Szia Sonny,
Szóval nov 10 dél: védőnőnél:
- annyira panaszmentes vagy, tuti végighordod (hariverával voltam egyidőre kiírva) csendben teszem hozzá, végig panaszmenters voltam, kicsit vizesedtem az utolsó héten
este gátmasszázs, mindig a férjem csinálta; benyúlt, és mondta:
-húú itt van valami
- nem baj csináld csak; mondtam én
(a férjem már nem mert elaludni. a neten csavargott egész éjjel)
éjjel 1: pisijárat (kicsit több csurgott,mint szokott, de gondoltam félálomban biztos a vizesedés miatt)
éjjel 1-3 között: úúúú fektemben is bugyborog valami
3 óra: wc és blugggy-bluggyyy - ez nem pisi
szóltam a férjemnek folyik a magzatvíz sztem
erre ő felugrott, mert semmi nem volt még összepakolva hiszen még a védőnp is azt mondta van 2 hét, kedden meg mentem volna az utolsó orvosi vizsgálatra, keneteredmény, szülés megbeszélése, stb
természtesen telefonom lemerülve a szülésznő száma benne
rajtam halálos nyugalom, várnék reggeleig, mert nincs fájás
férjem aggódik, hívjuk a szülésznőt, menjünk be a kórházba, majd ott eldöntik mi legyen és értesítik őt is, mert ő beszól, hogy mi érkezünk
4 óra: felvesznek a szülészetre, megvizsgálnak, kialvatlan türelmetlen szülésznő, jókedélyű szülészorvos, készülődnek a műszakváltásra
nst, 60-as fájásokat mutat, amit én keményedésnek érzek, de nem fáj
átöltözöm, és kimegyek a folyosóra a férjemhez:
-menj haza pihenni, mert még nincs fájás, csak közös vajúdó van, és oda nem jöhetsz be...
- megvárom a szülésznődet, és vele beszélek
(rábeszáltem hazament
7 óra: megérkezik a szülésznőm, megvizsgál, szte is szűk egy ujjnyira vagyok nyitva elsimult méhszáj, nincs fájásom, várunk
8 óra: az osztályos szülészorvosnő megvizsgál, kicsit fájdalmasan, elfakasztja teljesen a buroksapkát, ömlik a magzatvíz, mehetek vissza a vajúdóba, szerinte jönnek majd nemsokára a fájások is...
(köüzben megtelik a vajúdó, jól elszórakoztattuk egymást a lányokkal, és utána is segítettük egymást -> mindannyian egy napon szültünk)
12óra: szülésznőm homeopátiás koktélt ad fájásindításra, szte 2 órán belül fájások jönnek, én meg járkálok folymatosan..
(már mindnekit elvittek szülni a csajok közül, csak én maradtam, meg jöttek újak a vajúdóba, de velük nem szívesn bszélgettem)
14 óra: kakilnom kell, utána rendszeresen nyilall a derekam, sugárzika combomba, kezdem nézni az időt, 5 percesek
15 körül hívom a férjem, meg szólok a szülésznőnek, aki éppen az egyik csaknak segít szülni...
16 óra: szülésznő:
- kérsz beöntést?
- igen (azt halottam rendszerezi a fájásokat)
17 óra: beöntés után 2-3 perces derékfájások sugárzika lábamba, még mindig a vajúdóban korzózok, a férjemet akarom
(szólok a szülésznőnek, aki mondja jön a doki is, mindjárt ideér, csakhát a délutáni dugó)
épp a folyosón igyekszem kiszökni a férjemhez, mikor szembe jön a dokim:
- gyere, drágám megvizsgállak
- oké, csak hívják be a férjem is
(szülésznő el, hozza a férjem, bemegyünk a sárga szülőszobába)
18 óra: vizsgálat eredménye; 40-60-as fájások, bő 1 ujjnyira nyitva az elsimult méhszáj
(annyian nézték, mindnekinek 1 ujjnyi, és mindenkinek más méretű az 1 ujja.. gondoltam magamban)
18.30. kakilnom kell mondom a férjemnek, doki bejön megvizsgál, oxitocinnal erősebb fájások, de nyílnék, mert még mindig csak bő 2 ujjnyi
(oxitocint bekötik, 128-132 fájások, bár érzésre ugyanolyan, mint az előzőek, és folyamatosan kakilni kell, és nem jó az ágyon, ezért felállok megint, de már nem bírok sétálni)
19.30-20.15: folyamatosan mondogatom a férjemnek, a szülésznőnek, a dokinak, hogy kakilnom kell, akik mondják cska nyugodtan, nyomom de nem jön semmi -> (ekkor jövök rá a sokadiknál, hogy ezek tolófájások)
kicsit vérezni kezdek, a d oki mnegvizsgál újra még szűk 4 ujjnyi a méhszáj, de, a fájások tényleg tolófájások..
doki mondja:
-elmasszírozom drágám a fájások alatt a maradék méhszájat, te lihegd el a fájást, és ne nyomj
1 fájás masszázs kezdte:
-doktorúr vegye ki a kezés,vagy visítok..
- nem vehetm drágám segíteni szeretnék, visíts
(3 ilyen beszélgetés és visítás, és már érzem, hogy a feje benne van a hüvelyemben)
- benyúlhatok doktorúr, kitapintani a fejét?
- be drágám
na most a következő kakilási ingernél mélylevegő lábad a füledhez, apuka, meg én is húzzuk, te meg ide nyomj teljes erővel, és a gátamat erősen megynomta
jön a fájás, és csinálom, ahogy mondta, és érzem, hogy jön előre a feje Gergőnek
(hatalmas erőt adott, és nyomtam, ahogy bírtam)
a szülésznő csinálta a gátvéddelmet, 3. tolofájás kb, érzéstelenítő -> túl nagy a bébi feje, és gyorsan jön vágni kell ( kicsit csalódot vagyok, de türlemetlen is, mert már megölelném a fiamat)
következő fájás vágás, és a végére kibukkan a feje, ösztönösen megsimiztem
még 2 nyomás és kint van
a párom olyan örömzokogásban tört ki, hogy alig tudta elvágnia köldökzsinórt
rám tették, és olyan megkönnyebbülést érzetem, mint még soha
odaforduloka dokihoz:
- miért van az, hogy az apukák bőgnek, mikor én nyomtam ki egy görögdinnyét?
doki vigyorog: drágám ez nagy dolog ám!
(nekem a világon a legtermészetesebb érzés)
szóval 2008.11.11 20.45 perckor megszületett Bíró Gergő 37w6d terhességi napon 3400 grammal, és 57 centivel