Sziasztok,
Tegnap este a lányokkal 1,5 órát kint voltunk a hóesésbe. Nagyon klasz volt. Építettek hóembereket és egy kicsit szánkózgattak is. Sajna nem nagyon bírom jelenleg az igásló szerepet....
Reggel végre felrakattam a téli gumikat. Így kicsit nagyobb a bizonságérzetem. Féltem rendesen, hogy mi lesz, ha megcsúszok 2 gyerekkel 6 hónapos terhesen és landolunk az árokba.... De szerencsére idáig nem volt gond.
Dackorszak / hiszti kérdés: Hát. Én azt gondolom erről, hogy ezeket a hisztiket a gyerekek 3-4 éves korukig sokszor tényleg nem tudják kontrolálni. Ilyenkor hagyni kell kijönni. Mást nem nagyon lehet tenni. Az okos gyerek persze simán fegyvert csinál belőle a szülővel szemben. Én elég szigorú anyuka vagyok és nálam a lányok pontosan tudják, hogy hol a határ. Ha elkezdek számolni, hogy 1-2-3, akkor tudják, hogy nagy gáz van és ugranak... De nem biztos, hogy ez más anyáknak vagy gyerekeknek bejön. A lényeg, hogy legyen egy határvonal, amikor tudja a gyerek, hogy ez most tovább nem mehet.
Nálam ez úgy szokott kinézni, hogy hiába kérek valamit nem történik meg, akkor azt mondom, hogy oké, akkor most háromig számolok és vagy megcsinálod vagy kiabálni fogok (vagy felküldelek a szobádba stb.) Számolok háromig és addigra nekilátnak vagy ha hiszti volt, akkor azt megfogják....
Most a liberális anyukák biztos rosszul vannak, de nekem a nagyobbik lányom egy hisztizsák volt, aki 2 éves képes volt 45 percig üvölteni a padlón.... Nekem így sikerült megfogni őt. Most szófogadó és nem hisztis.
Ez nem azt jelenti, hogy soha nincs baéhé, természetesen neki is vannak rossz napjai, na de kinek nincsenek????
A mostoha fiam például fegyverként használja mind az anyja, mind az apja ellen naponta többször. Nálunk nem hisztizik. Persze bepróbálkozott, de szépen felküldtem a szobájába, hogy ott ordítson én erre nem vagyok kiváncsi.... Aztóta néha nagy ritkán azért bepróbálkozik az apjának, de elég annyit mondanom neki, hogy gondold meg, hogy mit szeretnél én 3-ig számolok. Kettőnél csönd van.
Ennek egyébként a következetesség a lényege. Tudja, hogy felküldöm (és nem csak fenyegetem) és ez az eszköz nem működik...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára katka22 2008.11.25 11:26-kor.