szóval hit kérdése,ha megengeditek..
én azt gondolom,hogy teljesen mindegy,hogy ki minek nevezi a hitét:vallásnak(,ezen belül pogány valllásnak,vagy kereszténynek,vagy töbistenhitnek,vagy bárminek)ateizmusnak,lélekvándorlásnak és még sorolhatnám..a töve EGY,megismerni a szeretet érzését és az egységhez való tartozás érzését.
Egységhez való tartozás érzése, vágya olyan,mint mikor csepp vagy a tengerben..nem létezel,mint csepp,de mégis a tenger része vagy..
a szeretet vágya pedig sokkal de sokkal tágabb értelmű,mint,hogy szeretjük egymást a gyermekeinket, bárkit..
Én vallom,hogy ha elég szeretetet adtam,akkor már jól éltem,mint ahogy nem hiszek abban,hogy ha rosszat teszünk elkárhozunk..
Akinek hitéhez kell a keret,forma úgy legyen,hisz ő ettől erős,még erősebb.
Aki pedig nem tartja fontosnak,hogy a hite és közé álljon még valaki(valami forma,keret),akkor ő tegyen úgy,hiszen attól erős.
VERONIKUSZ
Az öregekkel meg légy elnéző

,hisz nekik az elképzelhetetlen,hogy valaki nem keresztekedik meg,nekik ez nem volt kérdés,mint ahogy a hit sem volt kérdés,nem volt alternatíva.
Igen a szabad akarathoz az is hozzátartozik,hogy eldönthetem hogyan élek...
Mikor Boróka 8 hónapig kórházban volt és sokszor az élet és halál volt kérdés,próbáltam közeledni Istenhez(a hitem nem volt kérdés,csak valahogy soha nem találtam a hozzá vezető utat) és imádkoztam,úgy hogy előtte soha nem tettem..
Meghallgatásra talált,mert Borcsa életben van de valahogyan azt is éreztem,hogy ez nem csak kifejezetten az Ő műve,hanem azé a sok emberé,akik szeretnek minket,akik akármilyen hitükkel,gondolatukkal,energiájukkal nekünk szoritottak.
Ezért gondolom azt,hogy a lényeg: a szeretet.
az,hogy ennek milyen formát öltünk és minek nevezzük,az már más kérdés.
köszönöm,hogy elmondhattam,ha még egy kicsit oly kavarcos is.
durca