A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Hát nem tudom,csajok,de szerintem a csapvíz forralásánál még mindig jobb,ha sima szénsavmentes ásványvizet adok nekik...A Janában meg a Szentkirályiban kevés a nátrium,az jó.

Csak ámulok és bámulok!5 hónapos korunkra már pörögnek-forognak,kutyáznak,foguk lesz... :shock: :shock: :shock: Olyan hihetetlennek tűnik,hiszen csak másfél-két hónap van addig és az enyémek még semmit sem csinálnak...

binyek

Jó reggelt!
Juci!
Érdekes ez a szemészet téma!Ezt tartom normálisnak ahogy Nektek kellett járni!Nekünk soha senki nem mondta,hogy egy vizsgálatra is el kellene mennünk.Pedig a lányok is korábban születtek!Már az első vizsgálatra is "önszorgalomból"mentünk és azért csak 1 évesen,mert addig bárkinek mondtam(védőnő,gyerekorvos)hogy szeretném megnézetni mindenki azt mondta hogy még korai,ráérek 1 évesen.Ráadásul amikor először mentünk(magánrendelés!) akkor sem kitágított pupillával vizsgálták meg a lányokat,hanem csak megnézte a szemüket és fél év múlva sem volt pupilla tágításos vizsgálat,mert még úgyis alakul majd fél év múlva!Bár tájékozottabb lettem volna....... már tényleg nem lehet megbízni senkiben.Szörnyen bosszant a dolog :evil: :evil: :evil: !

bognartundi0727

Sziasztok!
Időm írni nincs, de olvasok, és most írok mert megy a mosógép, fő a borsófőzelék, gyerekek délelőtti alvásukat nyomják. 8)

Vízhez szeretnék hozzászólni: doki szerint jobb a frissen forralt csapvíz, mint a ki tudja mikor palackozott ásványvíz. Mondjuk a csapvíz a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer a világon, csak rossz a PR-ja. 1 éves korig ajánlják a forralást, de ha jól emlékszem, Tontica előbb abbahagyta. Mi fokozatosan álltunk át a csapvízre (én több litert iszom egy nap, így nem ajánlott az ásványvíz a vesémnek), és szeretik. A klórtól semmi bajuk nem lesz. Véleményem szerint az ásványvízre költött pénzt akár az ablakon is ki lehetne dobni (volt teszt egyszer a Vörösmarty téren, el kellett dönteni, melyik az ásvány- és melyik a csapvíz. Senki nem találta el.), szóval mi csapvizet iszunk. A teát sem szeretik (sajnos.. bár ráérnek még megszeretni), de a vizet minden mennyiségben, ha én iszom, nekik is kell :lol:

Binyek, én is csak lesek, h mennyit fejlődnek milyen kevés idő alatt. A barátnőm fél évvel idősebb kisfia nekem mindig kicsit ufó... aztán beérjük, a gyerekek ha uazt csinálják, már tök természetes, de mindig meglepődöm. Neki pl komplett fogsora van majd' 2 évesen, Huba meg a metszőkkel harcol még (3 nő neki egyszerre).

Judit, jobbulást! Nálunk múlt héten tarolt a hányós-fosós vírus, d szerencsére "csak " Hubát és engem döntött le. Petra és az Apjuk meg se érezték. Étvágy visszaállt, pocak nő vissza (sajnos az enyém is), csak megússzák a csajok!!!
Jók a képek. főleg, mikor Lili, asszem, mászik a csodaszép ruhában (jaj :wink: ).

Hű, annyi mindent írtatok....
Banika, mikor mentek Marcival?

Kép
an°°di

Tünci, nekünk is uez volt a szemészetel. Most voltunk önszorgalomból, és decemberben megyünk pupillatágítósra. :evil: Honnan kellene tudnom vajon, h milyen gyakran érdemes, nem?

Kép
an°°di

Szemészet: Nekünk már mikor elhagytuk a kórházat rá avolt vezetve az időpont a záróra. Azóta 2x voltunk, és már ott adtak új időpontot. Voltunk 2 hósan, 7 hósan és most is megyünk decemberben. Eddig minden rendben volt. Legutóbb kaptunk egy papírlapot, hogy 2 éves korukig meg kell tanítani nekik az ábrákat. (baromi gagyi szék, asztal meg ilyenek) Azokat kell majd távolról felismerniük mint nekünk a számokat.

Szülinap: Még annyira nem készülök, de a szülinapi ajándékot megvettem. 2 bébitaxi. Ugye dec.27-én születtek, de az öcsém csak január 5-én jön haza Írországból. Így majd utánna rendezek egy szülinapi bulit a családnak :D

Nálam is a csajok profin lépegetnek a bútorok mellett. De az egyedül járástól még messze vagyunk.
Vendég

Andi!
Hát ez az!!!! :evil: Annyiszor vinném őket ahányszor csak mondják :arrow: :arrow: csak MONDJÁK :!: :!: Több eszem lenne beiratkoznék az orvosira!

bognartundi0727

irtam egy jo hoszut es sikerul el tuntetni, majd kesob probalom ujra produkalni :oops:

Kép

Michelle, Mattia es Miki apu eletem ertelme
http://picasaweb.google.com/ardelean13/ ... 3519403826
demoniq13

Komolyan csajok, nem értem én ezt. Mármint a szemészet-dolgot. Jó, nekem terhesen is menni kell (jövő hét), mivel a szemészdoki is mondhatja azt, hogy császár, bár az előzőnél sem volt gond. És nekem már akkor mondta, hogy menni kell a babával. Sőt, a gyerekorvosunknak az a gyakorlata, hogy félévesen és egyévesen minden babát elküld szemészetre, biztos, ami biztos alapon. Szóval nem megy be a hajam alá, hogy máshol miért van ez ennyire másképp.
vovanda

Én azt nem értem, hogy hogy lehet ennyire más a vélemény, szokás...MINDENBEN? Nem képeznek az országban minden sarkon védőnőket és orvosokat. Az iskolában meg kötve hiszem, hogy 100 embernek 100 félét tanítanának! Akkor, miért van ennyi elképzelés (szentírás) a hozzátápiról, vizsgálatokról stb? Vagy ki-hogy értelmezi a tankönyvben leírtakat?
Vendég

Lányainé,úgy vettem észre hogy Regi sokat aludt kb 20 órát egy nap és nem evett,furcsa volt kérdeztem is itt tőletek és többen irták ezt a hugyuti dolgot.
Igaz a dokinő nem akarta megcsin áltatni csak a férjem is ott volt, neki tettszik ,aztán ő mondta hogy szertnénk.
amonré

Hát tényleg mindenhol mindenki mást mond...
Nekünk eddig a gyerekorvos mindig Majus csipőjét mondta kötöttebbnek,most meg állítólag Marcié az. :shock: A lábfejbefordulásról meg szó nem volt eddig.... :roll:

Anny!
Milyen rossz lesz majd a lánykáidnak,hogy a szülinapi ajándékukat mindenki összecsapja a karácsonyival.. :(
10 hónaposan egyedül lépegetnek?Az én lányom anno 1 éves szülinapján indult meg és még az is korai volt! :shock: Hova fejlődnek ezek a bébik? :wink:

binyek

Hallott már valamelyiktek a Csodacsalád egyesületről?
Én nagyon gondolkozom rajta,hogy bevállalok itthon egy ilyen kis "bölcsit".Ha hoznak még 3 gyereket a én kettőm mellé,akkor már egész jó kis lóvé marad meg állítólag. :shock:
Holnap beszélek az egyesület vezetőjével,hogy milyen tárgyi feltételei vannak a dolognak,mert nekem óvodapedagógusi diplomám van,ezzel a részével nem lesz baj. :)

binyek

tonti! a fulcsi dolog jol meg ijesztet, a ferjem eroskodik hogy tegyuk mar be Michellenek, de en nem akarom meg, talan igy picit visza vesz.
Alex labijat meg kene neze egy doki, lehet csak kis torna kel neki.

fanni! tegnap mikor Milanoba voltam pont el mentem a san siro stadion melett es epp eszembe jutottal a kis Milannal, hogy vajon honnan jotek ezek a nevek? sajnalom gerinced :(

lanyane! rosz lehetet egyedul pezsgozni :cry:

binyek! jol ki forditotta a ferjed szavait az ex, huzal be neki egyet :wink: , hogy ilyen csunyat mondjon a kislanyodra :twisted:

juci! nagyon edik voltatok es a kis csajok tunderiek

Kép

demoniq13

anny! hot edesek a babak :D

Kép

demoniq13

Andi, ha a lépcsőn mászósra gondolsz, akkor az Lili :lol:

Én sem értem a szemészet dolgot, hogy ennyire más lehet, vagy ez tényleg orvos függő és a mienk ennyire lelkiismeretes. Nálunk már a PIC-en nézték hetente, volt akit küldtek fel Pestre műtétre és nálunk is a zárón rajta volt az első dátum.

DE ha a kórházban v. a gyerekorvos nem mondja, nem tudom, hogy honnan kellene tudnia a szülőnek, hogy vinni kellene a gyereket.
És a végén még ugye Te vagy a hülye, mert nem mentél :roll: Gusztustalan :twisted:

Judit

jucicuki

tonti! Alex biztos hamar be indul jarni, sajna a bronchitiszt :(

binyek! szep az emleklap (meg nem jutottam el olvasni), remelem el kerulitek a sint

ancsi! a zacsiba pisilest nalunk csak a korhazba csinaltak, en biztos nem tudnam neki oda ragasztani, majd le venni, ott a korhazban is picit fajt neki mikor le huztak, sajnalom az ilyen dolgokat

rebe! gratula a fogacskahoz

az elejen forraltam a csapvizet de mindig volt a vizben valami lerakodas, most olyan szensavmentes asvanyvizet amin irja hogy jo a csecsmok kajajahoz
ma voltunk babakat merni es rengetteget notek, Michelle 4250 gr es Mattia 4750, a jovo heten lesznek 2 honaposok es Mattia biztos tul lesz az 5 kilon :shock:
mi haggies pelust hasznalunk a pisinek nagyon jo, de a kaki van hogy picit ki folyik a combjuk mellet (meg nem tettek tonkte a bodykat) es ki probaltam a pampers progreszt is ami eleg draga es ugyan ugy kicsit ki megy a kaki, de mind ketto ki birna az ejszakat ha csak pisi lenne
szombat ota a babaim este kb 1/2 10-kor esznek, majd reggel 1/2 5 vagy 5 korul, ez nagyon jo lenne, csak van hogy nem alszanak el csak nagyon keson 12-1 korul (nem mindig :wink: )
meg vannak a roman keresztlevelek, tehat lehet haza menni, de apa csak februarban kap szabit, mi akor fogunk keresztelni, nalunk nem divat a meghivo, de ugy gondolom hogy majd mindenkinek keszitek valami emleket (pl valami szep kepet keretben) dobok egy parat amit egy baratnom csinalt

Kép

demoniq13

Kép Kép Kép Kép

Kép

demoniq13

demoniq: Nagyon szupik a képek :D

Binyek: Én már kijelentettem mindenhol mindenkinek, hogy NEM vonunk össze semmit. A szülinap az szülinap, a Karácsony meg karácsony. Volt aki nem értette (pl. az apuka :roll: ), hogy miért nem vehet 1 vacak, gagyi játékot. De ebből nem engedek. Nem a torta lesz a karácsonyfa alatt!

Ha nagyok lesznek, egész ünnepi hetet tervezek :lol:
Vendég

Anny!
Ez az ünnepi hét nagyon tetszik! :lol: :lol: :lol:
Legyél is kemény,mint a Vidia! :wink:

Hol vagytok csajok :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Mindenkit elvitt a cica? :shock:

Hétvégén keresztelőnk lesz...Jaj! :roll: Kicsit izgulok!Nem vagyok járatos efféle dolgokban.

A "meki"-be járást nem lehet elég korán kezdeni..... :lol: :lol: :lol: Kép

binyek

Binyek! Nálunk is vasárnap lesz a keresztelő :P , mi menükártyát csináltunk...fel akartam rakni, de nem tudom :oops:
Tegnap voltunk oltáson, a táblába pontos adatok: Léna-6860 g, 61 cm, Levi-6540 g, 63 cm. Többi ua. Mondjuk Levi ma 3/4 8-kor ébredt, nem kelt éjszaka, de nem vonok le belőle messzemenő következtetéseket. :)

az orvosin ált. ugyanazt tanítják, de ha a végzett orvos elkerül dolgozni vhová, ált. a helyi szokások szerint dolgozik, hisz ott azt mutatják neki a "nagyok", kevesen " szegülnek ellen", valsz ezért is lehetnek különbségek,..de a szemészet dolgot én sem értem :shock:

Kép
riddencs

Binyek! :P Jesszus milyen nagy már! Ha Maja ilyen nagy, mekkora Marci?

Kép
riddencs

demoniq jajj de édes tündér cukorbabák :D
binyek komoly :D lehet már igy ültetni a gyerköcöket?én nem vágom csak mindenki azt mondja jajj ne ültessem az ölembe de miért?
ridencs szép méretek :D
nekünk is hasonlók jázmi 60cm ami63 6900gr és 6700gr ja a mi dokink tündér sosem oktat megérti ahogy én godolkodok és a saját gyerekemet akarom nevelni és úgy segít abban a meglátásban,azt mondta ha már igy főzit ebédelünk kaphatjuk a beba 1-et ami csak 669ft és nem 2100mint eddig egy dodoz tápi és pár hét múlva husit is ehetünk
kaptak ma ótást ami észre se vette jázmi ciaként nyüszögött picit aminak előbb adtam kúpot mert belázult jázminél semmi

lanyané

Lányok, most akkor tulajdonképpen nekünk is menni kellene szemészetre, ugyan mi nem vagyunk koraszülöttek :?: :?: :?:

Juci, Jobbulást!

Demoniq, Nagyon tündérek, milyen jó képek! :wink:

Anny, Jól teszed, hogy nem vonod össze a szülinapot és a karácsonyt. Én január 3-án születtem, mondanom sem kell, hogy sokszor egyben kaptam meg az ajándékom. :oops:

Binyek, Ez a kép rettentően édes! :wink: Már így ülteted?

Lanyané, Nekem azt mondta a védőnőm, meg többen is, hogy nem igazán szabad még a gerincük miatt.
De akkor tényleg hogy is van ez csajok? Ki mit tud erről? Ölben egy kicsit szoktak lenni az enyémek, de nem sokáig.

Ja, Zsaninak kibújt a második fogacskája. :shock: Adtam nekik ma Sinlacot. Zsaninak ízlett, először meglepődött mi is ez, aztán olyan szépen ette kanállal hogy csak néztem. Na Blankával annál inkább megküzdöttem. Nem tudom, hogy az íze nem jött be neki, vagy a kanál. :lol: De gondolom majd alakul.

Kép
rebe
Dunaharaszti

Móni!
Édesek! És szépen nőnek!

Felülés: ha megtámasztja valami a hátukat, nyugodtan lehet kicsit ültetni őket. Nekem Manó imádta, jobban szét tudott nézni.

Rebe!
Manó sem kora, de nekem van baja a szememnek. Viszont szerintem semmiképpen nem ártasz vele, ha elmentek. Jövő héten megyünk szemészetre, ha gondolod, megkérdezem a doki nénit.
vovanda

senki nem bír aludni??!!

egyik ismerősöm most vitte el 10 hósan szemészetre a gyereket, mert hogy apukának erős szmüvege van.és a kislánynak is kell, azt mondta a doktornő h. iskolás korára jó lesz a szeme...

nekünk is elég közel vna karácsony és a szülinap. de nálunk is külön lesz, az tuti!!!

jézusom, csak lesek mekkorák már ezek a bébék!! mármint mindenkié!!!

zsuzska80
Szombathely

Hahó!

Nem sokat ülnek az enyémek se,de azért elég sokszor kiharcolják maguknak...Ugyanis karban sírnak,de ha felemelem őket ülő helyzetbe,akkor mindjárt fülig ér a szájuk.Az a jó,hogy nem sokat vannak kézben,így nincs sokszor veszekedés az ülésen.

Rebe!
Én elviszem majd őket egy szemvizsgálatra majd 6hósan,aztán kész! :wink: Mondjon mindenki,amit akar.

Mariann!
Írígylem a dokinődet! :roll:

binyek

Táblaadatok:

Jucicuki
Dorka
Lili
2007/08/31
Kaja
Reggel rizstej/zabtej 230-250ml; tízórai 125g natúr aktivia, 5 dkg tönkölyzabpehely, 2 nagy körte/alma; ebéd 1 1/2 üveg bebivita 12 hós kajcsi ketten, uzsi saját készítésű főzelék, stök, cukkini stb. vacsi 230-250 ml táp
7 kor kelnek reggel, aztán egyet alszanak napközben ez elég változó mostanság ált. 11-13 között és nyolckor alszanak este
Fordulás Lili 7 hósan, Dorka 8 hósan, ülés mindketten 10 hósan, Állás Lili 10, Dorka 11 hósan, Mászás, Dorka 10, Lili 11 hósan, Járás mindketten 14 hósan

Éjszaka átalvás mindketten 4 hós koruktól
, súlyt nem tudok, két hét múlva 15 hós státuszon majd mérnek, akkor pótolom

Judit

jucicuki

Rebe: Sajna én is tudom milyen ez. Szülinapom Húsvét közelében, névnapom Télapó előtt pár nappal. :? Szerintetek hányszor kaptam külön ajándékot...
Vendég

Judit, megfőzöd a zabpelyhet? Vagy hogy adod?
És milyen keveset esznek! :shock: A mi gyerekeinkhez képest legalábbis :wink:

Akkor a mi adataink
Andi
Huba és Petra
2007.09.03.
Kaja (fejenként):
reggeli 250 ml tápszer+ 1 szelet vajas kenyér
tízórai: 1/2 joghurt gyümölccsel
ebéd: saját főzelék/leves/rizses hús, bármi, amit mi eszünk kb 200-250 ml
uzsonna: 200 ml gabonapép gyümölccsel/ banán/ sk almás pite
vacsora: 200 ml főzelék/ vagy amit mi eszünk
utóvacsora: 250 ml tápszer

Alvás: 8-tól 7-ig, délelőtt 1 óra, délután 1-2 óra

Járás: Petra 12 hónaposan, Huba 14 hónaposan, de még folyamatban

Mászást, ülést, állást, átfordulást fejből nem tudom, majd megnézem :oops: :oops: :oops:

Súly: 10 kiló fölött vhol mindketten

Kép
an°°di

Hű Andi, hatszor esztek :shock: és milyen jó kis mennyiségeket.
Enyémek is egyébként most hogy megindultak jobban éhesek, de a múltkor ebédre megettek fejenként 1-1 üveg kajcsit 12 hós/250ml és Lili egész délután bukott, tehát a gyomra nem bírja :?

Pelyhet másfél órával tízórai előtt elkeverem a joghurttal és megpuhul mire eszik.
Gabonapépet milyet esztek. Enyémek nem eszik meg :roll: egyiket sem, csak az esti tápba csempészve egy kicsit...

Pont én is gondoltam arra, hogy a táp után még adok egy kis vajas kiflit/kenyeret mert folyton megeszik a szendómat :-)

Judit

jucicuki

Sziasztok!

Nagyon-nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget babakocsi ügyben!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Csajok! Mármint elsősorban pocakosok!

Már egy csomószor akartam írni,hogy nekem vannak 42-44-48-50-es rucikáim,mivel a fiúk 35. héten születtek.én nem akarom eladni őket.Ezért is gondoltam arra,hogy ha valakinek szüksége van rá,mert korábban jönnek a bébik,akkor nagyon szívesen elpostázom.Aztán ha kinőtték akkor vagy visszaküldi vagy esetleg tovább a következő picuroknak itt a topikban.Az ikreseken láttam ezt a „manócsomagot” és szerintem tök jó ötlet.Amúgy is van mire költeni a pénzt amikor megérkeznek a bébik,ezeket a rucikat meg tényleg pillanatok alatt kinövik.
Szóval ha valaki elfogadja,dobjon egy címet priviben és akkor elküldöm.
Nem akarok ezzel senkit megsérteni,remélem senki nem érti félre.
Nem rég hozta vissza az ismerősöm akinek 29. héten jöttek a bébik.

Andi
Jövő szerdán megyünk
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Zsuzska
Én tudtam aludni

Binyek
Nagggyon király a mekis kép

Rebe
nekem sem mondták ezt a szemészetet,de majd megkérdem ha túl leszünk a jövő héten
Vendég

Binyek
Az a másfél hónap gyorsan letelik ám!Enyémek se csináltak szinte semmit 5 hónapos korukig,aztán belehúztak.Állandóan az ágy alól,virágok közül kell őket kihorgásznom.Ráadásul a Bercus nyomul jobban,pedig ő mindennel le volt maradva kb 2 héttel.Ha nem látom én sem hiszem el
Vendég

bocsánat ha nem reagáltam már megint mindenkire,de pillanatnyilag ezzel az oldallal vagyok csak képben
Vendég

Itt a táblázat:
Most már szépen alakulunk! 1227187676.6047.htm

binyek

Binyek de jofej Maja ahogy igy ul a mekis szekben! :lol: Tablaba:Alex jar 14 honaposan. :D

Demoniq: nagyon jok a kepek!!! :D

Alex is jar tegnap ota csak meg reszeges tengereszkent:
:lol: http://s202.photobucket.com/albums/aa19 ... en3036.flv

Alexem javul, tegnap este 8-tol reggel 8-ig egy mukkanas nelkul vegigaludtak az ejszakat, nagyon kellett mar ez nekunk!!! :roll: :D

Egy off kep, nagyfiam iskolas egyenruhaban: :D
Kép

KépKép
KépKép
tontica

Tontica!
A részeges tengerész nagyon édes! Pont mint Manó az első csetlés-botlásokkal.
A nagyfiad meg... na, nagy.

Manón kitört az önállóság, már nem lehet akkor megszeretgetni, amikor akarom. Csak amikor ő is akarja. Hiába, nő ő is.
vovanda

Sziasztok!
Tonti!
Nagyon ééédik ahogy togyognak :D :D A nagyfiad nagyon pasis :wink: :wink: Örülök,hogy kicsit jobban vagytok!
Binyek!
Nem semmi a mekis kép :lol: :lol: Ne izgulj,biztosan jól fog sikerülni a keresztelő!!
Demoniq!
Nagyon jók a képek!!!Gyönyörűek!!!
Banika!
Nagyon jó ötlet ez a ruha dolog,bár nekünk alig volt ilyen pici holmink!Szerintem azzal nem ártasz ha megnézeted a fiúk szemét!!!
Ha valakit érdekel,mondjuk elég húzós......ráadásul ingyen is meg kellene vizsgálni a szemészeten(ahol veszik a fáradtságot a kis babákra)!!
http://www.babaszemesz.hu/index.php
Rebe!
Gratula a fogacskákhoz!!! :D :D
Kész van Nórim szemüvege,szenvedünk rendesen.....Sári nagyon édes folyamatosan mondogatja Nórinak,hogy milyen szép a szemüvegben
Pár kép a professzor hölgyről :lol: :lol: :lol:
Kép
Kép

bognartundi0727

Tünci!

Jó a szemcsi! Nagyon zavarja?

Lányok!

Mi a PIC-nek adtunk anno az összes mini ruhánkat (két bundazsákon kívül), így ebbe sajnos nem tudok beszállni.

Judit

jucicuki

Sziasztok!

Binyek! Tuti a tábla. Le a kalappal, hogy ilyenekre van időd. Majd irok én is adatokat, de most rohannom kell.
Csak azt írjátok már meg nekem, hogy az a Sinlac tulajdonképpen micsoda? Tápszer? Miben más mint a többi?

Majd még jövök.
Ciao

Kép

Kép
kamilla306

Banika :P
Az AR-es táp átmegy a sima üvegen, bár én keverve adom, nagyjából fele-fele a normál és az AR-es.
Köszi a hiányolást. Kicsit kiakadt a derekam. Annál jobban már csak a doki, aki ma írta a röntgenem leletét. 1,4 cm elcsúszás van a csigolyáim között. Amúgy 1 cm felett automatikusan műtik, de én ellenállok már 20 éve... Már 2x voltam kezelésen. Semmiség, csak néhány tűszúrás a fájdalmas gócba :shock: De sokat segít :roll: Noha a problémát csak a műtét oldaná meg... Ez a gyulladást húzza le. De az a baj, hogy a műtét sem biztos, hogy megoldaná... ezért húzom-halasztom...

Gyerekeim megkapták a 4 hóst + Prevenart. Nem vártam meg a lázat, kapták lefekvés előtt a Germicidet. Meg is úsztuk a lázat, de másnap egész nap aludtak. Milcsi viszont hajnal f4-re jóóóóól kialudta magát...
Továbbra sem emelhetem őket, amitől a szívem szakad meg, mert most így többet sírnak, mint szoktak :cry: Próbálok odahajolni és simogatni őket, de az nem ugyanaz... és hát valójában azt sem szabadna...

Tünci :P
Tényleg szép így Nóri. A testvére meg egy tündér. Elmentetek egy másik dokihoz, vagy végül hányas dioptriát kapott? Bocs, ha írtad :oops:

Tontica :P
Gratulálok Alexnek a járáshoz és az alváshoz :D

Víz: Mi még Jana vizezünk. Bár igazság szerint a kórházban szerintem a csapvizet forralják és én is azt adtam nekik az első hetekben, meg a normál ásványvizet, aztán "kapcsoltam", hogy talán abban túl sok az ásvány nekik... a csapvíz meg nálunk pocsék :evil: 6 hós korig kapnak Janát... Bár a sütőtököt sima vízben főztem... szóval nem vagyok túl következetes...

Adjatok ötletet a további hozzátápihoz lécci. Sütőtököt eszünk krumplival, almát és alma-barackot. Nekünk nem írt fel a drnő Sinlacot, mert azt mondta, hogy az egy kalória bomba és az én gyerekeim nagyok :shock: dagadtak meg ne legyenek :shock:
Márkó amúgy 68 cm és 7,5 kg - Milán 63 cm és 6,3 kg

Köszi, hogy írtátok, hogy nektek is hullik a hajatok! Így most annyira akkor nem vagyok megijedve :D

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Tündi!
Csini a prof. kisasszony! Mit mondtak a szemére?

Judit!
Nagyon helyes, hogy nem passzoltátok el a két bundazsákot! :wink:

Kamilla!
A Sinlac szentjánoskenyér alapú pép. Receptköteles, eredendően tejallergiásoknak találták ki. Lehet enni natúrba, vagy kutyulhatsz hozzá gyümölcsöt. Hasonló a tejpépekhez.

Fanni!
Nem lesznek dagadtaka gyerekeid kétnaponta egy adag Sinlactól. Most nézem Balu babanaplóját. 4 hónaposan 68 cm volt és 7430 gramm, 5 hónaposan 70 cm és 7960 gramm. Kicsit husi volt, de nem dagadt. Mostanság pedig már igazán csini, iwiwen meg lehet nézni a friss képeket.
vovanda

Fanni: Kecskemétiből a szilvát nagyon imádta, azt is adhatsz nekik.
vovanda

Fanni
Nem lesznek dagadtak,mert nem sinlac-kal tömöd őket.Fiúk a gyümibe kapják 2-3 tápos kanállal,vagy simán,de akkor többet teszek bele mint ami a dobozon van.
Marci 68cm 7440gr
Berci 63cm 6860gr
6 hónaposan
Pedig állandóan zabálnának.Annyit zsezsegnek,hogy szerintem most nem is híztak.Szerintem simán többet esznek mint Juci lányai :lol:
Vendég

Ja!Köszi a cuclis infót,közben már teszteltem.
Humana baby fit-et próbálta valaki?

Vanda
Bundazsák? :wink:Kis simlis!
Vendég

Demoniq :P
Nagyon jók ezek a képek!

Csajok :?
Bizti nem lennének dagik. Talán veszek is... de úgy olcsóbb lett volna...

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Na csak hogy van egy kis mozgás itt! :lol:

Fanni!
A sinlac-ban valóban több a kalória,de egyszer-egyszer lehet adni nekik,csak hogy szokják a kanalas kaját meg az ízeket.Recept nélkül is lehet kapni,ha ki akarod próbálni.De 4hó után már ehetik a tejpépeket is,ha nincs terheltségetek a tejallergiára.
A krumplihoz tehetsz almát,sárgarépát,karfiolt(ha nem hasfájósak).Gyümölcsök közül nálunk most a körte a sláger,de Marci olyan büdöseket ereget tőle,hogy csípi a szemünket és olyankor nem merünk gyufát gyújtani,nehogy baj legyen!

Banika!
Mi megörököltünk egy dobozzal,de az enyémek nem ették,még Marcus se,pedig ő mindenevő! :lol:

Tündi!
Nagyon jól áll az a szemcsi!Mintha mindig ott lett volna... :wink:

Ismeritek ezt?Nagyon jó! :wink: 1227210330.6748.htm

binyek

Tünci
A kis professzor hölgyet majdnem elfelejtettem megdícsérni.Nagyon csini.A Sári pedig tényleg rendes.
Vendég

Binyek
Én már olvastam,de naggyon jó.

Még nem próbáltam ki nekik,csak ezt is felírta a dokinéni,hátha nem eszik meg a másikat.A milupa AR bejön úgy tűnik.
Vendég

Fanni
recept nélkül közel 3000ft,receptre meg 1300 :wink:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: