Sziasztok!
Nemlajos: a filózófia már nem tantárgy?!

És akkor honnan fogják tudni a kölykök, hogy in cogito ergo sum? Kolleganőm mesélte büszkén, hogy az ő középiskolás gyerekei csak úgy nagyjából tudják, mi az a holokauszt, Hitler stb. Áll. a suliban alig tanítanak valamit.(?) Kérdeztem tőle, hogy otthon nem beszéltek róla? Csak ezért tettem fel a fenti kérdést, ha már a szülő ennyire hmm, akkor legalább a suli...
Katka: gáz ez a verekedős sztori, és méginkább gáz, hogy nem egyedi eset. Én azt érzem, hogy a mi már nem engedhetjük majd el úgy a gyerekeinket táborba, szakkörre, akárhová, mint anno bennünket. Előtte szó szerint ki kell képezni őket minden eshetőségre. Nem véletlen, hogy ma a legtöbb szülő egész nagy gyereket még hoz-visz mindenfelé, ha teheti. Az az eset is, amit talán két hete tárgyalt a bíróság, hátborzongató. Régen csak a pedofil felnőttektől kellett tartani, ma már a saját társaitól is!
pulcsi: én is szédelgek, asszem már írtam Beának korábban, inkább esténként, lehet ez vashiány, vérszegénység is, de az is lehet, hogy a baba nyom valai ideget. Légszomjam is van, egyre erősebben, telefon+séta együtt már nem megy

mesét is lihegve olvasok.

Próbálj többet pihenni (mondom én)
Majd meglátod, ha meglesz a baba, nem fogsz ilyeneket mondogatni, (férjem az első stb-nehogy megsértődj!!!), majd a helyére kerülnek a dolgok, hiszen teljesen másfajta érzelmeket érez az ember a gyereke meg a párja iránt. Kit szeretsz jobban, édesanyádat vagy a párodat? -kb. nem összemérhető. És igen, leszel olyan testileg, mint voltál terhesség előtt, én egy idő után, ha ránéztem a lányomra, azt éreztem, hogy tényleg én szültem, tényleg én hordtam ki, milyen érzés is volt a bazi nagy has?-mert akkor meg már azt nem tudtam elképzelni. Szóval nyugi, nem varázsütésre, de visszarendeződsz majd!
A második, sokadik gyereknél talán az a könnyebb, hogy már tudod, mire számíthatsz: nekem most az a fura, ha végig tudok aludni egy éjszakát és a lányomnak nincs vmi nyűgje, el sem tudom képzelni, milyen reggel hatnál tovább ágyban lenni, tudom, milyen az, amikor már utálsz tükörbe nézni, mert nincs időd magadra, pl időben hajat mosni (gyermekágyas időszak

vagy milyen, mikor éjjel 100x kelsz fel orrotszívni úgy, hogy közben neked is 39 fokos lázad van...

ezekbe mindenki belerázódik és ez lesz a természetes.
Én néha már el sem tudom képzelni, hogy azelőtt mit kezdtem azzal a temérdek sok szabadidőmmel???
Tolnay doki

köszi, hogy megírtad!