A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

majd késöbb visszaolvasok. csak annyi h tegnap sajna nem jártunk szerencsével, babo nem akarta mutatni a pofiját, söt még a kezét is ugy rakta h még véletlenül sem láttunk semmit. de hallottuk a szivdobogást (132 pulzusa volt) és kb 1400g. teljesen szupi minden, már ezt is azért jo volt hallani. és nagyon aranyos volt az orvos, kicsit csacsogtunk magyarul, és mondta ha erre járunk ugorjunk be, megnézzük még1x. hát pont pénteken megyünk elhozni a butort, ugyhogy csak fel kell hivni és már mehetünk is.

Kép
Kép
nicko

jajaja...talival kapcsolatban, ha meg tudok még mozdulni januárban, akkor nekem hétköznaponként gyerekek nélkül csak délelőtt jó, és az is inkább hétfőn , kedden, és csütörtökön!
gyerekekkel a 7végék, ill. a délutánok....de jó lenne tudni előre mikor, mert sok a programjuk :)

Ha gondoljátok utánanézek hol van jó gyerekes hely, ahol anyukáknak is jó....mondjuk nagyjából mondjatok egy kerületet.... :)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

És íme itt van Bonifác: (Lányom karácsonyi kutyusa) Édes nem? Kár hogy nem igazi :)
Így tesó megmenekült a kutyanévtől....viszont nagy valéószínűséggel Vince lesz. Tamás nem tetszik a lányomnak :(

Kép

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Hugic: A fürdetést mi is a szobában oldjuk meg, mert ott melegebb van. Összecsukható állvány, a legegyszerűbb műanyag kád, és egy műanyag vödör, amiben a vizet be lehet hozni és ki lehet vinni :D

Nekem eddig 9 kiló, de már az elején tisztáztam a védőnővel, hogy ne is zaklasson ezügyben, mert nem érdekel :) Az orvosomat még úgy sem érdekli :) Eleget szivattak a diétával az első gyereknél, szinte a kismacska kategóriába tartozott a gyerek amikor megszületett. Azt hittem felrobbanok a méregtől amikor megtudtam mekkora az én kis cukros óriásbébim :evil:
Persze így is "csak" 63 kiló vagyok, a vérnyomásom meg inkább alacsony mint magas :roll:

Kép
kangu

Hali Csajok!

Akkor ha jól összegzem talán a jan. 5 jó lenne a talira, az hétfő, és akkor délelőtt össze tudnánk futni? Vagy van valaki, akinek az nem jó?

Tök jó lesz találkozni néhányatokkal, remélem minél többen összejövünk!

Panna: te addig is pihenj, hogy legyen erőd a nagy útra!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Van ám termelés lányok!!

lkverus: Jesszus, én azt hittem, hogy egy igazi kutyáról van szó!!! Najó, azért ez is cuki. :)

nicko: drukkolok, hogy te is úgy járj, mint oly sokan: a második 4D legyen a nyerő!!

budabo: Én attől meg tudok őrülni, amikor mindenki ingert érez arra, hogy a hasamat taperolja... :( A legdurvább, hogy nem is a közeli családom csinálja (nekik azért engedélyes a dolog), hanem szinte idegenek.... Brrrr... Lehet, hogy csak én vagyok ilyen hisztis erre, mert nembíromhaazintimszférámbanyomulnak!!!

ladmon

Na, már megint kimaradt valami:

Stelly: szerintem te hoztad fel nemrég a 30/300 napos születési anyakönyvis problémát. Nos miután kiegyeztünk a 300 napban, szólt az egyik eü-s munkatársam, hogy nehogy elintézzem hamarabb, mert ő is most intézkedett egy ismerősének, aki a kórházban tudta meg szülés után, hogy 30 napnál nem lehet régebbi, így majdnem lánykori nevére anyakönyvezték a babát.
Szóval valaki most már kideríthetné, mi az igazság!!
Neki is állok!!

ladmon

Sziasztok!

Háfi, sajnálom, hogy felmondtak a férjednek, remélem sikerül ninél hamarabb új munkahelyet találnotok.

Bemásolom, amit a véglkielégítésről találtam:

A munkavállalót végkielégítés illeti meg, ha munkaviszonya a munkáltató rendes felmondása vagy jogutód nélküli megszűnése következtében szűnik meg . Nem jár azonban végkielégítés annak a munkavállalónak, aki legkésőbb a munkaviszony megszűnésének időpontjában nyugdíjasnak minősül.

Végkielégítésre való jogosultság feltétele

A végkielégítésre való jogosultság feltétele, hogy a munkaviszony a munkáltatónál meghatározott időtartamban fennálljon. A végkielégítésre való jogosultság számítása során azonban figyelmen kívül kell hagyni a szabadságvesztés, a közérdekű munka, valamint a harminc napot meghaladó fizetés nélküli szabadság (kivéve a közeli hozzátartozó, valamint a tíz éven aluli gyermek gondozása, ápolása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság) időtartamát , amikor is a munkaviszony szünetel.

Végkielégítés mértéke

A Munka Törvénykönyve által meghatározott törvényi végkielégítés mértéke

1. legalább három év esetén: egyhavi,
2. legalább öt év esetén: kéthavi,
3. legalább tíz év esetén: háromhavi,
4. legalább tizenöt év esetén: négyhavi,
5. legalább húsz év esetén: öthavi,
6. legalább huszonöt év esetén: hathavi

átlagkeresetnek megfelelő összeg .

Nem kizárt, hogy a munkáltató a törvényben meghatározottnál rövidebb munkaviszonyban töltött idő után is fizessen végkielégítést, vagy a végkielégítés mértéke magasabb összeg legyen, ha erről a felek a kollektív szerződésben megállapodnak. A végkielégítés mértékének kiszámításakor a Munka Törvénykönyve hatálybalépését megelőzően áthelyezéssel létrejött munkaviszonyból az áthelyezést megelőző éveket nem lehet figyelembe venni .

Emelt összegű végkielégítés

A végkielégítésnek az ismertetett törvényi mértéke háromhavi átlagkereset összegével emelkedik, ha a munkavállaló munkaviszonya munkáltatói rendes felmondással vagy a munkáltató jogutód nélküli megszűnése folytán szűnik meg az öregségi nyugdíjra való jogosultság , vagy korkedvezményes öregségi nyugdíjra való jogosultság megszerzését megelőző öt éven belül szűnik meg. Korlát azonban az emelt összegű végkielégítés kifizetésével kapcsolatban, hogy ez a kedvezmény csak egy alkalommal illeti meg a munkavállalót (tehát nem jár a korengedményes nyugdíjkorhatár előtti öt évben, majd a nyugdíjkorhatár előtti öt évben is, ha ezekben az időintervallumokban megszűnik a munkavállaló munkaviszonya) .

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

lkverus: Nagyon nagyon édes ez a kutty! Tényleg olyan ölelnivaló. :)
Vince név nekem is jobban tetszik, mint a Tamás, egy húron pendülök a lányoddal. :wink:

Panna: tök jó, hogy férjed megkapja a szabit februárra, mostmár akkor tényleg pihi, igaza van, hogy kímélni próbál... :) Irigykedem is, nekünk elvileg az az egy hét lesz meg ami jár ugyebár, de lehet, hogy itthoni melót még akkor is rásóznak páromra, meglátjuk... de lehetne rosszabb is, ennek is örülni kell.

Köszi a bútordícséreteket, én is teljesen odáig vagyok értük :), egyfolytában nézegetem és elképzelem, hogy már itt van a Manó, mármint kívülről :D.
Tegnap meghalt a vízmelegítő :x , nem hiszem el, hogy mindennek ilyenkor kell tönkremennie, mostmár biztos nem lesz babakocsi ebben a hónapban......... Jó kis program vízmelegítőt meg szervízt kutatni, és olyan pofátlan árak vannak.

ladmon: nem vagy egyedül ezzel az intimszférás dologgal, engem néha még a közeli hozzátartozók is zavarnak, sokszor érzem, hogy feszélyez ha hozzányúl valaki a hasamhoz (persze kivéve páromat). Más kérdés ha fel vagyok készülve rá, mondjuk én mondom valakinek hogy fogja meg, de ha minden előzmény nélkül történik ugyanez akkor egy pillanat alatt olyan feszülten ideges tudok lenni... :?

Kép
Kép
elif

Háfi, én is nagyon sajnálom! Remélem, a férjed gyorsan el tud helyezkedni!
Tali: én mennék csajok szívesen, de úgy látom, pici gyerekesek közül csak én lelkesedem, én meg a Brednonon kívül nem tudok baba-mama barát kávézót (ami marha messze van :( ) Szóval lehet így lemaradok most is.
Szopipárna: én vettem, de nem jött be: sem alváshoz, sem szoptatáshoz: alvásnál idegesít a mikrogyöngyök hangja, szoptatáskor meg valahogy nem esett kézre benne a gyerek. Szerintem az enyém túl nagy és kevés benne a töltet, lehet, meg kéne próbálnom "rátölteni" és akkor jobban használható lenne. Egy kemény párna nekem sokkal kényelmesebb volt a célra.
Kád: nekünk ergonomikus kialakítású, állvánnyal, mert mind a ketten magasak vagyunk és a kádba hajolgatni nem lett volna kényelmes (a mosógép meg nem a fürdőben van). Nekünk ez vált be. A szobában eszembe sem jutott a fürdetés, bár lehet kapni hiper-szuper fürdetőállványos kádakat, asszem direkt szobai használatra.
Hízás: +6-7 kg lehet, nagyjából mint Fruzsival. Mondjuk néha úrrá leszek magamon és nem nassolok, de a végére a víz miatt gondolom megint eljutok a +12ig ígyis úgyis.
Kislányom reklamál, mennem kell, vigyázzatok magatokra!

Kép
Kép
abencze

Amúgy sziasztok lányok!
Minden nap beugrom végigolvasni amit írtok, de a reagáláshoz már nagyon fáradt szoktam lenni.
Most is iszonyú tompika vagyok, alig aludtam az éjjel, a párom elment németországba, ilyenkor szétizgulom magam.

A Madarász utcai kórház az ugye az, ami a Váci útról nyílik? Lehet, hogy én is elmennék veletelk a tanfolyamra.
Bár a kórházhoz nem fűz túl jó élmény.... :?

A jan 5. talira is szeretnék elmenni, lécci olyan helyet találjatok ki, ami autóval jól megközelíthető, és nem kell sokat gyalogolni. Pl. jó lenne valamelyik nagy üzletközpont, mit szóltok hozzá?
5.-én már van suli, úgyhogy akkor gyerek nélkül tudok menni. Bár Száva biztos benne lenne a sokgyerekes buliban is.

Alakul az alfelem, a színe még brutális, de azért javulgat, már nem annyira dagadt, és puha párnán már ülni is tudok :lol:

Mit szóltok ehhez a vacak időhöz? Én teljesen le vagyok lassulva tőle, gondolom a vérnyomásom a béka feneke alatt van.
Hízás... én 7 kg-nál tartok, úgy, hogy az eredeti súlyomnál 3 kg-al vagyok több. Szerencsére csak a pocakom nő.
Mikor hétfőn a kórházban voltam, a barátnőm nézett szívhangott, bejött közben egy szülésznő, rénézett a pocakomra és megszólat, hogy jajj de szép a bőre :) Ennek úgy örültem, nem csíkos hálistennek, és remélem, hogy ismét megúszom a striákat. :)

Hugic, örülök, hogy tetszik a pörgés, mondtam ,hogy jó kis csapat gyűlt itt össze :lol:

Edinával mi lehet, már nagyon nagyon rég írt :(

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Nekem sajna a két kicsi bosszancs+pocaklakó sajtkukacos+BKV nem összeegyeztethető :(

Kép
kangu

Jelentem van új munkahelyünk.... :)
A vézésnek egyenlöre vége hála a jó istenek.
Hizás 6kg plusz de gondolom a diéta is közbe szól./nincs nass és semmi cukros lötyi/
Most én is megoldom és menni akkarok a talira.
Nagyon köszike a segitséget a végkielégités ügyben.
Még egy kérdés Üdülési csekkel mit lehetne csinálni. mert üdülni nem fogok elmenni egy kisbabával. Halottam olyat hogy lelehet vásárolni ti mit tudtok erről.
Hali Rita

Kép
háfi

Nekem ez a baba kocsi az álmom.

http://bebibolt.hu/bababolt/index.php?m ... ts_id=3692

Remélem sikerült rendesen beilesztenem.Rita

Kép
háfi

háfi: nagyon-nagyon örülök, hogy van új melóhely! Mennyivel jobb lesz így az ünnep.
Az üdülési csekk miatt írok most: nem tudom, mennyi értékben van, de le lehet kajálni egy csomó étteremben! Valamint van lehetőség a felhasználási idejét meghosszabbítani (persze ezért fizetni kell valamennyi zsét). Ezt én is csak félig pletykából hallottam, de ha igaz, akkor mondjuk nyáron simán el lehetne belőle menni pár napra valami gyerekbarát helyre. Mi is így tervezzük, de mi csak most kaptuk meg, így egy évig még jó....
Én nem tudok levásárolhatóságról, csak távolsági buszjegy meg állatkertbelépő meg ilyenek. (de itt nézd meg: udulesicsekk.hu)

ladmon

Hello Mindenkinek!

Kicsit elhatalmasodott a munka körülöttem, így a határidők tekintetében, azért olvasgattalak Benneteket!!!

Háfi, de super, hogy ilyen hamar talált mhelyet!!!!!!! Manapság ez is ritkaszámba megy!Hurrá!

Hát igen, a cukrosoknak a diéta kicsit segít a nem elhízásban, legalább van valami előnye is, a sok macera és megvonás mellett:)
Azt hiszem jobb, ha meg sem szólalok, mert sajnos negatív értelemben vezetem a listát, szóval irigykedem a sok + 10kg -osokra..... de mindegy kb ez van, igazából ez genetika is. Nagyon remélem, hogy ugyanúgy fog alakulni, mint az előzőeknél, mire kb 10 hónapos lesz kevesebb is leszek. mint előtte.............

Örülök, hogy nagyjából jól van mindenki, eltekintve a szokásos kisebb problémáktól!

Néhány hét és kíváncsi leszek ki indítja be a sort, olyan izgi, mert nemsokára már akárhogy is alakulhatnak a dolgok.

Hol is van ez a Madarász utcai kórház? Nekem a IX kerület és Mester utca környéke rémlik, de lehet, hogy hülyeség. Majd megnézem. Gondolkodom rajta rendesen, pláne, hogy nem annyira durva árat kérnek el érte.

Gondolkozom, illetve figyelek, hogy hová szervezitek a találkát, hátha tudok csatlakozni.... bár már elég nehézkes most is az utazgatás innen "vidékről", a vezetést meg inkább januárban el is felejteném.

Verus, nagyon édi a kisplüsskutyus!!:))) Imádom az ilyen kis pihe puha dolgokat! Amúgy meg: hajrá Vince:)

Kép
kaandi

kád: nekünk egy teljesen egyszerü lesz állvánnyal.
Lányok a hizással meg ne foglalkozzatok, vkinél több vkinél kicsit kevesebb de senki nem hizott sztem sokat. én is 9kg-nál tartok, sztem nem sok. és a csunya védönéniket meg löjjétek le :twisted: még jo h nálunk nincs ki beledumáljon.

ma egy hülye nap van azt hiszem, az ebédemet most dobtam ki másodjára, mondtam a férjemnek ma KMT van. :D
lefotozom nektek majd ma a sok havat. tegnap este még holánccal sem tudtunk feljönni.
ti sokat jártok pisilni az éjjel? nem is tudom ki irta már h a rekord 9 volt. én 1x megyek csak.
kenitek vmivel a pocitokat? nekem olyan száraz a böröm, kivéve a a hasam mint a smirglipapir, holott minden este kenem megam.nincs vmi jo tippetek?

Kép
Kép
nicko

DOLGOZÓK HAJRÁ!!!!!!!!!!

Találka: 5-e mindenkinek jó??? Andi, gyere Te is! Találunk közelebbi helyet, Fruzsit pedig majd szépen elszórakoztatjuk... :)
Pandus, szuper lenne, ha Te is velünk tudnál lenni. :)

Madarász: Itt van a 13. kerületben, Madarász utca, Gyöngyösi utcánál, Duna Plazához nagyon közel. Szerintem én is férjjel mennék, Ő képviseli a józan észt a családban. :) Időpontról még egyeztessünk.

Háfi: Szuper hír!!! :lol: :lol: :lol: És jónak tűnik az új hely?

Nicko: Sajnálom a 4d-t... :( Én ilyen striák elleni olajjal kenegetem... és attól nem szárad ki, illetve egyelőre nem is csíkos. :lol:

No megyek, készítek szülinapi vacsit Drága férjemnek! :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

az elsö kép a bejáratnál van, kis kedves hoturo bácsi ezt alkotta nekünk.
a második a parkolonk, kb 2,5m magas vagy még több. csak ennyi havunk van.
kinek küldjek?

Kép
Kép
nicko

Julcsi-Hugic: szuper, akkor azt hiszem én is a Madarász utcainál maradok. Nekem eddig úgy tűnik mindhárom időpont jó. De szívem szerint vmelyik hamarabbi időpontot választanák, mert ahogy vki írta, ki tudja mi lesz már a finishben:)

A jan.-5. a találkozásra egyenlőre nekem is jó..... Szuper lenne, ha minél többen tudnánk találkozni. Csatlakoznék a helyválasztáshoz annyiban, hogy én pl. tuti BKV-val kell, hogy menjek szóval egy könnyen megközelíthető hely kellene.

Ladmon: a pocakfogdosástól én is rosszul vagyok, de szerintem nekem sokszor az arcomra is van írva, mert nem sokan mernek próbálkozni. Akik viszont igen, azok olyan pofátlanul, hogy szólni se bírok meglepetésemben:)

Orsi

Kép
bjuti

Sziasztok!

Nicko:én voltam a rekorder a 9 pisiléssel éjszaka,Kisbalázs biztosan párnának használja a hólyagomat.....a drága,de napközben is rengeteget pisilek,de vagyok olyan hülye,hogy minden pisilésután iszom egy pohár vizet,de hát kell a folyadék..........na mindegy.

Én a hasamra a Milupanak a terhességi csíkok elleni krémét használom,a dm-ben lehet kapni nem is nagyon drága,és 2hete vettem babaolajat-úgy ajánlották azzal is kenegetem felváltva,de nem is száraz és nincs is rajta csík.

Háfi:nagyon örülök,hogy máris van munkája a férjednek,nagyon ügyes volt,hogy máris szerzett,mostmár minden rendeben lesz és várhatjátok nyugiban az ünnepet.
elif-ladon:
A pocisimogatás tényleg furcsa dolog-hiszen ez az én pocakom-nem is tudom hogyan gondolhatják hogy csak úgy megsimogatják...biztosan furcsán néznének ránk,ha mi nyúlnánk oda valakinek csak úgy megsimogatni valamilyét...viszont a barátok és családtagok néha megsimizik,de előtte megkérdezik szabad-e.A keresztfiaim (8,5 és 10évesek),kétoldalról rámnőnek amikor együtt vagyunk és felváltva hallgatóznak be a pociba,hogy hallják-e Kisbalázs szívverését-nagyon aranyosak!!!
Nálunk is ronda idő van,esik az eső és én csak mászkálok egyik szobából a másikba,majd a konyhába,de nem csinálok semmi konkrétat,csak jövök-megyek.a párom csak este jön haza,ezért vacsora biztosan elkészül még ebben a tempóban is....legalábbis remélem.
Apukám sajnos ismét kórházba került, az ORFI-ban van,valamelyik nap megyek meglátogatni őt.nem tud valaki valami szuper könyvvásárt valahol pesten,mert én szinte mindenkinek könyvet szeretnék ajándékozni.

Na megint sikerült a regényemet leírnom,ezért,most megyek,pápá!!!!!

Kép
nilabali

Sziasztok!

Találka: Most úgy néz ki, hogy nekem 2-6.-ka között bármikor jó, nőgyógyászhoz 7-én megyek, még a két ünnep között fel kell hívnom a szülésznőmet, mert vele is január elején kell találkoznunk!

Gjéti: Milyen sütit sütöttél? :)

Magdi: Majd rakj fel a bútorról képet a közösbe! :) Jó munkát Nektek hétvégére!

Julcsi: Teljesen igazad van, és se értem miért pont a szülésznőmet izgatja a súlyom :? ( ő a szüléssel legyen elfoglalva), a védőnő amúgy is tökéletesnek találta a súlyom! :)
Várjuk a pocakfotót, és a 4d képeket! Boldog Születésnapot a férjednek! :D

Budabo: Azért ne csak olvass minket, írjál is ám! :)

Crocus: Nagyon szuper a babakocsi! :D

Panna: Ez aztán a jó hír, örülök, hogy sikerült megkapnia a férjednek az 1 hónap szabit! :lol:
Nekem is sokat kell pihiznem, mert Bencus nekem is nyom nagyon, ha sokat mászkálok! :(
Én még tanulom a németet, jár hozzánk a tanárnő! Január végéig folytatom, aztán majd Bencustól függ, mikor tudom beiktatni a napirendünkbe! :roll:

Ladmon: Nagyon édes Esztike! :lol:

Nicko: Úgy látszik a kisfiúk nagyon szégyenlősek! Örülök, hogy titeket is visszahívtak újból, drukkolok, hogy most jobban megmutassa magát André! :)
A képeket nézve, továbbra is irigykedem a hó miatt! :oops: :D
Én DM-es olajjal kenem a pocakomat, és tényleg nagyon bevált!

Ikverus: Nagyon jópofa Bonifác! :lol:

Elif: Nálunk is mindig van valami váratlan kiadás, tudom milyen idegesítő, amikor eltervezel valamit, és végül másra kell költeni a pénz! :evil:

Andus: Örülök, hogy szépen javulsz! :)
Nekem se csíkos a pocim, nagyon büszke is vagyok rá! :D

Háfi: Gratulálok a férjednek az új munkahelyhez! :D

Nilabali: Apukádnak jobbulást kívánok!

Pocakfogdosástól engem is kiver a víz, én csak anyukámnak és természetesen a férjemnek engedélyezem a taperolást! :D
zsu83

Na mostanra sikerült feltennem a képeket a közösbe. Bár Zsu már kiszúrta felénél őket..... :D

Én is Dm-eset használok (csak nem olajat, hanem a krémet.) Az a legjobb, hogy tök karácsonyi illata van!

Nicko: nekem, nekem!! Küggyé hót, sokat!!!

ladmon

Háfi: örülök, hogy megoldódott a munkakérdés :D, hip-hip-hurrá.

ladmon: de egy az ízlésünk :lol: , mást nem is mondok... még annyit, hogy nagyon ismerős vagy nekem... ja és tényleg édes a picilány!

Kép
Kép
elif

ööö béna vagyok :( vki segítsen plíííz :)
szeretném én is megnézni elif bútorát és crocus babakocsiját, de nem tudom, hol és hogy kell

hastaperolás: kranténba mindenkit akinek nincsen hozzá illetősége. Nálam a Kispapának van ehhez korlátlan joga természetesen. A többieknek akkor örülök, ha én mondom, hogy most.... ha egy kezet látok közelíteni bizony kinyílik a bicska a zsebembe és nem átallok hátrahőkölni, hogy na-na :roll: ez van

üdülési csekkem nekem is van, de nem tudom mit kezdjek vele. Gondoltam hogy jan elején elmennénk 2 napra galyatetőre, ha nem akkor el kellene passzolni

sajnos nem fogjuk szombaton összerakni a bútort, a páromat ugyanis végül nem engedték el sajna a munkából, de megbeszéltük, hogy akkor hétfőn ő is otthon marad velem szépen, ha már vasárnap is dolgozik és akkor hétfőn dirigálok :) még jó, hogy itt a pocaklakó és nem vagyok teljesen egyedül :D alig várom hogy lefusson a kari szezon és kicsit több ideje legyen a páromnak!

Háfi! HURÁÁÁÁ :) NAGYON ÖRÜLÖK NEKTEK! Remélem, hogy beválik az új hely és azt is hogy ilyet gondolt a párod! Csak így tovább!!!!

KépKép
hugic

Ladmon: Milyen szemfüles vagyok! :wink: :D
Hát mit is írhatnék mást, mint Elifnek, nagyon szép a bútor! :lol:
Ja, és nagyon csini kismami vagy! :lol:

Magdi: Küldök neked rögtön privit, megadom az elérhetőséget, ahol megtudod nézni a képeket!
zsu83

Sziasztok!

Háfi: szupi, h van új mh!

Üdülési csekk: én meghosszabbítottam az érvényességét mert október 30-ig volt érvényes, előtte egy héttel bementem a Hattyú u-ba, a csekkek értékének a 10 %-át kellett postai csekken befizetni, a befizetéstől számítva 2 héten múlva mentem az újakért, így ismét 1 évig érvényes. Kb. a baba fél éves korában tervezzük felhasználni egy baba-barát wellnes szállodában.

Nekem szerencsére idegenek nem akarják simizni a pocóm. Anyukám és anyósom szokták néha, de olyan félve, h szinte hozzá sem érnek :D .

Verus: Bonifác nagyon cuki :D .

Nilabali: apukádnak jobbulást kívánok!

Nicko: hol vannak a képek?

ladmon: nagyon édes Eszti baba!

Panna: szupi, h a férjed otthon lehet 1 hónapot veletek!
kreiszi

Ja igen, üdülési csekk, mi is meghosszabbítattuk, és majd hármasba felhasználjuk! :)

Kreiszi: Nicko hozzászólása alatt vannak a képek belinkelve!
zsu83

Na a fürdetővödörről letettem, mert apa bizony nálunk sem biztos, hogy mindig hazaér fürdés-időre...

Köszi Verus a verseskönyv-tippet :D

Panna, köszi szépen! Most kicsit nyugodtabb vagyok :)

Jan.13-án lehet, hogy érdekelne a tanfolyam, ha akkor még tudok majd járni............

Verus, Bonifác nagyon aranyos, és így pocakbabád is jobban jár :wink: majd a negyedik gyereknél már saját+férjed+három gyerek véleményét kell majd összeegyeztetni, az se lesz gyenge menet, gondolom :lol: Nekem mondjuk nagy kedvenc a Tamás név, de asszem, kicsit elfogult vagyok, mert az öcsém és a férjem is Tamások :D

Elif/Ladmon, én is így vagyok ezzel, ha valaki megkérdezi, általában azt mondom, hogy persze, meg szabad fogni, de csak közeli család vagy barátoknak. Ha valaki anélkül tapizik, hogy megkérdezné, az engem is eléggé feszélyez. Nem vagyok oda, ha egymás aurájában tapicskolnak az emberek. Ezért nem díjazom a tömeget sem a BKV-n, amikor rálélegez valaki a kapaszkodó kezemre grrrrrr :(

Abencze, ne add fel, keresünk olyan helyet, ahol picivel is jól tudod érezni magad, szerintem mindenki megnézné szívesen élőben a szépséges lánykádat :D

Háfi, szuper, hogy ilyen gyorsan talált új helyet a férjed!!! :D azért mégis nyugisabb lesz így az ünnep :)

Nicko, pocakkence: én minden este kakaóvajas cuccal kenem, a Lush-ben vettem, ilyen kis tömbben van, ami a test melegére puhul meg, és nagyon jó kis puha, rugalmas lesz tőle a bőröm. De még így is néha érzem napközben, hogy viszket, meg kicsit feszül, olyankor a szokásos testápolómat használom rá, LaRoche Posay, az a neve, hogy Lipikar, és nekem nagyon bevált (állati száraz a bőröm, és az illatosított kenceficéktől meg be szokott ragyásodni a karom...).

Tali: ha január 5., akkor valamikor délelőtt vagy kora délután lenne jó, mert 16.00-tól Óbudán szülésfelkészülünk Apával :D

KépKép

KépKép
stelly

Elif: tiszta lökött vagyok. Akartam írni, hogy tettem neked fel egy képet, de elfelejtettem. Mondjuk szerencsére enélkül is megtaláltad. Sajnos nekem nincsenek benne édifalat magamgyártott kreatív cuccok, mert én egy antikreatív embör vagyok :( , de majd lesz bolti!!
Nekem sajna nem vagy ismerős, lehet, hasonlítok valakire...

nilabali: az Alexandrában a netes rendelésre 20% kedvezmény jár. Én volt, hogy kinéztem a boltban, aztán neten megrendeltem. Főleg, ha több könyvet akarsz venni, szerintem kukkantsd meg (alexandra.hu) És 550 Ft-ért másnapra házhoz is viszik. Több könyvnél már simán megéri!

Köszi a képvisszajelzéseket! Most azon munkálkodom, hogy a nevem mellé is kerüljön kép, merazolyanjó!! (Na ez is beletelik majd vagy egy hetembe, az tuti!!)
Legalább elszórakoztatom magam!

Na elmegyek most már holnapra!

ladmon

Zsu: köszi, most már meg tudtam nézni, de az előbb mindkét linkre kattintva halandzsa szöveg látszódott.
kreiszi

Apa hozott nekünk estére gyrost! :lol:
Tegnap este annyira megkívántam, hát ma estére megkaptam! :D
zsu83

Sziasztok! :D
Megint feltűnök :)
Csak ebbe az oldalba olvastam bele gyorsan, úgy látom nincs gond, megvan mindenki, sőt Háfiéknak van új munka is, ezt tök jó! :D
Kérdés, méghozzá kettő, az egyik spec Kangunak mert neki vannak ilyen korkülönbséges "bosszancsai" mint nekem lesznek :) : szóval, este levetkőztetem a nagyot, berakom a nagykádba, játszik. Addig a mosógépen levetkőztetem a kicsit, megmosom a kiskádban, felöltöztetem, és aztán mi van? :oops: Tehát a vége úgy néz ki hogy ott van a kezemben a tiszta, felöltözött kicsi, meg a kádban játszó nagy. Hova teszem a kicsit amíg a nagyot felöltöztetem szintén a mosógépen? Nagyon picike a fürdőszobánk, egy mózeskosár sem fér el benne hogy addig a kicsit odategyem... :oops: szóval ha nem voltam túl kusza akkor tudnál valami ötletet adni? Vagy bárki más?
Másik kérdés: szintén szitu, anya mosogat, nagy játszik (jó esetben...), a kicsit hová tegyem? Szintén pici az étkező-nappali-konyha...nézegettem pihenőszékeket, azt fel tudnám tenni az étkezőasztalra amíg elmosogatok, vagy mózest, vagy nemtom, a babakocsi tuti nem fér be abba a helységbe, hordozóban meg nem akarom tárolni ha nem muszáj mert úgy érzem nem kényelmes s gerincének. Szóval ha bárkinek bármi ötlet... :wink:
Amúgy megvagyunk, holnap utolsó sulinap, aztán vizsgák, a házi dogák nagyrészét már megírtam éjszakánként, csak kicsit parázok hogy kifutok az időből és nem fogadják el őket mert csak holnap adom le mindet :oops: hát meglátjuk. Apa ki van vonva a forgalomból, negyedik hete reggel fél 7kor viszi a kocsi és este fél9 kor hozza...hétvégén is gürizik, vasárnap is. De már csak egy hét, jövő vasárnap bezárják a műhelyt, mindenki kötelezően választható szabin lesz egész jan7-ig.
A karácsony most a lehető legrosszabbkor jön, totál nincs erőm se időm dekorálni pedig kedvem az lenne, tök úgy érzem rám van erőltetve. Ajándékok terén zérón állunk, Znek megvettük, kapott egy nagy doboz legó duplót, úgyhogy a lényeg megvan :D imádja :D
Úgy volt hogy ma bekötik a netet de kijöttek, megnézték, és nincs áthúzva a vezeték a mi oszlopunkra a másikról, így csak jövő héten lesz :evil: már nem is élem bele magam...nah megyek mert anyósnál vagyok és mennünk kell nemsoká apáért.
Puszi mindenkinek, vigyázzatok magatokra!!!

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!

A jan. 5-i talira én is jönnék, ha nem gond, napközben lenne jó, akkor már nagyon rá fogok érni :lol: . Andushoz csatlakozom, suli alatt, könnyen megközelíthető helyen lenne az igazi (persze most az önzés beszél belőlem, mert mi egy irányban lakunk :lol: ).

Háfi, örülök, hogy minden jól alakul :D .

Mi most is állványos kádban fogunk fürdetni, az bevált.

Súly kérdés: +8 kg körül járok, de úgy érzem, most hízási periódusban vagyok. Nálam pl. nem egyenletesen jönnek fel a kilók, van, hogy hetekig semmi, utána 2 hét alatt +3. Sajnos a köldököm fölött megjelent két csíkocska, ez sokkal jobban aggaszt, mint a súly. Azt le lehet adni, a csíkok viszont nem múlnak el. :?

Kép
mist

A 4d szuper volt, a Bogyesz gyönyörű!!! :lol: :lol: :lol:
Szerintem tiszta Apája, Ő a nagy kakasára büszke, arról is csatolok majd képet. :) Minden értéke tökéletes, hála Istennek! :D Persze neki sem volt kedve az egész macerához, de azért mikor oldalra fordultam, megmutatta a kis arcát.
Az is bebizonyosodott, hogy együtt szokta kezeit és lábait mozgatni, tehát feltehetően, mikor úgy érzem, hogy kirúgja az oldalamat, akkor azt történhet, hogy ezt egyszerre több végtagjával teszi. :lol:
Becsült súly: 2100 gramm. Hmm, Ő sem lesz apróka.... :)
Ja, és fejvégű, és nagyon reménykedünk benne, hogy már így is marad.
Sajnos cisztám is van még, de nem nagyobb, mint volt, és nem tűnik gyulladtnak, tehát remélhetőleg már nem kavar be...
Rakok képet a közösre és elbüszkélkedem Vele. :)

Mindenkinek nagyon szép hétvégét!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Korrekció: Apa nem a saját nagy kakasára büszke, hanem a Marciéra, és a Marciéról rakunk képet a közösbe, mielőtt bárki félreértené. :lol: :lol: :lol:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!

Ladman: a pocifogdosást én sem szeretem, de veszekedni sem szeretek, úgyhogy rájuk hagytam. Egyszer csattantam fel, amikor egy középkorú enyhén spicces barom megkérdezte, hogy minden napos vagyok-e, mondtam hogy nem, akkor megkérdezte, hogy 4 gyerek van a hasamban? Mondtam, hogy biztos jó lehet ekkora parasztnak lenni mint amekkora te vagy. Mindenkinek mondtam hogy reggel óta pumpálom a pocim hogy ekkora legyen, hogy a kedves és tapintatos emberek megtudják jegyezni. Ez van. A dokinőm szerint 9 kg az elfogadott...Én kb. 2-3 hónapja szinte mindennap tornázok (Rubint Réka vagy Kállai Ildikó), egész nap pezsizek a lakásban, csavargok a családdal vagy a férjemmel. A tetőtérből minimum 20-szor jövök le-fel egy nap. Az étvágyam nagyon jó, de a nassiban is időszakok vannak. Ez van, legyen egészséges Füge és majd igyekszem lefogyni utánna.
Valaki említette, hogy az Elefániban vásárolt...mi is ott vettük a hordozót, gyerekágyat, babakocsit, szopipárnát...még apróságokat, csak ajánlani tudom, mert jó áron vannak a dolgaik.
Nem tudom írta-e már valaki, de szoptatós melltartót hol lehet jó árban beszerezni????
Húúúúúúú, bocsánat kicsit hosszúra sikerült.
Szép hétvégét!!!!!!! :D
budabo

Julcsi :lol: :lol: :lol: majdnem leestem a székről, jó ez a korrekció :lol:

A képeket meg nem csak ígérni, tessék fel is tölteni! :)

ZétiVerával örülök, hogy minden OK, és reméljük, még idén meglesz az az internet :D

Budabo, valamelyik topikban olvastam, hogy a Skálában (ők a Sugárt írták, de sztem bármelyik Skálában van) 790 vagy 950 Ft-ért lehet szopis melltartót venni. Ne izgasd magad, sajnos rengeteg hatalmas tapló jár szabadlábon. Tőlem is többen kérdezték már, hogy ikrek-e, pedig szerintem azért nem olyan eszméletlenül nagy a pocim. Sebaj.

Tegnap egymás után volt egy tök jó meg egy elég vacak élményem: karácsonyi ajándékért mentem a Jászai Mari téri Lush-be. Amikor beléptem, egyből két eladó is (pedig rengetegen voltak az üzletben!) odarobogott hozzám, hogy egyrészt jajdeszép pocim van, és milyen jó nekem, és jól vagyok-e, és mikor szülök, másrészt hogy hadd segítsenek, ne kelljen a zsúfolt üzletben áttornáznom magam az embereken. Állati segítőkészek voltak, és tényleg kábé egy helyben kellett ácsorognom, mindent inkább odahoztak, hogy ne vergődjek a sok ember közt. Tök jól esett, pedig nyilván nekik is tele van a hócipőjük az egész napos pörgéssel. Ott is hagytam egy kisebb vagyont :wink:
Aztán hazafele menet a Volánbuszon jött a feketeleves: tömegnyomor, ezer ember. Beálltam egy olyan helyre, ahol egyik oldalon egy nálam egy-két évvel idősebb csaj üldögélt, meg egy tinédzser fiú, másik oldalon egy négyes ülésben két negyvenes pasas, meg két kb ötvenes nő. Direkt oldalt álltam, hogy hátha valaki észreveszi, hogy pocakos vagyok, és megszán (addigra már lejártam a lában a városban, rohadt fáradt voltam, meg csomagok is voltak nálam). Hát mondanom se kell, hogy bár az összes említett jól végigmért, aztán békésen folytatták az útjukat ülve :evil: mire hazaért velem a busz, már sajgott a talpam, a lábam, meg a hasam is elkezdett fájni, a megállótól a házig alig bírtam elvonszolni magam :(

KépKép

KépKép
stelly

Jó reggelt!

Stelly: képek fent vannak, tegnap este nem sikerült már eljutni odáig, de most pótoltam. :)
A korrekció Isti kérésére készült, szerinte félreérthető voltam... :lol: Sajnálom a buszos kalandot, néha nagyon tahók az emberek, máskor meg meglepően figyelmesek...

Zetibebi: Örülünk, hogy újra itt vagy! Kitartást a vizsgákhoz!

Mindenkinek balesetmentes és szép hétvégét kívánok, mi megyünk Anyósékhoz vidékre!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok lányok!

Megpróbáltam lefotózni a 4d-s képet, de sajna nem sikerült túl jól... :? Azért feltöltöm a közösbe, valamennyire így is lehet látni Kismanót...

Tegnap este megint fájdogált a hasam és keményedett is és hajnalban is felébredtem, hogy fáj.... Hát valószínűleg ezek azok a bizonyos jóslófájások... Hát valamilyen folyamat elindult... Megint fáj a mellem és néha olyan forróság önti el az arcom, mintha begyújtották volna.... Azért remélem most már februárig "együtt maradunk" Hannácskával... :)

Zsu: a német tanulást (legalábbis egyenlőre tanfolyami szinten ) szüneteltetem, de azért próbálok itthon továbbra is tanulni. Apával többet kell majd németül beszélnem, hogy ne essek ki annyira. Bár itt az a "szerencse", hogy bárhova megyek németül beszélnek és nekem is németül kell megszólalnom...

A hasamat egyébként Én is olajjal kenem. Az Eucerin-nek van egy kimondottan kismamáknak kifejlesztett termékcsaládja, ami egyáltalán nem tartalmaz mesterséges anyagokat. Eddig nekem is bevált és még Én sem vagyok csíkos. Remélem ez így is marad, de hát még van 1,5 hónap.

Stelly: sajnálom Én is a buszos kalandot, sajnos Én is ugyanezt tapasztalom.... :?

Panna
pandusika

Sziasztok!

Ma 5-re szalagavatóra megyünk! A férjem jól fog mutatni az öltönyébe, na de én mellette, mint egy medve! :(

Nicko: Megnéztem az új pocakfotóidat, csini vagy, a kutyátok is nagyon aranyos! :)

Zétibébi: Örülök, hogy jöttél, és hogy minden ok! :D
Én pihenőszékbe fogom tenni Bencust, ha a konyhába, vagy bárhol tevékenykedek a lakásba, és akkor tudjuk tartani a szemkontaktust!

Mist: A kilókkal én is így vagyok, 2 hétig semmi, aztán hirtelen egy hét alatt másfél-két kiló! :roll:

Julcsi: Megnéztem a képeket, nagyon aranyos a kisfiatok! :lol:

Budabo: Hát ez egy ritka nagy barom volt! :evil:

Eszter: Az üzletbe tényleg nagyon rendik voltak veled!
Na de a buszon, ritka nagy bunkók lehettek :? , velem múlthéten volt ugyanez, csak az orvosi rendelőbe, mindenki szépen megnézegette a pocimat, de egy ember se állt volna fel, hogy átadja a helyét! :?
zsu83

Panna: Megnéztem a képet, nagyon aranyos Hannácska! :lol:
Nem is lett olyan rossz minőségű a kép, ügyesen fényképezted!
Keményedés nálam is van, éjszaka én is arra ébredtem :( !
Mennyi magnéziumot kell szedned?
Neked jó, mert tudod jól gyakorolni a nyelvet! :)
zsu83

Jó reggelt!

Hál Istennek nekem is van azért pozitív élmény, amikor előre engednek...stb, de sok a negatív is, boltokban szó nélkül nekem jönnek, és még csak azt sem mondják, hogy bocs.
Én Veleda (ha jól emlékszem) olajjal kenem a pocim, és bár óriási még sehol egy csík.
Kérdésem lenne, ha valakinek van tapasztalata, vagy csak szimplán tudja, hogy a Szent Imrébe mit kell vinni a picinek? Lehet hogy hülye kérdés, de a rucikat ők adják, meg a popsi törlőt...stb??
Nekem sikerült a keresztlányomtól a hasmenéses, hányingeres jelenleg tomboló vírust elkapnom, ami nem volt -van- túl kellemes, főleg hogy aznap ment bevásárló körútra. :oops:
A melltartót tippet köszi.
budabo

Áááááááááááá, most nézem, még hogy jó reggelt!! Összezavar az éjszakai nem alvás.
Még egy csacska kérdés, a közöst hol tudom megnézni? Ne nevessetek ki :oops:
budabo

Budabo: Én is a Szent Imrébe fogok szülni! Barátnőm is ott szült nyáron, popsitörlőt, pelust vinni kell, ruhát ők adnak!
De majd a szülésznőmet is kifaggatom, hogy miket kell vinni!
Közös elérhetőségről küldök rögtön privit! :)
zsu83

Sziasztok!

Olvaslak ám benneteket a sok fekvés mellett!
Nagyon irigy a január 5-i találkozó miatt!
Velünk minden ok, jövő hét csütörtökön újabb méhszáj kontroll, nem hittem volna valaha, hogy ennyit kell mutogatnom az alvázamat! :roll: Jövő vasárnap pedig 4d-s uh, már nagyon várom! Utoljára 20 hetesen készült fotó a kisebbik trónörökösről!
Apa most éppen Ricsit sétáltatja, aki pénteken állt fel először!
A súly nekem is elég ingadozva jön fel, ezen héten sikerült 1 kg-t felkapni, így most tartok +7-nél. Ja és mostanában egyfolytában tudnék enni, este is kínait hozattam a férjemmel, annyira kívántam valami főtt ételt, bár ez nem a legegészségesebb :oops: ! Mindenkinek jó hétvégét!
yve

Julcsi, Panna: cukorfalatok a picurkák! Nagyon jól sikerültek a képek, egyem a szívüket... :)

Zsu, Yve: nem ér ilyesmiket! Én is megint kívánós időszakomat élem, főleg olyasmiket szeretnék, amiket nem nekem kell megcsinálni... :) (És mostanában hozzájön egy kis evét utáni hányinger is, nem csoda, Efe ezerrel tapossa evések után a gyomromat. A kis édes... :D)
Viszont Zsu most nem fogott meg, mert a gyros (ami alapból döner mifelénk) könnyen elintézhető nálunk is, így tegnap én is azt vacsiztam. :)

Nagyon megindultak a pocakok... :) Jó látni, hogy nem csak én terjeszkedem :P , bár talán én kissé rakétásra vettem a figurát sokatokhoz képest :D.
Megvettük a vízmelegítőt, és lehet hogy a sors akarta így, mert éppen ezen a hétvégén volt nagy akció a boltban, és így azért lényegesen kevesebbel megúsztuk, és a jó öreg melegítő helyett szép új lesz mire Efe megszületik, úgyis paráztam már miatta néha... Anyu meg megfűzte a szerelőt, hogy még ma jöjjön át és tegye fel. :) Férjem eddig jéghideg vízben zuhanyzott, én meg inkább kihagytam az efféle élvezeteket...

Könyvesbolt téren (valaki már írta és egyetértek) Alexandra online Rulez! :D
Kismama szoptatós könyvét már ki is olvastam, nagggyon tetszik, komolyan, most egész magabiztosan állok a szoptatás kérdéshez. :)

Stelly: böki a csőrömet mostmár nekem is, szerinted Margitban adnak rucikat a manónak míg benn vagyunk?

Kép
Kép
elif

Elif, Zsu: Köszi! :)
A magnéziumból most napi 3-at szedek, de ez csak 125 mg-os. Apa most jött haza az ügyeletből és azt sem engedte, hogy elmenjek vele vásárolni. :? Azt mondta, hogy ha nem lesznek ilyen panaszaim, akkor mehetek, de addig szigorúan itthon kell pihennem. Pedig jövő hétre elég sok még az elintéznivaló.... :?
Most Én is kínait rendeltem ebédre... :)

Panna
pandusika

Zsu83 köszönöm a címet, be is léptem, de sajnos nem találom ott Elif bútoráról a képeket :( valamit rosszul csinálok? Vagy Elif nem oda töltötted fel?

Crocus: igen pazar babakocsi ez! És milyen jó az ára! Én miért nem találok magamtól ilyeneket? (lehet azért mert fél óra keresésé után unja a babóm - meg én is - a gép előtt üldögélést. Kérdésem evvel a kocsival kapcsolatban: 150 fokig dönthető, ez azt jelenti, hogy amikor a picit beleteszed akkor a mózeskosár részét fogod használni és ha később biztonsággal ül, akkor majd már nem kell a kosár, hanem szépen beállítod neki, hogy kényelmes legyen?
Egy dilemmám van evvel a kocsival kapcsolatban, mégpedig: mivel a Kispapa 195 cm én kb. 170 vagyok anyukám meg kb 150 így jól jön a tolókar állíthatósága, hogy ne kelljen sem görnyedni, sem ágaskodni :) Ezt a funkciót a Bergonnál találtam meg, de az jóval drágább mint a Ti kocsitok, és ahhoz nincs hordozó sem! Szóval, most megint átgondolom a kocsikérdést az anyagiak miatt, mert ez sok megtakarítás lenne (ha már a bútor nem volt túl olcsó).
Rájöttem, hogy nem tartozom abba a milliomos rétege aki mindenből a legjobbat tudja adni a babájának. Illetve meg tudnánk venni, de akkor annyi a tartaléknak és nem feltétlenül szükséges mindenből a legdrágább, ugye?

KépKép
hugic

Sziasztok!

De rééég voltam! Megkérhetlek titeket, hogy egy rövid összefoglalót összedobnátok nekem arról, hogy kivel mi van? Nagyon hálás lennék.
Nekem 2 hétig nem volt gépem.

Tegnap voltam dokinál. Csenge befordult irányba. Azt mondta a doki tökéletes a fekvése.
A méretei:

BPD: 86
HC: 299
AC: 290
Fl: 63
Becsült súly 2200g - ezen nem lepődtem meg. Én 2300-ra gondoltam, ha figyelembe veszem a kb 20 dekás heti hízását. 4 hete volt 1500g. Azt mondta nem lesz kicsi súlya. 4 kilóra tippel. Úgy látszik nekem óriásgyerekeim születnek.

A szemem viszont kötőhárty gyulladásban van. Megőrjít!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: