A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Katuska: nekem a konyhával van a legnagyobb bajom. Ott ugye nem tehetem a földre, hiszen padlólap van és nincs padlófűtés. Amíg megfőzök egy ebédet gondolom lehet a hordozóban, nem???

Elég butuska kérdés a gyerekesekhez: ti hogy oldottátok meg, amíg pl. elmentetek wc-re??? Nem mintha több órát szoktam volna ott tölteni, de ha épp nem alszik, biztos nem lennék ott nyugodtan. :oops:

Kép
jandrea

Na! A hülye kérdésem pont az laptetőre került!!!! :oops:

Kép
jandrea

Sahli, gratula!!!! :D :D :D

gizella: De szép nagy pocak! :)

Én is iszom a málnalevél teát, egy kávéskanál tea, egy bögrébe (kb. 2-3 deci)

Nem sokára indulunk mi is CTG-re. El sem hiszem, de ez már a második lesz. :lol:
Vendég

Shalinak hatalmas nagy gratula! :lol:

Én sem hiszek igazából ezekben a mérésekben. A barátnőmnél a nagyobbik lányát közel 4 kilósra tippelték, és 3300 g lett, a kisebbiket meg alig 3-ra és 3800 gr lett. Szóval ennyit az UH-ról.

Kép
Kép
cs_erika

Gizella! Nagyon szép a pocid.

Kata! Örülök a jó híreknek.

Picuranyu! Már második CTG? Hűűű

Vajon Mágnessel mi lehet?

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Mérések. Én sem hiszek benne.
Bár kíváncsiságból Csörénél visszanéztem, mit mért a dokibácsink.
Hát, nagyon pontos. :)

Jandrea! Azért ennyire ne parázzunk. :)
Simán lehet ennyi időt a hordozóban, vagy pihenőszékben.
Nekünk pl. hinta van, mert pici a lakásunk és ennyi minden nem férne már el.

Kép
hanna30

Bizony-bizony, már második. :)

Én is kíváncsi vagyok, vajon Mágnessel mi lehet, hol tartanak, stb. de végülis még csak 14:30 van. Nem emlékszem rá, hányra is ment be. :oops:
Vendég

Na megyek készülődni, mert mire kész leszek, indulhatunk is. :D
Addig is mindenki vigyázzon magára!
Remélem, mire hazaérek, lesz hír Mágnesről.
Vendég

SAHLI-nak óriási gratula! Most kaptad az sms-t Hanna?

Jandrea! Annyi időre beteheted az ágyába is, de Pötyi mondjuk a hordozóban (autós) is nagyon szeretett lenni, feltettem az asztalra és nézte ahogy főzök, teszek-veszek. De az első napokban úgyis lesz veled valaki, nem?

Na estére már hátha több babát is beírhatok! :wink:

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Picuranyu! Gyere majd a hírekkel!

Bartika! Igen, most kaptam.
Remélem, estére még sok-sok baba születik.

Kép
hanna30

Most olvastam vissza, Sahlinak ezek szerint mégis a nyákdugesz ment el és talán lettek fájásai... :lol: :roll: Húúú de izgi. :)

Picuranyu, drukk a CTG-hez!!! :)

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok!

[color=indigo]Gremesének nagy gratu a babához!

Vickybabe: annyira cuki Levente, teljesen odavagyok :D

Vcrane: Alextól is elolvadok, már alig várom, hogy én is babázzak.

Mágnes: anyósod egy "szent" - forró ólomba kéne önteni :twisted:

Hanna: Az első szó, ami eszembe jutott (és ki is mondtam hangosan), ahogy olvastam a kocsilopást, az a bizonyos b-vel kezdődő volt, aminek aszd meg a vége. Rohadjon le a keze azoknak a köcsögöknek, akik ezt teszik. Ha nekem valaki kárt okozna, és megtudnám ki az, tuti agyon verném, vagy megrugdosnám.
Az, hogy más autót is kötöttek el, annyiból jó, hogy jobban körbejárják a témát, de igazából tű a szénakazalban... A casco sokat számít! Nagyon sajnálom, és tényleg próbálj megnyugodni, bár valószínűleg én sem tudnék... :cry:

gombócmakka: nem kell 60 napot várni, előbb le lehet zárni, és le is szokták, ha nincs semmi nyom...

jandrea: miért írod, hogy tojnak rá? mit léptetek az ügyben?

Katuska: Sajnálom a vérképet. Én csütörtökön megyek, és szólnom is kell, hogy antibiotikumot szedek, mert az szépen megkavarja majd a dolgokat... A kenetet is levette a doki pénteken, és szólt az asszisztensnek ha kell, jelezze, hogy gyógyit szedek. Kíváncsi vagyok milyen csuda eredményeim lesznek. Nagyon cuki Máté kómázós képe :lol:

Kata: Na, végre valami, már kezdtem azt hinni, hogy megvárod január végét :roll:

Erika: szép méretek :)

picuranyu: te már nagyon készülődsz, én sokkot kapnék, ha Milán két héten belül megszületne, még sehol sem állok. Bár a kórházi csomag kezd összeállni (én vettem olyan betétes bugyit, kíváncsi leszek beválik-e), igaz még minden szanaszét a lakásban :roll: A babaruhák mosása is folyamatban van. Nem kapkodunk el semmit, de az igazat megvallva, az utóbbi időben volt min idegeskedni, és menni-menni. Engem az zavar, hogy amikor fújom az orrom teljesen befeszül a pocak, és Babót borzasztóan zavarhatja, ahogy a köhögés is, amikor mindenem összerándul. Remélem nem akar emiatt előbb kijönni, hogy szemrehányást tegyen az anyjának...

A takonykórom nem akar szűnni, éjjel már végre alszom, de 3-szor ébredek arra, hogy nem kapok levegőt, aztán valahogy sikerül egy orrlukat kiszabadítanom, de kezdem azt hinni, sose fogok normálisan levegőt kapni. Anyum drága közölte is, hogy a megduzzadt nyálkahártyák miatt, szerinte csak szülés után fog megszűnni ez az egész. Hát az lenne még szép, hogy úgy megyek szülni, hogy még én sem kapok rendesen levegőt, nem hogy még úgy lélegezzek, hogy azzal jobban is nyomjak... Szép kis baleset lenne, nincs egy olyan nyílásom, amin levegőt vegyek :shock: A hozadéka az egésznek, hogy állítólag úgy horkolok, hogy az már zajártalom... :oops:

Batkata: mizu?
Sahli: :?:

Babaképek: már talán írtam korábban, hogy enyém Apa bejelentette adjam meg a kódomat, aztán ő tesz fel képet Milánunkról, ha megszületett, és hozza az infókat :lol:

Ő és hagy büszkélkedjek én Apácskával, képzeljétek ő is segédkezett az ország karácsonyfájának felállításában, de ami igazán büszkeséggel tölt el, hogy a tegnapi lakástűzből ő hozta ki az egyik embert. Tudom, hogy ez a munkája, de akkor is olyan jó, hogy látom, mennyire boldog az ilyen történések után, és ezek adják vissza a hitét, hogy van értelme csinálni alamizsnáért. Úgy, hogy közben őket is folyamatosan támadják, hogy nem csinálnak semmit egész nap, és még képes egy újságíró is beköltözni 24 órára, hogy megnézze miből áll a munkájuk, mit csinálnak egész nap...

Na, megyek megint nem kapok levegőt.
Jobbulást mindenkinek, és könnyű, gyors szülést a finisben lévőknek ;)

biga.csiga

Jandrea: tök helyes amiket kérdezel:-)
Én a nagy fiamat nem mertem az ágyban hagyni amég mondjuk elmentem zuhanyozni.......én betettem a hordozóba és vittem magammal a fürdőbe.........
Ha ordított kidugtam a lábam a zuhanykabinból kicsit "megrugdostam" a hordozót egyből nem volt semmi baja. Aztán amikor volt már 1 hónapos kb rájöttem hogy semmi baja nem lesz ha 10 percig nem nézem........de ehhez idő kellett nekem is:-)

MEgértem az aggodalmadat, hamar el fog múlni szerencsére, ne aggódj:-). Addig meg vidd magaddal a hordozóban vagy egy mózes kosárban. Fontos hogy úgy csináld ami téged megnyugtat....ha jobb úgy hogy látod cipeld magaddal........szeirntem:-).

KépKép
peni

Annyit írtam, hogy közben megszületett egy baba :lol:

Sahli: hatalmas gratula Patrik babához, szép méretek az már biztos! ;)

picuranyu: második CTG? Nekem az még csak péntek este lesz. Majd írjál milyen volt!

jandrea: tök jó kérdés, ne izguljál. Én ebbe még bele sem gondoltam, mert nem tudom mennyire lesz anyafüggő Milán :roll: Az első időkben meg nem leszünk egyedül, apa ott figyel majd, aztán szerintem nagyim jön pár napra, ő már nyugdíjas, aztán csak megleszünk kettecskén is :roll: :D

biga.csiga

Biga.Csiga! Sajnálom, hogy ilyen rosszul vagy. :(
Remélem, szülésre meggyógyulsz!
(off téma: a rendőr azt mondta Lacának, jó, ha 20 autóból 2 megvan.)

Apára meg büszke lehetsz! Én nagyon becsülöm a tűzoltókat!

Kép
hanna30

Csajok!
Kisbogacs blogjában vannak képek Ági babáról!!!!!!

Kép
hanna30

Itt vagyok.
Hanna: a k..... anyjukat! :twisted: Csak ismételni tudom a többieket. Kiiktatták a riasztót? De még jó, hogy volt casco, így legalább a pénzt megkapjátok. (jó sokára) Hihetetlen, hogy mindent lopnak. Anyának a nagy szemeteskukáját csórták el, nagyanyámék sírjáról meg a kovácsoltvas kerítést.
Próbálj megnyugodni Olivér miatt.
Sahli: hatalmas gratula
Biga csiga: láttam valamelyik nap a riportot a tűzoltókról. Valamelyik tahó politikus azt mondta, hogy alszanak, meg edzenek munkaidőben. Hát komolyan.... :twisted: Azért a miniszter urat elküldeném egyszer egy éles bevetésre. Nem tudom , hogy tojná össze a nadrágját. Minden elismerésem a tűzoltóknak, mentősöknek, akik az életüket kockáztatják. (anny pénzért, amennyiért a miniszter úr a tollat se emeli fel)
Kata: :D :D Hamarosan meglesz a kisfiad!

krisz78

sziasztok,

Sahli! Hatalmas gratula!!!!!!!!!! Mekkora lett Patrik baba!!!!!!!!!

Én ma elég sz*rul vagyok, gyenge és fáj a gátsebem is, na meg kijött az aranyerem a szüléskor :( . Remélem elmúlik hamar, tiszta rokkantnak érzem magam.....

Biga.csiga, jobbulást!

Még szülés előtt álló első babás csajok, összeírtam pár dolgot magamnak a következő szülésre a friss tapasztalatok alapján, gondoltam megosztom veletek is, hátha tudtok belőle hasznosítani valamit...remélem nem veszitek okoskodásnak:

először is, MOST pihenjetek és egyetek nagyon-nagyon sokat, ami jól esik! A szüléskor minden rejtett és azon túli tartalékra szükség lehet!

Apával együtt nézzétek át a táskát, ha papás szülés lesz! Enyém apa az őrületbe kergetett azzal, hogy semmit nem talált, én meg két tolófájás között nem voltam annyira kooperatív...

Vajúdás alatt is pihenjetek és igyatok, ha lehet egyetek is minél többet (én talán kevésbé száradok ki, ha ezt teszem...) akkor még ki tud az ember menni wc-re, később már nem.

Szülés utáni első 24 órában érdemes kikapcsolni a telefont és leépíteni a látogatógat. A baba általában végigalussza az első napot, ki kell használni, mert később nem lesz rá idő...látogatók, telefonok ráérnek. Ezt is elbaxtam, és azóta sem bírom kialudni magamat.

Nincs a kórházi listán, de nekem kellett:

kancsó a gátseb öblögetésére, ezt érdemes betenni vagy kikészíteni, hogy később apa behozza.

plusz párna (ha nem bírsz fölkelni, jól jöhet, én két felfújhatót használtam...)

Törcsi, bugyi, hálóing minden mennyiségben...

Itthoni beszerzendőkhöz:
szoptatós felsőt nem tudom, ti vetttetek-e, nekem egyik sem jött be...sima póló + szopi melltartó

Rugik, bodyk ha még vesztek, elöl patentosat vegyetek (első szülő anyukák :wink: ) nagyban megkönnyíti az életet a harmadik éjszakai átöltözésnél :lol: Nekünk rengeteg gyönyörű aranyos rugink van, második napon ment mind a "selejtbe", ami nem elöl nyílik. Így kiderült, hogy a 40 db valójában csak kb 5, így naponta mosunk...

A szopipárna és a szopifotel szuper!!!

Légzésfigyelő: első két nap naponta többször riasztott, olyankor is, amikor ott álltunk Levi ágya fölött és néztük, ahogy szuszog és mocorog...szóval nem tudom, lehet, hogy többet árt, mint használ, amennyire ránk hozta a frászt...a bébiőr viszont jó.

Na megyek megnézem a nagyfiamat :lol:

Kép
vickybabe

Sahli: hatalmas gratula nahát csak a nyákdugesz volt az :D :D
erzsebet0312

Ma bementem a suliba lezárni a félévi jegyeket. Hát mit mondjak, nem esett jól. Úgy bekeményedett a hasam, mint még sose. A kocsimban megadta magát az akkumlátor, így kénytelen voltam a villamoson állni.Most pihenek, mert feszít nagyon. Ádámka is tök agresszív ma. Nagyon fáj a rúgdosása.

krisz78

Üdv!

Kriszta jobban van, Ági is - ma evett először Anyából :)
Vannak képek is itt http://manonk.blogspot.com : http://manonk.blogspot.com

Üdv,
a boldog apa :)
kisbogacs

Mekkora haja van Ági babának! És hosszú combjai! Nagyon tündéri kisbaba.

krisz78

Ágipapa! Köszi a képeket, gratula a gyönyörű hajasbabához!!!!!!!!!!!!

Kép
vickybabe

Krisz Dumáld meg Ádámkáddal, hogy ne legyen agresszív......mert meghúzod a pici fülét ha kibújik :lol: :) .
Az enyém is rúg néha olyanokat majd a szemem jön ki tőle....dehát ez van, viszont már nem sokáig :wink: .

KépKép
peni

Ágipapa, nagyon szép a kis Ági. Mekkora hangja lehet! :D

Kép
Kép
cs_erika

Sahli, gratulálok Patrikhoz. Mielőbbi felépülést, sok boldogságot és tejcit kívánok!!!

Picuranyu, már a második? Ebből látszik, hogy Te is közeledsz a cél felé.

Ami a méréseket illeti, egyértelmű, hogy ezek csak becsült értékek. Néhány hosszúsági adatot megmérnek, és abból a gépbe táplált átlagos adatot adják meg súlynak… ami ugyebár teljesen eltérő lehet babánként. Szóval csak fenntartásokkal szabad hinni ezeknek az adatoknak.

Biga.csiga, további jobbulást!

Vickybabe, köszi, hogy megosztottad a tapasztalataidat. Megfontolandók.

Kisbogács Apuka, köszi a linket. Gyönyörű Ági baba!

Kép
petne

Pénzes kérdésem lenne. Aki tudja, írja már meg, hogy van ez:
Mától szülési szabadságon vagyok. De ahhoz, hogy intézni lehessen, kell a gyere anyakönyvi kivonata, meg a terhességi könyv is, mint csatolandó dokumentum. A baba feltehetően jan.19-én születik. Addig akkor intézni se tudok semmit? 2 hétig lógok a levegőben pénz nélkül?Jó utólag biztos kifizetik, de addig mi van? A doki holnap ad papírt. Azt be kell vinni a munkahelyre, mint egy táppénzes papír, vagy azt is csak a baba születése után hsználhatom fel??? Annyira nem vagyok képben. De ez még hagyján, a gazdaságisnak f.ngja sincs róla. Ma is széttárta a kezét, hogy ő ilyet még nem csinált.

krisz78

Sziaszotk!

Krisz: az én munkahelyem nem tb kifizető hely.......így egy csomó utánajárás meg caplatás volt mire mindent el tudtma intézni, most is ez vár rám de még nem foglalkoztam vele. A szülés után van ár asszem 180 nap ami persze nem jó mert addig nincs pénz....de egy újszülött csecsemő mellett Érdről bemenni intézkedni a teve utcába több mint drámai........

Úgyhogy sajnálom de semmi ételmes segítséget nem tudok adni. Magam is komoly segítségre szorulok a témában :lol: .

KépKép
peni

Krisz! amit kaptál dokitól, hogy terhességi állományba vett, plusz kitöltöd a tgyás igénylő lapot és oda adod a munkaügyisnek bérszámfejtéshez. A többit utólag fogják majd ráírni mikor megszületik a baba és megvannak a papírjai. Kösd az ebet a karóhoz, hogy majd a születés után bediktálod a taj számot és elküldöd az anyakönyvi kivonatot. Nem lehet ellátás nélkül hagyni senki sem. Egyébként meg nekik nem nagy valami kiszámolni mit kapsz....ugyanaz, mint a táppénz. Nem lenne egyszerűbb neked is szülésig táppénzen lenni és onnan igényelni a tgyást? jobban jönnél ki anyagilag és annyi macera sincs vele...

Andrea! simán lehet a hordozóban amíg főzöl, fürdesz stb. Én is így csináltam, hogy vittem magammal mikor tusoltam, de ha csak wc-re mentem akkor nem vittem. Gondoskodj arról, hogy megfelelően legyen lerakva...(nem ágyszélén stb stb.)SOkkal nehezebb lesz amikor már elkezd kúszni mászni....de akkor meg lehet használni rácsos járókát, rácsokat az ajtókon és persze el lesz pakolva addigra midnen veszélyes dolog.
Hidd el nem kell egy gyerek mellett non stop őrt állni és lesni minden mozdulatát.

NAgyon szép Ágibaba! Micsoda hajzuhatag!

Na túl vagyunk a szurin....volt ordítás már a sztetoszkóptól is:) de a dokinéni megdícsérte milyen erős kiskölök. Alig bírták ketten lefogni a lábát.

Biga.Csiga! Elismerésem a párodnak! Téynleg lenyűgöző amit sok esetben véghezvisznek!

Vickybabe! igen ezek tényleg fontosak! Hidd el hamarosan jobban leszel, még hetekig fogod érezni a gátsebet hol jobban hol kevésbé. Nekem szülés után kb három héttel kezdett el fájni a szeméremcsontom is mikor sétáltam. De elmúlik minden és olyan lesz, mint régen bármilyen hihetetlen is. Én nagyon el voltam szontyolodva tőle mert oylan volt ott lent, mintha kifordítottak volna....de aztán elmúlt az a duzzanat.
katuska79

Krisz! ha minden igaz akkor február első napjaiban már tuti a kezedben lesz a baba taj száma és anyakönyvi kivonata amit be tudsz mutatni így mivel visszamenőleg kapod a pénzt nem maradsz elláttatlanul! SImán kabod február 10-én a tgyást.
katuska79

Peni! kérd meg apát, hogy intézze Ő ezeket a dolgokat. Úgyis menni kell családit meg anyaságit is intézni. Ezeket Ő is el tudja amint megvan a taj szám, nehogy már Te futkoss!!!!
Nálunk is így lesz. Bemegy az oephez a taj számért meg a hivatalba az anyakönyviért, lakcímkártyáért aztán megy a többi helyre leadni a papírokat. Előtte itthon kinyomtatjuk, kitöltjük, aláírom és kész.
katuska79

Köszi Katuska. Akkor beviszem. Csak úgy utálom, hogy ott egy ember, akinek ez lenne a dolga, és fogalma sincs róla. Nekem azt mondták, hogy anyagilag a szülési szabadság éri meg jobban, mert, hogy az 168 napig az átlagfizetés. (benne a túlórák és a jutalmak átlaga is) A táppénz meg 70% - a a fizunak. Ezt ma a főnököm mondta. Basszus, hát ő sincs képben????

krisz78

Katuska, még egy, aztán békén hagylak. Azt írják, hogy csatolandó még a biztosítottságot igazoló TB könyv. Ez kinél van? Én a IV.kerületi önkormányzattól kapom a fizetést, a suli nem kifizetőhely, a Fákisz végzi a bérszámfejtést, szerintem. Akkor náluk kell, hogy legyen ez a könyv?

krisz78

Sziasztok!

Hoztam hírt Mágiról, 2-3 napot várnak még, ha nem indul meg Bence akkor indítanak, de az is lehet, hogy császár lesz a vége.
Uh-n minden rendben volt. :-) Ő erős migrénnel küszködött ma reggel, így nem is bánja, hogy nem volt ma szülés, de azért szeretne már túl lenni rajta, hogy láthassa Bencét.

További jó pocisodást, babázást mindenkinek!

Kép

Kép
antekirt

Ágiapuka! Köszönjük a képeket a gyönyörű leányzóról! Micsoda haja van!!! :D

Vickybabe: köszi a tapasztalatokat! Láttam (pl. Brendonban) ülőpárnát gátsebhez, olyan úszógumi forma. Ennek szerinted hasznát lehetne venni? Rugik: igyekeztem mindegyiket elöl patentos verzióban beszerezni :wink: Viszont! A kimosott és kivasalt kis pamut rugikat (4-5 db) úgy eltettem, hogy nem találom őket, csak tanácstalanul nyitogatom a szekrényeket.... :lol: Szerencse, hogy van még azokon kívül, de ezeket a Kenguruban vettem, olyan kis helyesek! Remélem, megtalálom :lol:

Biga.csiga: bizony, nagyon büszke lehetsz Apára, minden elismerésem az övék!!! Aki nem így gondolja, az bek@ph@tj@!!! :twisted:

Krisz: igen, jó,mikor ennyire képben vannak! Nekem a könyvelő cég elküldte a doksikat, amiket majd ki kell tölteni és akkor Apa rohangálhat vele, meg persze felvenni az anyakönyvit meg a TAJ kártyát. Nem tudom, megvannak-e neked a doksik, ha gondolod, szívesen átküldöm. Ja, az én melóhelyem sem kifizetőhely.

KépKép

KépKép
kata8110

Antekirt! Köszi a hírt! Szegény Mágnes, hát neki sem egyszerű!! :shock:

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!

Katuska: köszi a jótanácsot, apa is hálás lesz érte neked :lol: :lol: :lol: . De tökéletesen igazad van menjen ő.........én csak hülyére idegeskedném magam egész nap az a kevés tejem is elmenne amire számítok, hogy lesz. Úgyhogy őt küldöm.....tök igazad van.
Kell szerinted meghatalmazás, hogy intézhesse az ügyeket vagy elég ha itthon aláírom amit kell ő meg viszi?

Lányok nekem pénteken lesz a programozott császár...péntek reggel vonulok be a korházba. Aki várhatóan később szül mint én dobna priviben egy mobilszámot, hogy be tudjam jelenteni nektek Zétény fiam világrajöttét? :) :) :)

Kisbogács Ágikája gyönyörű.....micsoda frizurája van, eszméletlen...nagyon szép babák születnek a topikban, mindegyik zabálnivaló akiket eddig láttunk......... :) .

KépKép
peni

kisbogács apuka:gyönyörü ági baba és csodaszép haja van :D

Kép
gizella82

Kata: egy-kettő megvan a doksik közül, de gyanúsan kevés. Nagyon megköszönném, ha elküldenéd e-mailben. Privátban dobom az e-mail címem. Köszi, köszi....

krisz78

Sziasztok!!!

Gratulálok az új babákhoz!!! :)
Elég hülyén hangzik két gyerek után,de egyikel sem volt ilyen.Három napja folyásom van föleg ha este fordulok.Mindig volt folyásm de nem ennyire.Ma meg elkezdödtek a fájások,de még rendszertelenek,de nagyon erösek.Az egész hasam és a derekam is leakar szakadni.Iszonytosan begyulattam.

Kép
andi0716

Sziasztok újra!

"boldog apukának" gratula. :) Kisbogács fantasztikus volt, nagyon-nagyon büszke lehetsz rá. Ági baba pedig gyönyörű. Itt néztük Apával, milyen szép kis arca van, és milyen sok haja. :) Még egyszer sok-sok boldogságot, egészséget, sok tejecskét! :)

CTG-n minden rendben volt, de méhtevékenységet most sem néztünk.
Utána a doki megvizsgált, még mindig CG: 1100, a tegnap esti nyilalás, feszülés, szúrás stb. Kristóf buksija miatt volt.
Megbeszéltük mikor kell mennem kórházba, hol kell jelentkeznem majd, stb., úgyhogy most már mindent tudok, ki lettem okosítva. :D
Csütörtökön Streptococcus szűrés, és megkaptam jövő hét Hétfőre a 3. CTG időpontját. :) Rohan az idő nagyon.
Vendég

peni: ha gondolod nekem is jöhet az SMS, nem valószínű, hogy szülünk. Hanna táblázatában benne van a számom.
Vendég

Sziasztok Lányok !

Neharagudjatok a zavarásért.
Csak azért írok, mert van egy angel care 301r légzésfigyelőnk és bébiőr egyben,ami eladó.Augusztusig garanciális.
Ha valakit érdekel írjon pü-t.
Jó egészséget és további szép babavárást Nektek!
Üdv:
Niki

nicike

andi:nálam is ugyanez volt,valamelyik este már én is azt hittem szülni megyek mert olyan fájdalmaim voltak,most meg semmi :D folyás nekem se volt az elsö kettönél most meg rengeteg van :roll:

Kép
gizella82

Igen Krisz valószínűleg náluk van ahol bérszámfejtenek! Tudod az a rózsaszín szépség:) Ők majd töltenek ki oylan papírt is, hogy mennyi volt a jövedelmed és igazolják a biztosítottságodat is.

Igen 168 napig kapod a tgyást aztán gyed ami ugye maximálva van így jobb lenne ha a gyedet később kapod nem? Így viszont hamarabb leketyeg a tgyásod és kapod majd a gyedet hamarabb ami kevesebb, mint a most kapott táppénzed lenne. Huh nem tudom érthetően magyarázom-e. Ez a pár hét táppénz viszont már olyan hú de nagyon nem változtat a tgyásod összegén.

Peni bizony bizony nem kis meló végigjárni ezeket a helyeket, ráadásul nagyon sokat kell várni midnenhol:( Lehet ki lehet fogni kicsi tömeget....de pici babával stb stb....Én úgy tudom nem kell meghatalmazás de inkább vigyen magával. Pár sor, hogy xy meghatalmazom xz ezen és ezen üygek intézésére. De igazából csak be kell nyújtania a dokumentumokat, átvetetni. Otthon írd alá az összeset. Végül is ezeket postai úton is be lehet nyújtani de az hosszabb idő, plusz mire megnézik hiányzik-e valami....Így meg rögtön átvizsgálják minden okés-e.

Mágnesnek is meg kellett volna inni a koktélt:)

Andi! ne parázz:) max szülni fogsz:)
katuska79

Köszi Katuska! Te aztán képben vagy! :lol:

krisz78

Köszi Katuska! Te aztán képben vagy! :lol:

krisz78

Húú, Sahlinak gratula!

Nagyon szép Kisbogács lánya!

Biga.csiga, együttérzek veled! Én már napok óta szuszogok, de észre se veszem. És állítólag nem is horkolok, hanem dörmögök, a férjem nem sokat alszik tőlem.

Kép
gombócmakka

Krisz
Alex most olyan 3,2 kg körül jár...
Az, hogy miért nem indult be a tej... rejtély... biztosan nagy szerepe van benne Alex koraszülöttségének...
Tápszert én simán megveszem a patikában...

Batkata
Jobbulást!

Hanna
:evil: :twisted:

Katuska
Sajnálom, hogy rossz a vérképed!
Máténak gyógypuszi az oltás helyére!
Vendég

[quote="kata8110"]R írta:kata8110ólunk: végre jó hírek! CTG továbbra is mintaszerű, de nyitva a méhszáj, holnapra még felpuhul kicsit, akkor dokibácsi megnézi a magzatvizet és leveszi a buroksapkát,ami állítólag érett méhszáj esetén olyan fokozott prosztaglandin termelést okoz, hogy 1-2 nap és spontán szülünk!!! Méhnyak jól meg van rövidülve, úgyhogy a vajúdásnál ez majd jól jön!!!Szóval már nagyon látszik a vége!!!!

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: 1-2 nap :?: :?: :?: :?:
A buroksapka a magzatburoknak az a része ami a baba feje és a méh alsó pólusa (méhszáj) között van... levenni???? Megrepeszteni lehet (burokrepesztés)... Utána azért törekedni szokás a 24 órán belüli szülésre...(fertőzésveszély)

http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=798
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: