A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok!
Bocsika, hogy zavarok, már egyszer jelentkeztem hozzátok mikor elakartatok menni és most újra megteszem. (olvaslak benneteket rendszeresen) :)
Gremese: Az én kicsi fiam nov. 24.-én kapta meg a 15 hónapos védőoltást és rá két napra 39 fokos láza volt. Még mindig jönnek a tünetek (most éppen hurutos). Nem biztos, hogy 5 nap az az 5 nap. Sajnos! Nem megijeszteni szerettelek volna, csak személyes tapasztalat. Szívből remélem nálatok nem lesz tünete.

Kép
zebibaba

Zebibaba, Berni és a többi csak olvasó üzemmódban lévő.
Tessék írni ne csak olvasni. Nem űzzük el az újakat :wink: :lol:

Zebibaba jobbulást a kisfiadnak.
Nem lehet, hogy már az oltás előtt is bujkált benne valami betegség?

Anikó én nem várnám meg a délutánt, hanem házhoz hívnám az orvost.
Szegény Dávidka :( Jobbulást neki+++++++++++++++++++

Öltözünk és megyünk az Ikeába, pár dolog még kell a karácsonyi ajándékokhoz.
Remélem így korán reggel nem lesznek sokan :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

zebibaba! Köszönöm, hogy ezt leírtad! :)
Nem ijesztettél meg, én csak azt írtam le, amit a dokinéni mondott, ami a nagy átlag. De tisztában vagyok azzal, hogy minden baba/szervezet más, és majd kialakul, Zsozsi hogyan viseli ezt. Egyelőre semmi baja. (kop-kop-kop). :)

Anikó! Sajnálom Dávidkát, úgy látszik elkapta a fosós-hányós vírust. Készüljetek, hogy Ti is elkapjátok. Nálunk is végigment a családon, Zsozsi is megkapta, ő is hányt, fosott. (Jaj, szörnyű látni, mikor hány a gyerek). Itass vele folyadékot, ha elfogadja, az nagyszerű, ha nem, akkor próbálgasd kanállal, apránként, nehogy megterhelje a kis gyomrát. Adj neki joghurtot, kefírt, Normaflore-t. És kitartás, el fog múlni.

lmóni! De drága Gréti! És milyen szép méretei vannak! Mi nem voltunk ilyen hősök, Zsozsi nem bírja ezeket a dokinénis "macerálásokat" :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok, már mi is ébren.

Móni, jó IKEÁ-zást. Rám is rámférne már egy hipermarket vagy pláza, de van is burger kinges kuponunk, szerintem ellőjük a napokban :wink:

Zebibaba - helló :wink:

Gremese - nálunk sincs egyelőre semmi tünet. Aznap volt kicsit nyűgösebb.

Anikó - jaj, ez szörnyű, ez a f...s-h...s vírus.

Mennem kell, V.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Szelikém elég nyűgös, anyás, ölbebaba. Este volt egy kis hőemelkedése. Most a kanapén alszik/aludna, de köhög... :( Eddig nem köhögött... :( Sose szokott kint elaludni... :roll:

Silka! Én kezdtem a köszöntést, mert 10-e volt a táblázatban! :oops: Bocsánat! :?

Bongyi! Boldog szülinapot!!! :D :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok Lanyok!

Mi is vagyunk am, de iszonyatosan elfoglalt vagyok, mar maga a karacsonyi keszulodes is eleg lenne, aztan meg itt az utazas is... :? Azt sem tudom hol all a fejem, ennek ellenere termeszetesen nagyon el vagyok maradva.. :shock:
1 het mulva ilyenkor a kompon ulunk.. :) (Remelehetoleg, ugyanis az elso ceg ahol lefoglaltuk a kompot csodot jelentett, ugyhogy nem eleg, hogy a penzt elvesztettuk, dupla aron kellett egy masikat foglalnunk...)
Arrol nem is beszelek, hogy vizsgaim lesznek a suliban 1 napra ra, hogy megjovunk...ugyhogy nagyon kene keszulnom ra, mert a vakacio alatt biztosan nem fogok...de egyszeruen este 6-ra mar ugy erzem, meghalok a faradsagtol... :(
Amugy ezek ellenere minden ok, Rania szerencsere nagyon jol van, kicsi angyal, az mar biztos. Na, persze elevennek eleven, nincs megallas egesz nap, de mindig mosolygos, jokedvu, es ez erot ad.

Most nagy dologra keszulok: Hennaval festem be a hajam, mivel ez termeszetes anyag, 4 orat kell rajta hagyni a hajamon.. :shock: Kozben kitakaritom a lakast.

Sok puszi Nektek!

Jaj...Emese! Kitartas!!!!! :) (Barcsak ott tartanek, mint te.. :D )
Vendég

Rugó legújabb játéka egy zseblámpa. Be kell neki kapcsolni, és világít vele ide-oda, nagyon élvezi. Keresi a fényét. Sajnos arra is rájött, hogy elemek vannak benne, a földhöz csapdossa, hogy kiessenek. Ezt a technikát a távirányító esetében fejlesztette tökélyre (nincs hátlapja), és már minden elemes eszköznél alkalmazza.

Kép
vindolanda

Egyik kolléganőmnek is mostanában műtik a szemét, majd kikérdezem, mik a tapasztalatai.

Silka! A mai gyümölcsökben már alig van vitamin, hacsak nem biokertből szerzed, és tutira a nap sütötte. Én egész életemben alig ettem gyümölcsöt, most sem... Ahhoz képest annyira nem vagyok beteges. Adj neki valami multivitamint, ha vitaminhiánytól tartasz. (szerintem :roll:)
Szeli egyébként szereti a gyümölcsöt, eddig a narancs nem ízlett csak, ja és egyik dinnye se jött be neki, de ez még nyáron volt, akkor még nem evett ennyi mindent! Eszi a banánt, almát, szilvát, körtét, őszibarackot.
Szerintem, ha nem ízlik neki, ne erőltesd, mert csak rontasz rajta, lehet, hogy pár hónap múlva már meg fogja enni!

Kaqk! Ilyen nálunk is van, hogy az első kóstolóig alig bírok adni a szájába... aztán érzi az ízét, és kéri... :roll: :lol:

Mesi! Igaz! Jó, hogy leírtad! :) Nekem is mondta ezeket a védőnő, de hozzátette, hogy ezek a tünetek szerencsére ritkák, de ha mégis előfordul, ne ijedjek meg.
Nekünk 23-ára van időpontunk... :? Megpróbáljuk áttenni januárra, nehogy nekem is pont az ünnepek alatt legyen lázas a kis drágám...pláne, hogy még mindig beteg... :(

Szeli tegnap zabált. :D Az ebéd kimaradt, de mikor felébredt, utána 3-kor megevett egy kistányér (nála ez egy adag kaja) csirkepörit nokival, 1 óra múlva két merőkanálnyi (!) leves zöldséget, aztán még este egy banánt, és 1 dl vaníliás joghurtot! :) Úgy örültem neki! :)

Szeli egyébként mostanában a kekszet nem eszi, de lehet, hogy száraz neki, most, hogy náthás.

Kép

Kép
regcsiken14

Anikó! +++++++ írd majd meg, mit mondott a doki!

Azt nem is írtam, hogy a másik fajta kúptól (most nem tudom, mi a neve) Szelikém is fosott, de csak 2x. Persze, mert utána már nem kapott kúpot... :roll:

LMóni! :lol: (álcázott munkahelyi buli)
Gratu a méretekhez!
Szeli tegnap ráállt a mérlegre, ő is 10,5 kg. A centit nem tudom, jövő hét kedden megyünk mérésre (ha addigra meggyógyul).
Nálunk a tanácsadóban direkt ki vannak téve játékok a gyerekeknek! :)
Jaj, mész az Ikeába... (irigy) úgy szeretnék eljutni egy leesésgátlóért. Apát meg nehéz rábeszélni, de megpróbálom, hogy holnap hazafelé ugorjon be!!!

Zebibaba! :( Fúúú, ez nagyon rossz lehet. Félek is ettől az oltástól... hát majd meglátjuk, itt a fórumon hány gyereknél jönnek a tünetek!
Jobbulást a picidnek!!! +++++++++++

Mesi! Szeli is tud hadakozni ezerrel, a dokinál is alig bírtunk ketten vele... :oops: (mármint a doki meg én)
Az orrszívás meg... bakker úgy kell fölétérdelnem, és még a kezét is a teste mellé szorítanom (finoman azért), hogy ne hadonásszon, közben teli torokból ordít. :cry: De már utána azt játszuk, hogy ő teszi vissza a kupakot az orrspray-re! :)

mocorog...

Kép

Kép
regcsiken14

Niki! komp: :(
De tök jó lesz az utazás! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Köszönöm az invitálást. Ezentúl nem csak olvasok, írok is amikor tudok, csak nem akartam zavarni az összeszokott társaságot.

Rólunk röviden: Tominak hívják és aug. 23.án született 3500g-mal és 58 cm-el. Könnyű szülés volt spontán úton 1/2 1 óra alatt. A terhességem is panaszmentes volt, kivéve a terheléses vércukor után kellett befeküdnöm. Ott ismertem meg Milénamónit. Tőle hallottam először rólatok.

l.móni: biztos nem mert a 15 hónap alatt talán kétszer volt lázas, az is védőoltás vagy fogzás mellett. A doki néni is a védőoltásra fogta. Remélem már nem tart sokáig.

Próbálok egy képet feltenni: (nem tudom még igazán hogy kell használni)
Kép [/img]

Kép
zebibaba

Sziasztok!

Bongyi Boldog Születésnapot!
Kérünk képet Zitáról.

Anikó!
Valami vírus van megint a levegőben sajnos
hétvégén az uram és Karcsika akinek még mindíg meg a hasa.
Tegnap öcsém és apum és a ki drágám is el kapta,
ő is hányt és ment a hasa éjjel arra ébredtünk.
Ráadásul az jött vissza neki amit délu.olyan 15 körül evett.
De viszont étvágya van eszik rendesen és iszik is,
na meg még most szerencse,hogy még cicizik.
Jobbulást Dávidnak.

Móni!
Jó vásárlást.
Én holnapra hagyom.

Niki!
Nem semmi utatok lesz.
Vigyázzatok magatokra.

Prevenár:
Én kérdeztem amikor voltunk a 15 hós oltáson
nekem azt mondták ide még egyáltalán nem is hoztak. :?

Na most kicsit össze zavarodtam nem sokat aludtam.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Nem akarok senkit elkeseríteni, de egyik barátnőmék is 4. hete betegek, kezdték ezzel a fosós-hányós vírussal, majd folytatták egy kis megfázással... :(

Kép

Kép
regcsiken14

Húúú! Tomikának micsoda csábos tekintete van! :shock: :)

Kép

Kép
regcsiken14

Zebibaba! Mikorra voltál kiírva? Csak kíváncsiskodom.

Kép

Kép
regcsiken14

Szelikém még mindig a kanapén alszik... ahhoz képes, hogy már átálltunk a napi 1 alvásra... biztos dolgozik a kis szervezete... :(

Kép

Kép
regcsiken14

Segítséget szeretné kérni hogyan tudok avatart feltölteni?

regcsiken14 Aug 19.-re, de nem sietett! Bezzeg 23.-án behozta a lemaradást! :D

Kép
zebibaba

Zebibaba! Udv itt! :D Tomika gyonyoru kisfiu!!!
Felmesz a lap tetejere, ott kivalasztod a segedletek ablakban a "Profil"-t, es a lap aljan ott van, hogy avatarkep feltoltese. (Ugye nem a vonalzot kerdezted? :roll:

Henna a hajamon, egy nylonszatyorral betakarva...Jo, hogy apa nincs itthon.... :shock: :lol:
Vendég

Zebibaba - rákattintasz a profilodra, majd fenn az egyik a gördülősávban megint rámégy a profilra, és akkor eljutsz arra a helyre, ahol aláírást, vonalzót, meg avatart is lehet változtatni/feltölteni.

Ha jól emlékszem :wink:

Ha nem jó, szólj már vissza, és akkor írom újra, de már jól

Tomi igazán szép, huncut kisfiú!

Kép
vindolanda

Hú, látom, csak én bonyolítottam túl :wink:

Niki, egy fotót magadról???

Kép
vindolanda

Zebibaba!
Hello itt. :D
Tomika nagyon aranyos kis pasi. :D

Niki!
Hajfestés és szatyor :lol:
Majd kérünk fotót a végeredményről.

És én is hoztam egy képet Ildikéről :D
Kép

Kispocc!
te kérdezted a foltot hát az még ott van.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Csak hogy valami jót is írjak, tegnap voltam tornázni! Mostanában csütörtökre tették a táncos aerobic órákat (hétfőn lesz a box aerobic, én csak heti 1x tudok járni, csütörtökön). Hát én szétröhögtem az agyam (de még röhögőgörcsöt is kaptam), hogy milyen bénán mozogtam... :lol: Kb. 2 éve nem voltam ilyen órán... :roll: Hát nagyon jó esett, a nevetés is és a mozgás is! :)
Mami meg nálunk aludt, így nem kellett későn hazamennie. Legalább nem voltunk éjjel egyedül.
Ünnepek alatt nem fog Apa dolgozni, még a jövő hét, aztán januárban folytatják a munkát! :)

Na, lelövöm magam, látom, nincs itt senki...

Kép

Kép
regcsiken14

VAgy mégis? :)

Ildike nagyon édesdeden alszik! :)

Tegnap Szeli úgy elvágódott, hogy a kanapé végighorzsolta a homlokát. Úgyhogy megvan az első nyomot hagyó sérülés is... :?

Kép

Kép
regcsiken14

Regina, én itt vagyok néha.

Nálunk Gábor huszadikától lesz szabadságon, és az ünnepek végéig marad 8) Jaj, de jó lesz, nem kell kettesben kelünk, nekem a reggelek a legmegerőltetőbbek. Utána már sínen vagyunk.

Na, melegítek magamnak valami kaját, a nagy sétálásban megéheztem. Vettem kantáros nacit Rugónak a kínaiban.

Hörcsög - ez aranyos :D Rugó miért nem tud mindenféle helyeken elaludni? Néha úgy elcsendesedhetne itt-ott :wink:

Kép
vindolanda

kelünk=kelnünk

Kép
vindolanda

Felébredt... :)
:arrow:

Kép

Kép
regcsiken14

Halihó!

Zebibaba! Üdv! Hú, de szépséges legénykéd van! :P

Niki! Én is megnéznélek! :lol: :lol: Jó készülődést! Hááát Te sem unatkozol.

Anikó! Remélem nem komoly. Szerintem a nyáktól is mehet a hasa, Bercónak is visszaköszönt néhány dolog a torkában lévő sok trutyi miatt. Tény, hogy nem jó az sem.

Regi! Szegény kis Szelikéd!!! Bercó még betegen sem csinál ilyet. Nasivin jó, csak nem szabad sokáig használni, mert az ellenkezőjét válthatja ki! (A másikon írtam!) Szupi lett az új avatarod!!!!!! :lol: Nekem sajnos sem időm, sem lelkierőm mostanság tornázni. :oops:

Ildike :lol: :lol:

Vindo! HOgy Te mennyit dolgozol!!!!! Nagyon ügyi vagy!!!
dmaggie

Na, kozkivanatra...(Csak mert: Nektek mindent!!) :lol:

Kép

Ja, csak a figyelmetekbe ajanlom: a szatyor stilusosan karacsonyi!! :lol: :lol:
Vendég

Niki, hát ilyen jó képet ritkán lát az ember :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
vindolanda

Ezt nem lehet szó nélkül hagyni Niki! Stílusod az van!!!! :lol: :lol: Ennyire ügyelni a részletekre!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Cuuuuuki vagy!!!!
dmaggie

Maggie, akartam írni, hogy engem sem kell annyira fényezni, mert én nem főzök és nem mosogatok :oops: 8) Az is van olyan, mint ez.

Kép
vindolanda

Es mivel reg raktam kepet Raniarol, ime:

Apaval, almosan

Kép 

Tolcser tejcivel...jammmmiiii!!

Kép 

Waoww!!! Sokkal jobban latok!!!

Kép 

Nem is vagyok olyan duci!! Beleferek!!!

Kép

Nincs is ennel jobb!! 

Kép 
Vendég

Csak tudnam, miert menekulnek elolem????

Kép

King in the castle....:))))) Vacsi, mese...dolce vita!!!

Kép

Valamit csinalhatnanak a hajmmal...es elvihetnenek mar aludni is....

Kép

Mondom: vigyetek el aludniiiii!!!!

Kép

Ma is jo kedvem van!!

Kép

Anya, biztos, hogy jol olvastad ennek az ebednek a receptjet??

Kép

Es vegezetul ez egy mai. Magint szep napra ebredtunk!! :)

Kép
Vendég

Köszönjük a segítséget, és a dicséreteket. Vonalzót, hogy tudom feltenni?
Niki72: Jók a képek!
Na lépek mert a gyermek kipakolja apa szekrényét.

Kép
zebibaba

Zebibaba, csak rakattintasz valamelyikunk vonalzojara (amelyik tetszik), igy eljutsz a honlapra, ahol reszletesen le van irva, mit kell csinalnod. Aztan a kodot, amit kapsz bemasolod a profilodnal (ahol feltoltotted az avatarkepet is) az alairas rvatba.
Vendég

Jaj, lanyok, orulok, hogy tetszettem a szatyorral a fejemen!! :oops: :D
Vendég

Niki, izgultál, ugye??? :lol:

Rania gyönyörű!

Zebibaba, látom, az avatar már kipipálva :wink: MOst már egy csomóan vagytok szolnokiak. Én egyszer voltam ott egy hetet terepgyakorlaton, a Tiszaparti sétányon laktunk, és délelőttönként a megyei könyvtárban kellett dolgoznom. Azon a nyáron olyan meleg volt, hogy hőszünetet kellett elrendelni (vagy hat éve lehetett).

Szoktunk amúgy Szolnokra járni, mert a legjobb barátnőm odavalósi, hú, talán István lakótelep, vagy hogy hívják azt a helyet, ahol lakik.

Rugó elaludt 8)

Kép
vindolanda

Vonalzó is kipipálva, azt hiszem.

Vindolanda: A Széchenyi István lakótelepre gondolsz? Mi is ott lakunk.

Kép
zebibaba

Igen, oda szoktunk menni néha, a Penny vagy milyen bolt mellett lakik barátnőm :D

Kép
vindolanda

Niki eszméletlenül nagyon vagány vagy a szatyorral a fejeden 8) Rania gyönyörű capuciner :D nagyon édes a kis fürtjeivel :D

Zebibaba üdv köztünk!
Tomi baba nagyon kis édes:-)

15 hós oltástól már előre tartok, eddig nálunk minden oltásnak volt szövődménye :evil: januárban akarja csak beadni a doktornéni a pneumo emlékeztetővel együtt. Na én erre befizetek.

Heni
KépKép
heni81

hello
végre egy kis nyüzsi!

Zebibaba: üdv köztünk..gyors szülés és szédítő kispasi! gratulálok!

Niki: szatyor.....nagyon ott van..és hogy karácsonyi.... :D :D
Rania egyszerüen megzabálni való gyönyörűség..ez a hajzat!!!! Imádnivaló kiscsaj!

Ildike: édi ahogy alszik a fotelben..emma sem alszik el sehol...csk az ágyában

olyna cuki...peluscsere közben mutat a cumira hogy az fog kelleni, aztána dentinox gélre..az iskell..aztán mikor kész avgyunk muatt az ágyra hogy tegyem be mert aludna.....hát így alszunk mi! beteszem..elpakolok 1 perc és kijövök. ő meg alszik mint a tej.

elkezdett köhögni..nem tudom mi lehet ..megint megfázás???
az orra is folyik picit, a füle viszket, rágja ujjait könyékig.....nagyon durva az innye ..érzem a kis kemény fogacskákat jobb és bal oldalt is....már lassan 2 hónapja gyötri..kibújhatna.

15 hós oltás: juj ez ennyire gáz??? most fogja emma is kapni ha otthon leszünk januárban..remélem nem lesz semmi gáz.

Viranka: párod hol tanult fotózni..suliban, magától, könyvből..meg akaraok tanulni!!!!!!

Niki: dentinox helyett te mit használsz ha használsz gel-t Rania innyére???

KépKép
kaqk
Debrecen

Aniko: Dávidka hogy van? dokinál voltatok? mit mondott??

Niki: és köhögésre milyne szirupot adsz Ranianak? elfogyott a stodal és itt nem lehet kapni..legalábbis eddig még nem találtam

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk - mi a szemfogakkal kb. három hónapot szenvedtünk :?

Nálunk holnap lesz az oltás ötödik napja, majd figyelek 8)

Kép
vindolanda

Regi! Az jó, ha többször alszik, akkor jobban gyógyul. Zsozsinál volt olyan nap (már nem tudom, hogy a fosós-hányós vagy a herpesz-szájfertőzésnél), hogy nappal aludt 4x1,5 órát, és este időben aludt el, f9-kor.

Kép
Kép
Kép
gremese

Na, mindjart megyek lemosni a hennat...kozben raktam egy maszkot az arcomra is, de arrol marnem kaptok kepet!!!! Szerintem amugy is moderalva lenne!!! :lol:

Koszonom Rania neveben a dicsereteket!!

Kaqk! Szerencsere nekunk nem volt gond a fogzassal, annyit vettunk eszre amikor jott egy fogacska, hogy ejjel parszor fel kellett kelnem a cumit visszarakni neki..kicsit nyugtalanabbul aludt. (mar egyevesen 16 foga jott ki Ranianak.. :shock: )
A nagylanyomnal viszont a Dentinox nagyon bevalt, de ezt nalunk Angliaban lehet kapni. Nalatok nem? Az angolok viszont a Bonjela-t dicsoitik. (Azt hiszem, igy kell irni.)

Kohoges is egyszer volt, akkor a doki ezt a spray-t adta (amit az asztmasok is hasznalnak), de azt hiszem ez a Tixylix baby sirup a legmenobb itt.
Vendég

Nikiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Rania egy tündérke! Olyan jókat nevettem a képeken! Kis bájos! :D

Fodrászt megjártam, Zsozsi ezalatt aludt 1 órát, hazajöttem, már fent volt. Grillcsirkét vettem, azt ebédeltük hárman, de annyira nyügi volt (vagy a szemfogai, mert azok törnek át, vagy a 15 hós oltás), hogy megint letettem, és már fél órája alszik.

Vindolanda! Akkor ti rendelitek a kaját?

Kaqk! Édes lehet Emma, ahogy magyaráz. Zsozsi is maximálisan megérteti magát, ő is vezényel. :) Így meg minek beszéljenek? :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Asztmásoknak való spray-t kaptatok Niki? :shock: Biztosan tudja a doki, mit ír fel.... De ezek általában hörgőtágítósak, amire egy ekkora babának az égvilágon semmi szüksége nincs.

Kép
Kép
Kép
gremese

Zebibaba!

Láttad,hogy 1nap van a csemetéink között? :D
Jányom 24.-én született.

Niki!
Vaaooo szexi :lol: :lol: :lol: :lol:
Nagyon aranyos Rania és egyre jobban hasonlít rád. :D
A kész hajadról is dobj egy képet.

Mesi!
Tőled is fotót az új frizuráról.

Én meg meg egyeztem a zurammal,hogy nem vesz nekem semmit
karira fizeti a fodrászt :D

Ildi
Kép
Kép
horcsog

kérdés:
fogzás miatt köhögés
tök fogzási tüneteink vannak, orrfolyás pici, iszonyat inny, fül viszketés.... és köhögés
most is ezért aludt csak 1órát pedig 2,5 3-at szokott...mert köhög....
sok lenne a nyál?

KépKép
kaqk
Debrecen

Mesi egyben :)

időm ennyide lennék 1héttel idősebb :)

megyek képekért :arrow: aztán majd egyszer visszaolvasok :)

KépKép
viranka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: