A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Anny! ismerős a helyzet, nekünk is voltak napjaink, főleg mikor nem aludtak éjjel. néha én is ajtót csukom, de azt sem lehet bírni...
elindultak már a Tieid? vagy oldalaznak még? mi oldalazunk ezerrel.

zsuzska80
Szombathely

Zsuzska: ez halali, folyik a konnyem annyit rohogtem. Hogy csinaltad ezt? Hova lehet beirni a nevet?

KépKép
KépKép
tontica

Zsuzska: Egyedül nem mennek. Oldalaznak, vagy ha találnka valamit amit tolhatnak maguk előtt, akkor úgy "futnak" mint a nyúl :D
Volt olyan is, hogy elmarták a kezem, és vezetni kellett őket. Remélem nyárra már mennek, mert elég macerás a babakocsival a játszótéren. Akkor majd legalább kivehetem őket.
Vendég

Na, van egy kis idom, legalabbis remelem hagynak a kis ordogfiokak.

Riddencs: nagyon edesek a kicsik es nagyon szep ruhacskajuk volt a keresztelon, kar hogy levagtad a fejeteket!!! :D

Petricsek: mi sem vagyunk hazasok sot en nem vagyok kereszteny megis megkeresztelik a gyekekeket egy szo nelkul, 28-an lesz a mienk.

Ancsi: mi is vitatkoztunk azon hogy kik legyenek a keresztszulok, vegul a parom csaladja lesz az. Szerintem inkabb a csladbol mint a barati korbol mert a baratok elkoltozhetnek, szetszeledhetnek stb. a csalad alt. azert tartja a kapcsolatot.

Szanet: visszaneztem a topikban mert mar em emlekeztem mikortol alusszak at az ejszakat a gyerkoceim. Olyan 4-5 honapos koruktol alszanak este 8-tol reggel 7-8-ig. Addig kulon szobaban voltak, Anna a nappaliban, Alex a gyerekszobaban. Nalunk a sirni hagyasos modszer jott be :oops: sajna ez az egyetlen modszer ami bevallt semmi mas. Vagy kivarod amig Maguktol at nem allnak. Azert biztosnak kell lenni abban hogy nem ehes, nem fazik, vagy valami mas baja van es azert sir. Mi igazabol csak a hajnali evest toltuk ki igy es azert merem leirni mert tobb helyen olvastam es lattam a teveben is hogy igy csinaljak es nagyon hatekony. Igazabol az a lenyege hogy ha valamirol le akarjuk szoktatni a gyereket akar ejszakai keles akar hiszti stb. akkor nem kell Rola tudomast venni, egyszeruen hagyni hadd sirja ki Magat ugy hogy bizonyos idokozonkent ranezel nehogy valami baja tortenjen. Nalunk ez 2-3 napig tartott azota kissebb-nagyobb megszakitasokkal aranylag jol alszanak. :D
Nagyon fontos a kitartas ha valaki elkezdi de fel ora orditas utan folveszi a gyereket annak nem fog sikerulni sot azok utan a gyerek felni fog az agyban.

Az alattunk levo kislany 2 es fel eves es szuletesetol fogva allandoan folkel es sir ejszaka a szulei meg kiabalnak Vele hogy kussoljon mar meg hogy eleguk van belole meg miegymas. Sokszor amikor latom az anyukat kedvem lenne elbeszelgetni Vele hogy ne vegyen tudomast a lanya "hisztijeirol" es az ha latja hogy nincs ertelme este fokelni mert senki nem megy Vele foglalkozni rogton leszokna az cirkuszrol. Mast sem hagy aludni emiatt. :evil:

Mennem kell, nem hagynak, egymast gyilkolasszak. :evil: Apa elment hogy kicsreljek a koteset.

KépKép
KépKép
tontica

Lányok,
nálunk a nappalok tök jók, olyan jól eljátszanak egymással. Most már bent merem őket hagyni a szobájukban egyedül, közben főzök vagy csinálok valamit, és pár percenként bekukkantok. Eltorlaszolom az ajtót. Ott ülnek, eljátszogatnak vagy a játékokkal, de olyan is van, h egymással szemben ülnek, és röhögcsélnek, meg persze olyan is, h szó szerint veszekednek egy játékon, megy a kötélhúzás. 50nm-en könnyen hallom, ha baj van, és közbe kell avatkoznom.
Aztán napjában legalább egyszer kitárom nekik az ajtót, jól felöltöztetem őket, mert parkettánk van, szőnyeg nincs, és mehet, ki merre lát. Imádják, birtokba veszik a fürdőt, konyhát, mindent. És még a járókában is elvannak ideig-óráig, de ott egyre rövidebb ideig bírják.

Vanda,
mi az, h pártfogó felügyelő? láttam a profilodban...

Petricsek,
mit tanulsz?

Zsuzska,
megnéztem, hát ez haláli!!!

KépKép
lili73

nem olyan jó mivel csak egy ember lehet beírni... de mivel kettő van, így nem tudtam választani :) és a ragzás sem jó .. :oops: :oops:

a további híreknél a "botrány a G8 találkozóján" ott lehet nevet változtatni!

zsuzska80
Szombathely

Lili!
Bűnözők napi 8 órában. :P
Mi vagyunk az arra hivatott személyek, akik a megtévedt báránykáknak segítenek visszailleszkedni a társadalomba. Vagy legalábbis próbálkozunk. Mérsékelt sikerrel, sok a "visszatérő" vendég, de EU-s elvárás, hogy legyünk. Nekem még konszolidált az ügyfélköröm, a párom területén viszont van olyan település, amit az ottlakók is csak "fekete város"-nak hívnak. Ha érdekel és dobsz e-mail címet, akkor elküldöm egy kollégám pályázatát. Abból kiderül, mit csinálunk.
vovanda

Kép

Boldog Mikulást:) puszi mindenkinek :D

lanyané

Mariann,
nagyon cukik!

Vanda,
milyen izgi munkád van! Köszi, azért annyi időm nincs, h pályázatokat olvasgassak, de értem, miféle munka lehet.

KépKép
lili73

Vovanda: csak nem szoc. munkas vagy? En meg szoc. asszisztens es mentalhigienes voltam egy idosek otthonaban.
Hat, inkabb idosek mint delikvensek. :roll: :lol:

Lanyane: koszi a kepet, nagyon edesek!!! :D

BOLDOG MIKULAST MINDEN GYEREKNEK!!! :D
Mi itt nem tartunk, nem akarom osszezavarni a gyerekeket tulsagosan igy csak az itteni unnepeket unnepeljuk.

Lili: enyemek is egesz jol elvannak nappal mondjuk azt ha bezarom Oket a szobajukba nem igazan komaljak inkabb jonnek utanam mindenfele csak az a baj hogy nem hagynak semmit sem csinalni. :?
Ma olyan jot jatszottunk, elbujtam a sotet folyos vegen es megijesztettem Oket volt nagy sikongatas es rihi-rohi, elmentek es visszajottek ujra es ujra. :D

Tundi: nagyon sajnalom hogy pont most vagytok betegek!!! Mi most eppen jol vagyunk kipp-kopp remelem ez igy is marad. Fogam mar nem faj annyira es az uram is egyre jobban van bar ugy megy mint aki betojt. :lol:
Munkahelyeden nem normalisak!!! :evil: Jaj, ugy szerettem lanykoromban a mikulast! :? :D Regen frissitetted az albumodat Te Lyany!!! :wink:

Binyek: leirtam Szanettnek az altatasos modszert de van egy nagyon jo konyv az Aludj jol gyermekem! ott minden megvan. Mindenfele modszert probaltam es csak ez jott be de nagyon "kemenynek" es kovetkezetesnek kell lenni mert ha egyszer elkezded nem hagyhatod csak ugy abba mert az rosszabb mint ha bele se kezdenel.
Lattam a kepeidet (mindig meglesem :D ) nagyon cukik es egyre nagyobbak! :D

Fanny: nem semmi ejszakad volt, remelem ma este ki tudod Magad aludni! :wink:

KépKép
KépKép
tontica

KépKép
KépKép
tontica

Lanyané ! Gyönyörűek!!!!!!!!!!!!

Banika!!!merre vagy rég irtál???(bocsi hogy éppen én kérdem,aki nem sűrűn irogat,De zugolvasonak azér megmaradtam :lol: :wink: )

Joéjt mindenkinek!
s.csilla

Lanyok, eppen most hallottam lentrol gyereksirast aztan kiabalast aztan meg egy hatalmas puffanast (szerintem odacsapott valamit az ember a falhoz) aztan meg nagyobb kiabalas, siras es az asszony elment a kislannyal, hallottuk a lepcsohazban. :? :cry: Durva!

KépKép
KépKép
tontica

Ma csinaltam egy csomo kepet:
Annacska csokit evett:
Kép
Alex nagyon huncutt:
Kép
Legjobb jatek a pelenkas doboz:
Kép
Anna porszivozik:
Kép

Tevedtem, nem mentek el a kislannyal, meg mindig kiabalnak es csapkodnak es duborognek es sir a kislany, jaj remelem Ot nem verik meg. Annyira felelmetes, most mit csinaljunk vagy csinaljunk valamit? Jaj, csak a kicsinek ne legyen baja!!!

KépKép
KépKép
tontica

Lanyané!
Nagyon édesek! :P

Petricsek!
Babák jól bírták a felhajtást, társaságkedvelő kis lények :P , mikor du-ra elfáradtak, elmentek sétálni, a babakocsiban aludtak. Amúgy mi sem vagyunk házasok még, tavaly nyárra volt tervezve, de a bébik közbejöttek, nekem meg nem volt kedvem óriás hassal ugrabugrálni, meg nem is szabadott volna. Idén szept-ben lesz, talán, ha marad rá keret, mert költözünk is máj/jún-ban.
A pap nagyon jófej, "világi" emberke, simán megkeresztelte őket, még ivott is az egészségükre. :P

Tonti!
Köszi, anyu varrta nekik a rucit. A keresztszülőkkel vannak a képen, azért vágtam le a fejüket. :lol:

Amíg terhes voltam, meggyőződésem volt, h én aztán nem kelek hozzájuk éjszaka, "megtanulják", h aludni kell. Aztán most meg... :roll: , nem bírom hallgatni. Viszont azt megfigyeltem, hogyha szentségelek éjszaka, belehergelem magam az idegbe, volt már olyan, h toporzékoltam a folyosón, a pasim azt hitte, megőrültem, h mér' kelnek, akkor nappal mosott sz@r vagyok, viszont, ha csak simán megetetem őket és alszunk tovább, akkor egész nap jól bírom a kiképzést, Érdekes... :roll:

Kép
riddencs

Jesszus, Tonti! Ha leméssz, elküldhetnek a búsba, ha meg nem és gáz lesz...húúú. Apa nincs ottthon? Lemehetne ő.

Nagyon nagyok már a gyerekek! Jók a képek! :)

Kép
riddencs

Boldog mikulást mindenkinek!

Vagyok,de én is inkább olvasok.Mikulásoztunk,anyukám volt itt(kivasalt :lol: :lol: :lol: ),tegnap fodrásznál jártunk.Mamiék vigyáztak addig a fiúkra,Marci állítólag elég rosszul viselte,hogy nem voltam. :cry:
Sűrű a nappal nálunk is,egész napos társaságot igényelnek,de a fenistil csepp legalább 1,5-2 órára kiüti a Bercust délután.Marci minimálisat alszik.Cserébe nyugodt az éjszaka.Minden nem lehet tökéletes.

Lanyané
CUKIKÁK A KISMIKULÁSOK!!!

videókhoz nem tudok hozzászólni,mert lefagy tőlük a gépem :evil:

Fanni
Nem irigyellek.De megnéztem volna az arcod ahogy keresed az időzített bombát :lol: Apa nekem is ígért hintacipőt karira ha ilyen nyomi maradok :cry: Na igen,de cipő vagy szandi?
Vendég

Tonti

de akkor nekem nem az a probléma.mármint nincs alvászavar.mert ők éhesek, ha kelnek.
általában 4-5 ig alszanak.van hogy tovább :shock:
de néhány naponta visszatérnek az éjszakai keléshez(1-2 óra)ekkor csak úgy alszanak vissza, hogyha kapnak enni.200mili körül esznek ilyenkor, tehát gondolom,h éhesek, mert különben nem menne le nekik ennyi tápi :) soha nem cirkuszolnak.ha kapnak enni alszanak is tovább.
tegnap bevallom beleuntam.felkeltek 1kor.adtam nekik cumit..sirás...adtam nekik vize...sírás...lefeküdtem....sírás.kb 5 percenként felkeltem és adatm nekik cumit, vagy simiztem őket.de mindig orídtottak :cry: már fél óra után nem bírtam.kaptak kaját.és alvás volt 7.15ig :shock:
szval nem tom.én igazából azt nem értem, ha sokszor kibírják 8-10 órát kaja nélkül.akkor miért kelnek kb 2-3 naponta föl éjszaka is enni?????

szanet

Tonti
Képeket nézve te sem unatkozol :lol: Én is szoktam szentségelni ezerrel amikor egész nap nyűglődnek és tudom,hogy csak azért mert NEM HAJLANDÓAK ALUDNI!!!!!!!Lehet egyszer engem is feljelent a szomszéd,mert veszélyeztetem a gyerekeket?

Riddencs
Cukik a kis kereszteltek :lol: :lol: :lol: Mi májusra tevezzük,de lehet hogy a szertartás előtt be kell nyugtatózni majd őket :lol: :lol: :lol:
Én nappal szoktam toporzékolni és a pelenkát a földhöz vágni amikor már kész vagyok.Persze előtte jól összezárom,nehogy kifröccsenjen valami.
Pelenkázás nálunk KÁOSZ.Bercus kimászik belőle,Marci meg kitépőzárazza :evil: Tényleg polipnak kellett volna születnem.

Binyek
Mindkét fiam mászik,illetve önállóan felülnek és meg is ülnek már jó sokáig
Vendég

én is teszek mikus képeket: Kép Kép

Anna miku :)

Kép Kép

Janka miku :)

Kép
Add ide a sapidat!

Kaptak játékokat, de ez volt a sláger:

Kép
Kép
baj, h ezzel játszom?

Kép
Janka a használati utasítást olvassa el először :)

Kép
azért az új játék is előkerült...

Kép
anyu, te vagy az? :shock:

szanet

Riddencs: szentsegeles ismeros! :lol: En egyszer amikor olyan 2 honaposak lehettek torem-zuztam mindent a konyhaban es orditoztam aztan meg orakig bogtem. (szerintem idegosszeroppanasom volt :cry: ) Aztan meg egyszer par honap mulva de az mar nem volt olyen sullyos. A kialvatlansag es az allando gyereksiras hallgatasa nagyon kiakaszto tud lenni. :?
Szerintem a szomszedom is nagyon kiakadt, hallottam hogy sir es hogy az asszony nyugtatja. Sajnalom szegenyeket de foleg a kislanyt. Azert szerintem ilyen kicsikhez meg kell kelni, meg csak 4 es fel honaposak, turelem!!! Remelem az enyemek is jol fogjak birni a keresztelot es nem nyelik le egeszben a papot! :lol:

Szanet: nagyon jok a kepek, irto helyesek, szerintem tiszta anyukajuk, nem? Anna supermannek (vagyis women-nek) kepzeli Magat ahogy latom. :lol:
Lehet hogy a Te Leanykaid tenyleg ehesek este. Mit adsz Nekik vacsira es mikor?

Banika: szerintem a Te fiaid orokmozgo kis csemetek, hihetetlen milyen gyorsan csinalnak mindent. Gondolom ezert is nem alszanak napkozben. Lesz Veluk gondod boven. Tudom mert az enyem is ilyen, a nagy. :roll: :lol: Pelenkazas nalunk is ilyen, allandoan el akarnak menni kozben. :evil:

KépKép
KépKép
tontica

Tonti,

érdekes a cikk, egyelőre az elsőt olvastam el. Riddencshez hasonlóan nálam is az van, ha gyorsan lerendezem, egy perc alatt visszaalszik (szopi), és már alhatok is :oops: Meg én arra is gondolok, ahogy Szanet írta, h éhes lehet, mert nagy elánnal szívja ki a tejcit. És hiába tömöm meg este, nem attól függ, az hülyeség. De már arra is hajlok, h elfogadjam amit írsz, h tanulás az alapja az alvásnak is.

Nagyon édesek a gyerekek, milyen nagyok már!

Szanet,
a te kis mikulásaid is irtó helyesek!

Banika,
le a kalappal Marci és Berci előtt, irtó korán kezdik :lol:

KépKép
lili73

szanet: nem próbáljátok ki a Nestlé Sinlac-ot v. más pépet? nekünk az bevált. jól eltelíti őket. doki írta fel, mert glutén és tejfehérjementes és így olcsóbb ... ÉDIK a kis MikuBanyák! :lol:

tonti: :roll: ez elég gáz? nem tudom, ismeritek-e az alattatok lakót, de egy nyugis pillnatban (pl. mikor sétálni mennek a picivel) nem tudtok beszélgetni? (persze gondolom Neked sincs sok szabadidőd) hátha "csak" ennyi ott is a probléma ... persze az ember nem veheti mások baját is a nyakára, de azért szegény picilány :( mekkorák már a srácok! nagyon helyesek, ahogy pakolnak mindent! :)

fanni: na hogy telt az éjszakád? :wink:

banika: nagyon ügyesek a srácok. :)

riddencs: mi is költözni akarunk jövő nyáron/tavasszal. Ti hova mentek?

lili: édesek lehetnek, ahogy kiengeded őket a "karámból" és sasolnak, hogy na most akkor merre menjünk?! ... most éppen nemzetközi pénzügyet tanulnék ... de most is inkább Titeket olvaslak és írok. :wink:

Petra
Kép
petricsek

Petricsek,

hát, én nem tudnék tanulni a két gyerek mellett, ez biztos. Még szerencse, h rég túl vagyok már rajta. Lehet, nem is baj, h ilyen későn jöttek a gyerekek?

Lányok,
idegbaj témában akartam írni, a férjem mindig mondja, h mikor megyek a Bricoba, mikor hozom már neki a kötelet :lol: :lol: :lol:

Na, elolvastam a pro és kontrákat,
valahogy nekem is az az érzésem, h Barni érzékenyebb, mint az átlag, és azért kel, sír éjjel, mert szorong, és akkor rosszat csinálok, ha nem nyújtom neki az anyai biztonságot, de lehet, h tévedek...

KépKép
lili73

Tonti: Durva! Ilyenkor azért örülök, hogy egyedül vagyok és nem egy olyan férfival akivel állandóak a veszekedések! A gyerekeknek a legrosszabb az ilyen!

Én adtam már nekik sinlacot, ugyan úgy keltek 5-kor. AMúgy az óraátállítás előtt 6-kor keltek. Most ugyan akkor fekszenek, de 1 órával kevesebbet alszanak. :roll: Ki érti??

Nálam az övék a gyerekszoba, nagyszoba, és a kettőt összekötő előszoba. Csak az a folyosó van többnyire elbarrikádozva, amiről a fürdő, wc és konyha nyílik. Ezek ugyanis olyan kis helységek, hogy kénytelen vagyok a földön is tárolni cuccokat, amikhez nem nyúlhatnak.

Kép

Lili cica
Kép

Jázmin baba
Kép
Vendég

Szanet!

Annyira jók a képek! Hol lehet ilyen karácsonyos felsőt kapni? Én csomó helyen kerestem, de nem láttam... :(
Vendég

Csak nagyon gyorsan, röviden.
Először is: édik a babók, éljen a Mikulás!

Tontica!
Szakmámat tekintve jogász vagyok, meg a párom is az, de a kollégák között van tanártól az ex-lelkészig elég sokminden.
Ami az alattad lakót illeti: az ottani jogszabályokat sajnos nem ismerem, itthon még a rendőr is csak akkor jön ki, ha vér folyik.
Aludj jól gyermekem: az utolsó babás könyv volt, amit a kezembe vettem, aztán annálk a résznél falhoz vágtam, amikor kifejtette, hogy a fogzás nem fáj.

Lili!
Te érzed a legjobban. Ha szerinted szorong és ártasz a sírni hagyással, akkor ne hagyd.

Hajnali evés: idővel kitolódik, addig biza ki kell tartani.

Pussz.
vovanda

Eszti,
hogy van Száva puncija? Helyzetjelentést kérünk!

Anny,
tündériek!

KépKép
lili73

helloka! csak gyors kukk

bocsi majd visza olvasok

remelem mindenkinek jo mikulasa volt, sok ajandekal es sok szep babas kepel

a babikat meg neztem, nagyon edik, mindegyik, de a mikulasosak nagyon cukik

tonti! a csokis Annadat meg ennem csokistol mindenestol :D es meg takarit is, ha Alexet oda teszed fozni akkor te pihizhetsz :wink: , esetleg Monseratot oda teszed apat apolni, jobban van?

nalunk par napja csak mindenfele parirok utan jarok, at akarjuk cserelni a lakas fizetest es ne mondjam milyen birokracia van + meg a kocsit is kel meg intezni, ugy volt hogy at iratyuk ro-ba mert olcsob lett volna, kozben meg a roman parlament ki talalta hogy triplaza az arakat, tehat itt kel at irjam a nevemre es az is egy csomo jarkalas, szerencsemre itt van anyu es ucsorog a babakal
mattianak meg mindig csunya a popsia, vettem egy masik kremet, mintha hasznalna, de meg nem akarom el kiabalni

puszika mindenkinek es szep vasarnapot kivanok :!:

Kép

Michelle, Mattia es Miki apu eletem ertelme
http://picasaweb.google.com/ardelean13/ ... 3519403826
demoniq13

Sziasztok!

Hát nem csoda,hogy ilyen ritkán olvasok...
Este olvastam végig amit azóta írtatok,hogy utoljára néztem,egy óra volt!
Ahoz már nem volt erőm,hogy írjak is!

Andi:
Hát hogy jut olyan az eszedbe,hogy nem emlékszem Rád????
Emlékszem arra a nagyon édes kórházi képre ahol mind a 4en rajta vagytok,a szülés után!Emlékszem a csíkos pólódra amikor még pocakos voltál és nem lehetett eldöntenim,hogy a keresztbe csíktól olyan nagy a pocód,vagy ez a valóság... :lol:
Emlékszem a diétádra is... :wink:
Na várjatok,folyt.köv,csak kavarok a kaján!

Kép
bogyótanya

na,jelen!

Altatás:

Nekünk sem ment ám könnyen!
Kb.4-5 hónapja nyugodtak ez éjszakák.
Szerintem idő,míg az anyuka is belerázódik a nevelésbe,nem hiszem,hogy mindenki egyből okos.
Nekünk a vége felé az volt a gond,hohgy másfél két óra volt az eleltatás,addig ringattam Őket.Ez egyedül nagyon nehéz volt,mert ügye a férjem nagyon ritkán van itthon fürdetésre.
MEGOLDÁS:én is ki voltam borulva,fosnak éreztem magam,haragudtam Rájuk és magamra is,hogy milyen béna anya vagyok,mígnem az anyukám mutatott egy cikket a neten.A vezérvonal ugyanaz mint tontiéknál,következezesnek kell lenni és nem szabad hagyni,hogy a gyerekek irányítsanak.A lényege az volt a cikknek,hogy nem kell magunkat rosszul érezni,a gyerek pontosan annnyit enged meg magának amennyit engedünk.Ez egy ördögi kör,ha én frusztrált vagyok az éjszakázástól az altatási mizériától,Ők is azok lesznek és sosem lesz vége.Valóban,van olyan gyerek,aki 3-4 éves koráig nyomja az alvás körüli balhét,ezért.
No,be kell szépen rakni Őket az ágyba,jóéjtpuszi,mese,(nálunk+tejecske)és elmondani nekik,hogy most alvás van!Kimenni a szobából és türelmesen kivárni azt a pár napot míg megy az ordítás,majd megszokják(nálunk kb.1 hét volt).
Valóban borzasztó érzés hallgatni a sírást,de higyjétek el,neki sem jó,ha zavartan alszik éjszaka és emiatt fáradt,nyűgös másnap.
Én mindig meggyőződtem róla,hogy nem szomjas,nem fázik,nem éhes,nincs kaki-pisi a bugyiba,stb.
Lementem a nappaliba és én is bőgtem,de elfogadtuk mindhárman,hogy aludni kell éjszaka és önnálóan,pont.
Most is felkelnek,de elmagyaráztam nekik,hogy a teás flakon ott van mindig mellettük,ha szomjas,szolgálja ki magát.Így is lett! :D
Néha visszatérnek a gondok,de azok indig speciális esetek,pl.betegség,rossz kedv,stb.Nem vagyok szemellenzős,ha úgy ítélem meg,hogy most ki kell vennem,kiveszem,mert nekem sem mindig ugyanolyan a lelkiállapotom,Tőle sem várhatom el.De ez ritkán van és hál'Istennek nem élnek vele vissza.
Meg kell hogy érezze egy anya,meddig menjen el,hallgatni kell a belsőre!

Fejlődés:

Nem kamuzok,tényleg nagyon gyors ütemben fejlődnek a gyerekek hála a Jóistennek,a dokinéni,is mindig ámul,bámul és azt mondja a foglalkozási technikáimat tovább szokta adni.
Nem vagyok szuperanya,csak sokat foglalkozom Velük.Születésüktől fogva,egészen addig,mig ki nem ficánkoltak a kezem közül,maszíroztam ket,minden izomcsoportot,aprólékosan.Rengeteget beszélgetünk,hiszek abban,hogy érti és úgy tűnik ez beválik.
Minden este jó félórát mesztelenkednek,vállalom a vele járó kellemetlenségeket,hogy takarítom a pisi foltokat,innen-onnan.
Sokat bírkozunk,mászkálok,rohangálok velük.És az igazsághoz még az is hozzátartozik,hogy az én anyukám a minta,aki szintén rengeteget foglalkozott velem és a bátyámmal,amiért nem győzök hálás lenni.Sok tanácsod ad,amit el szoktam fogadni,mert pedagógus és hiteles az információ.
Nagyon nehéz mindig a legjobbat kihozni magunkból és a gyerekekből,de a ráfordított energia teljes mértékban megtérül,Ők a mi tükörképeink.

Remélem tudtam segítséget adni!

Köszönöm a táblázatba való bebocsátást! :lol:

Fodrászat:

mindenkinek köszönöm az érdeklődést,priviben el tudom küldeni a telszámom,de idén sajna már fullon vagyok,ez a két nap amit dolizok egy héten,hamar betellik... :shock:

Juci!

Nagyon jól tetted sztem,hogy elmntetek moziba,mindannyiunk helyett mentél! :lol:
Remélem hévíz is király lesz!

Nem tudjátok,hogy Benszivel,Mamintival,Numatóval mi van?
Remi jól vannak!

Fogfájás:A férjem egész éjszaka nem aludt,bedurrant szegénynek a hátsó...Holnap megy dokihoz!
Nekem eddig csak a bölcsifoggal volt gondom,de az jó 3 évig nőtt... :?
De megvan mind a 32!És tömésem sincs,pedig azt hittem,szülés után kipotyog... :roll:

Mindenkinek minden jót,szép napot!

ui.:Tonti!
Nagyon rossz lehet Neked hallgatni a cirkuszt!Én is tanácstalan lennék,sztem azért egy szociális felügyelőt rájuk lehetne küldeni... :roll:

Bogyótanya

Kép
bogyótanya

Lili
Köszi,kérdésed :lol: Hááááááát,nem szeretném elkiabálni,gyorsan le is kopogom,de most az utóbbi 2 napban nagyon sokat javult.Most mondhatni,gyönyörű.Vannak még pöttyök,de ez már közel sem olyan brutál,mint 3 nappal ezelőtt.Akkor viszont megérkezett Banika csodakréme.Úgy voltam vele,most már lesz,ami lesz,valamit csinálni kell,mert már nagyon csúnya volt szegénykémnek.Banika krémét azért mertem rögtön kipróbálni,mert írta,hogy az ő keresztlányának ugyanez volt a problémája és csak ez a kenőcs volt rá jó.Hát,remélem,nekünk is beválik.Bízom benne,hogy nemcsak megjavul,hanem így is marad.Pénteken jön dr.Bubó,majd ismét kifaggatom őt is és íratok vele receptet,ha valóban beválik a kenőcs.
A tiédet pedig visszaküldöm,de azért előtte megkérdezem a dokit,az összetevők alapján,mi a véleménye róla.

Rebe
Ti hogy álltok punci ügyben?
Vendég

Amúgy én most tök kivagyok :cry: Fáradt vagyok,állandóan egyedül vagyok,minden feladat rám hárul és úgy érzem,senki nem ért meg itt körülöttem :cry: Minden apróságtól kiborulok,szarnak érzem magam és,hogy semmit sem csinálok jól,meg hogy semmire sem vagyok jó :( Na,de nem is rontom itt tovább a levegőt,hisz mindenkinek megvan a maga gondja.
Bocsi csajok,hogy panaszkodtam :roll:
Vendég

Szanet!
neked akartam még írni csak elfelejtettem: növekedési ugrásoknál előfordul, hogy nem esznek eleget nappal és éjszaka pótolják. Átmeneti állapot, idővel elmúlik.
vovanda

Anny

Turkálóban vettem :)

Angol turi amúgy.ott vanank jó.de nem egyszerű eljutni két gyerek mellől :(
Majd ha még idén eljutok, nézek neked is,hátha találok :)

szanet

köszia tanácsokat!

csak én egyet nem értek! ez nem havonta vagy két hetente egyszer fordul elő, hanek kb igy néz ki:
2-3 napig alszanak.változó meddig.legtöbbször 4-5 körül kelnek.de van (pl mint ma)hogy fél7-7 ig :) 7es kelés biztos!
aztán visszatérnek a hajnal 1-2 körüli keléshez.De mondom, 3 naponta kb. ekkor jó esteben csak reggel fél 8kr esznek megint, mint rendesen, rossz esetben még az is egesik hogy megint esznek 5kor :shock:
Most eldöntöttem, hogy felírom, mikro kelnek.hátha van vmi rendszer :lol: vagy mit tudom, én ....
de tényleg nem értem.
és az is biztos , hogy éhesek.mert cirkusz nálunk nincs.este is tudják, h alvás van.abban következetes voltam.nem ringatom őket.fürcsi,kaja, alvás...de ez a kelés?hmmm

szanet

vovanda

én is gondoltam növekedési ugrásra.de az nem fél éves korban van?mi meg 8 hósak vagyunk :shock:

szanet

A francba! Eltünt minden amit eddig írtam, kezdhetem előről!

Boldog Mikulást Mindenkinek!
Nagyon jók a képek, édesek a babák és a ruhák is. Mi nem vettünk ilyet, meg képet sm csináltunk az ajándékokkal, mert ha én nem apának nem igazán jut az eszébe fotózni. Hintát kaptak, rendeset, de még nincs felszerelve, mert kell az ütvefuró. (A panel átka!) Ma hozza unokahugom.

Jó sokat irtatok! Alig bírom követni, biztos lesz valami, ami kimarad.

Anny, nagyon jó a Chrismas-os kép! Hogy csináljátok?
Én olyan béna vagyok :x :x :x Most tanulgatom a photoshopot, de alig van időm. :( :( :(

Petricsek! Hova fogtok költözni? Már meg van vagy még kerestek?

Az éjaszakai alváshoz nem tudok hozzászolni, mert szerncsére alszanak, néha van csak, hogy felsírnak, de akkor betegek. Erről a drasztikus alvásra szoktatásról én is hallottam, a volt főnököm mesélte, ők is ezt csinálták az ikreikkel, 3 napig tartott, de bejött.
Én is ki tudok akadni, a pelenkézésnál, mert állandoan mozognak, és már tök nehéz így pelenkázni és öltözni. Ja és mindenhova jönnek utánam, de nem szeretem, mert hideg a kő a folyosón, és persze koszos is. Majd nem okára lesz rács, abból, majd tuti lesz hiszti, de csak megszokják.
Ha hisztiznek, mindig játszok velük egy kicsit, aztán utána megint el vannak egy darabig.

Tontica! Abban igazad van, hogy jobb a család, én is nagyon örülnék, ha ezt lehetne, az én részemről nincs is baj, csak a párom részéről. Náluk nem ismert a család fogalom. Ha csak az én részemről választanánk keresztszülőket, anyós újra iszonyatos balhét csinálna, szokás szerint. (Mondjuk így is fog, de most legalább nem az én családom lesz szapulva, mint általában.)
Tudod, ez itt elég fura helyzet. A páromnak van 2 bátya, de nem túl családi a viszony velük. A kisebbik itt él Pesten a családjával, de júniustól októberig nem is látták a lányokat. Nem igazán érdeklődnek utánuk. A nagyobbik sem erről híres. 2 hónapig voltam kórházban, egyszer nem hívtak fel minket, még akkor sem mikor megszülettek. Az unokatesók, még nem is látták őket, 2x voltunk otthon, de egyszer sem volt 30 percük eljönni, hogy megnézzék a lányokat. Mikor ezt mondtam a páromnak, anyós meghallotta és nekem esett, szapulta a családomat, azóta nem vagyunk beszélő viszonyban. Utál engem és a családomat is, mert mi összetartunk, ő meg nem tudta úgy nevelni a 3 fiút, hogy normális család legyen belőlük. Na mindegy ez hosszú lenne itt elmesélni. Mi itt csak barátokra számíthatunk. Nagyon jól meg vagyunk, mindent együtt csinálunk. (Persze anyósnak ez is böi a csőrét, de rendesen.

Hú ez jó hosszú lett, bocsi :( :( :(

Üdv,
Ancsi

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
ancsi76

Szanet!
A növekedési ugrás sem feltétlenül akkor van, amikor "lennie kéne". Minden baba más. Manóval is előfordult, hogy nappal valami miatt keveset evett és éjszaka pótolt.

Ancsi!
"A családért a barátok a kárpótlás..."
Ne keseregj, van ez így. Amúgy nálunk a tervek szerint még keresztelő sem lesz.
vovanda

Eszti!
Vissza ne küldd azt a kis tégely krémet! Csak hülyéskedsz! :o
Van az úgy, h az ember rosszabb passzban van. Megértem, ha úgy érzed, minden rád hárul. Ismerős ez mindenkinek itt, gondolom.

Leila,
emlékszem, mikor régen írtad, h milyen napirendetek van, pár hónaposan, kis játék, kis masszázs, kis evés, kis meztelenkedés, én meg csak ámultam és bámultam, h hogy tudod ezt ilyen tökéletesre csinálni, kész napirenddel, amikor én még a túlélésért küzdöttem.
Kár, h nem vállalsz már hajvágást, nagyon mennék.

Ja, én is voltam moziban, új Woody Allen, nem tudom, ki szereti, hozta a formáját, jó volt. Előtte szülinap ünneplés (nővéremé) anyuéknál, gyerekek most másodszor ettek felnőtt kaját, rizseshúst, sőt túrótortát is, nagyon ízlett nekik.

KépKép
lili73

Sziasztok!
dolgoznom kell ma éjjel (is), így csak beugrok picit "pihenni". visszaolvasni csak ezt az oldalt tudtam:

Eszti, annyira tudjuk mindannyian, milyen sz*r kipurcanni. majd jön az energia, az ünnepek, a feltöltődés, a nyugi.
:wink: minden oké lesz, látod a punciügy is megoldódott szépen! egy kádnyi meleg, habos fürdő? házimunka megvár!

Bogyó, akkor jövőre mikor mehetek hozzád hajat vágatni?
altatást én úgy képzeltem, h vacsi, fogmosás, aztán mese. van, h meseolvasás közben elalszanak, de ha nem, akkor kijövök, puszik után, aztán, ha megy a bőgés, akkor bemegyek pár perc elteltével, h tudják, h ott vagyok, aztán megint kijövök, ha megnyugodtak, és picit később megyek csak be. Apuka altatása: meseolvasás közben bealszik, sokszor előbb, mint a gyerekek :lol: :roll: :lol:
ja, érdekelne, h mostanság miket csináltok "foglalkoztatás" címén? purcant napjaimon semmi ötletem. az 'Anya taníts engem"-ből szoktam ötleteket, de neked biztos vannak jobb ötleteid is. :wink:

Lili???? honnan jött ez a nick? visszajelöltelek! :wink: Woody meg annyira más, mint régen, de nekem is nagyon bejön az "új" Woody stílus. Mi is megyünk jövő héten vmikor.

Szanet, Anny, nagyon cukik a csajok a képeken!!!!!!!

Tontica, én is szólnék vmi hatóságnak, vagy küldd le a férjedet!

Juci, látom, nem mentetek vonatozni. Ugrott Hévíz is?

Kép
an°°di

Hello!
:D

Szomszedek ma csondben vannak es hallottam a kislanyt is el es virul es allandoan kiabal mint mindig. :roll: En nem szeretek beleavatkozni az ilyen dolgokba, ez csaladi ugy csak akkor ha latom vagy hallom hogy valakinek baja esik.

Anny: nagyon jok a kepek!!! Annyira szepsegesek a lanykaid!!! :DAz en keresztelos kepeim meg nincsenek keszen, remelem azert karacsonyra tudok kuldeni a csaladnak!

Moni: szep is lenne ha mindent megcsinalnanak helyettem a gyerkocok!!! :lol: Apat mar nem kell apolni, ma vadaszni is elment szoval jol van. De jo Neked hogy Veled van az anyukad, az enyem nem tud jonni, dolgozik es a tesoim is iskolaba jarnak meg. es nem hagyhatja ott Oket.

Bogyo: altatast en detto igy csinalom, mindig is igy volt (talan kivetel az elso ket honap) sosem ringattam, jarkaltam Veluk stb. szoval altatas az nalunk nincs. A mi esti programunk: furdes vagy nem (minden masnap furdetek :oops: ) pizsibe oltozes, vacsora, be az agyba, kis meseolvasas (az enyemek sosem alszanak bele hanem ugralnak az agyukban kozben :roll: ) aztan en kijovok, Ok meg beszelgetnek kicsit, jatszanak a zenelos jatekkal aztan alvas. Csak nekem ezek utan meg jon a nagy is akinek mar hosszabban kell meselni este. :roll:
Fogalalkozas: nekem is adhatnal otletet bar Nalatok az a lgejobb hogy van kert es ott futkoshatnak, jatszhatnak, mi lakasban lakunk. :cry:
Szegeny ferjed, egyutt erzek, volt fogorvosnal? Nekem mar egesz jo de nagyon szenvedtem. :(

Sotske: Mi itt megertunk Teged, sokszor van nekem is ilyen sz@r napom de utana jon egy jobb es aztan egy megjobb es igy tovabb, egyszer lent, egyszer fent. Kitartas!!!
(Ma az enyemek is egesz nap hisztiztek! :? )

Ancsa: sajnallak az anyosod miatt! Akkor tenyleg jobb ha a baratok lesznek a keresztszulok.

Lili: megneztem a kepeidet, annyira birom hogy ilyen aranyos gondot hajuk van, tok cukik! Gratula a feluleshez!!! :wink:

Andi: dolgozni ejjel? Nem irigyellek! Juciek en ugy tudom mar Hevizen vannak. Mennyit olvastok Ti este hogy belelaszanak a gyerekek? (meg Apa :lol: )

Ma nagyon jo ido volt igy elmentunk a parkba megnezni a nagy karacsonyfat meg a zenelo szokokutat, en nagy esz szabadjara engedtem a gyerekeket, gondoltam mivel egesz jol mennek mar nem lesz baj. Egyik erre rohant masik arra, minden szemetet osszeszedtek a foldol es be akartak rakni a szajukba, sokszor maszva akartak menni szoval megint kesz katasztrofa volt. :? :lol:
Du. foldiszitettem az egesz lakast, kicsiknek nagyon tetszettek az egok. :D

KépKép
KépKép
tontica

Andi,
én dolgozni sem bírok éjjel két gyerek mellett, nem csak tanulni. Épp mondtam a férjemnek, h kéne dolgoznom (van egy kis gépes melóm nekem is, családi izé), de képtelen vagyok már ilyenkor. Inkább délután, mikor hosszabban alszanak. Mit kell most dolgoznod?
Lili nick onnan jön, h ifjabb koromban mindig arról álmodoztam, h Lili lányom lesz. Érlelődik a gondolat, h megváltoztassam, majd megteszem.
A Mammutban szinkronizálva adják, sajnáltam, h nem feliratos, woodyt csak eredetiben tudtam volna elképzelni.

Tontica,
Barni jó göndör, Aliznak egy kis loknija van a feje búbján
:D

KépKép
lili73

Tonti: díszítés? hogy Neked mire van energiád három gyerek mellett?! :wink:

én már nem is merek semmit írni. srácok jól alszanak (aránylag), segítséget kapok, apával nincs (sok)probléma, anyósom jó fej ... hát ... ööö ... izé ... :roll: :oops: :roll: ... mégis szalad a lakás, meg az egész életünk. soha sehova nem járunk, apa hulla fáradt annyit dolgozik értünk ... tulajdonképpen minden jó, csak mintha nem is párkapcsolatban élnénk ... csak úgy fáradtan és jókedvűen elvagyunk. stop.

zsombi egyre rosszabb. nem tudom a foga miatt (apa szerint már rég kint lenne az egész fogsora, ha emiatt lenne :wink: ), v. az idő miatt (apa: :twisted: ), v. nagyi szerint a pocakja fáj ... szerintem meg csak kezd rám ütni 8)

Petra
Kép
petricsek

Lili, és miért nem lett Lili a lányod? :lol: :wink: Nekem spec az Aliz is nagyon bejön....
Fordítok, szuperizgalmas mobil tüdőszűrő állomásról.
Én bírom az éjszakai műszakot, csak nem tartósan. Kissé frusztrált leszek az elmaradt házimunkáktól és a kialvatlanságtól. De ennek keddre kész kell lennie, így max 2 estét töltök itt...
Szinkronizált film a halálom :evil: :evil: :evil: Nem csak az angol nyelvűek, de a japán, izlandi, stbstb is.

Kép
an°°di

Petricsek,
mi se járunk sehova (most először én moziba), és a párom halálra dolgozza magát éjszakánként, amikor tud, hulla fáradt és a gerince is tropa. Tuti lesz ez jobb is, meglátod, majd ha nagyobbak lesznek.

Andi,
azért nem lett Lili, mert a sok év várakozásban elmúlt a varázsa. Attól még nagyon tetszik, csak nem tudom, miért, túl lettünk rajta.
Én is jobb szeretem a feliratosat!

KépKép
lili73

Sziasztok!
Eszti!
:arrow: :arrow: ++++++++++++Egy kis energia :wink: Sajnálom,hogy kivagy,"tudom miről beszélsz"....... Örülök,hogy gyógyultok!!!
Tonti!
Nagyon édes a kis csokipofa :D Szavad nem lehet,időben belekezdett a kis huncid a házimunkába!!Nálam is tolulnak a lányok "segíteni"!!Persze minden ötször annyi ideig tart :wink: Az albumot majd frissítem :oops: :oops: (tavaly télen tettem fel képeket)
Anny!
Nagyon husik a csajok!!
Lanyané!
Köszi a képeket,így nem írjuk be az igazolatlan hiányzást 8) Remélem Apával "jobban vagytok"!
Lili!
Meglestem a képeket!!Irtó édes a két rosszcsontod!!Múltkor akartam még írni,hogy a Lili nálam is nagy befutó volt,de a férjem leszavazta. :(
Andi!
Jó munkát!!!!Amit Bogyótanya írt képet (4en a kórházban) az bennem is nagyon megmaradt!Az nagyon jól "sikerült" kép!!!!!
Petricsek!
Ismerős a helyzet :roll:
Szanet!
Husik a csajok :wink:
ALVÁS:Nálunk Nóri lányom őrölt minket kb.:11 hós korától egy egész éven keresztül!Nem igazán tudom megfejteni a mai napig,hogy mi volt az oka!Minden éjszaka,de szó szerint(talán az 1 év alatt 5 alkalom volt amit kihagyott)1 órától 3-4 óráig műsorozott!Nem volt se éhes,se szomjas,se ÁLMOS!Szerencsére kinőtte és 1 év kínzás után egyik napról a másikra végig aludta az éjszakát!Már "komolyan" foglalkoztatott az örökbeadás gondolata :wink: Én is nagyon sokat foglalkoztam velük(a mai napig így van),koraszülöttségük ellenére semmiben nem voltak "lemaradva",sőt....,elég következetesnek tartom magam és az 1 év alatt nem nagyon volt olyan amit nem próbáltam volna ki-kivéve a fekete mágia-mégsem jutottunk semmire :roll: Eközben Sárika édesdeden aludt :wink: Annyit tudok mondani van remény....

bognartundi0727

Jó reggelt!

Andi, Hévízen voltunk, lehet nem kellett volna...
Csajok ott teljesen jól voltak, Lilinek a fenekével kínlódunk még mindig a hasmenés miatt nagyon csúnya lett, Dorka meg vagy megfázott, vagy a céges mikuláson kapott el valamit pluszba, pedig tegnap estig szedte még az antibiotikumot.
Mondjuk hülye anyja nem bírta ki és péntek délelőtt kicsit bevitte a medencébe, annyira élvezte, nem is akart kijönni, lehet ott fázott meg. Bár meleg volt és a vízben sem fáztak, végig mozogtak, nem tudom.
VAgy a kocsiba ki be szállás, mert ott leveszem róluk a kabátot, aztán mikor kinyitom az ajtót lehet, hogy megfújja őket a szél...
Végül is már mindegy, megyünk a doktor nénihez délelőtt, ha felkelnek, mert még alszanak :shock: este extra hiszti volt elalvásnál, még kilenckor fent voltak...szombat éjszaka meg gyakorlatilag nem aludtunk, csak reggel öttől fél nyolcig :roll:
Egyébként Hévíz szuper volt a csajoknak, nekem halál, nagyon fárasztó most ez a korszak, hogy nem állnak meg egy percre sem, mindent felfedeznek, mindenhova fel és bemásznak, állandóan résen kell lenni :wink: de megérte látni az arcocskájukat, dobok pár képet, a többi meg előbb-utóbb felkerül a honlapra....

Judit

jucicuki

Bocs, ha sok leszek

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

jucicuki

Hahó Csajok!

Juci!
De jók a képek! :lol: Kár,hogy a csajok kicsit betegeskedtek közben...Szerintem most kéne azt csinálnotok,hogy mivel megvolt a családi kirándulás,menjetek el végre ketten is egy vagy (ha megoldható) 2 napra. Felemelő tud lenni!mi is megyünk 20.-án Bécsbe egy napra csavarogni.Már nagyon várom! :wink:

Banika!
Ha rám hallgatsz,akkor se szandi,se cipő!Van olyan,ami átmeneti jellegű.Nekem is olyan van és télen-nyáron tudom használni!Ez a legjobb!

Tonti!
Marcusom annyira megbolondult már az alvással,hogy már a babakocsiban se volt hajlandó egyedül elaludni.Úgyhogy most jött el az idő a cselekvésre!!Délutáni alvásnál úgy tettem le,hogy beraktam az ágyba és ott hagytam.Volt egy fél órás ribillió,de utána elaludt.2,5 órát aludt,de közben felébredt 3-4x,mindig viszasírta magát alvásba.Gondolhatod,hogy aloig vártam,hogy felébredjen és megszeretgethessem...
Este megint nekiálltunk a gyerekbőgetésnek,persze különszobában.Hát egy hang nélkül elaludt!!!Éjjel pedig 5-kor kelt (kihagyta a 2 órai kajaidőt,bár nem adtam volna neki enni úgyse),kapott kis teát,utána dumált egyedül az ágyban fél órát,majd elaludt. Eözben Majuskát apára bíztam éjjelre,aki "rohadt volt" enni adni neki,csak visszadugta a szájába a cumit,igy ő se volt fent éjjel!El se hiszem!Lehet,hogy eddig csak én voltam a hülye,hogy etettem őket,pedig már nem is kérték volna????
Bízom a mai estében,ha megint ilyen jól alakul,akkor kérhetsz tőlem bármit!!!

:( :roll: :lol:

binyek

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: