A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Ja, Szilvi :P azt nem írtam, hogy mindig 8 nap különbség volt a 2 gyerek között méretekben az UH-k során...

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Binyek! Ezzel még lógtam:

Nick: Kamilla
Gyerekek: Márkó és Norcika
Szül: 2008.04.24.
Evés: R: a.tej 8-kor, T:gyümi 10-kor, E:a.tej+főzi 2-kor, U: a.tej 5-kor, V:jóéjt papi 7-kor +fürcsi után 9 körül a.tej. (Éjjel még 1-2x szopiznak)
Ébredés/alvás: 7-8 között, 21 körül (éjjel óránként felkelnek, mert mindig van valami nyűgjük…:()
Nappali alvás: 11-13-ig, 15-17-ig
Fordulás: Norcika 4hó, Márkó 6hó
Felülés-állás: Norcika 6hó, Márkó még nem
Mászás: Norcika 5hó, Márkó csak kúszik 6hótól
Járás: -
Súly Norcika 7180g, Márkó 8800g
Éjszakai átalvás: Márkó egyszer véletlenül átaludta 6,5hósan. :)

És még egy bónusz info: Márkónak a felső foga jött ki először...... :shock:

Márkócska:
Kép

Norcika és a répa....:
Kép

Kép

Kép
kamilla306

Banika!
Nagyon aranyosak a kismajmok!Szerintem nagyon hasonlítanak... :wink:
Tényleg Te is szenvedsz a körmeiddel? Nekem se volt soha még ilyen. :roll: Akkor lehet,hogy tényleg a pedikűrösömek van igaza,hogy összefügg a terhességgel?!Szerinte a nagy súly meg a feldagad, vizes láb az volt a kiváltó ok:eldeformálódtak kicsit az ujjvégek,igy nem tud a köröm ugyanúgy nőni rajta,mint régen.Hát nem tudom,de nagyon utálom!!!Nem elég,hogy kövár vagyok,ronda hassal és hatalmas,fájó mellekkel,hulló hajjal,de még felöltözni se tudok normálisan,csak toprongyosan,mivel csak sportcipőben tudok menni... :evil: :evil: :evil:

De jó,hogy ülnek a törpjeid!a Akkor már sokkal jobban el fognak játszani. :)

binyek

Kamilla :P
Márk-ot ti is "csak" Márkónak becézitek? Valahogy nekem sem jut eszembe több becenév, pedig Milánnak annyi van :shock: Mondjuk ennek örömére Márkó tudja a nevét, hallgat rá, Milcsi meg nem :lol:

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

én szoktam még Márkócskának hívni. Sógorék meg Márkinak hívják. Apa pedig "Főni"-nek. :)

Kép

Kép
kamilla306

Binyek: ez a gyulladas nem piskota, nem igaz hogy nem tudnak vele mit kezdeni! Nekem nem volt ilyen. Kitartas, nemsokara jobb lesz!!! :wink:
Bolcsessegfog mutet nagyon gaz vagy utana? Ne is mond nagyon be vagyok tojva de muszaly! :?
Mi szerdan megyunk fenykepezkedni a keresztelos ruhaban de nekem meg mindig nincs. :evil: Gyerekek csodaszepek lesznek es Apat sikerult rabeszelnem egy rozsaszin ingre :lol: akar hiszitek akar nem nagyon jol all Neki! :D

Banika: nagyon jo az az ulos kep!!! :D Olyan edesek es nagyon ugyesek!!!

Kamilla: tunderiek es Dorcika mennyire koran kezdett mindent, 10 honaposan vagy meg elobb menni fog!!!

Jucicuki: nagyon jok a videok, milyen ugyesen mennek mar!!! :D Annam a sipot tudja ugyesen megfujni. :lol: Tancis nagyon cuki! :D

Mindharom gyerekem beteg, szuper! :evil:

KépKép
KépKép
tontica

Csilla, Valószínűleg annak könyveltél el! :lol: :lol: :lol: A kedvedért képek:
Kép Kép
Kép Kép

Juci, Hát a te gerinced sem semmi! :shock: Jók a videók, na én 5-ször meg fogom gondolni vegyünk-e valami hangszert! :lol:

Dragonfly, Persze, hogy emlékszünk, gratulálok nektek! Nagyon cukik a babák, milyen kis picik! :wink:

Demoniq, Rajtunk vékony pamut vagy plüss hálózsák van, plusz vékony paplan, ami vagy rajtuk marad vagy nem. :wink: Alatta meg sima pamut rugi. Nagyon szépek vagytok, te pedig dögösen nézel ám ki! :wink:

Tonti, Nem tudom emlékszel-e, nekem nemrég vették ki a bölcsességfogam. :oops: Nem akarlak ijesztgetni, én nagyon megszenvedtem vele. Nem maga a műtét fáj, azt nem fogod érezni, hanem utána. Nekem nem aznap volt nagyon sz.ar, hanem másnaptól.
Jobbulást!

Szilvi, Én még ilyenről nem hallottam. :oops: Mármint hogy a 18. hét előtti méret különbség betegségre utalna. Mondhattak volna azért a dokik konkrétabbat is. Nálunk is volt mindig különbség, aztán aki a kisebb volt eleinte (Zsani) lehagyta a tesót, és végül fél kilóval többel született. Drukkolunk hogy ne legyen semmi gond az ismerősödnél!

Anny, De szép a vonalzód! :wink:

Binyek, Örülök, hogy jól sikerült a keresztelő, képeket!
Nem fogod elhinni, nekem is 2 körmöm ilyen! :shock: :roll: Már én is nagyon ki vagyok akadva miatta, mert akármelyik cipőmet veszem fel, mindbe fáj a lábam. Én is ugyanígy érzem magam mint te, utálom ahogy kinézek! Pfúj! :oops:

Banika, Grat a felüléshez, mennyire cukik!

Kamilla, Édesek! Hol vettétek ezt a habtapit? Mindenütt csak olyat látok, aminek kijön a közepe.

Kép
rebe
Dunaharaszti

Helló, lányok,

gyorsan írok, míg alszanak, csak nem tudom, mire kell/lehet reagálni. A vízről jut eszembe, Budapesten jó a vízminőség (mondhatnám kiváló), iható (biztos forrásból tudom, mert többek között ezzel foglalkoztam). Vidéken nem tudom. Én mindig is forralt csapvizet adtam, adok a gyerekeknek, és én is csapvizet iszom. Volt, h ásványvizeztem nyáron, de gyűlölöm, h annyi pillepalackkal szennyezzük a környezetet. Vannak ugyan gyanúk, h bizonyos anyagoktól nem lehet megszabadítani (pl. hormonok, amik a pl. fogigátló tabl.-val kerülnek a Dunába), de erre nincs se kutatás, se bizonyíték.

Banika,
de jók a szoba színei, fal, kiságy, meleg barna.

Adataok a gyerkőkről a táblába:

Aliz és Barnabás
2007. dec. 15.
Reggeli: 8 óra, anyatej+tápszer
ebéd: fél12, főzelék husival
uzsonna: 5 óra, gyümölcs vagy főzelék vagy kenyérke, joghurttal, túróval vagy morzsolt keksszel.
vacsi: 20 óra, anyatej+tápszer
nappali alvás (kb.): 1. verzió: fél11-fél12, 15-17, 2. verzió? 12-15, fél19-fél20
esti alvás: Aliz 20-fél7, Barni 22-7
éjszaka átalvása: nem emlékszem
éjjeli kelés: csak Barninál 2-3X
hason fejemelés: A 4hó, B 5hó
hátról hasra: A 6hó, B 7hó
hasról hátra: A 7hó, B 8hó
kúszás: A 8hó, B 10hó
felülés: A 10hó, B 11hó
mászás, feltérdelés: A 10hó, B -
felállás: A -, B -
hány kg: nem tudom, de kb. 10
[/b]

KépKép
lili73

Rebe!
Édesek a babák!

Tontica!
Dobnál rózsaszín inges fotót a párodról? Eddig életemben egy pasit láttam, akinek jól állt ez a csajos szín. Kíváncsi vagyok. :oops:

Jó hír: szunyáltam az éjjel!!! :lol:
vovanda

Binyek
Én biztos vagyok benne,hogy a terhességgel és a súlynövekedéssel függ össze,mert nekem ilyen életemben nem volt és igazából akkor kezdett fájni amikor megszülettek :shock:

RebeLátom nálatok is sláger a tiny love-os könyv :lol: nálunk közelharc megy érte.Megfenyítelek,mert ritkán írsz.De akkor legalább hozol képet a gyönyörűségekről :lol:

Lili
A fal piros :lol: az a szoba lett volna a hálószobánk :wink: amíg ki nem derült,hogy ketten jönnek.ÉN speci eleinte aludtam terhesen,aztán hánytam végül bálna voltam :lol: .Szóval festést nem vállaltam be,a kiegészítők meg amúgy is sárga-zöld-piros-kék színűek,így hagytuk a szoba színét is.2 narancs,2 piros faluk van.Csoda ha pörögnek? :lol:

Fanni
Nem sokáig ültek.Szinte amíg rájöttek,hogy mi is van.Nme mondom,hogy nyugodt vagyok tőle,mert csak úgy kopog a fejük gondolom.Ma szinte az egész napot négykézláb fenék az égben pózban nyomták.

Kamilla
Répás kép nagyon jó :lol: Bercusnak a felső ínye be van durranva mint állat,de azt se tudom ott hol jön ki a fog :lol:
Vendég

Képeket megnéztem,GYÖNYÖRŰ MINDENKI BAOCÁJA!!!!!4

csajok,bocsi nem irok egy kérdésem lenne,mert teljesen be vagyok fosva.Milán ma 5-ször kakilt és fura a szaga (olyan mint amikor Máté szalmonéellás volt pár évvel ezelőtt)és nyálkás darabos,szine sárga.csak anyatejezik .Nem tudom mi lehet,dokit holnap hivok ,de addig megőrülök.VALAKINÉL VOLT ILYEN?????LÉGYSZI IRJATOK!
s.csilla

Csilla!
A színével semmi gond, az anyatejes kaki általában sárga. Viszont a nyálkás nem jó. Esetleg nem taknyos mellé? A nyálkát okozhatja a garaton keresztül gyomorba csorgó váladék is. De mindenképp nézesd meg, szerintem egy tenyésztés nem árthat.
vovanda

Vovanda!nem taknyos és nem lázas,de most már 6-szor volt kaki és átment saláta zöldbe.holnap mindenképpen kihivom a dokit.
s.csilla

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a választ. Én is felháborítónak tartom, hogy semmi konkrétat nem mondanak, hogy mire utalhat, milyen betegség lehet, csak ijesztgetik. Kérdeztem is, hogy kinek a felelőssége lesz, ha mégis megszüli és beteg lesz?? A 21. században itt tartunk? Nekem is vannak ismerőseim között, ahol a végén különbség volt az ikrek súlya között. De neki Győrben azt mondták, hogy ilyen kis korban (13.hét) még ilyen nem lehet, az tuti betegségre utal. De hogy mire??? Szegény sok évi küzdelem után jött nekik össze a terhesség lombikkal. Most mit csináljnak? Felháborító... Állítólag, ha bebizonyosodik, hogy beteg a kisebb, bár a vizsgálatok szerint nem, akkor kálium injekcióval "elaltatják". Ez is elég durva.

Remélem én is, hogy minden rendben lesz náluk, bár nem tudom, hogy hova menjenek már. Senki nem mond biztosat. :twisted:

Kép
Kép
Kép
emesedora

Csilla!
Mindenképp szólj a dokinak, szerintem valami bakteriális fertőzés lesz. Ne izgulj, tenyésztés után megmondják mi ez. Antibiotikumkúra lesz belőle, de egy hét alatt rendeződik.

Szilvi!
Az amniocentézis a genetikai rendellenességek szűrésére jó. Szerintem próbáljanak meg elmenni 4D ultrahangra, lehetőleg olyan helyre, ahol jó UH-s doki van. Kérdezzen körbe, hátha tud valaki ilyet ajánlani a környezetében. Sok múlik azon, hogy mennyire profi az UH-s, aki nézi. Az én dokimnál pl. nem nagyon van olyan, hogy nem tudja megmondani a baba nemét. És még ragozhatnám. Majd jelentkezz, hogy mire jutottak.
vovanda

Sziasztok,

Fanni, esetleg lehet Markusz-nak is becezni...Mark-ot :wink:

Banika, nagyon jok a kepek! Milyen szepen ulnek!!! Es tenyleg kis majmok!!! El sem hiszem, hogy mar 6 honaposak, emlekszem, amikor szulettek es olvastalak.... ti is egypetejuek vagytok igaz?

Binyek, megneztem a Picasa-n a kepeidet, naggggggyon edik!!!! Jo latni a fejlodest, hogy mi is mekkorak leszunk nemsokara... :wink: :shock:
Ez a labgyuladas nagyon gazul hangzik..... foleg, hogy semmit nem tudnak tenni ellene/vele!

Tonti, szegeny gyerkocok, szegeny mami.... mi bajuk van?

Rebe, koszi :oops: :D a te lanyaid milyen szepek! es milyen jol birjak becsatolva az autosulesbe!!!

Kamilla nagyon tetszik az etetoszeked huzata... honnan van? Lattam olyat meg valakinek a kepei kozott, asszem lepedoben is???? A babak meg edi-bedik :)

Csilla nekunk is mindig (nagyjabol) sarga a kaki, ha salatat eszem, akkor szkott zoldes lenni... nyalkasat nem tudom... szerintem is orvost hivass, esetleg van vmi segelyvonal vagy vedono akit tudsz hivni tanacsert? Mi amugy sokat kakilunk naponta, a 6 nem tunik soknak, vagy 3 honaposan mar igen?

Nalunk meg mindig foleg eves-alvas a program, idonkent nezelodes/jatek a jatszoszonyegen, torna... hetkozben jarunk babaklubbokba, ha eljutunk, a torna nagyon jo, persze nem tudunk meg mindent csinalni, de nagyon elvezik, mg a tobbi gyereket is :)
Ejszakai alvas nem nagyon van, 3 orankent kelnek kb, inkabb koraeste alszanak tobbet, van, hogy 5 orat!!! :shock: Csak akkor meg en nem.... de mostmar eskuszom 6kor fogok agyba menni :lol:

dragonfly

Kép Lukaval Kép Cassian-nel

dragonfly

most oromkodok, mert sikerult feltoltenem a kepeket!!! (magat vallonveregeto szmajli...)

dragonfly

Judit, milyen táblátok van? Én is tervezek egyet beszerezni, csak nem tudom, milyet érdemes....
Köszi!

Kép
an°°di

Rebe!
Habtapi a budaörsi régióból van. A Brendon mellett van.

Dragonfly!
Az etetőszék Peg Perego, Budaörsi Brendon.

Bocsi, most csak ennyi!

Éééééééééééés!
Jövő júniusra várható egy uncsitesó!!!!!!!!
Mázliuk van, mert mindegy, hogy fiú lesz vagy lány, ruhát nem nagyon kell majd neki venni. :)

Kép

Kép
kamilla306

Banika, Binyek!

Lábköröm tekintetében sajnos profi vagyok :?

Nekem is a terhesség után jött elő (Ágival..) aztán nem múlt el, jártam először pedikűrésnél, hátha, csak rosszabb lett.

Utána indult el a litániám
Magánsebészet, mert már nagyon durván gennyes volt és gyulladt , ja és közben 27 hetes ikerterhes voltam :oops:
Helyi érzéstelenítés és kivágták, na gondoltam szupi, végre vége, de szülés után újra benőtt, vissza, ismét kivágták, na ekkor már a műtét után sem lett jobb :?
Másik sebészet, szitén magán, itt azt mondták, hogy uh-val elégetik a sarokban lévő körömöt, hogy ne is nőjön vissza. Majd 1 órát műtötte a doki, reménykedtem, aztán én voltam az az 1 %, akinél mégis visszanő, na ekkor már bőgni tudtam volna, egy vagyont ráköltöttem és semmi.
Ekkor elmentem egy harmadik helyre, itt már le akarták szedni a körmömet, na ekkor besokaltam, mert nem láttam rá a garanciát, hogy az új köröm nem fog benőni...
Közben voltam egy 4. dokinál is, aki azt javasolta, hogy neomagnolos vízzel öblögessem, úgy hogy szívjam fel egy fecskendővel. (tű nem volt a végén)
Bújtam a netet és találtam egy gyógypedikűrős nőt, aki ilyen gázos esetekkel foglalkozik és csodát tett, azóta 5 hetente járok hozzá, ha kezdene benőni szépen kiszedi és tudok magassarkút hordani, amit előtte 2 évig nem tudtam :lol:

Amivel tudtok otthon próbálkozni:
Gennyes gyulladásra:
hideg paradicsomot ráhúzni, és min. 2-3 órán át legyen rajta, tuti kijön belőle minden genny.
A másik kammilás vízben kiáztatni, utána betadine-t cseppenteni rá.
Fontos, hogy nem szabad sokáig gennyesen hagyni, mert vadhús keletkezhet.
Tetran-t lehet rá kenni, de ha semmi sem segít akkor ki kell szedni a benőtt részt.

Üdv: Dóri
Vendég

sziasztok a képektől el vagyok ájulva :D mindenki olyan szépséges,a varga fiúk vagányak :D sajnos visszaolvasni nem tudok
amika beteg holnap du-tán van doki köhög tiszta takony szörcsög mint állat de a porszívó nem hoz ki taknyot :cry: :shock:
binyek beáltak a csajok
2008.07.06
kaja-regg 8-9 között 200ml tápi
12-13 között 1,5-2dl főzi 40ml tea
16-16:30 200ml tápi
21 200ml sinlak üvegből ez 5 e.kanál sinlakból készül
hajnal 5óra 200ml tápi
hasról hátra 4hónap

lanyané

Kép

lanyané

Lanyané
Egy kicsi anya és egy kicsi apa :lol: Hogy tudnak ennyire különbözőek lenni?Hajszerkó nagyon kemény :lol:
Nem tudsz befújni neki sterimarral?Gyerekkínzás,de utána kijön a trutyi.
jobbulást

Tonti
Jobbulást neketek is

Dóri
Az enyém ennyire nem vészes,de szörnyen idegesítő

Dragonfly
Nem,kétpetéjűek :lol: :lol: :lol: Mindenki egyformának nézi őket :lol: :lol:

Tünci
Mindig elfelejtem megkérdezni,hogy milyen az anyaszálló Pécsen?Te ott voltál amíg a lányok lent voltak?
nekem Pécsen lekik a nagynéném,de a város másik felében és ha úgyis egész nap a marcinál leszek,akkor este 9 után már nem sok kedven tekeregni.Ez viszont ott van a klinika közelében.
Vendég

Csilla
Nálunk teljesen normális a napi 5 kaki :lol: :lol: Bár a bercus ma egyet produkált.Remélem semmi komoly nem lesz belőle.
Jobbulást nektek is.
Vendég

Lanyané!
Édesek a csajok. Takonyra Sterimarral vagy orrcseppel próbálkozz, akkor könnyebben kijön. Jobbulást!
vovanda

Lanyané!

Nagyon édesek, és tényleg totál mások :wink:

Banika!

Nemsokára itt a nagy nap! Mi majd aggódunk helyettetek, Ti csak koncentráljatok a mielőbbi felépülésre!

Puszi!

Judit

jucicuki

Jó reggelt!!
Nagyon gyönyörűek a babák!
Most nincs időm,mert hamarosan indulunk Pestre,ma visszük Nórit!
Banika!
Szerintem az anyaszálló teljesen rendben van.Szinte soha nincs benn senki,mindenki este későn érkezik.Van TV szoba,konyha,igaz az alagsorban ami elég pince szerű,de tiszta nincs vele gond.Nekem szerencsém volt,mert egy ágyas szobában voltam.Pár sarokra van a kórháztól!Viszont voltak olyan anyukák akik a kórházban laktak!!Azt nem tudom hogy milyen osztályokon van rá lehetőség.Kaját is adnak a kórházban!Nagyon-nagyon szorítunk!!!!!!!Gyönyörűek!!!!!!!
SZORÍCCCCCCSATOK!!!!!

bognartundi0727

Szia Tünci!

Szorítunk ezerrel!Hogy is voltak Rebe vudui? :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:

A nagyobb gyerekeknél van rá lehetőség állítólag,hogy bent lehet maradni,bár ágyat csak akkor tudnak adni ha nincs teltház.Az ilyen piciknek kialakított kórteremben 5 rácsos ágy van,semmi más.Ha megengedik,hogy maradjak,akkor én is maradok,de igazából ha alszik nem tudok semmit csinálni vele éjjel.Lehet,hogy ez kőszívűségnek hangzik.Elméletileg este 9-ig van látogatási idő,amíg nem dobnak ki én is vele maradok.(tegnap is 10 után tudtam lenyomni aludni :lol: )Igazából ez az anyaszálló tényleg csak alvásra kell.Köszi az infót.
Vendég

Tünci
Nagyon szorítunk,majd gyere a hírekkel!
És köszi,hogy hiányoltál :wink:

Lanyané
Gyönyörűek a lányaid!

Banika
Szia
:lol:
Vendég

Tünci!

Szorítunk mi is!

J.

jucicuki

Sziasztok!

Rebe: Köszi a dícséretet a vonalzóm nevében :D Olyan édesek így bebugyolálva!

Kamilla: Nálunk most született unokatesó. Na ők se vettek egy darab ruhát se :lol: De mondtam, hogy ebből a korból ne sokra számítsanak, mert minden kakifoltos :?

Mariann: Sajnálom Amikát! Remélem hamar meggyógyul, és nem kapja el Jázmin és Ti! Azért szerintem hasonlítanak a csajszik :) Végtére is testvérek, vagy mi? :wink: :wink:

Dragonfly: Nagyon szépek vagytok!

Lábkörömhöz nem tudok hozzászólni...szerencsére...

Víz: Én csapvizet forralok. Nem volt eddig gond.
Vendég

Rebe
Hihetetlen nagyok már a csajaid :shock:

Ha megengeditek :oops:

Együtt a két boszi
Kép

Egy kis sütőtökös-almás-nyálas mosoly Kép

Noa mosoly Kép

Anny
Nekem is nagyon tetszik a vonalzód :wink:
Vendég

Húú csajok, egy kis segítség kéne.

felettem a netre a babakocsit, a nagyot, és elvitték... :shock: :!:
nem gondoltam volna h. ilyen hamar, de ha elment akkor jó. elég jó áron is.
szóval vennem kell másikat! én kisebbet akarok, szerintetek egy esrenyőre csukhatóban ki lehet teleni? olyan sokat nem megyünk sétálni, ilyen zimában, csak épp a szükséges helyre...
valakinek tapasztalat?
olyat vennék amilyen Tontinak van...
tud valaki esrenyőre csukható eladót?

zsuzska80
Szombathely

Banika, Nem is írok ritkán! :lol: Jövök, ha a törpék engednek. Igen a Tiny Love-os könyv nagyon népszerű, hosszasan tanulmányozza mind a kettő és persze tépik egymás kezéből. :lol:

Csilla, Remélem minden oké lesz! Jelentkezz mit mondott a doki!

Kamilla, Köszi, meg is fogom ott nézni! :wink:

Lanyané, De cukik! Hogy kikerekedett a kis pofijuk! Szétpuszilgatnám őket! :D Fülbevalót hogy bírják?

Tünci, Szorítunk! Egy kis vudu :lol: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:

Sotske, Jaj de jó, hogy tettél képeket. Már hiányoltam! A tieid is nagyon nőnek, én az arcukon látom a változást! Szép csajszik!

Kép
rebe
Dunaharaszti

Zsuzska
Ezt már rég kinéztem,szerintem rohangáláshoz tökéletes,bár nem tudom,mennyire strapabíró:
http://babyoutlet.hu/viewer.aspx?produc ... 4&mainid=8

Rebe
Köszi,a csajszik nevében is :wink:
Vendég

Zsuzska!
Csatlakozom Sotskéhez! Mi is ilyet vettünk. Elég vastag a párnája, overall + takaró és szerintem nem fognak fázni. Kinyitni-összecsunki is aránylag egyszerű, és szerintem mindenhova be lehet menni vele, nem nagy. Szóval szerintem egész jó. Én abban bízom, hogy ezen kívül nem kell másik járgányt vennünk. Esetleg ha akarsz, vegyél hozzá lábzsákot.
vovanda

Nick: Anny81
Adatok: 2007.12.27. Jázmin és Lilien
Szül: 33.héten. Jázmin: 1800g/45cm
Lilien: 1760g/44 cm
Jelenleg 9 kiló körül vannak, és 72 centisek.

Kúszás: Jázmin: 8 hó
Lili nem

Mászás: Jázmin 8 hó
Lili:7 hó

Fölállás: Jázmin: 9 hó
Lili: 9 hó
(1 nap különbséggel. Lili javára)

Ülés: Jázmin: 8 hó
Lili: 8 hó
(mászásból ültek le, de már korábban is megültek, vagy ölben/hordozóban/babakocsiban is felültek, kb. 6-7 hótól)

Forgás: (hasról hátra: 5 hó mindketten)
Hátról hasra: Jázmin: 7 hó
Lili: 9 hó

Lépegetnek a tárgyak mentén kapaszkodva 10 hótól.

Evés: 5-kor tápi, 8 tápi, 11-kor gyümi, 15-kor főzelék, 17-kor desszert, 19.30 vacsi(sinlac vagy tápi)

Alvás: Jázmin 7-8 hós kora óta átalussza az éjszakát, Lili 9 hós kora óta. Előtte is 1x keltek enni. Most 8-5-ig alszanak, ritkán 7-ig.
Ezt megzavarja néha a fogzás, vagy nemtommi, de ritkán.
Vendég

anny81!
A mostani ruháink nekünk is katasztrófálisak! Hiába bugyolálom be őket kaja előtt, valahogy mindig sikerül tetőtől talpig összekenni magukat. Persze a fele folt meg nem jön ki. :evil:

Kép

Kép
kamilla306

Eszti nagyon szépek a lányok! Nagyon nőnek :shock:
Anny!
Én nem látom a vonalzódat :cry:

Mi is gondolkodunk egy ilyen kocsin...

Judit

jucicuki

Juci: Nem tudom miért. Bár lehet nem vesztesz semmit :wink:

Sotske: Annyira édesek :lol: És olyan szupi játékaitok vannak!

Jó reggelt Anya!

Kép

Sikeresen szétszedtük a zenélő-forgót :D
Kép
Vendég

Itt minden leányzó olyan szépséges,hogy egyre inkább foglalkoztat a gondolat,hogy tényleg be kell fűznöm apát EGY hugira :lol:
Vendég

Juci
Köszi :lol:

Anny
Köszi!A játékok 90%-a még az enyém volt :oops: :wink:
Egyre szebbek a lányaid :D

Banika
Hajrá :wink:
Vendég

Anny!

Szépségesek a csajok!

Kis szerelők :lol:

Judit

jucicuki

köszi a babakocsis tippet mindenkinek!bármely lábzsák jó hozzá? vagy kimondottan Hauck kell hozzá?

minden csajszi édes!! Jó lesz majd a fiamnak :)

Banika! akkor hajrá Hugica :)

zsuzska80
Szombathely

Zsuzska!
Elvileg lehet kapni "uniszex" lábzsákot, bababoltban kell megkérdezni. Én szerintem beérem majd lábzsák helyett valami meleg takaróval.
vovanda

banika! sajnalom hogy anyukad dolgozik :( az enyem pentek reggel erkezik, alig varom :D) edesek a fiuk es gratula a feluleshez

vanda! koszi, akor is kel zokni ha van labacskaja a pizsinek, mert az elejen ra huztam de mindig meg maradt a helye a zokninak es kb 1 honapja itthon nem huzom rajunk a zoknit

dragonfly! itt szultem veronaban 35+5 hetre, minden nagyon ok volt, meg szoktad az ottani idojarast?

tuncsi! velem is lehet riaszgatni ha nem huzom ki magam, talan mar irtam hogy olyan kepet nem merek fel tenni amilyen altalaban vagyok itthon :D, remelem a prof kisaszony hamar meg szokja a szemcsit

tonti! sajnalom a babakat :cry: jol ki fogad... ne felj nincs problemad a foldrajzal, csak mi nagyon keverjuk a neveket :D tehat mi roman alampolgarok vagyuk, en magyar anya nyelvu, es veronaban lakunk. Michelle=noi francia valtozata a Mihalynak ( a ferjem Mihai) es Mattia=olasz valtozata a Matyasnak es neha a ferjem moniqnak hiv, elege komplikalt :roll: :roll: :roll: maskulonben Vanda nagyon jol el magyarazta, koszi 8)
en is szeretem a rozsaszint apan, vettem neki egy nyakkendot es meg egy pirosat is, szerintem nagyon csini

fanni! koszonyuk

binyek! orulok hogy jol sikerul a keresztelo, sajnalom hogy maja nem jol van :cry: , hat nagyon rosz lehet ez a gyeny dolog :shock:

kamilla! edesek vagytok, en is akarok puzzle szonyeget venni, gratula a kis uncsihoz

rebe! koszi, nagyon edesek vagytok, de kedvencem az eszkimos kep :lol:

lilli! milyen ugyi vagy hogy meg van tejcsid, le a kalappal

szilvi! nagyon szoritok az ismidnek, remelem nem kel el " altatni" babocat, tiszta liba boros lettem...

dragonfly! edesek vagytok, milyen jol hasonlitanak egymasra a fiuk, jobban teszed ha a tyukokal egyszere mesz aludni, igy te is ki pihened picit magad, ma ejjel nalunk is 3.5 orankent volt kajalas, pedig 1 hetig nem ettek ejjel ???

anyukam hoz 2 halozsakot, alig varom mar hogy ki probaljuk, koszonom mindenkinek a valaszokat alvassal kapcsolatban :D :D :D

Kép

Michelle, Mattia es Miki apu eletem ertelme
http://picasaweb.google.com/ardelean13/ ... 3519403826
demoniq13

lanyane! remelem nem keverem osze a csajokat! amykanak nagyon gyonyoru szemei vannak es Jazminak meg a kis szaja ennivalo, remelem hamar meg gyogyultok :wink:

tuncsi! szoritunk nagyon, nagyon :!: :!: :!:

sotske! nagyon edik a kis boszik, en meg emlekszemaz elso kepekre, nagyon sokat notek azota :D

anny! edesek a lanykaid :D

banika! hajra :!: :!: :!:

Kép

Michelle, Mattia es Miki apu eletem ertelme
http://picasaweb.google.com/ardelean13/ ... 3519403826
demoniq13

Rebe :P Dragonfly :P Mariann :P Anny :P
Gyönyörűek a babócák!

Mariann :(
Jobbulást nektek!

Nórikának :P nagy drukk!

Fanni