A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Enikő, annyi lesz, hogy rárakunk egy plusz vékony matracot, hátha segít.
Nem tudjuk sajnos kicserélni az ágyakat.

Bár lehet, hogy nem lehetetlen. Majd beszélek a férjemmel.

Kb 3 hónapot leszünk itt. Addig megőrülök!

Kép
Kép
cs_erika

Pont most mondtam a férjemnek, hogy a végére totálisan ki fogok készülni a kialvatlanságtól. Ami a legrosszabb, úgy fáj a derekam, csípőm az egésztől.

De nem panaszkodom tovább. Hátha meg tudjuk oldani az ágycserét. Az lenne a legjobb

Kép
Kép
cs_erika

Csajok!

Nem is írtam, hogy ma voltam a Sugár Skálában. Vettem hálóinget (mell alattig gombos) 1.990,- Ft volt, és jó pamutos, és vettem szopis melltartót 790,- Ft-ért. Az utsó 90-est hoztam el, már csak 95-ösök vannak, és egy 80-as, de jövő héten érkeznek méretek, szóval akinek kell, ne fogja vissza magát :wink:
Még beruházok egy hosszujjú hálóingre, hogy legyen váltás, de többet nem vagyok hajlandó venni, mivel én sem hordok hálóinget....

Kata: a gyógyszertári babás kezdőcsomagra lehet, hogy igényt tartok majd, ha nem sikeredik kiíratnom! :roll:

Na, megyek, mert olyan álomkóros vagyok, és a fejem is fájdigál, bizta front van :?

biga.csiga

cs-erika! Nem jó, ha nem tudsz pihenni! Saját ágyatokra sem lehetne kicserélni! Most mindenképp pihenned kellene, később már a baba méretei miatt is nehezebb lesz aludni. Győzd meg a párod, ez most nagyon fontos neked!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Vicky, gratulálok Alexhez. A képeken úgy tűnik, teljesen rendben vagytok, de majd gyere, ha már időd engedi - mesélni. Én is sok tejcik kívánok!!!

Kép
petne

Vicky: hatalmas nagy gratula, gyönyörű Alex baba :D (én is megkönnyeztem, annyira tündér :))

Kata: azért óvatosan ezekkel a vezetgetésekkel... nem csak fárasztó, stesszes és veszélyes is (nem magad miatt, mert tudom, hogy jól vezetsz, de annyi barom jár az utakon)
Gyógyszertári kezdőcsomag: ha lehet, beneveznék, mert eddig nagyon úgy néz ki, hogy kérésem ellenére sem adják oda :?
Tegnap mi is sokat autóztunk, apóséknál voltunk.... hát, az ilyen hosszú utak alatt már elég macerás a sok ülés, és út közben 2x kell megállni pisilni :oops: pedig csak 180 km.

Erika: sajnálom a rossz alvást :(
Sajnos én is nagyon rosszul alszom mostanában, pedig nekem teljesen jó az ágy... úgy érzem, mintha a gyomrom meg a többiek lentről a tüdőmet a harmadára nyomták volna össze :( ettől fáj a hátam, meg rosszul kapok levegőt :(

Bigacsiga: remélem, hétfőre már lesz áru a Skálában ... akkor tévedek arra :roll:

Batkata: mi volt a 4D UH-on? Kíváncsiak vagyunk ám :D

Gizella: a másik topikban elmagyarázták, hogy ez a méhszáj érték úgy néz ki, hogy az első szám a méhnyak hossza (3 a normális, majd elkezd rövidülni, akkor lesz 2), a többi szám meg valahogy a méhszáj állapota: a 0 érték a zárt. Mesinél és Zazánál, amikor 1 ujjra volt nyitva, akkor 2111-es értéket írt be az orvosom, ha jól emlékszem (mármint az 1 ujjra, de szerintem igen).

Sahli: örülök, hogy jobban vagy :) és már pakolni is van energiád :)

Krisz: a tömeget én is észleltem, pedig csak barkács áruházakban jártunk kb 10 perccel zárás előtt, de mennyi ember :roll:
Viszont végre vettünk egy - remélhetőleg - normális lámpát Zazának... hónapok óta kerestük

Ma reggel már nagyon pörgős voltam: leves felrakva, első adag a mosógépben, macskák már ettek (a terasz tele van tépett macskaszőrrel, ami belőlük nem hiányzik... lehet, hogy bunyó volt tegnap? :roll:), első reggelimen túl vagyok, mindjárt hazajön Apus, és jöhet a második :wink: és még a tegnapi terméseteket is visszaolvastam :D
Ma vendégek lesznek, meg megcsináljuk a koszorút is, a gélmatricákat, amiket vettem, feltesszük az ablakra, de én is tervezem az üvegmatricákat is... meg van olyan, amit Katuska írt, az a műanyag minta, megnézem, van-e karácsonyi, ha van, ráállítom a gyerekeket, hogy fessék ki :D Szóval ma sem lesz nyugtom :)

Csöre
csöre74

Csöre: cicuk megetetve? az enyémek is majd szét szednek a reggeliért, már hajnali 5-kor képesek a hátsó teraszajtónál üldögélni hátha megesik a szivünk rajtuk és beengedjük őket. Két fekete kandúr tesók és ők is állandóan marják egymást... :wink: az egyik perzsa na és neki mindig van szőrcsomója itt-ott :) biztos csini lesz a lakás én már tegnap bedugtam a fenyőt, mármint az ablakdíszt ma meg apa felrakja a futófényt :D Biga csiga: de jó 790ft-ért??? nagyon ügyi vagy. Nekem is be kell tévednem :D vcrane: nem győzöm visszanézni a kislegényt, olyan gyönyörűséges :D
erzsebet0312

csöre74:köszi a választ,az enyémre azt mondta a doki hogy 3210-es a külsö már tejesen ki van nyilva,csak a belsö zárt még de nem tudni meddig,most magnéziumot szedek,a doki azt mondta hogy 3 hetet még majdcsak kihuzok :s de nagyon vigyázzak

Kép
gizella82

Jó reggelt!

Gizella, 3 hét? :shock: akkor lehet Te leszel a következő, aki babázik? :wink:

Biga.csiga, örülök,hogy bejött a Skála :wink: Szerintem Aaron a lényeget megérti a gratulákból :wink: ha egyáltalán van ideje olvasni :lol:

Kata, aranyos vagy a gyógyszertári felajánlással. Én jövő hét után beszélek a védőnővel, aztán a gyerekorvossal, remélem nem lesz gond és felírják a cuccokat. Arra is felkészültem, hogyha nem, vettem néhány "bolti" dolgot - popsikrém, olaj, babakrém. Ezekkel is elleszünk 1-2 napig szerintem legrosszabb esetben.

Ercsi, sajnálom az ágyat :( bele tudom élni magam, milyen szörnyű lehet, nekem a kényelmes ágyon is úgy beáll néha a derekam, hogy nem bírok fölállni, csak támaszkodva...
Hanna gyűjti a telszámokat!

Csöre, nagyon ügyi vagy ma reggel! Én most keltem :oops:

Picuranyu, mindjárt meglesem a képeket! :wink:

Petne, karácsonyi vásár, de jó! Én is fűzöm Apát, hogy menjünk el!

Katuska, jó ez a link, majd végig olvasom!

Képzeljétek, tegnap Vicky gyorsaságán felbuzdulva összeraktam a pakkokat.
Van egy a szülésre, egy a kórházra + a pelenkázó táska, amiben Levente cuccai (pelenka, pár kis ruha, sapi, kesztyű) vannak. És van egy negyedik a hazahozós ruháinak.
A kis szobáját is teljesen befejeztük, minen a helyén, a légzésfigyelőtől a fürdetési cuccokig. :lol:
Ma karácsonyi díszítek én is délelőtt, utána megyünk ünnepelni Apa szülinapját :lol:

Kép
vickybabe

Tegnap én is újságoltam apának, hogy egyikünk már megszült aki majdnem egyidős terhes volt velem és miylen szép nagy babája van. AZt hiszem most tudatosul benne, hogy bizony nálunk is hamarosan kopogtathat a gólya!

Ma elmegyünk keresünk valami gyerekprogramot....
katuska79

Jó reggelt!

Tényleg, ha kell valami patikás cucc, nyugodtan szóljatok -- ha mást nem, legalább az ünnepekre, vagy az első napokra lesz fürdető, popsikrém, köldökcsonk kezeléshez cucc, hintőpor....Enyém védőnéni nem is nagyon kecsegtetett receptekkel....Lehet úgy gondolj,ahogy majd a gyerekdoki? De ha Martin is ünnepi baba lesz, akkor cseszhetem a gyerekdokit meg a patikát, valamivel addig is ápolgatnom kell Őfelsége kis fenekét és egyéb tartozékait :lol: Utánanézek kicsit, hogy mi is kell pontosan, és ha jó nektek a saját kezdőcsomagom, akkor aki kér, szívesen megveszem több példányban.

Vicky: én is megnéztem a kisfiadat ma reggel is, háááááát olvadok!!!!! :D

Ma kariaji vadászat (egy kicsit :wink: ), pelenkabeszerzés, macskakaja vásárlás,rakottkrumpli készítés, babacucc vasalás.... :wink:

Igyekszem még jönni!

KépKép

KépKép
kata8110

Hát el sem hiszem! Nem jövök 2 napig, erre valaki lebabázik!!! Azt hittem én leszek az első ! :wink:

Vicky:
hatalmas gratula a kicsi fiúhoz, nagyon szép baba!! Na és úúgymegnyugodtam, hogy akár már jöhetne hozzánk is az új jövevény!
kiváncsian várom a szüléstörténetet!! :)

Na majd jövök, de egész hétvégén vendégek vannak nálunk :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

vickybabe:hát én még nem szeretnék szülni,jó lenne legalább dec végéig kihuzni:)nem mintha nem szeretném már a karomban tartani,de még túl pici :)bár vicky esete megnyugtató,mert igy tudom ha szülnék is már nem lenne olyan nagy gond:)

Kép
gizella82

Sziasztok!

Én még mindig totál magvagyok döbbenve, hogy megvan az első " babánk". :) Hihetetlen. Lassan mindenki sorra kerül, jönnek majd az SMS-ek, hogy XY is elindult a kórházba, Z-nek már megszületett a kislánya/kisfia, M-éket ma engedik ki a kórházból, stb. ... Hihetetlen, hogy már most itt tartunk. Nem rég még csak pár hetesek voltunk. ;)
Én is mondtam Apának, hogy megszületett az első baba, egyből lehidalt, hogy "Úr Isten, még egy csomó minden hiányzik". :D A nagy felbuzdulásban egy kis csomagot össze is dobtam a legfontosabb cuccokkal, már csak bővíteni kell majd a "listát". :)
Vendég

Kimaradtam két napot (vendégeskedések), és erre mire térek vissza.. uramisten, itt potyognak a könnyeim (férjem meg a haverja persze hülyének néznek)... ez olyan hihetetlen... ugye minden rendben van/volt? Annyira jó látni Alex képeit.. nem térek magamhoz...

GRATULÁLOK!!!
kisbogacs

Sziasztok!

Hazaértünk. Rohadtul unom már a karácsonyi beszerzőtúrát. De legalább 80%-ban letudtam.
Tele a lakás száradó babaruhákkal.
Tényleg megnyugtató, hogy már ilyen nagyok a babák. Bár az enyém kisebb. (kb 2 kg lehet) Én még nagyon szeretném, ha még maradna legalább 4-5 hetet. Szerintetek Vickynek a toxémia miatt indult el a szülés? De milyen szép nagy baba! Nem is látszik rajta, hogy koraszülött. Ekkora babát is inkubátorba tesznek? A súly a lényeg vagy a betöltött hetek?

krisz78

Igyekeztem visszaolvasni...

Poszani, 12 év... olyan jó ilyenekről olvasni!

Csöre, az utódokkal a kollégák majd megküzdenek! Vedd be a "nemazénproblémám" tablettát is :)

Mágnes, én is a harmadik védőnénit fogyasztom... :(

Katuska, ez a diógömb csodaszép!

Ezt a TAJ számos dolgot nem értem, hogy mért kell variálni (8-as, meg gyerek neve, stb.) HA egyszer én biztosított vagyok, mért nem válthatok ki recepteket a saját nevemre és TAJ számomra simán? Ne adj Isten még a MAnó születése előtt kicsivel, hogy mire jön minden elő legyen készítve, és ne kelljen az ünnepi nyitvatartással bajlódni? NA majd kedden jön a védőnéni, rászabadulok a kérdésekkel...
Kicsit felhúztam magam ezen a témán. Tudom nem kéne "nyuszika b.meg a fűnyíródat" játszanom, lehet az én védőnénim jó fej lesz.. de ha nem esküszöm... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Kata, köszi a felajánlást az ügyben, nagyon rendes tőled!

Erika, sajnálom az alvás dolgot :(

Gizella: ezek szerint a méhnyakad még nem rövidült meg, a külső eléggé nyitva van, a méhszáj középső része kicsit, a belső rész teljesen zárt. (Nem vagyok szakértő, csak én is félig nyitott). Sok magnézium, időnként kalcium, semmi stressz és rengeteg fekvés! Tényleg nagyon vigyázz magadra, de ugyanakkor semmi pánik: én 27. héten nyíltam ki, most betöltöttük a 35. hetet, és még egyben vagyunk :)

Petne, detto 14 kg. Bár én az elmúlt két hétben stagnáltam, sőt szinte fogytam, most épp 13,5 (de megvolt már a 14 is :) )

Még mindig nem térek magamhoz, hogy Alex-baba megszületett! És annyi de annyi kérdésem van, alig várom már hogy Vickynek legyen lehetősége gép elé kerülni újra. Már sokadjára nézem a képeket, és olyan izgatott vagyok tőle: szent ég, nekem is mindjárt... és muszáj lesz megnyugodnom, mert mindannyiszor be is görcsölök. Viszont olyan jó látni Vicky mosolygós arcát a manóval a karjaiban... Biztos vagyok benne hogy minden rendben van!
kisbogacs

Sziasztok lányok!

Először is:
Vicky!!! Gratulálok Alex babócához!!!
Én nem könnyeztem meg (tudom, hogy ez nagyon disznó dolog), csak nagyon nagyon örültem neki!!! Olyan meghatóak a képek, nagyon kis helyes pasi, az utolsó képen meg! Vicky! Gyönyörű vagy! Ha lesz erő és energia, várjuk a beszámolót.
Nagy ölelés nektek!!!
S mekkora babóca!
Hú lányok! Mindjárt mi jövünk! :shock:

Katuska!
Tetszik a dió, de én most nem fogok nekiállni, az adventi koszorúm is a tavalyi, csak a gyertyákat frissítettem fel.
A mennyezet nagyon tutkó!!! Tetszik!

4D-s UH: hát lányok lemaradtam :cry: , úgyhogy nem is kértem új időpontot, ekkora babócánál már nem is lehet jó képeket csinálni...
Az ok: Julcsi csütörtök estére belázasodott, s inkább hőemelkedés volt, mint láz. Ez azonban elég volt ahhoz, hogy pénteken kettecskén legyünk otthon, délelőtt orvos, utána főzés, meg minden szir-szar. Egy kis futó vírus, délutánra semmi baja nem volt. :evil:
Azt terveztem korábban, hogy majd ezen a pénteken előbb elmegyek a gyerekekért (mondjuk ebéd után elhozom őket), aztán itthonról indulunk a Moszkva térre, s ott találkozunk apával, majd négyesben megkukkoljuk Pötyikét. Na most ebben a felállásban már nem volt egyszerű megoldani a dolgot, mert Apának nem erőssége a pontosság, s ő hozta Marcit az iskolából (ami azt jelenti, hogy ismét sokat tud beszélgetni a portás nénivel)
Apa azt akarta, menjek el egyedül, ha ők hazaérnek. (Ja, 5 órára volt időpontom, de ők 6-ra értek haza... Bassza meg, hogy értem volna oda 5-re, ha ők 6-re érnek haza?! A legjobb esetben is 7-re értem volna oda. Nem beszélve arról, hogy az egész pocakosságot úgy csináltqam végig, hogy egyetlen vizsgálaton sem volt, szerintem nem is tudja, hova kell jönnie a kórházba... :evil:)
Úgyhogy ennyit a szülinapi-névnapi ajándékomról...

Ráadásul Marci a szülinapom reggelén olyan pimasz volt, hogy azóta sem tudtam kiheverni az egész vitát... Utána teljesen begörcsölt a hasam, s elegem volt az egész világból.

Készülődés: egyszerűen nincs időm és ami rosszabb, lelkierőm megcsinálni semmit, mire elkezdem, indulni kell, mire hazaérek annyira fáradt vagyok, hogy mozdulni sem tudok.

Úgy tűnik a készülődés mégis rám fog maradni, még se kiságy, se semmi, elegem van az egészből, tegnap reggel azt mondtam magamnak, én kiszállok az egészből, elvonulok, mindenki csináljon az, amit akar. Ma is a főzésből, mosásból, a leckék ellenőrzéséből, adventiezésből állt a napom, a szobánkba be sem jutottam, hogy tudjak előkészülni az átrendezésre.

Holnap viszem Julit DIFER-mérésre, délre, mert már csak ez az időpont volt! Abszolút nem vágja keresztbe a napomat :| , 13-ig mérés lesz, majd utána beviszem az oviba, de semmi értelme annak, hogy hazajöjjek, mert mire hazaérek, addigra indulhatok vissza. Tehát valahol elleszek addig. Valószínűleg képeslapokat fogok írni (keresek egy nyugis kávéházat valahol és feladom a postán...
Aztán 16:30-ra hittanra megyünk, közben elhozom Marcit.
Üzenő aláírás, vacsora készítés, bla-bla-bla. Hazajön apa, ő is fáradt, nem látom rajta, hogy örülne, csak azt, hullafáradt.

Kedden délelőtt ismét nyílt nap lesz, most az alsósoknak, majd utána megyek a doktornénihez a kórházba.
A munkahelyre is be kellene menni, mert az utódomnak segíteni kellene, meg el kellene hozni a cuccaimat, még van 1-2 karácsonyi ajándék, amiért el kellene mennem...

Szóval ELEGEM VAN! Ráadásul a két ünnep között valószínűleg megint ingázni fogunk a rokonok között, ha meg a gyerekek mennek az urammal, akkor megint egyedül leszek, "sok" segítségem lesz...

Az apukám meg azon gondokodik, hogy lehet, hogy feljön, de tudom, hogy annyira lusta, hogy meg sem fog mozdulni... Úgyhogy megint mi fogunk lemenni (ahogy 1995 óta mindig én megyek). De lassan ott tartok, hogy tripla adag "leszarom" tablettát veszek be, s nem fog senki sem érdekelni...
Ráadásul az utóbbi időben egyre többször jut eszembe az anyukám, annyira hiányzik!!!

Bocsánat, hogy így kifakadtam, de annyira egyedül érzem magam, annyira belefáradtam a sok rohanásba, hogy legszívesebben egész nap az ágyban lennék, s nem akarok magam körül tudni senkit. Nem akarok senkihez sem szólni, hagyjanak békén...
Most nagyon sok dolog összejött... :(

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Sziasztok!

Vicky gratulálok a babához!!!! :D
Holnap megyek a laborba a vizelet mintával,hogy a fehérje el-e tünt vagy mi a franc van vele!!!! :evil: :evil: :twisted: :twisted:
Remélem minden rendben lesz.Szerintem egész éjszaka fent leszek az idegeségtöl.

Kép
andi0716

Csajok, leszakad a derekam :lol: És még mindig nem végeztem a babaruci vasalással -- na jó, időnként leülök, mert nem bírom már én ezt az ácsorgást :oops: És újra meg újra szembesülök, hogy jééé,ennek a gyereknek mennyi ruhája van :shock:
De fini rakott krumplit csináltam közben, legalább.

Kisbogács: javaslom, te is vedd be a 'leszarom tablettát' a magyar eü miatt... :roll: Az én védőnénim nem is említette a cuccokat, még egyszer kell(ene) hozzá mennem, de hogy a maradék laboreredményt stb. elvigyem.Lehet, elmismásolja az ügyet... :roll: Azért ajánlkoztam, mert én jó eséllyel így oldom meg Martinnak, hogyha nem is a gyerekorvos által felírt fürdetőt használom, mert ugyan mi lesz, ha nem, hanem egyébként jól bevált szintén patikait? És hogy most csak magunknak, vagy másnak is megveszem, az igazán nem nagy dolog.

Erika: sajnálom az alvás dolgot!! Jó lenne, ha ati ágyatokat tudnátok használni, azt nem lehet megoldani??

Batkata: sajnálom, hogy ilyen c@rul alakulnak a napok, meg a 4D-t!!! Azért ez tényleg nem volt szép a párodtól!!! :shock: Ha esetleg nem ment el teljesen a kedved, nekem a Genesisben azt mondták, hogy a 36.hét után még tudnak csodaszép képeket csinálni, amikor behelyezkedik! Ha van kedved, szerintem ne hagyd ki, legyen ez a Te csodád!!! :wink:

Na visszagurulok vasalni :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!!!

Batkata: nagyon sajnálom! Biztos nagyon nehéz lehet két gyerek mellett várandósnak lenni. Sajnos segíteni nem nagyon tudunk, de szerintem azt a többiek nevében is mondhatom, hogy nekünk bármikor "kiörjöngheted" magad!!!!

andi: nagyon drukkolunk!!!! Reméljük, hogy már eltűnt a fehérje! Csak ne idegeskedj!!!!!!!!!!

Képzeljétek! Tegnap este észrevettem, hogy jött 1-2 csepp előtejem. És ma is! Tudom, hogy igazából semmit nem jelent, de azért olyan örömmel töltött el. :-)

Kép
jandrea

Batkata! nem csodálom, hogy kivagy....épp elég végigolvasni ennyi mindent, nemhogy még meg is csinálni! Csapnod kéne valami feltöltődős görbe napot.
Azért nem semmi, hogy nektek kell menni rokon látogatóba egy rakáás gyerekkel plusz terhesen. Lehetnének megértőbbek is....
Én tartom magam ahhoz, hogy nem megyek sehova karácsonykor... a családom meg csináljon amit akar. Hozzá teszem névnapom alkalmából a 4 testvéremből nulla hívott fel küldött sms emilt....bezzeg olyan emberek akiket ezer éve nem láttam azok küldtek egy pár sort.

Neked pedig azért is Boldog Szülitegnapot!

MA bementünk a westendbe kicsit, mert olvastam van játszóház meg mindeféle a gyerekeknek....ja egy nyúlketrecben! Nem hiszem el, hogy nem lehetett volna nagyobb részt elkeríteni nekik!
Na mindegy sétáltunk egy jót a körúton, elmentünk az Operáig, vagyis én vánszorogtam mert elkezdett fájni a bokám....kezdődik már ez az izületes időszak így a vége felé....
katuska79

jandrea! Ez tök jó, mármint az előtej. Nekem egyiknél sem volt, most sem várom, hogy nekiállok "csurgatni".

andi! fehérje-ügyben megy a drukk!

Köszönöm az együttérzést, meg a 4D-s tanácsokat.

Kata! Jó vasalást! Hm! Rakott krumpli. A héten lehet, hogy csinálok én is.
Na megyek vacsoráztatni (ma ebédre mézes-fűszeres csirkét csináltam krumplival, tegnap este meg fűszeres kekszet sütöttem - az utóbbi receptjét leírom túlfelől, ha megvan az esti gályázás - Apa még sehol, valahol úton van...) A sütiből én helyből 4 adagot csináltam, nem sok maradt...

sziasztok!

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Mi akkor rakjuk (vagyis apa) majd össze a kiságyat ha én bent leszek a kórházban, mivel úgyis a mi szobánkban lesz. Addig csak a helyet foglalná. A ruhákat meg majd valamikor kimosom...egyszercsak.
katuska79

batkata! Bocsánat, nem láttam a fától az erdőt!!!!

Nagyon boldog születésnapot!!!!

Kép
jandrea

Nem tudom miért, de mostanában nagyon foglalkoztat egy kérdés, amire igazából a többgyerekes anyukák tudnak válaszolni.
Hogy élitek meg most a várandóságot????
Nagyon más, mint az első? Nem fizikai értelemben, hanem lelkileg.
Lehet, hogy hülyeség, de előre lelkiismeret-furdalásom van, hogy majd a kistesó mégiscsak máshogy lesz várva, mint most Bianka.
Többen kérdezték már, hogy ha megszületik, jöhet-e a következő.
Védekezni ellene nem mernék, hiszen annyit vártunk Biankára, nem kísérteném a sorsot. Viszont olyan nagyon hamar sem szeretném. Majd kb 2-3 év múlva.

Kép
jandrea

Hú, ezt én is nagyon benéztem, bocsi, hülyülök....
:oops:
Batkata
Nagyon Boldog Szülinapot!!

KépKép

KépKép
kata8110

batkata:
nagyon boldog születésnapot kívánok!!!

jandrea:
teljesen más a 2 terhesség.. lelkileg is ,fizikailag is.. Annára 4 évet és 9 inszemet vártunk, folyamatosan aggódtam, sokat voltam kórházban, feküdnöm kellett sokat, így gyakorlatilag a napjaim azzal teltek, hogy róla álmodoztam, érte aggódtam, őt simogattam.
Most itt van már lassan 2 évesen, és leköti a napjaimat .Ez valahogy most jó, mert Bencével nem volt időm aggódni, itt van Anna :) Ennek ellenére ezt a terhességet így sokkal jobban élvezem, semmi rossz élmény, és a legjobb, amikor este lerakom Annát, lefekszem olvasni, tévézni, és akkor Bencét érzem. :) Ez a mi kettőnk ideje, na és a reggel, ilyenkor gondolom át, hogy mit hogy fogok csinálni, de jó lesz újra átélni, hogy mászik, ül, beszél.. :)
Szóval más teljesen, de ugyanakkor jó is, nem sürgetem az időt, mint Annával.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Batkata: BOLDOG SZÜLINAPOT!!!! :)
Sajnálom a hasjtós napjaidat, és a családod hozzáállását... és maximálisan megértem, hogy ki vagy bukva... Nagyon sajnálom a 4D UH-ot, azért lehet, hogy érdemes még a közeljövőben bepróbálkozni vele.
Egy hete én is fogtam a kulcsot, vettem a kabátot, mert teljesen eldurrant az agyam a hozzáállásukon... (kis- és nagycsaládom) el végül nem tudtam menni (nem rajtam múlott), de legalább jól megijedtek :evil:
Andrea: én a harmadik várandósságot ugyanúgy élem meg, mint az elsőt: ugyanúgy várom, rengeteget aggódok, simizem, beszélgetek vele... annyiban más, mint az első, hogy többen várjuk :wink: (meg mondjuk, hasonlóan Batkatához, engem sem kényeztet el Apus azzal, hogy eljön velem dokihoz... eddig egyszer volt, amikor az Istenhegyire kellett mennem - dehát ő is dolgozik :?)

Erzsébet: csörögj rám, ha jössz holnap a Honvédba :wink: nem biztos, hogy megismerlek :)
A macskák (mármint a mieink) egymást nem verik, lányok, nem tudom, hogy milyen macskák voltak a teraszon éjjel, csak a csomókból tudok tippelni az alul maradó példányra :roll: (a szomszéd öreg kandúrja)

Ma megint pörgős napom volt.... vendégeink voltak, Apus sütött ebédet, de persze vannak annak "női munka" részei is, pl a leveles tészta nyújtása :D ... jól elfáradtam, pedig igazán semmit nem csináltam, de ülni már nagyon nehéz :roll:
Elkészült a koszorú is, majd dobok képet (holnapután) :) a gyerekek nagyon aktívak voltak :D

Na holnap még jövök bővebben, most már készülök aludni. Holnap hajnalban kelek, megyek cukrozni :? aztán munka, aztán doktornéni... talán 9-re hazaérek :(

Csöre
csöre74

Esti rövid bekukk (már nem merem rólatok levenni a szemem, most hogy megvan az első baba!! :wink: ), aztán "rohanok" párom mellé a kanapéra Csillagkaput nézni (mániákus csillagkapu-rajongók vagyunk :oops: ).

Tán holnap lesz időm mesélni is: szombaton megtörtént az általam szervezett 10éves gimis osztálytali, annyi élménnyel jöttem haza....

Batkata, nagyon boldog szülinapot, és fel a fejjel! Dupla adag lesz@rom tabletta!

Szép estét mindenkinek
kisbogacs

jandrea:szerintem is teljesen más minden terhesség,én a 3-at várom,és mindegyik terhesség más volt,a 2 lányommal mind 2-vel kórházba feküdtem többször is,majával egyszer sem de maga terhesség sokkal jobban megvisel :) ennek ellenére alig várom hogy ő is kibújjon,hogy vajon milyen lesz,mert minden gyerek más :)

Kép
gizella82

batkata:nagyon boldog szülinapot :D kisbogács:köszi szépen az infót ,próbálok vigyázni és a magnéziumot is szedem,csak azért félek 1 kicsit mert nálam ez már a harmadik terhesség,és a dokim szerint pontosan ezért örülhetünk ha még 3 hetet kihúzunk.

Kép
gizella82

Andrea!

VAn amiben más van amiben ugyanolyan a második baba várása. Más, hogy már nem tudsz non stop saját magadon meg a babán rágódni mert ott egy másik akinek ugyanúgy 100%-ig anyunak kell lenned. Őt nem érdekli ha fáradt vagy, ha rosszul vagy stb stb.
Én folyton azon rágódtam az elején, hogy vajon fogom-e úgy szeretni, mint az elsőt. Mert Mátét imádom...de vajon lehet két vagy több gyereket uyganazzal a tűzzel szeretni? Már tudom, vagyis érzem, hogy lehet, hogy az érzés megduplázódik, sokszorozódik.
És talán jobban telik az idő is. Attól függetlenül, hogy ugyanúgy végig aggódod a babavárást, mégis nyugodtabb vagy mert már tudod, ismered, átélted az érzést.
És most már nemcsak azon gondolkodom hogyan lesz majd a babával, mit hogyan teszek majd, hanem azon is hogyan lesz majd két gyerekkel!
Időnként rossz érzés, hogy nem tudok annyira odafigyelni a babára a pocakomban mert egyszerűen leköt a másik de én is hasonlóan Mágneshez próbálom megtalálni a megfelelő pillanatokat amikor az Ővé vagyok,(pl mikor lefekszem aludni) azokat a perceket mikor mindkettőjüké (pl mikor altatom Mátét és összebújunk és akkor mocorog és Máté is fészkelődik az ölelésemben)

De egy biztos. Messze nem olyan nyugodt a babavárás mert nem hagynak nyugton, viszont valahogy tudatosabb, tapasztaltabb éppen ezért természetesebb.
katuska79

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat! :)
Igazából a lényeg itt a 4D-s UH elmaradása volt, s az, hogy ezt az egyet nagyon akartam, ráadásul a gyerekekkel együtt.
Nem az volt a lényeg, hogy most szülinap vagy névnap vagy házassági évforduló alkalmából maradt el. Ugye értitek? :roll:

Katuska: én is voltam úgy, hogy nem hívtak fel... Igazán "jó" érzés volt.

Csöre: én is voltam úgy, hogy pakolok, s megyek, de hogy hová azt nem tudtam, csak azt, el innen!
Amióta tudom, hogy a lányomat iszonyatosan frusztrálja a dolog, nem mondom, így is eleget szenvedünk azért, hogy iskolakezdésre szobatiszta legyen. (Bár állítólag én sem voltam egyszerű eset ebből a szempontból, s anyukám se...)

Na hazajött a párom, apósom nincs rózsás állapotban, gyakorlatilag nem lehet tudni, mennyi ideje van hátra (vékonybélrák + áttét a májra meg egy csomó lágyrészre, a legtöbbjét anyósom nem is mondta el).
Asszem megint kezdhetem gyűjteni a válaszokat a kérdésekre: mi is meghalunk és ti is... - egy kicsit fura új élettel a pocakomban ezel foglalkozni - de hát muszáj. S most, hogy írom a dolgokat, lehet, hogy Mártonkám azért ilyen zabos, mert nem tudja megfogalmazni, mennyire fáj neki, hogy ilyen rövid idő alatt fogja elveszíteni a második nagyszülőjét (nagypapa volt a másik személ, akihez igazán nagyon kötődött - az anyukámon kívül...)

jandrea:
Nekem a második terhességem volt a legjobb. :)
Marcinál nagyon fiatal voltam, s ráadásul egyetem mellett vártuk. Szóval vele is rohangáltam - nem keveset - gyakorlatilag végig jártam az órákra, mellette dolgoztam, s 2,5 hónapos volt, mikor vizsgázni mentem -együtt tanultunk :)...
Sok dolog miatt viszont nem voltam akkoriban nyugodt, sokat tépelődtem családi problémák miatt... Szóval ővele nem volt kerek a világ.

Julcsival eszméletlenül sokat beszélgettem, volt álmom is vele: kb. 6 hónapops terhes lehettem, aikor azt álmodtam, a kezemben tartom, s érzem a kis párnás combikáit, a popsiját, meg simizem a hátát... :D
Volt, hogy megkértem, simogasson vissza, s visszasimizett.

Borikám jóval visszahúzódóbb, bár nem is volt olyan sok időm vele foglalkozni... :( Sokkal nehezebben bírom a strapát, talán azért, mert a dolgozás és két gyerek mellett nem nagyon jut idő pihizni...

Most azt érzem, elvonulnék, s csak vele akarnék foglalkozni.
Nehéz, mert édes "szendvicsgyerekem", Julcsi, megsínyli ezt az időszakot, s szerintem Marcinak is nehéz, habár őneki már van tapasztalata tesóvárás ügyben... :)
Pocaklakó mellett még őrájuk is figyelni kell - ja, és apára is... (ami az utóbbi időben nem mindig megy... :oops: )
Az aggódás most sokkal intenzívebb volt/van, talán azért, mert most több a probléma, mint az első kettőnél - leszámítva a szülések komplikációit.
(Egyébként Marci után már másnap azt mondtam, még egyszer végigcsinálnám az egész szülést, jó volt... Pedig ott 3 órás kitolási szakaszon, altatáson, nehéz felébredésen keresztül minden volt de ahogy kezemben tarthattam első babámat, minden törlődött.)

kisbogacs: ígérem, beveszem a dupla adagot, de kikészítem máris a következőt... ;)

Mutattam Alex babát az uramnak, ő is megcsodálta, azt mondta: "Kis vacak" - nála ez a dícséret, nehogy már kimutassuk, mennyire tetszik valami... De hát férfibul van...!

Na megyek elteszem magam holnapra, mert keresztbe állnak a szemeim. Sütirecept holnap lesz már csak, mea culpa... :oops:

Köszönöm, hogy vagytok, hogy meghallgattatok! :D
Nagy ölelés mindenkinek: batkata
Ugye észrevettétek, hogy másis jobb a kedvem - hála nektek... ;)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Katuska: olyan kérdést én is feltettem magamnak, hogy fogok tudni kettőt szeretni... De úgy tűnik, megy, s a szeretet tényleg sokszorozódik..
Ez mostmár nem is volt szempont, ézem, hogy mindegyiket szeretem, s kész. :D

Na tényleg jó iccakát, nekem már pizsiosztás van.
Holnap hatkor csörög a vekker. :evil:
batkata

PS: még egyszer megnéztem Alexet, csuda gyönyörű - és Vicky is ragyog! :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Sziasztok!

Batkata, örülök, hogy már jobban vagy kicsit, tényleg nem irigylésre méltó, amit minap átéltél.
Ami a 4D-t illeti, nekünk azt mondták a Genesisben, hogy a 34. héten menjünk, mert akkor szép képeket csinálnak. Szóval szerintem erről még nem vagytok lemaradva, ha sikerül a sok rohangálás közepette összehozni, akkor még elmehettek.
Ja, és nagyon boldog szülinapot!

Ami a 2. gyerkőc érkezése körüli érzelmeket illeti, arról még fogalmam sincs. Én még mindig azon ámulok-bámulok, hogy milyen csoda az, hogy megtudtam, valaki lakik a pocakomban, és máris imádtam. Egy ici-pici lényt, akivel még soha nem találkoztam, mégis olyan erős a kapocs, amit korábban álmodni sem tudtam.

Tegnap nálunk is rakott krumpli volt, és most különösen jól sikerült. Ma életem első vaddisznó pörijét csináltam - itt voltak anyósomék - és meg kellett állapítanom, hogy nagyon finom lett.

A karácsony egyre inkább frusztrál, bár legalább a szüleim és az öcsémék ajándéka már megvan fejben. Jövő héten nekem is muszáj lesz beszereznem ezt-azt, mert már nagyon közel a nagy nap. Idén mi is itthon maradunk végig, és a családjainkat hívjuk. Még soha nem volt ilyen, de mindkettőnk szülei vidéken laknak, és én már nem merek bevállalni 150 km-nyi távollétet.

Kép
petne

Batkata! Elég rendesen kijut neked a tennivalóból, rohangálásból! Sajnálom, hogy a férjed nem figyel rád és ha el kell jtnod valahová nem igyekszik úgy intézni a dolgokat, hogy eljuthass! Ráadásul ilyenkor sokkal fáradékonyabb és sokkal érzékenyebb is az ember.
Azért valahogy próbáld meg kivívni magadnak, hogy te is megkapd azt, amire szükséged van!
Boldog szülinapot kívánok neked így utólag!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Jandrea! Nekem a mostani terhességem eléggé a mindennapok áldozatává esett. Főleg az elején sokszor este, lefekvéskor jutott csak eszembe, hogy itt van az én második kicsi fiam is. Az biztos, hogy egy pici mellett jóval kevesebb idő jut vele beszélgetni, meg egyáltalán készülni a fogadására, de talán ez így is van rendjén, hiszen ha megszületik, akkor sem lesz rá annyi idő, mint az első gyerekre volt!

Batkata! Ha ez a téma foglalkoztat ajánlanék neked egy könyvet: Brian Weis: Lélektársak. Nagyon nehezen lehet megszerezni, talán antikváriumban, de érdemes. Teljesen más szemszögből láttam én az életet miután ezt elolvastam.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Jó reggelt!

Batkata: nagyon boldog szülinapot!!!! Sajnálom, hogy nem úgy alakult a napod, ahogy szeretted volna.

Katuska: kedvenc mondásom: Isten a barátainkkal kér elnézést a rokonaink miatt. (Nekem kicsi a családom, mégis most "írtam ki" az életemből egy részüket, mivel 8 hónap alatt egyszer sem tudtak gratulálni, sem megkérdezni, hogy vagyok/vagyunk. No comment...)

Recept: nekünk is csak akkor írják fel a receptet, ha megszületett Nóra. Nem tudjátok, ezekhez a babacuccokhoz kell egyáltalán recept? Ha bemegyek a patikába, nem tudom megvenni?????

Kata: tudnál esetleg abban segíteni, hogy ha magamtól veszem meg a fürdetőt és társait, mire figyeljek? Összetétel, név, stb.
Nem semmi, hogy ennyit vezettél!!! (Én már nem férek be a kormány mögé :oops: )
magdolnasz

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk mert mennem kell dokihoz!
A hétvégénk nyugisan telt,pihentünk de ez most így volt jó.
Még pénteken este elmentünk kicsit körülnézni ajándék ügyben de nem lesz könnyű a választás.Iszonyatosak az árak,legalábbis ami a lány játékokat illeti.Nagyon meg kell néznünk mit vegyünk.

Batkata Boldog Születés Napot így utólag.
Az én családom is néha meg bánt és mindíg az van amit más akar az én kívánságom meg nem teljesül. De sokszor eldöntöm hogy mit akarok és mindenki más le van ejtve!

Bocs lányok lépek majd amint tudok jövök!!
Mindenkinek szép napot!

Kép

Kép
poszani

Sziasztok!

Köszönöm a hozzászólásokat a testvérke kérdéshez. Néha meglepődöm saját magamon, hogy már most ezzel foglalkozok. Lehet, hogy én tipikus "egy-gyerekes" anyuka vagyok??? Bár, ha erre gondolok, már attól is lelkiismeret-furdalásom lesz. Na.... majd hozza az élet.
Egy biztos, hogy kislányomat már nagyon várom. Egyre türelmetlenebb vagyok, kettős érzések kavarognak bennem, szeretném, hogy már jöjjön, de tudom, hogy most még jobb neki odabent. Ha ezek után túlhordom, biztos megőrülök!!! :-)

Kép
jandrea

Jó reggelt!

Batkata ,örülök, hogy kicsit jobb a kedved, nem semmi, amiben az utóbbi időben átmész!!!
Kicsit gondban is vagyok, mert tekintve,hogy mindketten egykék vagyunk Apával, a lehető legjobb értelemben még kicsit burokban vagyunk, ami a szülői gondoskodást illeti...Szóval éppen ezért izgis számomra, hogy pikk-pakk fel kell nőnünk a feladathoz, vagyis a gyerekneveléshez. Persze, itt az anyai ösztön, meg azért oldottunk meg már az életben feladatokat,de azért messze ez a legnagyobb kihívás -- ezt félretéve én is boldogan gondolkozom a kistesón :D

Magdolnasz: kicsit utána fogok járni, hogy mit érdemes beszerezni a patikából. Azért nem vagyok jelenleg naprakész az infóval, mert hiába végeztem 3 és fél éve gyógyszerészként, nem patikában dolgozom, úgyhogy a legújabb vívmányokkal nekem is meg kell ismerkednem, mert csak hobby szinten szoktam utánaolvasni, hogy akkor ezek a magisztrális készítmények hogyan is állnak :wink: De asszem, a héten, legkésőbb jövő héten nem ártana nekem is elintézni a dolgokat, így a 36.hét tájékán :wink:

Érdekesek,elgondolkodtatóak a vélemények a többgyerekes Anyukáktól,hogy milyen a második/harmadik terhesség. Tudom, hogy minden ember illetve minden gyerek más és hogy Martin is épp csak készülődik kifelé, de foglalkoztat, hogy mikor lenne jó vajon vállalni a tesókát.... :roll: Egymás után, vagyis 2 év körüli korkülönbséggel, vagy egy kicsit később, pár év munka után újra??? :roll:

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok Lányok, jó reggelt :)

Ma hamar lezajlott a vérvételem, mert nem kell a doktornénit megvárni, mert múlt héten nem voltam. Viszont így elkerültük egymást Erzsébettel :( ha jött

Batkata: sajnos az én gyerekeimnek is újra szembesülniük kellett a halállal, Apus nagymamája is meghalt, szombaton ott jártunk temetésen :( én azt tapasztaltam, hogy sokkal felkészültebbek voltak, és bár sokat kérdeztek, a korábbi beszélgetéseink visszaköszöntek a szavaikból... és ezzel nem azt akartam mondani, hogy könnyebben vették, csak azt, hogy kevésbé volt sokk...
Én is mutattam Apusnak Alexet :) hasonlított a reakciója a párodéhoz: "Baba"
A "fogom a cuccom és megyek" Mesikémet is nagyon frusztrálta, de egyszerűen szakadt a cérna :? legalább jól lehiggadtam - volna
És ez a "szendvicsgyerek" kérdés (nagyon jó :D): már Biga.csiga felvetette a középső gyerek kérdését... A véleményem: tényleg nekik a legnehezebb... Zaza is egyre feszültebb, ahogy közeleg a szülés napja... még nem tudom, hogy fogja Sacit lereagálni, remélem, nem lesz nagy gáz... mert most ő a Baba. Így, nagy betűvel, így is hívom, amióta megszületett... (ennek az az oka, hogy tényleg az, legalábbis sok tekintetben babás). Most meg jön egy kis poronty (bocs, Saci), aki babább lesz, mint ő... na ezt nehéz lesz feldolgozni. Meg azt, hogy neki kell majd alkalmazkodni (ez nem az erőssége, finoman szólva). Nincs stratégiám, meg kell értenie, hogy ez teljesen természetes. Azért az a tapasztalatom, hogy a középső gyerekek hosszú távon "kinövik" a középsőséget: Apus középső gyerek, illetve a legjobb barátnőim is azok... talán toleránsabbak (még engem is elviselnek :wink:) mint a nagy átlag, de lehet, hogy kifogtam 3 ilyet :D

Jaj, de sok vagyok, na majd még jövök :) Délután doktornénihez is megyek, remélem, Sacikám szépen növöget.

És erre jön Kata hozzászólása a "mikor érdemes tesót vállalni" kérdéssel, amiről szintén megvan a véleményem, de majd kicsit később :wink:

Csöre
csöre74

Csöre: :lol: :lol: :lol: Gondolom, az a válasz, hogy sehogy sem egyszerű, mindegyik korszaknak megvan a maga előnye és hátránya. Az egyik kicsi másik pici esetben sem egyszerű, hogy igenis teljes gőzzel anyukájalegyek mindkettőnek, illetve ha már nagyobbacska, akkor emellé bejön az is, hogy neki partner is kellen,hogy legyek ebben-abban és bár hiába tud kisebb feladatokban segíteni, nem lehet, hogy ennek az áldozatává váljon, mert ugyanúgy gyerek még.

Azt tudom, hogy anyukám és a nővére közt 13 év van, na az tényleg sok, hisz a nővére nem tudott mit kezdeni a kicsi gyerekkel, az sem volt, hogy együtt játszanak, hisz akkor őt már rég más érdekelte. Szerencsére,ez később nem ütött vissza, habár természetre olyanok mint a tűz meg a víz :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Szerintem egy csomó minden befolyásolja mikor jöjjön a következő....ezt az ember csak akkor tudja ha már van egy és látja mennyire boldogul. De igazából erre sem lehet alapozni, mert oylan sok esetben hallom, hogy az első gyermek egy "borzalom" volt. Nem evett, nem aludt, sokat sírt stb éppen ezért a másodikra nagyon sokat vártak és az meg egy angyal tünemény lett. Mindekttőnek van jó és rossz oldala. Ha kicsi a különbség akkor a kezdeti időszak nehéz de aztán viszont jó mert összenőnek. Ha nagy a különbség, minimum 5-6 év, akkor "könnyebb"' a kezdeti időszak de alán örökre megmarad az a korkülönbség.
Mi pl 5-en vagyunk testvérek. A többiek közt kis különbség van, egy két három év, de köztem és legfiatalabb bátyám közt 6 év van. Soha nem tudtunk közel kerülni egymáshoz úgy igazán. Talán most mikor már mindeketten felnőttek vagyunk, mikor már mindkettőnknek ugyanaz a problémája. De lényegében hiába volt egy rakás tesóm mégis egyedül voltam mert túl sok volt a korkülönbség. Nem tudtam játszani egyikükkel sem mert a nagyok szinte szüleim voltak.

Nem tudom jó-e az ha valaki szül egy gyermeket aztán visszamegy dolgozni, hogy majd utána vállal másikat. Mert mi van akkor ha rájön inkább maradok a karriernél, melónál? Túl sokan maradnak így egykék...

Én örülök, hogy kicsi lesz a különbség bár nem terveztük. Mi is sokat vártunk Mátéra, 4 évet mikor egyszer csak jött. A tesó meg hipp hopp :oops: szóval nem mindig kell ezen agyalni, ha megteheted akkor hagyd hogy a sorsod döntsön.

Batkata! nálunk ugyanez a helyzet csak apukámmal...

Én is olyan sokszor vagyok úgy, hogy el kell mennem innen jó messzire. OYlankor elmegyek! Sétálok egy nagyot és mire hazaérek már minden sokkal jobb. De ehhez feltétlen kell a másik segítsége is. Én is csak azt tudom mondani, hogy igenis ki kell harcolnod magadnak dolgokat, hogy könnyebb legyen! Hisz közösen vállaltátok a családot! Én sokszor kifakadtam mikor megkértem a párom, hogy vigyázzon Mátéra vagy ezt azt csináljon már meg és Ő húzta az orrát, hogy : de jó, hogy van egy gyerekem! és itt a hangsúly azon van, hogy nekem és nem nekünk. Olyankor kapcsolt.... Most azért jó mert ha ittohn van akkor szívesen vigyáz Mátéra mert látja mennyire lefáraszt, kikészít időnként és belátja, ha kicsit kiviszi vagy elviszi magával utána mindig egy boldogabb nyugisabb párt kap vissza. (nem beszélve, hogy rendezettebb lakást meg finomabb vacsorát mert nyugiban el tudom végezni ezeket a dolgokat)

A felírós kencékkel kapcsolatban meg érdemes bemenni a gyógyszertárba és rákérdezni mert van ahol kiadják simán is....főleg kis gyógyszertárakban. Főleg ha a doki közelében van egy ilyen gyógyszretár akkor ott pontosan tudják milyen kencét szokott felírni.
katuska79

Én a korkülönbség kérdéshez annyit tudok hozzáfűzni, hogy a nővérem és közöttem 2,5 év van. Gyerekként martuk egymást, nagyon ritka volt, hogy együtt játszottunk volna. Később, már felnőttként viszont nagyon jóba lettünk attól függetlenül, hogy a tűz-víz dolog ránk is érvényes.

A hugom közöttem 13 év van. Imádtam! Talán többet voltam vele én, mint anyu. Én vittem játszótérre, én altattam, én pelusoztam. Rajongtam érte. Most, hogy már tini, nehezebben "viselem", bár azt hiszem amúgy sem egy "egyszerű tini". Hozzá kell tenni, hogy ő mozgássértült, ami bizony ebben a korban igencsak megviseli őt, hiszen nem mehet szórakozni, nem tud "pasizni". Pedig már nagyon érdekli őt a dolog (de ez természetesen nem az ő hibája, 16 évesen engem sem a tanulás és a család érdekelt).

Kép
jandrea

sziasztok!

Batkata, Nagyon boldog szülinapot! :lol: Örülök, hogy már jobb a kedved! A 4D-t ne add fel, mi is majdnem 32 hetesen voltunk és megérte! :wink:

Kata, majd tájékoztass, mit érdemes beszerezni a patikából! A héten bejelentkezek a gyerekorvoshoz is, hátha ő felírja, ami kell... :roll:

Poszani, drukk a dokihoz!

Mi este megyünk, hát lesz miről beszélni (a dupla méhlepény, szülés, vérszegénység, és bacik vannak a vizeletemben :? ) És olyan kíváncsi vagyok, Levente mennyit nőtt 1 hónap alatt, mert érzésre rengeteget. Mostanában mindig arra kelek fel, hogy bekúszott a bordáim alá és belülről rugdossa őket :lol:

Tesó-kérdés: mi nem fogunk vele várni, az biztos. Leventéért majdnem 2 évig küzdöttünk, aztán egyszer csak rácáfolva minden orvosi diagnózisra, jött magától :lol: A Sorsra bízzuk, megajándékoz-e tesókával és mikor :D

Most megyek, ajándékokat csomagolni :lol:
Tegnap óta karácsonyi díszben a nappalink :lol:

Kép
vickybabe

Csajok ha valakinek van tapasztalata, infója, írja már meg lécci, hogy az egyszeri Anyasági támogatást és a családi pótlékot hogyan kell igényelni? Azt is a munkáltató intézi, mint a TGYÁS-t?

Kép
vickybabe

Vickybabe! A TgyÁST a munkáltatódtól igényled (ha kifizetőhely! ha nem akkor az oeptől), az anyaságit meg a MÁK-tól, úgyanúgy,, mint a családit! Arra kell figyelni, hogy az anyaságit a szülés után 180 napig igényleheted, a családi ptólékot viszont csak visszamenőleg másfél hónapra. Szóval amint megvan minden adat a kérelmek kitöltéséhez, azonnal el kell küldeni a kincstárba ajánlva, tértivel.
katuska79

Jó reggelt mindenkinek!

Mostanában (néhány hete) egyre gyakrabban jelentkezik valami furcsa, nagyon éles fájdalom a hólyagom táján, épp olyan az érzés, mintha hólyaghurut lenne, viszont az egyéb körülmények között biztosan nem az. Mindig este vagy hajnalban jelentkezik, és három további dologgal van összefüggésben:
1. hogy állok, ülök vagy fekszem (állva gyakran, ülve néha, fekve szinte soha [sétálva a legrosszabb])
2. hogy mennyire vagyok fáradt
3. és Manó mozgásával (ilyenkor nem a megszokott módon, hanem sokkal erősebben, egészen hevesen mozog, de sose tudom megállapítani hogy ő hozza a fájdalmat, vagy a fájdalom okozza a reakcióját)

Szoktatok ti is valami hasonlót érezni? Eddig nem nagyon foglalkoztam a dologgal, hisz annyi helyen van hogy szúr vagy nyom vagy fáj, nem lehet mindennel orvoshoz szaladni... de ma hajnalban olyan erős volt, hogy összeestem a konyhaszéken, páromnak kellett bevinnie a hálóba... Aztán lassanként csökkent, aludtam 3 órát, de a tompa utófájdalmat még mindig érzem :(
Tudja valaki mi lehet ez?

Második baba téma: Mi három manókát tervezünk (bár természetesen a lábjegyzetben ott van a megjegyzés: hogy azért majd meglátjuk kettő után is hogy bírunk-e harmadikat, meg három után is, hogy akarunk-e negyediket). Ha azt nézzük, hogy tavasszal 30 leszek és elketyeghet a biológiai órám a harmadik-negyedik babára ha nem sietünk, akkor egyértelmű hogy nem várunk sokat. Ha viszont azt nézem, hogy Ági fogantatása előtt pár héttel elvesztettem az állásom, s utána az azonnali veszélyeztetettség miatt ma is munkanélküli vagyok, akkor az az egyértelmű terv, hogy Ági után várunk kicsit, visszamegyek dolgozni, és csak utána jöhet a második, hogy ne kelljen megint 1 lábon állnia a családi gazdasági helyzetnek.

Bocs hosszú voltam kicsit :oops:
kisbogacs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: