A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Sziasztok!

Megint tökre lemaradtam...
múltkor írtam egy csomót,csak megszakadt a net mire küldtem volna....
azóta meg most van időm!:-)
remélem mindenkinek szépen teltek az ünnepek,és én is boldok szülinapot kívánok Jázminnak és Lilinek!

Vovanda!

A rennie sztem is jó ötlet én is így voltam a végén(is... :lol: ),szénsavmentes ásváyvíz,fél dl jéghideg tej(nem több,mert az ellenkezője lesz)pár kanál joghurt,nekem ez segített valamelyest.próbáld ki!Ja és ne idegeskedj! :roll:

scsilla!

Wass Albertet olvasol?Én már túl vagyok az összesen ott sorakoznak a könyvespolcon,nem,még a csaba és a kard és kasza hátra van.De most Szabó Magda a favorit!Őt szereted?

Tonti!

A holdacska jelmez csúcskirály volt!A lányod meg tényleg tündéri babababa! :lol:

Andi!

Múltkor néztem a képeidet,képzeld a lányoknak ükmamájuk is van!majd előkotrom a képeket és felteszem.96éves a dédim! :shock:

Lili!

Légy bátor sztem az etetésnél,mert azt mondják a rágás tesz a legjobbat a fogacskáknak,na persze nem csokit... :lol: :lol: :lol:
Az aggódás meg természetes azért vagyunk az anyjuk! :wink:

Benszi!

Úgy örülök Neked!Te hiányoztál a legjobban,meg Tonti,meg Andi...meg,meg...
Kicsit irigykedem a vegyespáros miatt,de csak van a Jóistennek valami célja akét nunisommal! :lol: A férjem zaklat,hogy szeretne kisfiút.Nem rajtam múlik,már nem is zárkózom el tőle annyira,azért múljon még el pár év "nyugalomban",hogy aztán végképp megőrüljek 3-tól...(és ha ikrek lesznek megint???) :shock: :shock: :shock:

Fogak:

Mi mosunk fogat 6hós koruk óta.Az én lányaimnak tök könnyen kitörik a foguk.Pedig kapnak rengeteg kalciumot,vigantolt,nem esznek édességet...és teljesen egészséges ami kiesik,valamire bikából ráharapnak és takk.Tudtok erről vmit?
Anyum olyat talált a neten,hogy íny betegségtől lehet.Holnap felhívom a fogorvost,mert Mesének már 2 kitört és Adélnak is,útban van a második,mert már kilazult.. :shock: Aggódom nagyon.Nem tudom mitől lehet.
ha valakinek ismerős a helyzet,vagy hallott már ilyet,szívesen veszem ha megírja!Aggaszt a helyzet mostmár nagyon! :shock: :cry:
Előre is köszi!

Mindenkinek puszi!

Remélem szilveszter előtt még be tudok nézni! :roll:

Kép
bogyótanya

Tonti
18-25 fok? :shock: :shock: :shock: :shock: Holnap ülök a repülőre,utálom a hideget :evil:
Megnéztem a képeket,tündériek voltak a gyerekek és nagyon tetszik az első torta,amin gólyák vannak :wink:
Vendég

Tonti
Milliószor eszembe jutsz az zűrös éjszakákon,de ha hagyom őket sírni,akkor csak romlik a helyzet.Amúgy tényleg pár nap alatt rendeződik,de az egy örökkévalóság ilyenkor. :lol:
Nagyon jók a képek!

Lili
Bertalan az állókép :lol: :lol: :lol: Egész nap lesnem kell,mert ha talál vmi kapaszkodót,húzza fel magát állásba :lol:

MINDEN BÉBI GYÖNYÖRŰ,MINT MINDIG :lol: :lol: :lol: :lol:

Ahogy néztem a képeket,fisher price-ék kaszáltak csúnyán :lol: :lol: :lol: :lol:

Dóri
A kis mikulásokat nem küldenéd el felénk?
Vendég

Csajok
Szilveszter?Mi bevállaltuk :oops: mamiék meg őrzik a kölköket.Lehet,hogy már éjfél előtt jövünk haza,de legalább megpróbáljuk.Bár ruhát még nme igazán találtam a krumpli testemre :lol: :lol: :lol: :lol:

Tünci
Elvitt a jézuska?
Vendég

Sziasztok,
Vagyok én is! :wink: Jól telt nálunk is a Karácsony. Csajok rengeteg ajándékot kaptak! :D Dobok majd képeket is.
Zsaninak jön felül megint 2 foga. :shock: Napközben van hogy megviseli, és látom hogy szenved, de szerencsére éjszaka alszik.

Tonti, De aranyosak a karácsonyos képen! Anna, tényleg mint egy játékbaba. :wink: Majdnem én is ugyanilyen ruhát vettem a csajoknak, csak nem volt már kettő a méretükben, aztán úgy döntöttem, nem is baj, kicsik még, majd jövőre veszünk inkább nekik szép rucit, most még úgyis picurok, jó az ami van.
A keresztelős képeket majd megnézem, örülök hogy jól sikerült! :D

Szanet, Cukik a csajok! Szerintem is nagyon vékony vagy! :wink:

Banika, Milyen nagyok a fiúk! Nagyon csinik! :wink: Szép a fátok is! Ezek az éjszakák nem hangzanak valami jól!
Iszonyat ütemben fejlődnek a fiaid! :shock: Hát mi bizti nem fogunk itt tartani ennyi idősen.
Mi nem megyünk sehova szilveszterezni. A csajok előtt sem jártunk. :oops:
Nálunk is Fischer Price-ék arattak nagyot! :lol: :lol: :lol:

Anny, Nagyon boldog első szülinapot kívánok a csajsziknak!
Kép

Fanni, Még mi sem csomagoltuk az ajándékokat. Egyenlőre még csak nézegetnek és nyalnak mindent. :lol: :lol: :lol: Ahogy Márkó alszik, olyan édes. :D

Binyek, Azért az nem semmi, hogy nem kaptak a törpjeitek ajándékot. :evil: Nálunk meg szinte csak ők kaptak. Azt hiszem én a helyedben nem kicsit lepődtem volna meg, és nem kicsit esett volna szarul. Attól mert kicsik még lehet nekik venni egy csomó dolgot. Grat a forgáshoz, továbbbi jobbulást neked! Sajnálom hogy nem sikerült annyira jól az ünnep.

Juci, Szépek a lányok, a könyv meg nagyon szuper ajándék! A krémevés nem semmi! :lol:

Vanda, Jó, hogy már jobban vagy! Kitartás!

Eszti, Szép a fátok, de a legszebbek a csajok! :wink:

Zsuzska, Szépek vagytok, a közös kép nagyon tetszik! Látom a zebra tetszett nekik nagyon!

Dóri, Aranyosak a lányok! Az utolsó mikulásos kép annyira jó!

Kép
rebe
Dunaharaszti

Kép én és a lányok
Kép Zsani próbálkozik a felüléssel
Kép a csajok anyukámmal Kép Blanka

Kép
rebe
Dunaharaszti

Judit
Főleg a blolg az alaja a könyvnek? Vagy képek? Vagy….? Édesek a csajok!
Milcsim tegnap egy reklámújságot gyűrt félig a szájába, úgy, hogy az ölemben ült. Annyira nem számítottam rá, hogy hagytam olvasni egyet, míg én a többit néztem…

Vanda
Gyors gyógyulást!

Eszti
Édesek a csajok!

Binyek
Én sem értem, miért kell ennyit zabálni :)

Zsuzska
Gergő haját imádom! Édesek a gyerekek!

Dóri
Gyönyörű gyerekeid vannak!

Tontica
Akkor mostmár extra irigy vagyok :) Itt 0 fok van… Megnézem majd a keresztelősöket is.

Rebe
Szépek vagytok. Milyen fiatal Anyucid van!

Lányok :?
Gondban vagyok alvás ügyben. Megírom word-ben és bemásolom. Szeretnék véleményeket kérni... Köszi előre is...

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Banika
De a foguk miatt, vagy miért kelnek óránként? Pontosabban Bercus.
Nylonpulcsit visszavittem tegnap Anyukámnak. Kicserélni… kicsi is ugyanis, de nem nagyobbra, hanem teljesen másra cseréli. Nylonból mondjuk max. harisnyának örülök… az meg van elég…
Valószínűleg mi is megyünk Szilveszterezni. Anyósom itt alszik, de mi csak 2 utcával arrébbra megyünk, így ha gáz van, 5 perc alatt itthon vagyunk…

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

S hát a problémám... kérdésem... íme:
Valamit nagyon elrontottam.
Kb. 2 hete Márkóm elég hisztis. Ő Apjával alszik a mi „ex” hálónkban a francia ágyban, én pedig Milcsivel a gyerekszobában. Két egymás melletti rendes felnőtt ágyban. Ez kb. 3 hónapja így van.
Nem tudom, mi történt Márkóval, de az utóbbi időben minden elalvás előtt borzasztó hisztit rendez. Alig lehet lenyugtatni. Nagy nehezen, f11-11 felé alszik el. Éjszaka is sokszor megriad és sír.
Nem tudom, mennyire tudja, hogy én Milcsivel alszom? De nap közben is elég hisztis, ha Milcsivel foglalkozom és nagyon figyeli, hogy melyikőjükre mennyi figyelem jut. Igyekszem igazságos lenni, de tény, hogy Milivel többet foglalkozom, mert ő a könnyebb és őt többet emelgetem. De miközben Milcsi az ölemben van, hiába foglalkozom Márkóval, mikor ő azt látja, hogy Mili a kezemben… Márkót viszont tényleg alig bírom el, így őt többnyire a segítségem – féjem, Anyu, Anyósom emelgeti.
Szóval a probléma elég komplex, s abszolút nem tudom, mi a megoldás. Tegnap már majdnem átvittem magamhoz Márkót is, mégha meggyőződésem is, hogy abból senkinek sem lesz alvás… s ezt meg Milcsi érezte meg nagyon, egész éjszaka szorította a kezem, amit nem szokott és sírt is többször… Szóval a lelkem romokban és gőzöm sincs, mit csináljak.
Tudom, hogy nehéz kérdés, de hátha van valakinek valami jó ötlete…
Köszönöm!
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

sziasztok
vendégeket várunk mára utókarácsonyozni, így lépek, csak Fanni problémáján akadt meg a szemem (a többi hsz-t tegnap olvastam, így nem emlékszem :oops: ): baromi nehéz kérdés ez, amit felvetettél, h hogyan bánjunk egyformán-egyenlően a két gyerekkel, de vajon ez-e a valós probléma? sztem inkább az a kérdés, h azt adjuk-e meg mindkét gyereknek külön-külön, amit szeretnének?
ha Márk féltékeny, akkor szentelj neki picit több időt akkor, amikor ő szeretné, és akkor csak az övé legyél. Milán pedig várjon. egyformán nem lehet és nem is kell (gondolj csak a kétgyerekes anyukákra: mennyivel több idő jut az első, egyedüli gyerekre, mint a másodikra vagy a harmadikra, ugye Tontica, Dóri? és mégsem dől össze a világ.) próbáld őket egymással "játszatni", hadd tanulják meg, h nem sak anyu a partner, hanem a tesó is....
jobb ötletem nincs, remélem, segítettem vmennyit.

Karácsony nálunk nyugis volt, Huba a végére betegedett le, még mindig tart a torokgyula :( alvás érdekesen alakul amiatt és még 3 őrlője is kínozza.... szegénykém!

a két legcsibészebb topikcsajnak NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT! bocs, h csak így utólag!
Kép Kép

Bogyó, foggondra ötletem sincs. se az okára, se a kezelésére... :roll: :roll: :roll:

Kép
an°°di

Rebe nagyon csinik vagytok a képeken! gondolom, anyukád is, de ő túl pici.
Csajok, lehetne az anyukákról is képeket? Banika, Bogyó, Eszti... mostanában nem láttunk Benneteket! :wink:

Kép
an°°di

Sziasztok!

Fanni, főleg a szöveg, pár kép csak kiegészítésnek van inkább.

Bogyó, neked akartam írni, hogy fogínysorvadástól lehet, de hát ilyen piciknél még nem hallottam róla :shock: mindenesetre minél előbb mutasd meg fogdokinak, gyerekorvos mit mondott?

Frissített Ati reggel meg tudjátok lesni a kari képeket a honlapon.

Judit

jucicuki

Karácsonyspecifikus kérdés: ti mit csináltok a rengeteg új játékkal? Egyszerre vagy darabonként "vezetitek be"? Vagy lecserélitek az eddigieket? Vagy naponta? Én hajlok a napi csomag készítésre, aztán minden nap mással foglalkozhatnak :roll:

Kép
an°°di

Fanni
Nálunk speci Marci anyafüggő a kórház óta olyan szinten,hogy ha felsír álmában,apa hiába veszi fel,addig ordít amíg át nem veszem.Féltékenység nálunk kicsit már egyszerűbb,mert mindketten rám másznak :lol: ,húzzák a nadrágom ketten kéfelé.....stb :lol: :lol: :lol: Az biztos,hogy nem tudsz mindig egyformán foglalkozni mindkettővel.Amíg nem ültek,másztak,addig mindkettőt ölbe vettem,vagy közéjük ültem a földre és együtt "játszottunk".HA már felfedezik egymást és tudnak is mit kezdeni egymással,sokkal könnyebb.Saját ágyban nem is maradnak el?

Andi
Velem max ijesztgetni lehetinkább ne kívánd a képeket :lol: :lol: :lol: Játék kérdést megoldják a fiaim.Minden ajándék a fa alatt van (amíg van fa),ők meg kiszolgálják magukat.Aminek állati kupi a vége,de ezért gyerekek.Később majd én is minden nap másikat adok nekik,nehogy besokalljanak :lol: :lol: :lol:

rebe
Hidd el,csak a kezdet nehéz :lol: Ha egyszer beindulnak,meg se állnak.Én visszasíromnéha azt az időt,amikor ott találtam őket ahova tettem.Másrészt meg örülök,hogy tényleg ennyire ügyesek.Amit a zenélős játékokkal művelnek az csúcs.Nagyon bírom a kis értetlen fejüket ahogy nézik és nem értik mitől zenél.Kaptak egy vonatot,ha kinyitnak rajta egy ablakot feljön egy állat kép és mondja milyen állat.Fél órán keresztül nyitogatják-csukogatják.Fel sem tudom fogni,hogy tudnak ennyire könnyen tanulni.
Persze ennek iszom a levét,mert a sok információtól felpörögnek és tényleg csak végkimerülésben alszanak el néha :lol: :lol: :lol:
Vendég

Fanni
Marci ma a harisnyám dobozát ette meg.Olyan jóízűen rágta a szentem.
Vendég

Juci
A törött gömb miből volt?
Vendég

ho ho hooooo
meg jotunk, nagyon jo volt, de nagyon faraszto is, a babik jol birtak mindent, utat, csomo embert...
remelem mindenki jot evet, ivot, szorakozot es sok csaladias percet eltetek at
vettem a torpiknek telapo rucit, majd dobok kepet
puszi mindenkinek
ma mosas, takaritas, pakolas, vasarlas programom van Crying or Very sad

Kép

Michelle, Mattia es Miki apu eletem ertelme
http://picasaweb.google.com/ardelean13/ ... 3519403826
demoniq13

Gyors bekukk, nincs erőm írni. Babák a mai mérés szerint 2500 és 2300 grammosak, jól vannak. Én még elég vacak, de talán lesz még jobb. A kis renitens nem akar fordulni, kezdek beletörődni a császárba...
vovanda

Sziasztok csajok!

Anny!
Utólagosan boldog szülinapot a lányoknak!

Megnéztem a képeiteket és gyönyörűek a babák no meg a mamik is!

Bogyó!
Nem semmi ez a fogas dolog.Én még ilyet nem is hallottam!Édes vagy,hogy hiányoltál!

Fanni!
Hát szerintem is igaza van Andinak!Kicsit többet kell,azzal a babával lenni,amelyik jobban igényli!Az enyémeknél minimális volt a féltékenység,de ők nagyon jó pajtáésai egymásnak.3 méteren belül nem mennek el egymástól.

Nálunk is eltelt a karácsony tűrhetően!A gyerekek pörögtek,mint a ringlispir!Hihetetlenül kifáradtak,de nem tudnak aludni!
Sajna fogzunk a változatosság kedvéért!Mindkettőnek kibújt a 9 foga!Nagyon szenvednek tőle!Nappal 1x alszanak,de az kevés és így délutánra már nyűgés van!No meg mindkét gyerekem elindult!Jó fejek,mert már nem hajlandóak 4kézláb menni csak sétálnak.Balukám már a futást gyakorolja!Szinte nem is esnek.Ügyesek!Valószínű ez is nagy változás nekik,ami miatt rosszabb az alvásuk!Mi már hullák vagyunk,hogy a fog miatt éjjel sem alszunk ,mert ott fekszenek közöttünk!Fekszenek?Vergődnek!

Egy darabig nem leszek,mert 31.-én utazunk Keszthelyre és csak 10-én jövünk vissza!

Mindenkinek boldog új évet,de még próbálok benézni!
Vendég

Vovanda!
Szép nagyok a babáid!

Kép

Kép
Vendég

Benszi!
Balázsod mennyire hasonlít Rád! :lol:
De jó hír,hogy még egy évesen is nyűg a fog-kérdés! :roll: Mikor lesz,hogy este lefekszünk és reggel felébredünk????

Vanda!
Én jó sokszor elmondtam az utolsó időben,hogy milyen hülyeség ez az ikerterhesség,mert a női testet csak 1 gyerek kihordására tervezték... :wink:

Móni!
Örülök,hogy minden jól ment és a kis angyalkáid valóban angyalkák voltak! :wink:

Andi!
Látod nekünk milyen jó,hogy nincs gondunk arra,hogy melyik játékot mikor adjam oda,mivel nem kaptunk egyet se... :?

Juci!
Ird le légy szi a honlapotok címét,hogy meg tudjam kukkantani,ha szabad! :wink:

binyek

Rebe!
Nagyon édes a három csajszi a fa alatt! :lol:

Fanni!
Nem vagyok elég okos és tapasztalt még a kérdésedhez....,de kiakadtam,hogy már ilyen korán gond lehet a féltékenység! :shock:

Én meggyógyultam,gyerekek totál betegek,lázasak és folyamatosan tüsszögnek.Édes kicsikéim,nagyon sajnálom őket! :cry: Maja tök jól viseli,ugyanolyan jókedvű,mint általában.Marcim pedig,mint egy igazi férfi(akik belehalnak a legkisebb megfázásba) olyan nyűgös,hogy egész nap sirdogál.Így kénytelen vagyok dajkálni naphosszat! :roll: Remélem nem kap rá az ízére!

binyek

Itt a táblázat,ha kellene valakinek: 1230561416.4286.htm

binyek

Sziasztok!

Bogyo: ez a fogkieses nem tunik normalisnak, fogalmam sincs mitol lehet vagyis talan valami vitaminhiany vagy valamifele hianybetegseg lehet. Feltetlen keress fel egy jo orvost es ha elkuld keress egy masikat! Nalunk az van hogy Anna felso ket elulso fogan van ket sarga kis folt, kerdeztem a fogorvost es mondta hogy nagyon sok mindentol lehet, akar attol is hogy amikor Annacska fogai fejlodtek eppen elkaptam valami betegseget vagy akar egy esestol (5-6 honaposan tenyleg egyszer leesett az agyrol) vagy valami hianybetesegtol stb.

Rebe: nagyon szepek vagytok, lanyok nagyon lanyosak es igenis szuper csini a ruhajuk!!! :D

Fanni: eloszor is ne aggodj, neha elromlik a gyerek alvokaja aztan par nap mulva magatol visszaall a rend! En nem hinnem hogy azert sir estenkent mert feltekeny, szerintem ezt csak Te erzed igy mert lelkiismeretfuldallasod van. Ha a gyerek vegig Apaval aludt vagyis 3 honapon keresztul nem is ismer mast ugyhogy hogy vagyna arra amit nem ismer? Meg aztan miert lenne Neki Apaval rossz? Mas lehet a gond, egyszeruen csak nem eleg almos vagy lehet tul faradt vagy faj valamilye vagy ehes, ki tudja. Lehet fejlodesi ugras es nehezen viseli. Miert nem probaltok mind egyutt aludni vagy miert nem rakjatok Oket a sajat agyukba kulon szobaba es probaljatok ugy? Nem akarlak semmire rabeszelni sem kioktatni csak le szeretnem irni a velemenyem hogy szerintem sosem jo ha a szulok kulon szobaban alszanak, szerintem Apanak es Anyanak egyutt kell aludni legalabbis az en szememben ez igy a helyes. Es nem akarlak ijesztegetni de fel vagytok ra keszulve hogy ez akar evekig is igy mehet? Ha mondjuk egy eves koraban akarjatok Oket berakni a sajat agyukba irto nagy ellenallasba fogtok utkozni kesobb meg meg nagyobba. Az oltari nagy hisztik elalvas elott kesobb szoktak jonni amikor mar nagyobbak.
Nappal foglalkozni ugy is lehet Veluk hogy nem emeled fol egyiket sem hanem leteszed es jatszol Veluk. Feltekenyseg: szeintem ahhoz meg kicsik ha ezt erzed az beloled jon, vagyis felsz hogy az egyiket jobban szereted vagy tobbet torodsz Vele, ne felj, szerintem ez neha igy van egyszer egyiket egyszer masikat, ez valtozik. En nagyon odavoltam Alexert mikor kicsik voltak aztan ahogy Anna csajosodott fordult a kocka es most mindkettot imadom. :wink:

Most nem tudok tobbet irni, Anna az olemben, beteg, lazas ...

KépKép
KépKép
tontica

jucicuki

Tontica :P
Pontosan azt gondolom, de szinte szóról szóra, amit leírtál. Nagyon hálás vagyok érte, köszönöm! A gyerekek lassan visszakerülnek az ágyukba, volt már ilyen egy hónapig, csak aztán begyulladt a derekam és nem tudtam behajolni az ágyukba, most pedig vállgyulladásom van, alighogy elmúlt a derékbajom... de 1 hét múlva lesznek fél évesek és pont arra gondoltam, hogy ideje visszatenni őket az ágyukba és lassan visszaköltözni Apához. Már most sem lesz könnyű... ráadásul én is megszoktam, hogy ez a kicsi test ilyen közel van hozzám. Imádom...
Jobbulást Annának!

Bogyótanya :P Andi :P Banika :P
Nektek is köszönöm!

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Tontica, nagyon belejöttél! Szuperül leírtad! Én is kérdezhetek? :wink:

Binyek, tényleg, még neked akartam írni, hogy :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: hogyhogy nem kaptak senkitől semmit?????? OK, ők nem emlékeznek majd rá, de remélem, Te igen :evil: :evil:
Ja, ás Juditék honlapja mindig elérhető a www-s kiablakra kattintva lent. Én úgy szoktam ;) Ja, és Huba is igazi férfi, ha beteg. Kissé fárasztó :?

Banika, jöhet a kép, mert jól bírom a strapát, bár pl. a Fűrész nekem spec sok. Annál is durvábban nézel ki? :lol: Akkor nem kérek képet!
És én sem tudom, mitől zenél :oops: :lol: ....

Kép
an°°di

sziasztok hát nem is tudok vissaolvasni csak bele beleolvastam bocs ha valaki kimarad.
Lilinek és Jázmin druszának BOLDOG SZÜLINAPOT!!!
fanni szegény mindíg fáj valamid úgy sajnállak :cry: én eggyütt alszok punásaimmal jó is meg rossz is,de olyan hamar eltelik az idó aztán ha nagy culák lesznek úgysem akarnak velem aludni.apa meg sokat dolgozik éjszaka igy jobban járunk mi csajok összebúvunk :D
tonti anna beteg :cry: jobbulást neki
vanda kitartás mi tudjuk miyen nehéz a vége
karácsony nem tolt ki velem az eddígi fogyyásom 7kg :D virul is a fejem de még 6 van minimum
rebe cukorbogyók vagytok :D
benszi ti is gyönyörű szép család vagytok :D
képzeljétek vettem egy esernyőre csukos verdát és nem fér be a nagy liftbe :twisted: apa majd átheggeszti kicsit
karácsony komoly volt gyerekeim igazi partiarcok a 20fős nagycsaládi olasz hangulatú bulit nagyon élvezték kézről kézre rötyögve buliztak aludni se akartak
Kép Kép

lanyané

bassssszzzus vissszalapoztam és mennyi kép :shock: :D
fanni szép a szemed volt kitől örökölniük,a kis zugivó fiad :D
szanet a csajok édesek hogy szétrámoltak :D
sotske :D a két kis tojás de mégse zabálnivaló husik :D
juci hát ezek a nagylányok de csinik,ha kinőtték ezt a farmercuccot vevő vagyok rá :wink:
zsuzska micsoda nagylány meg nagyfiú ez igen olyan cuki különbözőek mint az enyimék,mizu a bárányokkal :?: :D
dori csinik a lányok :D
vivi micsoda kis buli volt :?:
banika a varga fiúk hihetetlen fejlettek ügyesek és sármosak már most :wink:
látom a sláger nem csak nálunk volt a zebra,sütifaló,mobiltelcsi,stbnekünk még hozott a jessszuska kockafaló vizilót meg kockazabáló elefántot igaz a felével nem tudunk még játszani de jó lesz az nemsoká

lanyané

na ezt a képet muszálj azt apával tudtuk,hogy mi nem vagyunk fotogének,de hogy ezt lehet örökölni :?: :shock: :D
Kép

ugye még ilyenkor is milyen cukik imádom őket

lanyané

Lanyané, irtó jók a képek! Te nagyon szép vagy, az utolsó meg :lol: :lol: :lol: Látom, apával szent a béke! :wink:

Kép
an°°di

jázmi megvadult a kalapáccsal a kezében :D
Kép

amika meg papával krampuszkodik
Kép

lanyané

de ari vagy andi hogy szép az túlzás,de köszi :oops:
apával ja ja :lol:
puszi

lanyané

Csak nagyon gyors bekukk Fanni miatt, mert melózom...

Fanni,
épp én is írni akartam, h szerintem ennek nincs köze féltékenységhez, hanem ahogy Tontica írja, ez egy korszak lesz. Saját példámat tudom hozni, nagyon el voltam keseredve, mert volt egy időszak (nem is olyan régen), amikor Barnust este 8-tól kb. 2 órán át kellett foglalkoztatnom, mert nem volt hajlandó elaludni. Ha meg ágyba tettem, sírt, ordított, nyüszített. Aztán egyszer csak mintha elvágták volna (és ez mostanában volt). Most beteszem az ágyába, megkapja a tápját, önállóan megissza, majd elalszik. El se hiszem, hogy van két-három szabad órám esténként :lol: És hellyel-közzel már végre az éjszakát is átalussza. Úgyhogy ne keseredj el, az én nézetem még mindig az, elrontani nem lehet: van temperamentum és vannak korszakok.

KépKép
lili73

Na folyt. kov. mostanra fektettem le az osszeset Apat is beleertve. :lol:

Moni: tok jo hogy "itthon" vagytok, meselj majd hogy milyen volt. Utat vegigaludtak?

Vovanda: a gyerekeid mar most nagyobbak mint az enyemek voltak mikor szulettek 37 hetesen. :shock: :D Csaszar nem csaszar mit szamit a lenyeg hogy kibujjanak egeszsegesen!

Benszi: kepek szuperek, Balazs tiszta anyukaja, Dori tiszta apukaja! :wink: Szegenyek nagyon szenvedhetnek ha vergodnek este, remelem minnel hamarabb tullesznek rajta. Nem adsz Nekik valami fajdalomcsillapitot?

Binyek: Ti is gyogyuljatok meg, hihetetlen hogy a fiuk mennyire "benak" es nem birnak meg egy kis megfazast sem, Alexem detto!!!
Mi is megyunk holnap dokihoz, Anna nagyon csipas, osszeragad a szeme, lazas es nagyon taknyos. Isten orizzen attol hogy Alex is elkapja!

Fanni: elfelejtettem hogy fajt a derekad, nagyon sajnalom, mi ez a nagy "leepules"? Megeroltetted Magad vagy a terhesseg hozta ki? En is izuletes vagyok de szerencsere mar regota semmi bajom (eteren). Nem lesz konnyu visszaszoktatni Oket az agyba, remelem ugyesen atallnak majd!

Andi: en ezt mar tobb mint 4 eve csinalom, megszenvedtem a magamet az elsovel teljesen egyedul (kiveve a ferjem) se az anyukam sem pedig senki nem mondta meg mit hogyan, nem segitett senki. Nehezebb volt mint most a 2 kicsivel. Boven volt problema az elalvassal, a hisztivel stb... Igazan "jol" aludni a gyerekek olyan 2,5 -3 eves korukban szoktak elkezdeni szoval mikor mar egeszen jol aludt a fiam megszulettek az ikrek ugyhogy kisse "unom" az ejszakai keleseket es oszinten sajnalom azt aki most benne van ebben mert nekem egy remalom volt/van. :roll:
Feltekenyseg: na abban is volt reszunk boven mikor megszulettek a kicsik szoval arrol is regenyt tudnak irni. :lol:

Lanyane: hogy Ti milyen szepek vagytok! Mindannyian!!! Az a kep a csajokrol ahogy pofakat vagnak eszmeletlen, megmutattam az uramnak is es jot nevettunk! Nagyon cukik!!! :D Mi van a pocimutettel?

KépKép
KépKép
tontica

csak bekukkantok. Manó bágyadt, nem hajlandó enni, attól tartok, elkapta ezt a vacakot.

Lanyané!
Szépek vagytok. És hova akarsz még fogyni? Az arcodat elnézve nem nagyon látok felesleget.

Én kitartok, ma már egész tűrhetően vagyok, a lábam is elbír. :lol:

Tontica!
Hát, ha lehetne válogatni, én inkább egy rendes szülést szavaznék meg magunknak, de sajnos ez nem kívánságműsor...
vovanda

Sziasztok!

Látom,minden baboca rengeteg ajándékot kapott :D A mi manoink nem igazán :oops: két plüsst vett nekik apa aztán ennyi.Még nem igazán játszanak semmivel :roll:

CSAJOK!ANNYIRA GYÖNYÖRŰEK A GYERKŐCÖK!!!!!!

Én sokszor azért nem irok,mert elolvasom mindenki hozzászolását és mire irnék,már felét elfelejtem :oops: de többen irták,hogy ők is igy vannak.

Bogyó,igen nagyon szeretem Wass Albertet!!!Sztem minél előbb olvasd el a Kard és Kaszát.nekem ez volt a kedvencem , a Csaba nem annyira tetszett.Szabo Magdátol nem olvastam még semmit :roll: Miota megszülettek a bébik,azota nem olvasok,mert akkor nem haladnék semmire,annyira belefeledkezem a künyvbe :wink:

Mi is almázunk és főzizünk.A székletük azota nagyon kemény,Jázmin még sirni is szokott kakilás küzben annyira fáj neki.Ti mit adtok ilyen esetben nekik?

Mindenki babája annyira fejlett :D Jázminomat ahogy leteszem ugy fekszik,csápl a kezével meg a lábával és ennyi :roll: Tudom minden baba másképp fejlődik,de kezdek aggodni miatta :?

Kép Kép Kép Kép
s.csilla

Csilla: nagyon szepek vagytok, ne aggodj majd fejlodik Jazmin a maga tempojaban. Anna is keson kezdett mindent aztan vegul megis beelozte Alexet a jarasban.

Lanyok segitsetek, Alex megtanult folmaszni a heverore es most allandoan ott ugralna engem meg a frasz kerulget mikor esik fejre mert elobb-utobb az lesz belole. Mit csinaljak?

KépKép
KépKép
tontica

Andi! mi is rengeteg játékot kaptunk. én most próbálom a régi (tényleg ami régi, ami enyém volt vagy kapott, van 1983-ból is :)) kiszanálni, aztán pár újat betenni. de amivel nem tudnak játszani, formabedobó, vagy könyv, lego, azokat el. a többit is csoportokban adom oda.

Fanni! nem tudom emlékszel-e kb egy hónapja írtam ugyanezt amit most Te, mikor betegek voltunk, meggyógyultunk, de kezdődött a pokol. hasonló "tünetekkel" Hidd el, hogy ez csak átmeneti állapot, lehet 2-3-4 hétig is eltart, túl kell élni, nem szabad elkapatni. mondjuk én soha nem engedtem hogy az ágyunkban aludjon. egyiket sem. Pedig néha csak hajszál mentett meg, de nem. Én azt csináltam (Fannival nem szokott gond lenni kopkoppkopp), hogy odafeküdtem Gergő ágya mellé, én ott ágyaztam meg a földön, és ott voltam vele.elelinte felállt az ágyban dobálta rám a cumit, és visított. odanéztem de szóltam hozzá, nem nyúltam hozzá, aztán megunta...most már 3 hete Apa mellett alszom :) ez csak egy ötlet.

Lanyané, Szépek vagytok! Barik még nincsenek, ma van pont két hete hogy taliztunk a fertőzővel, de 3 hét is lehet a lappangási idő. Ha most nem kapják el, barioltást kapnak szülinapjukra...
az lesz még a f..a ha pont akkor jön ki, pedig bulit terveztünk...

Tonti! nekem Fanni már oda-vissza mászik a kanapén! tanítsd meg neki hogy tud lejönni. Fanni is bucskázott egyszer kétszer, de már olyan ügyi. Gergő meg a kis kamikázé. Leugrik róla. odatettem egy vastag takarót.
nah nem tom még mit akartam....

zsuzska80
Szombathely

hello
na itt vanak ez en kis telapoim Very Happy Very Happy Very Happy
Kép Kép kis baratot lattogatunk - 3 hetes Tomas

bocs de meg nem olvastam , kepek szuperek, babak gyonyoruek, szulok edesek
puszi, meg mindig takaritas, fozes stb

Kép

Michelle, Mattia es Miki apu eletem ertelme
http://picasaweb.google.com/ardelean13/ ... 3519403826
demoniq13

Kép

jucicuki

Tontica!
Elkerülhetetlenül potyognak. Viszont a komoly sérüléshez ritka szerencsétlenül kell esni. Próbálj ott lenni vele, leültetni, vagy legalább lebeszélni az ugrálásról. Ha meg mégis esik, te ne ijedj meg. Ugyanis ők még leginkább a te reakciódtól ijednek meg. Ha tényleg akkorát esik, akkor úgyis üvölteni fog. Sógorom magyarázta egyszer, hogy nekik még olyan rugalmas mindenük, hogy mi felnőttek ötször összetörnénk magunkat olyantól, ami nekik meg se kottyan. Szóval ne félj. Na meg ha magától mászott fel, nagyon kicsi rá az esély, hogy ne tudjon lejönni, vagy hogy leessen. Ha te rakod fel valahova, onnan sanszosabb az esés.
Úgyhogy nyugi. Nekem beváltak ezek a dolgok Manóval, a kisebb eséseket fel sem veszi, ha ordít, akkor meglegalább tudom, hogy tényleg baj van. Ő is mászik mindenhova, komoly balesetünk eddig nem volt.
vovanda

Sziasztok!
Most értem kicsit utol magam 8) 8) 8)
Gyönyörűek a képek,minden baba csodaédi és óriásit nőttek a sok bejglitől :D :D
Látom mindenhol sanyarú sorsa van a gyerekeknek :lol: :lol: :lol: Nálunk is a bőség zavara van,próbálom szanálni a régi játékokat,hogy egyáltalán beférjünk a szobába!
Banika!
:lol: Jézuskához nem volt szerencsém :lol: :lol: Nem semmi fiaid vannak ahogy nézem a képeket!
Benszi!
Jó pihenést Nektek! :wink: :wink:
Fanni!
Sajnálom a vállad!Remélem mielőbb jobban leszel és mindenki alszik a helyén!Igaza lehet Tontinak és Lilinek valószínű,hogy ez inkább egy korszaka Márkódnak amit remélhetőlleg hamar kinő!!
Binyek!
Jobbulást Nektek!Megy a vudu!
:arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :D
Juci!
Nálatok van hó????Szegény lányaim már alig várják a szánkózást és nincs egy szem hó sem :evil: Küldhetnél!!!
Tonti!
Jobbulást!Nektek is vudu :arrow: :arrow: :arrow: :D
Demoniq!
Örülök,hogy rendben ment minden és jól éreztétek magatokat!
Anny!
Utólagosan NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT A CSAJOKNAK!!!!

Szilveszterezőknek jó bulit 8)
Sajnos mi nem megyünk sehova,esetleg ha addig befújná hozzánk a szél Mary Poppinst.........
Puszi mindenkinek aki kimaradt :oops: (bocs de rohanok tovább...)

bognartundi0727

Tünci, pedig pont tőled akartam megkérdezni a kétszemélyes utánfutó fellelési helyét, árát, méreteit (vennünk kellene-e még egy garázst vagy befér abba, amink van?). Már nagyon készülök a jó időre (gondolatban legalábbis). Állatkerti bérletek is bevetésre várnak. 8)

Kép
an°°di

Andi
Én is szeretnék ilyet tavaszra.Legolcsóbban a Vaterán jutsz hozzá.Lehet Praktikerben is kapni és vannak bazi jók,bazi drágán,bár nálunk ez felejtős :lol:
Vendég

Eszti, és annak mi lehet a hivatalos neve? :roll: Mit írjak a keresőbe? :?

Kép
an°°di

Megvan! Hát a Vaterán is vannak árak... de mit gondoltam?! Ma majdnem ettem egy hot-dogot 700 forintért. Oké, h a belvárosban, na de azért mégis.. egy kifliben egy virsli. Csak én vagyok smucig? :evil: Valahol útközben elszálltak az árak, vagy a gyedhez viszonyítva minden olyan drága?

Kép
an°°di

Gyekőcök csuda édesek!!!!
Anyukák szépek :lol:

S.csilla
ők még csak 4 hónaposak.majd néhány hónap múlva már minden érdekli őket! :lol:
Ha aggódsz, akkor nézesd meg egy neurológussal Jázmint.én is ezért vittem el Annát.

szanet

Bogyó
Megkérdeztem a védőnő ismerősöm a fogakról,szerinte fluorid hiány.Vannak gyerekek akik ennyire érzékenyen reagálhatnak sajnos rá.A kálciummal vigyázni kell,vesekövet okozhat.

Csilla
Azt hiszem a legnagyobb ajándék nálatok most a lakás volt,még akkor is ha a kicsik nem értenek belőle semmit.Amúgy az én fiaim is 5 hónaposan kezdtek szinte mindent csinálni,addig sunnyogtak,hogy legyen mi miatt aggódnom.

Andi
Árak csúnyán elszálltak.Én se adnék 700 ft-ot egy hotdogért.A szilveszteri belépő árát is úgy fizettem ki,minhta a fogam húznák,pedig szilveszterre nem sok a 6000.

Tonti
Tanítsd meg lejönni :lol: :lol: :lol:

Tünci
Röviden ÖRDÖGÖK
Márton tegnap rájött a fiókhúzogatás rejtélyére.Naná,hogy a bugyis fiókomon gyakorol.

Vanda
Nem semmi nagyok a bébik :lol: :lol: :lol: :lol:

Lanyané
Nagyon szépek vagytok családilag.Hova akarsz te fogyni?
Vendég

Fanni!

Alvás kérdés nem egyszerű,néha még a legjobban alvó gyerekek is sírnak, vagy hisztiznek, idővel belejön az ember, hogy mitől van.
A vele vagy nélküle kérdés is teljesen szubjektív, van aki esküszik az együttalvásra, mások meg teljesen elzárkóznak tőle.
Én a saját ágyban, küllön szobában alvás pártiak táborába tartozom, igaz ma du. pl. Ágival aludtam :roll: :lol:
Mi este leoltjuk a villanyt, búcsúzunk, puszi ölelés és kijövünk ők meg elalszanak. Ági már nehezebb eset, ő még 1-1,5 órán át "kísért", hogy éhes, szomjas, pisi van, pedig lefekvés előtt eszünk, iszunk, minden van, de kicsit ilyenkor élvezi, hogy csak ő van, mint a régi szép időkben:lol:
Nekem kell az esti feltöltődés, meg a nyugodt alvás, e nélkül már Lipótmezőn lennék...
Ahol van némi segítség ott azért könnyebb, de egy jó alvás szerintem mindenkinek kell, hogy ne saját árnyéka legyen napközben és a gyerekeknek is ez a jobb, nem ha egy zombi kiabál vele egész nap, mert hulla fáradt, és nincs ideje magára sem.
Persze ez csak 1 vélemény :wink:
Nálam az evés a gyenge pont, ott nem tudok következetes lenni :roll: Bár már egész alakul, de volt, hogy Ágival küzdeni kellett, mert alig evett meg valami normális kaját, paradicsomos tésztán, meg palacsintán felnőtt volna, ha hagyom :lol:

A férjem főnökének 4 gyereke van és ő mondta, hogy az elv olyan mint a f..ng, tartod amíg lehet :lol: :lol:

Sajnos néha egyszerűbb megvenni valamit, vagy áthozni az ágyba, vagy ráhagyni a dolgot, mint küzdeni vele pedig hosszú távon nem biztos, hogy az a legjobb döntés, dehát nem könnyű szülőnek lenni.
Minden igényét úgysem tudod kielégíteni, még az egykéknek sem...
A Blanka ha tehetné csupaszon menne sétálni, gumicsizmában esernyővel :lol:
Gondolj az Adam Sandleres filmre, BúvárBenőre meg a 30 adag ketchupra :lol:

Ja és elrontani nem tudod, max megnehezíteni a helyzetedet. De 20 év múlva majd visszatérhetünk a témára, ki mit csinált rosszul...

Tonti!

Lesés ügyben, én ha rájuk szólok és párszor leszedem őket, akkor nem másznak fel, ha meg igen, hagyom leesni, legközelebb majd nem megy fel, bár fél szemem mindig rajtuk van, de Vandának igaza van olyan jól tudnak esni...Esetleg párnázd körbe :?:

Üdv: Dóri
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: