A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008-ban szülünk

Sziasztok!

Szuperek a képek, jó látni, ahogy növekszenek a gyerkőcök.

Szilvi!
Örülök, hogy sikerült írni. Az útlevélkép nagyon vagány.

Andi!
Meggymag ügyében drukkolok. A nagyfiaim közt 20 hónap van, és remekül megvannak. Emlékszem, Barna 1. születésnapján mosolyogva vágtam a tortát, mert tudtam, hogy egy kistestvért is kap ajándékba.

Apropó! Mindenkinek szól:
Ti terveztek még gyerkőcöt?
Mi még szeretnénk egyet 2-3 év múlva. Hátha nem maradok fiús anyuka. Hiába, azok a fodros szoknyácskák.....:)

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!

Szilvi!
Örülök, h. tudtál képeket föltenni, a borostyános lánc meg egy másik ismerősömnél is bejött már. Igaz, h. ott a kisfiúnak már 2-3 hósan foga is lett! :D

Boeske!
Mi is szeretnénk kistesót, de úgy Márk 1-1.5 éves kora körül.

Andi!
Meggymag??????Hírek?

Rakok fel pár képet gyorsan, mert manó szinte 99% százalékát lefoglalja az időmnek, mindenhova kapaszkodik fel, feláll, de leülni még nem nem tud, így ha nem vagyok mögötte akkor hátravágódik.
Lányok nálatok mikor tanulta meg a gyerkőc, h. hogy kell lehuppani úgy, hogy ne fájjon?

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
nagy vera

Vera!
1-2 hét, és rájön, hogy kell leülni. Engedd próbálkozni, csak arra kell vigyázni, hogy bútorsarkokba, kemény kőpadlóba ne verje be a fejét.
A habtapis játszószőnyeg remek dolog ilyenkor. Elég kemény, hogy álljon rajta, de ha elesik sem üti meg magát. És minden eséssel egyre ügyesebb lesz.

Andris nagyon hamar megtanulta, mert a bátyjai alapos kiképzésben részesítették: állandóan felborították. Most már nem hagyja magát olyan könnyen. Olyan, mint egy kis birkózó. Akárhogy forgatják, lökdösik, a feje nem ér le soha. :)

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Boeske!

Kösz! Én is a kőtől féltettem, így leszőnyegeztük a járólapot a konyhában, remélem mire lemegyün vidékre anyukámhoz (november vége) addigra esni is megtanul.

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Csajok! A karácsonyi játékvásárlás előtt nézzétek meg a Müller játékkatalógusát!!! Olcsóbb, mint a használt játékok!!! :shock: :shock: :shock:
http://www.mueller.co.hu/prospekt/conte ... t_@hu.html

Puszika mindenkinek! :)

meri

Meri!

Basszus! Ha én ezt tudom....
Mindegy, a páromnak nem mutatom meg a zebra árát...
Vera

Kép

Kép
nagy vera

Ezt nem hiszem el. Meri! Jaj. Tegnap Verával együtt vettük meg a zebrákat. És táadásul úg yvitték az auchanból, mint a cukrot. Már alig volt belőle és beijedtünk. Pedig alaposan körbejártuk a témát. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Na, most úgy jártam, mint régen: nem tudtam visszaolvasni. :D
Körkérdés: járt már valaki közületek baba-mama expon? 2 hét múlva lesz, gondoltuk, kinéznénk... Vélemény?

Most olvastam Botiékat és nem térek magamhoz... :cry: :cry: :cry:

meri

Meri!
Köszi a tippet! Tényleg jó árak vannak! :-)

Ez annyira szörnyű... egy ilyen pici baba... valahányszor eszembe jut (márpedig nagyon sokszor), beleremeg a szívem. Borzasztó. Hogy lehet ezt feldolgozni???[/size]

Boeske! Mi is szeretnénk még legalább egy babát. (a titkos vágyam 4 gyerkőc, de egyenlőre a 3-nál maradunk... aztán majd később meglátjuk :-))
Nagyon bátor vagy, hogy belevágnál a 4.-be. És tényleg, lehet, hogy ő már kislány lesz! :wink: :D

Andi!
Meggymagnak még biztos nincs itt az ideje, ne aggódj!
Amikor jönnie kell, úgyis jön! :D :D

Vera!
A hajam mindig vörös volt, de az utóbbi időben állandóan le van nőve, mert mindig akkor jutok el a hajfestésig, amikor már semmi színe nincs! :-) Valószínű a fotókon mindig olyan semmilyen színű szokott lenne, ezen a képen pedig éppen vágás-szárítás után voltam, olyankor kevésbé látszik, hogy nincs már jó színe! :-)

Egy-két kép:

Kép ülős pancsi :)

Kép a legújabb szerzemény...

Kép huncutok

Kép :D

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!

Boeske! Köszi nekem is nagyon tetszik az útlevélképe..
Gyerek ügyben: én nagyon reménykedem, hogy az én Barnámnak is lehetne ez + szülinapi ajándék... :oops: :P (bár lombikbaba, de talán... :roll: )
Talán Andival együtt..

Vera! Eszméletlenül jó pasi Márk (persze többi kisfickó is).
A lánccal kapcsolatban: 7 hónapot betöltötte, mikor kaptuk. Teljesen úgy nézett ki, mintha bármelyik percben kibújna a foga, s akkor beteg lett. Levettem, ne zaklassa. Utánna visszatettem, s 3 nap múlva reggel be akartam kenni, mert mintha nyűgös lett volna kicsit, s már karcolt.
Irigyellek a játszótér miatt! Anyukámék mellett is van, Barnus imádja, de ritkán járunk arra.

Katuci!
Nagy csibész lesz Lili is. Mekkorát nőtt már! (Bár lehet, hogy csak Barnushoz viszonyítom...) :oops:

Bocs, de azt hiszem, lemaradtam. Ki Boti, s mi történt?

Segítsetek!
Nincs valami tippetek, mit adhatnék Barnusnak reggelire amit szívesen meg is eszik? Tejtermék kizárva az apja allergiája miatt...

Köszi!

Sziasztok!

Szilvi

Kép
szili74
Bugyi

Szili!
Hát Lili már most is egy kis csibész! :-) Csak olyan szépen, csendben, nyugisan követi el a "gaztetteket" :D
Nagyon édes a kisfiad, rengeteget változott, mióta utoljára tettél fel képet!
A reggeli témával bajban vagyok, mert ugye mi cicivel indítunk, aztán 9-kor gyümi. Ezt szoktam variálni, gyümi+kétszersült, gyümi+babakeksz, gabonás gyümi, stb.
Szóval nem tudom. Talán valaki tud tippet adni nektek.

Botiról írok privátban.

A nyakláncról én is sok jót hallottam, de nálunk kizárva, ugyanis Lili "nyakláncevő" :lol:
Bárkinek nyaklánc van a nyakában, azonnal letámadja és össze-vissza rágja, nyálazza, tépi. Szóval gondolom hogy végezné az övé.
Anyukámnak már elszabott egy-két ilyen hegyikristály és egyéb kövekből álló láncát... :D :D :D
Én már nem is hordok régóta emiatt se nyakláncot, se karkötőt, mert azonnal tépi.

Most kaptunk Müller katalógust, hasonló, mint ami az internet oldalukon fent van, és tényleg szuper áron vannak a játékok. Már ki is néztem LIlinek a karácsonyi ajándékot, meg Vikinek is, de olyan rövid a határidő, november 9-16-ig van az akció. Mondjuk 9-én pont megyünk oda, ahol van Müller, de még annyival előre nem akartam megvenni őket. De most lehet, hogy muszáj lesz... :-)

Mi most éppen taknyoskodunk, Viki kezdte múlt hét csütörtökön, hétfőre már kutya baja sem volt, utána Lili folytatta vasárnaptól, neki sincs már baja, reggelre engem is utolért... :?
Úgy utálok náthás lenni, hogy azt el sem tudom mondani. Ilyenkor éjjel nem kapok levegőt, félig "ülve" kell aludnom.
Amúgy is olyan sz@rul alszom mostanában, Lili sokszor felébred, Viki meg vándorol egyik szobából a másikba. Mindig oda jön, ahol éppen Lilit etetem... Mellette nem tudok rendesen aludni, mert keresztbe-kasba alszik, rugdos, csapkod és kiabál álmában (mármint Viki), így hát Lilivel vándorlok össze-vissza. Ő meg követ minket :lol: :lol:
Bár tegnap éjjel Lili fél 4-ig aludt, mostanában ezt ritkaság számba megy nálunk... Utána fél 7-kor evett újra, este meg már 8-kor aludt.
Jó lenne egy-pár ilyen éjszaka. Többet nem is kívánnék... :D

Kinél hogyan megy az éjjeli alvás??? Cicizők hányszor kelnek?
És a nem cicizők??

Tegyetek még fel képeket!!! Olyan jó nézni ezeket a kis huncutkákat!

Tegnap játszótereztünk a csajokkal és Lilit beleültettem a hintába. ANnyira élvezte, mint aki mindig is hintában ült.
Itthon is előszedtük az állványost és előszeretettel üldögél benne. Eddig nem ült valami stabilan és mindig eldőlt benne oldalra, de most már teljesen jól megül. Úgyhogy van egy új elfoglaltságunk! :D :D
Majd teszek fel képet, csak még a telefonomon vannak.

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Köszi Katuci!
Ezek szerint nem jól fogalmaztam.
Barnus is cicizik még. (7, 14.30, 18.30, + éjjel felkel 22.30 és éjfél között +3-4 óra körül). Viszont alszik este 7-től reggel 7-ig, csak ciczini kel fel. Igazándiból tízóraira gondoltam én is, csak kevésnek tartottam a gyümölcsöt.
Barnus is imádja a láncokat, de eddig még megúszta az én rózsakvarcom. Igaz, csak 2-3 hete hordom. Az üvét igyekszem eldugni a ruhája alá, így csak fürdéskor izgatja a fantáziáját, akkor pedig lekötöm mással.

A hinta nekünk nem vált be először a szobai. Csak a játszótéri, de az nagyon! Mint Lilikének. :lol:

Teszek képet is, bár nem olyan frissek, 2.3 hete készült...

sziasztok!

Szilvi

Kép
szili74
Bugyi

És akkor a képek... Bocs, ha kicsit sok(k?) lesz.... :roll:

Elfelejtettem mondani: már enni is tud egyedül kanállal! (Persze a kanalat teletennem nekem kell.)
A poharat ne nézzétek, kék pohara van, ez volt a pótpohara, amíg el nem hagytam...
Kép

Nem lehet elég korán kezdeni:
Kép
Marosvásárhelyen az Auchanban:
Kép

Szilvi

Kép
szili74
Bugyi

és még 1-2:
Kép
Kép
Kép

és egy régi kedvenc:
Kép

ígérem, egy darabig ennyi.. :oops:

Szilvi

Kép
szili74
Bugyi

Sziasztok!

Kata, Szilvi!
Még mi is cicizünk (bár inkább megnyugtatás miatt, mert csak ezzel hajlandó elaludni, meg néha a tápival).
Nálunk a reggeli vagy joghurttal vagy tejpéppel indul, meg anya kenyerének a héjával :D .
Aztán 10 körül pár falat gyümi, 12-13 körül ebéd (vagy én főzök neki vagy felbontok egy üvegeset).
16 körül vagy tápi vagy újra tejpép/gyümi és este újra tápi+ cici.

A játszótér úgy 10 percre van tőlünk gyalog, de annyi meg kell, de sajna én sem jutok le mindennap (már meg is kaptam a magamét emiatt egy-két "kedves" anyukától, hogy milyen anya vagyok én, meghogy elzárom a gyerekem...)
Nekik könnyű, Ők úgy rendelik az ételt és nem főznek minden nap, vagy épp a nagymamival laknak együtt, emellett a gyerekeik kb. fél-egy évvel idősebbek nálunk. A fiam meg sokszor már nem ül meg a kocsiban...Na mindegy ez itt a felfortyanás helye...

Hinta: most vettünk egy beltérit, de fel kéne fúrni, csak nincs fúrónk még (a hintás kép a barátnőmnél készült)...

Ma megvettük a manó gyerekülését, sikerült egy nem horribilis árút kifogni, manó nagyon büszkén virított benne, és végre nem megfordítva ült, nagyon élvezte.

Van pár új kép (olyan szép idő volt, úgyhogy legeltünk egy kicsit):
Kép
Már így huncutkodok:

Kép
Kép

Kép

Kép
nagy vera

Vera!
Látom, szinte egyszerrefogadtunk szót Katucinak kép-ügyben.

Nagyon tetszenek a képek! Főlwg a középső!!!!! :lol:

Szilvi

Kép
szili74
Bugyi

Sziasztok!

Katuci!
Az én fiaim is rossz alvók. Andris is sokszor szopik még éjjel, a többiek meg vándorolnak maguk mögött húzva a takarójukat. Pedig ők már remekül aludtak reggelig, de egy ideje elromlottak.

Vera!
De jó a huncut kép. Andris is szokott ilyet csinálni, olyan aranyos a kis fogacskáival. Majd megpróbálom én is lefényképezni.

Andris sajna lázas, hurutos. Szerintem torokgyulladása van, mert éjjel már szopni sem akart. Reggel adtam neki kúpot, de lehet, hogy déltől áttérek a Nurofenre, az gyulladáscsökkentő is, nem?

Szép hétvégét!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!!! :lol: :lol: :lol:
Mindjárt visszaolvasok, de előbb bejelentenivalóm van!!!

BIA MA MEGTETTE AZ ELSŐ ÖNÁLLÓ LÉPÉSEIT!!! Olyan büszke vagyok rá! :D És a szívem szakad bele! :oops:

meri

LÁnc: mit is tud ez a lánc konkrétan? Hallottam már róla, de nem tudom, hogy működik.

Kata, nekem meg pont ezért van lánc a nyakamban: erős bőrszíjon lévő nagy medál, ami hátul lehetőleg láncos megoldással záródik. És akkor van mit matatni, ha ölbeveszem, meg akkor is, ha a hátamra kötöm a kisasszonyt. Imádja, megnyugtatja, szakadni meg nem tud.

Müller: most akkor hogy is van ez? A honlapjukon ezeket dec. 31-ig hirdetik! Neked milyen van???

Szopi: épp most gondolkoztam el rajta, hogy Bius visszatért a háromóránkénti cicizéshez. Éjjel-nappal. :D Szóval éjjel is: éjfél, 3 óra, 6 óra. És 9-kor kelünk. :lol: :lol: :lol: Szopis babák!!! Bia semmit nem kér inni mellé!!! Nálatok hogy van ez?

Vera: megkérdem a Zuram fúrásügyben. Mit szólsz? HIntázni KELL!!! :D

Andrisnak jobbulást!

Képek Én akkor is imádom nézegetni a képeket, ha nem írok mindenkinek külön!!! Szerintem nyugodtan jöhet bármennyi!!!!

HInta: Bia imádja! Pici korától kezdve volt neki: most nőtte ki a fekvőset. Kint egy dudás van. És most bent is tettünk fel neki egyet rossz idő esetére. Sokszor hajtja is magát. És imádja, ha pörgetem! (szakmai ártalom) :lol: Bővebben a blogba fogok írni, mert nagyon le vagyok maradva. :oops:

meri

Nagy lelkendezésemben elfelejtettem, amit már napok óta szeretnék: közvéleménykutatás. :D

Mit kapnak a Babák karácsonyra? Sőt! Közelegnek az első szülinapok. Hogyan tervezitek?

meri

Sziasztok!

Szilvi!
Kösz, nálatok az autós kép (ülésben) lett nagyon jó!

Meri!
Hinta: holnap jön a férjem haverja, aki állítólag hozza a fúrógépet, de lehet, h. ütvefúró kell hozzá, az meg nincs neki, úgyhogy ha az van nektek, az nagyon jó lenne...
Nagyon ügyi baba Bia, mi meg állandóan állni akarunk, de leülni még mindig nem tanult meg, pedig egypárszor már elvágódott. Sajnos nem tudok ott lenni mindig mögötte.
Szülinap: hát azt még nem tudom, de karácsonyra már megkapta a FP zebrát, amit egyenlőre messziről szemlél, mert ráülni nem tud, hú megigértem, h. lemérem neked a hosszát: az üllep részétől a talpig 28-29 cm.
Így néz ki:
Kép
Viszont emellé kéne még valami, mert ezt már megkapta...Tudod, aminek karácsony este le lehet tépni a csomagolását (és persze utána a csomagolást apró darabokra lehet tépni, szerintem ez nagyobb ajándék lenne neki bármely zebránál).

Boeske!
Jobbulást Andrisnak, mi is ittunk már Nurofent a fogára, valamennyit segített is, gyulladáscsökkentő is.

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok!

Végre ide jutottam. A bloggal is le vagyok maradva, de mindegy.
Mi jól vagyunk. Voltunk esküvőn Máté jól bírta az egyhelyben ülést. Egy kanállal jól elvolt. Megúsztuk a nyűglődést. Az ablakaink eg yhete lettek kicserélve és sajnos nem tudunk haladni, mert nincs időnk semmire. Segítségünk pedig most sajnos nincs nagyon. Itt vagyunk hárman a nagy prérin most így érzem. Egyszer úgyis készen leszünk. :-)
Mi is a zebrát vettük meg Máténak Verával egyszerre, cask én olyan kis szenya vagyok, hogy nem adtam neki oda, mert jól bakarom majd csomizni, hogy legyen mit tépkedni. Az lesz a legjobb ajándék, ahogyan Vera is írta. :-)

Nagyon édesek a gyerkőcök. Ja és persze ügyik.

Carpediemnek azt hiszem nem írtam az előző oldalon hátha olvassa. Örülök, hoyg felfedeztél minket az újságban. :-) Jól esett, gyere többször!

Katuci,

nekünk is megvan a csiga a zenéje nem valami klassz, de amúgy nagyon szereti Máté is. Jó rahta dobolni a formákkal, meg beledobálni a cuccot majd megkeverni. :-D
Mi tápisak vagyunk és egyzser kel fel hajnalban 5 órakor enni majd rögtön visszaalszik fél hétig. Azután pedig nagy hanggal ébreszt bennünket. :-(
Máté is imádja a hintát. Amikor először kivittem a játszótérre ő is úgy viselte, mint Lili.

Szili,

én gyümit adok reggel neki majd zöldséget, tejpépet és végül tápit megint.

Meri,

a szülinapon én is törtöm a fejemet, de szerintem nag ybulit csapunk. Meghívjuk mindkét nagyszülőt és a tesóinkat. Ajándék ögyben még nincs ötletem, de lehet, hogy egy kültéri csúszda jó lenne. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Meri!
Gratulálok az első lépésekhez!!!! És egyúttal kellemes szaladgálást is kívánok....:D :D (nem irigyellek...) :-)
Ez a bőrszíjas lánc jó ötlet. Nekem is van olyasmim, ami nem tud szakadni, a medálja is nagy, hátul láncos. Ezt majd kipróbálom :)

Ivás: Lili szintén nem-ivó, a cicivel szerintem oltja a szomját is.
Egészen tegnapig még csőrös pohárból sem tudott inni, egy-pár napja odaadtam neki a tetejét, hogy cuppogassa, hátha rájön hogy működik. Ez ment is, úgy szívta, mint aki tud belőle inni, de mihelyt ráraktam a poharat is, akkor már nem érdekelte, csak ki-be rakogatta a szájába és rendszeresen el akarta dobni :D
Aztán tegnap este vacsora után megpróbáltam neki megint, és képzeljétek sikerült innia, rendesen szívta, kb. fél decit meg is ivott belőle. De ma már ismét nem érdekelte... Ezek szerint nem szomjas.
Pedig mindenhol azt olvasom, hogy "amelyik baba eszik, annak inni is kell", de Vikivel ugyanez volt. Ő sem ivott soha, csak cicizett az evés mellett.
Ha szomjas lenne Bia, akkor biztos kérne. Lili is gondolom, hogy reklamálna, így hát nem aggódom ezen.

Nálunk most úgy van az evés- estétől kezdem, mert a reggel hol ilyen-hol olyan-, hogy este 6-kor adok vacsorát Lilinek, vagy valami zöldségfőzelék, vagy tejpép, 7 körül pancsi, fél 8-8 között cicivel elalvás. Aztán utána újabb ébredési rendje szerint cici van éjfélben, 3-fél4 között, majd reggel fél6-fél7 között. Szóval visszatértünk mi is a sűrűn cicizésre, mint Meriék...
Aztán 9-kor gyümölcs reggelire, utána 11-kor cici, fél1-1 óra felé ebéd, főzelék hússal vagy anélkül, utána 3-4 között cici (ez fáradtságtól függ nála), majd jön az este újra.
Szóval tulajdonképpen napközben 4-szer cicizünk, éjjel 3-szor, és 3-szor eszünk "rendes" kaját... Úgyhogy akár újszülöttnek is beillenénk... :lol: :lol: :lol:
Én kiegyeznék mondjuk egy egyszeri ébredéssel, de Lili inkább a többszörire voksol...:D
Hozzáteszem, jön a fogunk, és a mászásra előkészüléssel vagyunk elfoglalva ébren és aludva is...
Éjszakánként úgy fekszik az ágyában, mint egy teknősbéka, 4kézláb, a hátán meg a takaró. És néha közben még ringatózik is.
Sokszor van az is, hogy cicizik és nem tudom visszatenni az ágyába, mert ha beteszem, akkor negyed óra múlva újra ébred.... Volt már, hogy 4-szer próbáltam meg lerakni 1 órán belül, de kész katasztrófa volt, úgyhogy maradt mellettem...
Majd csak alakulunk... vagy nem :lol: :lol: :lol:

Most éppen elaludt a járókában játszás közben! Ilyen mostanában nem történt velünk! :-) Biztos ez a hülye idő is közrejátszik.
Közben a jobb kezével szorongatja a formabedobó csigát. :-)

Vikci!
Jó, hogy te is írtál, láttam, már a blogodba sem nagyon volt időd írni. És ez az ablak-ügy, felháborító.... :?
Van egy furcsa komment a blogodban. Te hogy értelmezed? Mert nekem olyan rosszindulatúnak tűnik...

Vera!
Márk milyen édesen játszik a zebrával! Nálunk is megy a térdelés ezerrel. (innen már nincs sok az álláshoz...)

Karácsony:
mi babát veszünk Lilinek, mert Viki babáit imádja, gügyög nekik, majd teszek fel képet, ahogy ül közöttük.
Meg szeretnék neki egy olyan F.P. oroszlános járgányt, amit csúszdává lehet alakítani. És még esetleg egy F.P. pelikánt.
A többit meg majd leosztjuk a nagyszülők között... :D :D

Szülinap:
Érdekes, ezen még igazán nem gondolkodtam. De az biztos, hogy valami szép forma-tortát fogok csináltatni, amit majd jól megturkálhat! Ajándék- még nem tudom, talán járássegítő, ha addig magától el nem indul. Addig még kiderül, hogy igazán mire lesz szüksége.

Boeske!
Andrisnak jobbulást kívánok! Remélem már lement a láza szegénynek! :-(
Viki is vándorlós, pedig neki is volt egy időszaka, hogy nem jött reggelig, de mióta Lili megvan, azóta sokáig velem aludt, apa külön, aztán kezdtük visszaszoktatni a különalvásra, de így az van, hogy egyik éjjel nem jön, másik éjjel jön-megy egyik szobából a másikba. Attól függ, hogy éppen hol szoptatom Lilit, nálunk, vagy az ő szobájukban. :-)

Megyek, mert én meg gyakorlati naplót írok a sulihoz, és még a felénél sem tartok, de még azért 1-2 képet teszek fel!

Szép napot!

Kép na melyik vagyok én??? :-D

Kép hahó

Kép babák

Kép csücsöri

Kép kis vigyori

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!
Köszi a válaszokat tízórai ügyben! Ezek szerint jó, ha maradok a gyümölcsnél. ( Ha már tej kizárva.)

Ivás ügyben: olvastam, hogy akkor kell igazán + innivaló, amikor húst eszik a gyerek(de az is csak pár kortyot jelent, de minden gyerek más) A többit a ciciből megkapja.

Bocs, hogy eddig nem jöttem, de tegnap semmire nem volt időm, Barnus sokat hányt. Volt az orvos, valami fertőzés.... Mára semmi baja nem volt.:(

Meri! Gratulálok az első lépéshez!
Lánc:
Árulnak direkt szoptatáshoz láncot, aminek az a funkciója, amit te leírtál…
A fogzáshoz használt borostyánláncról itt bővebben olvashatsz: http://www.borostyanlanc.hu/index.php?link=GYIK
(persze közel sem ennyibe került, csak ezt az oldalt találtam, ami jól összefoglalja a lényegét)

Szülinap: ajándékon még nem gondolkodtam, először a karácsonyit kellene kitalálni), viszont a tortáját már bevállalta a testvére. Nagyon finomat,s szépet szokott csinálni, az első tortáját is ő csinálta, mikor hazajöttünk a kórházból.
Megpróbálom felrakni:
Kép
Nem tudom, mennyire látszik, marcipán torta, ágyon fekszik betakarózva egy gyerek... nagyon finom volt!

Úgy látom, azért Márk mégsem fél annyira a zebrától!

Katuci! Nagyon édes Lilike!!!!

Mára ennyi, sziasztok!

Szilvi

Kép
szili74
Bugyi

Sziasztok!

Mi jól vagyunk. Sokat sétálunk a jó levegőn. Most nincs úgy velünk semmi. :-)

Katuci,

én is kicsit félre értelmeztem azt a beírást, de nem akarok ilyenekkel foglalkozni. Kicsit érdekes volt, de ez a blog a miénk és ha balami nem tetszik akkor nem kell benézni. Nem . Lehet, hogy az ő gyereke már mindenfálát csinált ennyi idősen, de nem kellenem így reagálnia. H azzal foglalkoznék, hogy Máté miket nem csinál még tényle g nem örülnék semminek.
Ivás: Mátéka nem szopizik már ugye, de alig fogad el inni valót. Pár korty a pohárból és kész.
Igazi cuki baba a lánykád.

Szili,

nagyon édes ez a torta süthetene nekeünk is iylet a gyermeked. :-) Örülök, hogy Barnusnak már semmi baja nincsen.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci!
hozzátok képest mi is le vagyunk maradva.... De kit érdekel? mindenki más..

A tortát nem a gyermekem sütötte (Nekem Barnus az első, de unokám már van 2!), Barnus testvére (apjáról). Ezt beszéld meg vele! Szólok neki, tegyen még fel tortás képet ide, a babás nagyon tetszett.
Ha olvasod Dalma, lécccci reagálj!!! :roll:

Szilvi

Kép
szili74
Bugyi

Sziasztok!

Kata!
A csücsöri kép nagyon tetszik!

Szilvi!
Végre látunk rólad is képet, a torta nagyon jó lett, megértem, hogy nem rendelsz.
Már nem fél a zebrától, csak még nem tud ráülni, így csak a rajta lévő herkentyűket hajtja (eközben zenél 2 félét, egész nap ez megy és közben börrög hozzá a fiam).

Ide is felrakom az állós képünket. Már 10 percen keresztül is áll stabilan és ma végre lecsücsült egyszer a popsijára is:
Kép
Vera

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok,

Nagyon édesek a babák, próbálok majd én is felrakni képeket.

Nagy hírem van !!! Ma reggel pozitívat teszteltem. Igazából még fel sem fogtam ( fel sem fogtuk), még nagyon friss, de olyan boldog vagyok!!!

Zsófi pár napja nem fogadja el a cicit, így már azt mondom a hormonális változások miatt. Reggel ő tejpépet kap, majd tízóraira gyümölcs, ebédre valami husis zöldséget, vagy valami krumplisat, majd alvás. Délután megint gyümölcs, ebéd maradéka ( esetleg tejpép) és vacsira 8 körül nagy adag tápot. 9 től reggel 7 ig (8-ig) alszik. Egy kisangyal. Komlyan. De hogy mi lesz velünk ha kistesó is megszületik, még fogalmam sincs. Csak lesz valahogy...

Kellemes délutánt mindenkinek.

Andi

Kép
danidaniel

Andi!!!!!
Gratulálok!!!!!
Elhajítottam a tankönyvem, és örömtáncot lejtettem, amikor megláttam a jó hírt. De komolyan!
Nagyon örülök Nektek!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Andi!
Nagy-nagy gratula Nektek!!! Sok-sok örömöt a második meggymagocskához! :)
Zsófi miatt ne izgulj, biztos jól meglesznek együtt, kis korkülönbség lesz, együtt nőnek majd, egymás játszó-pajtásai lesznek! :-)

Boeske!
szóval te is tanulsz? Én is...:-(
Illetve tanulnék, ha hagynának a gyerkőceim! Lili állandóan a nyomtatót akarja szerelni, Viki meg itthon van, mert lebetegedett.
Úgyhogy a tanulás az kb. úgy folyik, hogy elolvasok 3 mondatot, majd Lilikét szedem össze az asztal alól, a vezetékektől, vagy egyéb nem neki való dolgoktól. Majd újra nekiállok, akkor meg Vikinek van valami kívánsága...:-)
Szóval nem egyszerű...

Megyek, majd később benézek újra.

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Andi:GRATULÁLOK NEKTEK!!!!Tök jó hír!!!!

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu

Sziasztok,

Köszönjük : ))
Még mindig nem jutottam el odáig, hogy felfogjam...

Le a kalappal azon anyukák előtt, akik tanulnak !!!

Kép

Kép
danidaniel

Kép

Kép
danidaniel

Andi!

Gratula nektek!De jó, érkezik a kistesó!

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok!

Rég jártam erre...

Vera,
Nagyon édes Márk, sajnálom, hogy nem jöttél a talira :( Eszter is nagyon várt.

Andi,
Szívből gratulálok :lol: Kicsit irigyellek, egy kicsit meg nem lennék a helyedben :wink: Nagyon szép Zsófi!! Mikor mész dokihoz,

Katuci,
Mit is írhatnék, oda meg vissza vagyok Lilitől! Látom már Ő is nagy babás, gondolom tesótól lesi el a fogásokat :lol: :lol:

Meri,
Gratulálok az első lépésekhez!

Szili,
Nagyon helyes Barnus, és milyen ügyes, hogy egyedül tud enni :shock: Dóri ettől még messze van.

Rólunk: Dóri már 9700 gramm körül van. Folyamatosan áll, 10 másodpercekre kapaszkodás nélkül is. Ha megfogjuk az egyik kezét, akkor szépen sétál. Minden tol, járássegítőt, játékokat, dobozokat. Egyedül lemászik az ágyról, ha alacsonyabb a bútor, akkor felmászik szintén egyedül. Tapsol, integet, sokat beszél. A motorra, ugráló zebrára egyedül felül, és leszáll, sokszor a motorra feláll, na ezt nézni is rossz. 6 foga van, de már jön a hetedik. Még mindig szopizik napi 5-6 alkalommal, éjszaka is. Mutogat, pár dolgot magától megmutat. Az autót, vonatot szépen tolja mászás közben. Most elkezdett babázni, osztogatja nekik a pofonokat is :) Pakol, pakol és pakol. Zenére táncol a popsijával, vagy a kezével, fejével.

Videók:
http://www.youtube.com/watch?v=2hrTO8GxC98
http://www.youtube.com/watch?v=MmPBdJydX1A
http://www.youtube.com/watch?v=s3WkvLy8Xfg
http://www.youtube.com/watch?v=0echkyzTQms

Képek:
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Vendég

Kedves Katuci!

Nagyon Boldog Névnapot Kívánok!

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci!
Nagyon szépen köszönöm a megemlékezést! :-) :-) :-)

Panda!
Üdv itt is! Hát igen, Lilike tanulja a babás trükköket Vikitől! :D
Mire megkapja a saját babáját már profi lesz!
Dóri még mindig egy tünemény! :-)
Azon a képen, ahol a golyókban fekszik, ott teljesen apja. Amúgy meg rád is hasonlít, de ott nagyon apja-lánya! :D

Andi!
Zsófi nagyon édes a szánkón! Mi még nem szánkóztunk, mert két napig maradt meg a hó, de Viki már nagyon készül az első közös szánkózásra Lilivel. Kíváncsi leszek, majd mit szól hozzá.
Szánkónk már van, tavaly kb. 1-szer használtuk, mert nem igazán volt tartós a hó, remélem idén többször is lesz rá alkalmunk.
Hát a tanulás nem egyszerű kettő mellett, de valahogy ezt az utolsó évet már fél lábbal is kibírom.
Le a kalappal előtted, hogy ilyen bátran vállaljátok a másodikat, ilyen kis korkülönbséggel! (én lehet, hogy hirtelen betojnék, ha kiderülne, hogy jön a tesó...:-))

Vera!
Ezek szerint ti is megvagytok!:-)

Már komolyan azt hittem, megint kihal a topik, de úgy látszik, azért mégiscsak működik még...:D

További szép napot, megyek folytatom a tanulást, Lili végre alszik.
Nagyon náthás lett estére, Viki is itthon van 2 napja az oviból, valószínű tőle kapta el. :-( Éjjel alig aludtunk, szopizás közben szinte fuldoklott, az orrán abszolút nem kapott levegőt, olyan náthás volt szegényem.
De most már azért jobban van, ma még csak a babakocsiban aludt egy 3/4 órát, és most dőlt ki kb. fél órája. Úgyhogy ki kell használnom az időt a tanulásra...:-)

Sziasztok!

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Katuci,
Nagyon Boldog Névnapot kívánunk!!! (remélem azért egyszer összejön a találkozás)
Nekem is a betojás lenne az első reakcióm, ha most kiderülne, hogy megint babát várunk :lol: Jobbulást a lányoknak!!
Vendég

Hűűűű! Andi! Gratula! :D Azért furi érzés lehet... :)

meri

Sziasztok!

Kata!
Boldog névnapot így utólag is... :oops:
Lányoknak jobbulást!

Meri!
Jó lenne talizni majd ha nem lesz jégpálya az út és eltudok menni hozzátok meg Vikciékhez (no ehhez kocsi is kéne, mert még mindig szerelőnél van.)

Pandi!
Jó, hogy írtál ide, már hiányoltalak! Remélem legközelebb összejön a tali!

Tegnap mi is szánkóztunk:
Kép

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok!

Én is jó régen írtam,de hát ekkora hírt nem hagyhatok szó nélkül . Szívből gratulálok a kis pocaklakóhoz! :D

Vera!

Ahogy Panda is írta,nagyon vártalak,mert annyira jó lett volna téged személyesen is megismerni. :roll: Sebaj,lesz még rá lehetőség. Nagyon szép a kisfiad és tündéri a szánkózós kép.

Merikém!

Nem semmi,hogy már mentek. :D

Pandácska!

Lehet,hogy nagy zöldséget kérdezek,de ez a szamár,paci,vagy hasonló,amin Dóri ül,ez az életben is piros,mert én nem így emlékszem.Ez a labdás felfújható dühöngő annyira szupi.Dóri meg nagyon szép benne.

Nekünk megven az első fogunk,Domi olyan 9500 g körül van,ő is áll,kapaszkodva megy és néhány másodpercig már egyedül is megáll. Sokat sétál,ha fogjuk a kezét és egész nap ordít a fogacskáitól. :lol:

Sajna csak ennyire volt időm. :?

Puszi

Eszter :wink:

Kép

Kép
anubias

Sziasztok,
Katuci,
Utólag ugyan, de én is szeretnék boldog névnapot kívánni !! :oops:
Nagyon édesek a lányok !

Meri!
Én is szeretnék gratulálni az első lépésekhez

Pandácska,
Dóri nagyon aranyos, szoktam néha olvasni a blogod is, nagyon tetszik, szuperül csinálod

Vera,
Nagyon aranyos a szánkós kép : )

Mindenkinek köszi a gratulációt, nagyon fura érzés tényleg... örülünk és parázunk is, hogy mi lesz... lakás se alkalmas két gyerkőccel, szóval izgalmas időszak előtt állunk...

Lányok,(remélem nem vagyok nagyon tolakodó) esetleg mi is mehetnénk a következő találkára? :oops:

Andi

Kép
danidaniel

Arra gondoltam, hogy szervezhetnénk egy találkát kifejezetten ennek a topicnak. Nálunk lehetne :wink: Eszter jönne, Vikci is, Vera, Andi ugye? Többiek??

Eszter,
Jól láttad, az a szamár már nincs meg, mert használtan vettem, és az orránál eresztett :( Lecseréltük egy szürke elefántra :lol:
Vendég

Sziasztok!

Eszter!
Tényleg jó lett volna a tali, na nem baj, majd legközelebb...
A fogordítós időszaktól mi is szenvedünk (főleg este, miután már elaludt).

Pandi!
Bizti mennénk! :wink:

Andi!
Veled is jó lenne talizni!

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok!

ANDI! GRATULÁLOK!!!
Nagyon irirgyellek ám! Nekem még nincs + tesztem... :roll:

Katuci!
Igy utólag is sok blodog névnapot kívánok!

Találkozó:nem tudom, hogy hozzám is szóltál-e, Pandácska, de én szívesen menék, ha a férjem úgy dolgozik...

Valamikor réges régen ígértem torta képeket. Íme amit elő tudtam gyorsan szedni:
katicás:
Kép
micimackós:
Kép
babás (ezen minden marcipán, a baba csupasz volt):
Kép

Kárpótlásul a késésért +2 kép:
Kép

Viki! Nagyon eltűntetek!

Sziasztok!

Szilvi

Kép
szili74
Bugyi

Sziasztok!

Mi is lebetegedtünk szerda estére. Vírusos torokgyuszi. Mára már jobban vagyunk szerencsére.

Andi gratulálok a babaváráshoz. :-)

Pandi én is benne vagyok tényleg . Jól írtad :-)

Katuci,

le a kalappal, hogy te még mindig kitartóan tanulsz. Én is gondolkodom rajta, hogy valamit elkéne kezdeni. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

sziasztok!

megvagy Viktória, Hornyák Máté anyukája:DDD
mi még egyben,holnap ctg,meg uh:))
Réka nem ment lejebb, a gyomor szerintem valahol a vállam környékén van:))

KépKép

Kép
orsimorsi

sziasztok!

Mi is lebetegedtünk, most viszem majd a dokinénihez ha felkelt, folyik az orra meg köhög...
Tegnap miután bejöttünk délelőtt a sétából 1 perc alatt elaludt mellettem a földön amíg én a kajáját turmixoltam (tőle 1 méterre), ebből is látszódott, hogy valami gond van:

(azért a porszívón alszik, mert imád vele játszani):
Kép
Kép

Vera

Kép

Kép
nagy vera

November 16-án voltunk fotózáson családilag, annyira jó képek lettek, teszek fel egy-kettőt, ha nem bánjátok!

Vera:
Márk nagyon édesen alszik a porszívó társaságában! :)
Nálunk is kedvenc "játék" a porszívó, de a morzsaporszívó a legnagyobb sláger...:-)

Szili!
Hát ezek a torták eszméletlen szépek! Nekem az a baba tetszik a legjobban. Az esküvőnkre kaptunk egy rokontól olyat, hogy barbie-baba köré volt készítve a torta, de az nem marcipán volt, hanem hagyományos krémes torta.

Mindenkinek köszönöm a névnapi gratulációkat így utólag is!
Sajnos nem volt időm azóta jönni, vizsgáztam, meg előadásokra jártam.

Vikci!
Hát ez a tanulás nálam szenvedély, szinte nem is emlékszem olyanra, hogy valamit ne tanultam volna.
Általános iskola mellett 6 éves koromtól zongoráztam, szolfézs, extra zongora órák, versenyek, hangversenyek, stb.
Középiskolás voltam, még mindig zeneiskolába jártam, 3-as koromig, akkor végeztem a továbbképzőkkel. Utána nem bírtam zongorázás nélkül, elvégeztem egy kántor-orgonista képzést és templomban orgonáltam 1,5 évig.
Érettségi után elkezdtem dolgozni, de fél év múlva idegenvezetést tanultam. Utána lett másik munkahelyem, akkor meg elkezdtem grafológiát tanulni. Amikor újra visszamentem dolgozni, akkor meg a gyógypedagógiát kezdtem el, amivel remélem idén végezni fogok.
De most lehet, hogy megálljt kell parancsolnom magamnak, mert két gyerek mellett már nem olyan egyszerű, mint ahogy én azt elgondoltam... :-)
Bár már elkezdtem nézegetni a másoddiplomás képzéseket.... :oops: :D
Szóval nem tudom meddig fogom bírni, hogy tanulás nélkül legyek...

Pandi!
Hát én azt hiszem megint lemaradok a találkáról...:-( :-(
Talán tavasszal. Sehogy sem fér be az időmbe egy Pestre menés, örülök, ha a a suliig eljutok...
Pedig úgy szeretnék veletek találkozni, majd valamit kitalálok, hogyan lehetne megvalósítani a dolgot! :D

Eszti!
Örülök, hogy ti is jól vagytok! GYere sűrűbben! (én beszélek megint, akinek egyszer naponta van ideje jönni, utána meg hetekig nincs..:-))

Ma voltunk a védőben, Lili adatai: 8840 gr, 75,5 cm
Minden oké vele, meglepődtek, hogy milyen mozgékony lett.
Mondjuk tényleg sok mindent csinál:
kúszik ezerrel, négykézlábra emelkedik, négykézlábra emelkedésből leül, oldalfekvésből felül, négykézláb hintázik előre-hátra, néha egy-két mászó mozdulatot is tesz, de aztán folytatja kúszva. Pörög-forog, le akar mászni fejjel lefelé a kanapéról, néha fenékkel lefelé is elindul, de olyan életveszélyes, hogy ha nem fognám simán lezuhanna. :-)
A védőben is úgy hasrapördült a vizsgáló ágyon, alig tudtam megfogni, már mászott volna le róla...:-)

Most rendeltem borostyán láncot a fogzására, remélem fog használni és remélem megviseli majd. Olyan sok jót olvastam róla, és mi most nagyon kínlódunk a fogakkal. :-(

Na, akkor jönnek a képek!

Jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Katuci:Nagyon jók lettek a képek!!!Szépek nagyon a csajok!!!

Vera:De nagy már Márkuci, és milyen édes!!!

Mi szerencsére nem vagyunk betegek, ma kaptuk meg a 2. ingyenes oltást.Martin 9790gramm, és 73 cm.

És pár kép: Kép Kép Kép

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: