A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Juji Nemsokára március lesz, és láthatod. Nagyon hamar, gyorsan megy az idő. És már csak 2 hetet dolgozom :)
Mikor lesz a babatalálkozótok? Megvan már az időpont? Mikor ne szüljek? :roll: Tervezitek már, hogy mikor jöttök és meddig maradtok?

Kép

Kép
rszg

Jó reggelt Csajszik :)!

Adryn: nekem a doki külön felhívta a figyelmem, h hagyjam abba a 22. hét környékén (ezt mondta a védőnőm is), mert állítólag elég az a vitamin amit beviszel a változatos(!!!) étkezéssel. (ekkor mondtam neki, hogy a csoki+hús+joghurt sztem nem annyira változatos!:D) Mostmár én is csak úgy szedem, h amikor eszembe jut! Nem hiszem, hogy (azonívül, h óriásbébid születik) túl sok hátránya lenne a vitaminnak, de azért én maradok a változatos étrendnél inkább!
Erpé: Nem csak a súllyal van gond (sztem 16 kilót már ne nagyon emelgess), hanem hogy hogyan emeled meg! Ha már a szervezeted is jelzett, akkor nem kéne mostmár emelgetned Samut!!!
Tessza: Tök jó, h ennyi mindent kaptok! Mi is kapunk majd rucikat, de más egyebet nem igazán tudunk majd örökölni, mert csak 5 hónap korkülönbség lesz öcsém fia és a miénk közt.
Bea: Drukkolok, hogy sikerrel járj!!! Próbálj ne (sokat!!!) idegeskedni!!

Szép napot!
Vica
wicca

Rszg: Én már mindenhol érzem :D, sokszor érzem egyszerre fenn és lenn, ilyenkor gondolom nyújtózkodik vagy v.mi hasonló :D:D:D:D!

Szép napot!
Vica
wicca

Jó reggelt mindenkinek!

Tessza lehet hogy félreérthető voltam a szombati veszekedést illetően, de nem a párommal hanem az én apukámmal veszekedtem :( Szóval a gyerek nagypapájával. Szerencsére az én férjem nem ilyen, vele nem is lehet veszekedni, inkább a hallgatag és magába fordulós típus, meg nem egy hirtelen haragú ember :)

Erpé én már nem nagyon emelgetem Bulcsút, mondjuk én amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, akkortól fogva szoktattam hozzá, hogy egyedül menjen a lépcsőn fel és le, csak a kezét fogom. Mert hát a harmadikra felcipelni nem könnyű és nekem már nem is szabad. Az etetőszékbe is be és kiszáll, csak biztonságnak vagyok ott, nehogy esés legyen belőle. Fürdetést megoldja a párom, szóval csak akkor kell emelnem, amikor napközben leteszem aludni a kiságyba.
Igaz Bulcsú szerintem még mindig csak olyan 11 kg körül van, Samu azért már elég nehéz, tényleg csak akkor emeld meg ha nagyon muszáj :wink:

Katka ez megint nem egy könnyű döntés lesz, de ha tényleg jobb lenne Győrben egy darabig akkor megfontolandó, és hát biztos attól is függ, hogy a gyerkőceid hogy bírják a változást :roll:

Nekem a mai napom sem indult jól, kezdték a gyerekek a hisztikkel, aztán meg én is ideges vagyok a szerdai vizsgálat miatt. Remélem nem nyíltam tovább.
Meg a dokimat is fel kell hívnom még délelőtt hogy mi lett a tenyésztés eredménye, remélem nincs semmi fertőzésem, mert különben jöhet az antibiotikum :(

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Rszg én is már egyre feljebb érzem a mozgását, de tegnap persze egész nap a hólyagomat nyomta :evil:
Ha bekeményedik a hasad, akkor szinte az egész hasad kemény, illetve nekem inkább csak alul, de teljes szélességében. Ha meg feszíti a baba, akkor nagyjábal lehet érezni, hogy kinyomja a hátát vagy milyét? :D Szóval én is sokszor megnyomkodom, hogy ez most a baba, vagy egy keményedés :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Vica: Ne idegeskedj!!!!! Nem lesz baj, nem nyíltál tovább!!! tessék pihenni (amennyit csak lehet!!) és pozitívan gondolkodni!!! Hidd el leghamarabb csak február közepén bújik ki a bébikéd :)!!

Szép napot!
Vica
wicca

Nekem a keményedésnél van egy olyan fura érzés is (el nem tudnám mondani, pláne leírni!) és hallom, hogy egészen másképp veszem a levegőt is!

Szép napot!
Vica
wicca

Wicca jól mondod valami fura érzést én is érzek olyankor, mintha nem tudnék rendesen levegőt venni.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Köszi! Akkor jól gondoltam! Tényleg nem keményedek. kop-kop-kop. Csak a bújásokat érzem! :D

Kép

Kép
rszg

Szép napot Lányok!

Kedves újdonsült feleség: Nagyon sok boldogságot kívánok nektek, gyönyörűek vagytok és voltatok! Mókás lehetett az oldalbabökés. Anyósod meg igazán figyelmes volt, elhiszem, hogy meghatódtál. Miki ruhás fellépés jó lehetett!!! Én végig szedem az Elevitet és a szoptatáskor is fogom. Mesélj majd az uh-ról!!!

Vica, nagyon sajnálom a veszekedés, remélem most már jobb hangulatban vagy. Van, hogy sajna összejönnek a dolgok, de ahogy jött úgy meg is oldódik minden. Sajnos nagyon ismerős ez a nem pihenem ki magam és amennyire imádom a terhességet, annyira szeretném már, hogy a kicsi meglegyen, mert folyton azon agyalok én is, hogy alig jut idő a kis pocilakóra és nem pihenek stb. Éjjel alig alszok 4 órákat, mert a Domcsi megint nyugatlan éjszaka és van, hogy fél óránként kell mennem hozzá, mert ilyenkor csak én vagyok jó neki.

Erpé, igen én még bőszen emelgetem a gyerkőcöket, leginkább a Domcsit ő nagyon nagyon kéretőzik föl és állandóan az ölemben szeretne ülni, úgy hogy a pocimnak dől.

Rszg, nagyon tüneményes a szoba, ügyesek vagytok! Csodálatos birodalma lesz Máténak!

Katka, amilyen jó megoldásnak tűnik a költözés annyi nehézséggel is jár, de ahogy vki írta, próbáld a lányokkal is megbeszélni. Ők vajon mit szólnának hozzá?

Tessza, nálunk nem fordult elő fémallergia szerencsére. Örülök, hogy ilyen sokmindent kaptok majd, azért jó hogy ezekre nem kell költeni. Vmikor mi is megyünk Pestre és beszerezzük a kicsinek a kiságyat és egyéb apróságokat.

A mi hétvégénk szuper volt. Szombaton végigjártuk a dédiket, találtoztak anyukámékkal, az öcsémmel, keresztanyámékkal. Hihetetlenül élvezték az egész banzájt. Meg a sok ajándékot. A szombat nagyjából el is ment a rokonlátogatással.
Tegnap anyóséknál voltunk, gyerekeket ott hagytuk és leléptünk karácsonyi ajándékvadászatra. Sikerült is mindent megvenni, sőt végre mi is vettünk egy új szőnyeget a nappaliba. Jó vastag és puha. GYerekek azon hemperegtek egész este. Ja és mi is a Diegoban vettük.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Vica, naná hogy megy a drukk! Biztosan nincs gond és nem nyíltál tovább.

Szerencsére én sem nagyon keményedek, még nem is vettem be magne-t vagy hasonlót.

Nagyon nyugis a kis pocaklakóm, vagy anno az ikrek mozgásához tudok csak viszonyítani és az bizony ehhez képest egész napos bokszmeccsek és kalimpálások tömkelege volt. Azért szerencsére mindig jelez, hogy odabent bizony lapul vki.

Én már a jövő heti 4D-t várom nagyon!!!

Bea, nagyon megy a drukk, remélem sikerrel jártok!!!!

Kép
Kép
Kép
tencsi

Sziasztok!
Igen, pont ezt szerettem volna írni: hogy nehéz lélegzetvétel, de kezdem az elején:
ha feszülés: akkor nekem csak 2 oldalt, vagy egy oldalt, a hasam szélén.
A keményedés az olyan, hogy a férjem, vagy barátnőim megsimitja a hasam, és ők is érzik, és azt mondják: Te jó ég, mint egy kőfal!! Kemény, mint a beton, és ez kívűlről is nagyon-nagyon érezhető. Mintha az embernek kőkemény hasizma lenne.Nekem egészen majdnem a mellemig, egészen lentig, és oldalt is egészen szélesen akkor. Érzem, hogy a méhem kőkemény falú lesz, és igen, ahogy írtátok, levegőt venni is nehezebb. És ez kellemetlen érzés, eléggé, és nem 2 percig tart.Néha 20 percig, de volt, hogy majdnem fél nap. Nekem a dokim azt mondta, ha napi 10-nél nem több, nem árt. Nekem volt, h veszekedésre keményedett meg, és érdekes, ha órára kell kellnem, és sietnem kell,és stressz van, néha akkor szokott. Egyszer amikor kicsit megemeltem magam, akkor a 2 oldali feszülés volt.
Szóval, szerintem, ha nem vagytok benne biztosak, h keményedés, kérjetek meg valakit, hogy simitson meg Titeket.Kívűlről is érezni fogja a betonságot :)) Az egész pocitokon, alig kell hozzá érnie. Alapban valamennyire puha a hasunk, gondolom, ahol épp nincs benne a baba :)
Adryn: csini volt nagyon ez a barackszínű ruha!
Győr: győri vagyok, hogy jobb-e vagy rosszabb, mint máshol, minden viszonyítás kérdése:)Most itt is mindenhonnan több ezer embert küldenek el a munkahelyekről...
Más témák nem jutnak eszembe, hogy miről írtatok.
Köszi a vitaminos válaszokat.
Mindjárt küldök pocifotót...
Volt egy bnőm, aki teljesen vitaminok nélkül egy 51 centis, 3 kg-os édes, egészéges kislányt hozott világra, és én is kb. ekkora bébit szeretnék, ha lehet:) Aztán kint még növögethet. De persze az a lényeg, hogy a babónak jó legyen, és minden úgy legyen, ahogy neki jó:)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Kép

mindenki azt mondja rá, hogy hatalmas, meghogy azthitték köv. hónapban szülök... :roll:
Szerintetek?
Küldök egy pár nappal fogamzás előtti fotót is/esküvő/ viszonyításnak.
ja, írni szerettem volna, vica, tök szép vagy az esküvői fotótokon, nagyon szeretek esküvői fotókat nézegetni, ahol sugárzik a boldogság a párokról:)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

A terhes vitaminhoz még annyit mondanék, hogy nekem is mondták anno mikor Pannával voltam terhes hogy azért nem szednek néhányan vitamint, mert attól félnek hogy óriás lesz a baba :shock: Szerintem ez hülyeség, úgyhogy remélem egyikőtök sem ettől tart. Pannával végig szedtem, fogantatás előtt már hónapokkal elkezdtem, minden nap bevettem egyet és 38. hétre született és csak 2740 gramm volt. Amúgy meg néhány fejlődési rendellenésséget meg lehet vele ugye előzni, igaz ez a terhesség elején való szedésre vonatkozik, de gondolom ezt mindenki tudta :wink: Úgy tudom ilyenkor már csak a vitamin szükséglet fedezésére és a baba megfelelő fejlődésére való, de ártani bizti nem fog.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Kép

Esküvőiben

pulcsi

Pulcsi, szerintem nincsen hatalmas hasad, szép kerek formás! :wink:

Kép
Kép
Kép
tencsi

Pulcsi hát nem pici a hasad, de nem is túl nagy, szerintem ne aggódj, mindenkinek más. :wink: Nekem pl. nagyon kicsi hasam volt Pannával, doki azt hitte hogy valami baj van vele.
Amíg a doki nem mondja, hogy túl nagy addig gond nincs.

Ja és nagyon csini vagy az esküvői ruhában :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Katka: "komoly nehézséget jelent a járás. Csak totyogok, mint egy pingvin... Szerintem így a terhesség végén kellene éreznem magam és nem most." -akár én is írhattam volna.
A lakásban nem érzem magam olyan nehéznek, de az utcán közlekedve én is lassulok, kapkodom a levegőt, többet keményedek. A válltáskám pedig már komoly tehernek számít. :shock:
Én a többedik terhességnek tudom be, merthogy a hasam is kb két hónappal előbb kezdett nőni, és a nagy hassal járó kellemetlenségek így már sokkal előbb jelentkeznek. Anno így 28. hetesen még vígan rohangáltam egy icipici pocakkal. Na de sebaj, majd túlleszünk. :roll:
Ez a Győrbe költözés első ránézésre jónak tűnhet, de az iskolaváltás - a hazai viszonyokat ismerve - macerás lehet. Lányaid mit szólnak? Örülök, hogy jól telt a hétvégétek! :lol:

Erpé: én a kezdetektől nem emelgetem Lucát biztos, ami biztos alapon, egész jól megértette, hogy miért nem. Egyszer volt egy hiszti, mert a megszokott módon akart az ölembe ülni, de már éreztem, hogy ez nem jó, akkor mondtam neki, hogy annak idején, mikor ő volt a hasamban, rá is nagyon vigyáztam és most erre a babára is ugyanúgy kell vigyázni. Elfogadta, és más összebújós technikákat fejlesztettünk ki, és olyan jól esik látni, hogy félti a pocimat. De a közelségeink száma nem csökkent. :wink: De van, aki végig emelget, én nem mertem.

Adryn: Dániában fogtok élni ugye?

Keményedések: amikor nem csak a has, hanem a gyomortájék is befeszül. Elvileg napi tíz még normális. Nekem még soha nem volt érkezésem számolgatni, pedig én is egyre többet keményedek. 8)

Vitamin: az én dokim azt javasolta, hogy a terhesség előtt+első trimeszterben naponta szedjem, de ezt követően hébe-hóba, ha nem akarok elefántbébit szülni. És manapság tényleg sok nagyon-nagy baba születik, szóval meggondolandó.

Nálunk a hétvége a Mikulás jegyében telt, nagyon jól sikerült, szombaton az Állatkertben voltunk, az ottani Miki felejthető volt, tömeg és a rengeteg promóciós anyag amivel ilyenkor is letámadják a kicsiket, eléggé kiábrándító, viszont csodás idő volt és lányom javasolta, hogy miki helyett inkább az állatokat nézzük. Nagyot sétáltunk, én inkább csak vontattam magam. :oops: Tegnap pedig barátaink jöttek gyerkőceikkel, és "véletlenül" erre járt az igazi Mikulás. Volt nagy meglepetés, a gyerekek tündériek voltak. :)

Szép napot mindenkinek!

marq
Kép
Kép
marqueza

Nemlajos, nem is tudtam még gratulálni a konyhabútorhoz! Nagyon örülök, hogy sikerült megrendelni és a költözés dátuma is ki van tűzve.

Képzeljétek pozitívan csalódtam a bölcsis Mikuban. Kaptak egy nagyon szép kis porcelán bögrét, abban volt egy kisebb fajta Tibi csoki Mikulás és egy hatalmas narancs. Rosszabbra számítottam.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Olyan kíváncsi lennék mire alapozzák ezt a vitamin=óriásbébi szöveget egyes dokik, szerintem hülyeség, de ilyesmin már fel sem húzom magam.A gyógyszer amit a cukromra szedek elvileg nem szabad terhesség alatt, holott van jó néhány ismerős, akinek semmi baja nem lett(babáknak sem)ellenben az aztán pozitív, ha valakin terhesen kezdenek inzulinnal kísérletezgetni, vagy kínlódik a magas vagy alacsony cukorral.A gyógyszer olyan szépen szinten tartja a cukrot.Nem igazán merem abbahagyni, pedig a doktornő azt mondta 6.hónap után abbahagyhatom(a másik, hogyha már eddig szedtem, eddig is bőven lehetett volna baja a babának, nem?Áááááááááááááááá)
A mostani terhelésem még jobb lett mint a múltkori:éhgyomri:4,1, 1 órás:6,4, 2 órás:4,6
És 6. hónap, és még mindig nem vagyok elég okos, félek, hogy többet ártok a gyógyszer abbahagyásával, mint a szedésével. :roll: Nagyon nehéz döntés. :(

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok,

Köszönöm a jó tanácsokat. Lányokkal tegnap beszéltem az ötletről, de kapásból elsírták magukat, pedig arra rá sem jöttek, hogy apukájukat ritkábban látnák. Viszont nagyon ragaszkodnak, most, különösen a kicsi. Szóval egyenlőre elvetettem az ötletet.
Apukákkal nem beszéltem erről. Tüzet hánynának és részben jogosan.... Erre csak akkor fogok menni, ha nincs más út.

Inkább legyen nekem nehezebb. Nekik igazán semmi közük hozzá, hogy én olyankor is terhes leszek, mikor nem kéne....
Most töröm a fejem, hogy mi legyen. Januárban még részidőben dolgozom, akkor még van fizetésem, de utána nincs.... Addigra ki kell találnom egy minden fél által elfogadható megoldást.
Ebben kritikus, hogy az exemnek mikor fizetem ki a sok milliós tartozást... fizetés nélkül, gazdasági válságban.... Mindig ezek a mocskos anyagiak.

Erpé: Nálunk Ágica 16 kiló. Néha, ha kéri megemelem. De már ritkán. Inkább leülök és az ölembe veszem. Zsófi 28 kiló, őt már nem tudom megemelni.... Akkor sem, ha nincs senki a pocakban....

Keményedések: Nekem már attól is van, hogy mondjuk a teregetni valót felviszem az emeletre.... De ez valahol természetes. Készülünk a szülésre. Mivel én túlhordós anyuka vagyok, ezért a koraszüléstől nem tartok. Persze lehet ez másképp, de jelenleg véleményem szerint a terhesség 10. hónapjánál rosszabb nincs. És ehhez már 2-szer is volt szerencsém.

Viszont ma már tők jól tudok járni! :lol: :lol: :lol: Remélem egy darabig több ilyen nem lesz.... Ma megyek boltba meg mindenhova, ami a hétvégéből kimaradt... Üres a hűtő....

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Zazzy: Ez a gyógyszer kérdés tényég nem könnyű. Nyilván a szakemberek tudják, hogy mi a jó.... A kérdés, hogy melyik dokiban bízol meg.... Rá hallgass!

Katka

katka22

zazzy: lehet, hogy az órisásbébis szöveg hülyeség, de ezekben a vitaminkomplexumokban olyan nehézfémek is vannak, amelyek a májban felhalmozódnak, és így terhelik a szervezetet. Nem véletlenül javasolják a kúraszerű szedést! És lehetőleg nem este bevenni őket, mert akkor szintén jobban terhelődik a szervezet a lebontással.
:wink:
A gyógyszerekkel, étel adalékanyagokkal meg az a gond, hogy nem feltétlenül rögtön fejtik ki a negatív hatásukat, hanem évek alatt szépen felhalmozódnak, aztán meg csak pislogunk, hogy akkor most mitől is van ilyen-olyan bajunk... :shock: És különösen nem mindegy, hogy a szervezet egy bizonyos anyaggal mikor találkozik először. :?
Fenti okosságokat egy patikus barátunk osztotta meg velem, és a sote gyógyszerészkarán azért csak tanítanak vmit. 8)
Persze jóbol is megárt a sok alapon mindenki maga dönt...

marq
Kép
Kép
marqueza

Terhes vitamin: Én nem szedek ilyen vitaminokat, mert az összeset kihányom terhesen. És ennek ellenére viszonylag nagy gyerekeket szülök. Szóval nem látom a szoros összefüggést.
Bár azt azért gondolom, hogy jóból is megárt a sok. Szóval jó ezt szedni, de szerintem módjával....

Katka

katka22

sziasztok

megvolt az uhu, reggel 8-tól fél 11-ig a kórházban voltunk (extraszuper csili-vili) kezdtük uhuval, kb félórás... mivel itt első kórházi uhu volt mindent nagyon alaposan megvizsgált, és teljesen ok szerencsére :D utána mentünk a dokihoz, ő megmérte a hasam vagy méhem vagy mittomén mimet 27 centis.. arra is azt mondta hogy jó, szivecskét hallgattunk, vérnyomást, súlyt mért, aztán írt fel a pajzsmirigyhormon alulműködésemre egy (állítólag) korszerűbb gyógyszert mint amit otthon kaptam, aztán menni kellett vérvételre. mindent megvizsgáltat, azt mondta hogy nem azért mert nem hiszi el a magyar eredményeket hanem mert ez a szabály. szóval duplán hepa nega leszek és társai :D.. aztán mentünk a vámpírokhoz... csaj jópofa volt.. miközben csapol mondja nekem hogy "welcome to denmark".... én meg közlöm vele hogy ez aztán a welcome... hehe.. inkább egy pohár pezsgővel csinálná... :lol:

eddig elevitet minden nap reggel szedtem merthogy elvileg így is kell... plusz extra vas, jód, folsav, magneb6... na most ezért csak nem egy kiselefánt bújik elő belőlem.... :lol: egyébként gyerek súlya teljesen normális 1 kiló, úgyhogy nem néz ki fáninak....

Marq: igen, itt :D

KépKép
KépKép
adryn

Én végre itthon, aludtam is negyed egyig, igaz, azért, mert megerőltettem magam, és reggel elmentem a terheléses cukorra (nálunk csak zsemle+tej+egy szúrás), úgyhogy 9-kor estem is vissza az ágyba!
Találkoztam a dokinőmmel, aki mufurc volt, szerintem nem ismert meg, szóval most megint nem vagyok boldog tőle, de sebaj, majd a 2-at másnál szülöm... :S

Hazafelé leszálltam Szolnokon, megnéztem a bababútort, és örömmel jelentem, hogy sokkal szebb, mint a képeken, és januárban hozzuk is el, a komód hatalmas, egy darabig szekrény sem kell, úgyhogy jól döntöttem, hogy a kombi ágy helyett inkább ezt választottam.
A konyhaszekrény is megvan étkezővel, a tecsóban a ruhaállvány is akciós volt, úgyhogy kettőt vettünk, így a szekrényprobléma is megoldódik egy darabig.
Az ülőgarnitúra pedig: az albiból elkérjük az előző lakó által itt hagyott gyerekkanapét, nekik lom, nekünk meg jól fog jönni, és ez lesz a nappaliban, míg nem gyűjtjük össze egy tökéletesre a pénzt ;)
Utána meg mehet be a gyerekszobába, ezen is tök sokáig elalszik majd a nagyobb baba.
Szóval minden jól ment, most képek:
Kép Kép

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

terhesvitamin: én a Hipp Natal mellett maradtam, ezt még mindig iszogatom, nem minden nap, csak mondjuk kúraszerűen (mert ha felbontom, 10 napig áll el, úgyhogy akkor azt muszáj meginni, utána pár nap szünet, és jöhet a másik üveg :wink: )

rszg
, a falon a Disney-dolgok falfestés vagy habszivacs? És saját készítés? :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

100 napom van hátra!!! :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos, gratulálok a sok jó cucchoz!

Vitamin: Szerintem az orvosok véleménye is megoszlik rendesen e témakörben. Nővérem pl. azt mesélte, hogy teljesen megbízott az orvosban, mikor hagyja abba a szedését, és így akkora babája született, amekkora kellett. Mások meg azt mondják, hogy végig, meg szoptatás alatt is érdemes szedni. A nehézfémek felhalmozódásában nem tudom mennyi lehet, mert a terhesség csak egy olyan állapot, amikor ezekből is többre van szükség, mint normál helyzetben. Én sokkal jobban félek mondjuk a halakban felhalmozódott nehézfémektől, a permetezett zöldségektől, vagy a dioxint tartalmazó hús és húskészítményektől...és még sorolhatnám. Egyszerűen annyira elszakadtunk már a természetes körülményektől, annyi vegyszerrel érintkezünk, hogy józan ésszel felfogni sem lehet. De abban van igazság, hogy ezekről majd már lehet, hogy csak unokáink fogják tudni kimutatni, hogy betegségeket okoznak. Vagy ami a következő lehetőség, hogy szelektálódunk, megszokjuk, túléljük.

Adryn, a minap hallgattam egy műsort, melyben a pajzsmirigy betegségekről volt szó, hogy lassan népbetegség lesz. Ennek egyik kiváltó oka a jód hiány, de mivel egyre kevesebb só (ebből is a jódozott só) fogyasztására ösztönöznek minket az orvosok, így csökken az egyik fő beviteli forrás. Nagyon jó, hogy a gyerkőccel minden rendben. A sok vizsgálat mellett azért a terheléses cukrot megúszod?

Tencsi, szombaton a kedvenc boltunknál is ült Mikulás, és láss csodát, nem ám szaloncukrot osztogatott, hanem mandarint és mogyorót, pedig azt nem is lehet ott kapni. Akadna jó példák is.

Zazzy, nekem asztmám van, ami szintén gyógyszerfüggő terhesség alatt is. De a lelkemre kötötték, hogy ha szükséges, használjam. Ha úgy biztonságban érzed magad, hogy szeded, akkor ne hagyd abba! Ha romlik az állapotod gyógyszer nélkül, akkor újra felállítani az egyensúlyt szerintem nagyobb terhelés neked is és a babának is.

A kapott ruhákat kimostam, és olyan jó látni, hogy már bébi holmik száradnak a szobában! Muszáj volt, mert éreztem rajtuk a nikotin szagot. :twisted: De még egyszer megkockáztatom a kérdés: a baba ruhákat más mosószerrel kell mosni, mint a felnőttekét? Mert azt hallottam, hogy külön kell. Erre miért van szükség? Ja és a vasalásnak higiéniai aspektusa is van, vagy csak hogy ne legyen gyűrött? Bocs, lehet, hogy primitív kérdés.

Kép
Kép
tessza76

Tessza, én ugyanazzal a mosóporral mosom a gyerekruhákat mint a mienket. Csak az öblítőnél veszem azt amire az van írva, hogy Sensitive, meg némelyiken még baba is van a képen. De szerintem ez majd kiderül, hogy milyen lesz a babád bőre, érzékeny-e vagy nem.
Meg az elején, amíg nagyon picik voltak akkor ugye külön mostam a babaruhákat, de most már nem.

Délután sikerült felhívnom a dokimat, és szerencsére nincs fertőzésem, csak a szokásos gomba :? De legalább antibiotikumot nem kell szednem :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

tessza, én úgy tudom, hogy az a lényeg, hogy lehetőleg gél legyen, az jobban kijön a ruhából, mint a por, ami allergizálhat.

A vasalás magas hőfokú, így fertőtleníti a babaruhát, egy barátnőm világosított fel, a rotavírusról tett elmélkedésünk kapcsán.

Már alig várom, hogy én is fészekrakodjak, meg mossam a pici ruhákat. Mondjuk még nincs is mit :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Tessza!
Mosószerből is van sensitiv meg öblítőből is, szerintem az jó.A különmosást én is hallottam, meg amíg nagyon picik, logikusnak tűnik.A vasalást nem tudom, én utálok vasalni, és csak akkor vagyok hajlandó, ha nagyon muszáj :oops:
Újabban nem nagyon van forgalom.Mindenki karácsonyra készülődik???

Kép
Kép
zazzy

Tessza: terheléses cukrot sehol sem csinálnak külföldön csak ha a rizikófaktorod magasabb. pl túlsúly, cukorbeteg a családban stb.

KépKép
KépKép
adryn

Nemlajos Nem falfestés, bármikor le lehet venni :)
Jó kiságyatok lesz, és mindent praktikusan, lcsón megoldotok. Ügyes vagy!

Kép

Kép
rszg

Sziasztok!! Hát jó sok mindenről lemaradtam.. gondoltam benézek aztán majd később visszaolvasok. Nincs nagyon időm itt ülni, mert csináljuk a lakást. festés parkettázás stb....:S

Adryn gratulálok az esküvődhöz, nagyon sok boldogságot kívánok nektek.

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

rszg, akkor habszivacs?
és a lényeg: TE készítetted? 8)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Megy a karácsonyi készülődés és mivel appa holnap elutazik, ezért ma itthon maradt és egymással foglalkoztunk :wink: :lol: :lol: !!!
Én még nem tudom külön mosom-e a picur ruháit, azt olvastam valahol, hogy öblítő helyett egy pár csepp ecetet kell az öblítős részbe tenni, nem lesz ecetszagú(!!),viszont nem allergizáló és fertőtlenít is és még puha is marad sokáig ... no mindjárt megkeresem azt az oldalt ha tudom!

Szép napot!
Vica
wicca

Igen az ecet nagyon jó öblítő, bár én még nem próbáltam.

Na most ha a mosószer ugyan az, akkor miért kell külön mosni a ruhát?

A vasalással én is hadilábon állok. Nincs is vasalóm, de akkor félreteszek erre egy kis keretet.

A hiperérzékeny bőr is a listán van, amit nem kéne tőlem örökölnie a gyerkőcnek... :?

Kép
Kép
tessza76

No nem találtam meg :(, valamelyik topikból nyúltam le a linket, de már nem emlékszem melyik volt. Viszont gugli az én barátom, így ráakadtam erre-arra :)! Leginkább a zöldek használják ezt a módszert4 Szóval nem volt teljes az elöző infó! Víz+ecet+illóolaj az öblítőtartályba! Asszem én egyébként kipróbálom ezt az indiai mosódiót is! Szeretek zöldülni, bár még nagyon messze vagyok tőle ...
http://www.cotcot.hu/kozosseg/cikk/2512

Szép napot!
Vica
wicca

na a lényeg ha rákerestek gugliban az ecet illóolaj öblítő szavakra (eccere) akkor hoz egy csomó találatot, érdemes elolvasni sztem (már akit érdekel) :):):)!

Szép napot!
Vica
wicca

Ja! Nemlajos: Nagyon ügyes voltál az ággyal és komóddal, irigykedem is!!! Én is nézem a vaterát, teszveszt, de még ilyen jó ajánlatot nem igazán láttam ...[/b]

Szép napot!
Vica
wicca

pedig ott volt!!! :wink:
A lényeg, hogy folyamatosan nézd, figyeld, ami tetszik, várd meg, míg más licitál (vagy várd ki a végét), vagy ha ilyen ajánlat jön, akkor gyorsan dumáld le a vevővel, mielőtt más lecsap :wink:
Én kb egy hónapja folyamatosan néztem a komódot és ágyat, emiatt már tudtam, mit hanyadszor raknak fel, mi az, ami olcsóbb lett, stb...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Ti milyen télikabátot hordtok?
Én majd' megfagyok. És nagyméretben csak szövetkabátot tudtam kölcsönkérni.De szövetet én mindig is max. áprilisban hordtam, egyátalán nem melegek...

pulcsi

Nemlajos: Ok, igyekszem figyelni egyfolytában, dehát van mikor nem érek erre rá :(
Pulcsi: Neked írni akartam, hogy szép pocakod van és egyáltalán nem olyan óriási mintha szülés előtt állnál!!!!! És nagyon csini vagy!!! :D Téli kabát: Én anyóstól kaptam kölcsön három kabátot, mert nekem csak derékig érő volt. Szval van közte 2 szövet ami alá pont ma kaptam egy szuper vastag kötött kardigánt és van egy steppelt hosszú kínai, mondjuk ezt jobban szeretem mint a másik kettőt!!! Turizta mindegyiket!

Szép napot!
Vica
wicca

Zsozsónál mindig mindent vasaltam, leginkább azért mert rá még kisinget adtam. Most nem igazán látok ingecskét, pedig én nagyon szerettem. Kb. 4-5 hónapos lehetett amikor elkezdtem leszokni a vasalásról! Most is fogok vasalni :D, én szeretem! És nem mostam külön a ruháit ...

Szép napot!
Vica
wicca

Na a végén én írom tele az egész oldalt!!! :shock: :?

Szép napot!
Vica
wicca

Wicca érdekes ez a biomosás dolog :) És úgy látom neten lehet is venni ilyen mosószert, lehet hogy ki is próbálom.

Tessza ez egy jó kérdés, hogy ha ua. a mosópor akkor miért külön mossuk? :D Talán így szoktuk meg :roll:

Pulcsi nekem is csak szövetkabátom volt amibe belefértem, aztán vettem a piacon egy olcsót, csak az meg nem elég vastag :( Úgyhogy múltkor azon gondolkoztam, hogy valami mellény félét kellene beszereznem, de amilyen gyakran én elhagyom a lakást, lehet hogy nem is lesz rá szükségem. :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Ezt nézzétek meg, amúgy a babanet kezdő oldalán találtam

https://www.babanet.hu/album/video.php?video=4589

Én annyira röhögtem azt hittem kipottyan belőlem a baba :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Vica, jó ez a video :lol:

Tessza, nagynéném úgy csinálja, Kamilla ruháit, (ő két hónapos) elejétől nem mossa külön, viszont azt mondja, a a vasalás nagyon fontos, mert az is fertőtlenít pl.

Nemlajos, gratula a bútorokhoz

Voltam UH-n teszek fel fotót :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

Kettőt kaptam, örültem neki, és nem is kellett most sokat várnom,
Nemlajos sajnálom az orvosodat, nem baj, a 2.at másnál szülöd, ha ilyen :wink: Nekem nagyon kedves, segítőkész, és még jóképű is, szép a mosolya :wink: csak ne lenne ilyen drága minden, bizony ma én is gondolkodtam, ha gyakrabban kellesz járni, mert ugye utolsó hónapokban már hetente kell, főleg nekem a vérvételek miatt, hogy fogom bírni anyagilag, táppénzen is vagyok már...
viszont +vérvételre kellesz mennem, mert anyai ágon veszélyes lehet a szülésem :? (ő akkor kapott leokémiát és epilepsziát).... hátha nem

Bea, Maja

Kép
bea1978

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: