A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Wicca sajnálom az apehos dolgot. Bátyáméknál is valami hasonló volt, eladtak a lakásuk és vettek újat, aztán meg rá egy év múlva jött a levél, hogy fizessenek be ennyi-meg ennyi pénzt mert nem fizették be az illetéket :shock: miközben azt hiszem befizették, vagy vmi ilyesmi volt. A lényeg hogy még felszólító levelet sem küldtek elötte:roll: De náluk úgy emlékszem hamarabb megoldódott a probléma.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Az a rohadt illeték!!! :evil:

Szép napot!
Vica
wicca

Adryn ez gyorsan ment!!!!! :lol: :lol:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Adó, illeték, számlák, ha a postaláda felé megyek, vagy ajánlott levelet hoz a postás, már fehéredek. Mikor lesz már kicsit könnyebb?

Adry,
gratula a munkához, ügyes férjed van neked :wink:

Katka, meg fogod találni a helyes utat, ilyen jó életfelfogással, biztos vagyok benne! Végül is nem kell sietni, van idő; ami nem vár meg, az nem is ért annyit.

Bea, Maja

Kép
bea1978

gyors volt.. de most szomi a szentem.. nagyon szeretett ott dolgozni.. jók voltak a kollégák stb.. megy a vígasztalás...

KépKép
KépKép
adryn

Jajj lehet megyek 2-án én is erre a tárgyalásra, úgy döntöttem, hátha segíthetek vmit az ügyben, drukkoljatok légyszi!

Bea, Maja

Kép
bea1978

Adryn, szegény :cry: vigasztaldd csak, a lényeg, hogy van neki másik..

Bea, Maja

Kép
bea1978

vígasztalom.. csak nehéz cyberöleléssel pótolni az igazit. :?

KépKép
KépKép
adryn

Hú lányok, úgy látom, ez valami front, mindenkit húz minden, ahogy csak lehet :shock:

Nálunk most minden rendben, csak nagyon elfáradtam a rohangálásban (kocsizás volt, és egyszer sem veszekedtünk! :lol: ) ÉN nem tudom, mi lett volna, ha mindezt busszal tesszük meg :shock:
Lakás szépen alakul (persze a fényképezőt itthon hagytam :? ), a műszaki ellenőr szerint nem lesz ezzel semmi baj (leszámítva azt, hogy pl - szokásommal ellentétben - leszedettem az egész csempesort a konyhában, mert a négyes osztású csempén belül kettes, kívül 3-as fugát tettek (ez magyarul azt jelenti, hogy a nagy négyzet fel van osztva gyárilag 4 kicsi négyzetre, és az vékonyabb vonallal van, mint körben, ahol a szaki csinálta) :?
Szóval vívódtam, de aztán nyeltem egy napot, és azt mondtam, hogy ennyi pénzért csinálják meg normálisan.
Úgy látszik, a hormonok :roll:

És még egy öröm: mértünk, és az eredeti konyha nem is férne be, úgyhogy még jó, hogy "csak erre" van pénzünk :lol:

munkakeresőknek, tartózkodási engedélyre váróknak, illetékeseknek kitartást, csak kapkodtam a fejem, hogy mi van! :shock:

És lemaradtam a 100. oldalról, de bánja kánya, majd az 1000-nél jobban figyelek :wink:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos, tök jó hogy így rendeződtek a dolgaid, gratula a szépülő lakáshoz :D

Ti szoktatok gyengeséget érezni? Nekem most 2xra van ilyen hát nem egészen légszomj, hanem olyan fura, kis hasfájás, szédelgés, gyengeség, biztos nő a méh,vagy rossz helyen van a baba.

Bea, Maja

Kép
bea1978

100 oldalt tele írtunk :D :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

Jó pihit, jó éjt mindenkinek

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok!

Adryn, nagyon örülök, hogy ilyen hamar új munkára talált a párod. Dániában gyakori, hogy Norvégiába járnak dolgozni az emberek? Azt tudom, h Norvégia kiba gazdag ország az olaj miatt... Vagy a párod szakmája ilyen?

Katka, köszi, hogy válaszoltál a (tolakodó) kérdésemre, bár tényleg nagyon nehéz lehet erről beszélni... Én sem tudok semmi okosat sem hozzáfűzni (bár gondolom nem is várod a kéretlen tanácsokat), az mindenesetre nagyon jó (szerintem), hogy pocaklakód apukája most "kepeszt". és az is jó, hogy időt adtatok még magatoknak.
Meg amiatt is nagyon nehezen lehet ezt a helyzetet kívülről megérteni, átérezni, mert itt már nem csak két ember dinamikájáról van szó, hanem a te, az ő és a közös gyereketek életéről is, akikért felelősek vagytok...
Én, amióta gyerkőc(ök) van(nak), egészen másképp kezelem a konfliktusokat a párommal, nagyon eltolódtak a hangsúlyok, de gondolom ezzel mindenki így van.

Wicca, apehos ügyet sajnálom, elég durvának hangzik...

Nemlajos, de jó, h a lakásotok rendben van. Egyébként mekkora?
És arról nem is írál eddig, h miért épp Pesterzsébetet választottátok? Újpesttől elég messze van...

Bea, nagyon szép az a levél, amit írtak neked... Ilyen kedvességtől és gondolatoktól tényleg nagyon fel lehet töltődni! :)

Mi megjártuk a gyerekdokit, Samu megkapta a második kört az influenza elleni védelemhez. Szerencsére úgy tűnik, h a nátha most csak egy másfél napos ügy volt... Doki szerint minden OK. Most is felsírt a szuri után (de előtte nem félt!), aztán kapott vonatos matricát, és újra kerek lett a világ.
Ja, és végre eljutottam a szülésfelkészítő úszásos foglalkozása, amit kinéztem már hetekkel ezelőtt, jaj, annyira jól esett! Bárki is találta ki a vízben való tornázást terhesen, áldom a nevét. És tele van légzőgyakorlatokkal és jógamozdulatokkal, tehát másik szerelmemről, a jógáról sem kell lemondanom...

Jó hosszú lettem, megyek aludni!
Jó éjt!

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Apeh: az illetéket mi is úgy kaptuk meg, h semmi értesítő, levél, semmi, csak a felszóltás, ami megérkezett csörtökön azzal, h pénteken lejár a fellebbezési határidő :evil: úgyhogy éjszakába nyúlóan írtam a csökkentési kérelmemet és hajnalban már ott topogtam az illetékhivatalban :? király vót. De elengedték a felét és 3 éves részletre kaptuk meg. Jah: 920 ezer vót :( arra a lakásra, ami tiszta hitel. Azért ez siralmas, nem?

Katka: nagyon nehéz lehet neked. Nekem mindig szerencsém volt az ilyenekben, nem volt közös gyerek exel és szakítás után szinte soha nem találkoztunk, totál megszakítottunk minden kapcsolatot. Így sokkal könnyebb volt :) így az ember teljesen elfogadja egy idő után visszafordíthatatlanságot és nem is mérgezi a következőt :roll:

Adryn: ez nagyon jó hír, és akkor a repjegy is marad és az itthoni kari is :cry:

Nemlajos: csak, ha publikus: mi mondtál a féjednek, h így észhez tért? :roll: olyan kivi vok. És nagyon örülök, h már minden pozitívan alakul nálok.

Bea: mikre nem jók a blogok :oops: nagyon kedves, megható levél....

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Nah: lefoglaltam a 4D-t, 23-ára, 11-re :P :P :P úgy várom. Kapunk dvd-t, fényképet, teljes genetikai elemzést 8)

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

teljesen lemaradtam... és kezd behozhatatlan lenni... úgyhogy most nem is próbálkozom a visszaolvasással, hanem megpróbálok becsatlakozni innen... :oops:

amit még pár napja olvastam:
a havas kert a miénk, de mi egy 3 lakásos társasházban lakunk, úgyhogy nem kizárólag a miénk, hanem közös. viszont egyelőre csak nekünk van gyerekünk, úgyhogy egész nap nincs itthon egyik szomszéd sem, tehát tulajdonképp még pár évig szinte csak mi vagyunk kint! :wink:
nálunk még van hó, de már rendesen olvad. de még minden fehér, ha kinézek. viszont az út is jeges cserébe... :?
köszönöm a Fanni és barátnője dicséreteket! fotóztam pocakot is, majd felrakom azt is!

tegnap voltam dokinál, minden ok, a vérképem is jó, nem kell még vasat szednem, pedig Fannival ilyenkor már kellett. 6 kg-t híztam eddig. és dec 15-18-ig kell bejelentkeznem uh-ra a kórházba.

próbálok azért visszalesegetni, de nem ígérem, hogy naprakész leszek...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Szép reggelt! :)

Hogy mennyi gond és probléma van körülöttünk! :shock: Ennyit a nyugodt pocakosodásról....

Apeh tényleg nagyon veszélyes és ugye joguk van inkasszóra, szóval vigyázni a pénzre!

Aranyosak ezek a Karácsony előtti UH-k... Nekem pont a 30 hetes kötelező UH-m esik oda. Szóval alapból mennem kell.

Kedves, ahogy bíztattok, de nem vagyok ám erős... Messze túl vagyok vállalva és már a tartalékom tartalékait élem fel.... Jó lenne, ha egy kicsit könnyebb lenne...

Erpé: Klasz lehet ez a vízben torna. Meg a jóga is. Gondolkozom a terhes jógán én is. Persze most nincs időm rá, de januártól már csak részidőben dolgozom és akkor szerintem belefér. Csak el lehet kezdeni olyan későn? Akkor már a 8. hónapot kezdem....

Katka

katka22

elvileg végig lehet jógázni. Az oktatónk mesélte, hogy volt olyan eset, amikor a jógateremből vittek vkit szülni :P

Katka: ha most gyengének is érzed magad, erős vagy, mert tudod, h annak kell lenned :o

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

erpé: merre van ez a vízijóga? És mennyibe kerül? Ha már úgyis szomszédok leszünk nem sokára :wink:

Papillon, a "titok" annyi volt, hogy teljesen kiborultam, és mondtam, hogy most már tényleg nem bírom tovább, felöltöztem (nem csak úgy akárhogy, hanem alaposan, hogy lássa, akár éjjel is kint maradok), összepakoltam némi harapnivalót, és el akartam indulni. Ekkor már nem engedett, láttam a szemén azt a régi drágaságot, akit megszerettem. De én nem hagytam annyiban (máskor is eljutottunk már majdnem eddig, és engedtem, és hát másnap folytatódott), folytattam, hogy sajnos ezt nem lehet elintézni ennyivel, és engedjen el, mert túlléptünk egy határt... nem tudom, de percekig beszéltem, és szerintem eszébe jutott, amikor évekkel ezelőtt TÉNYLEG szakítottunk, és én két hét múlva már más karjában voltam, ő meg évekig nem tudott túllépni, szóval nagyon megszeppent, és ölelt, és megint úgy szólított, mint 8 éve, a kapcsolatuk elején (kicsi rigó :oops: ), én meg zokogtam, és mondtam, hogy rettenetesen szeretem, és rettenetesen bánt, hogy nem tudom boldoggá tenni, és akkor végre kibújt a szög a zsákból, hogy mert ő semmibe nem szólhat bele...
Magyarul: zavarta, hogy én itthon kitalálok mindent (van időm), és aztán már csak beavatom a kész dolgokba. Valahol igaza van, de elmondtam, hogy pl. a Keletis-túrát nekem volt időm részletesen megszervezni, hogy merre kell menni, hol lehet parkolni, merre kell visszajönni, és én csak kímélni akartam őt.
Meg a munkahelye...
Szóval mindent megbeszéltünk, és rájött, hogy nem érzi magát kívülállónak, ha este szán egy kis időt rá, hogy megmutassam, mit vadásztam a neten, mit számolgattam a konyhaszekrényen, és ha beszélünk róla, és elmondja a véleményét, máris részese a dolgoknak. Csak nem szabad, hogy a munkahely miatt kedvetlen és szótlan legyen, mire hazaér.
Nagyjából ennyi.
Azóta is megy a kicsi rigózás, a Keletit is megúsztuk nagyon egyszerűen (köszi a tanácsokat), még büszke is volt, hogy milyen jól ment :wink:
És este megmutogattam neki mindenfélét, szóval végre kommunikálunk!!! :lol:

erpé, és hogy lakás, meg Erzsébet:
Párom Tokodon dolgozik (Egom mellett), Pestről naponta kijárni elég húzós, úgyhogy számított, hogy mennyire költözünk még messzebb.
Így az olcsóbb ötletek (Vecsés, Monor, Szigetszentmiklós, stb) kiestek, Újpest, Angyalföld az ára miatt esett ki (sokkal drágább ott a lakás), a budai oldalról és a dunántúli árakról meg ugye nem kell beszélnem!
De nagyon a városba sem akartunk menni, így a VII-VIII-IX is kiesett (másért is...).
Maradt a X. és XX. kerület.
Több projektet kinéztünk, főleg a X-ben, aztán kimentünk a lakásvásárra, és egyik sem volt kint, csak ez a Mediterrán lakópark.
És hát ott döntöttünk.
És kiderült, hogy jól, mert a másik két X. kerületivel egyre több gond van, csúszás, de az egyik már a tv ügyvédjében is volt...
A lakás pici, 46.6nm, viszont nagyon jó elrendezésű (nincs nagy térigényünk, nekünk az volt a fontos, hogy legyen két kis háló, egy nappali, meg fürdő-wc).
Ilyen:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: Már hiányoztál! :) Hogy te milyen bölcs csaj vagy. Bár én tudnám így rendbe tenni a kapcsolataimat! :oops:
A lakás meg nagyon kedves és tényleg jó az elrendezése...
Meg szabad kérdezni az árát? Persze csak, ha nem titok....

Katka

katka22

Nemlajos tök jó hogy minden a régi :) reméljük így is marad.
Nálunk is néha az szokott lenni a baj, hogy nem kommunikálunk eleget, pedig az szerintem fontos.
Ez a lakás tényleg nagyon jó elrendezésű, nekem nagyon tetszik, és csak 46 nm és még erkély is van hozzá. Nagyon aranyos :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

14.5+ a többi (beálló, tároló, ügyintézés, illeték, kb még másfél-két milla volt).
Ebből másfelet tudtunk leperkálni, a többi ilyen-olyan hitel és szocpol, úgyhogy van okunk félni :evil:

Most olvastam, hogy a chf meredeken lefelé tart, ami nekünk azért rossz (most), mert dec. 10-én, az aznapi árfolyamon utal a bank, akkor derül ki, hogy mekkora lesz a tartozásunk chf-ban (tehát jobb lenne, ha gyenge lenne a Ft, erős a chf, hiszen akkor kevesebb franktartozásunk lenne).
Szóval most para van, de majd kiderül :wink:

és köszönöm a dicséretet, de ha bölcs lennék, akkor sokszor bizony inkább hallgatnék, de sajna sokszor nem tudom, mikor kell csendben lenni... Az új lakásban ez is könnyebb lesz, ha hisztizik, csak elvonulok a gyerekszobába :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

vica, és még kertkapcsolat is! 8) (20nm, csak sajnos nem keríthető, úgyhogy sokra nem megyünk vele, de mégis :roll: )

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

hűűűűűűűűűűű, nemlajos,majdnem bőgtem :cry: hihetetlen, h mennyire átérezzük itt a másik problémáját. annyira boldog vok,h kiderült mi a bibi. férjem is utálja, ha nem avatom be. minden szarságról ki kell kérnem a véleményét, még, ha nem is számít neki, mert akkor olyan, h közösen döntöttünk. én is elvárom ezt tőle és működik is. terhesség terén lassan nagyobb szakértő, mint én. majd a gyerek dolgokat is mind együtt kell megbeszélni és együtt is dönteni. Én is félek attól, h amikor már egész nap otthon leszek, túl sok időm lesz és majd téveszméim támadnak meg túl szervezem a dolgokat :roll:

kva jó a kecó elosztása!!! Gratu:-)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára papillon 2008.11.28 11:11-kor.

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

A kertkapcsolat nagyon fontos és jó dolog lesz a picivel, majd meglátod. Jókat tud kint babakocsiban durmolni, amíg te bent tudod tenni a dolgod és fél szemed rajta tartod. Utána meg, amikor mozgás igénye lesz, akkor tavasztól-őszig simán kint lesztek. Szóval tényleg klasz! :)
Még én is emlékszem, hogy milyen nagy öröm az első közös otthon... :)

Lányokkal tegnap este eldöntöttük, hogy a Karácsonyfa díszeket magunk fogjuk készíteni és az lesz a fán. Idáig ilyen ötleteim vannak:
- Mézes süti
- Színes kartonból készített figurás díszek
- Mezei gömb díszre rakott haj, szem, száj, orr
- Mezei gömb dísz feldíszítése gyöngyökkel és/vagy üvegfestéssel
- Színes papírból készített szalagfűzérek
- Gipszből kiönthető és festhető díszek

Esetleg van még ötletetek? Persze olyan kell, amit 4-6 évesek meg tudnak csinálni és élvezik.... Dolgos napjaink lesznek. :roll:

Katka

katka22

katka: én el sem tudom képzelni, h egész nap gyerekezzek, mi lesz így???? nem vok az a gyerekjátékozós fajta :roll:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Katka, lehet szaloncukrot láncbakötni, vagy pattogatott kukoricát felfűzni :)
még nassolni is lehet közben :)
Lehet dióhéjjat festeni, habcsókot sütni

nekem most ennyi jutott eszembe.

nemlajos, gratu a lakáshoz és a béküléshez is :)

Kép

Kép
gabka77

Sziasztok!
Megvagyunk mi is, csak tegnap egész napos progink volt.
Tencsi, Bea köszi a kedvem jobb, de még nem 100-as. Boti elég nyűgi, nekem meg kezd keményedni a pocim, de nem akarok semmit se szedni. Még nem vészes. A cukrom viszont tökéletes lett. 4,3 nem terhelve, és 4,7 terhelés után. Rszg nektek nincs előtte eredmény, csak egy napos a terhelés???
Adyrn látom lesz itt nászéjszaka. Húúú! Nagyon jó kis rucit találtál. Nekem is van pár hasonló csak nem mikusban. Mindig bejön. Remélem hamar lesz a párodnak (mindjártférjednek) új munkája. Talán többet is fogod látni. Drukkolunk nagyon!
Nemlajos ez a konyha gyönyörű és nagy! Sztem szupi választás lenne.
Vica biztos nem könnyű pihizni, de jó hogy a párod ennyire segít! Használd is ki! Bizti minden rendben lesz.
Szolival úgy tom később kell vigyázni (vagyis lassan), ha a kicsik már nyitogatják a szemüket. Állítólag annak nem tesz jót. Én is beleolvadok a havas tájban mostanság. A krém nekem nem jött be. Foltosan kopik. Régen többfélét próbáltam még Boti után.
Szegény Domcsi! Elképzelem ahogy éjjel felébredhetett erre a hányásra. Na meg a nyüzsit, csak persze ne keljen fel teljesen…… brrrrrrrrrrrrr.
Samunak jobbulást!
Bea remélem nem lesz gond apa papírjaival! Nagyon megy a drukk!!!!!!!!!!!!!! Végre észhez tér, erre itt szórakoznak!!!!!!!!!!!!
Zazzy nagyon szép a pocakod! Olyan formás! Biztos klassz lehet odabent Larának!
De szupeer! Mire idejutok, Nico apukájának már van munkája!!!!!!!!!!! Sajnálom, hogy azért marad egy kis ingázás.
Wicca sajnálom az apeh-os balhét. Pont jókor jön ez is. Mintha nem lenne elég gondjuk az embereknek!
Katka én sem tudok hozzászólni a dolgokhoz, de nagyon drukkolok, hogy megtaláld a helyes utat amgatoknak! A tanácsaid meg tökéletesek. Bár Boti 2-3 napja kiborít. Sztem a foga. Vagyis ajánlom, hogy az legyen! Különben Kata már ősz anyukát fog csak látni maga körül (na jó vagy festettet).
Tök jó! Samu is jobban van!
Nemlajos, örülök, hogy rendeződtek a dolgok. Néha kell egy kis terror, különben elsiklanak a problémáink felett a srácok. Nálunk ritkán van vita, de ha van, nagyon határozott vagyok, így sztem előtte mindig meggondolja (aztán mégis elkezdi persze).
Katka én szoktam kiszárítani narancsszeletet,és vékonyka sóliszt formákat is elbír a fa. Azokat előtte festem. Bár Zsolti díszmániás, így a természet a régi lakásomban lakott csak ilyenkor.
Na most értem a végére. Asszem ezentúl rettegek a napoktól, mikor nem tudok jönni. Csak bemásolom, ikonokra nem lesz időm, de remélem mindenki odalátja ahova kell.
HA jól sejtem most mindeki akkor egészséges! Szuper!!!!!
Bocsi ha ez egy teljes új oldal lett.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Katka: tök jó hogy együtt csináljátok a díszeket!!! Tuti élvezni fogják a csajok!!! Szuper mami vagy!!!

Erpé: Norvégia gazdag ország az olaj miatt ez igaz, (tulajdonképpen az összes skandináv ország az, nem csak az olaj számít hanem a jó politikai helyzetük is), viszont a válság oda is elért, vannak norvég barátaim akik minden héten kapják a levelet a banktól hogy többet és többet kell fizetniük a felvett hitelre.. az egyik épp azon gondolkodik hogy eladja a szuper s4 audiját, mert nem bírja fizetni a kölcsönt.. viszont messze nem kap most érte annyit mint amennyit ér :(.. ja és saját cége van és csak azt veszi észre hogy meló egyre kevesebb.. szóval most sehol sem fenékig tejfel az élet sajna. Jók a fizuk az tény, viszont ne feledjük hogy az élet is jóval drágább (na persze nem annyival mint amennyivel a fizu magasabb ;)) viszont az autók pl háromszoros árakon vannak.. és lakások 2.000.000 koronától kezdődnek fővárosban ami ugye nem nevezhető olcsónak... ezért nagyon sokan bérelnek inkább, mert ha hitelt vesznek fel akkor persze a törlesztőrészlet sem 100.000 ft-os nagyságrendű.

Nemlajos: q..a jó ez a lakás..és még kertkapcsolat is.. állat!!! én is hasonlón gondolkodtam pesten hogy befektetésnek nem lenne rossz.... most jók az árak..

Köszi mindenkinek a gratukat párom nevében.. szerencsére kint hamar lehet melót találni, picit most azért izgultunk így kari előtt, de sikerült az a lényeg.

KépKép
KépKép
adryn

hű lányok, mennyi ötlet karácsonyra!!!
Azon kívül, amit katka felsorolt, nem is tudtam volna többet mondani, de ahogy most itt mondjátok, tényleg, narancskarika, tényleg, habcsók!!!:)
És ezeket mind jól fejben kell tartani, hogy a manóval majd együtt csináljuk!
Egyébként az egyetlen jó ötlet számomra az amerikaiaktól, hogy karácsony reggelre jön az ajándék (most ne menjünk bele, hogy oda a Mikulás hozza), és nem Szenteste. Én lehet, hogy úgy fogom beadni, hogy a fadíszeket együtt kell elkészíteni, és kikészíteni, és ha szép lett, akkor reggelre a ... valaki... ööö... nem tudom, nekem a Jézuska húzós... szóval reggelre lesz ajándék meg feldíszített fa.
Ti hogy csináljátok? :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos a lakás szuper! Mi is hasonlókat néztük, csak kicsit nagyobb nm-rel. És miylen jó áron van. Itt irtó drágák. :(

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Pappilon akkor együtt 4 D-zünk, mi 23-án 9 kor megyünk! :)
Nemlajos hol dolgozika párod Tokodon? Öcsém is ott melózik...Béküléshez gratula, mostmár remélem egyenesben vagytok és nem lesz több vita. :wink:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Igen, Tehuti :P és a sógornőm is akkor megy, 2-re :lol: ő májusban szül

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Na akkor ez a 23-a jó nap lesz!!!!! :lol: :lol:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

tehuti, ha jól tudom, ott csak egy nagy német cég van, és hát ott :wink:
Stimmel? 8)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nahát meghozzátok a kedvem egy uh-hoz. :) Mi a 30. hétben megyünk legközelebb. Jövőre.
Addig gyönyörködünk a ti képeitekben remélem! :)

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Nemlajos akkor egy helyen melóznak!!! :lol: :lol: Kicsi a világ.....

Gabi
Kép

Kép
tehuti

én lépek csajok, ha tok holnap de-t, a suliból bekukk.

szép napot!

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

tehuti, kicsi :D
Vagy az internet az 8)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Vmi kicsi az biztos...... :lol: :lol:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

na jól van, csajok, én elindultam a dokinőhöz, remélhetőleg hozok fényképet Döméről, és remélhetőleg a kukiját is meglátom 8)

Meg végre rákérdezek a hepa-leletemre, meg hogy mikor és milyen terheléses cukorban lesz részem.

És talán a szülésre is, anyagilag, fizikailag :oops: :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos ezen már én is gondolkoztam, hogy hozzánk is Karácsony reggelre jöjjön a Jézuska és akkor legyen ajándékozás :roll: Csak én annyira hozzászoktam a Szentestéhez és a hangulatához, hogy azt hiszem nagyon furi lenne. Pedig ahogy gyarapodik a családunk :) egyre sűrűbb a program. Mivel először Anyukáméknál vagyunk oda még kora du. jön a Jézuska, aztán sietni kell Anyóshoz, oda már estefelé jön a Jézuska és akkor még ott van az itthoni Jézuska :roll: Az vagy de. vagy utána este ami azért már húzós két-három gyerekkel.
Így már tavaly felmerült, hogy csak itthon leszünk Szenteste és Karácsonykor megyünk nagyszülőkhöz. Azt hiszem hamarosan eljön ez, főleg ha már három gyerkőc lesz.
Csak az a gondom, hogy én most tutira nem fogok sütni-főzni, nehogy a kórházban kössek ki Karácsonykor így szerintem marad egyenlőre a régi felállás.

Katka nagyon jó ötleteket írtál karácsonyfa díszítésre. Pont tegnap vettem meg a Praktika magazint, még abban is vannak elég jó dolgok. :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Képzeljétek el reggel Bulcsú belekapott a párom szemébe, totál begyulladt neki. Elment a háziorvoshoz, és annyit csinált hogy belevilágított a szemébe és erre felírta a szokásos allergiás szemcseppet :shock: (amit amúgy szokott szedni a párom allergiára).
Tök ideges volt, még szerencse hogy állatorvos lévén adtak neki a gyógyszertárban amúgy receptköteles antibiotikumos szemcseppet, mert hát baromira fáj neki.
Most szegény csak fekszik itt az ágyon :cry:
Jók ezek a házirvosok :twisted:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Sziasztok!
Hű mennyit írtatok mióta nem voltam.Látom, mindenkit húz az ág valahonnan, mi is lenne, ha semmi bajunk nem lenne?
Hogy velünk mi történt ma :shock: :shock: :shock:
Ráértünk mindketten, nem is tudom, mikor mozdultam ki utoljára, rábeszéltem a férjem, hogy menjünk csavarogjunk egy kicsit, vegyünk 1-2 kisrucit, ilyesmi.Olyan jó lett volna.Még jó, hogy megkíséreltem pénzt levenni, és nem egy üzletben ér a hidegzuhany:hogy sajnáljuk, nincs keret.
Képzeljétek el, ez a szemét bank egyetlen szó nélkül lecsökkentette az A-hitel keretemet egyik hónapról a másikra 60ezer forinttal!!! :shock: :shock: :shock: Annak idején, mikor megemelték, kaptam sms-t, a nőci utána a bankban mondta, hogy most is kellett volna, ő sem érti, miért nem kaptam, gyorskölcsönt tudnak ajánlani, ha nagy ...rban vagyok.Köszi!Mi lett volna, ha nincs is annyi pénz rajta, amennyire visszacsökkentették?Még fizetnem is kellett volna???Nagyon mérges lettem(magamra is, mert tény, hogy meg sem fordult a fejünkben, hogy csökkent a pénzem, biztos igazodnak majd hozzá :evil: , na de szó nélkül?????? :evil: :evil: :evil: Bezzeg a lakáshitel törlesztőrészletének változásait nem győzik küldözgetni!Szemetek!
Most úgy képzeljétek el, hogy fizuig kb. 800 forintunk van(én meg még vásárolgatni akartam :lol: )ha a férjem nem kapja meg ma az étkezési jegyét, akkor irtó gáz lett volna.Sosem jártam még így, pocsék érzés, hogy egy árva filléred sincs :(
Igaz, aztán már kínunkban röhögtünk(mit tud ilyenkor csinálni az ember, fel mégsem köthetem magam)és még azt a maradék 2000 forintot is levettük, amíg lehet, aztán hétfőn meg majd számladíjat meg a-hitelkamatot vonnak amiből akarnak.Ez azért nagyon durva húzás volt, így szó nélkül.Azt hiszed van 60 ezer ft-od, közben meg egy filléred sincs!

Na jó, kidühöngtem magam.
Nemlajos!
Nagyon örülök a békének, és ez a lakás nagyon klassz!!!

Köszönöm a pocakdicséreteket, szerintem is mostmár határozottan lányosan kerek. :D

Ennyire futotta most, ne haragudjatok érte, majd még jövök, de most lepihenek egy kicsit, ez nem semmi volt mára(meg a továbbiakra is, esti programunk részletes decemberi költségvetés :( )

Kép
Kép
zazzy

zazzy, ez tényleg durva, de az a jó benne, hogy tudtatok rajta röhögni.
Bizony, nem egyszer voltunk már mi is úgy, hogy az üres üvegeket vittük vissza, vagy az aprós tálkából szemezgettünk hó végén, de már akkor tudtam, hogy jó érzés lesz visszaemlékezni erre később.
Rosszul emlékszem, Te nem pedagógus vagy? Mert nekünk ma már megjött a fizu...

Én meg megjöttem a dokitól!
MINDENT megkérdeztem, a hepa miatt ne aggódjak, majd utolsó hónapban előkeríti, ha addig nem lesz meg, terheléses cukor két hét múlva, zsemle+tej, egyszer szúrás, kaptam táppénzajánló papírt, és megkérdeztem az árat is, azt mondta, amennyit gondolok, ő 50 és 100 között szokott kapni.
Szóval ma is hős voltam, Döme meg hatalmas, minden mérete pont a vonalzónak megfelelő, és hát marad kukis :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

zazzy tesóm is így járt egyszer, csak neki majdnem az egész fiuját vették így le, hogy lecsökkentették a hitelét. Szegény ott állt fizu nélkül. Nem semmi, amit megengednek maguknak.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

nem fiuját, hanem fizuját vették le..... :D :D

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Nemlajos!
Gratula!Nagyon ügyi voltál, és bátor! :wink:
De, pedagógus vagyok, én is reménykedtem, van amikor megkapjuk így hó végén, de most sajna nem :cry: De dec.végén se jön majd rosszul, bár nem tudom, abban lehet-e bízni, hogy megkapjuk.Tényleg!Most mi van ezzel a 13.havival?Ezt jövőre fogadták el, vagy már most sem kapunk?Vagy táppénzen amúgy se?Én semmit nem tudok ezekről.

Hát röhögtünk akkor, de most, hogy felvázoltuk a decemberi legszigorúbb költségvetést, lefagyott a mosoly az arcunkról :( Nagyon durva lesz.És pont ez a decemberi hónap, karácsony meg minden, azt hiszem sok gondunk nem lesz :cry: Rohadjon meg az otp!Értitek, még 10-20 különbség, oké, legyen 30, de 60??? :shock:

Kép
Kép
zazzy

Az idei 13. havit júliustól kapjuk lebontva. (havi kb. 10 ezerrel kaptunk többet). Úgyhogy ez erre az évre letudva, jövőre meg nem lesz....ÉS a fizu meg csökken januártól ezzel a kb. 10 ezerrel??? Jól ki van ez találva.....
De most a decemberi fizuval kapunk bruttó 20 ezer ft kompenzálást vagy mit.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

ööö... zazzy, dec. végén Te mit vársz? :shock:

Én ma megkaptam a fizut, és tény, hogy 20-szal többet kaptam, szóval ez volt az!!!:)
És jól mondja tehuti, a 13-at már havi lebontásban kaptuk!

tehuti, írsz privit az öcsédről? A Zuram tökre beindult :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: