A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

marq, középiskolai és a másik szakom (a polcon) a filozófia, de az ugye már sehová sem kell.
Anna Petibe én is belehallgattam (hé, én nem HANGOSKÖNYVET ajánlottam, csak mondtam, hogy az IS, de hát lapozgatós, kikapcsolt hangszóróval bárki mesélheti - jobban is jár...), én is csatlakozom, túl sok élményanyag nincs benne, lehet, hogy könyveket kellene írnunk, hátha jobban menne :wink:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Érdekes ez az Anna és Peti könyvek, de úgy látszik mégis van benne valami ami miatt tetszik a gyerekeknek :roll:
Kiváncsi vagyok nálunk milyen hatása lesz.

Kukli én olyan könyveket vettem anno a Pannának, mikor ennyi idős volt, amiben szinte csak kép volt és inkább csak nézegettük őket, hogy mi micsoda. De igazából nem is kötötték le a könyvek csak később.
Bulcsút talán jobban leköti, és úgy látom, hogy amiben autó vagy vonat van az jöhet :D (lásd Thomas)

Mi a véleményetek az emeletes ágyról vagy galériás ágyról? Azon filózunk a párommal, hogy olyat vegyünk-e Pannának. Csak én amiatt aggódom egyrészt, hogy Bulcsú is felmászik és lepottyan, meg hogy a Panna ne hogy leessen róla :roll:
Viszont jópofákat láttam a neten, meg helytakarékos is.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

én magaságy párti vagyok, de pusztán praktikai szempontokból, nulla tapasztalattal.
Szerintem nem tudnak leesni, ha a kicsi ágyról se estek le (van pereme az ágynak, nem is kicsi).

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Szép Vasárnapot mindenkinek!

[quote]H írta:át a mai napom ... pfúúú, nem volt túl jó, pedig reggel nagyon pozitívan indítottam. Aztán mikor ma mentem át a zebrán(!!!!), majdnem elütött egy dobozos és az volt a legfelháborítóbb, hogy nem hogy lassított volna, nem! Még jobban rálépett a gázpedálra Ilyenkor nagyon sajnálom, h nincs nálam tojás, biztos jól megdobálnám!!!

Wicca
minket is majdnem elütöttek karácsonyi vásárlás közben, sőt kezdődhet ez az ünnepi "öljük meg egymást", mert kocsonyahúst meg zöldségeket vettünk és a paprika leméretése lemaradt, vissza kellett mennem, na ment a hátam mögött, hogy ..." na még a kismama visszasétál... soha nem vásárolt még itt.."(abban a bevásárlóközpontban pont nem, másik Sparban már igen, és :lol: ) hát visszaszóltam neki :oops:

Na próba visszaolvasni....

Bea, Maja

Kép
bea1978

Ezek a cukros vizsgálatok úgy látszik mindenkinek szörnyűek.Sikerült visszaolvasnom kivel mi történt, a receptet én is lementettem, bár szerintem én linzert, kosaras süteményt, meg valami krémest csinálok, nekem jó lett a cukorterh.5.5 :oops:

Nekem tetszik az emeletes ágy, szerintem praktikus, Keresztlányaimnak volt is, még kisebbek voltaK, asszem ilyen ovis korban.

[quote="katka22"]S írta:katka22ziasztok,

Bea: Nagyon klasz az UH kép és szerintem látni a babán az afrikai vonásokat. Egyszerűen gyönyörű lesz! :D
De hogy te mennyire buksz az 'egzotikus' pasikra! Én meg csak a magyarokra. Amikor külföldön éltem, akkor is magyar pasi tetszett meg, aztán csak lestem, amikor kiderült, hogy ő is magyar.... :lol: :lol: :lol:

Wicca: Sajnálom, de gondolj arra, hogy inkább egy felesleges vizsgálat, mint sem, hogy baj legyen....

Katka, igazából nekem az a tapasztalatom, pont tegnap írtam egy ismerősömnek, hogy a szerelem, vonzalom nélkül nem sok mindent ér egy kapcsolat, én a gyerek apjában egy kicsit szerintem a pótlékot kerestem, egy szakítás után, persze idővel ki is derült
hogy mi helyzet érzelmileg, de Maját szerettük volna, soha nem fogom megbánni, bár lesz előnye is , hátránya is, főleg hátránya, mivel más lesz, mint a többi gyerek, ezért is nagyon fogom félteni. Egy szerelmes nő, romantikára és gyengédségre vágyik, amit egy szőke herceg is meg tud adni, sőt lehet jobban, mivel egyforma
egy európai emberrel a szerelmi kultúránk, ezáltal jobban tudja, mire van szüksége egy nőnek, engem egy magyar férfi is el tudna varázsolni, ha szerelembe esnék, csak már most szeretném meggondolni, remélem a következő már örökre szól...

Mamacsibe, Gratulálok az UH-hoz, és örülök, hogy minden rendben.

Vica, ezeket a dekor kellékeket lehet rendelni neten is, annyira jól mutat a falon, jaj Bulcsú is nagyon édes, ahogy olvas

Fanni is gyönyörű kislány :D

Kuklika, nem teszel fel egy pár Boti fotót? :wink:

Gabrielláknak, én is Boldog Névnapot így utólag!

Bea, Maja

Kép
bea1978

Kép őt nyertem a teszveszen:)fejvédő, rácsvédő (500)

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok,

Bea: Félreértések elkerülése végett: Komolyan írtam, hogy a kislányod gyönyörű lesz. Szerintem tényleg szépek a félvér gyerekek és általában nagyon jó géneket is hoznak mindkét oldalról. A mai világban szerintem már nem lesz hátránya Majának, csak majd olyan 12-14 éves korától bírd távol tartani a rengeteg pasit.... :)

Külföldi munka: Nem emlékszem ki kérdezte.... :oops: Elég sok nemzetközi projekten dolgoztam még a gyerekek előtt. A szerelmi sztori Németországban esett meg. Szóval nem éltem külföldön. Csak szállodákban laktam, de otthonról kaptam fizut.

Anna és Peti könyvek: Nálunk nagyon bejött a csajoknak olyan 2 és 4 éves kor között. Talán 2 könyvünk van tőlük....

Mese nézés: Én erősen korlátozom ezt a dolgot. Nagyon rossz tapasztalataim vannak. Sok szülő középsős, nagycsoportos korban engedi nézni a Jetixet (asszem így írják), ami tele van agresszív mesékkel. Aztán nem értik, hogy a gyerek miért agresszív, miért verekszik. A gyerekek nem tudják szétválasztani még a valóságot a mesétől.
Kedvenc sztorim a Született kémek mese. Aminek 3 verekedős csaj a főhösei. Év elején Zsófi 4 (lány!) osztálytársa úgy döntött, hogy Zsófi az ellenség és jól megverték. :( Csak játékból. Fel sem fogták, hogy ez a valóság és a másiknak fáj. Jó nagy botrányt csináltam belőle és a 4-ből 2 anyuka teljesen felháborodott, hogy én mit képzelek és az ő kislánya egy angyal..... (Megjegyzem azóta a bandának több verekedése volt és most már a rovónál tartanak az angyalkák). És értelmiségi szülőkről beszélek, akiknek nincs idejük odafigyleni, hogy mit is néz a gyerekük. Könnyebb homokba dugni a fejüket.
Ja, és mellesleg ezek a kislányok az oviba is vele jártak és Zsófi a barátainak tekinti őket.... Még csak 2 hónapja járunk pszichológushoz, hogy kiheverje a gyerek, hogy a saját barátai agyonverték egy játék kedvéért....

Emeletes ágy: Szerintem az lehet a hátránya, hogy az éjszaka közepén képes-e egy 5 éves egyedül lemászni és elemenni pisilni leesés nélkül.... Mellesleg tesók között garantált a háború, hogy ma ki alszik fenn....
Persze helykérdésre egy kiváló megoldás lehet.

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Ja és a gyerekbetegségek. Ági kapott el valami vírust, amitől 2 napig magas láza volt, meg erős fej és has fájása.
Aztán mire Ági teljesen rendbe jött, addigra Zsófi kapta el. De ma már mindenki jól van.
Sajnos Zsófi szemüveges lesz. Csütörtökön volt neki terheléses szemvizsgálata és ott derült ki. Egyenlőre -0,75-ös szemüveget kap mindkét szemére. :(
Ágicával meg hétfő délután van óvodai karácsony. Én is bemehetek és velük ünnepelhetünk a csoportban. :)

Azt hiszem rajtam is átment a vírus, csak enyhébb formában. De az elmúlt 2 napban szinte csak aludtam....

Én is még a jövő héten dolgozom, aztán jön a karácsonyi pihenő. Utána meg már csak részidőben besegítek januárban....

Katka

katka22

Katka, dehogyis, nem értettem félre.
Tudom én a gyerekek is néha milyen gonoszak tudnak lenni egymással, nagynénémék szomszédjában két kis afrikai-magyar származású gyerek van, egy fiú egy lány, mesélték, hogy volt hogy kicsúfolták mind a kettőt, a kislánynak mondjuk meg se kottyant, sőt jól visszaszólt, viszont a kisfiúnak rosszul esett nagyon:(
Ilyen gyerekverésről én is pont néztem vmit a tv-ben is, azért szörnyű már mik mennek az iskolában is.

Leányzóknak jobbulást, bár ahogy olvasom, már átment rajtuk a vírus :) viszont a szemü az nem jó hír, kinövi majd, mit mondanak az orvosok?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Katka ez a verekedés dolog ez tényleg durva :shock: És tényleg pszichológushoz kell járnia Zsófinak?
Ősszel Pannát is meg akarta verni két ovistársa, ráadásul két kiscsoportos kisfiú, de szerencsére az ovónénik időben beavatkoztak.
Sajnálom a szemüveg dolgot, talán majd tényleg elnövi, de manapság már öltöztet is a szemüveg :wink: Nekem is van :) igaz nekem a középiskolában romlott meg.
Lányoknak jobbulást!

Nálunk is van egy kis betegeskedés :( Semmi komoly, csak Panna már egy hete csúnyán köhög és ma kihányt mindent :cry: Mondjuk ez nála nem újdonság, ha nagyon köhög akkor előfordul ilyen, na meg kiderült, hogy előtte jó sokat evett anyósnál meg rohangált egy csomót Bulcsúval, úgy hogy reméljük csak emiatt volt.
Jó lenne ha még jövő héten tudna oviba menni.

Holnap megyek védőnénihez, utána meg gyorsan megveszem a maradék ajándékot, remélem sikerrel járok, túl sokszor nem akarok már a városba mászkálni.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Bea: Csúfolódásban nagyon igazad van, de ez sajnos bőrszín független. Nekem is sokat kapnak a lányok. Sajnos ilyen a világ. A gyerekeknek meg kell tanulniuk megvédeni magukat....

Vica : Igen. Teljesen befordult. Nem játszott a többiekkel és nem mozdult a tanító nénik mellől. Sokat beszélgettem vele erről, de sajnos nem sikerült segítenem. Végső kétségbeesésembe fordultunk pszichológushoz. Zsófi nagyon szeret járni és rengeteget oldódott a suliban. A teljes igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ez a verés csak az utolsó csepp volt és jóval több csepp a válás, meg a rengeteg változás....

[/b]

Katka

katka22

Sziasztok!
Nemlajos remélem nem értettél félre, de nem hagyhattam ki. Szval remélem nem haragszol.
Köszi a könyvtippeket. Megnéztem Anna és Peti, nekem sem tetsz, de nem én vagyok a lényeg. Ráadásul van benne karácsony is. Lehet megveszem. Most filózok rajta. A Sehány éves kislányt imádtam, azt muszáj leszek megvenni, ha más nem Katának csak úgy. Nem volt kisebb tesóm, de sokszor olvastuk anyuval. A 3-at Marqueza nem is ismertem, de szerdán könyvtúrára megyek amúgy is anyuval, megnézzük feltétlen. Köszi tippet.
Katka nem semmi. Amikor múltkor írtad nem gondoltam ennyire durvának a dolgot. Hova süllyedünk? Egyébként egyre több nagyon hülye mese van. ÉN nem si értem mit esznek rajta a felnőttek is. Zsoltiék nagy fantasy játékosok, ők szokták nézni, de matiné időben annyira jó volt Pampallini, stb…. Szépen gyűjtöm is be őket. A Pityke őrmestert tegnap szereztük meg. Illetve ismeri vki az IQ baba sorozatot? Tegnap megvettem az első részt, kíváncsi leszek mit szól ahhoz Boti. A szemüveget is sajnálom. De csatlakozom a többiekhez, talán kinövi. Nekem is kellett anno, igaz csak feles, mára nyoma sincs. Jobbulást a lábadozáshoz! Pannának is.
Bea biztos fogják Maját is bántások érni, de minket is értek anno nem (na persze inkább verbálisan, mint a ma divatos)? Sztem is kellenek ezek az élethez. Szép lenne ha vkit 18 évesen gúnyolnának először, és akkor sírná el magát. Sztem többet nem fog kapni mint mások. A gyerekek ennyire nem értik ezt talán. Mindig elfelejtem, de az uhun én is láttam a nóziján a vonásokat. Gyönyörű baba lesz. Továbbra is rettentően kíváncsi vagyok rá. Botiról most nincsenek új képek, de majd ha lesz vmi nagyon jó, feldobom, köszi. Eléggé kikerekedett, meg akaratos lett az elmúlt héten. Érdekes, hiszti kevesebb van, de megmondja mit akar és punktum. Ha nem az van, akkor hiszti, de kevésbé, mint előtte. Ágyából nem akar kimászni, viszont ennél sokkal durvább dolgokra fel meg, le meg át. Egyenlőre ki van párnázva ahova esne. A rácsvédő nagyon klassz. Ennyiért szuper ár! Na majd én is megnézem ott is. Alapvetően Ikea sima fehérjét néztem.
Iszom egy kv-t ahelyett, hogy untatnálak titeket.
Szép napot! Vigyázat, ma leszek még!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok!

Csibb, egyszerűen gyönyörű a kislányod a képeken. Hihetetlen jól elkapta a barátnőd. Asszem a család odáig lesz tőle. Rózsaszínnel és is úgy voltam, hogy márpedig az én lányom nem lesz kis habos-babos rózsaszínke, aztán nem is tudom ki írta már, de természetesen az a kedvenc színe és mindenből olyat kér. Most már abszolút nem zavar és szerintem az én lánykámnak is jól áll.

Én nem ismerem az Anna és Peti könyveket, bár már láttam boltban őket, de még soha nem vettem a kezembe. Pénteken győztem felhajtani egy három kismalac könyvet, bábszínház után szabadon. Annyira irigylem az olyan gyerekeket akik szeretik a mesehallgatást, nyugodtan lehet nekik olvasni. Nálunk ez egyszerűen nem működik. Mondják, hogy meséljek, de ahogy nekikezdek jönnek a kérdésözönök, lapozgatnak, elkérik a könyvet. Szóval nekünk ez vhogy nem megy. Sajnos!!!!!

Moncsi, nagyon örülök, hogy a 4D ennyire élvezetes volt és hogy minden rendben odabent.

Ez vonatkozik mamacsibére is! Gratula!

Vica, visszatérve a Thomas játékos kérdésre, Domcsi nagyon szereti, sőt ugye Viki is simán nekiáll vele játszani. Hozza a dobozt, hogy rakjam össze a pályát és tolja ezerrel őket. Persze van amikor ketten építenek egy nagyon érdekes pályát (csak megy egyenesen a sín, leginkább a szekrény alá) és az tetszik nekik, hogy bemennek a mozdonyok a szekrény, ágy stb alá.

Amúgy nálunk is DVD-ről mennek a mesék vagy néha a JimJam és a Bebe tv.

Úgy meglepődök én is sokszor, hogy milyen ügyesek a gyerekek. Viki simán elénekli a legtöbb karácsonyi dalt az óvodások karácsonyi albumáról. Olyan ügyi. Na és ahogy néha nekiáll magától dalolni és táncolni hozzá, hát meg kell zabálni.
A hétvégén például előkotortunk a dolbozukból egy kirakót az egyiken egy lepke a másikon egy halacska van és pikk-pakk mindketten úgy kirakták, hogy lestem. Pedig mikor utoljára elővettük még egyáltalán nem ment egyedül, most meg.....

Pénteken mi is megyünk 4D-re, már alig várom. Aznap szabin leszek és megejtem a nagytakarítást otthon, teljesen egyedül leszek, így talál haladni is tudok majd.

Tegnap vettem még egy két apróságot a gyerekeknek és pici Dávidnak is vettem egy nyálkendőt egy édes kis egér társaságában.

Marq, milyen volt az ünneplős hétvége? A lucabúza az csak sima búza elültetve, hogy szerencsét hozzon. Ha karácsonyig megered, akkor a következő év sikeres lesz. Szerintem kedves szokás és jól mutat a zöld búza az ablakban!

Örülök Vica, hogy kaptak egy váratlan utalványt. Azért is állok értetlenül a főnökasszonyom döntése előtt, mert eddig mindenben nagyon figyelmes volt, egy csomó mindenben segített. Gondolta ennyi elég is volt. Na mindegy, most már túl vagyok rajta és inkább várom azt amit tényleg megkaptam. Ma osztják ki a vásárlási utalványokat.

Kép
Kép
Kép
tencsi

marq:
én ismerem dr. Tolnay Lajost, de nem nőgyógyászatilag, hanem máshonnan./ Házassággondozó Szolgálatból/ Szerintem nagyon rendes, kedves. Egyszer még a legelső nagyobb vérzésemnél épp Ausztriában voltunk, és még nem volt magándokim, és őt hívtam fel. És akkor ő mondta, hogy bármennyire sok vér is, nem bizti, h vetélés, lehet, h méhszájseb vagy polip. Szóval nem ijesztegetősfajta, mint a legtöbb doki. Meg mondta, h menjek be UHra, az a biztos, meghogy ha vetélés, akkor másnapra elmúlik a hányinger, mellfeszülés, stb.mindenzt így telefonon, látatlanban, úgy, h nem is emlékezett rám.
Szóval én a Házzassággondozó Szolgálat Családos heteiről ismerem/református/.
Szerintem tök jó, h ő a dokid.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Ti szoktatok szédülni? én mostanában nagyon gyakran. Pedig nem fekszem a hátamon, igyekszem mindig a jobb oldalamon, stb.valahogy már félek a karácsonyi forgatagba kimenni, féltem a pocim, hogy meglökdösnek. A terheléses cuk/kedd/ óta szédülök./tudjátok, ami nem si maradt bent:D/ Nézegetem avárnyomásom, de 100-110, ami nálam már tök jó a 80-hoz, meg 90-hez képest. Enni eszem, tehát nem üres gyomorral szédülök, nem az lehet, h leesett a cukrom.És reggelente újra van hányingerem :(
meg sokszor van légszomjam, de panelban lakunk, és irtó száraz a levegő.
Nálatok vannak ilyen tünetek? Vagy ez a már nagyobb pocótól lehet? Azthittem, csak az utsó hónapokban van ilyen...

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Sziasztok!
Tencsi!
Az nem baj, ha kérdeznek, sőt!!!Csak okosodnak.Képzelj egy gyereket, aki bambán hallgatja végig, nem kérdez semmit, de nem is kap tőle túl sokat, nem fejlődik semmit.A suliban annyira jól lehet látnia különböző típusokat, hidd el, sokkal jobb, ha kérdeznek.
A mi lányunk is azonnal rákérdez, ha nem ismer, vagy nem ért egy-egy szót, ez jó!!!

Kép
Kép
zazzy

Pulcsi!
Próbáld ki, hogyha szédülsz, kapj be valami édeset, (vagy cukormérővel nézd meg) ha azonnal jobb lesz, akkor az bizony cukor miatt van, és nagyon kell vele vigyázni, nekünk külön felhívták a figyelmünket, hogy nagyon figyeljünk, mert inkább legyen egyszer-kétszer egy kicsit magasabb a cukor kelleténél(persze jobb lenne, ha nem), de az alacsony sokkal többet árt a babának.
2és fél/3 óránkénti evés megvan?
Én mostmár ha nem akarnék is így kéne ennem, nem tudok máshogy, egyszerűen alig fér belém valami egyszerre, így folyton csipegetek.

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok,

Pulcsi: Lehet, hogy a cukor a gond, de lehet, hogy más. Szerintem feltétlen beszélj a dokiddal. A szédüléssel az a baj, hogy kicsit jobban megszédülsz és elesel, abból nagy bajok lehetnek.

Nekem folyamatosan van reggeli hányingerem. Még most is hányok reggel úgy hetente egyszer.....

Tencsi: Minden gyereknek más az érési sorrendje.... Majd előbb-utóbb eljutnak a mesehallgatáshoz is. Nekem a nagyobb már nagyon korán türelmesen hallgatta és szerette őket, a kicsinak még most is elkalandozik a figyelme egy 10 perces mesénél... Csak fogadd el, hogy még érdekesebb lapozni, mint hallgatni... Lesz ez még másképp! :)

Katka

katka22

Köszönöm Zazzy, nagyon aranyos, megnyugtattál!!!! :D :wink:

Pulcsi, nekem szerencsére még nem fordult elő ilyesmi, próbáld ki Zazzy ötletét és kitartást a még hátralévő időhöz!! :wink:

Kép
Kép
Kép
tencsi

:oops: kimaradt a vagy, tehát nagyon aranyos vagy Zazzy!

Köszi neked is Katka, akkor haladunk szépen ahogyan ők diktálnak!!!

Kép
Kép
Kép
tencsi

a 3 óránkénti evés megvan, szerintem, ez már az elején kialakult, ha üres volt a gyomrom, azonnal hánytam, méghozzá epét...nagyon szar volt, így inkább mindig ettem. Néha persze az is kijött, e az üres gyomros roszzullét szarabb volt..DE tegnap pl ebédeltem, meg plusz ettem szaloncukrokat :oops: és utána is szédültem..de 22.én megyek dokihoz, megkérdezem akkor mindenképp. az éhgyomri cukimat valószinű holnap tudom meg, kíváncsi vagyok..
Néha azon gondolkozom, hogy terhesség után visszaállunk a régibe? leszek még régi Pulcsi??
Akinek van energiája, nem ömlik a gyomorsava, bármit megehet, egyátalán..a régi, aki bármit tehet.Persze , addigra meglesz a picurka, de már kint:)Aki iránt felelősséggel tartozom, de úgy egyébként fizikailag már alig emlékszem, milyen nem várandósnak lenni. Múltkor belenéztem a 4. gyerekünket várjuk topicba, minden tiszteletem ezeké az anyáké!! MEg persze a tiéteké is, akik már a 2.-at, 3-at várjátok!Kár, hogy nincs igazán megbecsülve ez!!!! pedig a jövő adófizetőit szüljük! :)

pulcsi

Jó reggelt!

Végre, vége a sulinak... picikét :lol: 7végén vizsgáztam, tegnap ajcsikat vásároltam.

Végre elolvastalak titeket, megpróbálokm pár dologra reagálni:

Légszomj: nekem a lépcsőzéstől nagyon van :? a vérnyomásom a cickafarkteától lement :P a pulzus még nem :(

Házasság: pulcsi: csodállak mindkettőtöket. Nekem volt már házasságom, sajnos az sem biztosíték mindenre, de mindenképpen az elkötelezettség szándékának a jele :) (bár nálunk nem a bizalom és a hűség volt a válóok :oops: )

Gabik: Nagyon boldog névnapot nektek!

Bea: előbb utóbb, csak megtalálod a Nagy Ő-t (bár sztem ilyen nincs :? , de megfelelő társ igen is van 8) )

Moncsi: várjuk a képeket!!!

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

nem ide való kérdés, de:hobbyboltban lehet olyan jövő évi naptárat venni, amibe nekünk kell beragastztgatni a fényképeket?
köszi
úmeg 1ébként az eddigi összes választ is,mindenre!:)

pulcsi

Jó reggelt, lányok! :roll:
Pulcsi, olyan naptárt én még nem láttam, csak max. a neten naptárkészítő programot, de lehet, hogy van.
Nekem légszomjam van, de szédülni nem szoktam.
Viszont jól gondolom, hogy lassan mindnyájan átlépünk a 3. trimeszterbe??? :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

sziasztok

nekem már 3. trimeszter van :D bocsi hogy nem írtam sokáig, de nagyon a témákhoz sem tudtam hozzászólni. Csütörtökön megyek elvileg haza, remélem a ferihegyen befejezik a balhét.. ma megérdeklődöm. plusz a máv is sztrájkolni akart anya mondta.... ők most hogy állnak ezzel? teljesen kész vagyok már ezektől a társaságokkal....:?

KépKép
KépKép
adryn

Pulcsi,

Két féle nő van, aki már szült és aki még nem.... De igen leszel még régi Pulcsi, azaz egy érettebb valaki, aki bölcsebb és tapasztaltabb. Csak nem 5 perc alatt. Változó ki milyen gyorsan szedi össze magát szülés után. Főként első szülésnél szoktak beleesni az anyukák abba, hogy teljesen feloldódnak az anyaságba... Ami nagyon szép, csak közben elveszítik önmagukat és rosszabb esetben a párjukat is. (Nem szeretnék senkit bírálni, ez a saját tapasztalatom.)
Szóval rajtad áll, hogy szülés után mit tudsz kihozni magadból, de túl sokat ne várj magadtól. Gyökeresen felborul az életed. Hónapokig nem fogod kialudni magad és 24 órás szolgálatban leszel. De ez néhány hónap és utána már majd tudsz levegőt venni és önmagadra figyelni.

Katka

katka22

Sziasztok,

Ma hurkát reggeliztem, tegnap kaptuk igazi disznóölésről :lol: :lol:

Kuklika, oksi, várom a Boti képeket. Milyen az a leesésgátló :o ?

Boti is, meg Panna is kerekedik :lol: ? Vica, jobbulást Pannának.

Pulcsi, nem azért vagy rosszul, mert most voltál cukorterhelésen? Én a terhelésen vagy fél órát szédültam, majdnem elájultam, 3 napig is tök gyenge, szédülős voltam utána, meg akármit ettem, rossz volt tőle a gyomrom, azt mondta a védőnő, háztertási keksz, diéta..stb El is múlt..

Bea, Maja

Kép
bea1978

Adry, tegnap még mind a kettő sztrájkolt :?

Bea, Maja

Kép
bea1978

lehet, h tényleg a cukterhelés miatt van, bár már kedden voltam, mostmár elmúlhatna :)
köszi, katka!
igen, igyekszem mindig tudatosítani magamban, hogy első a férjem, utána a gyerek. A gyereknek is ez a legjobb. Eddig ezzel nincs gond, a férjem jobban szeretem, de a picit is nagyon-nagyon!:) remélem, ha megszületik, és elolvadok tőle, nem dobom el az agyam!mindenképp éreztetni szeretném mindig a férjemmel, hogy ő a legfontosabb. Néha mondogatni is szoktam neki:)
sokan azt hiszik, az a legjobb, ha a gyerek van a középpontban, de szerintem nem. saját tapasztalatból sem.

pulcsi

hát pulcsi, sztem nem helyes a két szeretetet összehasonlítani... az már rég rossz :?

a gyerek azért kell, h soxor fontosabb legyen, mert ő gyámoltalan, tapasztalatlanabb lesz mindig, mint te vagy,mint a férjed. Őt feltétel nélkül segíteni kell, bármit tesz veled. Te mindig is anyja maradsz. Legalábbis én így érzem :oops:

remélem nem hari, h elmondtam

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

igazat adok az előttem szólónak :P nem összehasonlítható a 2 szeretet. persze nem szabad hogy másra se tudj gondolni mint arra hogy a gyerek így meg a gyerek úgy... nőnek is meg kell hogy maradj a párodnak és akkor nem fogja mellékesnek érezni magát.

KépKép
KépKép
adryn

Ne is mondjátok, ez a hülye sztrájk, pénteken jönne barátnőm (aki remélem hamarosan rokon lesz, párom unokatesójának a barátnője) is a 4D-re Pestről, nagyon remélem hogy addig abbahagyják. Szegénykém nagyon készül rá és a gyerekek is várják.

Mindenki másképp éli meg a nő, az anyaság és a feleség szerepét, de az biztos, hogy érdemes igenis odafigyelned magadra. Tényleg fenekestül felfordul az élet, de ehhez is szépen hozzá lehet szokni, belerázódik az ember, összecsiszolódik a család. Az elején én is magamra fordítottam a legkevesebb időt, mert amint lehetett inkább pihiztem, aztán csodálkoztam, hogy milyen lestrapált lettem, pedig saját magunkat sem szabad elhanyagolni, se a gyerekek se a család és legfőképpen saját magunk miatt sem. Sokszor ha belenéztem a tükörbe és egy elégedett, ápolt nőcit láttam benne, akkor sokkal könnyebb volt átvészelni a nehezebb időszakokat is. Amúgy fizikailag is rengeteget változik az ember. Nekem az anyagcserém sokkal gyorsabb lett a szülés után, sokkal izzadékonyabb lettem és például amilyen parfümöt a szülis előttig imádtam, azóta el nem tudom viselni magamon.

Kép
Kép
Kép
tencsi

persze, ajnározni nem jó, a majomszeretet nem jó :D

És nagyon is foglalkozni kell magunkkal, de azért ez nem azt jelenti, h egyfolytában toppon kell lennie, néha lehet picit lazulni, ha szeret, úgyis szeret... de a rendszeres karbantartás fontos :P bizony :D és nem csak akkor, ha elmegyünk otthonról

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok!

Nemlajos: a filózófia már nem tantárgy?! :shock: És akkor honnan fogják tudni a kölykök, hogy in cogito ergo sum? Kolleganőm mesélte büszkén, hogy az ő középiskolás gyerekei csak úgy nagyjából tudják, mi az a holokauszt, Hitler stb. Áll. a suliban alig tanítanak valamit.(?) Kérdeztem tőle, hogy otthon nem beszéltek róla? Csak ezért tettem fel a fenti kérdést, ha már a szülő ennyire hmm, akkor legalább a suli... :roll:

Katka: gáz ez a verekedős sztori, és méginkább gáz, hogy nem egyedi eset. Én azt érzem, hogy a mi már nem engedhetjük majd el úgy a gyerekeinket táborba, szakkörre, akárhová, mint anno bennünket. Előtte szó szerint ki kell képezni őket minden eshetőségre. Nem véletlen, hogy ma a legtöbb szülő egész nagy gyereket még hoz-visz mindenfelé, ha teheti. Az az eset is, amit talán két hete tárgyalt a bíróság, hátborzongató. Régen csak a pedofil felnőttektől kellett tartani, ma már a saját társaitól is!

pulcsi: én is szédelgek, asszem már írtam Beának korábban, inkább esténként, lehet ez vashiány, vérszegénység is, de az is lehet, hogy a baba nyom valai ideget. Légszomjam is van, egyre erősebben, telefon+séta együtt már nem megy 8) mesét is lihegve olvasok. :oops: Próbálj többet pihenni (mondom én)
Majd meglátod, ha meglesz a baba, nem fogsz ilyeneket mondogatni, (férjem az első stb-nehogy megsértődj!!!), majd a helyére kerülnek a dolgok, hiszen teljesen másfajta érzelmeket érez az ember a gyereke meg a párja iránt. Kit szeretsz jobban, édesanyádat vagy a párodat? -kb. nem összemérhető. És igen, leszel olyan testileg, mint voltál terhesség előtt, én egy idő után, ha ránéztem a lányomra, azt éreztem, hogy tényleg én szültem, tényleg én hordtam ki, milyen érzés is volt a bazi nagy has?-mert akkor meg már azt nem tudtam elképzelni. Szóval nyugi, nem varázsütésre, de visszarendeződsz majd! :lol: :lol:
A második, sokadik gyereknél talán az a könnyebb, hogy már tudod, mire számíthatsz: nekem most az a fura, ha végig tudok aludni egy éjszakát és a lányomnak nincs vmi nyűgje, el sem tudom képzelni, milyen reggel hatnál tovább ágyban lenni, tudom, milyen az, amikor már utálsz tükörbe nézni, mert nincs időd magadra, pl időben hajat mosni (gyermekágyas időszak 8) 8) vagy milyen, mikor éjjel 100x kelsz fel orrotszívni úgy, hogy közben neked is 39 fokos lázad van... :roll: ezekbe mindenki belerázódik és ez lesz a természetes.
Én néha már el sem tudom képzelni, hogy azelőtt mit kezdtem azzal a temérdek sok szabadidőmmel??? :shock:
Tolnay doki :) köszi, hogy megírtad!

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok!

Megjöttem a városból, végre sikerült ajándékot vennem a páromnak, igaz hogy otthon vettük észre anyósommal, hogy a pulóver amit vettem szálhibás, hát remélem anyósom megjavítgatja (azt mondta megtudja, remélem :) )
Voltam védőnőnél és legnagyobb megdöbbenésünkre 130/70 volt a vérnyomásom :shock: Szerintem még életemben nem volt ilyen magas, úgyhogy most itthon méregetem egy-két napig. Bezzeg a vérképem megint tökéletes, sőt jobb mint a terhesség elején :D

Ez a szédülés nálam szerencsére elmúlt, nekem kb a terhesség feléig volt. Pulcsi szerintem is kérdezz rá inkább a dokinál vagy védőnőnél, hátha van tippjük :wink:

Papillon gratula a vizsgákhoz :) Akkor gondolom sikerült mindegyik.

Pulcsi egyetértek papillonnal, szerintem csak most érzed így, ezt a férj és gyerek szeretet dolgot. Az jutott erről eszembe, mint amikor várod a második gyerekedet és nehéz elképzelni, hogy hogyan fogod szeretni mind a kettőt egyformán :roll: Aztán megszületik a második is és rájössz, hogy ez milyen butaság volt, hiszen mind a kettőt egyformán szereted.
Az biztos, hogy nem könnyű szülés után megtalálni az egyensúlyt a gyerek, a párod és közted, hiszen mindenki fontos a családban és fontosak vagytok egymásnak is :wink: De menni fog ez mindenkinek, csak oda kell figyelni magunkra és egymásra is. :wink:
Egyébként nekem is gondot jelentett szülés után, mikor egyik pillanatban, még szoptattam a gyerkőcöt, aztán pár perc múlva pedig én legyek a párom csábító és csinos felesége és ne a gyerekek anyja :roll: :D Úgyhogy mindehhez az is kell hogy a párunk is megértő és türelmes legyen.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

sztrájk: a felek nem közelednek, közös nevező egyelőre nincs, nem tudni, meddig tart. Gépek közlekednek, csak sok a késés.

Bea: barátnőmet egész általásnosban csúfolták, hogy daueros hajú (gyönyörű term. sörénye van) meg paplanszájú (mint kb Angelina Jolie), rá tíz évre meg az összes csúfolódó a nyálát csöpögtette. :wink: A legtöbb gyereket gúnyolják. Majd biztos megtanítod védekezni.

Tencsi: :D köszönöm kérdésed, ünneplős hétvége jól telt. Mi alkalmaink+férjem szülinapja+nagymamám szülinapja asszem másé nem volt 8) Luca mondta, hogy "köszöntsetek már fel"-nem egy elveszett gyerek.
Lucabúzát jövőre majd mi is ültetünk, milyen eredetű hagyomány, esetleg tudod?

galériaágy: ha jól emlékszem, Vica kérdezte, szerintem Panna élvezni fogja, Bulcsút kellene megtanítani valahogyan a biztonságos használatra.
Luca most kapott szeptemberben egyet, kizárt, hogy leessen róla, magas a pereme, az elején megbeszéltük, hogy tilos felállni, ugrálni rajta. Alá beférnek a játkok, és tettünk rá egy függönyt is, ha elhúzza, akkor kész a bunki, ezt imádja. Meg szokott hívni vendégségbe. :wink:

marq
Kép
Kép
marqueza

Vica, örülök, hogy minden ajándékot sikerült beszerzni! Lehet, hogy a nagy rohangálástól emelkedett meg a vérnyomásod! De az tényleg nem árt ha néha ránézel!

Ahogy Vica is írta, az is biztos, hogy apucit is maximálisan be kell vonni a baba körüli teendőkbe, hogy érezze, hogy rá is szüksége van a kicsinek és bizony egy csomó mindent ő is meg tud csinálni körülötte. Ne érezze kívűlállónak magát.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Marq, édes a kis Luca és milyen igaza van. Ami jár, az jár!!! :wink: Teszel majd fel róla képeket?
Olvasd el ezt: http://www.advent.hu/adventi_ezoteria/2 ... _joslatok/

Kép
Kép
Kép
tencsi

Marqueza, tudnál felrakni képet Luca galériás ágyáról?

Tencsi a magas vérnyomás még a bevásárló körútam előtt volt, reggel :roll:

Reggel én vittem Pannát oviba, és hát rákérdeztem a karácsonyi ünnepségre, és kiderült, hogy szerdán lesz kis ünnepség a csoportnak és Panna is mond verset :D Csak szólhattak volna hamarabb is, mert nem tudom jó-e még az ünneplős ruhája. De a lényeg, hogy megnézhetjük mi is. Nagyon örülök neki és kiváncsi vagyok rá. És hát remélem nem lesz beteg.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

:oops: Jah, bocsi!! :D

Nahát, biztosan nagyon ügyes lesz Panna, bár azért az ovi is igazán szólhatott volna, hogy mi is készül odabent. Bár sokszor én csak a faliújságon keresztül értesülök sok progiról, de azt legalább mindig megnézem!

Kép
Kép
Kép
tencsi

Köszi Vica, remélem sikerültek a vizsgák :? az egyik tuti :lol:

jajj, ovodás és sulis ünnepségek... én alig várom ezeket, tuti, h a büszkeségtől könnyezni fogok majd :lol: (remélem ez a lelkesedés kitart addig, mire eljutunk oda :shock: )

Jah, szoptatás után csábíts, az azért elég kemény.... hűűű, vazz. Én amúgy naon idegennek érzem ezt a szoptatás dolgot, tuti nem így fogok érezni, ha majd oda kerül a sor... de hát most annyira gáznak tűnik..hogy a mellemen egy gyerek..pedig a világ legtermészetesebb dolga :P

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Tencsi, pedig múlt héten minden nap kérdeztem a páromat, meg anyósomat (mert ugye ők mentek Pannáért), hogy nincs-e valami kiírva, de nem volt :?

Papillon, én is nehezen tudtam elképzelni Panna előtt ezt a szoptatás dolgát, de aztán ment minden magától, amikor ott volt a kezemben a baba, már nem jutott ilyen eszembe :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Hát igen, eléggé megváltozik a testünk szerepe az elkövetkezendő években... Eddig (akinek volt hozzá türelme) kényeztettük, meg használtuk, most meg közért lesz belőle, meg teherautó :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

[/quote]Eddig (akinek volt hozzá türelme) kényeztettük, meg használtuk, most meg közért lesz belőle, meg teherautó :wink:[/quote]

:lol: :lol: :lol: ja

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Friss pocakfotó :D
Kép

Kép
Kép
zazzy

Vica: holnap lefotózom az ágyat. Azt nem tudod, hogy mekkorára kell kicsinyíteni ahhoz, hogy ide felférjen?

Egyébként a mi ovinkban is mindent 1-2 nappal előbb írnak csak ki, sőt, most a betlehemezésről egy másik szülőtől értesültem. :shock:

Tencsi: köszi a linket! Tennék föl Lucáról fotót, csak azt hiszem, kicsinyíteni kell, és nem tudom, mekkora tehető fel ide. De majd kipróbálom. Te is tehetnél fel az ikrekről.

papillon: mit tanulsz?

Többiek nagyon el vannak tűnve...

marq
Kép
Kép
marqueza

zazzy: nem is olyan nagy. :D az enyémhez képest 8)

marq
Kép
Kép
marqueza

Zazzy, csini a pocakod :D

Marqueza, a képet 600x600 pixelre kell kicsinyiteni és akkor jó lesz :wink:

Az előbb majdnem leburítottam a Pannát egy pohár vízzel. :evil: Kicsit hallgatott az apjával zenét a neten és mikor kikapcsoltuk akkor elkezdett üvölteni hogy ő pedig még számítógépezni akar. :shock: Egy darabig tűrtem aztán megfenyegettem, és most bevált :) mert abbahagyta, aztán jött odahozzám szipogva, hogy anya most okos vagyok? Háát mit mondjak jól próbára teszi az ember türelmét :roll:

Ja megjött ma a szoptatós párnám, nagyon jó, remélem kényelmes lesz. Meg rendeltem mellé fürdőlepedőt Bulcsúnak, az is nagyon jó minőségű. :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Marqueza
600x600 pixelesre kell kicsinyíteni min.

Vica
na nálam pont ez az érzés van jelenleg! annyira imádom a lányom, hogy el sem tudom képzelni, hogy hogyan tudnám ezt a szeretet megosztani még egy gyerekkel... :oops: de gondolom, hogy majd megváltozik ez!

Nemlajos
testünk jelenleg pedig albérlet!!! :lol: :lol: :lol:

Tencsi
köszi neked is! :D

Pulcsi
hát igen, már mindent elmondtak előttem. fog ez a gondolatsor még változni egy keveset! :wink:

Zazzy
szép pocak!

én is 3. trimeszteres vagyok!!! :shock:

Papillon
gratula a vizsgákhoz, ügyes vagy nagyon! én megelőlegezem a sikert! :wink:

Ma ikeáztunk Fannival, nagyon jól éreztük magunkat. olyan jókedvű volt, hogy egy jelentéktelen programot is széppé tett!
holnap megyünk Kolompos koncertre, utána meg a barátnőmhöz (és Fanni barátnőjéhez is!) mézeskalácsot sütni. jó kis napnak ígérkezik!
szerdán megyek a kórházba uh-ra. csütörtökön meg dokihoz.
ajándékokkal sehogy sem állok... Fanninak lego duplo-t akartunk venni, és lőttem is a vaterán, de azt anyukám nevében fogjuk elsütni, úgyhogy én most találhatok ki valami mást neki... olyan nehéz... mert annyi felesleges játékunk van, amit nem is használ, és nem akarom ezek számát növelni. remélem, találok valami jó ötletet. :roll:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Zazzy: Csini pocak!! :D
Csibb: Fanni gyönyörűűűű a ff képeken és nagyon ügyes a b.nőd!

Én apának fel akartam menni pestre ajándékot venni, hát ez a sztrájk miatt egyelőre elmarad, nem fogok nyomorogni! Jártam év elején pestre melós tanfolyamra és akkor szintén sztrájkolt a máv, a buszra általában alig fértem fel, nagy hassal pedig nem fogom magam kitenni ennek. Apának lehet, h nem lesz a fa alatt ajándék :shock: :cry: .

Pulcsi: A többiek tényleg elmondtak már mindent! :)

Szép napot!
Vica
wicca

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: