A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

áááá, csomót írtam, aztán eltüntettem... :twisted:

Binyek! Grat a fogacskához!

Táblába: Léna 7450 g, Levi 7360 g, fordulás hátról hasra mind2 5 hó-s korában, vagyis most történt!! :lol:

Megvolt Levi nyelvfékátvágása, picit sírt, picit vérzett, ennyi. Prevanar oltóanyag meg nincs... :roll:

Petricsek! Vizsga hogy sikerült?

Paradizs! Gratulálok! Napi egy Elevit elég, reggeli közben vettem be én, semmi bajom nem volt tőle, most is szedem. Hányinger ellen pirítós jött be, meg almát ettem almalével. Állandóan. :roll:

Szanet! Kezdőthet a futkosás utánuk! :lol:

Csinik az új frizurák!

Judit! Jobbulást a lányoknak!

Kép
riddencs

kezdődhet.... :roll:

Kép
riddencs

egymás mellett csücsültek a kép kedvéért:

Kép

aztán a kis sz@ros eldőlt és csak röhögtek :P :

Kép

imádja ezt a pózt :roll:

Kép

kicsi punk:

Kép

Kép
riddencs

Jók a képek, Riddencs. Rakok én is egyet:
Kép

Tényleg, Judit, nektek mi lett a karácsonyi fényképezkedésből?

Binyek, miket kérdeztél/válaszoltál, h ki is adják? :twisted: :lol: :wink:

Kép
an°°di

Szanet: ez a kep nem most keszult hanem tavaly tavasszal :lol: csak Zsuzskanak akartam megmutizni a babakocsinkat. Most itt is baromi hideg van. :roll:

Riddencs: nagyon edesek, gratula az atfordulashoz, tudom hogy ez milyen nagy dolog!

Andi: nekem nem valaszoltal, kerdeztem hogy hogyan csinaljak a szemvizsgalatot.

KépKép
KépKép
tontica

Tonti!! ezer bocsi!!! tényleg válaszoltál, de én nem vettem észre :oops: köszi nagyon!!

az enyém pikolo márkájú. sztem ez a esernyőre csukhatók hibája, hogy tök gyengék...

basszus megint nem tudok aludni. a gyerekek este fél 8 óta húzzák a lóbőr, én meg nem tudok.

Riddencs! nálatok is a leányzó a nagyobb :)
Kihez jártok gyerekorvoshoz? nincs oltóanyag? mi már el is felejtettük hogy kaptuk. Mivel az ikrek rizikócsoport, nekik küldik/ték le legelőször.

Andi! sztem ne aggódj a szemüveg miatt! nagyobbak lesznek mikor kapja Huba, nem szedi le Petra a fejéről stb.és mire oviba/suliba megy okés lesz a szeme. barinőm lányának 10 hósan má kellett.
mi is megyünk majd szemészetre, mert már fülembe bele ültetve az a bizonyos bogár....

zsuzska80
Szombathely

Jó "reggelt"!
Tontica!
Balunak még most is csak műszerrel mérték be a szemét. Pupillát akkor tágítanak, ha súlyosabb bajra gyanakszanak.

Andi!
A 0.75-öt simán kinőheti. Nekünk 1 évesen mértak 0.5-öt. A doki néni azt mondta, mivel egyforma a két szeme, valószínűleg kinövi. És fél év múlva tényleg nem volt nyoma sem, és azóta sem jött vissza.

És édesek a babák!!!

Csajok!
Szorítsatok!
Ha minden jól megy, év végére autónk lesz!
vovanda

Riddencs!
De írígy vagyok a fordulásért! :x Az enyémek még csak nem is gondolnak rá!Ha hasra rakom őket,akkor úgy is jó nekik,ha hanyatt,akkor meg úgy jó.
Nagyon édik a képek!

Vanda!
Én is kaptam egyszer karira egy kis Corsát!Életem legnagyobb ajándéka volt.A párom beállt vele az udvarba,tettek rá egy irtó nagy masnit meg egy égősort,letakarták egy fehér lepedővel(hogy ne vegyem észre,amikor odaérek anyámékhoz).Aztán az ajándékozásnál a szobában mindenki kapott ajándékokat,csak én nem.A végén mondták,hogy keressem meg!Kint botorkáltam a hóban a sötétben,mire megtaláltam,akkor felkapcsolták rajta a fényt,én meg sikítva bőgtem... :lol: :lol: Sose fogom elfelejteni!

Zsuzska!
Én is küzdök éjszaka!Pedig a törpök alszanak,csak én lettem alvászavaros a hónapokig tartó éjszakai etetéstől...

binyek

Andi!
Több mindent írtam össze-vissza!Akkor még csak terhes voltam és megszeppent a rám váró feladattól,így csak olvastam a tanácsokat.Mikor megszültem és láttam,hogy nem is olyan nagy tudomány kell az ikrességhez,akkor kinyílt a csípám,na ezt már nem annyira díjjazták,párszor összeszólalkoztam ezzel-azzal,aztán leléptem tőlük. :?
Hiszen nem kell mindenkinek mindent ugyanúgy gondolnia... :roll:

binyek

binyek

Zsuzska: Te 5 orakor voltal font? :shock: Hat, van hogy en is csak maszkalok este egyik gyerekszobabol masikba, ellenorzom hogy mindenki lelegzik-e nincs-e tul melegre allitva a radiator stb. Nem hiszem hogy valaha is igazan jol fogunk mar aludni. :roll: :lol:

Vovanda: szoval beleneznek a szemebe valami muszerrel? A 4 evesnek mar rendesen csinaljak gondolom, O mar meg tudja mondani a betuket. Akkor nagyon szoritok az autohoz. Az en uram tudod mit csinalt? Vett egy ugyanolyan autot mint ami volt Neki (csak tropara fajtotta) csak mas szinben es 2 evvel fiatalabbat. :lol: (elobb utobb engem is lecserel egy fiatalabbra :lol: )

Jo ez az ikres konyv? Na, majd ha valaki elolvassa es ajanlja megveszem addig nem.

Tegnap elfelejtettem mondani hogy pusziszkodtak a gyerekeim, mondtam Alexnek hogy adjon egy puszit Annanak es adott a szajara 3-szor 4-szer es Anna meg tarotta a szajat azt hittem betojok a rohogestol, olyan edesek voltak. Annyi mindent megertenek mar de megsem akarodzik Nekik beszelni, Anna ugat meg nyavog ha megerdezem mit mond a kutya meg a macska, ez az ossz. tudomanya de ez is valami. :lol:

KépKép
KépKép
tontica

Binyek

táblába: Janka felállt.8 hónaps 3 hetes.

Annácskám meg pörögve közlekedik :roll: :shock:

szanet

Tontica!
Igen. Manó részéről marha nagy vigyorgások vannak most már, kis piros fény, kis zöld fény, tetszett neki. Nem fájdalmas, nem kellemetlen. Odaülsz vele, ölbe veszed, kicsit tartani kell a fejét, hogy ne forduljon el, a többi a doki dolga.

Binyek!
Nem hiszem, hogy masnit tudunk rá tenni, Zafira lesz. Létezik egyáltalán ekkora masni? :lol:

Ja, azt nem is írtam tegnap: a körzeti nődoki úgy felhúzott tegnap, hogy még. Közölte: Ő akkor lenne nyugodt, ha kórházban feküdnék. Mire én: zárt méhszáj, jól vagyunk, mi a francnak? Ő: mert Ő akkor lenne nyugodt. Na itt felszaladt a pumpa, és közöltem: ÉN meg így vagyok nyugodt. Komolyan: neki itt nem osztottak lapot. Ha a választott dokim nem erőlteti, akkor ez miért nem elég neki? Megkérdezte egyébként a saját dokim, hogy akarom -e, mert ha igen, csinálnak nekem helyet. Mondtam, hogy nem,ebben maradtunk. Hetente ellenőriznek, ez szerintem untig elég. Ha baj akar lenni, 10 orvos állhat mellettem, akkor is baj lesz. De nem lesz és kész. :twisted:
vovanda

Vovanda, ne hagyd magad paráztatni, felhúzni, nem lesz semmi baj!

Jaj, csajok, annyit írtatok és mikor új oldal van, mindig bajban vagyok :oops:

Riddencs, gratula a forduláshoz, ügyeske!

Szanet, Jankának puszi az álldogálásért, olyan gyorsan nőnek!

Andi, kari képünk:
Kép

Már el is mentek, szerintem van ahová már oda is ért.
Édes a csizmás Petrád, jó a kari kép is.

Riddencs, édesek a kölkök!

Ha valakit kihagytam ezer bocsi!

Tudjátok, mindenkinek a gyerekei szépek :lol:

Mi voltunk a dokinál, megint, pénteken megyünk (megint), lassan többet vagyunk ott, mint itthon. Dorka tüdeje már szebb, Lili torka még piros, szedjük a gyógyszereket addig (Dorka elhagyhatja az egyik hörgőtágítót a kettő közül) és pénteken eldönti doktor néni, hogy kell-le tovább szedni.

Judit

jucicuki

Tonticának:
öööö, nemtom pontosan mit és hogy vizsgálnak. volt szemfenék vizsgálat, előtte pupillatágító szemcseppenteni kellett (nem sikerült tökéletesen), mindenféle mérőműszer, meg kislámpa, meg színes fények, meg szemletakarás. kizárólag műszeres vizsgálat ugye, ha már a páciens nem tud beszélni. majd olyan is lesz később.a dokinő irtó alaposnak tűnt. majdnem uannyi ideig vizsgálták őket, mint engem szoktak.
és puszik nálunk is vannak. valójába hetek óta. mostanra Petra már magától is ad: odajön, odabújik és puszil. Hubát is szokta magától, fürdés közben, séta közben, bármikor. Petra cuppant, Huba inkább csak bekapja az orrodat :lol:

Szanet, Jankának mennek a gratulációk! :D :shock:

Vanda, a Zafira nekem is bejön, csak sokat zabál, nem? masnit majd ráképzelitek.

Binyek, Szanet :lol: :lol: :lol: a véleményetekhez az ikres anyukasághoz. én sem értem, mi ezen olyan nehéz (most már, h alhatok éjszaka és nem szoptatok 16-18-szor egy nap... hehe)

Kép
an°°di

Andi!
1600-as motorral egészen emberi, átlagban 7 liter körül. Árban fogyasztásban, meg minden szempontból ez volt a legkedvezőbb. Merthogy 7 üléses kell, tekintettel arra, hogy esetenként 4 gyereket kell szállítani + cuccok. Szóval muszáj.
vovanda

Jaj, lányok azt felejtettem el, hogy a családi pótlék nem számít bele a bérszámfejtőnk szerint az adókedvezménybe!

Judit

jucicuki

nah megjött az új járgány.
Kép
meg a múltkori buliról egy kép :)
Kép
Lili, Neked egy kép Barni hasonmásról :)
Kép
aztán Fanni cica se maradjon le :) Kép

zsuzska80
Szombathely

Csajok, csak egy itó gyors bekukk, mert melózom,
elolvastam mindent, csak nincs időm reagálni!

Zsuzska,
tényleg, jaj de hasonló a fizimiskájuk! Az az babaák állnak a tévé előtt kép eszméletlenül édes!!!

Binyek,
itt a topikon egyébként hirdették azt a könyvet, de aztán leszedték valamiért, szerintem nekünk nem sok újat mond, max azoknak, akik még szülés előtt állnak.

Andi,
sajnálom Hubát, de nem lesz az olyan tragikus, meglátod! Még jó, h nem tehettek róla.

Most más nem jut eszembe...sziasztok!

KépKép
lili73

Hello!

Lent voltunk kicsit a jatszoteren a kicsikkel, a baratnom segitett, O vitt egy gyereket en meg a masikat (ugye nincs babakocsink) uuuuuuuuuuuuuuuuuuugy orultek a lurkok! Csak akkora szel van hogy Annat majdnem elrepitette. :lol:

Mi a nehez az iker gyerekekkel? Ugyanmar!!!! :roll: :lol: Egyszer az ikresek.hu-n mondta egy csaj hogy ha kibirjuk az elso 3 honapot az ikrekkel utana mar az oroszlan barlangjaba is ... :roll: :lol:

Szanet: nem semmi, az enyemek csak 10-11 honapoan alltak fol, a leanykaid nagyon gyorsan fejlodnek!

Vovanda: engem se fektettek be (nem is ertem mi ez a befektetesi mania odahaza) csak a 33. heten voltam egy hetet mert osszehuzodasaim voltak aztan a 37. heten itthonrol mentem szulni! :D Mi baj lenne, dehogy lesz baj, kulonben is mar 31 hetesek vagytok. Kitartas a 37. hetig, addig meg maradjanak! :)

Zsuzska: szuper a jargany, hasonlit az enyemre, konnyu a Tied is ugye? A legjobb hogy befer mindenhova. Ha Gergo es Barni ikertesok lennenek azt hihetnenk hogy egypetejuek. Kozel laktok Liliekkel? :wink: :lol:
Azta, 5-os ikrek! :lol: Kie az a sok gyerek?

Andi: koszi, ez a szemvizsgalat eleg durvan hangzik. :roll: Ti mar megkaptatok a 15. havi oltast? Nem lazasodnak be tole a gyerekek? Nekunk 23-an kell menni eppen karacsony elott a fene egye meg! :evil: Enyem csak most kezdtem a puszilkodast, imadom. :oops: :D

Juci: nagyon szep ez a kep!!! Gyogyuljatok meg hogy betegsegmentesen teljenek az unnepek!!!

KépKép
KépKép
tontica

Még annyit akartam, hogy szerintem meg bitang nehéz ikrekkel. Az első 3 hónap? Inkább az első egy év, de lehet, hogy még jobban kitolnám azt az időt, amikortól könnyebb, mert egyelőre nem annyira érzem...

KépKép
lili73

Tonti!

könnyű ez a kocsi mindehova befér, de elég sz@r konstrukció. Tied is aluminiumból van? és nem is csavarok vannak rajt, hanem ilyen izék amit meg sem lehet húzni.

Nem tudjátok hol lehet venni ilyen szivacsos markolatot/fogantyút babakocsira? le akarom ezt cserélni. Talán biciklis boltban?

zsuzska80
Szombathely

Tontica!
Szerencsémre a választott dokim nem ilyen. Azt mondta, amíg minden rendben, addig felesleges.

No és itt az ikrekuckó:
30 hét + 2 nap...

[törölt kép]

[törölt kép]
vovanda

vanda, fanni! meg nezem jobban, be kukiztam a kocsi magyarazatos konyve, de nincs sehol le irha merre lehet, de majd elo keritem en :wink:

tonti! gondoltam hogy ilyen az ov, de merre van el bujva? olyan kicsi hugicad van? nagyon edik lehetek a puszizas kozben ...

binyek! gratula Marci fogacskajahoz, akkor nem is volt semmi tunetje? semmi laz, siras stb? szoval nyaliztak az ikresek.hu? szep "kis" ajandek

szanet!ugyi Janka :D

ridencs? szep a volnalzod es a babak nagyon cukkik, mert takartatok el Levi futyiet, hogy ne irigykedjunk? :roll: :wink: (mart mint fiu anyukak) remelem nem ertitek ferre :oops:

andi! nagyon edesek, profi fenykepesz csinalta?

vanda! szoritik kocsira :!: ne idegesicsdt fel magad, nem eri meg, a korhazba meg csak majd szulni fekszel be...

judit! nagyon szep a kepeslap, photoshop-al csinaltad? ilyet meg nem tudok :oops:

zsuzska! nagyon jok a kepek, edik a babak es jol nez ki az uj jargany is :D

Kép

Michelle, Mattia es Miki apu eletem ertelme
http://picasaweb.google.com/ardelean13/ ... 3519403826
demoniq13

vanda! szep a pocid, magas sarkuban vagy? en a vegen csak pupucsba jartam

Kép

Michelle, Mattia es Miki apu eletem ertelme
http://picasaweb.google.com/ardelean13/ ... 3519403826
demoniq13

Sziasztok!
Juci!
Csodaszép a lap!!!Jobbulást Nektek!
Riddencs!
Cukik :D Már Ti is olyan nagyok vagytok!!!
Zsuzska!
Klasszak a képek!Tényleg tiszta Barnus a fiad :wink: :wink:
Binyek!
Na most már én is kezdek sárgulni az irigységtől Kép
takarítónő,bébiszitter,fürdőkád a hálóban,kocsi karira Kép +még egy könyvbe is benne leszel!!
Tudtok élni :lol: :lol: Kép
Banika???
Megy az igazolatlan.. :wink:

bognartundi0727

Vanda!
Nagyon csini vagy :wink:
Én is próbálkoztam azzal,hogy "kidobom a kukába",de nem jött be :oops: a kisasszonyok lelkesen kezdték hordani maguktól a kukába,hogy majd kapnak másikat :lol: :shock:

bognartundi0727

Moni, kedves vagy, de nem profi fotós csinálta, hanem mi. hízelgő, h jól sikerült ;) a többi is :lol:

Kép
an°°di

Juci!
Nagyon jó az a karis kép,tényleg!Édes kicsi angyalkák! :)

vanda!
Én is mindjárt a cipődet szúrtam ki!Én abban a műanyag papucsban voltam az utolsó 3 hónapban,ami most volt divat a nyáron.Úgy utáltam!Olyan volt a lábfejem,hogy békatalp nélkül is békatalp nyomot hagytam a homokban! :lol:

Tündi!
Hát nem panaszkodhatom! :lol: :lol: :lol: Megfogtam az isten lábát a párommal!Bár csak másodikra,mert az első katasztrófa volt! :roll: Ez sokat dolgozik, nagyon jól keres, nem csavarog, nem iszik, imád engem és a kölykeimetí(a nagylányomat is) és minden nap 4 órától itthon van,hogy segítsen a gyerekekkel...Csodapasi!Imádom! :wink:

Tonti!
Kösd össze a két gyereket,akkor nem kell félni a széltől! :lol: Én is össze fogom kötni az enyémeket,már kitaláltam,mert Maja totál izgága,Marci meg a nyugalom szobra.Ha összekötöm őket,akkor Majus nem tud lelépni,mert Marci a nehezebb,nem tudja elhúzni! :lol: :lol: :lol:

binyek

Andi!
Mutattam a lányoknak,hogy ilyen édi pucér angyalok díszítik a karácsonyfát :lol: :wink:
Binyek!
Örülök,hogy boldog vagy!! 8) 8) Hála Isten nekem sincs okom panaszra 8) 8) :wink:

bognartundi0727

Zsuzska, Anny, Andi, Judit

leírnátok röviden, h ti mikortól adtatok a gyerekek kezébe nagy darab valamit, amit harapni kellett? és hogy mit? valaki kicsit megijesztett, h én túl óvatos vagyok, és egy éves gyereknek már mindent lehet a kezébe adni, és azt és úgy eszik, ahogy a felnőttek. én egyelőre babapiskótát adtam csak a kezükbe, a banánt is csak úgy haraphatják, ha én tartom, mert félek, h túl nagyot harapnak.

vélemény, tapasztalat?

KépKép
lili73

Vanda,
tök jól nézel ki! Mhelyi karácsony volt (bocs ha írtad, lemaradtam)?

KépKép
lili73

Lili szerintem banánt már nyugodtan ehetnek saját kezükből, esetleg felkarikázva, de enyémek jobban szeretnek nagyobb darabot fogni.
Hát én például még babapiskótát nem adtam nekik, babakekszet eszünk, ha lehet cukor nélkülit :oops:
Sajtkocka, borsószem (kézügyesség fejlesztésre), kifli, sőt szerintem vékony szelet almákkal is próbálkozhatsz...
No para!

Judit

Kari képet Ati alkotta, az eredeti hátteret levette és rátette a csajokat erre, azt hiszem photoshop-pal, nem tíz perc volt és anyázott is néha :lol: :lol: :lol:

jucicuki

Húúúú Lányok,hogy lehet ennyit írni?????????????? :roll:

Juci,

Fantasztikusak a gyerekeid,csodaszépek,büszke lehetsz rájuk!Olyan jó nézni,hogy máshol is szétkapják a lakást a gyerekek! :lol:

Andi!

Te meg egyszerűen hiperszuperjófej vagy!
Nagyon bejön a humorod,szívből tudok kacarászni...és közben-bárcsak én is ilyen jófej lehetnék... :wink: :lol: :lol:

Ezek a képeslapok gyönyörűek,én most kakinak érzem magam,mert nekem még képet készíteni sincs időm... :shock:

Hja,Tonti!

Mondcsak,hogyhogy Alex nem szedi ki a gumit meg a kütyűröket a kiccsaj hajából?
Én is mindig copfozom Őket,kettőt forognak,bezsebelik a bókokat és már húzzák is ki egymás hajából! :?

Mindenki képét megnéztem és csudiszépek a babák!

Hányinger:

7 hetesen a kórházban voltam infúzión (8-9szer róka egy nap),4 hónapig masszívan hánytam(deadalon kúp,hideg ez az,homeopátia,termgyógyász,stb ellenére)és az 5. hónapot leszámítva ez elkísért a 38. hétig...
Én utólag azt gondolom,hogy egyrészt pszihésen voltam kész,másrészt,megviselte a szervezetemet ez a két punis.

Szülés:

nekem talán emlékszetek rá,az is horror volt,3 napig intenzíven én,mélyaltatás,lélegeztető stb...
én is mondtam az anyukámnak,
"te,mami,miért mondják,hogy császár után jobban fáj a pocó,nekem nem is fájt egyáltalán!
-igen lányom(te nagyon hülye... :lol: ),mert altattak 3 napig és akkor ritkán érez az ember... :roll: :lol: :lol:

DE,hozzátenném,hogy ugyanezt a szenvedést végigcsinálnám mégegyszer,ha még nem lennének meg,mert abszolút mértékben kárpótolva vagyok! :wink:

Szóval,senki nem emlékszik már a lányokra akikre múltkor rákérdeztem?Ti sem,Andi,Dóri,Juci,Tonti,Szanet???Hiszen Ti is fórumoztatok már akkor! :roll: Na,valamit csak tudtok????

Lili!

Sajnálom,hogy nem tudlak vállalni,ezen a héten is 4 napot megyek,mert megőrjít egy-két erőszaknő....de majd januárban bizti jobb lesz,ha addig kibírod,de akkor sem sértődök meg,ha nem! :)

Az "anya taníts engem",nekünk is megvan,meg még egy,egyet értek abbanm,hogy a leglogikusabb,ösztönösebb dolgok vannak papírra vetve,de nem árt sztem,ha emlékeztetve vagyunk! :wink:

Foglalkozás:
Beszélek,beszélek,beszélek,ha kérdez(a saját nyelvén persze...),válaszolok,megpróbálom megfejteni,mit szeretne.Ezt a lépcső mászást,meg bútorról,le föl én sem szitkozódtam,ill. tiltottam megmutattam,elmagyaráztam,hogy oldja meg.működik.A veszélyes dolgokra felhívom a figyelmét,radiátor,stb,persze még figyelmeztetem amikor csak a sdzándékot látom és,olyankor felhúzzák a kis kezüket és fújjognak,jelezve felém,igen mami,tudom veszélyes,nem szabad.De azért még szólnom kell.
Összeírtam a szókincsüket,íme:

Adél:

PITÁÓ
PITI
VAU-VAU
PAPA
PÁÓ-PÁÓ
TYEPA
BRUMMM
APU
KOKO
KAKA
HALLÓ
NYAM-NYAM(evés közben!)
HÁINTÁ(hinta)

Mese:

PAPA
MAMMA
MEMME
VAU-VAU
OTO(autó)
BRUMM
APU
TITA(cica)
TYITYU
TAP-TAP
HALLÓ
HIA(szia)
HAINTA(hinta)
BABA
BUKÁ
TYIÚ
TYÁOGÁ
PUTTE

nem mindig értem mit akar,de találgatom.
mesekönyvet olvasunk,mutogatnak az állatokra és,ha ő maga nem tudja mit mondd az állat többször elismétlem,megmutatom nekik.
nagy mák valóban az udvar,mert amellett,hogy futkosnak,megismerkednek a természettel is.
az én edénykészletemet is püfölik,táncolnak,ha zenét rakok be,nem vcsak gyerekdalokat,klasszikust és poppot is hallgatunk(a mély hangokat nagyon bírják!)
mondókázunk,az "én kis kertem keltetem"-re csinálják az odatartozó kézmozdulatokat.
de amit leginkább foglalkozás alatt értek,hogy mindent elmagyarázok,megmutatok,igyekszem partner lenni,mindenben és nem mutatom,ha fáradt is vagyok,ehhez sokszor szükségem van önfegyelemre.ha bújocskázni szeretnének,nem unom meg 20-adjára sem megkeresnu Őket,pedig szívem szerint az 5. után leülnék... :lol:

Na jó,hosszú lettem mint a tél,mindenkinek jó éjszakát és millió puszi minden kisbabának!
pocósoknak,pedig kitartás,nekem mikor kivoltam nagyon azt mondta a numató,gondoljak a kis tappancsokra amik majd kibújnak és ez valóban segített,meg a 4D-s uh! :roll:

Jó éjt!
Leila

Kép
bogyótanya

Leila,
aranyos vagy, januárban megyek hozzád hajvágásra!
Jópofa a lányok szókincse! Nálunk is alakul egy-két érdekes szó.

Judit,
köszi, akkor holnap próbálkozom a banánnal. Ha túl nagyot harap, félre nem mehet, hanem kiöklendezi, ugye? Én is azért adtam a babapiskótát, hogy próbálkozzam valamivel, amit megfognak, és nagyon könnyen olvad a szájukban, amúhgy nem vagyok híve a cukrosnak, nem is teszek semmibe, a joghurtot is natúrban eszik.
Holnap nem is csinálok főzeléket, hanem répa, krumpli és borsó darabkákat kapnak.
Most már többször volt, h azt kapták, amit mi is ettünk (krumplilves, tojásos nokedli, krumplipüré húslevesből kivett májjal, bolognai spagetti jól összenyomkodva, meg ilyenek), csak sajna nálunk esetleges, h időben elkészül-e a felnőtt ebéd (ha egyáltalán készül :oops: )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lili73 2008.12.17 23:18-kor.

KépKép
lili73

Bogyóka, de jó, h jöttél. Igaz litániával és heti egyszer, de mégis! :lol: Magamban már hiányoltalak ám! Főleg, h ilyen jófej vagyok :wink: :lol: Meg Te is perszehogy szintén.
Bensziről és a többiekről valóban nem tudok semmit. Be se néznek! Az iwiw-en néha felbukkannak, de ennyi.
Jók a szólistáid! Én is összeírom őket néha.
"Anya taníts engem" már írni akartam, de több órányi csendes elfoglaltságot jelentett nekem, h a könyv javaslatára megpróbáltam őket kupakot fel- és lecsavarni megtanítani (activalos doboz szuper erre a célra! persze üresen). Már elég jól megy. A radiátoros "süt" felszólításra Huba elkapja a kis kezét, Petra néha még leellenőrzi 8) Nálunk a "Hej, Gyula, Gyula, Gyula" testbeszéde megy. :lol:

Judit, ma gondoltam rá, h lefotózom a délutáni rumlit, de nem vitt rá a lélek. Apa csak benézett a szobába, és úgy döntött, be se fér :lol: :lol: :lol:

Kép
an°°di

Benszi sokáig írogatott itt a babaneten, egy másik topikban,
Maminti egyszer írt, h valami családi ok miatt nem tud többet írni, ennyire emlékszem.

KépKép
lili73

A radiátort nálunk állandóan ütlegelik, nem hat se szép szó, se hangos ráordítás. Sőt, néznek ránk, és röhögve tovább püfölik.

KépKép
lili73

Lili, az evésről: én régóta adok már nekik mindenfélét (háztartási kekszet is :oops: ), de banánnal a legjobb kezdeni sztem. Meg főtt répával és krumplival. Azt mondjuk ne a kezükbe add. :D Kifli is jól fogható, meg a fornettinek van sajtkrémes hosszúkás grissinije. Sztem a titok annyi, h figyelni kell őket ezerrel Én konkrétan elfáradtam abban, ahogy néztem, jól esznek-e, nem harapnak-e sokat/nagyot. Petra a mai napig kis hülye, annyit tesz a szájába, vagy akkorát harap, amennyit bír, és még egy kicsit többet. Volt, h nem fordult meg a banándarab a szájában, mert nem volt helye :shock: :twisted: :roll: Kifli külseje összeragadva fel szokott tapadni a szájpadlásra, ez külön jó. Babapiskóta a legbiztonságosabb, mert ugye elolvad idővel. Jó reggelt keksz is okés sztem (nem mindig, de cukrost nem is adtok sose?), de az almával csak óvatosan! Sokszor megakad, félrenyelik.

Kép
an°°di

Mamintiiiiii???? :shock: :shock: :shock: Dehát ő lépett le legelőször időhiány miatt, nem?
No, én islépek, mert sürgős olvasnivalóm van (meg vasalni is kőne, de ma nem :P )
Szép álmokat!
Banika?

Kép
an°°di

http://picasaweb.google.com/visnyei.andi/KarCsonyiVLogatS?authkey=gpv3S2AHtUk#
Ja, még ezt a linket megosztanám Veletek. Ilyen képeket kapnak a dédik és nagyik.

Kép
an°°di

Csajok!

Benszi ír a BMC-s topikba, ide nem tudom, miért nem jön...
Mamintire én is úgy emlékszem, hogy vmi családi gáz miatt mondta is hogy nem fog jönni, aztán eltűnt, nekem ő iwiw-en sincs meg azt hiszem...

Lili, ha megakad kiöklendezik, ez néha baromi ijesztő, de hát előbb-utóbb meg kell tanulniuk és minél többet gyakorolnak, annál ügyesebbek lesznek...Legyél ott mindig mellettük, ne ne aggód magad halálra.

Andi!

Néha becsúszik nálunk is egy kis cukros cucc, de igyekszem kerülni, amennyire lehet, anyai nagymamám cukorbetegségbe halt bele (ill. a szövődményeibe, utolsó éveiben vak volt már szegény és már az elméje sem volt tiszta, nagyon szerettem és borzalmas volt, amikor nem ismert meg időnként), nagypapám is beteg, tehát nálunk rizikófaktor a felnőttkori diabetes, és ha most nem szoknak hozzá, hogy halálra egyék magukat édességgel, akkor később könyebben megy esetleg az átállás a diétára, meg különben sem egészséges, és kész, na! Szerintem :lol: :wink:
Most már én sem vagyok olyan paramama, inkább kicsinek vigyáztam nagyon, de azért megnézem mit adok nekik enni, bár a mai világban sajnos rosseb tudja ugye, mit eszünk meg...

Rumlis képet tegyen mindenki!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Judit

jucicuki

Jaj, Andi csodaszépek és mennyire hasonlítanak rád, főleg Petra.
Róla a mandarinevőstávolbarévedős a kedvencem, nagyon szép!

Én nem írom le, mit kapnak a nagyszülők, majd kari után, mert Apu néha beles ide. Szia Apa! :lol:

Ha valaki nagyon kíváncsi priviben elárulom :wink:

Judit

jucicuki

Judit, olyan rég mondták rólam idegenek, h szép vagyok! :oops: :lol: Most is csak közvetve, de azért köszi!
Rumlis kép lesz!
Ma megyünk az új Aquaworldbe vagy mibe, most nyílt egy 4 csillagos szálloda mellett így a szomszédban. Úgy izgulok! :wink: :D
Privi jöhet! :wink:

Kép
an°°di

Andi,
köszi a tippeket!!! Gyönyörűek a képek, meg a gyerkőcök, de hát ezt úgyis tudod :wink:

Ma is kaptak tízóraira babapiskótát, meg banánkarikákat is, nagyon szépen ették, Alizka egyszer öklendezett, mert majd az egész karikát bevette. És igen, én is figyelem őket, kapkodom a fejem jobbra-balra, mert úgy ülnek, én középen, és most direkt én is ettem velük, h lássák, családilag eszünk. ebédre meg főztem zöldséglevest, kézzel kell majd enniük a borsót, répát, krumplit, én meg kanalazom a szájukba a levet.

Kisebb babás lányok, nagyon eltűntetek, gyertek!

Lassan szervezni kéne egy talit is, nem? Mondjuk januárban a pangás idején.

KépKép
lili73

ANdi, Privi ment.

Írd majd meg, milyen volt, mennyibe fájt és tegyél képet, ha tudtok csinálni...
Enyémek is imádják pancsit, bár Dorka miatt nem tudom hogy jó-e ez nekünk...

Judit

jucicuki

Hihi! Ikresek.hu!!! :lol:

Múltkor volt kérdés: Nekem sem az a nehéz, hogy 2 gyereket kell ellátni. Van aki 20-at lát el :wink: . Nekem azért "nehéz", mert nem tudok eljutni velük sehova. Ezt már írtam. Nem a babakocsi csere a megoldás, mert ikerkocsival NEM LEHET bkv-zni. Tök mindegy, hogy az egymás melletti vagy mögötti. Én pl, a Klinikákhoz hordom a lányokat kontrollra. És nem jutok oda babakocsival. Vagy taxi, vagy szívesség a barátoktól. És még kis millió helyet említhetnék. Ki kéne találni valamilyen fogantyút, amit a gyerek hátára szerelek, és ha kiszállunk a kocsiból, egyszerűen csak fölemelem őket :lol: Mert babahordozóval már a kettőt nem nagyon bírom el. Ez VICC! Nem vagyok gyerekkínzó!!! :D
Vendég

Köszönjük a hiányolást,megvagyunk :lol:
Nme volt gépem,mert elszállt a töltőm és persze apáé nem jó ebbe :evil: Most vettünk egy univerzális töltők kb t0 féle dugaljjal.Dögölj meg toshiba :lol: :lol: :lol: :lol:
Nem is tudok reagálni mindenre, csak felületesen olvastam :oops: :oops: :oops:
Bébik gyönyörűek mint mindig.

Juci
Privi jöhet,kíváncsi fáncsi vagyok.

Andi
Nagyon jók a képek!Hát még a műterem :lol: :lol:

Lili
Fiaim meg vannak őrülve,hogy kaját haraphassanak :lol: :lol: :lol: :lol: Persze kézbe nem kapják.Bercus pár napja egy fél babakekszet a szájpadlására ragasztott.Győztem leáztatni neki :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Csajok
Mikortól lehet fogkrémmel fogat mosni?Orvos szerint amikor már foguk van,új védőnéni szerint majd ha köpni tudnak(2,5 éves kor)
MOST AKKOR MIKOR?????????????????????

Rumlis képet bármikor tudok tenni.Sőt!Csak rumlisat :lol: :lol: :lol:
Vendég

Anny
Meg tudlak érteni maximálisan,mert nekem ahhoz hogy sétálni vigyem őket,hordozóban kell licipelnem mindkettőt.Ugye nem kell mondanom,hogy néha majd betojok.Családi ház egy áldás.Buszbérletet ki se váltom.minek?Pedig nálunk ingyenes.
Vendég

Hello!

Nincs sok idom mert varrom a holdjelmezt a fiamnak, du. lesz az iskola karacsoyi unnepseg.

Zsuzska: szivacsos fogantyut szerintem olyan helyen lehet venni ha lehet ahol babakocsikat arunak, a tiedet hol vetted?

Lili: szerintem konnyebb akkor lesz amikor elmennek oviba vagy bolcsibe. Bar nekem az a legnagyobb konnyebbseg hogy hagynak aludni ejjel meg ha nappal le is farasztanak. Felrenyeles ugyben en is paramama vagyok mert volt ezzel kapcsolatban egy rossz elmenyem. En keksszel kezdtem de nagyon kell vigyazni mert Alex ugy nem ismeri a mertekletesseg szot (tobbek kozott :lol: ) es mindent egy egesz darabban akar a szajaba nyomni.

Vovanda: nagyon csini vagy meg ekkora pocakkal is, milyen dijat vettel at ott vagy mikulas unnepseg volt?

Moni: megtalaltad az ovet? Ha nem folhivom Apat hogy nezze mar meg hol van.

Binyek: ez a gyerek osszekotes jo otlet. :lol: Es nem fogod elhinni de tenyleg van ilyen "ikerov" vagy mi a fene, mondta egyszer egy ismerosom hogy O latott ilyen "osszekotott" ikreket a parkban. Igazabol ez ilyen jarastanito hogy a baba ne essen el, igy ugy lehet vinni a gyerekeket "porazon" mint a kutyakat. :roll: :lol:

Bogyo: csatokat, nem eros gumikat kiszed Anna a hajabol eppen ezert vettem olyan gumit amit nem tud kiszedni, olyan mint a befottes gumi csak kicsibe direkt gyerekenek csinaljak.
En is nagyon sjnalom hogy a "regiek" nem irnak. Maminti, Benszi, Jadika, Zsani stb. kivancsi lennek mi van Veluk!

Tudja valaki hogy milyen a 15 hos oltas? Van-e valami rossz utohatasa? Laz, fajdalom stb.? Kerdeztem Anditol de nem valaszolt. :?

Anny: hat igen, a kozlekedes ikrekkel kesz katasztrofa, en ne mondjak egy szot se mert Apa furikaz minket ide-oda de el tudom kepzelni milyen lehet Neked!

Banika: nekem ugy mondtak hogy lehet fogatmosni fogkrem nelkul egesz kicsi kora ota de fogkremmel csak amikor mar kopni tud.

KépKép
KépKép
tontica

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: