A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Sziasztok!

Köszönjük, az összes gyógypuszit és jókívánságot átadtam, biztos hatni fog. Sajnos még mindig nagyon csúnyán köhög, olyan rossz hallgatni :(

És a nagy hír, hogy tegnap még betegen is átfordult-hasról hátra :) többször is megcsinálta, úgyhogy biztos nem csak véletlen volt.

Na megyek, most egész nap csak dédelgetem, hátha gyorsítja a gyógyulást :)

puszi

KépKép
columbine

Anna, Enikőm is kacag múlt hét óta, nagyon édes, de ezt még csak ritkán produkálja... Ja és a pelenkázón, mikor meztelenül volt, át is fordult hasról hátra, de máshol még nem. Egyébként hátról hasra próbálkozik, de az meg még nem megy... Ja és hason meg egyébként is keveset van, mert 5 perc után már nem tetszik neki, így azt az irányt nem nagyon tudja gyakorolni.

Beteg babóknak gyors jobbulást!!

yuyu79

Gratulálok Lilinek!!

Eninek az unokatesói betegek, ezért le kellett fújni a tegnapra tervezett szülinapozást náluk. De jobb is, hogy nem lett megtartva, mert ma már dokinál kötöttek ki, nagyon köhögnek és kötőhártyásak is. Remélem most vasárnapra rendbe jönnek, mert félek, hogy Enikőm is elkap valamit tőlük :roll:

yuyu79

Hali!

Még mindig jobbulást mindenkinek!

Rizsi, 7200gr mellett miért akarod elkezdeni a hozzátápit?
Sztem legalább az 5 hós kort megvárhatnád vele,nem? Éjjel mi is legalább 2x eszünk, de van hogy a hajnali szopi 5-8-ig tart folyamatosan.
Mi itt szenvedünk, mert alig gyarapszunk, de így is óvva intenek a túl hamar történő táplálásról. Múlt héten is 70et sikerült híznunk... :?

Borostyán nyakláncot kipróbáltam, nekünk nem jött be, úgy félek hogy megfullad tőle, nem merem rajtahagyni. :shock:

Csenge, másik topikban anyuka érdeklődik, hogy milyen lehetőségek vannak picik nyelvtanulására. Leírnád, hogy hova jártok, milyen, hány éves kortól lehet, stb....? Köszi előre is.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok Lányok!

A beteg babáknak gyors jobbulást kívánok.

Ágicám!

Tudom, hogy most Lili betegsége miatt nem vagy netközelben, csak annyit mondj, hogy megkaptad-e a mailem napokkal ezelöttröl?

Amúgy meg duzzogok, mert senki se dícsérte meg a keresztelös képeimet az elözö oldalon. Na jó nem leszek ennyire szigorú, ha jól emlékszem Boniko megdícsérte. Köszönöm! :)

Mecsi ti is édesek vagytok! Kiskapucnibaba is nagyon cukor!

Nekem is gondjaim vannak, de most leginkább a magam egészségével. Nem tudom, hogy mi lehet ez, mert semmire se hasonlít, amit eddig ismertem. Hirtelen rosszul leszek, baromi hányingerem támad, fáj a hasam és a fejem, aztán elmúlik, megint hirtelen elöjön és ez megy már sok-sok napja. Nem is nagyon van már étvágyam. Hát ez van.

Megyek is és haldoklok egy kört. :)

Barbi
Vendég

Sziasztok csajok!

Jobbulást a babuknak, sajnos nekünk is, mert Zorka is betegecske, szegény alig kap levegőt, a porszizást meg utálja és így engem is közben, jaj úgy sír, mintha fájna, remélem nem okozok fájdalmat neki, de ha nem csinálom, akkor szörcsizik és fullad, már alszik 1 órája, legalább most nyugodt. Én is dögrováson vagyo, bár én még határon a beteg és az egészség között, de gondolom a sok belémtörölt nózi és tüszi után átesek a beteg felére......... de tömöm a c-vitamint meg minden gyümit, mert nem kéne, hogy ping-pongozzunk a manóval, ráadásul ha én szarul leszek más nincs aki vele legyen egész nap.

Usziba is mennénbk végre hétvégén, mert meggyógyult a kötőhártyagyuszkónk, de nemtudom mil esz belőle. Meg 2 hét múlva kolping, már alig várom, addigra ki kell kezeljük ezeket a fránya hapcimanókat :)

fel a kivivel a grapefruittal és az 1000 mg c-vitaminnal. Bocsi, de megártott a c-vitamin az agyamnak. :)

Kacagás, Zorka 1 hónapja csinálja, vagyis csinálta előszőr, aztán kis szünet után, apájának folyton kacag, (nekem néha csak :(), csak mindíg csuklás a vége, de átfordulni nem fordúl, bár pelusozni nem tudom a pelenkázón, mert a felragasztott figurákat nézi és majd kitörik a nyaka meg a dereka, szóval szerintem lassan át is fordul.

Pöttöm: Én lisz és laktózérzékeny vagyok és Zorka nem hánnya vissza, bár a pukikon, amiket akkor produkál meglátszik, hogy ettem-e tejeset vagy sem.

Hétvégén mérgezésem volt, vagyis "megmérgeztem magam gluténnel, mert persze lisztérézkeny is vagyok (halmozottam sérült :) ), Cukiból vettünk gluténmentes sütit, és persze nem volt az, így 3 órán keresztül hánytam.

Na belőlem ennyit, cukik a fotók, gratula a keresztelőhöz, a kacagásokhoz, az átfordulásokhoz és mégegyszer gyógypuszi mindenkinek.

Ritus

Kép
rituspoc

Barbi, akkor irány az orvos!! Már ha el tudsz szabadul valahogy. De hát a saját egészséged se játék...

Bocs, hogy nem dicsértem meg a képeket, de én régebben már iwiw-en is láttam néhányat ezek közül (1-et biztos), meg persze csak bekukkantottam ide mikor feltetted őket, később meg már elfelejtettem reagálni :wink:

yuyu79

Ritus, nektek is jobbulást :!:

yuyu79

Kérdés! Kaptatok Ti is a Felicitastól Pampers kuponokat? Pampers Active Baby Midi Giantpack-ot lehet vele venni, 400 Ft-tal olcsóbban, Tescóban, Rossmanban és Corában érvényes. Van benne még törlőkendő, Oral B gyerekfogkefe-fogkrém, és Dreft Sensitive mosószer. Ha valakit érdekel, szívesen postázom. Főleg a pelenka kupont, mert mi már 4-es méretet használunk, ez meg a 3-as... Szóval kinek kell??

yuyu79

Ja, Enikő alszik, azért lógok itt a neten. A délelőtti alvás ma kimaradt, így fél 12-kor már olyan fáradt volt szegénykém, hogy megetettem, és azóta alszik 8)

yuyu79

Barbie már majdnem írtam.... agyébként más is dicsérte emlékzem a szoptatós ké valakinek még bejött :wink:

lehet hogy pajzsmirigyeddel lesz gond.. az lehet ilyen tünetekkel.. irány az orvos.....

minden betegeskedő babónak jobbulást!
Vendég

na jó rózsaszin Barbie ra váéltoztattalak :lol:
Vendég

Betegeskedő babusoknak mamócáknak javulást kívánok.

Ritus!

Durva h gluténmentesnek árulják, és mégis megkínzott a fránya süti.

Szerencsére páromnál azért nem ilyen durva a dolog, ő szokott is bűnözni, kiütései jöttek ki a glutén tart. élelmiszerektől, de az is még évekkel ezelőtt.

Boni!

Nyakláncban nem nagyon hiszek, de nem is merem, amilyen vad mostanában ez a fiú.

Grat Lilinek!

Nonoka is azt csinálja, mint Zorka, alig lehet pelusozni, tekereg, u alakban van a pelusozón, de csak ott. Talán hideg neki a műanyag, nem tudom. Hason levés meg abszolút kedv kérdése nála, néha sokáig, néha pár percig csinálja.

Viszont ami durva!
Hajnali kettőkor elaludt, 9 körül már bementem hozzá, félkómásan evett egy keveset, aztán egy előtt megint bementem, hogy hékás enni kellene, ettünk egy közepeset, sok panaszkodás és tekergés közepette, és megint bealudt a cicin. Összesen volt fent szopival együtt, ami most "csak" fél óra volt 3/4 órát. Azóta szunyál megint.
Szerintetek ez normális egy 4 hónapos babánál?
És ez van már egy ideje, felkel, és egyből hatalmasakat ásít, alig van ébren...
Ez is ijesztő azért. Többet alszik most, mint kisebb korában, pedig most kellene ébren lennie :roll:

Zsófi merre is vagy? Hiányzol :lol:

pöttömpanni

Sziasztok csajok!

Először is minden betegeskedőnek jobbulást és sok gyógypuszit küldünk! ;)

megjártuk Szegedet a 7végén, Barnus nagyon élvezte, bár szombat este 2 óránként keltem hozzá :shock: kicsit kivoltam 6 kivagyok;) és persze az otthoniak lebetegedtek, csak elfelejtettek szólni, így imádkozom, hogy Barnus és én is megússzam! Sajnos apája lebetegedett;( így nem nagyon jön hozzánk közel:(

Barbi drága! Irány az orvos!!!! Én igazából azon csodálkozom, hogy eddig nem dőltél ki, nem játék! vigyázz magadra és mihamarabbi jobbulást! Egyébként én is dícsértem a képeidet, különösen a szoptatósat! ;)

Pöttöm, szerintem ne aggódj az alvás miatt, szívesen cserélnék;) Barnus sajnos összesen alszik 10-12 órát egy nap, ami egy óvodás korú gyerek igénye általában, szóval no para!!!

Bár ma Barnus kivételesen "jó gyereket játszik", reggel voltunk babamasszázson, isteni volt, reggel 7-kor megetettem, 9-től masszázs, utána evés nélkül bealudt és 12-kor kelt fel éhesen. Ilyet se csinált még és most is vagy 20 perce alszik;) le is dőlök mellé;)

Cs-andiám, nem tudom mi lesz a héten, mert Ferci szerdán elutazik Belgiumba, hétfőig nem lesz itthon;( lehet azért csütörtökön bekengurúzunk a jógára, de addig még úgyis szólok;)

Lili babának hatalmas gratula az átforduláshoz! És persze sok gyógypuszi!

Apró, örülök, ha csatlakoztok az uszira, és persze remélem Ritus, Zorka is meggyógyul addigra?!

nagyon édesek a képek, megnézegettem az összes babát, gyönyörűek mind:)

na megyek, le/kidőlök;)

Puszi!

sniky

ja és Pöttöm:) én voltam a fotóelkövető:))

sniky

Áron babának gratulálunk a keresztelőjéhez!

Szopi: nálunk is elég sűrűn van ilyen mostanában, hogy Barnus tekereg, sírdogál, kiköpi a cicit, de ha utána picit büfiztetem, akkor általában visszatér az étvágya, ami nem túl nagy mostanában, na de lassan 7 kiló, így én sem aggódom, ha egy picit lelassul a fejlődés, mert már így is nagyon nehéz cipelni a kis fenekét egész nap;)

na mentem most már tényleg;)

sniky

sziasztok! itt vagyok, csak kicsit sűrű volt a hétvége... :)

betegeskedő babáknak és mamáknak jobbulás! Barbi, Te pedig vedd komolyan a szervezeted jelzéseit! nehogy aztán lerobbanj itt nekünk!!!
ja, és nekem is nagyon tetszettek a keresztelős képeid, lehet, hogy nem jegyeztem meg, de én is már ismertem őket iwiw-ről, szerintem több is van ezek közül fent, mint 1 ;)

Pöttöm, köszi, hogy hiányoltál, de ahogyan a közmondás is tartja, rossz pénz nem vész el! :)

Áron babának gratula a keresztelőhöz, nagyon csini volt, na persze mamája és papája is! ;)

Mecsi, mész szerdán turizni!? :)

Aproo, akkor végülis hol lesz ez a masszázs tanfolyás? sajnos még azért is kérdéses a csütörtök, mert nem tudom, hogy apa aznap pont tudja-e nélkülözni az autót! :( majd még kiderül!

ez a szopizós tekergés, nyekergés, úgy nézem, hogy kezd általánossá válni! :( nagyon gáz, de nálunk is ez van, csak annyival vagyok könnyebb helyzetben, hogy adok neki tápit és akkor nem lesz 1/2 óra múlva újra éhes. hogy mitől lehet, nem tudom én sem, bár a fogacskákra simán rá lehetne fogni, mert nálunk is van, hogy szinte a cici mellé, még az öklét is betolná a szájába! :( sokszor azt hiszem, hogy már nincs is a ciciben, de akkor valószínű, hogy nem ez a baj...

egyébként van valami a bal cicimmel szombat óta amúgy is! :( azt vettem észre, hogy iszonyatosan fáj, mikor Benit felvettem, már akkor majdnem csillagokat láttam, szóval elkezdtem nézegetni, és lett benne egy csomó! végül az esti szopizás előtt jó meleg vízzel letusoltam, így a szoptatás, igaz, hogy baromi fájdalmas volt, de megérte, mert a csomónak huss. azonban azóta olyan vörös szinte a fél mellem, hogy tök ijesztő! :( taliztam ma szerencsére a védőnővel, rákérdeztem, és mivel nincsenek influ. tüneteim, meg lázam, ezért nem valószínű, hogy mellgyulladás, inkább azt mondja, hogy lehet, hogy megnyomtam, vagy a gyerkőc megütötte, és megsérült a tejcsatornám, ezért a tejcsi szétáramlott a szövetek között, ami persze nem oda való, így kialakult egy steril fertőzés! mondta, hogy szopi előtt meleg borogatás, két szopi között pedig hideg! és a bella donna vagy milyen homeos bogyi, ha nem javulna! szóval szopival küzdünk ezerrel mi is!

szerdán meg megyek nődokihoz, mert egyre gázabb a helyzet, és nem tudom, hogy mi lehet az oka!? :( remélem, hogy nálam is "csak" egy varrat, vagy valami múló kellemetlenség!

és azt sem tudom, hogy most akkor tényleg megjötte, mert a tiszt. betéten max. napi 1x van valami pirosas, de olyan minimális, hogy nem tudom, hogy nem-e valami más a gond! :cry:

és végül, de nem utolsó sorban, gratulálok az átfordulós babáknak!

nálunk is megy már mind a két irányba, de csak hátról hasra egyelőre! :)

Rizsi, te a Kovács dokihoz jársz még mindig!? és hova? maszek rendelésre???

biztosan kihagytam még valamit... igyekszem újraolvasni, és jövök még! gyerkőcöt sikerült letenni, mert délelőtt ő is csak 1 órácskát aludt a babakocsiban, a szokásos 3 helyett!

sophie27

Sziasztok!

Barbi - nekem nagyon tetszettek a keresztelős fotók, többször is megnéztem, csak elfelejtettem írni :oops: Nagyon jó hangulatúak lehettek! Nem semmi, hogy külföldön össze tudtok hozni egy ilyet!

Dadomi - köszi, majd küld a játszóteres listát! Bár a honlap egyelőre nem erről szól, de ez is hasznos infó. Ha majd lesz időm, továbbfejlesztem!

Ritus - ez durva. Meg se merem kérdezni, melyik cukrászda volt.

Gratulálok az átfotdulós babáknak. Emma utoljára 3 hete fordult át egymás után sokszor, de azóta nem. Talán elfelejtette :roll:

Mecsi - Helyesek vagytok a keresztelőn, gratula! Ugye jöttök szerdán?

Ma volt egy kis időm, és kiegészítettem a párom Emmás fényképalbumát, meg lehet nézni!
http://picasaweb.google.com/lh/photo/cV ... h4WvoBnJ7A

És a youtube-ra feltöltöttem az első hangos kacagásunkat! Gondolom ez főleg nekünk érdekes, de ha valaki kíváncsi, nézze meg!:wink:
http://www.youtube.com/watch?v=jKi4bEiRh20

És még 2 van, az egyiken vidáman büfizik és lefejeli apáját, a másikon Babart olvas.
http://www.youtube.com/watch?v=9VdzqK4SdmI
http://www.youtube.com/watch?v=c517ykZUJUY

sushy

Kiskapucni babó is nagyon édes! na meg az összes kis lurkó! Emma az új hajjal! ;) zabálnivaló még mindig!!!

Pöttöm, ez a sok alvás! hm. nálunk is van úgy, hogy felkelünk és már akkor ásít Beni, ilyenkor még kb. 1 órát tudom húzni a kajcsit, de aztán kajcsi, és délelőtt babakocsis séta, rendszerint alvással, délután pedig vagy együtt alvás, vagy nyüglődés, vagy újra babakocsizás, persze a legjobb lenne, ha a kiságyában is tudná produkálni a hosszú alvásokat, mert addig legalább tudnék valamit intézni itthon is! :( úszik a lakás, tök gáz! mosnivaló, vasalnivaló hegyekben! por van, kosz van, felmosnék, meg ilyenek, de gyerekkel nem megy! :(

Sziszka! sajnálom, hogy Málnus is picit elromlott, de biztosan megjavul lassan és akkor újra tudsz pihenni! nálunk 2 napja van az ismét, hogy letesszük a kiságyba, elalszik magától, és most már a háton alvás jön be, vagy legalábbis így aludt tegnap is 1/2 6-ig, ma meg 1/2 5-ig 22:30 körültől!

Boni, szuper az ülésetek! nekünk is nagyon bejön a márka, már csak a pénz kellene összeszedni rá... :( na nem nyavalygok, mert nincs rá okom, van egy csodálatos kisfiam, és ez mindenért kárpótól! ;) igazából az a nagy gáz, hogy ilyen téli hacukában a hordozóban egyszerűen nem fér el, csak össze van paszírozódva! :( ha betesszük, az első pár perc indulás után mindig hatalmas üvöltéssel telik, amit apja és én is nehezen viselünk! :(

ja, és még egy kérdés hozzád. só-liszt gyurmával kapcsolatban... ez a mennyiség mekkora "adag" kb? szóval hány lenyomatot tudok csinálni vele? illetve a kész cuccost, mikor sütöd, akkor felvágod már előre ilyen kis négyzetekre, vagy téglalapokra és úgy sütöd a rácsoson?

sophie27

Zsófi, most olvasom csak a vérezgetést. Nem szedsz véletlenűl Cerazette-t? Annak lehetnek ilyen tünetei. Nálam is ez van :(

Mecsi, az előbb elfelejtettem kérdezni, jössz tornára?

sushy

Anna, annyira jók Emmáról a képek és videók is! nagyon cukika kislány!

sophie27

Anna! nem szedek! :( illetve nem az :( hogy nem szedek, hanem, hogy anélkül is van ez a nyavaja...

sophie27

Zsófi! Én Kovács dokihoz járok magán rendelésre, de ő rendel a XI. kerületben az sztk-ban is. Nekem az nagyon kiesik.

rizsimami

Zsombi kicsit nyűgös, hasfájós meg vendégeink is vannak, így nincs időm jönni.
Csak röviden: babaképek nagyon jók, minden betegeskedőnek jobulást! Lilinek további gyógypuszik :D Zsombi is gyanús, apjának hasmenős-hányós délutánja volt szombaton :( nem tudom nem kapta-e el Zsombi :( Zéti köhög, de egyelőre nem komoly, remélem nem is lesz az. Én csak nem alszom, még annyit se mint eddig, de ez van :(

Apró, Helen Doron féle angolra járunk, sokfelé van a városban, már 3 hónapis kórtól lehet menni :) mi egyévesen kezdtük, Zéti szereti és épp mostanában kérdezgettem és kiderült, hogy egy csomó mindent tud már. www.helendoron.hu Mi a Feneketlen tó mellé járunk, nagyon jó tanár nénijük van.

Most megyek teregetni, pakolni, stb. Zsombi végre alszik egy kicsit, gyanítom max. fél órát :(
Vendég

a fiam ma kiidegel úgyhogy már én is nyűgös vagyok!

Zsófi turiba mégegyszer első szerdán sose megyek az egy horror!

Anna sajnos nem tudok menni tornára és még nem is hivtam a csajszit , sőt a héten talira se megyek ismét mert őszinte leszek most valahogy nincs kedvem semmihez és senkihez. Nagyon elfáradtam a hétvégén és baromi hisztis vagyok. Szegény Andival ma lementünk sétálni mondta is inkább nem is szól hozzám :lol: :lol:

igyekszem összeszedni magam és jövök
bocsánat a NO rekciómért mostanság.......... :oops: :oops:

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sushy!

Nem külföldön volt, hanem Szarvason. :) Vicces módon a németek inkább leutaznak 1000 km-t, mint a magyarok 100 akármennyit. Ráadásul Regö keresztelöjét elfelejtette a papunk és ott állt a banda a templom elött döglesztö höségben, mi meg késtünk másfél órát. Szegény papunk lekávézta a laptopját és nem volt menthetö, így nem is írta be már a kalendáriumba a keresztelönket, de amikor felhívtam, rögtön beugrott neki, csakhogy ö akkor éppen a beteg édesanyja mellett ült a kórházban Orosházán. Jött volna, de még legalább 1 órát kellett volna rá várni, emiatt a tesóját ugrasztottam ki a rövidnaciból, aki szerencsére szintén pap és még otthon is volt. :) Jó kis imprivizált keresztelö lett, a bulit meg elmosta a zivatar...

Dokit néznék, de még háziorvosom se volt itt sose, mert nögyógyászon kívül más még nem kellett. :) Meglehetösen pocsékul érzem magam, ég a gyomrom, de nem vagyok éhes, idönként bezizzen a szívritmuszavarom, szóval nagyon jó dolgom van. :( Na majd csak megoldódik. A kölykök hemzsegnek, esik az esö és megint üres a hütö.

Lilikének gratulálok a forduláshoz, ügyes kislány! Dönci is próbálkozik, de még nem jön össze neki.

Barbi
Vendég

zsófi kettőt készítettem belőle. csináltam két golyót és sodrófával kinyújtottam oválisra utána lkéz bele.. megirva és be a sütőbe ..ja én szilikonlapon szárítottam nyitott ajtónál, utána radiátor közelében
Vendég

Barbi, bocsi, megkaptam, este ha tudok válaszolok.
Meg ide is.

KépKép
columbine

Barbi! Ne halogasd az orvost, bár tudom, hogy gyerekek mellett nem egyszerű mutatvány eljutni oda (nekem is kéne menni...). Egy barátnőmnek is voltak hasonló tünetei, rosszullétek, meg szívritmuszavar, neki a pulzusa is hihetetlen magas volt. Vizsgálgatták összevissza, kiderült, hogy gyógyszerallergiája is van (ráadásul arra, amit szednie kellett folyamatosan), meg kapott a szívére is valami gyogyit, meg még megy tovább allergiavizsgálatra (elég komolyra, nem csak sima bőrteszt + vérvétel). Egyébként ő is ilyen egész nap rohanós, meg tevékeny, mint te (különbség csak annyi, hogy fele gyerekszámmal rendelkezik :lol: ). Szóval tessék csak dokihoz menni, majd mi innen rugdosunk, míg oda nem érsz, jó? :wink: :lol: :lol: :lol:

Még amit akartam írni (nem olvastalak benneteket végig, fiúk zsiványkodnak, fel le pattogok a székből :? ):
A köhögős, orrfolyós beteg babócáknak próbáljátok meg a Baby Luuf balzsamot (Drogériákban lehet kapni), 3 hós kortól lehet használni, de szigorúan csak a baba hátára lehet kenni, lefekvés előtt kell bekenni, és könnyíti a légzést, tisztítja a légutakat, csillapítja a köhögést. Viszont először érdemes csak kicsi helyen bekenni vele a babát, hogy ha esetleg allergizálna valamelyik összetevőjére. Egyébként nagyon jó.
Megyek mert Domi már a tv-t bűvöli (ja egyébként egyedül bekapcsolja a tv-t is, meg a DVD-t is, berakja a kedvenc meséjét - Maja a méhecske - és elindítja!!!)....

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

jó niki én várlak, nekem mindegy mert úgyis megyek...de akkor ha jössz legalább nem egyedül :D
a kenguruhoz a zsákot végülis kikában tudtuk megvenni, mert már nagyon kellett és mindenhol hiánycikk :!: :!: így a könyvecskére várnod kell még...majd megkérem anyut ha jön vegyen nektek is , mert neki aváci úti útbaesik...
de ha van még két érdeklődő akkor megrendelem a neten és talin szétosztom
erről lenne szó:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=32

vera!jó volt a közös séta

[b]és akkor kihirdetem péntek délelöttre az ikeás talit,aki jönne értesítsen
nehogy elkerüljük egymást vagy ilyesmi :!: :!: [/b]
Vendég

sniky

előre is köszönöm:)

sniky

niki, rendelés leadva, időpont fixálva és akkor mégicsak te fizetsz még nekem...he-he :D
Vendég

Mecsi remélem hamar "jobban" leszel drága!

ZSófi én senem vehettem volna meg, ha család nem segít

:oops:

Pöttöm Aproo igazából majd akkor látom mennyire használ ha ténylegesen bújik ki a fogacska :lol: én mindig body alá teszem, így hozzá se fér, nem tudja megfullasztani magát...

MA voltam Kikában vettem 1290ftért 3 hosszúujju bodyt. Zsigmondot nagyon lekötötték a színes gömbök!

Pöttöm Ssusie TElefonszámokat elmentettem, Szerda Westend szőkőút(most óriás karácsonyfa van a helyén

:lol: ) csajok csatlakozzatok! MAzska remélem jöttök!

már várom nagyon!

KAcagás nálunk is már több mint egy hónapja megy... hétvégén már szüleimnek is kacagott a kedvence hogy rötyög magában egész nap! na az zabálnivaló... átfordulás azóta enm volt.. de nagyon erőlködik... majd beindul..

DAdomi köszi, én is utánanézek kencének (biztos ami biztos)
Vendég

Betegeskedőknek - mamáknak és babáknak egyaránt - jobbulást kívánok!!

Pöttöm!

Én is ugyanazt éltam át tegnap, mint te. Egész nap aludtunk, mikor felébredt, csak ordított és semmi nem volt jó, így kénytelen voltam újra visszaaltatni. Azért nagyom ijesztő ez, mert mikor nem tudtunk róla, hogy már 50 Hgmm volt a szemnyomásunk, akkor is az alvásba menekült Dorca a fájdalom elől.
Erre azonben ma rcáfolt, mert egész nap tündér volt és ugyan úgy kapja a szemcseppeket, mint eddig!
Szóval a miértjét sajnos én sem tudom, de tudd, hogy nem vagytok egyedül!!!

Aproo!

Bocs. hogy nem tudtam időben reagálni kérdésedre, most pótolom: Dorca szeme nem romlott el most a luk benövése után, hanem sajnos nem volt ideje feltisztulni. Ez hónapok kérdése lenne, de sajnos két hónap alatt már be is nőtt a luk. A proffunk egyenlőre csak szemcseppezést ajánlott, mert nem jó ennyiszer altatni a babát ( eddig 3x) csak figyelni kell, hogy nem fáj-e jobban, akkor gondolkodik az újabb műtétben.

Autósülés témában:

Borzasztó irígy vagyok azokra, akiknek a babája szert benne utazni. Dorca csak a mózesben (Neonato) hajlandó utazni és a pesti utaknál így is rendszeresen végig ordítja az utat Dunaújvárostól hazáig.

Barbi!

Feltétlenül vizsgáltasd ki magad, mert 4 gyönyörű gyereknek van szüksége a strapabíró, és vidám anyujára!!!! JOBBULÁST MIELŐBB!

Kép Anya kalapjában [img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1228160503.5436.jpg[/img]

KépKép
koadri

Sziasztok!

Annyi minden történt itt péntek óta, hogy csak próbálkozok majd reagálni a történésekre.

Baba-sztárfotók nagyon édesek! Jó, hogy ti tudtok menni ilyen fotózásra. Itt sztem nincs semmi ilyen...
Betegeskedő babócáknak-mamócáknak jobbulást! Még Réka is picit szörcsizik. Igaz már egyszer elmúlt, csak hétvégén rátettünk mégegy lapáttal. Ugyanis:

Képzeljétek, megúsztattuk Rékát! Hétvégét Sikondán töltöttük, Csabim céges bulijában (welness-hotel), és ott a fürdőben szokott lenni babauszi. Mondjuk akkor épp nem volt, de így be mertük vinni RÉkust a vízbe. Hát látni kellett volna, nagyon édes volt. És élvezte az egészet, még kacarászott is közben. Egyedül az nem tetszett neki, amikor nyakonöntöttük vízzel.. Utólag rájöttem, hogy főként az lehetett a baj, hogy nagyon klóros volt a víz, csípte a szememet, meg az orromat ha belement, mint a rossznyavalya. De sírni akkor sem sírt, Tiszta kis hős. Majd dobok fel képet, ha lesz egy kis időm. Én a fürcsi után én elmentem egyből masszázsra, ami nagyon tuti volt. A vállaim, nyakam teljesen készen vannak a gyerkőc tartásától. még kellene menni egy párszor, hogy rendben legyek...
Ja, és épp ezért a fürcsi után apja fejezte be azöltöztetést, ami jó is lett volna, ha nem mennek ki a a büféhez, ahol hidegebb volt... SZóval megint taknyos egy picit a csöpp, de már az is múlóban.
Kacagásokat ő is produkál, hát majd megzabálom, olyan édes.
Átfordulás még nem áll sehogy, bár ő is kitekeredve fekszik a pelenkázón, mert muszáj látnia, hogy mit csinálnak a macik a feje mögött a falon :lol: Az oldalra fordulás továbbra is megy, de átfordulni még nem sikerült neki.
Most kettesben vagyunk, apja megint BP-en. :cry: Házépítőzik.

Zsóf! Köszi a kengurus ajánlást, azóta licitáltam egy Babybjörnös kengurura. Köszi Cs-andi a vaterás linket :wink: Anna! van egy örökölt vékonypántos kengurunk, naaz elég vacak, úgy vágott már az 5,5 kilós RÉkával is, hogy csak na. Ezért néztem a babybjörnöst, annak szélesek a pántjai.

Most pihenőszéket vdászok,ár azt lehet, hogy karácsonyra kapunk tesóméktól újat. Tudtok típust ajánlani? ELvárt paraméterek:
hintafunkció, összecsukható, hordozó fül,játékív, állítható támla. Na asszem ez mindent kimerít. És persze jó minőségű, minél nagyobb súlyt bírjon, és legyen olcsó. Tudom, álmodozok....

Gratulálok a babócáknak az átforduláshoz. Olyan kis ügyesek, én még csak drukkolok Rékának.

Pöttöm! Ne aggódj! Nem lehet ,hogy csak az idő miatt ilyen álmos Nono? RÉka is sokat alszik, de amikor bejött a hideg, nem sütött a nap, akkor mégtöbbet aludt. Persze halgass a megérzéseidre, és ha úgy érzed, gond van, vidd el dokihoz. A gasztroenteorológuson (így írják ezt :shock: :?: ) én is gondolkodtam, mert elképesztően tud szenvedni RÉka még mindig a pocak miatt. Csak nem tudom tényleg probléma van-e vele, vagy csak én fújom fel. Kell oda beutaló?

Na hirtelen ennyi. Majd még később visszanézek, hátha eszembe jutnak a dolgok.. Így is jó sok voltam.

panna1

Ja, a keresztelőhöz is gratulálok Áronnak!

RÉka is nyomja a tekergést szopi közben. Úgy bír szenvedni szegénykém. Nyög nagyokat. Ha meg nem jön ki minden aminek kellett volna, nyűglődik, nyöszörög a következő szopiig. Ha fáj a pocak (vagy a fog???) nem is eszik rendesen. Persze egy óra múlva meg ordít, hogy éhes.
Na megyek, mert felébredt a drága, megyünk fürcsizni...

panna1

mecsikém azért is gyere!majd én fogadóórát tartok...kérdezd a nikit, hogy mennyire ajánl engem mint lelkigondozólélekfurkászproblémamegoldót...he-he
tényleg van referenciám,mert az egyik barátnőm ide járt az utcánkba pszihológushoz és utána mindig följött hozzám is...mondjuk akkoriban bepusziltunk egy üveg bort és megfejtettük a dolgokat és azóta is mindig mondja, hogy két orvoshoz járt akkoriban...szóval ezt is megoldjuk, egyébb amiben segíthetek? :wink:
Vendég

Barbi, Neked mindenképp orvosnál a helyed! Szép kis-nagycsalád, nem értem honnan van az energiád?! vagy ez úgy van hogy minél több gyerek annál könnyebb? :lol: Akkor szeretnék még-még sokat!
Egyenlőre nálunk is szalad a lakás, Zsófi mostanában kézben szeret lenni, keveset alszik napközben és őrülten rág, gondolom a fogak bánthatják, néha csakúgy felsír, pedig mosolyog előtte.

Sziszka, átérzem a helyzeted!

Pöttöm, az alvás miatt inkább irigyellek most :wink: Bár ma Zsófi is sokat aludt, biztos az idő miatt is, de mi tagadás, furcsa volt! Azt vettem észre hogy kb. hetente, kéthetente van egy olyan nap amikor bepótolja a napközbeni nemalvást.

Mecsi, gyere, írj, úgy könnyebb talán, bár tudom, hogy nehéz időt szakítani rá...

Zsófi, remélem nem lesz komolyabb baj, influ ilyesmi!

Boniko, klassz az ülés, lassan nekünk is nézni kell vmit, akkor te ezt szereted nem? Meg Szuszu is ilyet vett talán? Biztos utána néztetek, én ehhez nem értek...

Gratula az átfordulósoknak! Mi még lusták vagyunk, de fogdosni a tárgyakat, na az jó móka. Ja és nevetünk hangosan néha, az nagyon aranyos!

Szóval szinte az összes babának van vmi szopi-gondja úgy tűnik. Én mindig azon izgultam-izgulok, hogy esetleg nem elég a tej, azért van a nyűgi, vagy azért lóg(ott) a cicin állandóan. Mondjuk lassan már elkezdhetnek kóstolgatni mást is nem? Tudom ez kényes kérdés, megoszlanak a vélemények mindig, ezért is kérdezem, hogy ti mit gondoltok?[/b]
kiskapucni

Jó reggelt!

PAnna örülök hogy Réka élvezet az úszást! :lol:

Pöttöm
szerintem az alvás simán lehet a rossz időtől, mert Zsigmond is többet alszik, mint eddig, persze az a legjobb hogy megnézetted, hogy az anyai szívecskéd megnyugodjon, de remélem mindent rendben fognak találni...

kiskapucni sokmindenkit megkérdeztem a tapasztalt anyukák közül.. ugye szülők nálunkmessze laknak.. igazából olyan ülést akartunk ami tényleg biztonágos,...családdal megbeszéltük, hogy karácsonyra idén Zsiginek mindene van, beleszállnának e ebbe a drága vállalkozásba..és rábólintottak..

lehet másoknál is működhet ez az elv, ahol babóca nem fér már el a hordozóban mint nálunk

két ülést ajánlottak

Römer és Concord na mármost a Concordnak van csak 0-18kgig ülése.. meg olcsóbb is...

ezt egy kedves topiktárstól kaptam segítségül a döntéshez ebben még ami nálunk is kapható Bébé Confort is jó és valamivel olcsóbb

http://www.adac.de/Tests/Kindersicherun ... eID=147767

http://www.adac.de/Tests/Kindersicherun ... eID=147767

és mivel németül van, én meg aztat nem beszélem fordítást is kaptam i mellé ami elég:

"Boni. Itt vannak a teszteredmények az előző évekből.Nem kell hozzá apa,szt Te is érted
sehr gut=nagyon jó
gut=jó
befriedigend=kielégítő
ausreichend=elegendő
mangelhaft=hiányos
Sicherheit=biztonság
és még
Bedienung=kezelés
Komfort=kényelem
Reinigung=tisztitás
Urteil=ítélet,vélemény (összességében)

Azért ez kellhet "

remélem segíthettem , bocs ha sok voltam

Panna nekünk a NAttou van és több fokozatban állítható a hátulja, a lábrésze is és elérhető az ára..többeknek ez van 13990Ft a Brendonban de érdemeskörbenézni mondjuk a VAterán, TEszveszen ....ha egy drágábba szerettél bele....

Kép

Adri szegény kicsi lánykád,, annyira sajnálom drágát! annyira kívánom, hogy tudjanak segíteni.. de bátor kis baba, ennyit kibírni! és mégis mosolyog tüneményes!
Vendég

kiskapucni és mindenki aki csak szopiztat érdemes ezeket elolvasni

http://www.szoptatasportal.hu/taxonomy/term/11

http://www.lll.hu/cikkek/hozzataplalas
Vendég

Mecsi, sajnálom, hogy nem vagy túl jól, de szerintem is irány cs-andikám;) nagyon-nagyon tudom ajánlani, nekem is sokat segített!

de az is nagyon jó, ha kiírod magadból ami bánt, ha tudok én is nagyon szívesen segítek!

Panna, örülök, hogy Rékának tetszett az uszi;) jobbulást neki, küldöm a gyógypuszit;) és a masszázs miatt nagyon irígykedem;)

Adri, tényleg nem lehet könnyű nektek, kívánom, hogy minél hamarabb rendbe jöjjön a kicsi lánykád szemecskéje, jó lenne, ha tudnának rajta gyorsan segíteni!

sniky

Sziasztok csajszik!

Na, nem is akarom mondani h Nono már megint mivel szórakoztatott minket éjféltől? :lol:
Tegnap napközben olyan 6x evett, alkalmanként kb. 100-at, pontosat nem mindig tudok, mert ha bealszik a cicin nem szoktam lemérni.
A cicim persze már megint üres, elképesztő h próbálom fejegetni, amit bennehagy, és így is baromi gyorsan cserbenhagy. Aztán persze amikor nem dől neki úgy belőle akkor meg üvölt, és nem nagyon óhajt őkegyelme enni. Másfél óránként raktam egyik ciciről a másikra, persze tápszer, cumi semmi nem jó neki :lol:
Aztán fürcsi után evett egy viszonylag normális adagot, ami két mellből olyan 170 körül lehetett, és utána bealudt.
Lerakom és 30 perc múlva felsír, de szinte sikítva. 5 perc múlva pedig ordít, hogy éhes. Elkezdtem etetni, persze a cicim üres volt, hiszen alig múlt el egy óra vacsi óta...
Na és ezt játszottuk hajnali fél 5ig, amikor is végül szívott vmit, és elaludt. Most bezzeg aludna a kis huligán...
És péntek este óta ez a műsor, h kajcsi, lerakom és 30 perc múlva ordítás, pedig pénteken degeszre ette magát szóval igazándiból szerintem csak a cicire akar visszakérezkedni, mert a kiságyat utálja.
Már iszonyat hullák vagyunk a párommal. :cry:

Reggel persze felébresztettem, mert mentünk beutalóért a gyerekorvoshoz, PANNA, kell beutaló a gasztroenterológiára, és ilyen még nem is volt, nem ébredt fel kis kajcsi után arra h feladtam rá az overált és betettük a hordozóba.
Nem tudom h mi lehet ez, védőnő szerint egy rossz szokás h mindig éjfél felé csinálja.
És pénteken letevés után 3x mentem vissza, h okay, gyere, együnk, elalszik a cicin, kiságy, és tényleg fél ra múlva újraébred...

3 órát aludtam, a szemem már jojózik.

Panna, én is írigy vagyok a masszázsra. És remélem Réka hamar meggyógyul.

Niki!

Mondtam én h jó volt a fotósom :wink:

pöttömpanni

Pöttöm, mostanában nálunk is előfordul, hogy elalszik este a cicin, majd fél óra múlva keservesen sírva ébred. Lehet azért, mert kimaradt a böfi. És utána csak a cicin nyugszik meg persze. Tegnap is ez volt 3x, utána meg felkelt fél 3-kor, meg fél 5-kor is, pedig csak egyszer szokott, és még 6 meg 7 körül is ébren volt, de akkor magától visszaaludt, és aludt fél 9-ig, meg most délelőtt még 1 órát...Remélem nálunk azért ez nem lesz rendszeres... Ja és Eni nem is eszik keveset napközben...

yuyu79

Ja, és képzeljétek a jobb mellbimbómon egy fehéres apró pötty van, először azt hittem, h tejcsöpp, de nem lehet lemosni, és picit fáj is a mellbimnó szopi közben.
Védőnő látatlanban kérdezte a szájpenészt, de nincs Nonokának...szóval nem tudom
Esetleg vkinél hasonló?
Mondjuk mostanában nyúzza erősen a cicit a gyerkőc, elfordulgat és a szájában "felejti" a cuccost.

Másik, ezt már ezer éve meg szerettem volna kérdezni...
Akárhányszor kiolvasztottam fagyott tejcsit a mélyhűtőből, olyan furi szaga van, olyan műanyagos, és az íze is kesernyés.
Nálatok volt már ilyen?
Pedig strerilizálok mindent, és max 24 órát van a felső hűtőben, és nem is az ajtóban a tej. :roll:

Visszatérve az alvásra...ne irigyeljetek mégsem :wink:

Ja, és Panna, mindenképpen vidd el dokihoz Rékát, talán mond vmit.
Mi reggel kapunk széklettartályt, és azt feladjuk postán, mondta gyerekorvos h ez alap.
és mi újra elkezdjük az infacolt adni, mert 3 hónapos korában leálltunk róla, de akkorákat durrogtat, h na. És fel is ébred sokszor rá.

pöttömpanni

Sziasztok!

Sajnos én már régóta csak olvasó üzemmódban létezem.

Nagyon szépek a babák!

Rakok én is egy friss fotót.

Kép
Vendég

sziasztok!

én is itt vagyok. most jöttünk fel a sétából! nem tudom, de tökre parázom a holnaptól! :( remélem, hogy mindent rendben talál a doki...

amúgy rákszűrést akkor kérjek most, vagy ilyenkor, ameddig megy a szopi nem szokták nézni!?

Beleki, nagyon édes Kristóf baba, és ő is milyen nagy már!

Panna, Rékinek jobbulás, remélem, hogy hamar kilábaltok a náthából már!

Mecsi, tényleg gyere. nekem is vannak rosszabb, sőt, nagyon rossz napjaim is, amikor magamat is nehéz elviselnem, de azért titeket mindig boldogítalak! :P

gasztroenterológia, Pöttöm, végül nem tudom, hogy milyen lesz a doki, de készülj rá, hogy sok "okosságot" mondanak majd! nekem pl. azt mondta a 2 hetes Benimnél, hogy sokszor etetem (akkor kb. 7-8x evett egy nap), és, hogy egy 4 kilós gyereknek már át kellene aludnia az éjszakát... szóval készülj azért lelkiekben, de remélem, hogy végre hasznos infókat is osztogatnak majd!
mi mondjuk az I. gyerekklinikán voltunk, fiatal dokibácsinál, de végül a védőnő mondta, hogy ne vegyem olyan komolyan, mert én is kicsit mellre szívtam, amiket mondott!
szóval legyél nyugodt, Nono nem kövér, és annyiszor eszik, amennyiszer akar, te vagy a mamája, és te tudod, hogy mi a jó neki, na meg legfőképpen ő maga! ;)

Rizsi, írok privit, ha gyermek alszik még picit! ;)

Adri, Dorcád szemecskéinek mihamarabbi gyógyulást! reméljük, hogy meg tudják menteni a kis szeme világát! annyira cukor egy kislány! ;)

sophie27

Köszi Zsófi, aranyos vagy. Hát remélem értelmes lesz a doki, ezt a főorvosnőt Kováts Adél ajánlotta, sokat hordta hozzá Laurát.
Az I. sz gyerekklinikáról már nekem is megvan a véleményem...erősen pastózus a gyerek, benne is van a kiadott leletben. Megnéztem, és zsírosat jelent. :roll:

Megnéztem Emma videóját, hát mit mondjak, egy tünemény ez a lány :lol:

Adri!

Szegény kis babuskád, szenved, sokkal komolyabb betegségeitek vannak, én meg itt nyavajgok össze vissza, ilyenkor el is szégyenlem magam. :oops:
Szurkolok h javuljanak meg a dolgok nálatok.

pöttömpanni

És még annyit, aztán elhallgatok, hogy doki szerint nem a foga jön Noelnek, szóval nem amiatt szenvedünk szopi közben. Akkor meg tényleg a pocak marad.
Ma is akkorákat durrogtatott a váróteremben :lol:

11 óta alszik, hát legkésőbb 13-kor felébresztem, engem nem éjszakáztat megint ez a huligán. Még a végén felcseréli a nappalt meg az éjszakát. :wink:

pöttömpanni

Vazze, még mindig itt :lol:
Szófosásom van, de már nincs értelme visszabújnom az ágyba, mert mire elalszom megyek és gonosz anyukát játszom...

Zsófi!

Nekem anno a 6 hetes kontrollon levette a rákszűrést a doki, ő így szokta. itt hallottam először arról h a szopi bezavarhat. És szurkolok h minden rendben legyen holnap!!!

Párom megrendelte a vateráról a concordot, csak simán írni kellett egy üzit a fickónak, mivel csak a bamboo színűt rakta fel, így hivatalosan nem lehetett vaterán megvenni. Kiváncsi leszek az adatokat hogyan fogjuk egyeztetni, mivel párom szerint se teló szám, se email címet nem lehet beírni üziben.
majd referálok h lett e belőle vmi. érdekes, h a honlapjukon 52, a vaterán meg 50 az ülés. :roll:

pöttömpanni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: