A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "Budai Meddõségi Centrumba járunk"

rilla!

Pihenj azért sokat, elvileg a beültetéstől számított 7 nap alatt ágyazódik be. Az esetek nagy részében 3-4 nap is elég...

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Rilla! Hát azt, hogy kb. az 5.-6. napon kezd el kibújni a burkából az embrió és kezdi meg a beágyazódást. Vagyis a te esetedben a beültetés után nem sokkal. Sokak szerint ez a pillanat a döntő! :wink: "Normális" fogamzásnál is kb. ilyenkor ér le a petevezetőkön keresztül a méhbe az embrió.

A 3. naposan visszakapott embrióknál meg eltelik még 2-3 nap, addig ott lebegnek, fejlődnek, osztódnak, mire ugyanez lejátszódik. Ezért mondtam, hogy neked a beültetés utáni 24-36 óra nagyon fontos időszak, mert sok minden történik ez alatt a pár óra alatt!

Egyébként azt tudtad, hogy az 5. napon visszaültetett embrióknál nagyobb a sikerszázalék, mint a 2-3 naposoknál?

A házasélettel kapcsolatos "jótanácsot" azért mi sem tartjuk annyira be! :oops: :)
nellike

Rilla!

Nellike jól mondta, nekem anno Szűcs azt mondta, hogy a 10. hétig nem ajánlja.....kaptunk is engedélyt az követően, csak mivel használtam még a 13. hétig az utro-t így vártunk még..... :oops:

Nagyon szorítok! :)

Lányok!

Mindenkinek mennek a drukkok....eredményre várók, és stimusok, sokat gondolok Rátok! :)

Kép

Kép
nika28

Nellike, Witch !
Namost akkor mikor is ágyazódik be a baba ?...mert mindketten mást írtatok ! :D :D

Hallottam, hogy az 5. napon visszaültetett embriók nagyobb százalékban maradnak meg, de vajon miért ??

Nem tudom, hogy lesz ez a házasélet .... :shock: :oops: :shock:
rilla_

Rilla!

A beágyazódás a 6.-7 napon kezdődik azzal, hogy az embrió kitör a burkából és megkezdi befészkelni magát a méhnyálkahártyába. De, maga a folyamat, csak a 12-14. nap táján fejeződik be, tehát több napon át tartó, hosszú folyamatról van szó. Úgyhogy Witch is jót írt, csak más szemszögből közelített. :)

Állítólag azért jobb az 5 napos embriók beágyazódási aránya, mert a 2-3 napos embriók egy része sajnos el sem jut az 5. napig, mert a 4-5 nap táján van egy elég bonyolult osztódási folyamat, amikor egy üregrendszer képződik az embrió belsejébe és aköré rendeződik a sok sejt. Ennél a fázisnál már sok embrió leáll a fejlődésben. Ezért az 5. napos embriók közül kevesebb is marad a beültetésre általában, mert nem mind éri meg az 5. napos kort. Aki viszont megéri, az túljutott azon a kritikus osztódási fázison, tehát nagyobb eséllyel éli túl a beültetést és a beágyazódást. Ezért is (meg más miatt is) nem szoktak "kísérletezni" az 5 napos tenyésztéssel azoknál, akinek csak 4-5 petesejt termékenyült meg, nehogy beültetésre ne maradjon meg egy sem.

A házaséletről meg érdeklődj a dokidnál, hátha neked nagyobb szerencséd lesz és mást mond. :wink:

Nika! Szűcs doki nekünk is azt mondta, hogy 12 hétig felejtős, de legalább a 10. hétig bírjuk ki. 13. hétig utró? na ne már! :(

Jó hogy itt vagy köztünk, rég hallottam rólad! :) 33 hét? :shock: Hogy megy az idő! :)
nellike

Nellike !
Nagyon köszönöm ezt a teljeskörű tájékoztatást, mostmár igen felkészülten megyek holnap a beültetésre ! :D :wink: :lol:

Lányok !
Én most 1 hétre elbúcsúzom Tőletek, mert a beültetés után Budapesten maradok Anyukámnál és nála sajnos nincs internet.
De addig is nagyon szorítok Mindenkinek és sokat gondolok majd Rátok !

Puszi : Rilla
rilla_

Sziasztok!
Hát, igen, a házaséletre nekünk is ezt mondta a doki. Minden uh után hangsúlyozta. Múlt héten csütörtökön voltam nála. Vittem minden leletet, genetikai uh-os papírokat. Olyan lökött voltam, hogy teljesen elfelejtettem rákérdezni, most meg ő nem mondta. Ezért viszont nem akarom felhívni, úgyhogy szerintem valahogy kibírom a 16. hétig :wink: Azért annyira ne panaszkodjunk, lányok. Én legalábbis úgy gondolom, hogy most nem én vagyok a legfontosabb, hanem a babánk. Apának meg máshogy is lehet örömet szerezni :D És ha azt mondanák, hogy a terhesség végéig nem lehetne????

Az utro-t én is most csökkentem, még pár nap és végleg elmarad. Juhhhejjj :D Bár már annyira megszoktam, hogy szinte hiányozni fog :D

Rilla, megy a drukk holnapra. Utána meg jó pihenést!

KépKép
süni76

Nellike!

Azért kell olyan sokáig az utro, mert a méhlepény a 14. héttől kezdi termelni a hormonokat.

Igen, rég voltam erre! :)
A másik topik "lakója" vagyok, de azért olvaslak Benneteket, és Mindenkinek nagyon szorítok! :)

Meglátod, észre sem veszed és már Te is itt tartasz ahol én. :)
Nagyon gyorsan megy az idő.... :shock:

Kép
nika28

Lányok!
Tényleg nem fog érdekelni titeket ha sikerül a baba, hogy élhettek-e házas életet vagy sem. Úgyhogy emiatt szerintem ne aggódjatok. Én pl olyan szerencsétlen helyzetbe kerültem, hogy az első 3 hónapba nem lehetett, utána kiderült, hogy rajta van a méhszájon a placenta, akkor azért nem lehetett, most meg rossz helyen van viszér, értágulat, most meg fizikailag is képtelenség lenne. És lám, itt vagyok, túlélem! :) És cseppet sem érdekel. Mielött terhes lettem jó volt a házaséletünk és miután megszülök majd megint jó lesz. Mi ez a pár hónap ahoz képest... :)
Mindenkinek sok sikert!!!!!

Kép
kira76

remény,
beszéld meg az orvosoddal ezt a fagyi dolgot. Én úgy tudom, hogy a két ünnep között is dolgoznak, csak műtő nincs, de neked azzal akkor semmi dolgod. Másrészt ha dec. 20-án jön meg neked, akkor jan. 2-án még csak a 14. napon leszel, és a beülti kb. a 17. nap van (attól függ, hány naposak a fagyik - ahány naposak, annyi nappal a tüszőrepedés után). Harmadrészt a BMC sosem tart hosszú hétvégét, 2 napnál hosszabb ideig soha nincsenek bezárva pont azért, mert az ilyen hormonális kezeléseknél sokszor az nagyon rossz lenne. Ezért általában a hosszú hétvégeken is csak szo-vas vannak bezárva, és ráadásul a ledolgozós szombatokon is dolgoznak.
Szóval hajrá fagyik!

Nekem egyébként úgy ment, hogy 10-11. ciklusnap valamelyikén kellett egy UH-ra mennem, hogy megnézze, hogy van-e abban a hónapban spontán peteérésem, és minden visszaállt-e a lombik után. És mivel nekem akkor volt egy 16 mm-es tüszőm, visszahívott 3 nappal későbbre, ami péntek volt, hogy megint megnézze. Azt mondta, hogy
a) ha addigra megreped magától, akkor egyszerűen hétfőn beültetés (3 napos embrióim voltak)
b) ha addigra nem reped meg, akkor még aznap reggel tüszőrepesztőt kell szúrjak, ettől szombat estére megreped, és kedden beülti - és ez is történt.

Tehát nekem összesen 2 UH volt, nem kellett órákig ott maradni, mert nem volt vérvétel, aminek az eredményére várni kellett volna. Tüszőrepesztő sem kell feltétlenül, csak ha úgy jön ki a lépés. Ja, és vasárnap reggeltől kellett elkezdenem használni az Utrot.

rilla,
lehet, hogy már nem olvasol egy hétig, de én is válaszolok:
nekem közvetlenül a beültetés után azt mondta Sz, hogy az eredményhirdetésig nem lehetünk együtt.
Ez most igen rosszul érint, mert ugye a múlt hónapban is volt egy beültetésem, és már akkor is volt 2 hét szünet. Visszaszámolom a napokat péntekig, és részben ezért is. :)
Úgyhogy most NAGYON kiakasztott, amit itt nellike és a többiek írnak, ezt még emésztenem kell.... :lol:
Mindazonáltal a pozitív tesztet választanám, ha lehetne olyat.... :)
Jó pihenést neked, és gondolj csupa szépre!
bikmakk

hűha, Kira, nagyon sajnálom... :)
Persze boldogan cserélnék veled :D
bikmakk

Remény!
Nagyon szégyellem magam, kérlek ne haragudj!
Elküldöd priviben az adataidat ? :oops:
Rilla!
Nagyon nagyon drukkolok Nektek holnapra, ügyes legyél pihenj sokat és amint tudsz, jelentkezz!
Rony!
??????????????????????????????????????????????????
??????????????????????????????????????????????????

Kép
akire79

Lányok, szerintetek kádban, befekvősen, szabad fürödni beülti után?
Ezt sosem kérdeztem meg, de most annyira jól esne.
bikmakk

Bikkmakk!

Nem lehet, csak zuhany.....a meleg víz is vérbőséget okoz.....

Nekünk még a biológus mondta a beültetés előtt amikor megmutatták az embriókat.

Kép
nika28

Sziasztok lányok!
Olvasgatlak titeket és látom megy a szeretkezős téma. Nekem inszem volt és használom az urot. Az eredményt a napokban megtudom :? Az utro mellett nem lehet szeretkezni?
juttta

jutta,
nem az utro az oka.
beültetés után egy csomó mindent nem szabad, hogy nehogy-nehogy kárt okozzunk az esetlegesen beágyazódó babácskának. Emelni, sportolni, megerőltetni magad, ezek szerint szeretkezni (bár én azt reméltem, csak amíg ki nem derül, hogy sikerült....), meleg fürdőt venni (Nika, köszi).... Elővigyázatosságból.
Az inszem után nekünk a 6-ból egyszer sem mondta, hogy ne, ezért aztán nem is tartóztattuk meg magunkat...:wink:

Drukkolok a pozitív teszthez!
bikmakk

Bikmakk, köszi az infókat. Most egy picit jobb reményekkel lettem gazdagabb. Mondjuk ez jó, hogy a 10. napon kell menni, az ha sikerül, akkor az a két ünnep közt lesz. Még 31-én be tudok menni és akkor kiderül a repesztő dolga, és a többi lényeges dolog is: méhnyálkahártya vastagsága. Nekem a fagyik 3 naposak, mert hétfőn leszívás volt és csütörtökön beülti, és ez ha jól számolom 3 nap.
Neked nem kellett várni a köv. ciklusig?

Rilla, drukkolok neked.
Jutta, és még azok, akik eredményre várnak pozitív eredményt kívánok, karácsonyi ajándéknak is jó lesz:)
remény73

Bikmakk, Remény73 köszi a jókívánságokat, na és persze az infót.
Holnap tesztelek, bár a BMC-be csak csütörtökön megyek. Már előre izgulok :?
juttta

Juttta!

Lehet az utro mellett is szeretkezni, csak nem túl gusztusos. :?
Engem legalábbis zavart....

Kép
nika28

Rilla!
Na, ezt már biztos nem olvasod, de nagyon drukkolok Neked!!!!!! Amint netközelben vagy, majd írj, hogy mi volt. :wink: Ideje lenne már egy igazi babaesőnek (természetesen mindenkit beleértve :wink: )

Köszi a drukkokat, megint szükségem lesz rájuk :lol: Igazából már csütörtökön észleltem a jeleket, hogy piri meglátogat. Azért is nem írtam mostanáig, ne az legyen, hogy lemondok a dologról stb. Vasárnap akkora nega teszt volt, hogy csak na, hétfőn már csak "a részvétel a fontos" miatt bementem és már kezdődik is újra a szurizás.
Úgyhogy egyik vonat elment, de jön a másik, próbálom így felfogni a dolgot.
Valamiért úgy érzem az első inszem óta, hogy a 3.-ik fog sikerülni. Meglátjuk. :wink:

Utro dolog: én nem is kérdeztem a dokit, hogy inszem után utró alatt lehet-e együtt lenni, de valahogy utró alatt nincs kedvem hozzá. Már arra is gondoltam, hogy az estit inkább később teszem be és előtte akció. :?: Az utrot mindig nagyon pontosan ugyanabban az időben kell használni?

"A szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik, hogy nem látjuk meg."
(Rodin)
rony77

Sziasztok!

Mostanában nem tudtam írni, de folyamatosan olvastalak Titeket!

Velünk nem sok minden történt, várjuk a spontán babásodást több kevesebb sikerrel. Valószínű majd csak tavasszal megyünk a fagyi babákért!

Akik kismamik és nem gratuláltam annak GRATULÁLOK most!!!!! És persze vigyázzatok magatokra!

Akik pedig várják, hogy azok legyenek azoknak pedig megy a DRUKK!!!

Babszika!

Örülök, hogy eltűntek végre azok a fránya bacik! Hajrá inszem!!

Puszi mindenkinek!!!

Ildi

gyoreneildi

Kép
Sziasztok!

Köszi Ildi!
Én pedig szurkolok a spontánhoz!

Jutta!
Szurk!!!!!

babszika

No, hát akkor jó éjt.....

Kép

babszika

Babszika!
Ez jó volt! :lol: :lol: :lol:
Elvoltál szépen magaddal? Nem hiányoztunk ugye??? :lol:

dita75

Na szép, nevess csak!!!! :lol: :lol:

babszika

Csajok!

Igaz, h W. doki elmegy a BMC-ből januártól????????????
Ki hallott erről bármit is???????

Én megőrülök.........

babszika

BABSZIKA
Bocsi, de ezt nem lehetett kihagyni! :wink: :lol:

Én nem hallottam ilyet, sőt! :roll:

dita75

Most jelentkezett egy másik lány a BMC-be. Január 6-ra kapott időpontot. Kérte, h W. dokihoz mehessen.
Erre a telefonban a női hang azt mondta, h hozzá már nem lehet, mert külföldön fog már dolgozni W. doki!!!!!!!!!!!

:?: :?: :?: :?: :?: :?:

babszika

Kissé el voltam tűnve, de most beszámoló: múlt pénteken megvolt az inszem, úgyhogy most már az utrózás megy. Nagyon reménykedek, de nem érzek bentről semmit. Igaz, hogy elég korai is lenne, hiszen holnap lesz még csak az inszemhez képesti 8. nap. Olyan nehéz ez a várakozós időszak, de legalább orvoshoz járni nem kell.

Táblához írnám, hogy nálam javítani kellene, nekem sajnos ez már a 4. inszemem.
Valószínűleg végigcsináljuk a 6-ot, mert elméletileg 2 sikeressel indítottunk, ahhoz képest még "csak" egy sikertelen volt. Dec. 15-én kell tesztre visszamennem.

Házaséletről az én véleményem: mivel igazából a nagy örömérzet az, ami nem javasolt :oops: akinél működik, úgy lehet megoldani, hogy a lányok annyira nem élik bele magukat, a férjek meg kivételesen siethetnek. Bocs :oops: a semminél mégis több.

Orsi, hogy vagy? Fogsz tesztelni előbb, vagy kibírod?

Engem egy kicsit elszomorít, hogyha most nem sikerült, akkor 1 hó szünet az ünnepek miatt. Valahogy olyan feleslegesnek tudom érezni magam, ha nem történik "semmi" - talán értitek, mire gondolok.

Sikereket kívánok mindenkinek:
E. Dóra
edóra

Edóra!

Szorítok neked ezerrel, hogy szép karácsonyi ajándékotok legyen :wink: :wink: :wink: :wink: !!!!!

No meg persze a többieknek is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rilla!

Remélem minden ok!!!!!

Kép
gyorfitimi

Edóra,
én most is tuti tesztelő leszek,múltkor bejött és nem is tudok elmenni hétfőn az eredményhirdetésre!
Ha pozitív lesz,akkor feltétlen mennem kell jövő héten az utrot felíratni,hogy elég legyen az első ultrahangig!
Jó lenne,ha így lenne!Még leírni is jó érzés.
Szorítok neked és mindenkinek!
Én már írtam a mikunak! És jó is voltam!:wink:

Puszi
Orsi
orsiborsi

Szisztok!
Babszika
Köszike a drukkot jól jött! :D
Szűcs dokit és a nővérkéjét most láttam először mosolyogni és marha jól esett. +++++++ :D
Bár még egy kicsit izgulok, mert azt mondta, hogy 2 hét múlva UH akkor derül ki méhen belüli vagy kívüli, de reméljük a legjobbakat!
A Miku legalább jó hírt hozott, reméljük a Jézuska is azt fog!

Mindenkinek megy a drukkk!!!
juttta

Jutta, hát igen, ez már óriási hír! Én is mindig rettegek a méhen kívülitől, de szerintem erre próbálj ne gondolni, az első nagy lépcsőt már megmásztad, most jön a többi. (innen már mennek a dolgok, mint a karikacsapás)

Orsi: nekem is már elvásott a ceruzám, annyi levelet írtam már gondolatban a gólyának, a Jézuskának, az angyaloknak, Mikulásnak........... nem írtál a (meg)érzéseidről, babonából?
edóra

Jutta!

Ha jól olvastam, ez volt ez első inszemed?? Hát nem semmi, így elsőre beletrafálni! :lol: :lol: A második eshetőségre ne is gondolj, csak az első jöhet szóba :wink:

"A szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik, hogy nem látjuk meg."
(Rodin)
rony77

Edóra, Rony 77
Köszönöm a bíztatást! De azért mégis csak benne van az emberben! :?
juttta

Sziasztok!

Edóra!
Nagyon-nagyon DRUKKOLOK Neked! Remélem +++ teszt lesz a fa alatt!!!!!

Orsiborsi!
Remélem a Mikulás meghallagatott és ott is +++ teszt lesz a zsákban!

Jutta!
Minden oké lesz és persze, hogy méhen belüli az a baba/babák!

Mindenkinek kívánok Mikulás alkalmából minden jót és azt hozzon mindenkinek a Miki amire már nagyon rég várt/vártunk!

Jaj a lényeget meg majdnem elfelejtem: van egy fölösleges iwiw meghívóm és arra gondoltam, hogy csinálhatnánk egy BMC oldalt. Szerintetek? Várom a visszajelzéseiteket és csinálom is!

További szép napot Nektek!
Puszi

gyoreneildi

Jutta! Gratulálok! Ne félj, nem lesz semmi baj! :wink:

Orsika, Dóra! Nagyon drukkolok a pozitív teszthez!

Dóra, én is így tudom, hogy a női orgazmus miatt nem ajánlott az erős méhösszehúzódások miatt. A Zeke dokitól amikor egyszer megkérdeztem, akkor azt mondta viccesen, hogy " ha meg tudják oldani orgazmus nélkül!..." :) Szerintem is használjátok ki az összes lehetőséget. Megint más az, amikor valakinek a 4. sem sikerül és semmi jele annak, hogy az utolsó kettőbe érdemes lenne belevágni, de a helyetekben én is így döntenék.

Rony! Sajnálom , hogy nem sikerült, de nem szabad feladni. !
nellike

Sziasztok,

Jutta
, gratulálok. Nagyon ügyesek voltatok. :D A kisbabák nagyon jól tudják, hová kell menniük, más szóba sem jöhet.

BikkMakk,
ma voltál BMC-ben? Mi volt? :lol:

Edóra, Orsiborsi, hajrá a pozitív teszthez. Szorítok Mindenkinek!
Edóra, egy nappal utánam tesztelsz :D Orsiborsi, te mikor? :D

Babszi,
biztos vagy ebben?
Lányok, ti tudtok valamit?????

Rony,
te aztán bátor csajszi vagy :D Tetszik a hozzáállásod :D

Remény, hogy érzed magad?

Rilla, gondolok rád, sokat:) bár tudom, később olvasod::)

Puszi nektek,
swanny
swanny

Sziasztok,
köszönöm mindenkinek a drukkokat.Segített!!!
Ez kaptam ma a mikutól:

Kép

Orsi
orsiborsi

Orsi!

Gratulálok :) Szívemből, annyira szorítottam neked itt a háttérben anyukámmal együtt, könnyeket csalt a szememb a kép :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Sziasztok!

Orsi!
Szívből gratulálok és kívánom, h minden rendben legyen!!!!!

Swanny!
Hát a lány ezt mondta. Jobban mondva meg is kérdezte, h akkor most szerintem kihez menjen....
De sajnos nem túl oskan reagáltak a kérdésemre :( :(

Ildi!
Ha nincs még, akkor sztem csináld meg! :wink:

babszika

Ildi!
Hopp!
Most találtam meg az iwiwen! Már van!!!!

babszika

Sziasztok!
Orsi, gratulálok!!!! Ennél szebb karácsonyi ajándékot el sem képzelhet az ember! :D

KépKép
süni76

Orsi!

Gratulálok! :)

Nagyon szorítottam! :)

Kép
nika28

Nahát!!!!!!!!!!!!!!!
Micsoda Miki ajándékok! :lol: :lol: :lol:
Gratula a + tesztelőkenek!

Kép

A többieknek jobb híjján BOLDOG MIKIT: :wink: :)

Kép

dita75

Sziasztok lányok!

Tegnap voltam a BMC-ben, és úgy néz ki, sikerült! Úgyhogy nekem is a Mikulás hozta a gólya helyett :)
Ma reggel megcsináltam életem első pozitív tesztjét is! :)
Még nem tudom igazán elhinni....
Kicsit aggódom is, mert a HCG nem volt valami magas, de azt mondták, hogy fagyasztottnál az alacsonyabb is jónak számít, és egy nappal hamarabb voltam, és az egyik baba egy nappal fiatalabb volt, mint a másik, úgyhogy nyugodjak meg, és ez jónak számít. A biológus is hosszan nyugtatgatott. Hát, nem nagyon tudok mást csinálni, mint ezt elhinni és reménykedni, de azért aggódom kicsit..
De nagyon boldog is vagyok! :)

Orsi, gratulálok neked is!!! Most akkor mégiscsak menned kell az Utroért ;)

Lányok, mindenkinek boldog Mikulást!
bikmakk

Bikmakk!

Neked is Gratulálok! :)

Mennyi lett a HCG-d?

Kép
nika28

Bikmakk!

Gratulálok neked is :)
Csodás ez a télapó bácsi :wink:

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

BIKMAKK

Ez csodálatos!
Hatalmas gratula!

Tegnap úgy látszik mindenki jó hírekkel jött el a BMC-ből, másik topicban lakó BMC-s ismijeim is csupa + tesztekkel fogadtak!

AKIRE-nek lesz dolga a táblával kapcsolatban! :wink: :lol:

(viszont úgy látszik a Miki a vidéki BMC-s lányoknak nem kedvezett, mert engem speciel a pirivel lepett meg! :cry: :evil: )

dita75

Köszi a gratulációkat, de még azért ez kicsit korai....
56 volt a HCG-m, a biológus szerint az mára - amikor valójában kellett volna mennem - 75 körül lenne, ami fagyasztottnál jó. Hát, nem tudom, mert én sikeres terhességeknél még csak 100 fölöttiekről hallottam... Mindenesetre most még elég nyugtalan vagyok....
bikmakk

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: