A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Hanna: nem jött semmi! :( Megírom az emilem mégegyszer pü-ben!

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! Elírtalak. :oops: Most újra küldtem!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Csajok!
Nem kell fényesíteni a csizmát!
Benne voltam a hírekben. :lol:
http://trl2.tv/View/?v=4c150a4d71e94c57a7a9dee06cdbcd0c

Kép
hanna30

Hanna: megkaptam a táblit!!! :D
Hogy kell ezt a hírt megszerkeszteni??? Marha jó!!! Megviccelném Apát!

KépKép

KépKép
kata8110

Kata!
E-mail ment. :wink:

Kép
hanna30

Hanna! majdnem betojtam a röhögéstől!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kata! igen ezt a fürdetőkrémet írják fel! Meg lázcsillapítónak germicid C kúpot nálunk. Meg sima olajat és alkoholt meg a vigantolt és konakiont.
Javaslom, hogy a vattát amit vesztek tépkedjétek le galacsinokra és úgy bele egy dobozba. Sokkal könnyebb utána bánni vele, nem akkor kell tépni miközben kalimpál ezerrel. Mire hazajövünk a kórházból már nem lesz szükség a gézlapra a köldökcsonk takaráshoz! Sőt egyáltaln nem szabad takarni semmivel.

Viszont azt furcsállom, hogy pl unokatesóméknál szentesen a kórházban megtiltották azt a hexaclorophen (pontosan nem tudom leírni a nevét) hintőport amit itt adnak a köldökre a kórházban és vényre is. Kata hallottál erről valamit?
Ott semmivel nem szórják be a köldököt és bizony hetekbe telik mire leesik....szóval nem hinném, hogy az jobb megoldás lenne.

Ne tudjátok meg....megnyírtam Mátét vagyis próbáltam kicsit igazítani a séróján....komolyan egy disznóvágáson nagyobb a visítás, pedig csak körbe gépeztem aztán ritkítóval összedolgoztam neki az átmenetet..de a visítást apa kint az utcán hallotta! :twisted: :twisted:
katuska79

Katuska: karakán egy fiatalember a Te Mátéd!! Fotó nincs az új frizuráról?
magdolnasz

Katuska! :lol:
Édes lehet Máté! Vérbeli pasas.

Na, elköszönök mára.
Holnap nem jövök.

Jó Mikit Mindenkinek!!!!

Kép
hanna30

Katuska: megtiltották a hexaclhorophen hintőport? Nem is értem...még nem hallottam ilyet :roll: Olyat igen, hogy ügyelni kell összeállításkor a mennyiségekre, mert sérült bőrön alkalmazva káros lehet. De! 50 g sima hintőporhoz adnak 0.25 g hexachlorophent,emlékeim szerint, én is csináltam pár éve.
Máté :lol: :lol: Kérünk képet a fiatalemberről :wink:

Hanna:máris nézem :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! gyanítom, hogy csak ott valamelyik gyerekorvos dilije ez az egész....szerintem többet árt a babának, hogy hetekig nem válik le, nem szárad le a köldökcsonk!

MAjd lefotózom a csinifejűt:)
katuska79

Sziasztok!

Mofflira gondolok sokat, és drukkolok, hogy azt a 3 hetet minimum kibírja.

Én úgy tűnik, le vagyok maradva hozzátok képest. Nekem az előző éjszakám volt rémes, és tegnap csuklott Julcsi megállás nélkül. Ma sokkal jobban aludtam, és Julcsi csak 1x csuklott.

Erzsébet, felháborító, amit írsz. Nekünk a szülésfelkészítőn pl. elmondták, hogy az 1. felkelés kizárólag nővérkével lehetséges, mert ők fel vannak készülve az esetleges ájulásra, míg a hozzátartozók esetleg megijednek, stb.
Az viszont jó, hogy a kicsik jól vannak.
Klassz a kép, és persze Nelli lakja is.

Kata, örülök a gyönyörű eredményeidhez. Mindenkinek ilyet kívánok!

Vickybabe, a vizesedés most már tényleg nem gáz, de azért tedd fel, amikor tudod.

Hannának igaza van, tényleg mindenki másképp éli meg a dolgokat. És az is számít, milyen orvossal, és főképp milyen szülésznővel hoz össze a sors.

Kép
petne

Jóreggelt!

Ma én vagyok az első :D (Hat óra alvás után kidobott az ágy :? )

Igazatok van, para visszavonva kórház ügyben (kicsit túlparázok mindent kb. egy hete, hülye hormonok :evil: Tegnap is bőgtem meg lelkiztünk este apával)

Tapasztalt anyukák! A csecsemő-mérlegelésről mi a véleményetek? (Kell-e, milyen gyakran, mire jó, mi a jó módszer, vennétek-e mérleget, stb. stb.)

Katuska, Máté egy szuper autonóm személyiség, én is ilyen gyereket szeretnék! :)

Erzsébet, nagyon édes a fotód! :) :) :)

Lehet nem sokat jövök a hétvégén: holnap itt lesznek vendégségben anyósomék nagymamástól. Nem tudom lesz-e valaha olyan, amikor nem vizsgaként élem meg az ilyen eseményeket :roll:

Egyelőreennyi, ha kihagytam valamit elnézést: azért még nem vagyok teljesen ébren...
kisbogacs

Kép
Remélem odaárt mindenkihez időben. :wink:

Boldog Mikulást!!!!
Vendég

picuranyu nagyon jó a kép majd be tojok rajta :D Petne: hát igen sajnos vannak olyan nővérkék is akik egyáltalán nem segítőkészek :oops: Kisbogacs: neked is köszi, a miki egy macis szobapapucsot hozott egy tábla diabetikus milkával. Honnan tudta a mikulás hogy diétára vagyok fogvan??? :D :D
erzsebet0312

Magdolnasz: igen télanyó tegnap épp én voltam csak nem szánnal érkeztem hanem csónakkal amiből daruval emeltek ki :D mindenkinél járt a miki bácsi????
erzsebet0312

Jó reggelt!

Bizony itt is járt már a Mikulás, illetve tesz még egy plusz kört is :D (Szüleim jönnek segíteni Apának összerakni az utolsó szekrényt! :D Ma fullosra kész lesz a babaszoba!!! )

Katuska: az lehet, hogy valamelyik ottani dokinak a heppje, mindegyiknek van valami őrülete :wink: Tekintve,hogy nagyjából ezer éve használják, nem hinném, hogy indokolt a lépés.

Picuranyu: nagyon jó ez a kép!!! :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

halihó!
Asszem gyomorrontásom van, sak ezt nem tudom mitől... A legjobbkor, mindjárt megyünk Annámmal Mikulásvonatozni.... Nem merek enni semmit sem, nehogy rámjöjjön a hasmars... :?

Mérlegelés:
én függő mérlegelő voltam Annával, 6 hónapig csináltam,minden etetés előtt és után mértem, mert ő folyamatosan tápszer pótláson volt , így mértem, mennyit szopik, mennyit kell pótolni. Most nem szeretném ezt eljátszani, nagyon bestreszeli az embert, úgyhogy, ha látom, hogyí jól van, akkor nem mérlegelek. Ha a baba színe egészséges, kiegyensúlyozott és van napi 4-5 teli pelus, akkor jól fejlődik.
Szóval én heti egyszer fogom mérni. Persze lehet, hogy megint para mami leszek, de most nem tervezem, hogy a kaján stresszeljem majd magam :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Boldog Mikulást Kívánok mindenkinek!!!! :D

Kép
andi0716

Örülök, hogy tetszett a kép. :wink:
Nálunk is járt a Mikulás, és képzeljétek, gondolt a kis pocaklakóra is. ;) Úgy látszik a Nagyszakállú a pocaklakókat is számon tartja ám. :D

kata8110: képeket kapunk majd, ugye?

mágnes: juj. :( Jobbulást!
Vendég

Mágnes majd gyere mesélj miylen volt a buli! És képeket is hozzál feltétlen!!!!

Nálunk Máténak volt mikuja, kapott egy csomag édességet. Az alegjobb, hogy még nem tudja a Mikulás valójában csokit rejt így délelőtt ahol vendégségben voltam vele nem esett neki a 10 csokimikulásnak, hanem játszott velük:) Lehet nem előtte bontom majd ki...

Én nem mérlegeltem sosem. Havonta egyszer a tancsáadáson lemérték a súlyát hosszát és annyi. Máté nyugis kiegyensúlyozott jó étvágyú baba volt, az ellátmánnyal sem volt gond így feleslegesnek és stresszesnek is tartottam volna mert voltak oyaln kajálások mikor alig evett valamit, máskor meg dupla mennyiséget. Akkor a mérlegelés alapján meg kellett volna még pluszban tömnöm, máskor meg leállítani, hogy ne egyen annyit? Annyi kaját kell adni a babának mennyit kér és amennyi jólesik neki. Ha kaja után még nyugtalan vagy fél óra múlva újra enni kér akkor adni kell még neki független a mérlegeléstől. De nem feltétlen csak a kaja hiánytól lehet nyűgös....meg kell ismerni a babát.
De aki akar az mérlegeljen, semmivel sem lesz könnyebb az etetés. De beruházni rá felesleges, inkább bérelni kell egyet mondjuk egy hétre vagy egy hónapra aki nagyon aggódik!
katuska79

Magdolna: bocsi, az előzőekben nem válaszoltam meg: szóval, ha így kéred a patikában, tudniuk kell!!!

Picuranyu: nálunk is gondolt a Nagyszakállú a pocaklakóra! Apa Mikije hozott neki egy Micimackós előkét :wink: Anyáé meg egy pici bodyt :wink:
Persze, ha kész lesz, hozok képet a szobáról!!!

Mágnes: jobbulást, remélem, semmi komoly!!!

Katuska: ez jó, Máté akkor jól elvan a csokimikikkel :lol:
Én kaptam mérleget anyósomtól, úgyhogy ha nem is mindennap, de azért majd rádobom a gyerkőcöt alkalmasint. Persze, ha szépen fejlődik, felesleges percenként :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok Csajok :) Nem tűntem ám el :wink:
Csak tegnap ment a meló ezerrel: reggeltől munkaidő végéig dumáltam (ebben jó vagyok :lol: :wink:), az utódomat készítettem fel. Aztán körbeszaladtam a dolgozóm környékén található hobbiboltokat (van egy pár...), majd elrobogtunk Apussal vásárolni... na, megállapítottuk, hogy kinőttünk ezekből a hipermarketekből rendesen :roll: sem türelmünk nem volt hozzá, sem a választék nem kábított el :? szóval nagy nehezen beszereztük a szükséges dolgokat... 1/2 10-re értünk haza :? akkor már tiszta hiszti volt mindkettőnk, és alig láttunk ki a fejünkből... hazaúton az M0-án volt egy baleset, ami miatt lassan haladtunk olyan 5 km-n át.
Járt itt a Mikulás éjszaka, a gyerekeknek hozott ajándékot.
Erzsébet: na, vasárnap este megnézem még ezt a Télanyus képet, hogy megismerjelek hétfőn :wink:
Kórházi tapasztalat: nekem is az a véleményem, hogy nagyban függ az egyéni érzékenységtől, és a hozzáállástól. Az utóbbi években sajna egészen sok kórházat megjártam, volt, ahol Apus hozott be lefolyótisztítót, mert hetek óta el volt dugulva a csap, de senki sem érezte magát kompetensnek a megjavítására... de mindet ki lehetett bírni :wink:
Mérlegelés: Mesit heti egyszer mértem, Zalánt a védőnő havonta, majd még ennél is ritkábban... szerintem, ha attól nyugodt valaki, hogy mér, akkor legyen, de abszolút nem érzem elengedhetetlennek.
Kata: köszi az infókat, akkor lehet, hogy veszek egy sudocream-et, mert azt láttam a pakitában, csak hogy tudjak vinni a kórházba... :)
Ma haladunk a házzal: Apus és Apukám éppen burkolnak odafent, zajlik a munka... reggel én elpakoltam (ruhák, szárítók), a gyerekekkel feldíszítettük az ablakokat olyan zselés ablakmatricákkal a nappaliban, most elegem lett Zaza egész napos hisztijéből (ami több napja tart, sőt, hete, vagy amióta megszületett?! :?), ezért beraktam nekik a Pampalinit, addig is csendben vannak :wink: most erre van szükségem... úgy érzem, ledőlök most egy kicsit :roll: és akkor még a fele termésetekre sem reagáltam :)

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Visszaolvastam. Nagyon örülök, hogy Moffli jól van, és a baba még bent maradt. Hadd fejlődjön még a tüdeje, meg mindene. Izgultam értük. Azért jó, hogy az orvosok képesek megállítani az idő előtti szülést.

Nálunk is járt a Mikulás, de már csak a papírok vannak. :oops: Óriás Milka eltűnt a hasamban.
Ma egész nap melóztam, rendbevágtam a lakást. Lassabb a tempóm, mint egyébként, de azért végeztem. Kaja a sütőben. Borsos-mustáros csirke, krumplipüré, túrós palacsinta csokiöntettel. Elég éhes lettem.

Mérleg: Mi nem vettünk. Ha kell, azt mondták, lehet bérelni. Meg apósom kórházban dolgozik, majdcsak tud szerzni, ha kell. Már annyi mindent vettem, hogy úgy gondoltam, talán ezt kihagyom.

Kata! Majd dobj egy képet, ha kész a szoba! Biztos tök szép lesz!

Nincs valamelyőtöknek bevált mézeskalács receptje? Vettem sütiformákat, és úgy kipróbálnám!

krisz78

Sziasztok,

Kata, majd dobj képet a fullosan kész szobáról.

Nálunk nagyon lassan, de alakulnak a dolgok. Már nem nagy a kupi a leendő gyerekszobában, 1-2 dolog van már csak szanaszét, azt apósom holnap elviszi, aztán jöhet a festés, és a bútorszerelés. Remélem, jövő péntekre készen leszünk a nagyjával.

Mágnes, remélem, azóta már jobban vagy.

Csöre, hihetetlen, hogy te még mindig képes vagy dolgozni. Nekem már minden nehezemre esik, még az ülés is.

Kép
petne

Természetesen jövök majd a képekkel, de közben az az örömhír jött, hogy hétfőre megérkezik a relax fotelem is, úgyhogy akkor már majd nem hiányzik semmi és azt is le tudom fotózni :D

Csöre: a Sudocream tényleg extrém esetben is jó :wink:

Tapasztalt Anyukák: szerintetek, ha holnap megyünk babalátogatóba 3 hónapos ikrekhez, akkor jó olyan csörgőt vinni ajándékba, ami csuklóra/bokára tépőzárazható? Nem akarok olyat, amiből már 600 van, vagy amit nem vennének egyébként.
Valami ilyesmit gondoltam:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=32
Előre is köszi!

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! igen ezzel már jól elvan egy három hónapos! Máté is kb ennyi idős volt mikor kapott kettőt:)

A sudocrem meg tényleg jó! Mellbimbó sebesedésre is tökéletes, tényleg rendbe tess egy éjszaka alatt mindent!

HAd ne mondjam, hogy délután kivittem Mátét motorozni, először elhúzott a fenébe, a szomszéd srác szaladt utána...nem is tudom mi lett volna ha Ő nincs kint. Aztán meg egy lapáttal elkezdte hordani a kavicsokat egy nagy pocsolyába az út közepén...naná, hogy belehasalt a vízbe.....a vacsorát végig hisztizte és azóta is nyomja. Mondjuk azért bevágott egy egész töltött káposztát:)
Nyugtatásképp behajítom a kádba én meg festem tovább az üvegmatricáim.
katuska79

Katuska: köszi a segítséget, akkor remélem örülni fognak neki a csöppek :wink:
Ez a Máté, hihetetlen :shock: :lol: Csinifejű fotó? :wink:
Jó, hogy mondod az üvegmatricát, vettem új kontúrfestéket, lehet én is csinálok, van még elég üveg a házban :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

olyan hiszti durca feje van, hogy ezt még a gép sem bírná :twisted:
katuska79

Sziasztok!

Gyors bekukk. Megjöttünk Mátrafüredről... Csöppet sem vagyok hulla...

Éjszaka megint kidobott az ágy, egészen hajnalig fent voltam, majd kidőltem 5.45-kor, Apa órája 6-kor csörgött. :evil:
A busz 8.45-kor indult, így hagyott durmolni 7-ig. Képzelhetitek, milyen voltam a buszon...

Egész nap hallgattam anyósom és a sógornőm problémáit, néha ránéztem a gyerekekre, majd az ebéd következett, ahol apósom is megjelent.
Hát mit mondjak... Nem tudom, megéri-e a Karácsonyt...
Viszont neki megmondtam, hogy Borit várok, hadd tudja szegénykém. :(

5-re értünk a pályaudvarra, utána a Lurdyban vásároltam a holnapi ebédhez, majd hazaballagtam...
Utána vacsit adtam a népeknek, Apa meg elment zenélni a táncházukba, én itthon tartom a frontot... Egy szavam se lehet, mert mielőtt elment, megfürdette Julcsát, úgyhogy nekem már csak a vacsval volt dolgom...
Ma már nem sokáig bírom, lassan kezdek kidőlni, úgyhogy holnap rendesebben olvasok és reagálok - délután...

Jó éjt: batkata :roll:

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Katuska: jó élénk Máté ... :roll:
Hiszti: Zalán is hisztis... a levegőben lenne?

Batkata: szegénykém, ezt egy nap alatt végigjárni nem semmi :roll:

Ma én is üvegmatricákat festettem :)
Miután írtam ide, megpróbáltam ledőlni egy kicsit... 10 percen belül a családom minden tagja megjelent az ajtóban a különböző gondjaival :evil: végül Apus robbantott ki az ágyból 15 perc után, hogy menjek el a fúróért :evil:
Ezek után nekiálltunk a gyerekekkel festeni, a kontúrok után ledőltem, és aludtam 2 órát :) aztán vacsora, egy kis színezés (de még sok van hátra), aztán gyerekfürdetés... Most meg a szétpakolt fakockákat rendezik... remélem.
Előkotortam a hálóingjeimet... nos, gombosnak gombosak, viszont csak ketten vannak... az éppen elég váltásnak, de szüléshez mit veszek fel?
Mágnes: hasmenés nálam is befigyel :? nem tudom, miért, de jól meggyötörte a derekamat is :?
Meg olyan fura érzésem volt ma 2x is... mintha Saci lentebb zökkent volna, de szabályos zökkenés. Nem érzem, hogy lentebb lenne, csak abban a mp-ben éreztem... na mindegy, majd akkor kezdek aggódni, ha még jelentkezik (egyelőre semmi jele a szülésnek, és nem gondolom, hogy ez az lenne, mert a korábbiaknál nem volt, de sohase lehessen tudni).
Na jó éjt, magamat is megfürdetem, aztán eldőlök... ha tudok egyáltalán aludni a délutáni alvás után...

Csöre
csöre74

Jó reggelt! Csak benéztem, hogy mindenki jól van-e :lol:

Holnap jövök.

Pusszantás nektek :D

Kép
Kép
cs_erika

Jó reggelt! Anyós-após látogatás előtti gyors bekukk.
Szorítsatok!

Köszi az infókat a mérlegelés témáról!

Csöre, Manóka nekem rendszeresen zökken egy ideje. Dokit kérdeztem róla: természetes folyamat, még akkor is ha fáj olyankor. (Nekem érzékeny a hólyagom, s néha olyan mintha teljes súlyával ráesne, a szemem is kiesik ijedtemben!!! :shock: )

Most rohanok tovább, párom ősei már úton vannak, és még van még egy-két teendő. (Hortobágyi palacsinta lesz, remélem ízlik nekik majd).

Szép napot mindenkinek!
kisbogacs

Jó reggelt! Kisbogacs: akkor bizti finom lesz az ebéd hortobágyi palacsinta nyami-nyami. Csöre: holnap akkor jössz 7-re? találkozunk? rajtam rózsaszín csíkos pulcsi lesz. Ja és ha odaérek akkor várni kell vagy kopogni. Nekem éhgyomorra is vesznek vért.
erzsebet0312

37.hét hurrá!!!

Kép
réka-jankó

Csöre! tuti van valami a levegőben....

Ja nekem is kettő hálóingem van, Máténál elég volt. Amiben szültem azt apa hazavitte, este kimosta gyorsan és másnap behozta. Így volt váltásom.

Én meg egyedül maradtam, apa kiment éjjel erdéylbe és csak szerdán jön haza :(
Máris jól indult a nap, mert sehogy sem akaródzott begyulladnia a tűznek...valamiért csak szenesedett a papír benne de nem égett pedig rendes újságpapír volt nem az a színes vacak ami csak elolvad a tűzben. Aztán csak siekrült életet lehelnem a kazánba.
Ebéd előtt elindultunk a boltba kenyeret venni kisfiammal. Kilépek az ajtón és mit látok, a kutya a nagy kukát kiborította és mindent széttépett! Gyűlölöm a rohadt dögöt, most tuti bent lesz a kenelben míg a párom haza nem ér...nem volt túl vicces összeszedni az egész sárban úszó udvarról a szemeteket....jöhetnek a lelkes állatvédők, adok ám nekik munkát dögivel aztán meglátjuk szimpatizálnak-e még...a panelban a 15 éves vak fogatlan fifikét ölelgetve könnyen osztanak észt.... bocs.

NA aztán elindultunk, Máté persze belegyalogolt a bokáig érő vízbe. AZt hittem menten felrobbanok! Fordulás vissza, persze ő nem akart...így szó szerint hazarángattam átöltözni, kapta is tőlem az égi villámokat. Nem is mert elmoccani a székről úgy lekiabáltam szegényt.
Újra elindultunk, mondtam neki ha el meri engedni a kezem vagy egy nyikot is hallok a boltig akkor mehet Rudi mellé a másik kutyaházba. Mázlija volt....MOst alszik a saját ágyában úgyhogy hatott az anyai dörgedelem.

Réka-Jankó! hol voltál elveszve???
katuska79

Sziasztok!

Próbállak visszaolvasgatni benneteket:-) Jó régen jártam erre....a fiam összeszedett egy hányós-fosós vírust.....mire kiláballt elkaptam én, kórház lett a vége......
Azóta aranyérrel kűzdök........na hát szóval kűzdök kűzdök, hol ezzel hol azzal. Szerencsére a pici jól van csak én vágom a centit hogy mikor lesz már pocakon kívül.
A karácsonyi készülődéssel is elég hadilábon állok sajnos...igyekszem összekapni magam e tekintetben. Örülök, hogy minden baba és mama jól van.
Katuska, a visítás ismerős, az enyém is ordít...bár ő hajmosáskor is ordít mint akit nyúznak. Pedig már 5 éves. Pasi, hiába.........és nekem jön a második pasi:-)

Puszi Nektek!
Peni

KépKép
peni

Sziasztok!

Olyan jó olvasni a karácsonyi, a babavárós készülődéseteket :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mi meg még a kórház vendégszeretetét élvezzük. Alex kihasználja az extra szolgáltatást. Igénybe veszi a bébiszolit :wink:
Kicsit besárgult a drágám :cry:
Vendég

Sziasztok!

Batkata, Katuska, azért remélem időközben rendben vagytok!

Többieknek is további szép vasárnapot!

Kép
petne

Sziasztok!

Szép napot!
Asszem Pötyike az éjjel befordult, mostmár arccal a pénztárnak helyezkedik...
Azt hittem, az összes csillagot látom felhős ég mellett, ráadásul úgy, hogy ki se nézek az ablakon... :shock:

Katuska, Peni! Úgy tűnik, a gyerekek meg vannak kergülve. Az én "kicsi" fiacskám teljesen kikészített, azt hittem felrobbanok. Ráadásul mindezt mise előtt. Ma reggel annyira zabosan ébredt, hogy tönkretette az egész család reggelét. Majd végre elindultunk a misére, kitalálta több nappal előtte, hogy ő bizony ministrálni fog, életében először...
Na, ennek a kis barátja is megörült, ő már "haladó" ebben a témában, teljesen lelkes volt. Az én édes fiacskám erre akkora hisztit levágott, hogy ő bizony nem megy, mert skan fogják nézni, meg mit tudom én...
Hát én nem tudtam, mit csinájak vele.
Egész mise alatt durcázott, utána meg közölte, hát bizony kitolt magával, mert milyen jó buli lett volna...
Na én ezeket a dühkitöréseket elég nehezen tolerálom... Huh! :evil:

Ráadásul a kis barátja és az anyukája meghívta korizni, erre Gábor és Julcsi is el akart menni. Mondtam nekik, tök jó, menjenek csak, én addig tudok egy kicsit itthon készülődni... Erre már itthon vannak, mert a koripályán délután karbantartás van. Legalább megvették a jegyeket, s délután mennek még egy körre, mostmár Juli nélkül, az is megkergült, asszem...
A hisztis ..csa kifejezés már kezd enyhe lenni rá... :|

Megyek gyömülcssalit enni, rendes kaja csak este lesz, a kacsacombi most sül, még megcsinálom a citromlikőrt (küldöm ám a másik topikba...), meg sütök még egy-ké-há-négy adag fűszeres kekszet, s össze akarom állítani a mézeskalács tésztáját...

Na megint sok voltam. Bocsánat, de ne aggódjatok, folyt. köv. :shock:

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Batkata, Katuska, Csöre
Kitartást!
Vendég

Katuska!
Én sem bírom ha Apa nincs itthon... Azért nehéz lehet Neked egyedül otthon... :(

Na megyek, mert az én Mazsola fiam befejezte a csámcsogást az asztalnál, s mostmár van gusztusom visszamenni gyümösalit enni... :?

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Vicky! óóóó Te is kaptál egy tuti pasit ezek szerint:) már csak iylenek...jóóól körbe kell őket ugrálni anyának:) Elhiszem, hogy jó lenne már otthon lennetek! Szerintem ez még az összes hisztinél is rosszabb.

Azzal nem lenne gond, hogy egyedül vagyok, mert egész jól el tudnám magam foglalni lazulással....ha valaki naponta legalább egy-két órát magához venné a törpördögöt :twisted:

Peni! ó igen a hajmosás a másik kulcskérdés nálunk. Nem is mosom neki túl sokat mert nem bírom dobhártyával :lol:

Nekem most halvány gőzöm sincs miylen irányban fekszik Petra....valamelyik nap olyan érzésem volt, hogy keresztbe fordult aztán le. de lehet tévedek és még mindig a helyes irányba néz és a buksija van lefelé. Majd kiderül időben...
katuska79

Vicky!

Szegény Alex! Kitartás neked is! Otthon azért tényleg jobb lenne...
Egyébként hogy vagy? Tudom, imádod a kispasit, betölti a napjaitokat és nem tudtok betelni vele, s az is igaz, hogy 9 napja történt az egész.
Szóval: hogy vagy?

Peni!
A kórházasdi nem lehetett valami leányálom... Az a lényeg, hogy mostmár otthon vagy! Az aranyérre néhány oldallal előbb küldtek a többiek jó kis tanácsokat, ha jól emlékszem...

Úgy látom, mindenki elérkezett a nyűgös-mikorleszmárvége?! időszakhoz.
Én is szeretnék túllenni rajt', de hát mindennek megvan az ő ideje... :)

Na elmentek a fiúk korizni, most csak 1 gyerekem van itthon, ill. 1 és 3/4... :)
Elkészítjük azt a bizonyos likőrt, öszzeállítjuk a sütiket.
Aztán ha megjönnek, akkor meggyújtjuk a második gyertyát...

Közben rászoktam a turbó-alvásra, s úgy tűnik működik: pár perc pihi, s ismét friss vagyok... Januártól ezt asszem rendszeresen kell majd csinálnom...

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Csöre: kérlek írj ha tudsz a holnappal kapcsolatban :oops:
erzsebet0312

Bocsi, Erzsébet, be sem kapcsoltam ma még a gépet :oops:
Holnap: amint megérkeztél, kopogj be :) főleg, ha éhgyomorra vagy, mert ha nincs senki, rögtön mehetsz is, ha van, akkor meg, ha kijött :)
Én barna kapucnis pulcsiban leszek és fekete kordgatyában.

Vicky: remélem, hamar elmúlik, és hazamehettek :)

Zökkenés: köszi Kriszti, kicsit megnyugodtam... nem egyszer zökkent azóta Sacikám... és szétszed... az a helyzet, kicsit be is paráztam a zökkenés miatt is, meg azért, mert egyértelműen lentebb ment őnagysága... a 38-ik hétig a pocakomban szeretném tudni :)

Fent Apus és Apukám végeztek Mesi szobájával, tök jó lett :) folyt. köv. szerdán :) annyira jó, hogy haladunk :)

Hiszti: ma egy kicsit nyugisabb napunk van, az ebéd majdnem szó nélkül telt el... de mindenen kiborul :? nem tudom, mi baja van :? Mesikém meg a Macskákat nézi a barátnőjével :) felvette egyetlen kiskosztümjét, amit szülinapjára kapott Anyumtól, és akkor még jó volt rá, most a kabát már necces... (2 hónap alatt... olyan vállai vannak :roll:)

Peni: üdv újra köztünk, szegénykém, kifogtad ezt a kórházas dolgot :?

Na folytatom az üvegfestést, majd még bekukk :)

Csöre
csöre74

köszi Csöre: akkor megkereslek :D azt mondták csak most vesznek éhgyomorra vért, utánna már csak egyszer mindig kaja után nálad is így van ez? :D
erzsebet0312

kata8110:köszi az infót,2 éve Boginál még nem volt ilyen szűrés...mindenkinek utólag is boldog mikulást kívánok :) azt hiszem a pénteki bonyhádi utazásunk volt az utolsó,ahova mostanába mentem,1,5 órás út után ,még egy kis tesco (lányoknak néztünk ajándékot)és meg is lett a baj,egész éjszaka görcsöltem,sőt még másnap délelött is azóta szigorúan csak fekszem :( jó lenne még kihúzni 2-3 hetet...mindenesetre azt hiszem ha még jönnek ilyen görcsök akkor elmegyek a dokihoz,hogy nem-e nyilik a méhszáj :(

Kép
gizella82

Batkata
Hogy vagyok? Mint akin keresztül ment az úthenger :cry:
Azért 9 napja estem át egy nagy hasi műtéten... ráadásul úgy, hogy a májam kezdte megadni magát...
És az ember lelke... valahogy nem erre készültem... :cry:
De azért köszönöm, jól vagyok... örülök annak, hogy életben vagyok :lol:
És már egészen fel tudok egyenesedni :wink:
Neked a heged? Ellenőrzik?

Gizella
És ha nyílni kezd a méhszájad? :roll:
A 34. héten már semmit nem tesznek a doktorok ellene. A vizsgálatnak nagyobb a veszélye... fertőzést vihet be...
Vendég

Nekem nem is néztek egyszer sem méhszájat....
Vendég

Vicky!
A hegemet még nem ellenőrizték, úgyhogy úgy döntöttem, mégiscsak elmegyek 4D-s UH-ra, mert ott úgyis rendes vizsgálattal kezdik, s megnézetem rendesen.
Az is aggaszt egy kicsit, hogy a vastag hasfal miatt nehezen látható Pötyike, azaz Bori.
A mozizás is fontos, de azt hiszem ebben az esetben fontosabb az egészségünk.

Úthenger-effektus nálam is megvolt mindkét műtétnél, a másodiknál főleg. Az első császár után hamar felkelhettem, de Julcsinál 1 napot kellett feküdnöm az epidurális érzéstelenítés miatt... Azt nagyon nehezen viseltem.
(Most talán ezért is félek a kelleténél jobban...)

A lelked meg: az a lényeg, hogy éltek, és tényleg ez a legfontosabb. Sok dolgot nehezen tud feldolgozni az ember lánya (nekem is van néhány negatív élményem ezzel kapcsolatban), de tovább köll menni, mert ezek a kis porontyok éhesek, szeretettre vágynak, odafigyelésre...
Szóval tudd: valahogy érzem, mit élhetsz most át. Szurkolok, hogy lelkileg is jól vészeld át ezt az időszakot...

Az tök jó, ha fel tudsz egyenesedni! És nevetni? Mert nekem az nem ment, annyira húzódott minden, úgyhogy a viccmesélés szigorúan tilos volt...

Na megyek, mert megjöttek a korcsolyások...
Ja, citromlikőr receptje a túloldalon... :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: