, erre tovább húzta az "egeret" és mindjárt több mint 27 hetes voltam!!!! szval én azt mondom, hogy csak kb értéket kapunk!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára wicca 2009.01.06 12:22-kor.

Szép napot!
Vica
wicca

Pulcsi ez a keményedés dolog tényleg érdekes, én is hallottam már olyat hogy valaki akár napi 10-20-szor is bekeményedik, mégsem nyílik ki mint mondjuk én :roll:
Nekem pl napi 10-et azért nem szokta elérni aztán mégis csak kinyíltam.
Első terhességemnél én is hamar 3100 lettem mint te, már a 22. héten, de akkor így maradtam a 35. hétig. Akkor pihenést mondott a doki, de nem egésznapos fekvést, sőt még közben dolgozgattam is meg költözködtünk. Egyébként bizti azért mondta a doki, hogy minden ok nálad, mert neked is már két hónapja ilyen és nem nyíltál tovább.

baba súlya: nekem mindig úgy írták rá a 30 hetes uh papírra a súlyát, hogy pl. 1500 gr +/- 300 gramm Tehát pontosan nem tudják megmondani szerintem. Én mindig itt a babaneten nézem meg hogy melyik héten mekkora.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Köszi a súly hsz-eket :) akkor nem lesz óriás bébim...

Jah, elvileg nem dolgozom, sőt valszeg, nem fogok már többet, max 1-2 napot, lerendezni a dolgokat vmikor. Bakker, nem is tudom felfogni :shock:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Pappilon ne is dolgozz, pihenjél csak rá a szülésre! Én terhesség elejétől fogva nem melózom, tök jól elvagyok, pedig azt hittem halálra fogom magam unni. :lol: Költözéssel meg akkor te is el leszel foglalva.

Keményedés nem sztem még nem volt. Ha sokat ülök és felállok, akkor néha kicsit feszül alul a pocim. Ez az???? De nem hiszem, mert nem szokott kemény lenni.

NEkem a 28. heti uh-n 1164 gramm volt a bébi, rá egy hétre voltunk 4 D-n, ott meg 1230-at mondtak.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Nem a témához kapcsolódik, de azért felszúrom a linket hátha valakinek szüksége van még rá (most lőttem egy másik fórumról :oops: ) a születés utáni juttatások http://velvet.hu/poronty/2007/01/24/gye ... anyagi_ju/

Szép napot!
Vica
wicca

Sziasztok!
Hát, én a rossz cukoreredményem miatt kicsit félek attól, hogy nagy babám lesz (de azért most is sütit zabálok...).
És ma elég szar napom volt, ugye vannak ezek az esti 20-30 perces menzesszerű görcsök, ma meg (hosszú hetek óta először) mentem tanfolyamra, meg az Örsre, és hát hosszú is volt, hideg is volt, kifáradtam rendesen, keményedtem is... :?
Viszont itthon vettem észre, hogy baromi érdekes lett a hasam.
Ahogy oldalról nézed, van ugye a szép íve a pocinak, elöl esetleg egy kis sima résszel, ahol a köldököd van (mintha a hógolyó egyik oldalát lelapítanád). Na, én most vettem észre, hogy nekem nem a kis laposságnál van a köldököm, hanem jóval alatta! :shock:
Most már csak azt nem értem, hogy miért nem kerek a hasam, tényleg olyan, mintha elfeküdtem volna (hason, mi? :lol: :lol: :lol: ).
Más vett már ilyet észre?

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!! Velünk minden rendben van, már nagyjából jól vagyok én is, bár most az eddigiek helyett kaptam egy jó kis torokgyulladást. Ma voltam dokinál, meg uh is volt, átírták a dátumot április 2 re:$ de azért remélem nem zártok ki innen :D:D:D:D

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Sziasztok,

Vica: Próbálj nem aggódni az nem segít. És feküdj sokat, hogy tényleg ne nyíljon a méhszájad tovább és gátlástalanul fogadj el minden segítséget.
Egyébként mi van, ha otthon fekszel? Szerintem ugyan az, mint a kórház. Ott sem csinálnak többet. Ha meg gáz van, akkor úgyis bemész, nem?

Nekem a méhszájam rendben van. Ezért valószínű, hogy a lepény vérzik, ami szintén nagy baj. Azaz most már 2 hete nem véreztem, de ha fogok, akkor hívom az orvost és befekszem. Szerintem ez így egy jó megállapodás.... És igyekszem pihenni....

Nemlajos: Szerintem Döme helyezkedik... Nekem van, hogy tökre az egyik oldalam dudorodik és úgy kell visszasimogatni, hogy középen legyen....

Pappilon: Nekem az Ágit a 38. heti UH-n mérték 3900-re és ott sajnáltak, hogy 4 kiló fölötti gyerekem lesz. Ágica 42 hétre született (4 (!) héttel később) és 3800 gramm volt....
No comment.
Egyébként a buksijuk fér ki nehezen és szerintem az a gáz, ha a fejkörfogat 10 centi fölött van. Nem az, hogy mennyi kiló. Ha jól emlékszem, akkor a fejkörfogat a DPD. De nem biztos. Ezt szokták elsőnek mérni az UH-n.

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Nemlajos: Nem csak az a baj, hogy nagy lesz a babád. Az a kisebbik gond. Hanem, hogy születést követő első 12-24 órában behipózhat. Ezért, ha rossz a cukrod, akkor automatikusan nézik a baba vércukrát illetve, ha 4 kiló fölött van....
Sütit fogd vissza, ha tényleg rossz a cukrod... Egyél gyümölcsöt inkább. Én is azt teszem....

Katka

katka22

Moncsi: A 20. hét után készített UH-k mindig más szülési időpontot mutatnak, mert a babád nagyságát, már az egyedi genetikai adaottságok is meghatározzák.... Szóval szülés időpontjának az orvosok azt szokták elfogadni, amit még 20. hét előtt mértek...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára katka22 2009.01.06 16:45-kor.

Katka

katka22

Nemlajos nekem is rossz volt a terheléses, a baba viszont pont megfelel a korának az uh alapján. Sőt, a 4 D-n 1 héttel kisebbnek is nézték. Mondjuk dokim tök örült, hogy nem nagy a bébi, mert azt mondta, hogy eddig a cukrosoknak mindig nagyobb babákat szokott mérni. (ehhez hozzátartozik, hogy a karácsonyi beiglizés után sem ment a fel a cukrom, úgyhogy nagyon nem értem, hogy a terheléses mitől volt magas). Ma voltam megint a cukrosdokinál, erednényeim tökéletesek! :lol: ÉS várnom sem kellett sokat. :lol: :lol:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

hát, én csak remélni tudom, hogy az én cukrom is méri még valaki a szülés előtt... :?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Katka, a Bulcsúnál mikor bekerültem akkor kapásból kaptam a tüdőérlelőt, meg antibiotikumot, hátha fertőzésem van. Persze nem volt de a bélflórámat teljesen tönkretette :evil: után hetekig hasmenésem volt :( A tüdőérlelőt is gondolom biztos ami biztos alapon adták, nem tudom mindenhol ez-e a gyakorlat, én addig azt gondoltam hogy csak akkor adják ha tényleg úgy tűnik hogy megindul a szülés.
Szóval ennyi volt a különbség az itthoni pihenéshez képest, na meg hogy mindennap nézték a szívhangot.
Reméljük nálad sem lesz kórház :wink:

Nemlajos a cukrodat a gyógyszertárban is megnézik, én úgy tudom. Így tudod ellenőrizgetni.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Igen, vannak gyógyszertárak, ahol néznek vércukrot. Nekem itthon kell mérnem. Kaja előtt, kaja után 1.5 órával. Nem lehet 7 felett az érték. Bár ma azt mondták, hogy az sem baj, ha néha 7.5, csak huzamosabb ideig ne legyen annyi. Nekem a legmagasabb kaja után 6.1.
A védőnőm engem is betojatott, hogy lehet abból baj, ha nincs kezelve a cukor.....

Gabi
Kép

Kép
tehuti

hehe, nekem most védőnőm sincs már november 20 óta... a költözés meg csak csúszik, szóval szerintem lecaplatok valamikor, hogy van-e valami helyettes erre az időszakra...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!
Tegnap voltunk dokinál. Kata továbbra is furán fekszik,a doki felvetette, barátkozzak a csaszival, bár még simán fordulhat. Mondta nem akar megvágni, mert olyan szépen szültünk, így most „felírta”, hogy mindennap beszéljük ezt át a csajjal. Amúgy minden ok. Nekem 1200 g-ra mérték 29. héten, dehát Boti sem volt soha nagy, se bent, se kint.
Nemlajos reméljük akkor összejön a költözés, és jövő vasárnap Mogyi új helyen alszik.
Katka reméljük elmennek a felhők fölüled. Rossz ez az egyszer lent, egyszer fent. Nagyon sajnálom!
Papillon jejeje! Nincs több beteg, büdi, kliens, csak otthon édes otthon! A bérlete sajnálom.
A képek nagyon jók! Édesek a manókák!
Gabka megkérdeztem a faros szülést, mert nekem akár lehetne is. A doki azt mondta lehet, csak sok a feltétele. Meg hogy a vége gáz, mert utccsó a fej, és ha az beszorul., baj van. Nekem elvette a kedvemet, mert hát Kata az első.
Nekem az utccsó héten nagyot nőtt a pocakom! Tök durva!
Kép
Kép
Majdnem ekkora volt Botival végén. A mérlegbe vettünk elemet. Hááááááát! +12. Pedig én aztán tényleg nem nasizom. Még 5 kilót engedek magamnak, bár simán túl fogom lépni.
Megyek mert a fiúk szállnak ki a kádból.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok!

Látom, megint előjöttek a cukor-problémák. Vigyázzatok.
Én sajna még dolgozom, bár jól bírom, és így gyorsabban mennek a napok is. Igazából nem is bánom!

Én is holnap megyek uh-ra. Kíváncsi vagyok, mekkora a baba. Védőnőnél ma voltam, ott minden oké volt:

És Nemlajoson felbuzdulva, teszveszen vettem egy szoptatós párnát, ma meg is jött. Remélem jó lesz. Meg hasznos :)

Kép

Kép

Kép
rszg

Hűű, de szép poci!!! :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Pont azt néztem én is hogy elvileg a 18. hetes uh még pontos, akkor még jók voltak a méretek. viszont az afp meg ilyesmi eredményem is tök jó lett és elvileg ha azt két és fél héttel előbb csinálják (annak alapján amit most számoltak) akkor nem biztos hogy olyan jót mutatott volna mert elvileg azt nem nagyon szabad sokkal előbb meg sokkal később csinálni. Szóval most nem értem ezt az április 2-t hogy miért most írták át:s most ezt egyáltalán figyelembe vegyem vagy ne?

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Kukli, szép a pocid!!! :)
Moncsi, most átteték a szülési időpontodat? jól értem???

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Ezt érdemes megnézni/megkérdezni.
Én pénteken megyek a szülésznővel beszélni, rákérdezek ezekre a homeopátiás szerekre.

http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=2540

Kép

Kép
rszg

na jó, én is elborzasztalak benneteket, főleg Adrynt :lol: :lol: :lol:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

rszg, de szép párna! :D
Én gondolkoztam már, hogy a kemény nagy téglatest párnát tegyem-e a térdem alá, de annyit forgolódom, hogy szerintem inkább csak zavarna...
De aludni már 3-ig rendszeresen nem tudok :cry:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos engem nem borzasztottál el. Vkinek nagyobb, vkinek kisebb..... :lol: De mindegyik szép!!!!!!

Nekem is van szopipárnám, alváshoz még nem használtam, de így is alszok, mint a bunda....(kopp-kopp-kopp)

Gabi
Kép

Kép
tehuti

én is, mire végre oda jutok, hogy elaludjak...
Bár tegnap éjjel dejá vu-m volt, megint 4-5X keltem fel pisilni... :?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

rszg, nekem ugyanilyen párnám van, csak egy barátnőmnél van épp kölcsön, de remélem most már rövidessen visszakapom.
én alváshoz nem használtam és vagyunk így is elegen az ágyban, pláne amikor Levi átjön éjjel, nem hinyzik onnan még egy párna :)
viszont szoptatáshoz nagyon bevállt.

én múlt éjjel mindössze 2 órát alhattam :(
Elaludtam 10 után, Levi felébredt éjfélkor és 4kor még nem aludt. akkor már annyira kész voltam, hogy felkeltem, felöltöztem és bementem a munkahelyemre.
érdekesen néztek rám a biztonsági őrök, hogy mit keresek én ott 3/4 5kor, mondtam dolgom van :)
megírtam pár emilt, aztán szundikáltam a széken fél 8ig.
Ezért egy kicsit kész vagyok.
szóval jobb éjszakát mindenkinek!!!
:roll:

Kép

Kép
gabka77

pfffffffff, szegény :cry:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

nem csak szegény, hanem baromi álmos és fáradt :)
gabka77

Nemlajos: nem tudom mi bajod a pocakoddal?! pont úgy néz ki mintha babát várnál!!! :D igazán formás lak Dömebabának :)

Kukli: szintén csak dícsérni tudom Katka búvóhelyét is :D!!!

Csinik vagytok!!!!

Gabka: múltkor nem írtam semmit a faros fekvésre, ne kérdezd hol olvastam, de két dolog maradt meg a fejemben, az egyik az elemlámpázás, amikor érzed, hogy ébren van, lentről világítani kell neki, mert kíváncsiak a fényre. a másik pedig, h bikini vonal magasságba egy kis csengettyűt kell felkötni, mert ez a hang is érdekli őket! lehet, h viccesen hangzanak, de ki tudja???

a februári topikban ez most szintén téma és vettem a bátorságot onnan kimásolni az egyik lány hsz-át :oops: :oops: :oops: :

Sikeres beavatkozás akkor várható, ha a magzat mérete az átlagosnál nem nagyobb, minden oldalról legalább 2 cm vastagságú magzatvíz-réteg veszi körül és a beavatkozás idején aktívan mozog.

A külső fordítás nem veszélytelen sem az anyára, sem a magzatra, ezért a beavatkozást csak szigorú feltételek teljesülése esetén végezhető. A feltételek közé sorolható a 37. hetet betöltött zavartalan terhesség, ép magzatburkok, 4 cm-nél nem tágabb méhszáj, ellazult méh, valamint az, hogy a medencevégű fekvésen kívül más veszélyeztetettségi tényező nincs. A magas vérnyomás, cukorbetegség, korábbi terhességben végzett császármetszés vagy a mélyen tapadó lepény kizáró ok.

A külső fordítás egyik veszélye, hogy a test köré csavarodott, vagy az eleve rövid köldökzsinór megfeszülhet. Az ultrahang vizsgálattal ez a kockázat csökkenthető, ugyanis a köldökzsinór helyzete megállapítható.
A fordítás nem fájhat sem az anyának, sem a magzatnak

Napjainkban csak akkor van létjogosultsága a külső fordításnak, ha nem találunk kizáró tényezőt, a műtéti készenlét biztosított, és a magzat erőszak nélkül, játszi könnyedséggel fordítható. Azt sem szabad azonban elhallgatni, hogy a magzati illetve újszülöttkori egészségügyi mutatókat jelentősen nem változtatja meg a külső fordítás rutinszerű alkalmazása.

A külső fordítást úgy zajlik, hogy a kismamát éhgyomorral vesszük fel szülőszobára és 40 perces magzati szívhangvizsgálatot végzünk. Kifogástalan lelet birtokában részletes ultrahang-vizsgálatot végzünk a magzat méreteinek és helyzetének meghatározására. Ellenőrizzük a lepény helyzetét és meghatározzuk a magzatvíz mennyiségét.

A nyakszögletben látható köldökzsinór önmagában is ellenjavallja a beavatkozást. A méhszáj tágasságát hüvelyi vizsgálattal ellenőrizzük. A külső fordítást enyhe baloldali dőléssel hanyattfekvő helyzetben végezzük.

Először a magzati fart kiemeljük a medence bemenetből, majd a koponyát és a fart egy-egy kezünkkel tartva tereljük a magzatot. Előre bólintott helyzetű koponya esetén előre, bukfenc-szerűen mozgatjuk a magzatot. Optimális esetben maga a magzat végzi el a testhelyzet változtatást, nekünk csak a koponyát kell a medence felé terelni. A beavatkozást lassan, óvatosan kell végezni.

Az alkalmazott erő mértékét illetően legbiztosabb támpont az, hogy az anyának nem okozhat semmiféle fájdalmat vagy kellemetlenséget. Ilyen feltételek mellett az sem szokatlan, ha a külső fordítás félórát vesz igénybe. A 37. terhességi hét betöltése előtt nem érdemes külső fordítást végezni, mert a magzat könnyen visszafordul medencevégű fekvésbe. Ilyenkor ugyanis a magzatvíz mennyisége még viszonylag nagyobb, és méh pedig kevésbé képes összehúzódásokra.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára wicca 2009.01.06 20:58-kor.

Szép napot!
Vica
wicca

elemlámpánál persze nem teljesen lentről, hanem szintén ez a bugyivonal a has felől ...

Szép napot!
Vica
wicca

ja még egy dolog eszembe jutott, főleg most erről a homeos bigyóbogyókról. gátsebre nagyon jó az Aloe First! én még azt fogok vinni!

Szép napot!
Vica
wicca

négykézlábra állást hallottam valahol (lehet, itt?)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok,

Gabka, nekünk is borzasztó éjszakánk volt, Samu szintén órákon át nem aludt. Én azzal magyaráztam, h kissé megviselte a bölcsi újrakezdése - előtte majd' 3 hétig nem járt. De mivel Tencsi és te is azt írtad, hogy nálatok is órákon át ébren volt a gyerköc... Biztos volt valami a levegőben, ami a kiscsávókra hatott :) Ja, és reggel 6 körül elaludt, aztán negyed 9-kor alig tudtam felkelteni - mennem kellett dolgozni.

Kukli, szép a pocid! Nemlajos, a tiéd is. Én nem látom rajta azt a fura alakzatot, amiről írtál! :)

Katka, egyetértek, valóban mindegy, h kókusz vagy sima a matrac. A gyerek nem ettől lesz boldog :)
Remélem, hogy ma már jobb hangulatod volt. Vigyázz magadra!

Vica, drukk a méhszájvizsgálathoz, tudom, könnyű mondani, de próbálj ne szorogani sokat miatta!
Ja, és Samunak is vannak fasínei, nagyon szívesen játszik velük, és a Tescos, az IKEAs és az Eichhorn valóban kompatibilisek egymással. Ki van ez találva :)

Papillon, akkor a tegnapi volt az uccsó munkanapod most egy ideig. Pihenj sokat, a lakás mielőbbi befejezéséhez drukkolok! (Egyébként lakás vagy ház készül? Nem emlékszem... :oops: )

Párom holnap elutazik külföldre egy hétre, ezúttal Lettország a célpont. Mivel azért már én is kevesebbet bírok, nagyon fog hiányozni, pláne esténként, de hát ez van. Megoldjuk.
Jó éjt!

erpé

sziasztok

bocsi az eltűnésért, de autót intéztem tegnap és ma. a tegnapi nap felesleges volt korán kelés pestre utazás.. aztán az autókereskedésben hülyének akartak nézni csak azért mert nő vagyok ezt nem szoktam szeretni úgyhogy hangot is adtam nemtetszésemnek .. :lol: most visszagondolva már vicces az arcukra emlékezve, de ott a méregtől keményedtem is pedig eddig ilyenem nem volt. pihiztem egy padon 10 percet és utána minden okés volt, jöttem haza. éjszaka alig aludtam mert ideges voltam. ma reggel gödöllőre mentem egy másik helyre és szépen átnéztem, és kipróbáltam és aztán leelőlegeztem az autónkat :D hulla fáradt vagyok és átfagytam, de legalább ma nem eredménytelenül.

szépek a pocakok :D Nemlajos: nem olyan könnyű engem megrémiszteni, bár az tény hogy az én babámat 4 hónaposnak saccolják a kívülállók a hasam méretéből kiindulva :lol: :lol: nem bánom hogy nem nagy, így könnyebb vele mozogni meg menni ide oda.

pusz mindenkinek én elköszönök mára

jó éjszakát

KépKép
KépKép
adryn

Kukli, Nemlajos szépek a pocakok, szép nagyok! :)

Ez a farfekvéses baba megfordítása azért nekem elég ijesztően hangzik, remélem nekem jól fekszik. Ma délelőtt biztos hogy keresztben volt, mert két oldalt éreztem hogy rugdos, remélem nem most fordult rossz irányba, hanem a jó irányba :roll:

Rszg nagyon ügyi vagy, szép a szopipárna. Épp az előbb olvastam az áprilisi topicban, hogy valaki mérgelődik hogy az utolsó pillanatban ellicitálták előle a szopipárnát. Lehet hogy Te voltál az? :D

Moncsi ez tényleg furi hogy most módosítják az időpontot, én is úgy tudom, hogy a korábbi uh-ok a mérvadók ebből a szempontból. Pannát nekem is a 12. hét környékén módosították kétszer is, utána már nem.

Gabka sajnálom az éjszakázást, úgy látszik valami van a levegőben. Remélem az én gyerekeim nem követik Levit és rendesen alszanak.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: