A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Minden kedves Katalinnak nagyon boldog névnapot kívánok!

Pipal,Naysa,Reni,Vera!

Gratulálok!sok boldogságot,és jó egészséget kívánok!

Verának van fent kép Iza babáról a fotóalbumjában!Nagyon édes!

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Ahha, akkor Verának kell gratulálni tényleg!!! De szuper !!

Vera: sok szeretettel gratulálok a kislányodhoz :)
Sok tejcsit és jó egészséget kívánok ;-)

Katalinok: nagyon boldog névnapot!

Kép

Judit
Kép
sonny

Vera: nagy nagy gratula sok boldogságot

Köszönöm a köszöntést és én is sok boldog névnapot kivánokminden kedves Katalinnak

000kata

Minden Katalinnak sok boldogságot kívánok

Vera, Gabi: Sok boldogságot a kicsikhez!
kisvartatva

Lányok, bocsi, igen csak a lényeg maradt le! Igen Vera volt az, és az albumjában van már fent kép Izáról :)

Csak ezért jöttem! Majd még jövök, csak elég rohanás az életem, ez látszik is.... :oops: :oops: :oops:

Bocsi tényleg! :oops:

KépKép
KépKép
akíra

Kép Kép Kép Kép

000kata

Katalinok!!
Kép

Vera, Reni!
Isten éltessen, és sok boldogságot a babákhoz! :)

Kata!
Nagyon édes Kevin is! Te kérdezted a büfit? Nálunk is ritkán van, bukni meg egyáltalán nem szokott Ágoston!

Ma voltunk sétálni, beugrottunk a postára, boltba...nagyon jól esett végre nekekm is kimozdulni....igaz, jó nagy a hó, de a járdán tudtunk haladni!

D.

Kép

Kép
ditta76

Vera, sok szeretettel gratulálok Iza babához! Úgy látom, újabb hajasbaba érkezett! :D :D :D

Lányok, nagyon kedvesek vagytok a névnapi köszöntésekkel, mindenkinek köszi!!!!!! :)

És nagyon helyesek a babák, Kevin és Noel is. 8)

Csak azért ugrottam be, hogy megosszak veletek egy tippet kakimosásra: nekem nagyon bevált a Vanish szappan. Ha van időm, még frissen bedörzsölöm vele és forró vízben áztatom a rucit, ilyenkor szinte sikálni sem kell kézzel, simán kihozza. Most a nem friss foltot is átdörzsöltem vele nedvesen és úgy tettem a mosógépbe, azt is teljesen kivette. Ja, és még mindig azt a darab szappant használom, amit 4 éve Lilinél is, szóval elég gazdaságos.

Kép
Kép
katinka31

Vera!
Gratulálok Izához!
(most már két nőt rajonghat körbe az 5 pasi otthon:D )

Katinka!
A vanish szappan nálunk is állandó csodaszer. A játszótéri koszokat (homokozóban összesárgított zoknik :) ) is simán kiszedi.
Én még néha bevetem a folyékony vanisht is....

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Reni, Vera! Gratulálok nektek, és minden jót kívánok!

És természetesen én is boldog névnapot kívánok minden Katalinnak! :)

Nagyon édesek a babák! Jó, hogy ilyen gyakran raktok fel képeket! :)

Mi jól vagyunk, még egyben, és ahogy látom, esélyesek vagyunk az utolsó helyre... :) :) :) (Ha már elsők nem lehettünk...) Holnap megyek dokihoz, kíváncsi vagyok, hogy mit mond.
Anyukám már itt van, jövő héten még tud maradni, esetleg még utána egy-két napot. Szóval most azon megy a drukk, hogy Julcsika azért ne akarjon már sokáig a pocakban maradni... :)

Mindenkinek szép napot!

Eszti

beszteri

Sűrgős!!!!
ha tud valaki kölcsön légzés figyelőt az szoljon nekem!!!!
harivera kislányának délben leállt a légzése...ő kéri ha tud valaki segítsen!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Babákhoz hatalmas gratula és a Katiknak, Katáknak boldog névnapot!

Eszter,
nagyon izgi, drukkolok Nektek! :)

Écike Zolijáról tudunk valamit? Otthon van már?

KépKép
dreika

Vera!
Remélem már minden rendben Izával!!!!!
Nekünk nincs légzésfigyelőnk, de bízom benne, hogy sikerül szereznetek!
Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Ti mostanában szültetek. Olyat keresek aki Kistarcsán a Flór Ferencben szült. Az orvosom tegnap kijelentette, hogy ő dec. 1-től már nem ott szület.. :cry: Hát köszi... Most keresek egy másik orvost (inkább női orvost) akiről jók a tapasztalatok és van rá esély hogy ilyen későn még elvállal.

Kérlek priviben írjon aki tud segíteni!!

Köszi!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!

Eddig a szülészetek, kórházak topikba írtam és titeket csak olvastalak, de szívesen csatlakoznék a csapathoz.
2008. november 4-én született meg Zsombor a szt. István kórházba.

Remélem még nem késő csatlakozni hozzátok :wink:

Zsombor az első gyermekem ezért sok kérdés merül fel bennem vele kapcsolatban.

Üdv
Kri

Kép
Kép
kri29

Reni!
Gratulálok a kisfiadhoz! :)

Vera!
Örülök, hogy megszületett a Hercegnőtök!
Egyúttal megy a drukk, hogy minden rendben legyen Vele!

KépKép
KépKép
hangolka

Szia Kri :D
Üdv. itt is, mi máshonnan már ismerjük egymást! :wink:

KépKép
dreika

Sziasztok!

Kri: üdv közöttünk, és gratulálok Zsombor babádhoz ;-)

Hangolka: hogy vagytok? Szili most már teljesen meggyógyult?

Vera: nekünk nincs légzésfigyelőnk, de több oldalon van, ahol lehet kölcsönözni egészen baráti áron! De persze remélem sikerül kölcsön kapnotok! Drukkolok, hogy minden rendben legyen!

Zsemlyécske, Sclara, Nati, többiek! Gyertek, ha tudtok!

Lányok, nálatok kialakult már a napi menetrend (rutin...)? Mi mostanában teljesen "nagyfiús" üzemmódba kapcsoltunk! Napközben sokat fent van, és igényli, hogy mindenfelé nézelődhessen! Nagyon figyelmesen nézi a tárgyakat, és akár órákat elvan így ébren. Nem korai ez még??! Este pedig tegnap 7 órát aludt!! :shock: meg is ijedtem, de nem akartam felébreszteni, mert nem éhezik!!! Nem egészen 2 hét alatt 3690-ről 4110-re gyarapodott 8) Ez nem sok szerintetek?

Judit
Kép
sonny

Sziasztok!

Sonny!
Nálunk kezd kialakulni valami napirend- szerű, ami tulajdonképpen a nagylányom napirendjéhez van igazítva, így jut időm egy csomó mindenre :) Szerintem nem korai az aktív időszakok megnövekedése! Egy újszülöttet a szükségletei vezérlik, ha ébren tölti az idejét, akkor arra van szüksége, ha 7 órát alszik, akkor arra :wink: !! Biztos nem éhezik, hisz azért alszik egyben olyan sokat, mert jóllakott.... a gyarapodása is megfelelő!! Anyatejes babát amúgy sem lehet túletetni!! :D Szerintem ne aggódj, mindent jól csináltok! :lol:

Kri!
Üdv, itt is :wink: !

Hangolka!
Remélem már jobban van Sziszi!!!

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Vera, megy a drukk, hogy minden ok legyen! Jelentkezz amint tudsz! Sajna nem tudok kölcsön adni légzés figyelőt, de remélem, hogy valaki tud adni neked! Kórházba nem adnak? :roll:

Üdv az újaknak :) Szerintem nem késő csatlakozni, hisz sok jó ember kis helyen is elfér :) És hát ha tanácsra van szükség akkor az a jó ha minnél többen vagyunk, és így az infó is több :)

Lányok, én már megkaptam az egyszeri anyaságit :) Tök jó! Persze az lenne a legjobb ha a gyást is megkapnám decemberbe, mert így azért elég nehéz lesz a karácsony...de legalább ez megjött, már ennek is örültem mint maki a farkának :lol:

Sonny, látszik, hogy egy napon születtek a fiad meg Fanni! Tegnap délután 3/4 2-től aludt 1/2 7 ig! :shock: Majdnem 5 órát egybe, majd este 10től aludt hajnali 3ig! Szintén 5 órát! És enni meg 8kor evett utoljára, szóval evés nélkül bírta 7 órán át! :shock: Kiakadtam kicsit, de tök kis ügyes :) Jó volt egybe aludni 4 órát :)

A súlygyarapodás is hasonló nálunk is! Fanni még kicsit többet is hízott, szóval ne aggódj! Tényleg nem lehet túletetni egy anyatejes babát! Ha sokat eszik azt vissza is bukja, de annál többet tuti nem tud enni :)

Olyan jó, nálunk úgy látszik kialakult az, hogy délután (ilyen idő tájt) a két gyerek együtt alszik! Egyszerre teszem le őket, és így nekem is van magamra egy kis időm! Remélem ez megmarad a késöbbiekben is! :)

Na most megyek ebédelni! :)

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!

Sonny!
Ne aggódj, hisz teljesen jól gyarapszik......nekünk nincs mérlegünk, és még a védőnő sem mérte, de nem aggódok, mert sok pisis-kakis pelust termel, meg sokat alszik....ja, és örülj, hogy 7 órát aludt egyben!! :)

Vera!
Remélem nincs nagy gond!

D.

Kép

Kép
ditta76

Csuri: persze, én is úgy gondolom, hogy minden amit a baba igényel, az természetes. Csak igazából kíváncsi vagyok, hogy másoknál hogy van, meg persze jó beszélgetni ;-)

Akíra:
szuper, hogy Fanni is ilyen szépen cseperedik! Tényleg érdekes, hogy mennyire "egyszerre" csinálják a dolgokat :) (köldökcsonk-leesés, nagy alvások). Hát a hosszú alvás nekem is jól esett! Amúgy jó étvágyat az ebédhez ;-)

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de számomra olyan értékes tud lenni az a néhány perc, amikor pl. nyugodtan tudok fürdeni, mert a férjem vigyáz a babára. Amúgy én kb. 20 másodpercenként elzárom a vizet, és kihallgatózok, hogy "jjaj ugye nem sír" :D tiszta para-mama vagyok :lol: 8)

SENSI: nagyon eltűntél! Remélem azért ide is írsz majd! Lillusod jól van?

Judit
Kép
sonny

Csajok hova kell küldeni a tgyást meg az anyaságit?

000kata

Kata! Úgy tudom, sehova nem tudod küldeni! Be kell menni személyesen a MÁK helyi kirendeltségéhez neked vagy a párodnak az összes szükséges doksival, és úgy lehet elintézni. Nektek már megjött Kevin TB-kártyája? Mert az is kell hozzá!!!

Ditta: nekünk is csak pár napja van mérlegünk, előtte én is a pelusok súlyából következtettem arra, hogy elég neki a tejcsi. Nem is szoktam nagyon méregetni, hogy mennyit eszik, csak hetente egyszer, hogy mennyit nőtt :)

Judit
Kép
sonny

Vera!

remélem minden rendben azóta!

Sonny!

Nekem Betti 1 hét alatt hízott 330grammot :lol: !úgyhogy ne aggódj!azt mondják amúgy,hogy az anyatejes babák nem szoktak elhízni.Mennyiket eszik Noel? nálunk eléggé változó.70- 130 grammig.ma mondjuk csak 100-akat szopizott.
Napi menetrend kezd beállni.általában 3óránként szopik.este 7 és 8 között fürdetünk.8kor szopi,aztán csak 2körül ébred.aztán megint 3 óránként.

Üdv az új lányoknak!

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Sziasztok!

Vera, gratulálok Izához!!!S remélem minden rendben ven Vele most már!!
Megírtam a szüléstörténetet, megpróbálom ide felrakni, ha most nem sikerülne, este megkérem a férjem.
Légyszi nézzétek el, jó hosszú, meg a fogalmazás sem mindig tökéletes, de nem volt már időm átnézni... :oops:

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Sonny: köszönöm szépen és az hol van?én érdi vagyok hova tartozom?Még nem jött meg a tb kártya sajnos :cry:

000kata

Sziasztok Lányok!

Vera!
Remélem, azóta minden rendben Izával. Sajnos nekünk sincs légzésfigyelőnk.

Judit!
Majd felteszem a blogra is a szüléstörténetedet. :) Küldesz majd az e-mail-emre képeket is??

Sonny-Judit!
Sztem ez teljesen természetes, főleg így az elején. Én - ha kettesben vagyunk Benivel - még mindig elzárom néha a vizet és kihallgatózom, hogy minden rendben van-e, pedig tudom, hogy igen... :)

Akíra!
Örülök, hogy ti is jól vagytok! :) Teszel majd fel képeket????

Kri!
Üdv közöttünk! Gratulálok Zsombihoz! :)

Aida!
Sajna nincs infóm, de hátha valakinek.

Dreika!
Köszi a drukkokat! :)
Zolika már otthon van, lehet, hogy pont akkor szültél, amikor írtam... Egyelőre nincsenek új híreim róluk, de ahogy ír Écike, úgyis hozom majd a híreket.

Mindjárt próbálok egy táblát is összehozni, de nem ígérem... :oops:

beszteri

oookata: bartók béla út 120-122 a xi. kerületben, minden nap 8-12 vannak nyitva

vera: én úgy tudom, barátnőm kisfia korababa légzésgonddal, hogy ilyenkor a gyerekorvos, vagy védőnőd ad légzésfigyut, mert indokolt, érdeklődjétek meg!
kisvartatva

És itt a tábla. A pocakos táblát már nem teszem fel, hiszen egyedül árválkodom benne... :) :) :)
Rátaláltam egy másik topikban, hogy Szamy is megszült, az ő adatait is betettem a táblába.

KépKép
KépKép

beszteri

Lányok! Nem kell aggódnotok a légzésfigyelő miatt mert Én felajánlottam a miénket Nekik! Várom a hívásukat, hogy mikor és hol tudják átvenni!

Jó babázást Nektek! :D
Vendég

Sziasztok!

Kata! Én is érdi vagyok a budapesti kirendeltséghez tartozunk. A MÁK-ba mi postai úton küldtünk el mindent, csak arra kell ügyelni hogy tértivel add fel a papírokat. Az anyaságihoz. és a családi pótlékhoz az internetről letölthetők a beadandó nyomtatványok. Nekünk nagyon hamar megjött a gyerek Tb kártyája. Viszont a férjemet elküldtem az OEP-be, hogy hozza el ott meg kapott egy igazolást a gyerek taj számával és azt csatoltuk a postázott dokumentumokba. Hiánypótlás lehetséges, és érdemes minél hamarabb intézni, mert úgy tudom több hónap mire pénz lesz belőle.

Üdv:
Kri

Kép
Kép
kri29

Lányok! Egy jó tanács! Ha tudtok akkor mindent személyesen intézettek és ne postai úton! Ha férj megy vagy más akkor kell meghatalmazás! Nekem a férjem mindent elintézett két nap alatt és még így is a családit csak 4 hónap múlva küldték! Az anyasági gyorsan megjött! A tgyást ha 100 fő feletti a létszám a cégnél akkor a munkáltató intézi! Ha nem akkor OEP!

Ha van kérdésetek írjatok és ha tudok segítek!
Vendég

babuli: szerinted kapokk tgyást meg gyedet ha megszakitott a munkaviszonyom és csak ugy van meg a 180napom hogy van egy 5 napos megszakitás.

Kri29: köszönöm szépen

000kata

Kata! A munkahelyeden ezt szerintem jobban megtudnák mondani! Sajnos erre nem tudom a választ és hülyeséget nem akarom mondani!
Vendég

Sziasztok!

Ne haragudjatok hogy belekotty, véletlenül tévedtem ide de látom mi a téma.
Én postai úton intéztem a családit, gyest, és még úgy is hogy levelezgettek velem mert pótolni kellett egy iratot, 3 hónap kellett. szerintem ez nem sok, ha nem fontos hogy egyből kézhez kapjátok a pénzt az első hónaptól, ert ugyan úgy az igénylés napjától adták meg. csak így nekem egybe jött meg a pénz visszamenőleg. ez egyben egy nagyobb összeg volt, ami kárpótlás azért hogy 3 hónapig semmi. és azóta randszeresen hónap 3-ára utalják is a pénzt. szerintem több gyerek mellett kényelmesebb is ez a megoldás!

mégegyszer bocsi! :)

és gratulálok a babákhoz! :)

Kép Kép Kép
asiye

babuli: sajna a mukahelyem nem kifizetőhely és nem nagyon csinál semmit kitölti a könyvelő a papirokat és odaadja hogy vigyem be ennyi :cry: és akkor a papirokat az államkincstárba kell bevinni a váci utra?ahol a tb kártyás ( teve utca) is van?köszönöm mégegyszer

000kata

asiye: köszi szépen

000kata

Lányok: a ma éjszakánk is rossz volt :cry: Alig aludt Kevin.Mit csinálok rosszul?Nappal szépen alszik este meg...... :cry: mintha megérezné hogy most este van és nem alszunk nagyon sokszor felkel és nyüglödik.Tudtok tanácsot adni????

000kata

Kata! Igen a váci úton van az államkincstár!

Kincstárban a családi pótlékot és az anyaságit adják! A tgyást az OEP intézi!
Vendég

Sziasztok!

Kata, nem akarlak elkeseríteni, de valószínűleg Kevin felcserélte a nappalt az éjszakával :roll: Elég gyakran előfordul ez a bébiknél! Nehéz átállítani de lehetséges!

Papírok, hát én azt tudom csak ajánlani mindenkinek, hogy aki ráér a pénzzel (még így karácsony elött is) az intézze postai úton, aki viszont nem az küldje a férjét!
Én minden papírral (elötte itthon kitöltöttem) küldtem a férjem és egy nap alatt el is intézett mindent! Nemhiába jár az apának 5 nap szabadság a baba születése után! Ez is belefér abba az 5 napba :wink:
És így nekem rögtön aznap lett tb kártyám (mármint Fanninak) és a többi papír már ment magától így! És én már megkaptam az anyaságit! A tgyást valószínűleg szintén megkapom ebbe a hónapba, de legkésőbb januárba...hát nem mindegy, hogy egy hónap vagy 4...legalábbis nálunk sajna nem mindegy... :?
De persze akinek nem ennyire fontos a pénz annak persze kényelmesebb postai úton :)

Vera, remélem már minden rendben, és jó, hogy kaptál légzésfigyelőt :)

Beszteri, nagyon drukkolok, hogy hamar kijöjjön az a bébi, nehogy ne novemberi legyen! :shock: Van akinek te küldesz sms-t? Mert mi neked küldtünk, de te kinek? :) Nekem küldheted ha gondolod :)
Ja, és megtennéd, hogy kijavítod az időpontot? Mert a kórház szerint Fannikám 11:32 kor született nem 11:30kor...hát és végülis az ő órájuk a lényeg :lol:

Teszek fel pár képet ha nem gond :)

Ja, és a blogon hol vannak a képek? Feltetted már őket? Vagy csak én nem találom? Olyan jó lenne nézegetni egybe őket :) Kép Kép

KépKép
KépKép
akíra

Kata!

Nekünk is elég nyűgi volt ez az éjszaka.... :? Eddig a 3 hete alatt, mindig 2x szopi volt, és alvás.....most viszont fél 3 óta csak nyűglődött, 20 percekre szundított el.....lehet, hogy front jön megint? Hétvégére melegedést mondtak....

Judit!
Olvastam a történetedet...szép..... :) Annyira át tudtam élni, azokat a fájásokat, főleg......és nem kaptál oxit?? Hát ez tök jó!!

D.

Kép

Kép
ditta76

Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
akíra

Akíra! :)

Fanni nagyon édi!!!
Látom, neki is van cumija......Nagy dilemmám volt, de a nyűgik idején én is odaadtam Ágostonnak, és hát elfogadta.... :? De cumisüvegünk tutira nem lesz! A két nagynak se volt, ügyesen ittak a kis üvegpohárból!

Kép

Kép
ditta76

Kata! Nállunk is nehezebb volt az elalvás éjszaka, mint nappal. Nekem azt tanácsolták, hogy nappal próbáljam kicsit tovább ébren tartani, hogy tudja nappal van, este pedig az altatásnál halkan beszéljek hozzá, ne legyen túl világos a szobában hogy tudja most este van. Úgy tűnik ez nálunk bevált. Most már szépen alszik este is.

A tgyást mi is a munkahelyemen el tudtuk intézni, és a jövő hónaptól már meg is kapom :D

Valami féle napirend kezd nálunk is kialakulni este 7 - 8 között fürdetés, utána vacsi, majd alvás és reggel 3 körül ébred csak fel és innen 3 óránként kér enni :D Hasfájásos üvöltése is már csak este van. Két napja hosszabb ideig van fent és elkezdett nézelődni, a játékai is már foglalkoztatják, főleg az ágy fölé helyezett forgó.

Kép
Kép
kri29

Sziasztok!

Eszter, rajtad a világ szeme!!A topiké legalábbis feltétlenül... :) Nagyon szorítunk Neked!!Csodállak a kitartásodért!Tényleg írj ám valakinek, ha indul Julcsika!

Ditta, igen, vasárnaptól 10 fok fölött lesz a hőmérséklet! :shock: Mi se cumisüvegeztünk sosem, azt sem tudják hogy kell inni belőle...

Akíra, nagyon édes kis husis Fannid!!

Kata, szerintem annyit tudsz tenni, hogy türelmesen megvárod, míg megszokja, hogy éjjel aludni kell...illetve addig is csinálj mindent úgy minden éjjel ahogy eddig pl. ha nem muszáj, ne tedd tisztába, csak suttogj neki, ne használj nagy fényt ilyesmi. Egy idő után megszokja majd!Kitartás!

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Sziasztok!

Pipal, Naysa, Reni. Vera!
Nagyon sok szép élményt, és sok tejcsit nektek!

Eszter! Szorítok, hogy te is hamar babázhass!

Van egy édi sztorim az oviból...A két kicsiért mentem ebéd utánra és a volt csoportomból épp jöttek ki a gyerkőcök. Persze a fiam volt a nagy sláger, mindenki őt nézte. Mondtam nekik, hogy Balázs olyan mint egy többfunkciós játékbaba, sír, alszik, forgatja a fejét, eszik, pisil...Az egyik 6 éves kisfiú megállt a babakocsi mellett és kerek szemekkel nézte Balázst, aztán egyszercsak odafutott hozzám azzal, hogy "óvónéni, kinyitotta a szemét meg a kezét is felelmelte", mire egy kislány:"az óvónéninek játékbabája született". :lol:

Nekünk sajna megint vacakol a net, amikor lenne egy perc időm, akkor sosincs kapcsolat...ráadásul az újnak még híre-hamva sincs a régi meg lejár 30-án.

Ahogy kutyafuttában olvastam másoknak se volt túl jó éjszakája. Nálunk is műsoros est volt, pedig máskor éjszaka eszik meg alszik.

Amúgy is fáradt vagyok, sajna a vérnyomásom még mindig nagyon magas, lehet, hogy ezért sincs túl sok tejem, bár most már Balázs 20-30 grammokat szopik, de ez még messze van a jótól, így a program továbbra is szopi, lefejt anyatej üvegből, fejés...cirka egy órás elfoglaltság...már van néhány bőrkeményedésem a fejéstől :? , de legalább a karizmaim erősödnek :D !

No, ha Zsebike hagyja leírom születése történetét, ami kalandosabbra sikeredett, mint ahogy én azt gondoltam.

izsuzsi

Nem bíztam a véletlenre, inkább gyorsan elmentettem az előbbit.

Szóval: negyedszerre, három gyors és egyszerű szülés után, nanaá, hogy nem ment minden simán.Okt. 28-án mentünk az első nst-re, a babával minden rendben volt, a vércukrom is tökéletes, de a vérnyomim 180/120... azonnal ott akartak tartani, de mondtam, én most hazamegyek, el kell rendeznem a családot, ha bármi baj van azonnal visszajövök. Persze a dokimmal egyeztettem.Othon óránként mértem, de nem javult, így másnap reggel összepakolva irány a kórház. A dokim megvizsgált, akkor egy kicsit megnyugodtam, mert azt mondta, semmi pánik, gyógyszerrel megpróbálják beállítani a vérnyomást, de a baba jól van, meg "nem szívesen vagdosnám össze három normál szülés után." Kicsit jobban voltam, de persze idegesített a tudat, hogy a férjem egyedül birkózik otthon a három gyerekkel (azért le a kalappal előtte, mert egész jól bírta a 10 napot, bár azért a lakás kicsit romos lett :D ). Teltek a napok, szerencsére szimpi szobatársaim voltak, persze mind frissen szültek, de bébiszitterkedtem és egész jól szórakoztam. Eljött a hétvége, már vártam a hétfőt, hogy akkor lehet, hazamehetek. Nem volt semmi jóslódolog, csak szombat este néhány erős, összevissza keményedés, meg fájt a derekam, ezért kimentem a folyosóra "sportolni", sétáltam le.föl, ez jól esett. Persze megint vacak éjszakám volt, pocsék ágy, frissen szülteket hoztak, egy baba iszonyúan ordított órákon keresztül, azért sikerült valamennyit aludni. Éjjel 2-kor felébredtem arra, hogy pisilni kell, felültem ÉS elöntött valami, de nem kicsit...alig bírtam felkászálódni.Kimentem szólni a nővérnek, az annyit mondott:megnézném, biztosan a magzatvíz folyik-e. Erre kiröhögtem, hogy az egész hálóingem vizes, és most is folyik a víz...mit gondol mi lehet.
Kezembe nyomta a papírjaimat és szólt a szülőszobán, hogy jövök.Bár én inkább másztam, mint a nyugdíjas csiga... :oops:
Semmi fájásom nem volt, de gondoltam, majd csak lesznek.
Telefonáltam a férjemnek, hogy jöjjön be, közbe megjött az ügyeletes orvos, megvizsgált és akkor rám tört a pánik, mert egyfolytában azt mondogatta "én még ilyet nem láttam", ultrahangot kért...nyíló méhszáj, de a baba egész fent volt, a fejét nem érte el - fekvés, mert előreeshet a köldökzsinór.Feküdtem a vizes lepedőkön, rázott a hideg, pocsékul voltam meg egyedül és akkor visszajött a doki azzal, hogy a fogadott orvosom elutazott piszok messzire és nem ér vissza...(egyikünk sem gondolta, hogy szülni fogok vasárnap). Egy világ omlott össze bennem - a megszokott, biztonságot adó dokim nem lesz itt, mi lesz velem?!
Közbe megjött a férjem, én meg felkelhettem végre pisilni, meg kaptam száraz holmikat. És előbb 10, majd ötperces fájások jöttek, a baba kicsit lejjebb szállt, így sétálgathattam, de aztán annyira fáztam, hogy a vajúdókád szélére ülve meleg vízzel zuhanyoztam a pocakomat.
Reggeli váltás is megtörtént, de még csak 3 perces, nem túl erős fájásaim voltak.Ennyi idő alatt még az első gyerekem is megszületett...
Aztán egyszercsak nem volt több fájás, időnként valami, de semmi szülesztő dolog.
Jött a váltás doki, és szerencse a szerencsétlenségben, hogy ő volt az ügyeletes, mert sokat segített:egy fiatal doktornő.
Azt mondta, muszáj lesz az infúzió, mert több mint hat órája megrepedt a burok, nehogy fertőzés legyen, meg jó lenne oxitocin, mert így nem haladunk sehova.
2-es számú pánik:infúzió?!!!még soha... de úgy bekötötte, hogy meg se éreztem, kár volt félni tőle :oops:
Az oxi persze meghozta a fájásokat, azokat a magamtól is jól ismert erőseket...amiktől az ember a falat kaparná. Feküdtem és fájtam, de mondogattam, haladunk, haladunk.A szívhangmonitort néztem, számoltam a fájások alatt,meg lélegeztem lassan, egyenletesen.Aztán eljött a holtpont, a méhszáj még csak bő két ujjnyi,majdnem sírtam, hogy nem bírom tovább, annyira fáj és semmi látszatja...a szülésznő fogta a kezemet és vígasztalt. Aztán egyre erősödött minden, a fájásoknál a férjem kezét szorítottam. De ezek is olyan furi fájások voltak, amilyet még sosem tapasztaltam, az eleje normál fájás, de a végén, mintha nyomni kellene.Szalasztottam a férjem a dokiért, hogy nézzen meg: a méhszáj majdnem eltűnt, de a baba még fönt van _ mindez röpke 20 perc alatt. Feljebb ültem, hátha hat a gravitáció.Így telt el kb 10-15 perc, aprókat kellett nyomnom a fájások alatt. Aztán egyszerre csak igazi tolófájások jöttek, de iszonyú erősek és a másodiknál éreztem Balázs fejét ahogy feszít.Ordítottak, hogy tartsam vissza, ne nyomjak, mert semmi sincs előkészítve, telefonáltak a csecsemősöknek... én közben lihegtem, majd meghaltam annyira fájt, aztán mehetett:a következő fájásra, mint palackból a dugó Balázs kivágódott a külvilágra...odatették a hasamra - lilás volt és magzatmázas, de gyönyörű!
Aztán apukája fényképezte míg ellátták és ruhát kapott.
Engem is elláttak, a gátam nem repedt sehol ezzel nem is volt baj, de a méh kitisztítása és fertőtlenítése eléggé kellemetlen volt, de utána megkaptam a fiamat és a két órát együtt tölthettük az új kis jövevénnyel, aki a 37.hétre 2480 grammal és 48 centivel született. Ügyesen szopizott, meg nézegetett a nagy, kék szemével...olyan furcsa volt elgondolni, hogy ő a második fiam, meg most már négyen lesznek...de ezért a az érzésért bármennyit szülne az ember, még akkor is ha fáj és nehézségek vannak, mert olyan csodálatos érzés ÉLETET ADNI a gyermekünknek!

Hát most ennyit, mert a fiatalúr felébredt és enni kíván.

Mindannyiótoknak sok tecsit, türelmet és sok szép percet a babákkal!
Zsuzsi

izsuzsi

Lányok köszönöm a tanácsokat.Nagyon édesek a képek

000kata

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: