A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Ja,még annyit akartam, hogy amikor a homeo-bogyós vizet adom RÉkának kanállal, megfogja ő is a kanalat, úg ytoljuk be a szájába. Persze a fele néha így mellémegy. Van hogy vmit a kezébe adok, hogy eltereljem, és suttyomba adom be neki kanállal a cuccot. Utána viszont rámar a kanálra, és ő dugdossa a szájába egyedül. Szerintem nem lesz gondunk a kanalas evéssel... :lol:

Hozzátápi:
Ismerőseim (szintén kisgyerekesek) javasolták, hogy próbáljak Rékának már most egy-egy kanál almalevet adni, mert hogy az lehet, hogy rendbe teszi egyből a pocakját, és lehet, hogy nem fog fájni neki tovább. De én ódzkodok még elkezdeni, úgy gondoltam, hogy 6 hónapig csak tejcsit kap. Pláne, hogy van is elég.
Szerintetek? Érdemes megpróbálni? Tapasztalt anyukák, ti mit javasoltok?

panna1

Panna! Semmi garancia, hogy nem fog fájni a hasa az almalétől, sőt, az almalé még akár meg is foghatja a székletét. Az anyatejnél nincs jobb neki még! Ha elég neki, akkor szerintem ne adj még mást! Ha pocakfájós még, akkor valószínű, hogy a kis bélrendszere még mindig nem fejlett rendesen, még időre van szüksége, akkor pedig ronthatsz is a helyzeten a korai hozzátápival. Ha majd az emésztése jó lesz, a pocija sem fog fájni. De ez persze az én véleményem. Én Daninak 4 hónapos korában megkezdtem a hozzátáplálást, de a mai napig bánom.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Dadomi! Köszi a tanácsot! Miért bánod Daninál a 4hós hozzátápis kezdést? VOlt valami rossz tapasztalat?

panna1

Panna, bár én nem vagyok tapasztalt anyuka, de már elég régóta hozzátáplálok. Én biztosan nem az almalével kezdeném, mert nagyon csúnya pocakgörcsöt okozhat, ahogy Dadomi is mondta, ha meg szeretnéd próbálni a gyümölcslevet, akkor inkább a sütőtöklével próbálkozz. Nekünk az jött be. Az alma és az őszilé végleg kilőve, borzasztó görcsöket okozott. :(

k.a.t.i.c.a

Boni! Bocs,hogy zargatlak, de továbbra is pihiszék ügyben kérdeznék. A ti nattou-tok összecsukható? A Brendonben itt Pécsen fogalmuk sem volt róla, hogy összecsukható-e, és ha igen, hogyan. Pedig a netes webshopban azt írják igen...

panna1

köszönjük a tanácsokat, akkor gyógyszeres hörgőtágító kizárva....

Jázminandi, Nektek amit írtál, receptes volt? Nem homeos? Mert akkor adható.

Mi a különbség az inhaláló cucc és a hidegpárásító között? mert árban rengeteg.... :?

Zsófi, szívesen :wink:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Apro! Homeos, recept nélküli. 3x5 csepp/nap.

Boni! Mi a mézeskalácsot megcsináltuk hétvégén, finom lett.

KépKép
jazmin2005

Panna! Először is azért mert így Dani 6 hósan abbahagyta a szopizást, és én ezt a korai hozzátápinak tudom be. Másodszor meg azért, mert amíg csak szopizott nem volt beteg, amint mást is kapott, azonnal beteg lett (gégegyulladás).

Apró! A hidegpárásító nagy mennyiségben dolgozik, a szoba páratartalmát növeli. Az inhalálóba kicsi mennyiség kell, milliliterek, és kizárólag inhalálásra jó. Más a funkciójuk.

dadomi

Sziasztok!

Köszönjük mindenkinek a gratulációkat a fogacskához! :D
Tényleg mi vagyunk az elsők? Zsófi, mintha írtad volna hogy nektek már kibújt egy fogacska....vagy rosszul emlékszem??
Örültem volna ha még 1-2 hónapot vár, nem a ciciharapás miatt, hanem állítólag akinek korán kijön a foga, az azt jelentheti, hogy nem lesznek olyan erős és jó fogai. Nem tudom mennyi igazság van ebbe...

Dadomi,
Köszi a biztatást, remélem tényleg ezután is fog szépen szopizni harapások nélkül! :)

Panna,
Akkor lehet hogy Rékának is hamarosan kibújik egy fogacskája, mert Virág is ugyanazt művelte! Nekem is sokszor rászorított a cicire, és nagyon fájt, de én is egy határozott 'nem'-et mondtam neki ilyenkor, és miután jól meglepődött, jött a vigyori.... :wink:
Xmas menüre én a következőt találtam ki:
Leves: tárkonyos csirke vagy sertés ragu leves
Főétel: Sajttal/sonkával/asztalt szilvával töltött és baconba tekert pipimellek, mellé krumplipüré és francia saláta
Desszert: beigli (anyum süti) és még talán sütök valami, ha lesz időm/kedvem

Kép
Kép
dia123

Jaaa, és ime a fülbevalós képünk! Már két hete van fülcsije :D
Kép
Kép

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Köszi a minitalit Annának és Mazskának. Sajnálom, hogy olyan korán eljöttem. Így is több, mint 5 óra telt el a két etetés között, de szerencsére Andris férfiasan viselte az éhezést. Jövő héten ismételhetünk!

Jázmin Andinak szeretném írni a szájpenészes kérdésére, hogy a bimbófájdalmat tutira nem az okozza. Nálunk volt Andrisnak szájpenésze, de az nem volt hatással a mellbimbómra. Viszont az elmúlt héten nekem is iszonyatosan fájt mind a két mellbimbóm és nem tudom, hogy miért. Semmi nem látszott rajtuk és azelőtt sosem fájtak. Szorgosan kenegettem őket minden szoptatás után Avent krémmel és egy hét alatt múlt el a dolog. Nem tudom mi lehetett. Arra gondoltam, hogy mostanában Andris sokkal erősebben szív és az viselte meg a cicimet.

szuszu

Köszi Katica neked is a hozzászólást, azt hiszem végleg le vagyok beszélve a korai almalevezésről...
Nem tudom, miért de Katica hozzászólását megint csak jóval később láttam, mint az utána levőket...Vagyis nálam nem jelent meg. Azt hiszem így szoktak kimaradozni a hsz-ek...

DIa! Ezek után kíváncsi vagyok, tényleg jön-e a fogacska... De nagyon vicces, hogy náatok is ugyanezt művelte Virág. Mármint, hogy szorítás-nem-vigyor... :lol:

A lányom téli álmot alszik. Délután másfél órát nyomot kint a levegőn, meg másfelet még miután behoztam. Most meg voltunk baba-mama tornán, és hazaúton (2 perc!) megint elaludt. Lassan egy órája. Na most kezd kajabálni, szaladok, megpuszilgatom...

panna1

Lányok, ezt az ínnyel harapást Enikő is csinálja már hetek óta, de remélem neki nem jön még a foga...

Amúgy megkapta ma a 4 hós kötelezőt, és képzeljétek, most először nem is sírt. Múltkor már eleve fáradt is volt, és már a mérlegen bömbizett. Most meg egy hangja se volt, mikor megszúrták se, csak utána az öltözésnél, mikor a sapka került sorra, de a sapka az mindig mumus ;-)

Ja, a méreteink: 7540 g és 65,5 cm

És én is úgy dönöttem, ha lesz addig elég tejem, nem adok neki 6 hós koráig mást...

yuyu79

sziasztok, csak gyors beugrás, köszönöm szépen a véleményeket (nagyon vaskalapos a dokink, csak a kiságyban lehet tartani a gyereket és had ordítson az a dolga felfogású :shock: :roll: )
dobok egy képet ha sikerül , télapos Levente :)) Kép
makadu

Akkora marha vagyok.
Sikerült a másolás gomb helyett a törlést megnyomnom és vagy 25 iszonyúan cuki képet és videót töröltem a gépemről.... :evil: :evil: :evil: A lomtárból meg hiába kattintottam a helyreállításra, eltüntette ez a szemét gép.
Volt köztük olyan, amikor Levi cumi nélkül alvás közben "szopizik" meg mosolyog. Ilyenkor úgy falnak mennék.

Viszont a kis drágám 2-3 napja kezdte el a hö-heö, há hangokat kiadni, szóval ez már folyamatos duma nem csak gí meg hasonlók. Olyan édesen hangicsál, próbálgatja a magánhangzókat, megeszem.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Makakdu, nagyon jó a kép, és olyan szép szeme van Levinek :-) Neki van már kiszemeltje?? ;-)

yuyu79

Másik LEvinek gratula a dumáláshoz :-)

Aproo, ez tényleg idegesítő lehet :cry: Ezek a hülye gépek :evil:

yuyu79

Sziasztok!

A délutáni séta Annával és Szuszuval nagyon jó volt - köszönjük. Januárba majd ismételhetünk. :) Mi még utána beugrottunk a munkahelyemre - Laura egész jól bírta - nagyokat mosolygott. Este pedig amikor megjött az észt tanárom, hangosan elkezdett kacagni vagy négyszer-ötször. Nagyon édes volt. Nem tudom nekem miért nem csinál ilyet... :?

Panna, én mezítlábbal csináltam a lenyomatokat - rá van írva a csomagra, hogy káros anyagokat nem tartalmaz. Utána meg lemostam neki a lábát. Nem lett semmi baja tőle. :)

Pihenőszék: nekünk Brevi márkájú van, lapra össze lehet csukni, mi is szoktuk vinni magunkkal, bevált. Gondolkozom most is, hogy kézipogyászként felviszem a gépre és akkor Frankfurtba bele lehet tenni, amig várunk a csatlakozásra - mert babakocsit nem kell vinnünk, az van már kint. (Én az Outletben vettem ősszel 13.000 Ft-ért)

Dia, gratula az első foghoz! :) Szép a fülbevaló is.

Levi is nagyon aranyos a rénszarvasos jelmezben.

Barbi, nem semmi ez a történet - azért elszomorító, hogy itt tart a világ. Viszont tetszik a hozzáállásod! Melyik gimibe jártál?

Kellemes estét!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

na sziasztok csajszlik!

itt volt barnus majd rakok föl képeket, de most nincs időm még...

a holnapi jógára lehet, hogy nemtudunk odaérni mert oltásra megyünk reggel, de a tranzitba mindenképpen megyünk!!
Vendég

holnap mikor lesz a tali a tranzitba??
megpróbálok elmenni mert apával 12kor nyakunba vesszük a várost aztán hajrá vásárlás.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Dia nagyon kis szép fülbevalója van Virágnak.

egy kérdés akinek tefal baby hidegpárásítója van vagy esetleg másmilyen: ha nem teszek bele minden nap friss vizet olyan furi illata van a párának amit nyomat, másnál is van ilyen?

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Köszi Mazska a pihiszékes infót! Esetleg annyit tudnál még mondani, hogy a Breviből milyen?

Réka megint kacagott. :lol: Fürcsi után az öltöztetésnél már nagyon nyűglődött, így énekeltem neki. A torkom jól kiszáradt, elkezdtem köhögni, mire ijedt arcot vágott. Mondom neki nincs semmi baj, kuc-kuc volt anyának. Na erre elkezdett kacagni. És még ahányszor mondtam neki, hogy kuc-kuc, újra rákezdte. Ez most több rövidebb kacaj volt, nem úgy mint tegnap. De azért jó. Úgy tűnik kellően fáradtnak kell lennie hozzá. Tegnap is este kacagott a fürcsi előtt...

panna1

Mazska, akkor én is csinálom neki mezítláb a lenyomatot...
Köszi!

Dia! Kukucskáltam Réka szájába, de még nincs kibújt fog. Nálatok a két alsó-első közül bújt ki az egyik, vagy hátrébb vhol?

panna1

Édes a Levi-rénszarvas is!
:lol:

panna1

tranzitban 13-órától vannak lefoglalva a kanapék, de ha valaki tud elöbb jönni szóljon , mert én is elindulnék hamarabb
Vendég

Panna,

Majd megkeresem a papirjat - de ilyen, mint itt a kepen van (csak nekunk kek van).

http://www.expressz.hu/baba-gyerek/buto ... 23448.html

Van hozza jatszohid is 3 figuraval.

Jo ejszakat!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Ha minden igaz Brevi Babyrocker - ez van a dobozán.

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Jó regeglt!

örülök, hogy jól sikerült a minitali, mégegyszer sajnálom, hogy nem értünk oda, de majd a következő..

annyi mindent vásároltam a vásárban.. meg forraltboroztam is..pici fiam meg végigaludta még pici fiamnak is vettem egy xilofont akkorákat nevet amikor elkezdek neki játszani rajta...
http://fakopancs.hu/metalofon-oktavos-sarga-p-1743.html

tuti még egyszer visszatérek oda!

mazska össze lehet csukni úgy, hogy az elején a fekete résznél ki lehet húzni a tartót és egybásra csúsztatni.. így kisebb lesz de igazából így a lapjában tudod betenni a kocsiba mert az alsó íve nincs annyira kinnt..

többieket nem tudom hogy lehet összecsukni

naggyon édi a rénszarvastestvérünk!!!!

én sem az almával kezdem mert anyukám is mondta hogy hasgörcsöket okozhat meg foghatja a székletet is.. én valósziínű burgonyával kezdem, réhen mifelének azzal kezdtek)meg sütőtökkel.. múltkor kaptunk egy csomót mondom mi a szart csináljak vele.. és elkezdtem felkarikázni, hogy megsütöm de előtte nap is ettük.. és kigyúlt a fény: lefagyasztottam a megpucolt szeleteket ZSigmondnak tökéletes lesz ha a hozzátápit elkezdjük

Cebion cseppeket mi is szedjük már 4 hete jelenleg kicsit szüttyög, szívni napi egyszer szoktam lefekvés előtt de szerencsére nem lett beteg jobabn szóval én február végéig tuti adom

:lol:

éééééés tegnap fiamat fényképezem telefonnal, hogy legyen új háttérképem tádám!

játszom a kockávalKép
és akkor elindulok Kép
láblendítés Kép
nem adom fel Kép
mindjárt átérek Kép
na és végre átfordultam (4. alkalommal)
Kép
Vendég

Halihó!

Boni, gratula!

Xilofont én is én is, bár a múltkor furulyáztam Levinek és annyira megijedt tőle, úgy sírt.
Hát ezért tanultam én 5 éven keresztül? NA, valamelyik nap még megvillantom neki a citeratudásom is....hátha, bár 10 éve nem is volt a kezemben..... :roll:

Levi-drusza írtó cukkancs!

Nekünk is kék Brevi, összecsukható és nagyon szeretjük, bár képzeljétek, már 2x szedtem össze Levit úgy róla, hogy lefelé kitornázta magát és már a lábai majdnem a konyhakövön voltak, csak sajna bekötve meg nem szereti....

A hülye gépünk kb. 10 percenként meghal, mert car a vinyó, és most 4. alkalommal is fénykép és kisvideó feltöltés közben tette, így kb. 80 kép és 15 videó törlődött eddig. Csak az tart vissza, hogy a kukáig rugdossam ezt a cart, hogy akkor nem lesz babanet. :cry:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Lányok, jógára oda lehet menni hamarabb szoptatni?

sushy

Jó reggelt!

Van valakinek Dyras ultrahangos párásítója? A vaterán találtam, újat, és elég olcsó, csak nem tudom, meg merjem-e venni. A sógornőmnek lenne, 7 hónapos terhes, és panaszkodott, hogy száraz náluk a levegő.... Vagy más ötlet, hogy mit lehetne venni kismamának karácsonyra??

yuyu79

Nagyon ügyes Zsigi :-D

yuyu79

anna, igen bár gondolom már ott vagytok

képzeljétek alig pityergett a szuritól a kis hősöm , de el vagyok kámpficsorodva, mert azt mondta nem igazán hízik(kétes múlthavi és ehavi mérések)...megint mérni kell és egy nap 750-800milit meg kelll egyen klönben ki kell egészíteni...szerintem meglesz de ha nem akkor aszomszédasszonyomtól kunyizok...ő tejleadó volt...én is és apukája is apró babák voltunk sőt engem évvesztesen sem akartak elsőbe engedni mert nem értem el a kötelező súlyhatárt...
jön valaki tranzitba?
Vendég

Julcsi! Meglestem a vaterán a hidegpárásítót, így képen jónak tűnik, nekünk van most már több Dyras cuccunk, és nekem nagyon beváltak. És szerintem tökéletes ajándék, főleg egy kismamának! A mi párásítónk belseje is ilyen, szerintem túl sok különbség nem lehet köztük. Ja és az ára is kedvező, mi majdnem duplájáért vettünk :?
Mecsi! Elvileg cserélni kéne a vizet, hogy friss legyen, de én sem szoktam mindig, bár nem éreztem, hogy fura szaga lenne. Bár a mi párásítónkon van valami Ózon funkció, ami elvileg bacimentesít, lehet, hogy ezért nem érzek fura szagot. A tieteken nincs ilyen?

dadomi

Szuszu! Köszi a választ a szájpenésszel kapcsolatban. Tényleg nincs neki, ma voltunk oltáson és megnézettem a dokinővel.

Zsófi! Elmolyoltam vele este egy darabig, de sikerült megrendelnem a bögrét. Kiváncsi vagyok nagyon az eredményre.

Csináltam tegnap a csajokról közös télapós sapis képet, azt raktam a bögrére.

Kép

Még múltkor mondta a dokinő, csak elfelejtettem írni, hogy Vikinek most még befelé forduló a mellbimbója, ha így marad még 3-4 hónapig kezdjem el törölközővel körkörösen masszírozni, hogy majd ő is tudjon szoptatni :shock: .

KépKép
jazmin2005

Erre ilyen korán gondolni kell?? Nem semmi... És a masszírozás segít?? Nem hallottam még ilyet...

yuyu79

Julcsi! Ez majd úgy 20-25 év múlva kiderül. :D

KépKép
jazmin2005

Sziasztok!

Makadu: Nagyon helyeske Levi-baba! :)

Boniko: Gratula az átforduláshoz! Mi még nem csináljuk, de szerintem hamarosan menni fog. Hanna már mind a 2 oldalára fordul és nagyon küzd, de még nem sikerült egyszer sem.

Dia: Nektek pedig gratula a fogacskához. Nálunk is mindent rág a kiscsaj és mostanában tépi a cumit. Múlt héten voltunk oltáson, akkor megnézte az ínyét a doktornő és mondta, hogy hamarosan számíthatunk mi is az első fogacskára, mert teljesen fel van puhulva és fehér.

Kicsit elkeseredtem, amiket a hozzátáplálásról írtatok, mert nekünk sajnos muszáj lesz elkezdeni. Már napi 2x kell tápszer. :( Most kicsit el is bizonytalanodtam, mert nekem a dokinő és a védőnő is az almát javasolta. Szerintetek akkor inkább sütőtökkel kezdjük?

Ja a lényeget nem is írtam. Biztos emlékeztek, hogy alváslaborba kellett mennünk a Hannával, mert rengetegszer becsippant a légzésfigyelő. Egy hónapja voltunk a Heim P. kórházban és szerencsére SEMMI BAJ! Nagyon megkínozták a Manót, de a lényeg, hogy minden OK. Ja és a vicc, hogy a vizsgálat óta egy riasztás sem volt!

Cs.

Kép

Kép
csimby

sziasztok!

na, most értünk haza nem régen a nagy ügyéntézős-sétálós mókából! :( jó hideg van kint, és a szél is nagyon fúj!

JázminAndi, nagyon jó a kép a csajszikról! nekem ma írták, hogy legyártották a motyót, így várom, hogy mikor jön a futár, de gondolom, hogy már csak holnap lesz belőle valami!? vagy!?

Cs-andi, gratulálok a kis hősödhöz oltás ügyben, az pedig, ha pótolni kell, talán nem olyan nagy tragédia, én tudom, hogy milyen érzés lehet, hogy ezzel kell szembesülni, mert nekem már lassan 4 hónapja ez van! :( és amúgy az mit jelent, hogy kétes mérés?

de már megbarátkoztam a gondolattal, és lehet, hogy most haragudni fogtok, vagy hülyének néztek, de én nem látom ennyire tragikusnak a hozzátáplálást. úgy vagyok vele, hogy a legjobbat szeretném én is Beninek, és, ha most az anyatejem nem elég, akkor adok mellé tápszert, vagy adok mellé most már egyre bátrabban gyümit, és ugyanolyan szépen fejlődik, sosem volt még beteg, pedig mindig azt mondják, hogy az anyatej megvédi őket, hát gondolom, hogy ez sem szentírás!? a lényeg, hogy, ha kell, akkor kell, csak az ő érdekeit kell nézni, és, ha már túlvagyunk azon, hogy rossz anya vagyok, mert nem tudom táplálni a gyermekem, nálam sajna ez is eszembe jutott, akkor viszont hajrá! régen is ettek a babák mindent, és felnőttek szépen! a másik meg, hogy pl. JázminAndi most a második babónál milyen klasszul járt, tud szopiztani, Cintusnál meg még gondok voltak. én hiszek benne, ha legközelebb már én sem görcsölök rá, akkor nekem is több tejem lesz! ;) fel a fejjel csajok!!! ;)

Csimby, az almát szerintem megpróbálhatod, bár, ha vannak gondok a kakival Hannusnál, akkor lehet, hogy jöbb, ha mondjuk kajszibarack levét adod, az állítólag lazítja a székletet! de a hasfájás elvileg már nem játszik náluk, hiszen egyre érettebb a bélrendszerük, nem?

és örülök, hogy minden negatív lett az alváslaboros vizsgálaton! ;)

Boni, gratulálok Zsiginek, nagyon kis ügyes fiú! :)

egyébként párásításnak az is ajánlják, hogy oda teregess, ahol a baba alszik! :) persze, ha mondjuk van helyed abban a szobában! :D mi még nem használunk, mert nem távfűtésben lakunk, de ott emlékszem, hogy iszonyat száraz volt a levegő! :(

minitalisok nem csináltatok képeket!?

Mazska, sajnálom, hogy nem jött össze a talink, jó utat nektek, ha addig már nem "beszélnénk"!

Makadu, nagyon édes Levi-rénszarvas-baba is! annyira cukor ez a ruha! itt a Tescoba ezt a rucit már biztosan elkapkodták, mert én már csak mikulásost kaptam!

Aproo, Levinek lehet, hogy még nem jönnek be a magas hangok, és ezért sírt a furulyára!? nálunk apája nyávogott neki a minap, és azon is nagyon elkámpicsorodott a lelkem!

Dia, nem tudom, hogy én Zsófi, vagy másik Zsófihoz szólt a kérdés, de nekünk biza még nincs fogunk, nem, hogy egy, de még egy negyed sem! ;) viszont kézrágcsálás megy ezerrel nálunk is!

na most szaladok, mert sír a babóm, remélem, hogy senkit nem bántottam meg a véleményemmel, illetve nem szándékoztam senkit sem megbántani! én így gondolom, más lehet, hogy tök másképpen, a lényeg, a lényeg, a babáknak jó legyen! ;)

ja és egy utolsó vigyori kép rólunk:

Kép

sophie27

sziasztok
nagyon régen voltam itt, de sajnos nem nagyon tudok netezni mostanában. meg ha olvaslak is titeket, irni már nem tudok általában.
nálunk is megy a mindent a szájunkba veszünk és nyáladzunk ezerrel dolog. Védőnő szerint már két hónappal a fog kibújás előtt lehetnek ezek a tünetek, szóval biztosan viszket neki az inye és azért töm mindent a szájába.
Viszont nálunk az a napirend mostanában, hogy nem tud elaludni magától és ezért reggel is és este is, amikor már nagyon nagyon fáradt, lenyom egy jó fél órás sírást-hisztit és csak utána alszik el. Az alvásai meg csak 30 percesek, szóval napközben összesen kb. 3 órát alszik 30 perces blokkokban. Éjjel viszont alszik 5+3 órát, és 6-kor már magyaráz és viribel reggel.
Vannak napok mikor egész nap sír, valszeg az időjárás+a fogak miatt, na olyankor kicsit idegileg kikészülök.

sajnos én nem tudok menni a találkozókra a Tranzitba, mert anyukám csak csütörtökön ér rá, hogy nálunk legyen.

Csabi egyfolytában fel akar ülni, hasizomból nyomja magát állandóan, nem lehet már fektetni, mindig ülni akar. Átfordulni még csak próbálkozik, de nem megy neki egyedül.

szopizás nálunk 2-2,5 óránként van, ezen nam nagyon tudok változtatni nála. ez van.

hozzátáplálni én is csak 6 hónapos korától szeretnék, pedig anyukám is mondja, hogy minket a tesómmal már 3 hónaposan főzelékkel etettek. szóval régen más volt a trend.

mindenkinek gratulálok a babájához, tündériek és édesek.

puszi nektek!
Lei
lei

Édesek a fotók! A Beni vigyor, meg az is ahogy Zsigi átfordul. Ja, és Jázmin-Andi a lányaidról ne is beszéljek! Édesek lesznek a bögrén, az tuti.

Hát ZSófi, nem tudom hogy a többieknél mi van, nálunk még mindig van hasfájás sajnos. Most a Sab csappel próbáékozok, azt még eddig nem próbáltuk...

panna1

Sziasztok!

Boni! A mézeskalácsházikó hogy ragad össze? Ennyi tésztából hány házikó fog kijönni?

BArbi te is segíthetsz! Ezekben nagymester vagy!
A nagylányommal, meg a fiúkkal mindig szoktunk valamit ügyeskedni karácsonyra. Volt már gyönygyragasztás üvegre, üvegfestés, szalvétaragasztás dobozra, képkeret saját rajzzal, idén még nem találtunk ki semmit. A selyemfestés tetszene Dodonak, de én tartok tőle. Ez a mézeskalácsházikó viszont tetszene.

Mindenkinek jó készülődést!

Bözsi
eviragos

Zsófi! Egy barátnőm az első gyerekét 3 hónapig tudta szoptatni, a másodikat meg 19 hónapig! Szóval lehet, hogy majd a tesót(tesókat :wink: ) még 2 évesen úgy kell majd "levakarni" rólad! :lol: Hozzátápival kapcsolatban én csak a saját tapasztalatomat írtam le, nem szentírás. Én tényleg a korai hozzátápihoz tudom kapcsolni Dani gégegyulladását, mert előtte nem volt semmi gond. Meg nekem is sokan dumálták, hogy kell adni a gyereknek mást is már meg egyebek... :? Aztán a másodiknál már határozottabb voltam, nem hagytam, hogy ebbe beleszóljanak.
Viszont az is hülyeség, hogy az anyatej megvédi a babákat a betegségektől. Dominik 1 hónaposan elkapta Danitól az influenzát, annak ellenére, hogy csak szopizott, és utána meg bérletünk volt a gégészetre sokáig. :roll: Nála ezért is akartam minél tovább kitolni a csak anyatejes időszakot, szerencsére sikerült.
Én alma helyett az őszibaracklevet ajánlanám, ha szép fokozatosan adjátok, kisebb az esélye, hogy bajt csinál. Székrekedést tuti nem fog csinálni. Nem kell első alkalommal egy fél üveggel meginnia a babának, először egy kis kávéskanállal, aztán szépen lehet emelni az adagot. A kajszival (sárgabari) vigyázzatok, attól fájhat a hasa, az őszibarack az más!
De a legfontosabb, hogy a baba mit szeretne, ha még ellenkezik az hozzátáplálástól, akkor nem kell kétségbe esni, kell várni még és később megint megpróbálni. Tudják a babák, hogy mire van szükségük! :wink:

dadomi

Még annyi, hogy a fél éves kort tényleg érdemes kivárni, ha csak anyatejet kap a baba.
Ne ijedjetek meg, ha nem hízik már olyan ütemben! Ez természetes. ZSófi másfél, 1-1 kilót hízott az első három hónapban, most meg 30 dkg-ot. Amíg kiegyensúlyozott, látszik, hogy nem éhes egyfolytában, ne gondolkodjatok azon, hogy mást is kéne adni! Most kezd éjjel is fölkelni nekem Zsófi, de nem baj, lényeg, hogy az egész napra vetítve meglegyen az adagja. eddig sosem kelt föl éjjel. Majd visszaáll később! Ezért nem kezdem el a hozzátáplálást.

Persze Zsófinak is igaza van! És azért megnyugtató, hogy a mai tápszerek rendkívül korszerűek!

azt talán nem tudják, amit az anyatej és aminek a jó hatását most én is tpasztalhattam. Képzeljétek! Iszonyú beteg voltam. VAlami vírusos vacak elkapott. De az anyatejbe bekerülhettek a zervezetem által terelt immunanyagok és ZSófi egyáltalán nem kapta el! Mikor az egyik nagygyerekem bárányhimlős volt, a kicsi akit szoptattam teljesen védve volt az anyatej miatt. 2 pöttyel megúszta és immunis lett egy életre! :D
A legkisebb fiamat 8 hónapig csak szoptattam, nem erőltettem a kaját neki, mert nem igényelte. Szóval ez sem gáz! Viszont a középső 5 és fél hónaposan már kinézte a szánkból az ételt. Őt már akkor kínálgattam. Két héten sem múlik semmi.

A sütötök nagyon jó ötlet! Higítható anyatejjel! VAgy, ha főzeléknek kell, krumplival. Aki édesen akarja adni, almát adhat hozzá. MIndenre jó. A banánnal azt mondják újabban, hogy vigyázni kell. Viszont a spenót hamar adható és sok a vas benne. Tudom még korai, de ha majd ott tartotok a jégkockatartó megint nagy szolgálatot tehet. Én abban fagyasztgattam a kis adag főtt - darált pipihusit. Egy-egy kocka a főzibe mindig jól jött. De majd később- Nyithatunk egy babakajás topikot is!

NA, tényleg megyek, mert még teregetnem kell! Kép ZSófi hintázik
eviragos

Sziasztok!

Még nem volt időm visszaolvasni csak gyorsan a mai jógás és Tranzitos képek:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

szuszu

Jók a talis fotók! És a Zsófi hintázósa is!Ezt a hintát mennyi idős kortól lehet használni? A lábikának meg a gerincnek nem tesz rosszat?

A gyerkőcök egytől egyig gyönyörűek, de tényleg. Én csak csodálkozik, hogy hogy létezik ilyen, hogy mindegyik augusztusi baba csodaszép!

panna1

sziasztok
köszi a dícséreteket-jól esett....
Yuyu még nincs kiszemeltünk, sőt még Őt sem szemeltétek ki... :cry: :)

az alamlé nálunk is görcsöket okozott, az amúgyis hasfájós babusnak

tök szépek a babusok...hmm....
makadu

Makadu, de nekem tetszik a kisfiad, nagyon helyes, majd megmutatom Enikőnek :wink:

yuyu79

mindenesetre nekem kicsit mumus a tápszer,szóval ha nincs elég akkor szerzek anyatejet csak a leges legvégső esetben adnék neki tápot.de én úgy érzem, hogy megeszi 7-800-akat persze majd ha mérem akkor tudok boztosatde ha csak 650-700 jön össze akkor inkább napokig csak cicizni fogunk ha kell félóránként, hogy több tej képződjön mert szerintem ez még serkenthető azért nem az a helyzet mint zsófinál, hogy 50milit cicizik alkalmanként, hiszen azt persze hogy ki kell egészíteni!!azért is keseredtem el , mert csalódás volt azért mivel szemmel látható, hogy hízik így, hogy én egész nap nézem a babát és kedden anyámék is pont kiemelték, hogy mekkorát nőtt egy hét alatt!!
na mindegy majd a mérleg megnyugtat és a dokit is helyre tehetem vele...
zsóf, azért kétes a mérés mert félig felöltözve nem ugyanabban a ruhában...múlthónapban nem lett levonva a ruha kb. mostmeg lelett és az is kb., saccolt!!szóval ez elég távol van a pontosságtól és ha az igazság 200 egy hónap alatt akkor az még szerintem ok lehet...eddig 100-akat hízott hetente és mostanábn többet kalimpál, húzóckodik stb...
de majd holnaptól meglátjuk...snikykém kölcsönadja a mérlegüket...és már most
HÁLÁS VAGYOK ÉRTE!!!!!
Vendég

Csandi, szerintem egyelőre ne aggódj, ha kicsit kevésm akkor gyakrabban tedd mellre, szerintem is meg fog ezzel oldódni a probléma.... ha egyáltalán van probléma. Nem tudom mi ez a saccolgatás nálatok, nálunk meztelenül mérik a babákat. De még így is számíthat, hogy mennyit evett és mennyivel előtte :roll:

yuyu79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: