A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Csenge,
Akkor tényleg félre értettem! Bocsi!
Hmm, hát én is kicsit bajban vagyok, hogy mit vegyek a családnak Karácsonyra. Gondolkodunk azon, hogy vegyünk-e szüleinknek digitális képkeretet amire feltöltünk képeket Virágról, de még nem tudjuk. Talán egy-két könyvet is veszünk. Mondjuk én úgy szeretek ötleteket gyűjteni, hogy elmegyek nézelődni, és általában látok valamit, ami jó lenne ennek vagy annak. Hú, most gondoltam bele, hogy egy hónap múlva Karácsony!! :D

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Alma változatlanul taknyos.Az elmúlt éjszaka vagy 3x kellett szívni az orrát. Nagyon szörcsög szegény és egyre gyakrabban köhög. Láza hála Istennek nincsen.
Lehet, hogy holnap nem adatom be neki az oltást.
Az ortopédiára feb.10-re kaptunk időpontot, Miskolcra. Mivel itt Egerben szinte minden osztályról, elmentek a szakorvosok és most jötmentek gyülekzetével oldják meg a szakrendelést.

Dia
Örülök, hogy jól érzed magadat itt.

DadomiKöszönöm a krémes tanácsot. Eddig még nem rosszabb Alma bőre, addig nem akarok újabb kencékkel kisérletezni.

_csenge: Nálunk is nagy a család, mi kitaláltuk, hogy karácsonyfa díszeket adunk ajándékba, mert nekem sem lesz időm vásárolgatni. Tavaly aszalt gyümölcsökből készítettem, avval díszítettem a fánkat, idén a gyöngy mellett döntöttem. A decemberi praktikába nagyon jó ötletek vannak és egyszerüen olcsón kivitelezhetőek.

Zsófi Mi sem biztos, hogy megyünk, főleg, ha Alma nem gyógyul ki a náthá ból.

Zsófi2 Nekem is elfelejtetteél válaszolni a privim-re.

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Sziasztok!
Végre Málnus is kidőlt, szerencsére mert egy nagyon jó barátnőm tegnap megszült, és délután megyünk látogatni, oda pedig jobb, ha kipihent a lányom :)
Köszönjük a köszöntéseket, és mindenkinek minden jót kívánunk mi is!

Julcsi: megkaptad a mailt?
Adri: nem nagyon ismerjük mi ezt a betegséget, de tényleg hol a vége? Meddig lehet/kell ezeket a műtéteket csinálni? Nagyon édes ebben a ruciban Dorca, milyen gyakran hagyjátok állni? Mert mi még nem nagyon merjük....
Winona: a miénk nem hintás pihenő, nincs füle (szerintem egyiket sem bírja el az a kis áthidaló játéktartó, de ettől még könnyű cipelni, csak két kezes, és simán lehet benne etetni is, Málnus van hogy egy órán keresztül is elnézelődik benne, nagyon szereti.
Rizsi: nagyon sajnálom az oltást, de ezt nem kell még egyszer megkapja, ugye? Kaki nálunk is csak két naponta van, de ilyenkor napi több is általában!
Csenge: mi naptárt csináltatunk Málnusról, szerintem Kedves ajándék, és a nagyszülők biztos értékelik is majd, Szekszárdon 3000 Ft az ára. De a net-en van egy csomó letölthető program is, akár maga is megtudod csinálni!
Ildi: ügyes Domi, ha megvan a sámli, akkor akár vasalni is megtaníthatnád :D Szuper ez a kép :)

HRK-nál azt hiszem nem szimla duzzogásról van szó, ha az lett volna, akkor mindenkivel megosztja, mi esett rosszul neki. De azért remélem, hogy még jár felénk majd néha! Mindenesetre tavasszal meglátogatjuk őket, az biztos :)

Na megyek én is nekivetem magam a konyha rendbe tevésének, szerencse, hogy ebéd maradt a hétvégéről.

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Hali!

Csak félkézzel, össze-vissza, ha vmit felejtek, bocsi!

Mi váratlanul megkaptuk ma a dupla szurit, egész, de. nem aludt az úr, így most eléggé gáz... :?

Sziszka, sztem egyszerűen nem jelent meg Hrk hdz-e, hiszenn vagy 8 ember nem is olvasta......szóval ezt továbbíthatnád neki, mert lehet, hogy az egész egy félreértés! nem?

Luca, taknyosan be sem adják az oltást...

Zsófi, ne aggódj, a pylorus 4-5 hetes babáknál jön ki. Mi is csodaszámba mentünk anno a 9 hetünkkel.

Rizsi, Levi detto ugyanakkor kel éjszakánként mint a csajocskád és nekünk is most borsóméretű a BCG-nk...juj, kezdek félni.

Adri, sajnálom nagyon nagyon de jó kezekben vagytok, a ruci meg csúcs!!

Yuyu, a kórházban egy babán már a 4es Libero volt 6200 kilósan, mert kifolyt a cucc a 3ból. Nekünk is 4 napja kifolyik minden a 3masból, pedig 6300 kilónál tartunk.

Niky, ha nem lett volna műtét, találkoznánk szombatonként. Kinél voltatok? Oda jártam terhestornára.
Sztem kb 3-4 hét és mi is csatlakozunk!!

Képek nagyon édesek, Boldog hófordulót!

Csenge, tényleg csak vicceltem, remélem nem haragszol.
A Karácsonyi ötlet felvetés meg szuper, megelőztél!Nekem sincs ötletem...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Hát nekünk nem folyik még ki, viszont kicsit túl szoros már a combinknál... Most beszereztem a 4-est, Pampers meg nem volt a dm-ben, azt majd máskor próbáljuk ki...Ahhoz is van kuponom, és csak év végéig érvényes, addig be kéne váltani.

Rizsi, el is felejtettem, sajnálom, hogy gond van a bcg-tekkel, remélem nem kínozzák meg nagyon szegénykét :-(

Aproo, most kapta Levi délelőtt a szurikat? A mi dokinénink senkinek nem ad duplát, még nem is tudom, mikor kapjuk a pneumót...

yuyu79

Sziszka, azt hiszem már írtam, de köszi, megkaptam mailt. Jó sok érv szól az uszi mellett, mindjárt át is küldöm a páromnak, hátha lesz ideje a melóhelyén átolvasni ;-)

yuyu79

Yuyu, nekünk most kettő volt, de még csak a 3 hós és reggel derült ki, hogy ma kell, ha a 4 hóst nem félévesen akarjuk, mert elcsúsznánk nagyon. Ugye Levi is mindjárt betölti a 4. hónapot... :cry:
Most nagyon kivan szegény. :cry: :cry: :cry:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Akkor most ugyanabbók kapott kettőt, a 3 és a 4 hóst? Vagy a 3 hóst és a pneumót? Bocs, ha értetlen vagyok ;-) És az utóbbi esetben mikor kapja a 4 hóst?

Enikőt dec 10-én viszem... szerencsére még kicsit odébb van...

yuyu79

Lehet hogy béna vagyok, de rákerestem Hrk hozzászólásaira, és nem találtam semmit műtétről... Megtalálta valaki, hogy mire nem reagáltunk?

Feliciával szegénnyel vajon mi lehet? Tud róla valaki valamit? Vagy megint lemaradtam valamiről? Remélem hatottak a kezelések és jobban van már :roll:

yuyu79

Apró, nem haragszom, nem érek én arra rá :)

Zsombi ma egész nap nyűgös, eddig kétszer fél órát aludt, most végre újra alszik, a fentmaradó időkben meg vele kell foglalkozni :? Zétit is csak most tudtam lefektetni emiatt.

Dia, digitális képkeret?? Az meg milyen?
A naptár jó ötlet, csak mikor lesz nekem időm megszerkeszteni?
Még, ötleteket, please! :D

Na megyek, mert ma nem jutok semmire, úszik a a lakás.

Jaj, még egy kérdés:Zsombinak pár napja elég folyékony a kakija. Volt valakinek ilyen? Mi lehet az oka? Hasmenésnek úgy különben nem gondolom, mert naponta csak egyszer van egy közepes adag, meg párszor csak egy-egy kicsi folt a pelusban. Lehet, hogy ezért fáj a pocakja?
Vendég

Zsófi-Az jó, ha nem adják be, de én nem vagyok biztos benne, hogy a mi dokink is ilyen véleményen lesz.

Alma mostanában du. nagyon hisztis.Nem akar enni, és semmi sem jó neki, csak, ha az apja ölében lehet, vagy ő foglalkozik játszik vele. Én ha már rá nézek, vagy szólók neki rögtön bömbikézik. Nem tudom mi lesz, ha majd egyedül leszek éppen vele itthon, mert ez még csak a hétvége óta van így.

Anna és Emma is nagyon eltüntek ! Remélem nincs velük sem baj?
:(

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Itt esik a hó :-)

CsengeAndi, nálunk is szokott folyós lenni, de nem mindig, hanem csak időnként, úgyhogy én nem aggódom... Nem jöttem rá, mitől van, de jókedvű, hízik, akkor biztos nincs gond, szerintem... Ha fáj a pocija, az persze más. Ha megemlíted a dokinak, az biztos nem árt...

yuyu79

Sziasztok!

Nem volt még időm visszaolvasni, 11 körül értünk le Pécsre, azóta mosok, pakolok, és persze RÉkázok.
Remélem mihamarabb lesz időm megnézni a hétvégi termést, de addig egy SOS kérdés: ilyen időben, ebben a 0-1 fokban mennyit levegőztetitek a gyerkőcöt. Rékát most raktam ki ,mert elképesztően hisztizett egész nap, hátha jót tesz neki. Csak nem akarom, hogy megfázzon. Jól beöltöztettem, de gondolom így se legyen kint többet 1 óránál. Vagy igen?

panna1

Sziasztok!

Felucia, aranyos vagy, hogy hiányoltál bennünket! jól vagyunk, csak rengeteg dolgom volt, szétpakoltuk a lakást, meg egyebek.
Röstelem magam, mert nem volt időm végigolvasni titeket, csak a képekbe kukkantottam be.

Nki, Barnus irtó édi az uszodában, a párom is megnézte.Mi is kedvet kaptunk!

Dorca is nagyon csinos a ruciban! Eddig Emmával fej-fej mellett haladtak haj tekintetében, de szombaton Emmát megkopasztottuk :? Rokonok totál kiakadtak, de majd visszanő. Már teljesen a szemébe lógott.

Emma múlt héten megint dupla oltást kapott. Doki néni szerint ugyanazok lehetnek a mellékhatások, és így legalább csak egyszer kínozza meg. Szerencsére most is gond nélkül viselte.

Na mennem kell főzni, hali.

Kép
Kép
Emma rövid hajjal apjával

sushy

Vannak guszta és finom csokis receptjeim egy egész csomó :P
Feltegyem a receptoldalra, hogy mindenki tudjon belőlle szemezgetni? Remélem sikerül legfeljebb tömörítve lesz.
Ez is egy jó karácsonyi ajándék lehet és a nagyobb gyerkőcök már be is tudnak segíteni a sütiket pedig mindenki szereti :lol:

Anna Te voltál a hordozós héten? Emmának levágtátok a haját?

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Sushi, nagyon édes a lánykátok! :)

Feluca, előre is köszönjük a recepteket! :lol: Ami csokis az engem nagyon érdekel. :D

k.a.t.i.c.a

Ma voltunk a dokinéninél, 7550 gr a súlyunk és 63 cm-esek vagyunk. És diétáznunk kell!! :) Sok-sok főzeléket kell enni és gyümölcsöt, egyszóval 4 hónaposan már minden ilyesfélét ehetnek a babák. :)
Két szurit kaptunk a 4 hós kötelezőt és a Prevenar-t. Jövő hónapban megkapjuk a Meningitic-et és a Prevenar 3. oltását. Hát nálunk ennyi, most megy a nagy durmolás, még enni sem akart. :)

k.a.t.i.c.a

Ja, és nálunk is esik a hó, illetve szállingózik.

k.a.t.i.c.a

k.a.t.i.c.a

Katica, Ti eddig milyen oltásokat és hogy kaptatok?

Mi kaptuk a kötelező 2. és 3. hóst és ezekkel együtt a prenevar alapot és az első ismétlőt. A 3. hóst ma, a műtét miatt, ezt Yuyu, neked írom, szóval kétszer oltottak eddig duplán.

A meningitis kötelező vagy csak ajánlott? Illetve a prenevarnak hány ismétlője van?

Csak mert, ha a prenevart Ti is (megint Katica :-) ) elkezdtétek 2 hósan és 2 ismétlője van + a meningitis, akkor jövő hónapban 3 oltást kaptok majd? :shock: Mert az kissé sok egyszerre, nem?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Anna!

Már hiányoltalak, mert Emmának boldog névnapot akartam kívánni általad! Nagyon cuki így is! Hogy viselte a hajvágást? Te vágtad?

Sziszka!

Dorca nagyon szeret ülni és állni is, talán állni még jobban. Marcivolt, hogy az ölében néhány másodpercre el is engedte, és ,egállt. Nagyon ciki, mert ezt nem szabadna, de ezzel mindíg meg lehet nyugtatni, annyira imádja.

Holnap kapjuk meg a második dupla oltásunkat, de nem félünk, az első sem viselt meg bennünket, és holap megyünk a pécsi proffunkhoz is, talán megtudjuk a következő műtét időpontját is!

Szép estét mindenkinek!!!
Ja és nagyon köszönjük az együttérző szavakat mindenkitől, igazán jól esett!!!!!

Adri

KépKép
koadri

Csenge,
Katica nagyon jó linkeket másolt be a digitális képkeretekről. :)

Aproo,
Mi idáig mindig dupla szurit kaptunk. Ugye először volt a 2 kötelező, aztán 3 hónaposan kaptuk meg a prevenar-t és egy ismétlőt, viszont a menjugate ismétlőt nem adta be a doki, azt mondta hogy egyszerre nem ad 3-at és az nem baj ha csúszik egy hónapot, tehát azt majd decemberbe kapja meg Virág plusz akkor a prevenart megint. Vagy azt is szokta csinálni, hogy egyszerre csak 2 ad be, és aztán 2 hét múlva még egyet, hogy ne keljen szegény babákat 3x szúrni....

Katica,
Azt tényleg rámondják a babákra, hogy diétázniuk kell?? Úgyis leadják ahogyan nőnek nem?? És mivel kezded a hozzátápit??

Kép
Kép
dia123

Panna! Nálunk mindkét fiú téli baba, és én miután már ki lehetett vinni őket, vittem, -5 fokig nyugodtan lehet kint, jól bugyoláld be, de azért túlzásokba ne ess! Nem néztem én az időt, mikor már nyugodtan kint lehettünk, nálunk inkább én voltam a mérce, mikor már nagyon fázott a kezem, lábam akkor irány haza a sétából. Az erkélyen én is altattam Domit nagyon sokat, akkor sem figyeltem az órát igazán, a lényeg, hogy szélvédett helyen legyen. Néha óvatosan begudtam a kezem hozzá, hogy nem kezd-e kihűlni, de mindig jó meleg volt bent nála. :D Én tettem a babakocsi mózeskosarába egy bundazsákot (nem a babára való, direkt babakocsi-bundazsák), abba tettem a gyerkőcöt, aztán betakartam vastag pléddel (duplán hajtva) és még a mózeskosár tetejét is rácipzároztam (olyan, mint a téli lábzsák). Meg jól felöltöztettem: body, vékonyabb pulcsi, vastag pulcsi, rugi vagy nadrág, arra egy orkánnaciszerűség, zokni és vastag tutyi a lábára. És volt nekünk irhakabáthoz hasonló kabátka, azt adtam még rá. :lol: Bár Domi akkor 1-2 hónapos volt még csak, amikor ilyen hideg idők voltak. Később egyre kevesebb cucc volt rajta. Azért viszonyításhoz talán segítség :wink: A hátát meg a lábacskáját kell nézni, hogy ne legyen hideg.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Apróka, mi először kaptuk (kb 2 hósan) a Di-Per-Te-ből az elsőt egymagában, aztán később a meningitecet, aztán (3 hósan) a kötelező 2. oltását és a pervenar-t , aztán most (4 hósan) a kötelező 3. oltását + pervenar-t. Legközelebb a Prevenar 3. oltását kapjuk és a Meningitec 2.-at. (Kötelező már nem lesz)
Két éves korban lesz a Prevenar-nak emlékeztetője. Remélem érthetően sikerült leírni. :)

Dia, igen ezt így kimondják, mivel ő nem anyatejes baba, neki nem szabad túl sokat híznia (sajnos a tápszertől el tud hízni), ezért kell több főzeléket ennie és kevesebb tápot. Már megkezdtük régebben a hozzátáplálást, szóval nem félek tőle, mindent elfogad és szereti is. Csak most mindennap kell adni neki töbször, majd meglátjuk mit szól hozzá. :) Ha nem lenne tényleg szükség erre, nem erőltetném, de ha túl nagy a súly, akkor az immunrendszere nem tudja majd ellátni ezt a "nagy" testet, és hamar megbetegedhet, az meg nem hiányzik. Szóval mi fogyizunk. :)

k.a.t.i.c.a

Ja, a Meningitis nem kötelező, ajánlott. Mi mellette döntöttünk, nem nagy összeg. Elég veszélyes manapság, szóval inkább 2 szuri, mint utána sok, ha elkap valamit.

Megyek fürdetni, legyetek jók. Szép álmokat mindenkinek!! :)

Sziasztok!!

k.a.t.i.c.a

Dia, sajna nekemez új!

Mi kaptuk 2 hósan a kötelezőt és a prenevart, majd most a 3 hós kötelezőt és a prenevart. Kötelező matricájának neve:infanrix.
Tehát összesen kétszer kaptunk dupla szurit.

De akkor mi az a meningitises amiről beszéltek???Ez is kötelező?
Mert itt nálunk ilyen nincs... :shock: :shock:

Emma, boldogat Neked a pici új frizkódra pusszancs!

+ egy sztori: Voltunk vendégségben, keresztanyumnál szombaton. A fia most 3 éves és nagyon édes lurkó, bár baromira vad.
Levit szó szerint ki akarta tépni a kezemből, hogy "megsimogassa".
Szóval Zsombi bölcsis nénije felhívta keresztanyumékat, hogy túl választékosan beszél a gyerek. Elmesélte, hogy megszidta Zsombit, mondta neki, hogy nagyon rosszcsont vagy, mire Zsombi közölte vele, hogy "ez relatív". :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

sziasztok!

Először is nagyon szépen köszönjük a bókokat, bezsebeltük mindet;))

Emma babának nagyon boldog névnapot kívánunk! Nagyon csini lett a "rövid" haja is;)

Alma babának jobbulást kívánunk, küldjük a gyógypuszikat!

Apróó: Karsay Ferencnél voltunk a babauszin, nagyon szimpatikus volt. Gyertek minél többen, ha van kedvetek, mert nekünk nagyon tetszett;)

A mai nap nálunk is elég nyűgösre sikeredett, minimális alvással, vagy lehet, hogy csak Csenge baba korbácsolta fel úgy a kedélyeket, hogy nem tudtunk aludni?! ;)) köszönjük Andikám a vendéglátást, remélem Csenginek sikerült elaludnia a séta alkalmával?!

Katica ó, jó nagyot nőtt Pistike is, 7550 gramm az azért nem semmi;)

Karácsonyra még nekem sincs túl sok ötletem, egyelőre a hétvégét várom nagyon, mert úgy néz ki, hogy hazamegyünk végre Szegedre, hipp-hipp hurrá:))

na megyek, abrakolok vmit, mert nemsoká jön a következő etetés, egyelőre most alszik Barnus (a kocsiban mindig sikerül elaludnia)

jók legyetek, holnap jövök ismét;)

betegeskedőknek jobbulást, nyugodalmas, pihentető jó éjszakát mindenkinek;)

sniky

Andi, lőjj be megint egy napot, aztán uccu, ok?

Niki, őt nem ismerem. :lol:

Adri, azért érhet meglepi.Levi az első oltást tök jól viselte, de a mai ismétlők....láz, üvöltés, duplára dagadt piros szurihely. Na jó, nem akarlak megijeszteni, csak készülj, mert engem váratlanul ért. Na, megyek is, kúpoznunk kell azt hiszem. :cry:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

[quote="hrk"]N írta:hrkekem szerencsére nem hullik a hajam, Zalánnal sem hullott, de amúgy a Bánfy hajszesz jó lehet rá.

Voltunk neurológusnál, és azt mondta, hogy 100%, hogy Csanád nem beteg!!!! Akkora kő esett le a szívünkről!!!! a lényeg, hogy hetente mérni kell a buksit, de minden teljesen jó!!!! Szépen elmagyarázott mindent, és jól leszólta a mávos dokinőt, amiért nem mérte meg először sem, és másodszor sem a fejét. Állítólag ez a második ilyen eset ugyanezzel a dokival, amivel 1 hón belül találkozott. Szóval, pezsgőt még nem bontunk, de azért megnyugodtunk :D

Annyira jók a szerelmes képek :lol:

Bocs, hogy ennyire magunkkal voltam eddig elfoglalva
:oops:

November 7.ei üzenete HRKk-nak....

most találtam meg... az előző napira reagáltam, de erre én sem :oops: és megértem hogy rosszul esett...

Örülök, hogy minden rendben van Csanáddal!

NEm tudok reagálni semmire. talán majd holnap hajnalban el tudom olvasni...... mert nincs rá időm, hétvégén itt voltak szüleim..ZSigmond már félig átfordult...

Szép álmokat!
Vendég

Húúú, végre letettük Málnus, hosszú volt a napunk, megyek visszaolvasni

Szilvi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sziszka78 2008.11.24 20:21-kor.

<
sziszka78
Tolna

Halihó!
Alma babának jobbulást!
Hrk-nak nem tudok üzenni én sem, sajnos nem tudom a mail címét, csak a tel. számát, esetleg egy sms-t tudnék írni. Eddig mindig itt tartottuk a kapcsolatot.

[quote="hrk"]
írta:
hrkA jó hír, hogy nem nőtt be a kutacs, kb. félcentis. De el kell menni neurológushoz, holnapra van is időpontunk. Közben telefonon is beszéltem eggyel, a barátnőm anyukájának a barátnőjével, valamennyire megnyugtatott. Csanád most rendben van, mindent úgy csinál, ahogy kell neki, remélem holnap is ez lesz a válasz. Lehet, hogy most leáll majd a csontosodás, lehet, hogy nem, de ha benő, akkor is nőhet még a varratok mentén, csak folyamatosan figyelni, mérni kell a buksit. Szívzörejt ez a dokinéni is hallott, de nagyon halk.

Julcsi, eddig nem kerestem sosem vissza, mert elhittem neki amit írt, de ha már ennyire megkérdőjelezitek, akkor rászántam az időt, és ezzel részemről a téma lezárva!

Képzeljétek, voltunk babamasszázson ma, nekem tetszett, de a legjobb mégis az volt, hogy a szoptatási tanácsadónő tartotta, és néhány kérdésemre tök jó választ adott. Pl. hogy miért kel fel Málnus ennyiszer éjszaka. Azt mondta, hogy nekik most kezd igazán érdekes lenni a világ, és napközben szopi helyett sokszor inkább nézelődnek, felfedeznek (Apró egyszer beszéltük is, hogy 5 perc a szopi nálunk) és azt mondta, mivel így éhes marad, valamikor be kell pótolni az evést, ezért ébred fel ennyiszer éjszaka.

Na, megyek visszaolvasok még egy kicsit, mert a többit elfelejtettem :)

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Boni: egyre gondoltunk!!!
Zsiginek hajrá!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

sziasztok!

először is szuri Emma babának nagyon sok boldog névnapot, tündéri az új frizkóval is! ;)

szurik, mi 2 hósan kaptuk a kötelező 1., valamint a prevenár 1-et, most 3 hósan mindegyikből a következőt, és gondolnám, hogy 4 hósan (nagyon durva, dec. 23-án!) a következőket.

nekünk az agyhártyagyulladást 1 éves kor fölött javasolta a dokinéni, illetve azt mondta, hogy még a bárányhimlőt érdemes beadatni, ami nem kötelező, szintén 1 éves kor felett!

nálunk mind a kétszer aznap elég magas láza volt Beninek, így kellett 1 db kúp, vagyis 2 hósan csak 1/2, de másnaptól kutya baja volt! ;) szóval remélem, hogy Aproo nálatok is csak ma lesz gázos szitu!

Niki, nagyon jók az uszis képek Barnusról, az a kisgatyó! és Te is nagyon jól nézel ki, egyáltalán nem látszanak azok a kilók, amikről beszélsz...

Barbi, remélem, hogy minden okés, nagyon elviharoztál a múltkor valamilyen rossz hír hallatán! :(

köszönjük a sok hozzátápis hozzászólást, majd még egyeztetek védőnénivel is, aztán meglássuk!

Ildi, szerintem nem taknyos Beni, mert mikor nagyon szörcsizett, leszívtam porszival, de semmi nem jött szinte, szóval most már max. reggel "szadizom" 1x, azt kész, így nem hinném, hogy ez lehet a mostani bukások oka!

Rizsi, remélem, hogy nem lesz semmi gond Rizsike BCG helyével, sajnálom, hogy megint duzzad neki! :( A másik, nekem nem az a gondom sajna, hogy álmában helyezkedik, hanem az, hogy nem is akar elaludni, mert folyton pörög, ahelyett, hogy behunyná kis szemét!

Adri, nagyon édes Dorca abban a fürdőruciban!!! zabálnivaló! sajnálom, hogy megint műteni kell a szemét, és szorítunk, hogy ez a mostani végre javulást hozzon nektek!

Andi, karácsonyra mi is gyerekfotós naptárat adunk, de én nem vacakolok a magam készítős fajtával, mert nagyon bonyesz a program nekem, amit neten le lehet tölteni, azonban találtam olyan helyeket már (igaz, kicsit drágábbért), ahol csak a fotókat kell feltölteni, amiket szeretnél a naptárban látni! ;) megadjam a címét esetleg??? egyéb ötletem nekem sincs sajna! tiszta ötletszegény vagyok, illetve idegem sincs a tolongáshoz! :(

kaki témában viszont azt hiszem, hogy mi nem vagyunk mérvadóak, mert nálunk ez elég kényes téma. örülök, hogy van neki naponta, ami általában zöld... bár a tápi miatt állítólag ez nem gáz, de neki max. havi 2-3 a normál színű, a többi meg zöld, szóval erre legközelebb rákérdezek. olyan folyósabb még nem igen volt.

Panna, én ebben az orkánerejű szélben nem merészkedtem ki a gyerekkel, azonban ma, a gyönyörű hóesésben igen, és sajnos nálam is az a gond, hogy hamarabb kezdek fázni én, mint ő, és nem bírom olyan sokáig, mint bírná ő, viszont ilyenkor feljövök a lakásba, és max. rányitom az ablakot, mármint a szobában kicsit hűvösebbet csinálok, és max. leveszem róla a felső vastag takarót, de ilyenkor általában már nem alszik sokáig! viszont, amit imádok, hogy neki még akkor is olyan finom meleg pl. a kis teste, vagy kobakja! :)

na, azt hiszem most lesz mit olvasni, én meg végre eldugulok, de biztosan kihagytam megint valamit! :( ne hari érte!!!

kutacsot kérdezte tőlem valaki, amire nem válaszoltam!? mintha rémlene! ...

ja, Szuszu, tök jó, hogy tudsz 4 órában dolgozni otthonról, reméljük Andirs is engedni fogja, mert azért jó lenne, ha nem kellene ezért külön éjszakáznod!

fogacskák, nálunk szerintem jön valami, bár semmi jele a szájacskában, de napok óta tömködi az öklét, illetve szívogatja az alsó ajkát befelé... ma vettem is ilyen dentox, vagy milyen zselét. mire leszokunk a nagy nyügiről, jönnek a fogacskák, aztán kezdünk mindent előről! :(

na most már tényleg rohanok, fürcsi van!

jó éjt mindenkinek!

Sziszka, milyen volt a babalátogató???

sophie27

Sziasztok!

Megint lemaradtam :)

Mazska, a Babaexpón voltak használt ruhások is? Én nagyon jól jártam a börzén, de ide nem mentem. Ezek szerint nem is érdemes? Felvenni én nem tudok sajna tv-ről, de talán a netre fel szokták tenni ezeket az adásokat, nem? Majd megnézzük :)

Sziszka, ha esetleg te tartod a kapcsolatot Ritával, kérlek mondd meg neki, hogy szégyellem magam, mert nem írtam neki, bocsánat érte! Természetesen, hihetetlenül örülök, hogy nem kell műteni a kiskrapekot!!!! Nagyon várom vissza!!
Amit írtál, arról, hogy milyen az élet... azt hiszem, mindenki azt kapja, amit érdemel, a sors, teljesen egyensúlyban tartja a dolgokat. Én a terhességem alatt sokat szenvedtem, főleg lelkileg, cserébe viszont született egy nagyszerű babám, aki tényleg angyali, soha nincs vele gondom, azt hiszem ez a jutalmam, mert volt erőm felemelt fejjel és egyenes derékkal tűrni a megpróbáltatásokat.

Dia, szuper, hogy már Virág is forog, én is nagyon várom már, hogy Lili is, de egyenlőre még lustálkodik :)

Rizsi, a szélcsövet én is ajánlom, párszor én is használtam, amikor láttam, hogy tekereg és pikk pakk megoldotta a gondot. BCG, remélem helyreáll, Lilinek sajna alig alig észrevehető, azt hiszem újra kell oltani :( Köszönöm, a repülős elérhetőséget, kíváncsi vagyok mit mond, nem bánnám, ha nem kéne olyan messzire menni.

Sophie, megedződtem már, és az hogy anyuka vagyok, nagyon megerősít, nem tudok keseregni azon, hogy milyen rossz nekem, hiszen van egy gyönyörű kislányom, aki minden rosszat megszépít. :) Remélem Beni könyörül rajtatok és hajlandó lesz elaludni forgolódás közben is.

Sniky, majd csütörtökön kikérdezlek babaúszásról, ugyan a dokinénink nem ajánlotta, de ha ennyire jó, nem hagyom ki! Annyira szeretnénk mi is menni. Nektek is nagy gratuláció az átforduláshoz!!

Koadri, nagyon sajnálom, hogy megint műteni kell, imádkozom ezért a gyönyörű kislányért!!! Te is bízz benne, hogy meggyógyul, neked erősnek kell lenned! Nagyon drukkolok! Csoda csinos a fürdőrucija :)

Csenge, majd személyesen megvitatjuk az ajándékokat, nekem van pár ötletem. Valamelyik nap a héten randizhatnánk :) A folyós kaki, normális, ha csak szopizik, szinte bármilyen lehet, híg vagy krémes, zöld vagy sárga, amíg hízik, addig normális, attól változik, hogy te mit eszel!

Minden "hónapos" babának sok boldogságot! (továbbra is) :)

Dadomi, szuper a porszívózós kép :) küldhetnéd hozzám is :)

Sushy, Emma rövidebb hajjal is gyönyörű!!! Boldog névnapot neki!!

Nálunk a hétvége dédilátogatással telt, teszek fel képet róla.
Ma nagy nap van, Lili megkóstolta élete első bébi italát, baracklevet adtam neki néhány kiskanálnyit. A sikerről a képek tanúskodnak :)

Kép dédivel
Kép finom?
Kép neemmm
Kép fúújj

KépKép
columbine

Sziasztok lányok!

Mire ideértem, mindent elfelejtettem, hogy kinek és mit szerettem volna írni. A tegnapi rossz hír nem életbevágó fontosságú, de erösen bosszantó.

Adri!

Nagyon sajnálom, hogy megint mütét kell! :(

Niky drága!

Olyan ügyes Barni! Szerintem az én kis kerek cipóm forgás tekintetében sereghajtó lesz!

Ági!

Írok, de csak holnap, ha átvészeltem a napot. Reggel korán el kell vinnem 3 gyerekemet a barátnömhöz, hogy idöben ott lehessek a szemésznél. Nagyon rendes lány, elviszi Imit oviba, Enit elkíséri a suliba, Regö meg nála lesz délelött. Próbáltam áttenni szerdára az idöpontot, de csak jövö kedden lehetne, addig meg nem várnék, mert annyira gennyes a szeme csórikámnak. Miden reggel be van ragadva.

Felrakom még a hétvégi képeket. Sütöttem a gyerekekkel egy egész délelött, de nem maradt belöle semmi, mindmegette... A másik meg a papír 3 királyunk. Én megrajzoltam, ök kivágták, aztán összeragasztottam.

Kép

Kép

Kép

Kép

Jó éjt!

Barbi
Vendég

Jó reggelt!

karácsonyi ajándék ként a nagyszülőknek

-sógyurmából kézlenyomatot Zsigivel és utána kifestettem.. Apukája is ezt fogja kapni..(2 bögre liszt, 3 bögre só egy kiskanál étolaj és 2-3 dl víz ebből annyi, hogy a tészta jól gyúrható legyen... színezni akarod, akkor lehet pár csepp temperát vízfestéket csepegtetnivagy ha nincs otthon pirospaprikával is tudod

-illetve képeket töltöttem fel és asztali naptárt készítettem..
ha nem akarsz töltögetni akkor kiválasztasz egy szép képet, és veszel egy keretet amit saját magad tudsz díszíteni üvegfestékkel, vagy akár matricával ha nem érzed elég kreatívnak magad..
ezeknek nagyszülők szintén örülnek.,..
https://asp.photoprintit.de/microsite/8423/ nagybácsinak nagynéniknek bögre készül Zsigmond képpel

-a másik meglepink az lesz, hogy a csepeli Tescóban kaptunk múltkor rénszarvasos rugit rá van irva hogy a mikulás kicsi segítője, abba fog díszelegni fiam (Újpestibe nem láttam)

- írtam régebben, hogy a receptek közé feltettem a puha mézeskalács receptet egyszerű és finom illetve a mézes puszedlit én ezt csinálom minden évben imádják! mellesleg a Tescoban most lehet kapni karácsonyi sütiformát 25 féle van benne autó repülő zsiráf, dinó....dstb stb szóval extrák...

remélem tudtam segíteni valakinek.... ezek megoldható ajándékok, és örülnek is neki....
Vendég

na visszaolvastam, de mire írnám a reagálásokat fiam sír :lol: de pótolom.. persze ha nem írnák tessék hiányolni! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Hali!

Boni, nem Te írtad, hogy náluk csináltattál asztali naptárt és nem lett túl jó?

Luca, hogy vagytok?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Hú, sokat írtok, alig bírom követni!

Zsófi, légyszi küldj linket a naptárról. Köszi!

A digitális képkeret tetszik! Köszi Katica a linkeket. Azt hiszem a férjecském ilyet kap majd. Dia, te már kinézted, hogy milyen márkát szeretnél venni?

Ági, már tegnap akartam írni neked is :oops: ma nincs programunk, esetleg az Ikeába kiugrunk, holnap a szokásos, dévény, zeneovi, csüt. remélem találkozunk :D és a péntek teljesen programmentes még.

Képek nagyon jók, rakjatok még fel. Próbálok én is, ha lesz egy kis időm.

Ma megint kivetett az ágy :( negyed hatkor szopi, hatig altatás, addigra jött ki az összes büfi, puki., akkor felkeltem, hogy akkor nyugiban gépezek, reggeli, stb. erre Zéti 10 perccel később felkelt.
Vendég

Boniko, nagyon jó ötletek! Mennem kell, öltözés és irány az ovi.
Vendég

Aproo a linket a bögréhez írtam..de jó a memoárod

a naptár is csak azért nem tetszett, mert lapozósat szerettem volna, de ez extra a pléhdobozba vannak beletéve a képek és cserélgetni kell.. most már megbékéltem vele...rájöttem hogyan van :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Nálunk is az van pont amit Rizsi írt. Éjszaka 2-3 kelés, kaki kétnaponta, pedig eddig napi kettő volt. Tegnap épp a Camponában esett meg a dolog, kb. még a és a cipője is olyan volt és olyan csendben gyártotta, hogy észre sem vettük.

Ajándék: idén mi is készítünk. Már készen vannak az olvasni szeretőknek a könyvjelzők cakkos olló és állat mintás lyukasztó segítségével. Díszeket festünk még, amihez az alapot hobbi boltban vettem. A többi ajándékra passz. Mindig megbeszéljük, hogy csak a gyerekek kapnak, de a szülőktől mindig hegynyi jön nekünk is, mi meg persze sose tudunk nekik mit kitalálni, mert úgyis megveszik ami kell. Többek között digi képkeretet is kaptunk már, de nálunk a szekrény alján pihen. Anyuéknak pár éven át két éjszakás pihenést vettünk valahova, de most papám eléggé le van robbanva, így nem mennének úgysem.

dadomi! Cintus is így szokott porszívózni.

dia! Hát igen nagyon jó volt a meleg, imádtam, csak a karácsony volt kicsit furi. Olyan szívesen visszamennék legalább látogatóba, de amíg ilyen kicsik a gyerekek biztosan nem indulunk el. Párom egyszer kint volt, akkor körbejártuk Floridát, Tampában is voltunk. Nekem meg az egy év alatt több helyre is sikerült eljutnom az USA-n belül.

Csajok! Nekem mindegy a szerda vagy a csüt amelyik mindkettőtöknek jó.

Megyek, mert ezer a dolgom. Andi

KépKép
jazmin2005

dia, nem reagáltam még neked a babaúszásra:(

íme a link: http://www.hofeherfoka.hu/

A Campona mellett van a Hajós Alfréd Tanuszoda, ott van a babaúszás minden szombaton. Előre be kell jelentkezni, 8000,- Ft / 4 alkalom, ebben benne van a fürdőbugyi is. Egy gyerkőccel max. 2 felnőtt mehet és szombatonként csak a babáknak van fent tartva a medence. Felnőtteknek úszósapit kell vinni, illetve a gyerekorvostól kell egy igazolás, hogy egészséges a baba és úszhat.

Mi a szombat 12.00 órás csoportba tartozunk, ha van kedvetek, csatlakozzatok;)

Csengém, szolidarítok veled folyamatosan, mi ma 0.30-kor, 2.30-kor, 5.50-kor, 7.40-kor keltünk enni.... olyan jó lenne, ha visszaállna a régi rend... :?

sniky

jó reggelt!

csak gyorsban, mert még elvan a kiságyban Beni, de hallom, hogy már véges a türelme! :(

Csenge, akkor a linkek a naptárhoz (nekem az első a szimpibb, de azért beteszem a másikat is!):

http://www.webalbum.hu/naptar.htm

http://www.fotopartner.hu/ajandektargy. ... ugras=true

Boni, köszi az ajándékos tippeket, nagyon jó ez a só liszt gyurma! csak azt nem vágom, hogy utána a levegőn szárad meg!? vagy sütni kell?

Andi, nekem végülis mind a két nap jó, szerda is, csütörtök is!

Barbi, nagyon szép három királyokat rajzoltál! tök ügyes vagy, de tényleg, én egyáltalán nem tudok rajzolni! :(

ja, még babás ajándék ötlet, aki nem akar só-liszt gyurmázni, bár tutter az ötlet, én vettem olyan festéket, szintén hobbi boltban, ami ujjfestérse alkalmas, szóval nincs benne semmi káros anyag, és apájának képeslapra nyomdáztam Beni talpijával! :) fura volt neki, de végül jó lett nagyon a lenyomat! és apa is nagyon örült neki! ;)

na megyek, mert már nagyon kiabálunk!? :(

majd még igyekszem jönni!

sziasztok!

sophie27

csengeandi,mikor ikeáztok ma?énisénisénis
nagyi mégse jön ma csak egy küldeményt várok...ágiék még ilyenkor kezdenek csak ébredezni, nem?
Vendég

Köszönjük mindenkinek a névnapi jókivánságokat. Bár eldöntöttük, hogy hivatalosan ápr. 19-én ünnepeljük majd, lehet, hogy módosítunk. Emma még egy jegesmedve-télapót is kapott a nagymamájától :D

Képzeljétek, voltunk Emmával az állatkertben, és végig nézelődött a hordozókendőből. Az egyik házban az amerikai mókus ráugrott a vállamra, és majdnem bebújt Emma mellé, úgy kellett visszafogni. Mucika akkora szemekkel nézte :shock:

Feluca - Nem voltam a hordozós héten, bár nagyon szerettem volna elmenni, csak nekünk messze volt. Egyébként most fogok megint a kendővel próbálkozni, mert a kenguru eléggé kikezdte a hátam :(

Koadri - Én vágtam le Emma haját, csak végigtoltam rajta a hajvágógépet a legnagyobb fokozaton. Élvezte, mint minden hajjal kapcsolatos dolgot (mosás, szárítás, fésülés...)

Ági - Nagyon tetszik a baracklé-kóstolás! Lili nagyon nagyon hasonlit rád! És milyen nagy lett!

Boni - nagyon jók a karácsonyi ötletek, naptárat és képkeretet mi is gyártunk, de ez a kézlenyomat új! Ki fogom próbálni.

Niki - nem tudsz babaúszást valahol a VI kerület környékén? Nekünk a Campona elég messze van.

Na megyek szopiztatni, mert megyünk baba-mama tornára a MÁV-ba, remélem jó lesz, a gyógytornász lány nagyon kedves, és ingyen van!

sushy

na itt vagyok!

só liszt gyurmát sütni klel, de én nyitott ajtónál csináltam, 180 c on... szárítottam-.. utána radiátoron pihentek

aztán kifestettem....

pár kérdéshez írok, a többi már válaszra talált, vagy nem tudok hozzászólni

Sziszka nálunk is Zsigi néha sűrűbben kér enni..de ő csak anyatejet eszik, és ha szomjas akkor is cici...

Feluca lenmagot, szezámmagot, mustármagot tettem natúr joghurtba szorulás ellen, meg sok rostlevet iszok azóta is.. a vilmoskörte ami igazán bevált.( jelzem ettől ZSigmondnak is megindult a széklete)

:wink:

Mecsi.. apukád lehet hogy később jóbarátja lesz majd Áronnak.. adj egy kis időt neki, mig tud valamit kezdeni a helyzettel

Columbine remélem sikerül megtalálnotok a helyes utat mindhármotoknak!

Szuszu Brendonban már nincs ilyen autósülés :cry: bmint a színben

MAzska ilyenkor ha repültök le és felszálláskor itatni kell ugye?

Adri tiszta szívből kívánom, hogy Dorci szemét megmentsék!

oltás: nekünk a 2.havival után 2 héttel adták a Rota és a Menignococcus ellenit
3.havival pneumot és most a 3.havival a pneumo ismétlőt és rotát

kicsit durvának találom, hogy hármat kap egyszerre...

:roll: de szerencsére utána sokáig csend....
Vendég

sushy én lehet csak a frufruját vágtam volna le :oops:
Vendég

Sziasztok lányok

Még nem olvastam vissza, csak átfutottam, így lehet nem reagálok mindenre, igyekszem.....

Mi is megyünk usziznu a dokinéni örült is neki, mi is Nikiékkel tartozunk egy csopiba, csak most nem mentünk a kórházas sztori miatt, had erősödjön a csaj, de neki meg sem kottyant hála az égnek.

Rita: én sem láttam ezt a hozzászólást, bocsi, hajrá a babunak

Zorka is elromlott ma éjjel 3* keltünk, pedig egy ideje már csak 1*.

A szopit most folytatja, ez is parám volt, mert megvolt és nem kellettem neki :( Iszonyú küzdések árán ettünk 4 napig, de elmúlt a mensi és Zorka újra eszik. 2 hét alatt fél kg híztunk tehát nem kottyant meg a sztrájk nekünk sem.

Szurik: mi 8-án megyünk és kapjuk ismét a 3-as adagot, Diperte, pnemo, rota, bár a védőnéni azt mondta pneumo elfogyott, reméli addigra lesz. 3 szuri után Zorkának 37,2 volt össz vissz a láza, vagyis 2 szuri 1 kanalas.

Jaj ajándék ötlet: tök jó a képkeret mi is meg fogjuj játszani, apa szülinapos csütörtökön, neki bögrit csináltattam, meg kulcstartóba gravíroztattam, de ez sajna nem lett jó, mert olyan, mintha csak egy babakép lenne, nem lehet kivenni, hogy az a babó Zorka. Sajnálom nagyon. Naptárt én is fogok csinálni, bár még nem tudom hogyan, de a gyurma is tök jó ötlet.

Emmának sok sok boldogat és Katicáknak is :)

Majd még olvasok vissza, és reagálok, mert mazsola alszik :D

Puszi mindenkinek

Ritus

Kép
rituspoc

Ja a legfontosabb, ma hajnali 5 órakor megszületett a z unokatesóm kislánya Horváth Rézi Hipp hipp hurrá

Elég húzós szülés volt, a végén vákummal szedték ki, mert a lepény levált és annyira vérzett, hogy nem tudtak már császározni sem, ezért vákumoztak, de mind a ketten jól vannak, bár szegény uncsitesóm nagyon sok vért vesztett, de már kezd erőre kapni

Sok puszi nekik :)

Kép
rituspoc

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: