A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 szeptemberi babavárók

Különösen Humanka figyelmébe.. hátha le hűti az ottani forróság...

Kép Hóesés után a kilátás.. Kép Szép... Kép Ez is szép... :wink:

szeder74

Starlak!
Édes Donát ! Már játszik a játékával?? Nem üti meg magát ha össze-vissza hadonászik?? Neked akkor ajánlom a fenti képet.. itt hó esett :wink: csók! Megyek skypra, ha végeztem.. -és , ha Adél is úgy akarja!!

szeder74

Sziasztok!

Starlark,Minyu!
Nagyon jók a mikulásos képek!Édesek a gyerkőcök!

Szeder!
Nálunk is hatalmas hó van. Szépek a havas képeid. Adél meg egyszerűen gyönyörű!
Azt hiszem a hótól mi ma csak a teraszra megyünk levegőzni. Nem tudnám végigtolni a babakocsit az utcán.

A.m!
Mini Gyuszi hamar kezdi a csajozást! Olyan édesek együtt a képen.

Gwini!
Gyógyulj meg hamar!

Roni!
Sajnálom, hogy Hunor baba beteg, jobbulást neki is!

Blúmi!
A játék hasonló nálunk is, mint ahogy a lányok leírták. Játszőszőnyeg, kiságy váltogatva, ha megunja én foglalkozom vele. Rózinak is van egy kisvonatos, macis csörgője, azt ő is tudatosan püföli.

Mi tegnap kaptuk meg a 2 hós oltást. Szegény kislányom nagyon hősiesen viselkedett, volt egy kis nyafi míg beleszurták, aztán mosolygott tovább. A helye nem is látszik, és lázas se lett hála az égnek.
Azt hiszem nálunk is kialakult a napirend: éjszaka alvás kb. 10 órától hajnali 6-ig, fél 7-ig általában, aztán szopi, majd egész délelőtt alvás, 12-ig-1-ig. Megint szopi, ha jó az idő séta, és aztán fürdésig játék-szopi felvátva. Délután csak séta közben alszik. Ennek nagyon örülök, mert éjszaka kipihenem magam, és délelőtt meg tudom csinálni az itthoni dolgaimat, és egész délután az övé vagyok.

Kép
Kép
petra1980

Jó reggelt!

Nálunk továbbra sem olyan csodálatos a táj,mnit Szedernél :( viszont szakad az eső,úgyhogy nálunk meg ezért nem lesz séta :cry: :cry: :cry:
Szeder!
Gyönyörű képeket hoztál.Nagyon szép a kertetek is. :wink:
Elképzelehő,hogy ez már a hiszti első jelei,mert sajna én is hasonlókat tapasztaltam az elmúlt napokban...ha fogom akkor minden happy, ha leteszem akkor meg "eltörik"...pedig nincs felkapatva és nem is szeretném úgyhogy néha kicsit sír. Azért többnyire el tudom terelni a figyelmét játékkal...most még :P

Kép
Kép
a.m.

szeder,
tuti hiszti ami nálatok van! Sajna nálunk ez már kb a 6. betöltött hét óta tombol.
A kiscsaj olyan,mintha vízszintmérő lenne benne! :shock:
Úgy tud üvölteni, mintha komolyan gyilkolnák... és ahogy eléri a válam magasságát, tágra nyitott szemekkelnézelődik és röhög hangosan!!
De akkor is nyomja a hisztigombot, ha ugyan ez a pozició csak én le merek ülni! :shock:
Szóval most kicsit bekeményítek, mert nem járja, hogy egész nap kézben legyen. Én meg kb du 2-kor tudok letusolni... :?
Arról nem beszélve, hogy szerintem a mozgásfejlődésének sem tesz jót, ha állandóan kézben van.

Képzeljétek Flóra felfedezte a tükröt!! Beszarás!! :shock: Halálra röhögöm magam azon, amit a tükör elött tud művelni!! :lol: Hangosan röhög!! És látszik, hogy a saját arca köti le a legjobban a tükörben! ( még ha ez nem is tudatosul benne )

Amúgy a kiruccanás tökéletes volt! Flóra kap egy csillagos ötöst alkalmazkodókészségből! :lol: Naaaagyon cuki volt!
Totál kiütötte a vidéki friss levegő, úgyhogy evett -aludt-vigyorgott felváltva!
10-en voltunk + 3 pici gyerek. Szóval volt nyüzsi és ricsaj! De bárhol elaludt ha álmos volt, bárkivel elvolt, vigyorgott mindenkire válogatás nélkül.
És bárhol szopizott, ha megéhezett. Hasfájás, hiszti nuku! :D
Egyszóval TÜNDÉR VOLT!!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

Talit én is sajnálom :(:(:( Viszont mára itt is szép hó esett!

A.M.: Mini Gyuszi nagyon helyes kispasi!

Honey: nekem azt mondták a kutacsot, akkor kell nézni, amikor fekszik a gyerkőc, akkor is horpadt? Örülök, hogy jól sikerült a kiruccanás :)

Szeder: bébikomp nálunk szerintem nem lesz.

Starlark: Doncek képek is jók :)

Kép
kistiggrincs

Sziasztok!

Kéretik nekem drukkolni, ma megyek a belgyógyászhoz a laboreredményért, meg a nőgyógyászomhoz a tenyésztés eredményéért! Remélem kiderül, mi van velem, tegnap megint véreztem picit ésa baloldalam pár nap kihagyás után most megint szúr, elég erőteljesen.
Honey, nálad elmúlt a vérezgetés?

Márti
borossné becz márta

Honey: akkor Floranak egy nagy pirospont jar :lol: Lehet, hogy ez a titok, ha hisztis, nyugos, csak tarsasagba kell vinni :wink: Nedo is latja a tukrot, de meg mindig csak az en szemembe nez, csak engem lat :lol: , meg neha magat is nezi, de az egyenlore nem izgatja.

a.m.: sajnalom az esot :cry: Nalunk is van hiszti kezdemeny, sajnos epp ma volt a csucsponton, ha kezben van, kerek a vilag, mindenhol mashol uvolt. Es nem am csak egyszeruen, hanem cifrazza, nyivakol, hajlitgatja, szoval latszik, hogy nem faj semmi, nincs semmi gond, "csak" a Zannnyat akarja. MiniGyuszinak nagyon kis huncut feje van :lol:

Petra: Hanna nagyon jo kis napirendet alakitott ki, mi meg eleg messze vagyunk ettol, de azert haladunk, ha lassan is.

Szeder: a kepek gyonyoruek :!: :!: :!: Koszonom. Jo lenne egyszer hazamenni telen is, majd hatha ... A kutty is nagyon cuki, ahogy ott agaskodik. Gondolom, hogy nem konnyu egy ilyen nagy allattal, de azert megiscsak csodaszep. Es ma megint meleg nap volt, ugyhogy jokor jottek a kepek :wink: Adel nagyon aranyos a kis kerek pofijaval !

Tiggrincs: a viszonylag kis korkulonbseg nekem azt jelenti, hogy amint lehet ... :P A mi esetunkben pl. ez kevesebb lesz, mint 2 ev (no persze, ahogy sikerul :wink: ), mert en mar oreg vagyok ... Szoval hazamegyunk tavasszal, es utana belekezdunk Ketteske eloallitasaba :mrgreen: Ami azt jelenti, hogy ha rogton osszejonne, akkor 15-16 honap korkulonbseg lesz a ket Mano kozott.

Starlark: Donat nagyon kis cuki a Mikulas sapiban :)

Marti: tok jo, hogy meg terveztek tobb babat :wink: Nem is tudtam, hogy a szoptatas fokozhatja a hanyingert ... akkor en is keszulok lelkileg. Most mar 13 kilonal tartok, amit az indulosulyomhoz kepest veszitettem :lol:

Agi: igen, en is tudom, hogy fejlodesi ugras van most :wink: Mar ugy tunik, tovabbleptunk, mert tegnap megint ataludta az ejszakat, es ma is at fogja, mert nagyon faradtan tettem le. Jo, hogy David is mozog az agyban, legalabb tudom, hogy ez normalis :P

Minyu: akkor terveztek meg ti is babat? De jo hallani :lol: A karacsonyi kepek meg nagyon tutik, szerintem az embernek muszaj ilyesmiket csinalnia.

Gwini: gyogyulast neked !

Roni: jo teged is latni, Hunornak pedig szinten gyors gyogyulast kivanok!

Holka: Emmanak boldog elso nevnapot !!! Jol vagytok? Reg jartal erre :cry:

En is hoztam 2 kepet>> egy sirosat, meg egy mosolygosat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép lefele gorbulo szajjal :)

Kép mosolygos

KépKép
Kép
humanka

MEGSZÜLETETT TOPIKUNK NYITÓ ANYJÁNAK GYERMEKE:
HAVERIA MA ÉLETET ADOTT VÁRVA VÁRT KISLÁNYÁNAK IZABELLÁNAK!!!!
-másik topikból hoztam a hírt... :wink:

szeder74

szeder,
de jóóó! Mindig olyan jó az ilyet hallani! :D Gratula nekik!

Márti,
jaj te szegény! Remélem most már kiderül, hogy mi bajod van!!!

igen, szerencsére elmúlt! Egyik napról a másikra nagy hirtelen!! :shock: lehet hogy az utolsó 1 hét tényleg már mesi volt...?! Nem tudom.
Azóta nem voltam kontrolon.. de bevallom, apával már nem tudtuk türtőztetni magunkat. :oops: :D
És örök hálám a dokinéninek, aki összestoppolt! :D Olyan vagyok mint új koromban. :lol:
Pedig nagyon féltem az első alkalomtól...

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Szeder!
Olyan jó,hogy ezekkel a szép képekkel indul az oldal :D
Nagyon örülök Harivera kislányának!Gratulálok nekik :D :D
Én is olvasgattam a decemberi topikot,de akkor még nem láttam fent a jó hírt.

Hoztam pár képet,mert nem bírtam ki,hogy ne mutassam meg.
Ma először lehúzta a pelenkát a játszószőnyegről :D és ezt megörökítettem aztán még egyszer mismételet.
Most meg üvölt,szint egész nap ez ment :( ma nekünk van rossz napunk Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
a.m.

Márti!
Drukkolok,hogy meglegyen az eredmény és,hogy minden rendben legyen :wink:

Honey!
Örülök,hogy rendbe jöttél!

Humanka!
Azok a Beni szemek hmmm... nagyon édes továbbra is :D

Kép
Kép
a.m.

Minyu: Én is sajnálom a talit, de majd tavasszal bepótoljuk és akkor remélhetőleg minél többen ott leszünk.

SZeder: Aztaaa, mekkora hó van Nálatok!! Nálunk itt a belvárosban semmi... bár nem is bánom. Itt úgysem szokott szép lenni a havas """"táj""""!

Humanka: Beni nagyon édes akkor is ha sír, akkor is ha mosolyog. :wink:

A.m: Az én babám pont az ellenkezőjét csinálta ma. Jóformán fel sem kelt egész nap, hangját sem hallani. Gratula a pelus-leszedéshez!

Honey: "Olyan vagyok mint új koromban." :wink: :wink: :lol:

Márti: Drukkolok! De bizti minden O.K lesz!

Túl vagyunk a koponya+hasi uh-n. Vesetágulat eltűnt :lol: , belső szervek köszönik jól vannak, bár megjegyezte a dokinő, hogy Bius belei nagyon tele vannak gázzal :oops: :oops: :oops: , pedig semmi puffasztót nem ettem. Lehet a karamalztól? :roll:
Ja, tök jó volt, mielőtt elindultunk, felöltöztettem, erre ROTTY... Bius csak nyakáig lett kakis... úgyhogy mentünk fürdeni és újraöltözni!! :? És ami a legjobb: Bianka kiröhögött!! Esküszöm direkt csinálta! :wink: :wink: :wink:
Vendég

Bejci!

"Bianka kiröhögött!! Esküszöm direkt csinálta" ez aranyos :lol:

Kép
Kép
a.m.

sziasztok csajok!
napközben ti h. altattok?most nekem a játszószőnyegen aludt el.de félhomályt csináltam.....
mostmár tök sokat van fent....és csak olyan fél órákat szundizik el...és azt is csak tippelem h. mikor akarja..azért azt már látom ha álmos.....mert dörzsöli a szemét. :lol:
ez a has meg koponya uh?erre mindenki megy??nemtom én vigyem-e??
jó volt olvasni, h. ki mit csinál a babával, én is ugyanezeket, énekelek, mondóka meg torna van és nagyokat mosolyog...vagy csak úgy beszélek hozzá, és nagyon élvezi..

Kép
winona

szederte nem vagy semmi?h. tudsz ennyit írni, ennyi gyerkőccel.....h. van ennyi időd? :roll: van segítséged?takesz?meg ilyenek?

Kép
winona

am!
NAGYON ÜGYES GYUSZIKA!
Olyan édesen nyúl a pelusért. Nem semmi!

Wiona :
ügyesen :wink: a fiaim délelőtt suliban.. Adél délelőtt alszik -többnyire- délután meg nem nagyon vagyok itt, ha megfigyeled.. most épp kaját rendelek a pizza hut -tól.. , azért ültem ide.. és láttam, hogy kérdeztél.. JA ÉS MIND EZEK MELLETT MÉG RENDMÁNIÁS IS VAGYOK..úgyhogy képzelheted!!!
Amúgy egy idő után kénytelen mindenki szervezni a napját.. mert amúgy meg fog enni a sok tenni való .. majd észre veszed Te is... :wink:
Amúgy nézd meg Mártit.. 4 kis gyerek anyukája.. és szinte naponta itt van velünk :wink:
Próbálj Te is sűrűbben jönni.. csak úgy, ha épp van valami örömöd, akkor oszd meg velünk.. -mert észre vettem, ha kérdés van akkor jössz.. és nem nagyon tudok a pici babádról sok mindent. Szeretnék többet hallani róla :wink: - tegyél képet is sűrűbben.. :wink:

szeder74

wiona: mi az a takesz?meg ilyenek?

szeder74

szeder:igenis!értettem :D
takesz=takarítás
képzeljétek ezer hála humankanak:ez a popó ütögetés nekünk bejött, két este így tettük le, h. büfi és be az ágyba és kis popó veregetés....és annyira lenyugtatja, h. be is alszik, hihhhetetlen.komolyan....mi lehet ebben olyan nyugtató??
ti próbáltátok??
naggyon örülök neki!! :lol:
suppiiiii
így lekopogom, de az esti altatás öt perc kb...vagy még annyi sem.....

Kép
winona

Sziasztok!

Megvan minden eredményem, a vércukrom tökéletes, a vérképem jobb nem is lehetne és, ami a döbbenet, a tenyésztésem is teljesen negatív!!! Ez idáig szép és jó, de akkor most mitől csepeg-szivárog-folyik ez+az belőlem??? Kérdeztem a dokimat, ugye, mivel már lassan 10 hete szültem, ezt a gyermekágyra már nem lehet fogni,Ő azt gondolja, hogy nagyon magas a prolaktinszintem és valószínűleg ez okozza a dolgot! Viszont, ha huzamosabb ideig így marad, akkor felír vaami ph helyreállítót, hátha az segít! Hát nagyon remélem, hogy minden ok. lesz,az viszont nagyon jó, hogy nincs se baci, se gomba! Ilyert még 1 szülés után sem produkáltam!

Honey!

De jó, hogy elmúlt a vérezgetés!
Flóra baba pedig a jelek szerint imád kirándulni, ezért, ha otthon vagytok, már menne is! :lol:

Winona!

Nagyon igaz, amit Szeder írt, én csak annyit tennék még hozzá, hogy minél több gyereked és ezáltal kevesebb szabadidőd, viszont annál több tennivalód van,annál jobban be tudod osztani, meg tudod szervezni a dolgaidat! A gyerekek pedig remekül tudnak alkalmazkodni egymáshoz!
Nekem délután van 3 egészen csendes órám,a mikor csak Csabim van ébren, Ő viszont, mivel már 6 éves, egyáltalán nem igényli, hogy minden percben vele legyek, este pedig 20h-kor mindegyik manó ágyban van már, így aztán olyankor remekül lehet főzni, vasalni vagy akármit! Mondjuk én kevés alvással is beérem, de ha mondjuk 22h-kor lefekszem, garantáltan alhatok 8 órát is akár, de nem szoktam, mert azért szeretem, ha magamra és a páromra is van egy kis időm!

Márti
borossné becz márta

A.m Látom Gyuszkó már szereti átendezni a dolgokat! :)

Humanka! Ben tüneményes, különösen a durcis képen! Le a kalappal előtted, hogy ilyen terhesség után hamar vállalnád a következőt! MINDENT BELE ITTHON!! :lol: (Én még félek belevágni. Mi hármat szeretnénk, és a harmadik mindenképp 35 éves koromon túlra esik, amitől nagyon félek)

Szeder! Adél zabálnivaló azzal a kis komoly dundi pofijával! Nagyon jók a képek!

Nálunk eddig a popóveregetés a megnyugtatásra jött be!

Márti! Milyenek lettek a leletek?

Nálunka barátok - heten - bejelentkeztek hétvégére látogatóba. egész napra. 50m2-en élünk, ráadásul más előtt nem szívesen szoptatok, és egyáltalán (lehet, hogy szégyen) de nem szeretem máshoz igazítani a napjainkat (séta, etetés, ....). Nem tudom hogyan közöljem tapintatosan, hogy pár óra egy két hónapos csecsemő meglátogatására elég, sőt ennél több nem igazán illik.
blúmi

Holka!

Privi ment!

Márti
borossné becz márta

Winona: orulok, hogy bejon nektek a popoveregetes :lol: :lol: :lol:

Blumi: hat nem volt am olyan veszes a terhesseg. Persze akkor nem viseltem konnyen, meg elegem volt a sok hanyasbol, raadasul Marti mondta, hogy ha szopik Benedek es ugy leszek terhes, ez meg majd fokozza is :shock: Hat, meglatjuk ... (Meg azert jo oldala is van am, most mar eppen 13 kilot fogytam az INDULO sulyomhoz kepest, aminek nagyon orulok. Ahogy a kismama ruhaimat elpakoltam, olyan rucikat szedtem elo, amik mar regen nem jottek ram) (Es szerintem ne szegyelld, hogy mas elott nem szivesen szoptatsz, en sem!!! > szerintem ez normalis) A baratoknak meg mondd meg oszinten, amit gondolsz, ha valoban baratok, akkor meg fogjak erteni :)

Marti: nagyon orulok, hogy minden rendben van veled, ez nagyon jo hir :wink:

Bejci: az en gyerekem folyton ezt csinalja, helyesebben mostanaban raszokott arra, hogy abban a pillanatban kakil, ahogy leveszem rola a pelenkat :lol: Eddig a tegnapi nap volt a csucs, 3x csereltem ki azt a "rongyot", ami a pelenkazon van. Az egyik ilyen akcioja annyira jol sikerult, hogy a 3 szintes pelenkazonak az osszes polcat le kellett mosnom, oldalt is, a ruhaja meg felul is sz..os lett. Ja, es nekem is at kellett oltoznom, a gatyam, polom is olyan lett. Hogy ezt hogy csinalta ?! De ha ovatoskodok a pelenkaval, akkor nem csinalja, csak az alatt az 1 mp alatt, amikor eppen semmi sincs alatta :lol:

Szeder: summa summarum, ugyesek vagytok Martival egyutt, hogy ilyen "sok" gyereket igy elkoordinaltok es meg netezni is jut idotok :wink:

A.m.: MiniGyuszi nagyon ugyes mar, hogy ilyen celzatosan nyul dolgokert :!: :!: :!: Olyan jo, hogy irod ezeket, mert ilyenkor en is tudom, hogy nemsokara mar mi is itt fogunk tartani :D

Benedekem mar hivatalosan is 6 kilo felett van, es a 60 centit is sikerult atugranunk. Ma megcsinalta a nover a 8 hetes ellenorzest, pedig meg van nehany napunk hatra.

Kerdes: az en kis porontyom ejszaka mindig is jol aludt, de a nappalok neha katasztrofalisak. Tobbnyire nem, de most az utolso 3 nap egyfolytaban nagyon rossz. Eszik rendesen, azzal nincs baj, de nem akar aludni. Azt latom rajta, hogy nagyon-nagyon faradt, de amint leteszem a kisagyaba, azonnal uvolteni kezd. Ha megszoptatom, akkor eszik, bealszik, de felriad nehany percen belul es orditani kezd. Ha setalni viszem sem alszik, vagy ha igen, nagyon keveset, ami szinte nem is szamit. Kocsiban sem alszik be csak percekre. Mitol van ez??? Egyebkent a szokasos napirendjeben van 3 alvas napkozben, ebbol az egyik jo 3-4 oras, a masik 2 is 1 ora folott van. Es latszik, hogy erre szuksege is van, de vannak napok, amikor vmiert nem megy. Popsipaskolasra is megnyugszik, bealszik, de 10 perc mulva felebred, uvolt, es kezdodik elolrol az egesz. Van vkinel esetleg hasonlo? Vagy van vmi megoldasi javaslat?

Ja, es meg vmi. A koldoke meg mindig nem gyogyult be! Pedig mar 8 hetes lesz. De mutogatom allandoan a novernek, meg gyerekorvos is latta mar, mind azt mondja, hogy nincs semmi baja. De szerintem ez nemnormalis!!! Ennek 1-2 heten belul be kellene gyogyulnia, nem?! Volt(van) masnak is ilyen? Januartol vinni akarnam babauszasra, de igy azt sem lehet :cry:

KépKép
Kép
humanka

Jó reggelt!

Humanka
: Még rajta van Benin a köldökcsonk?? :shock: Biusnak is későn esett le. Egy a lényeg: minél többször töröld át alkohollal - jól alá kell nyúlni- aztán be kell hintőporozni. Én napi 6-8-szor csináltam Biusnak, még éjszaka is.
Vendég

Bejci: nem, a koldokcsonk mar regen leesett. Csak a helye nem gyogyult be, nem fordult vissza, es folyamatosan folyik belole vmi trutyi, amire mindenki azt mondja, hogy rendben van :shock:

KépKép
Kép
humanka

Humanka: Van szaga a "trutyinak" ?
Vendég

Bejci: nincs semmi, nem is piros korulotte, szoval effektive valoban nincs begyulladva, de ettol fuggetlenul en azt gondolom, hogy ez igy nemnormalis :cry:

KépKép
Kép
humanka

Jó reggelt!

Jelentkezik a sok gyerekes anya :? :? :roll:
Tiszta hülyeség, hogy ügyesek azok, akiknek 2-nél több gyereke van..és tud jönni.
Szerintem az nagyobb figyelmet igényelhet, ha valakinek van 3 év alatti és egy csecsemő gyermeke van..
Az én fiaim már kis kamaszok :wink: hozzá teszem: már a tükörtojást reggelire megtudják maguknak csinálni.. Bence fiam fincsi palacsintát tud sütni.. a meleg szendvics elkészítése sem okoz nekik gondot..
Sok mindenben segítségemre is tudnak lenni, úgyhogy ilyen szempontból nekem nem hátrány 3 gyerek :wink:

Winona:
Nincs takarítónőm.. illetve van, de úgy, hogy az ablakpucolást ő csinálja.. ezt a segítséget akkor vettem igénybe, amikor még 23 hetes terhesen bevéreztem.. azóta jön.. és nagyon sokat számít, mert nagy a ház 195m2 ! Képzelheted mennyi ablakkal. De csak ennyi segítségem van.. Naponta főztem (eddig, mert a héten már rendelem az ebédet.. kicsit fárasztott a napi főzés..) Úgyhogy van mit csinálnom elhiheted .. :wink:

Humanka!
Alkohol! És, ha tudsz venni Betadint azt hiszem így kell írni, ha nem akkor is tudod, hogy mire gondoltam.. azért, mert sokkal jobban fertőtlenít, illetve szárít, mint az alkohol. Nekem a védőnőm mondta, amikor Adélnak is elég csúnya volt anno köldöke.
Grrrrratulálok a 6 kg -hoz ! Ez igen!
Bocsi :oops: korábban elfelejtettem írni, hogy milyen cuki a sírós-nevetős kép! Annyira édesen ráncolja az arcát Beni is, amikor épp sírni készül.. :) :lol:

Rólunk:
Adél tegnap nagyon korán elaludt.. ennek aztán volt böjtje hajnalban 4 órakor úgy döntött, hogy már nem álmos.. és nézelődött.. -és kakilt... úgyhogy tisztába tettem.. ettől még jobban felébredt, úgyhogy jöttünk le a nappaliba zenét hallgatni... ringtattam.. és cicire tettem... nyüszögve fordult el a cicitől.. nem volt már éhes.. és nézelődött.. :lol: fél 6 kor aludt vissza .. még mindig szunyál a kis drágám. :D
Rólam:
fffffffffffáááj a fejem.. már vettem be Panadolt.. de még nem hat rendesen.. addig szenvedek.. Süt a nap ezer ággal gyönyörű idő van... talán melegfront lehet és azért fáj ismét a buksim..

Bébikomp:
már kaptam választ, de még meghallgatnám a többi kismamit is, hogy mi a vélemény...

szeder74

Sziasztok!
Idővel én is hadilábon állok. A múltkor már fél5-kor keltem mert 2 órát akartam tollászkodni a fürdőszobában. Olyan igazán kényeztetős pancsit csak olyankor tudok csinálni mikor nyugi van,mindenki alszik…
Anyós mostmár csak heti 1x főz. Így 7 körül kelek,hogy ebéd kész legyen mire felébrednek a lánykák. Ők általában 9-ig alszanak. Majd Emike délelőtt 10 körül visszaalszik és kb du 2-kor ébred.De én ezt az időt Henivel töltöm és nagyon élvezem. Mert olyan jó egy kicsit csak rá figyelni. Játszunk,festünk. Amikor meg el van egyedül akkor pakolászok. Kb 2-kor alszik be Heni. Szinte percre pontosan ekkor ébred Emma…így váltják egymást ébrenlétben. Aztán Emma délután már nem alszik. Csak szopi után 10 perceket a kezemben.
Szóval éjjel jön el az én időm, persze azért aludnom is kéne valamennyit…
Ha gépezek akkor pedig skype….

Emma köszöntéseket köszi szépen!

Humanka
Egyszerűen zabálnivaló a kis legörbülő szájú Beni.
Ari vagy.köszi jól vagyunk. Csajszik édesek,Heni továbbra is imádja Emmát.Mostanában azt kéri esti elalváskor tegyem mellé a picit. Ilyenkor átöleli a picitesót és mosolyogva becsukja a szemét. Imádom,hogy ennyire édes Emmával.
Köldökcsonk leesés után még kicsit váladékozhat a köldök,de ti már 7 hetesek vagytok. Alkoholozd míg váladékozik. És lássa gyerekorvos,nehogy gombás fertőzése legyen.

Szeder
Gyönyörűűű Adél.
Havas tájban is gyönyörködtem,olyan jó,hogy fel tetted a képeket.

a.m
de édes Gyuszika és ügyes nagyon!!

Bejci
Szenzációsan jó az avatar képed,édes Bius,ahogy nevet.
Sajnálom a tali elmaradását. Este benéztem a rossz idő miatt lesz vagy nem?
Jaj,nagyon szuper,hogy nincs tágulat.
Nem volna kedved neked is jönni a skype-ra?

Winona
Heninél még atom nagy problémát csináltam abból,hogy és mikor alszik.
Mostmár nem …pl Emma egész délután nem alszik,de nem is erőltetem. Így a délutánunk nézelődés jegyében tellik...

Elnézést csak az utolsó oldalra tudtam reagálni...
MÁrti
mindjárt olvasom
holka

Alkoholozod még? Mert az ártani nem árt, fertőtleníti.. jobb ötletem nincs!
Vendég

Humanka!

Nekünk is sokáig így volt! Aztán egy extra adag K-vitamin (úgy értem a havi 1db-on felüli) egyik napról a másikra oldotta meg a problémát! Másnap már nem volt semmilyen váladék! A védőnőm (mondjuk nem sokat adok a véleményére) azt mondta, nem szeretné, ha Betadine-oznám!

Márti
borossné becz márta

Márti
ment :)
holka

Huh, mindenki ugyanakkor jott :lol:

Szeder: bebikompot en sem fogok hasznalni. Sok rosszat hallottam en is rola, es total ugy vagyok vele, hogy nem siettetem a mozgas-fejlodeset. Amint kesz lesz ra, magatol fel fog ulni, es amint kialakul a gerince, fel fog allni, es jarni fog. Nem fogom "kenyszeriteni: semmire, amit magatol nem csinal. Ez persze csak az en velemenyem, nem vagyok tapasztalt, minden amit gondolok, csak masodkezbol szarmazo infok alapjan alakult ki. Bar nalam csak 1-2x fordult elo, hogy hamarabb aludt el Benedek, mint a normal alvasido, ami nalunk 9. Ha elalszik mondjuk 7-kor, akkor en mindig felebresztem ejszaka (11 korul) egy soron kivuli szopira, es akkor addig alszik igy reggel, ameddig szokott. En felek attol, hogy ha korabban fekszik, akkor eltolodik nala az ejszaka/nappal egyensuly.

Holka: orulok, hogy minden okes veletek. A ket kiscsaj nagyon aranyos lehet egyutt, ha van keped, akkor szivesen megneznek oket, hova nottek mar :wink:

Holka, Bejci: koszi a tanacsokat, akkor Betadinozni fogom tovabbra is. (Ettol fuggetlenul azert kicsit aggaszt. Jovo het kedden megyunk a sajat gyerekorvosunkhoz a 8 hetes "nagy" vizsgalatra, akkor mindenkeppen meg fogom neki mutatni)

KépKép
Kép
humanka

Szeder!
Bébikomp nálunk is kilőve, valahogy idegenkedem tőle! Meg láttam én már azzal pici babát elesni. :?

Csajok! Kenguruba mikortól lehet betenni a babát?
Vendég

Marti: itt mi nem is adunk K vitamint, tulajdonkeppen semmit (!) sem adok Bennek anyatejen kivul

KépKép
Kép
humanka

Holka. De mennék én is skypra, majd apát megkérem, hogy segítsen este.
Tyűűű, nem semmi időbeosztás kell a két leányzó mellé!! Én Biussal együtt lefekszem este 9-kor.. :oops:
Vendég

márti,
örülök, hogy "elvileg" minden rendben nálad!! UH-val megnézett a dokid? Mert a folyás egy dolog, de a szurogatás mitől lehet?

wiona,
marha irigy vagyok az 5 perces altatásért!! Nálunk minden este kész pokol kb 2 hete. Annyira, hogy néha már berakom az üvöltő gyereket az ágyba és kimegyek megrugdosni valamit, annyira sík ideg vagyok. :( Minimum 1 óra az esti altatás, de tegnap majdnem 2 volt!
Aztán reggel mintha nem is ugyan azt a gyereket találnám az ágyban!

kistigrincs,
megkérdeztem a dokit a kutacsról és igazad volt, tényleg fekve kell nézni! Úgy tök okés!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

humanka,
nálunk is hasonló probléma volt a köldökkel, csak nem tartott ilyen sokáig. Viszont olyan büdi volt, hogy ruhán keresztül is lehetett érezni!
Nálunk a rendszeres alkoholos lemosás segített!

Képzeljétek szegény Flóra akkorát hányt tegnap, hogy nekem is át kell öltöznöm. Nem bukás volt, hanem hányás. Sugárban jött belőle orrán száján. Azt hiszem talán kicsit túlette magát, mert olyan mennyiség jött belőle, amit én még sosem láttam. :shock:
Ránézésre legalább 150 mili landolt a földön, hatalmas tócsában állt. És amikor lemértem, még így is maradt bene 50 mili!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Csajok, ti kiviszitek ilyen időben sétálni a gyerkőcöket?
Ha igen,mennyi időre?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Winona!
Altatás napközben: én nem húzom el a függönyt,hogy tudja,hogy most nem éjszaka van. Ha álmos leteszem egy kicsit van,hogy a fáradtságtól sirdogál 1-2 percet akkor jön a fenék paskolás Humánka módszerrel és akkor megynyugszik és elalszik. Csak úgy direkt nem altatom ha nem álmos. A játkba egyébként mindig elfárad...

Szeder!
Bébikomp: én valószínűleg nem fogok venni,de még nem vagyok benne biztos.Nagyjából azért amiket Humánka írt+a család globálisan ellenzi,nekünk sem volt anno.
Hajnali kelés:mini Gyuszi ált. 5 és 6 között ébred reggel,de azért többnyire el van magában 7-ig. Viszont ma fél 7-kor ébredt és evés néélkül fél 9-kor ébredt fel :shock: ilyen még nem volt,de örültem neki. Előtte hajnali 4-kor evett.
A fejed meg tuti,hogy a melegfronttól fáj :!: :( remélem hamar elmúlik.

Humanka!
Én is az alkoholt mondanám ha meg esetleg mégis valami gombás trutyi arra nygaon jó ecsetelők vannak. Én is kentem vele amikor még nem esett le a csonk,mert gyanús volt a váladék és 1-2 nap alatt rendbe tette.
Azért furcsa,hogy a nővérnel és orvosnak is ez normális... :shock:
Alvás:Nekünk is rosszak voltak az elmúlt napok főleg a tegnap,de én sem tudtam mit csinálni. Nekem sem akart aludni pedig nagyon fáradt volt. Viszot eddig ma nagyon nyugis a kis Drágám.Nálunk meleg front jött és szeintem az volt a baj+nem tudtunk menni sétlni az idő miatt. Kiraktam az erkélyre,de ott is sírdogált gey idő után...
Sajna nem tudom mi lehet a kis Benivel.
Gratula a 6 kg-hoz. Mi is a körül járunk :D

Holka!
Nagyon édes Heni ahogy szereti Emmát.

Kép
Kép
a.m.

Jaj elirta:szóval felébredt fél 7-kor,játszott az ágyában majd visszaaludt evés nélkül fél 9-ig

Kép
Kép
a.m.

Honey!
Sajnálom a hányást,szörnyű lehetett.
Tegnap Gyuszika akkorát bukott,hogy az is a földön,a ruháján a ruhámon landolt angy tócsákat hagyva...,de az csak bukás volt.
Flóra biztosan csak teleette magát. Szereti a hasát :lol:
Hú rosszul hangzik az 1-2 óra altatás.
Próbáltad már a paskolást? Vagy esetleg azt ,hogy egy meleg takaróban szopizik elalvás előtt,mert szeretik a bebúgyolálást és ha ezzel együtt teszed az ágyba akkor nem érzi,hogy a matrac hideg/ebb....remélem megoldódik.
Nekünk nagon bevált a takaró,raktam is fel képet pár hete.Össze lehet zipzározni és akkor agy zsák lesz belőle a kezecskéinek meg egy patenttal lehet ujjat csinálni.
Szeder! Te vettél végülis ilyen takarót?

Kép
Kép
a.m.

Igen viszem sétálni,emrt tegnap az eső miatt nem tudtam. :roll: Kb.1-1,5 órát szoktunk sétálni,ha nem esik és nem fúj viharos szél akkor nyugodtan vidd ki te is szerintem. :wink:

Na mostmár eldugulok,mert azt hiszitek valami szófosás elősegítőt reggeliztem :lol:

Kép
Kép
a.m.

Honey!

Nem volt uh., csak az eredményért mentem be a dokihoz. De várok még pár hetet és ha nem múlik, akkor feliratom vele a ph helyreállítót. Ha az sem használ,akkor úgyis tovább keres majd Ő is! Nagy baj csak nincs, legalábbis a bacik elkerülnek egyenlőre!
-5 fokig nyugodtan ki lehet menni a babával, a hideg, tiszta idő nagyon egészséges, Kamilla 4-5 órát is alszik kint a kertben vagy a teraszon délutánonként! De ködös meg nagyon szeles időben nem teszem ki!

Szeder!

Nagyon nem jó a bébikomp! Tényleg jó, hogy a fiaidnak nem lett semmi gondjuk, de nem csak a lábra lehet hatással, mert, ha túl hamar "erőltetünk" egy olyan mozgásformát, amire önmagától még nem lenne képes a baba, akkor az a fejlődés valamennyi területén okozhat problémát! Nemrég végeztem fejlesztőpedagógus szakon, ott folyamatosan azt tanították, hogy minél több lehetőséget adjunk a gyerkőcnek a csúszásra-kúszásra-mászásra,ezek a többin túl nagyon fejlesztik az egyensúlyérzéket, ami pedig az idegrendszeri fejlődéas egyik pillére!

Holka!

Írtam megint!
:oops:

Márti
borossné becz márta

Csajok!

Kérünk drukkot megint!
Ma viszem a 2hónaposomat és a 2 évesemet is oltásra!

Márti
borossné becz márta

márti,
akkor megyünk sétálni! :D
Átérzem az oltásos aggodalmat... mi holnap megyünk, de már 1 hete ezen kattog az agyam. :?

a.m.
próbáltunk mi már mindent az esti altatáshoz. A fenékpaskolásos módszert mi már a legelejétől alkalmazzuk, de most az sem használ. Bebugyolálást utálja! Rosszul van tőle ha nem mocoroghat a keze. Azon kívül csak hason hajlandó aludni, szóval emiatt sem jó.

Tegnap 1,5 óra szenvedés után, amikor már végigzongoráztuk a teljes repertoárt, hagytuk sírni az ágyában. Végül 15 perc sirdogálás után bealudt.
Amúgy olyan furi, mert a fürdetés utolsó fázisáig tündér jó baba... aztán ott valami bekattan neki, és onnantól kezdve úgy üvölt (nem is sír ) mintha gyilkolnák. Még az esti szopi is csak nagy szenvedések árán megy, kb 5 részletben. Még szopi közben is hirtelen eltörik nála a mécses és el kezd zokogni. :shock: Nem tudom mi lehet ez!!!??? :(
Az segít egy nagyon picit, ha suttogok hozzá szopi közben és majdnem tök sötét van a szobában. De ez sem válik mindig be. :shock:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

hú, mennyit irtatok :)

Márti :)
mennek a drukkok.

Mi ma kaptuk volna a 3 hós oltást, de elfogyott az oltóanyag, és csak jövö héten hoznak :shock: :evil:

jaj, nyökög, majd folytatom...

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Azért ide írok, mert Ti nem régen szültetek. Olyat keresek aki Kistarcsán a Flór Ferencben szült. Az orvosom tegnap kijelentette, hogy ő dec. 1-től már nem ott szület.. :cry: Hát köszi... Most keresek egy másik orvost (inkább női orvost) akiről jók a tapasztalatok és van rá esély hogy ilyen későn még elvállal.

Kérlek priviben írjon aki tud segíteni!!

Köszi!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Na, elaludtak a csimoták.

winona :)
védönö vagy gyerekorvos nem mondta, hogy kell vinni UH-ra a dedet? Nálunk a védönö szokott szólni, hogy mikor milyen vizsgálatok, oltások stb esedékesek.
altatni: napközben ott ahol sikerül. Mostanában leginkább a nappaliban, ha nagyon nem megy az elalvás, akkor a babakocsiban. Nem eröltetem, de néha van, hogy látszik rajta, hogy azért nyüszög, mert álmos. Nándival is igy volt és nem volt gond, hogy ha már nagyobb volt, akkor nappali alvás is az ágyikóban legyen.

honeymoon :)
Csongor egyszer szopi végén hányt egy óriásit, sztem akkor ö is túlette magát, illetve egy nagy buborék lehet, hogy kinyomta a tejcsit. Szopcsizott, egyszer csak elengedte a cicit, megrázkódott, és ahogy felemelte, már jött is sugárban. Én is nagyon megijedtem, mert nagyon soknak tünt, ami kijött, de aztán nem volt semmi gond.

sétálni mi is megyünk, csak akkor nem, ha nagyon erös szél fúj és ha esik.

humanka :)
jaj, ez a legörbülö száj, hát megzabálni való. Olyan jót mosolyogtam rajt. Csongi is görbiti igy a száját néha :)

Kép
Kép
Kép
minyu

Megjöttünk az oltásról,Kamilla csak picit sírt, Berci nagyon! :cry: Kamilla 4840g,1 hónapja mértük,akkor alig 4kg volt,úgyhogy nagyon jól gyarapszik! És nőtt is 4cm-t. Viszont belázasodott az oltástól!
És nagyon felháborodtam! Lányok!
Aki kért, mndenkinek beadták a Prevenar-t? MERT A GY.ORVOSUNK AZT MONDTA,HOGY NEM KAPUNK,MERT NINCS!!! Azt még lenyeltem,hogy Berci még nem kapta meg eddig (bár járna neki,mert október 1-jén még nem volt 2 éves),mivel az újszülöttek előnyben részesülnek! De mi az, hogy nem kapja meg a 2 hónapos kislányom? A dokinő azt mondta,talán a köv.hónapban...Talán...
Na,ennek az ingyenes védőoltásnak is nagyobb a füstje mint a lángja! Eszerint mégsincs elég! És vajon min múlik,hogy melyik hónapban melyik településre hány db oltóanyagot küldenek? A férjem már azEÜ.Minisztériumot faggatja,ha igaz! kiváncsi vagyok,mivel dumálják ki magukat!

Márti
borossné becz márta

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: