A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Katuska: gyűjtöd a hiedelmeket? :wink: ha összejön egy csinos kis lista, osztd meg meg velünk :wink: :lol:
Ezt a buszon rázós finommotorikát még én sem hallottam :)
Viszont egyre kevésbé tudok ülni :? erre nincs valami hiedelem, tanács, jóslat? :lol: :lol: az állás, fekvés szuperül megy, de ülni :roll:

Csöre
csöre74

Katuska: :lol: Néha eltűnődöm néhányan mennyire ráérnek ilyen hülyeségeket kitalálni :lol:

Csöre: Igenis! Nem is nyúlok majd semmi nehézhez... Aranyos te Apa, hogy ugyanúgy aggódik! Kényeztetést? Ó azt én kikövetelném magamnak :roll: :oops: :lol:

Jut eszembe, éppen azon gondolkodtam buszozva a Tesco felé, mivel álltam, és tömve volt a busz fél 12 körül, hogy ha ennyi ember itt van, akkor kik dolgoznak?! :shock: De komolyan?! Talán azért tartunk itt ahol... Voltak nyugdíjasok is a buszon, meg néhány kamaszféle, aztán én, mint kismama, de a többiek? És biztos, hogy nem volt mindegyik szabadnapos tűzoltó, rendőr, meg ápoló... :roll: Amúgy ugyanezen szoktunk agyalni Apával, amikor délelőtt 10-11 körül dekkolunk a dugóban, hogy vajon mindegyik autós éppen munkaügyben ül a kocsijában, és megy valahova, vagy mi a fenét autókáznak annyian?! :roll: De azt hiszem kicsi vagyok én ahhoz, hogy megértsem... :oops:

biga.csiga

NA, FOLYT.KÖV. :lol:

KISBOGACS:sajnálom ezt a fajta fájdalmat, de örülök, hogy a doki megnyugtatott, hogy "csak" manó akrobatikázik odabenn.
Szupi, hogy így kari előtt visszakapod az életed! Azért ne vidd ám túlzásba! Igaz, már nem lehet baj. :wink:

picuranyu:én is csüt.ön megyek Uh-ra, úgyhogy várhatjuk együtt izgalommal a napot!

erzsébet:sajnálom, hogy visszafordult a babó, de remélem még időben megtalálja a helyes utat!
Hatalmas gratula tesódnak az ikrekhez! Jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánok! Ahhoz képest, hogy ikrek, szép súllyal születtek!

poszani:sajnálom, hogy ilyen élményekkel távoztál a dokitól, és hogy a méhszáj tovább nyílt. Pihi, és nem lesz gond!

vicky:lényeg, hogy jól vagytok, és nem lett semmi gond! Időben bekerültetek a kórházba. Tejcsivel ne foglalkozz! Most a tápszer a legjobb a babónak, idővel megjön a tejcsi is!
Nagyon szépek vagytok a képen!

kata:hihetetlen ez a bútoros szitu, de lényeg, hogy észrevettétek, és egyszer visszakapod a pénzt is.Gratulálok az 1 hónapon belüli időhöz!

vickybabe:örülök, hogy minden rendben volt a dokinál!

ercsi:szupi, hogy megoldódott az ágy probléma! Most már tényleg szép álmokat!
Nekem is ennyire van nyitva a méhszáj. CSüt.ön derül ki, tovább nyíltam-e. Nekem azt mondta a doki, hogy csak a pihenéssel lehet kordában tartani.

mágnes:én is megijedtem volna, ha azzal rémisztgetnek, hogy visszafordult.

krisz:sajnálom az utódot, remélem sikerül találni valakit!

biga.csiga:sajna SOpronban nincs ilyen üzlet, Pestre meg nem megyünk fel. :) A másik, hogy párom készíti el a bútorokat, amiből még csak a kis szekrény van kész 80%-ban. Remélem időben kész lesz!

Egy kis kérdés:mitől van az, hogy jobb oldalon, a gyomrom tájékán, kb. 5 cm sugarú körben naponta többször is úgy érzem, mintha szét akarna szakadni a bőrőm, elég fájdalmas. FŐleg, ha lehajolok. Mitől van ez?

Kép
moffli82

És ha már mostanában leszoktatok a pocis képekről, akkor én megkezdem a sort. :lol:
Alig hittem a szememnek. :lol:

Kép oldalról
Kép elölről

Kép
moffli82

Sziasztok!

kisbogacs: na látod, semmi baj! :) És már megindulhat a visszaszámlálás. ;)

eri: nyugi, hallottam olyan esetről is, hogy 2111-es volt a kismama a 17. héten, és a 41. héten szült. Úgy hogy otthon volt, különösebben nem volt fekvésre ítélve sem. Nyugi!!!!
Én az 5. héttől 2000-es vagyok. Remélem most sem nyíltam ki, mert néha elég furcsa érzésem van a hüvelyemben. :oops:

moffli: ilyen nekem is szokott lenni, és kitapogattam, Kristófnak olyankor fent van valamije. Szerinted nálad is ez lehet a szitu.
Vendég

Jé, pocakfotó. :) Csinis pocakos kismama.
Vendég

Moffli: hát, a bőrödnek is ki kell nyúlnia :wink: követi a kislányod növekedését :D Nekem mindkét oldalt fáj :) semmi probléma, ezen ne aggódj :wink: És nem csak a bőröd, hanem a méhed, stb...

Biga.csiga: na, ezen én is el szoktam filózni, ha éppen munkaidőben tömegközlekedek :roll: nem véletlen, mert a statisztikák szerint a munkaképes lakosság extrém kis hányada dolgozik :roll: és ez most várhatóan csak rosszabb lesz :(

Moffli: ugye megírod, majd a csütörtöki UH eredményét? :wink:

Csöre
csöre74

Tényleg ezekről a nyílásokról jut eszembe, hgy régebben csináltak méhszájzáró műtétet. Csinálnak még olyat? Vagy ha nem csinálnka akkor miért nem? Tényleg olyan sok kismama kinyilik már félidősen és régen olyan sokat hallottam erről, hogy összevarrták.

Csöre! mondjuk fejen állva?
katuska79

az hagyján, hogy tömegközlekednek....tegnap a dokitól busszal jöttem én is haza. Jó időben kabát kigombolva, pocak belenyomva az ülők arcába és senki nem adta át a helyet. Itthon megkérdeztem, hogy akkor én most kövérnek vagy terhesnek nézek ki?????
katuska79

BKV: ez olyan különös... igaz, hogy egész eddig szobafogságban voltam, de azért a 27. hét előtt nem annyira.. meg manapság is kell, ha más nem 2-4 hetente dokihoz menni, vagy laborba, vagy UH, stb.
Mióta látszik a pocakom, még sohasem volt olyan hogy nem adták át a helyet!!! :shock: Lehet valami személyes varázsom :lol:

Hű, micsoda pocakfotó! Kedvem lenne rávenni a párom ő is kapjon most le, csak olyan hisztis kedvében van :? inkább holnap.

Biga.csiga, kérek trükköket a kényeztetés kiköveteléséhez! :wink:
kisbogacs

Nekem a villamoson sose adták még át a helyet. Komolyan, inkább kocsival megyek mindenhova. Csak néha olyan hirtelen mozdulatai vannak a fiacskámnak, hogy hosszabb távot már nem vállalok be.
Annak, hogy nyílik a méhszáj, van valami testi tünete? Mondjuk ilyenre gondolok, hogy görcs... stb.
Katuska, te meg pihenj! Nem lehet, hogy nagyon megerőltetted magad a sok ház körüli melóval, meg Máté emelgetésével, azért kezdett el kinyílni?

krisz78

Tyű, Moffli :D Igazán szép babás pocak :)

Csöre
csöre74

Krisz, nálam semmilyen "tünete" nem volt. Egyszer csak szólt a doki, hogy elkezdett kinyílni.
kisbogacs

Moffli: nagyon szép pocak és átadom tesómnak a jókívánságokat :D
erzsebet0312

moffli:
szép gömbölyű pocakod van :)

katus:
van még méhszájzáró műtét, de azt hiszem csak bizonyos ideig végzik, lehet, hogy félidősen már nem..

Hiedelmek:
tőlem folyton azt kérdezték, amikor megszületett Anna nagy lobonccal, hogy és nem égett a gyomrom? Mert hogy nagy hajú babával égnie kellett volna... :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Moffli: tok erdekes nekem is pont ugyan ilyen erzesem van, az orvosnak nem is mondtam, mert annyira megmagyarazhatatnak tunik, en is ugy gondoltam, hogy a borom vagy a mehem vagy valamim tagul, abba bele sem gondoltam, hogy a baba is ott lehet, mert valahogy nem az az erzes. Na nem tudom, nekem olyan egeto fajdalom mell alatt, gyomor kornyeken, ha persze meg ott van a gyomrom :lol:
hu de izgi ez a mehszaly ugy. nekem az orvosom soha semmit nem mondott vele kapcsolatba. Katuska amugy az ossze varrasrol meg ma is hallottam, habar szlovakiaba a baratnomet vartak ossze, nem magyarorszagon, na de szerintem ha ott meg szokas akkor magyarorszagon (neki meg 2 hete van hatra). AMugy anyumat is ossze vartak velem, es itt is hallottam arrol hogy eltezik meg ez a praktika.
malnalevel tea: meg rosszat sosem olvastam rola, pedig most mar utanna neztem 3 nyelven a weben, mindenutt pozitivan irnak rola, vagy csak azt, hogy a hatasa nem bebizonyitott.

Kép
brestovsky

ja igen azt hiszem 16-het utan mar nem vegzik ezt a mutetet.

Kép
brestovsky

Katuska: azt inkább kihagyom :)

BKV: nekem sem adják át a helyet... pedig én is ki szoktam gombolni a kabátomat... elsősorban azért, mert melegem van. Úgy sem adták át a helyet, hogy táska, szatyor a kézben, közben kapaszkodok, és természetesen a szatyorral ütemesen verem a "kedves" ülő fiatalember lábát (tényleg nem direkt :roll:), de tojnak a fejemre :? Katuska: kicsik vagyunk :wink: nem félnek, hogy rájuk esünk :?

Csöre
csöre74

De azért dühítő nem? Mármint hoyg ennyire tahók az emberek....
katuska79

Hú,mennyit írtatok egy délután alatt!!! :wink: Megint jegyzetelnem kellett volna :lol:

Sorjában:

Moffli: örülök hogy itt vagy és jól vagy, nagyon szép a pocid! Nekem is szokott feszülni a bőr, de úgy, hogy azt hiszem, menten vedleni fogok :lol: De hát az is nyúlik!

Biga.csiga: tényleg ne cipekedj! Így is kell, hogy Apa így aggódik érted! Enyém Apa is hív, ha megyek valahova, hogy minden rendben van-e :wink: A többedik baba után meglátjuk, hova 'lankad' a kényeztetés :lol:

Kisbogács: életemben nem hallottam/tanultam ilyet a málnalevél teáról :roll: Nekem a védőnéni mondjuk nem sok ilyen jellegű tanácsot adott, a szülésznő viszont kifejezetten javasolta.

Katuska,Csöre,Krisz: nekem sem adták át még soha a helyet, pedig gyanítom, azért közel 36 hetesen már sejthető a pocak :lol:
A múltkor, mikor Apával BKV-ztunk és 2 óra volt, már lestem a 22-es buszon, hogy kit fogunk felállítani, mert sokan voltak, levegőtlen volt, néha éreztem, hogy kimegy az erő a lábamból, de azért hősiesen álltam. Mindenki mosolygott kedvesen, de le se sz@artak :evil:

Krisz: sajnálom az utódot. De mostmár tényleg tojd le, ezt a kis időt már féllábon is :lol:

Csajok: vettem egy relaxációs, légzéstechnikás DVD-t,ha valakit érdekel, az (eddig) elmaradt jógás helyett!! Enikő,Biga.Csiga,Vickybabe, küldjem??

És Apa megcsinálta a pocakfotót, holnap feldobom!! Azt mondja, kicsit lejjebb van :roll:

KépKép

KépKép
kata8110

Délután szülinapoztunk Apával :lol: Megsütöttem neki életem első tortáját, el is büszkélkedem vele:
Kép

Beszereztem itt helyben a törcsiket, meg vettem még néhány hiányzó cuccot, megrendeltem a homeos bogyókat is.

Málnalevél: maximum akkor tudom elképzelni, hogy kártékony, ha valaki literszámra issza. Napi 1-2 bögrével kizárt, hogy ártana.

Gyógyszertári cuccok: megkérdeztem itt a patikában. Azt mondták, hogy lehet vény nélkül is venni, csak akkor drágább. A doki meg tényleg csak majd Levente nevére írhatja fel, de felajánlották, hogy az ünnepek előtt "megelőlegezik" nekünk és majd utólag bevisszük a receptet. :D

Kata, várjuk a pocifotót!

Bkv-helyátadás: Bizony tahó néhány ember :evil: . Azért nekem vannak kifejezetten jó tapasztalataim is, sokan vannak, akik mióta pocakos vagyok, sokkal előzékenyebbek velem. De szerencsére nem bkv-zom, ott tényleg nagy bunkóságra vall nem átadni a helyet :evil:

Krisz, az utódkérdést nem neked kell megoldani! Gondolom időben szóltál, hogy mi a helyzet, innentől bek*phatják, nem? :wink:

Méhszáj-műtét: végzik, de csak kivételes esetekben, pl ha valakinek ismétlődő vetélése volt emiatt korábban. Nem veszélytelen és annyira nem is hatékony állítólag. És ugyanúgy pihenni kell utána, amennyire tudom.

Moffli, gyönyörű poci!

Kép
vickybabe

húú lányok, elfelejtettem, mire akartam reagálni!!!

Mindenkinek, aki már elkezdett nyílni: pihenjetek!!!! Most egyszerűen semmi sem lehet fontosabb annál, hogy még kihúzzatok 3-4 hetet legalább. Lehet, hogy nem lenne semmi gond és valóban csak a 41. héten akarnának jönni a babák, de ezt előre nem tudhatjuk!!! Katuska79: rád ez főleg vonatkozik!!! Tudom, hogy Máté mellett nem lehet könnyű, de azért most már egyéb dolgokról (fugázás és társai) állítsd le magad!!!!

Moffli: örülök, hogy minden rendben és nem egy újabb kórházi bentlét miatt tűntél el egy kicsit.

Rettentően ég a gyomrom!!!!!!!!!!!!
Rennie kéznél, de azért azt sem akarom túlzásba vinni.

Kép
jandrea

vickybabe: gratulálok a tortához!!!! Nagyon ügyes vagy!!!!!!!!

Kép
jandrea

azt hiszem Vickybabe mondta ki az áment a málnalevéllel kapcsolatban. Minden jó dolog káros lehet nagy mértékben!
És gyönyörű a torta! Mindjárt át is ugrom egy szeletért:)

Néha nekem is feszül a bőr a pocakomon vagyis viszket ha oylan ruha van rajtam.... vakarni meg oylan rossz mert akkor oyaln táncba kezd a lánykám, hogy csuhajja:) de szerencsére még nem szakadozik a bőröm...

És végre elaludt csöppem! Komolyan mondom már agyérgörcsöt kapok tőle...délután nem akar normálisan aludni és ezért kibírhatatlan tombolást visz véghez délután. Ne tudjátok meg mit rendezett itt és nem tudta megmondani, megmutatni mit szeretne. Ledobálta a földre az ágyneműt, aztán meg az összes fehérneműt kidobálta a szekrényből és közben vonyított...én meg csak néztem döbbenten... :shock: :shock:
katuska79

Katuska: dühítő, így van...
Kata: a majdnem 36 hetes pocak csak akkor sejthető, ha nem játsza el a "nagyonolvasok, nagyonalszom, jajdenézekkiafejembőlasemmibe" figurát...

Viki: de guszta a torta :D Boldog szülinapot Tiéd Apusnak :D

Megrendeltük délután az ajtót :) azért sikerült olcsóbbat találni, remélem, beválik... a gyerekek nem kis igénybevételt jelentenek :roll:

Na jó éjt, még van egy-két tennivalóm :D

Csöre
csöre74

Andrea! épp az előbb nyomtam le én is egy Rennit....már én sem csinálok semmit csak amit muszáj mert sajna senki nem csinálja meg helyettem...ha meg hagyom eluralkodni a káoszt a lakáson az rosszabb mert akkor egyszerre kell a nagy melót megcsinálni. Viszont a fürdőszobát meg a konyhaszekrényt nagyon ki kell még takarítanom. Majd minden nap megcsinálok belőle egy keveset...
katuska79

Katuska: dührohamra azt csináltam, amíg elbírtam őket, hogy fél lábuknál fogva fejjel lefelé lógattam... nem sokat, csak annyit, hogy kizökkentsem, és azért garantáltan ne fájjon... de most nem ajánlom a méhszájad miatt :?
A vakarásra nekem is beindul Saci :D

Csöre
csöre74

BKV: én pont tegnap jártam úgy, hogy jöttem haza a DM-ből. Mikor felszálltam a buszra még volt két hely, de a "kedves" emberek gyorsan elfoglalták. Kb. volt nálam 2 nagy szatyor + 1 cs. pelus + 1cs. pelenkázó-alátét (nem tudom pontosan mi a neve). Végül nagy nehezen átadta a helyét egy kínai srác, de mondanom sem kell, hogy a 30-35 év körüli nőnek hiába toltam a képébe a pocakomat fontos nézegetni-valója volt az ablakon kifele. Még egy táska sem volt nála, nemhogy szatyrokl Furcsa, mert én eddig is előbb átadtam a helyem egy terhes vagy kisgyermekes nőnek, mint bárki másnak (mielőtt elítélnétek az időseknek is, kivéve a vörösre kifestett lábujjkörmökkel rendelkező jócskán kisminkelt 70 éves nénikéknek)

Kép
jandrea

Csöre! igen ez az ablakon kibámulás a kedvencem. Főleg mikor már délután tök sötét van odakint, vagy tiszta pára az üveg és nem lehet kilátni! Azzal szórakoztam, hogy direkt ablakbámulásra ítéltem őket! lessék csak magukat az üvegben tahó bunkók! És még én érzem magam iylenkor kényelmetlenül miattuk!
katuska79

Visszajöttem egy kicsit, de mindjárt robogok fürdeni, mert aztán jönnek a kórház sorozataim :roll:

Csöre: Hát ez az, hogy a munkaképesek nagy része nem dolgozik. Most lehet hivatkozni a válságra, de eddig mire meresztették a feneküket? Komolyan mondom egyre inkább kérdőjel alakú a fejem, amikor a segélyből élők több millás autókkal robognak, sőt nem is kell hogy segélyből éljenek. Nem egy olyan autó robog Magyarország útjain, amelyeknek az árából egy házat fel lehet építeni, lakást lehet venni, de mégis hogy a fenébe csinálják? Mi meg azon sakkozunk, hogy mit együnk hó végén, mert becsületes fejünkkel előbb a hiteleket, számlákat fizetjük ki, minthogy kaját vegyünk. És bizton állíthatom, hogy nagyon sokan még nálunk is nehezebb helyzetben vannak... Na, most jól kifüstölögtem magam :?
Offolok:
Tényleg Ti aláírjátok az ívet, amit arra a népszavazási kezdeményezésre gyűjt egy 4 gyerekes anyuka, hogy drága ogy-i képviselőink ne bemondásra kapjanak több millió forint költségtérítést, hanem számlákkal kelljen igazolniuk? Van egy honlap ahonnan le lehet szedni az ívet, aztán postán el lehet küldeni a hölgy címére. Pont tegnap kaptam egy e-mailt erről. Mi aláírjuk :D

On:
BKV: Nekem sem adják át a helyet. Már meg sem lep, sajnos :( A kabimat én be se tudom gombolni, és már a nyitott kabáton is túlnő a pocak, szóval oldalról is látható, hogy nem vagyok egyedül... Azt bírom még, hogy az öreglányok meg nyomulnak, és viszik a vállamon lévő táskát, mert nekik aztán kell a sok hely, hogy időben le tudjanak szállni :x Na, ezért parapapi Apácska, elég egy hülye autós, és egy fékezés... :?

Moffli: Óriási pocak, növöget a kicsi lány szépen :lol:

Kisbogacs: Trükköket? Különböző hangeffektek, amik azt tükrözik, hogy borzasztóan szenvedek, és tényleg, mert ha elfekszem az ágyban, nem tudok túl gyorsan kipattanni. Apa meg megkérdezi, hogy segítsen-e valamit. Naná, például egy hátmasszázs biztosan jót tenne :D Néha kis nyavalygás, hogy úúúúgy ennék valamit, és Apa hozza is az ágyba, amit éppen megkívánunk Milánnal (és persze van otthon). Hízelgés is befigyel néha. Persze erős a gyanúm, hogy nekem Apa különleges darab, akinek sokszor nem is kell követelőzni, mert ott van, amikor kell, és én tudok bújni, és tud ő is, és ez így van jól. Egy rossz szavam nem lehet rá, mert tényleg ő úgy áll a dolgokhoz, hogy tudja néha szüksége van a kismamáknak arra, hogy kiszolgálják őket, és bizony sokszor a kedvemben jár. Ő így veszi ki a részét a várandósságból. Arról nem is beszélve, hogy ő keni esténként a pocakomat olajjal, ami olyan jó (mert cirógat), és Babó is élvezi.

biga.csiga

Vickybabe: nagyon szép tortát csináltál, nyami!!! És milyen szép szívben vannak a gyartyák! Apa biztos nagyon örült! Sok boldog szülinapot neki!!

Katuska: mi leli Mátét ilyenkor?? :lol: Mekkora egy kópé!

Jandrea: A Rennie-t nem nagyon tudod túlzásba vinni (na jó,egy dobozzal azért ne egyél meg) :wink: Próbáltál kettőt egyszerre? Nekem így nagyobb dózisban segít. Tej nem használ? Kefír?

Csöre: az a dühítő,hogy nem játszották el, sőt elismerően mosolyogtak. :evil: A 4-es-6-os vilin röhögtem fel majdnem hangosan, mikor a Budai hídfőnél megürült egy hely, tétován megindultam, erre szinte engem félrelökve ledobja magát egy 50 körüli pasi, vadul telefonál, miközben én leforrázva állok tőle fél méterre. Apukám is velem volt, úgyhogy csak neki tettem a megjegyzést félhangosan,de a pasi fel sem vette :evil: :evil:

KépKép

KépKép
kata8110

Vicky: Tök ügyi vagy! Nagyon szép torta, és biztos finom is... :wink: Meg is éheztem... :oops:

biga.csiga

Sziasztok!

Kata! Nekem a 32-ik héten 2600 g volt Milán. Ezek szerint közel 5 kg is lehet dec. végéig. 3,5 szerintem már most van! :D

Jandrea! Terhesség alatt a pulzus mindenkinél magasabb! Ilyenkor több folyaék van a szervezetben.

Viki! Nekem teljesen fent van a pocakom. Monduk az első gyereknél is teljesen fent volt még a 42-ik héten is! :D

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Katuska! Voltunk, igen. Jó volt, most volt a lazítás és légzéstechnika szülés alatt. Valamikor gyakorolnom kellene, mert elégnehezen ment nekem. Utána megvolt az első CTG-m, olyan jó volt hallani a kicsi szívét.
Szülőszobalátogatáson nem voltunk, mert állítólag teltház volt. Majd a köv. CTG-kor talán.

Krisz! Hihetetlen, hogy neked kell szenvedned az utódkereséssel! Szerintem ezt az igazgatóságnak kellene intéznie. Nem lehet könnyű a tanítványaidat esetleges utód nélkül ott hagyni, de neked is szükséged van már a pihire. Mindenképp beszélj az igazgatóval, hogy igyekezzenek!

cs-erika! Menek a rukkok, hogy a pici lány bentmaradjon, ameddig kell. Hamar elmegy az a 3 hét!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Kata! Köszi, én most voltam egy ilyen felkészítőn, azt igyekszem gyakorolni. A CD-t neked átmásoltam, majd valahogy el kellene juttatnom hozzád!

Vickybabe! Ez a torta nagyon jól néz ki! Ügyi vagy! Apának boldog szülinapot kívánok!

Katuska! Lehet, hogy érzik ezek a kis törpék, hogy nemsokár itt a kisteső, mert Levente is másként viselkedik, mint korábban. Sokkal hisztisebb, nehezebb elaltatni, nyűgösen ébred, stb. Remélem, ha már itt lesz a teső megnyugszanak és minden visszaáll a régi kerékvágásba.
Nálam a hétre a spejztakarítás van betervezve. Utána következő hét meg sütés, főzés (készülök a szülinapi bulira)

Csöre! Ezt a fejjel lefele lógatást lehet én is kipróbálom! :D

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

A férjem "bekapott" egy jó kis influenzát, már 39-ről próbáljuk letornázni a lázát. Én 1 hete hagytam abba az antibiotikum szedését, úgyhogy most nagyon nem szeretném elkapni. Izguljatok, hogy megússzam!

Kép
petne

Hanna már napok óta nem jelentkezik. Nem tudtok róla valamit?

Kép
petne

Hű lányok, annyit írtatok, hogy az elolvasás is jó hosszú iőbe telt.
Úgyhogy én is ráteszek egy lapáttal... 8)

Néhány reagálás a teljesség igénye nélkül:

Köszi a jókívánságokat, a pörgéssel meg az a baj, ha nem csinálom, borul az életünk, muszáj menni, mert nincs más választás...
Segítség nuku, csak akkor jutunk eszébe a segítségre alkalmas rokonoknak, amikor nekünk kellene segíteni... Így tehát csak magunkra számíthatunk...

Katuska!
Tessen vigyázni magára!!!

Vicky: nem attól vagy jó anya, hogy mennyit szoptatsz, ha lesz tejed lesz, ha nem, akkor meg nem. Egy dolog biztos: parázni ezen nem szabad: minél többet parázol, annál kisebb az esélye, hogy lesz elegendő tejed.
Alex meg csodás, nagyon kis helyes!
Nekem úgy tűnik, nagy az összhang köztetek! ;)

Hüvelykúp: nekem is írt fel dokinéni, s énnekem is elég nagy tornamutatvány felteni. Azt javasolta, próbáljam meg oldalról, hátulról, alulról...
Hát vizuális típus vagyok, de nekem még így sem jön össze, de majd még kipróbálom ma este. Holnap beszámolok... :roll:
Fránya dolog ez a baci, igazándiból nehezen tudok megszabadulni tőle...
A dokinéni meg azt mondta, csak olyan tablettás gyógyszart tud felírni, ami árt Pötyinek... :(

Kata! A bútorszállító eszméletlen! Én is néha kiakadok a futároktól, DVD-ket szoktam rendelni, s oda van írva a szállítólevélre, hogy telefonáljanak, mielőtt érkeznek, hogy tudjak felkészülni (itthon legyek, legyen elég pénzem, megfelelő címletekben, bla-bla-bla...).
Megérkezéskor ha nem találnak itthon, akkor fel vannak háborodva, de mikor végre át tudják adni a küldeményt, akkor hótbunkón közlik, ja azt a közlemény rovatot nem olvasták el... :evil:

Málnalevél: még én sem hallottam ezt, s szerintem is egy csomó dologra akkora hülyeséget modnanak a védőnők, hogy potyog a vakolat...

Ma voltam doktor néninél, méhszáj zárt, gyerek rendben, még mindig nem fordult be.
"Apró" hírek a császárról:
- tutira nem várhatom meg, amíg beindul a szülés, mert az előző szülésemkor hegszétválás miatt majdnem ottmaradtam (dokinénim szerint sokkal nagyobb a kockázat, ha beindul a szülés, mert akkor ismét repedhet a méhem, s ha a hasüregből kell eltávolítani/kiszedni bármit, az neccesebb, mint 1-2 nappal hamarabb kiszedni Pötyikét...)
Így aztán lehet, hogy azt fogom írni: kedveseim, jan. 13-án 10 órakor szülök. Ez így azért nem annyira varázsos, asszem...
- 3 orvos fog műteni, azt még nem tudom, altatnak-e avagy sem, ezt holnap megkérdem - azt mondták, nagyműtétnek számít az akció
- mivel elég vastag a hasfalam (=háj :shock: ), a sebgyógyulás is macerásabb, ezért a gyorsabb tisztulás és a gyulladás elkerülése végett cső fog kilógni a pocimból - kb 2 napig. Ujjé! A hajnali lázmérőzés, a popsi-szurik és az egyéb macerák mellé már csak ez a cső hiányzott + a katéter...

További necces kérdések az ügyben:
- a kórházban nincsen csecsemőosztály, 24 órás baba-mama szobák vannak. - nos akkor én hogyan fogom ellátni a babámat?!
- ha nem akarok a többiekkel együtt lenni, akkor igényelhetek alapítványi szobát, napi tarifával, ölég borsos áron vagy megadják azt a lehetőséget, hogy nyugodtan tudjam tölteni az első napokat?
- ha nem mozdulhatok, mert mondjuk epidurális érzéstelenítést alkalmaztak, akkor ki fogja megfőzni a laktoherb teámat, s ki látja el Pötyikét?!
- ha nem tudok laktoherb teát inni, akkor hogy lesz tejem, merhogy ugye a császár miatt nincs rögtön tejcsi, csak kb. a 3-4. naptól?!
Szóval vannak itt még kérdések jócskán... De a jövő héten bemegyek a doktor nénihez, akkor ügyelni fog, s az osztályon megbeszélünk mindent...

BKV: no comment. Én csak azzal tudok köz-löködni, a legviccesebb az volt, hogy pénteken este fél kilenc körül a 7-es buszon elémszökkent egy öreg néni, valamint egy fiatalabb nő (kb. 50 évesnek saccoltam), s a sűrű felémpillogtatások után elkezdtek arról beszélni, hogy a mai fiatalok nem tudnak gyereket nevelni, meg hogy nem tudják, mi az illem.
Szerencséjük, hogy ahhoz túl fáradt voltam, hogy felvegyem a "harcot".

Azt szeretem a legjobban, amikor marha udvariasan át akarják adni a helyet, mikor ők már leszállnának, előtte azonban meg nem mozdulnának.
De hát így már nincs szükségük a helyre, gálánsan lemondanak a javamra...
Na ilyenkor szokott Murphy befigyelni: ált. én is abban a megállóban szállok le, ahol ők. Ilyenkor ugye kedvesen és nagyvonalúan közlik, üljek csak le nyugodtan, na erre én is kedvesen közöm: erre a fél megállónyi útra minek csüccsenjek le?
Ilyenkor kissé zavarban vannak, de a lelkiismeretük hamar megnyugszik... Huh, ilyenkor nagyon felmérgelődök...
Viszont: tényleg vannak pozitív példák is, de azokat mindig fel kellene írni a naptába.

Na megyek, elteszem magam holnapra.

Jó éjt!
batkata :)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Petne!
Vigyázz magadra, magatokra!!!

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Jó reggelt!

Bocsánat, csak felületesen olvastam át az elmúlt két napot...
Moffli: szép, nagy a pocak! Örülök, hogy jól vagy!

Vickybabe: nagyon szép a torta!

Batkata: majd mesélj, mit mondott a dokid ezekre a kérdésekre, mert lehet, hogy nálami is befigyel a császár. (Ma megyek vizsgálatra, kiváncsi vagyok, merre van Nóra???)

Krisz: ne aggódj az utódlás miatt! Mostmár csak magatokra koncentrálj! Mondjuk nem értem a diridet. Én május végén szóltam, augusztusban már az utódom ült a helyemen.

Katuska: pár csepp hidegvíz nem segít a "hisztin"?

Kata: még jó, hogy a szállítónak feltűnt a hibája és nem neked kellett bizonygatni az igazad!

Helyátadás: szerencsés helyzetben vagyok, autózunk, de a Corában van pl. kismama kassza. Pár hete 4 pasi állt előttem (csak egynek tűnt fel a kínos szitu, ő el is ment onnan, de a többi simán pakolta a cuccait), tegnap meg egy 50-es nő. De nem volt kedvem vitázni.

Recept: megkérdeztük a gyógyszertárban a babakrémeket és társait, az mondták, megcsinálják recept nélkül is, csak kicsit drágább. Mennyivel lehet több? Mindenesetre fogunk venni így.

DM: tegnap szóltak a DM-ben, hogyha megvan a születési, vigyük be és adnak valami ajándék csomagot. Hallottatok erről?

Bocs, kicsit sok voltam. :oops:
magdolnasz

Ha megengeditek, egy 34 hetes pocakfotó :D Kép
magdolnasz

Jó reggelt!

Köszönjük a jókívánságokat, és a tortadicséretet :lol: Jó meglepi volt, mert előző nap mondtam neki, hogy inkább menjünk el cukrászdába, mert utálok sütni és nem is tudok :lol:

Kata, köszi szépen a DVD felajánlást, én szerintem nem élek vele, agykontroll és jóga tanfolyam után a relaxációban már egész jó vagyok :wink: :lol:

Katuska, így van, mostantól felejtsd el a csempevágást és társait...próbálj pihenni pár hetet, utána végül is már nem lehet gond, ha jön Petra :wink:

Andrea, jó hír a gyomorégéssel kapcsolatban: amikor a Manó feje beilleszkedik, el fog múlni! Nekem hónapokig rettenetes éjszakáim voltak emiatt, és ma először Rennie és egyéb segédeszközök nélkül aludtam :lol: Úgyhogy tarts ki!
A Salvus víz is jó rá egyébként, bár ízre borzalmas...

Enikő, 42. hétig ? :shock: Remélem az én Leventém azért a 40-en előbújik...

Petne, jobbulást a párodnak! Nyugi, nem fogod elkapni!!!! Hannáról Csöre írta tegnap, hogy itt van náluk az anyukája, azért nem jön :wink:

Batkata, sajnálom a császárt és hogy nincs segítséged :( De ha már ez biztos, akkor próbáld az előnyeit nézni...tudom, nem sok van, de pl. nem kell izgulnod, mikor-hol indul be a szülés és mennyi ideig tart majd. A nehézségekre meg előre fel tudsz lélekben készülni, szerintem elég erős csajszi vagy Te ehhez. :wink:

Kata, még a szállítós sztorihoz: engem a múltkor a benzinkutas szándékosan le akart nyúlni 9000 Ft-tal. Ez egyébként is durva, de így, hogy pocakos vagyok, ráadásul Kismama magazinért ugrottam be, szerintem kimondottan gusztustalan :evil: Persze résen voltam és kisebb vitát követően visszaadta az épp ellopni akart pénzemet...

Kép
vickybabe

jaj láyok! Köszönöm szépen a bíztatást.
Tegnap még kibőgtem magam a páromnak, azért nem könnyű, ha az ember lányát koaszüléssel fenyegetik.
Viszont ma megbeszéltem a pici lánykámmal, hogy ki fog brni még legalább 3 hetet sőt...
Főleg, mivel megbeszéltük a barátnőmmel, hogy a Bivaly éve jan 22v23-án kezdődik, hogy azt muszály megvárnia. (ő Bivaly a kínai horoszkóp szerint) és akkor tök jó lenne, mert én kígyó vagyok, és a nagyobbik lánya is a kígyó évében született. Szóval jól öszehoznánk első szülött gyermekeinket ilyen téren.

Lehet, hogy most egy kicsit zavaros voltam, bocs. :oops:

DM-es ajndék, erről én is hallottam, élni is fogunk vele.

Moffli, mekkora pocak, hatalmas már!

Kata, neked mennyi Mg-t kell szedned ugyan erre a méhszájra?
Én most amíg nem készül el a gyógyszertári, addig eszem a pezsgőtablettát négyessével, mivel abban van 1 g. Iszonyat egy íze van. :?

BKV, szerencsére nincs velük szerencsém, de ismerve magam beszolnék a buszon tüntetőleg kifelé bámulónak. :!:

Én is pont tegnap voltam Auchanban. Pont azon voltam én is kiakadva, hogy ez a sok ember miért nem dolgozik. Előtte való héten Ikeában voltam ugyan ez a helyzet. Fogalmam sincs, miért nem dolgoznak ezek az meberek.
Viszont az autós témához csak annyit fűznék hozzá, hogy én tényleg munka ügyben ültem nap mint nap a kocsiban. :wink:

Kép
Kép
cs_erika

És én is azon fogok nevetni, ha majd a 41. héten sem akar a lánykám kibújni, most meg itt izgatom magam, nehogy megszülessen.

Kép
Kép
cs_erika

És még azt mondta az én életem párja, persze jellemző a férfiakra! :roll:
Ő is sírhatna, amiért sex tilalom van. És még akkor szülés után is. :roll:

Kép
Kép
cs_erika

Jó reggelt!

vickybabe, nagyon szuper a torta, egészen megkívántam! Apusnak boldog szülinapot utólag is!

biga.csiga, nem semmi párod van! Én pici szerelmem egy angyal és mindent megtesz értünk, ha nincs maga alatt, de sajna elég sokszor nyomja valami a lelkét. Szerintem jobban parázik a "jó szülő leszek-e" kérdésen, mint én.

"off"téma: még nem hallottam a felhívásról. majd utánanézek, 1. mi a jelenlegi szabályozás, 2. az adott témáról engedélyezett-e a népszavazás kiírása, stb. aztán meglátom. azt már meg tanultam jogból, hogy simán az kevés, hogy valaki a jó ügyért harcol. Egy rosszul megfogalmazott (s így alkotmányba vagy egyéb felső jsz-ban ütköző) felhívás, és máris csak feleslegesen dobjuk ki a pénzt és az energiát az ablakon, mert megvalósítva nem lesz az álom, viszont az elutasítással járó admin tevékenységek és pénzbe kerülnek.

BKV: holnap egyedül kell utaznom (hetek óta először) CTG-re. Kíváncsian várom az utastársak viselkedését.

Petne, szorítunk. Hanna hétvégén (tán szombaton?) írta, hogy nem lesz pár napig.

Magdolnasz, nem semmi íve van annak a felsőnek :D

Erika, Pharmavitos magnézium pezsgőtablettát szedsz? a közértben kaphatóak állítólag nem túl hatékonyak, de a gyógyszertárban kapható Pharmavitos-t ittatták mindenkivel a Klinikán, aki nem érte el az infúziós szintet.

Szex tilalom: 27. hetes korunk óta ismerjük a fogalmat... (most kapcsolom csak összea gondolatokat: lehet párom ettől ilyen nyűgös csak nem mondja???)[/b]
kisbogacs

Most nézem, megváltozott a vonalzóm, tök jó :lol:

Jaj, és kimaradt egy téma, császár... tényleg nem olyan "romantikus" így várni a szülést, de azért az hogy minden rendben legyen, fontosabb mint az élmény. Lehet naiv vagyok, de szerintem a nagyműtétes-császáros kismamáknak tuti minden kórházban biztosítva van, hogy figyeljenek a babára míg anya nem tud lábra állni.. ez azért igazán a minimum..
kisbogacs

Ercsi! Jó volt olvasni a soraidat, hogy megnyugodtál! Így tovább!!!!!

Huh 42. hét.....ezt ne is emlegessük....

BAtkata! bizony én is a naptárba jegyzem ha átadják a helyet....én már szóltam be fiatal csajnak mikor már csak egy megállóm volt és akkor akarta átadni a helyet közben meg már 20 perce álltam mellette, hogy Ó maradj csak neked BIZTOSAN nagyon fáááj a lábad, különben is megszoktam már, hogy ezen a buszon nem szokás átadni a helyet....(péceli busz...hajrá Vickybabe!!!! szóval csak készülj!)

Enikő! majd takarítás közben szurkolunk egymásnak!

Na megveszem még a pár apróságot a babának és végeztem (textil pelus, sima pelus, törlőkendő meg ágyneműnek való anyag)

Magdolna! ó a hideg víz csak ront a helyzeten. Próbáltam már lefröcskölni de akkor meg azért ordít....plusz vizes is lesz. De szerintem is úgy van ahogy Enikő mondja, hogy érzik a feszültséget, ráadásul ebben az időben nem tud egész nap kint rohangálni, motorozni így nem tudja a fölös energiáit levezetni. A gyerekeknek hihetetlen receptoraik vannak, megérzik ha valami más.
katuska79

Erika: ne izgulj, minden rendben lesz!!! Erős babócáink vannak!! Erre Vicky a jó példa! :)

Kisbogacs: azért óvatosan!!!! (off: van egy honlapja a hölgynek, ott ki lehet tölteni online is az ívet. Kiváncsi vagyok, mire jutsz, majd írd meg!!!! Ha van értelme, szívesen adnám hozzá én is a nevem)
magdolnasz

Kisbogacs: itt a weblap címe: http://www.seresmaria.hu/
magdolnasz

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: