A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Andi!

Igen,ilyenekre gondoltam.Köszönöm :D
hjudith

Bori, én Univer-es paradicsomos krumplit vettem, abban nincs cukor, almalével édesítik. Megkóstoltam, nem rossz. Nem tudok Anna mellett főzni, max éjszaka, olyankor meg már vagy hulla vagyok, vagy vasalnom kell, mert ilyesmit is csak akkor tudok :( Napokkal ezelőtt kaptam egy sütőtököt, az is a kamrában csücsül még, pedig azt nem nagy kunszt bevágni a sütőbe :?

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Judy
köszi, ez jó tipp, azt még nem próbáltuk! :D
Sütőtöknél nekem is csak az aprítással szokott gondom lenni :D
Most Boginak lereszeltem egy almát és azzal turbóztam fel az üveges zöldségpürit, mert féltem, magában nem lenne nyerő az íze. Így bejött, és maradt holnapra is. Főzni én se szoktam..
Vendég

Durca!
A bölcsi ilyen gáz az I. és a XI. kerületbe. Oviba felvették Katát.

Vica!
Szofi bár önkormányzati bölcsibe jár H és K de nekünk keményen fizetni kell!!! Kb 3000Ft/nap :oops: minket is elutasítottak. Most olyan mintha magánbölcsibe járna.

Bori!
„csak” PÜ-i tekintetben kerül át más besorolásba a gyerek.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Szia Hjudith!

Te is január végi kismama vagy?:-)
Az őssejt kapcsán: mi ismerünk egy biológust, aki az istenhegyi géndiagnosztikán dolgozik és tőle is megkérdeztük, hogy érdemes-e. Azt mondta, hogy jelenleg nagyon kevés betegséget lehet gyógyítani a levett őssejttel és a legtöbb esetben nem is elég csak a saját gyereked őssejtje, így ő jelenleg inkább a nemleges válasz felé húz. De persze óriási kutatások vannak ezen a téren, baromi gyorsan fejlődik ez a tudomány, így bármi lehetséges lesz talán valamikor egyszer..... mi rengeteget godolkozunk rajta, hiszen a "mi lesz ha beteg lesz egyszer a gyerekünk" kérdés nálunk is felvetődött, de végül úgy döntöttünk, hogy nem őssejtezünk. Ha mondjuk 80-100 ezer forint körül lenne, akkor biztosan belevágnánk, de így nem.
dettóka75

Elmentem Annával sétálni, végigaludta a másfél órát a levegőn, utána bevágta a másik felét a paradicsomos krumplinak, negyed üveg alma-krumplit, meg kb ugyanennyi őszibarackos almát :shock: Úgy látszik minden kajálás előtt ki kéne vinnem :D

Nagyon zima van kint :(

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Sziasztok!

Hátha engednek a lányaim, még alszanak... :roll:

Myrtill egy hónapos... :) puszi!

Dettóka, érdemes szétnézni szülés előtt a kórházban. És annyi kérdés adóthat, amit olyankor megkérdezhetsz.

Andi, Balu bölcsibe? Dolgozol tán?

Nekünk is jó lett volna bölcsi egy-két nap hetente. Már nem vagyok kimerült, jó ritmusunk van, de elegem is van. Két éve itthon vagyok, soha senkivel nem beszélek, barátnők lekopva, két gyerekkel babakocsival nem tudok közlekedni messzire hogy én menjek ismerősökhöz vagy akárhova - telítődtem.
Talán tavasszal, ha már vezetni tudok, könnyebb lesz, van itt Waldorf ovi, ahol szerintem befogadják Melindát egy-két napra-délelőttre tavasztól, és nem kell szeptemberig várni. Ott úgysem úgy van a beszoktatás, hogy csak szigorúan három évet betöltve és lehetőleg két hét alatt lezavarva. És hál istennek vegyes csoportok. Melinda már csak ritkán pisil be, ettől már nem fog függeni. Kell valami, mert neki is szüksége van rá meg nekem is oldani kell ezt az egyhangúvá vált életünket.

Keresztelő-hit: mi először akartuk, de aztán mostmár nem, megleszünk nélküle. Veronikusz,, nekünk sem jelent különösebb dolgot az a szertartás és a spirituális része sem.Ateisták vagyunk, de ettől függetlenül igyekszünk Istennek tetsző életet élni. Melinda és Eszter meg fogja ismerni a különböző vallásokhoz tartozó történeteket, sokat fogok nekik mesélni Jézusról, nem lesz neki ismeretlen Buddha és mások sem, meg fogják érteni, hogy mi a Karma, mit jelentenek a szertartások és mi az ima. Talán ők is fognak imádkozni. Nem direkt módon fog ez menni persze, de ha hallják, amikor beszélgetünk róla, biztos rá fognak kérdezni, vagy elmegyünk olyan helyekre, ahol találkoznak ezekkel. Előbb utóbb meg fogják érezni, hogy mi van a templomokban, fontosnak fogják tartani a spirituális oldalát a világnak. Ha esetleg meg akarnak majd keresztelkedni, megtehetik. Látni fogják, hogy a barátaink között jónéhányan hívők, de ez a kapcsolatunk szempontjából nem jelent semmit, vagyis de, valami nagyon jó pluszt ad.

Lányok, nincs valakinek nélkülözhető -esetleg bérbeadó- borostyánlánca? Esztert nagyon megviseli a fogzás. Melindával sosem volt gond, ilyen korában már volt vagy tizenkét foga, de most megismertem, hogy milyen az, amikor csaka karomban alszik el a gyerekem a fogzási kínjai miatt. Chamomillát meg pPulsatillát kap és a használ is, de nappalra feltenném a láncot.

Kép

Kép

Kép
memme

P.S. Egyébként nem jó megfogalmazás, hogy ateisták vagyunk, csak erre a fajta állapotra nem tudok jobb szót.

Kép

Kép

Kép
memme

Sziasztok!

Csak egy kérdés ereéig ugrodtam be.
A tablóra a képen kinek/ kiknek kell szerepelni?
És meddig kell elküldeni?
Mert mostanában keveset vagyok gép elött.
Puszi mindenkinek
Ja újaknak üdv.
V

valentina

Memme!
ahogy írtam! más meg fogadja el, hogy én meg ebben hiszek és nem akarok magyarázkodni. Mindenki nevelje úgy a gyerekét ahogy jónak látja és ne kommentálja a másik módszerét! :D (Mi is fogunk mesélni a különböző vallásokról!)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Memme
Majd szeptembertől szeretnék menni dolgozni, ezért a bölcsi
Amúgy alig tudtam elhozni a bölcsiből!!Volt kis játszósarok :lol: :lol: kár hogy nem vittem fényképezőt!!! :roll:
Annyira szeretem amiket írsz, olyan megnyugattó!!

emano/Andi
KépKép
emano

Veronikusz, Memme
annyira jól leírtátok a Keresztelő-hit kérdést!!!
Valahogy én is így gondolom......

emano/Andi
KépKép
emano

hjudith!
Köszi a válaszod.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok!

Üdv az újaknak!!! Tök jó, hogy mindig van pocakosunk! :lol:
Jó választás a Kútvölgyi, szerintem a felsorolt igényeket mind meg lehet beszélni a szülésznővel. Maját én most egyből megkaptam a pocakomra, aztán a ködökzsinór elvágása után elvitték ugyan, de Marci végig vele volt. Szerintem, ha kértem volna, maradhatott volna.
Az osztályról: szerintem tiszta és rendes, más kórházakkal összehasonlítva biztos. Csecsemősök szuperek (múltkor kitárgyaltuk...).
Szülésfelkészítő:
5 előadás van:
1. terhesség, minden hónap első szerdáján, 6kor
2. szülés, együttszülés, minden hónap első csütörtökjén 17.30-kor
3. gyermekágy, szoptatás, minden hónap 3. csütörtökjén, 17.30-kor
4. szülőszobalátogatás, minden hónap első keddjén 17.30kor
és még van egy étrendi tanácsadás, de ahhoz időpontot kell egyeztetni
a szülőszobalátogatás (nyilván) az 5-en van, a többi a földszinti előadóteremben.
Remélem segítettem!

Steffi! Myrtillnek boldog hófordulót! Még nem válaszoltam a bioboltos kérdésedre: van a Hollán elején, meg a Pannónia elején is, meg a Csanády-nak a Lehel tér felöli végénél, biztos van a Pozsonyin is, csak ma arra nem voltam, ezért nem tudtam megnézni neked. :lol:

Zsu! Köszi a mei tai-os infót, mamamit néztem, van saját varrós fórum is, azt végigböngésztem. Ja, és most Léna miatt varrnék mei tait, mert egyfolytában kendőzne... Tudom, hogy Maja majd csak 2 hónap múlva mehet bele

Andi! Remélem most már tényleg kiderül, mi baja a mamádnak!

Veronikusz! Nem semmi, hogy 2010-hez most kell beíratnod Zsófit... lehet, hogy nekem is intézkednem kéne???

Még akartam, de Maja felébredt, majd még jövök!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Veronikusz
Erről az interaktív konyháról lemaradtam! Légyszi írj róla meg ha van, akkor tegyél fel képet! Iván nagy séf, tűzhelyet kap, csak még nem tudjuk milyet....

Bori
Én úgy gondolom, hogy ha tényleg van menyország és pokol, akkor aki válogat, az nem a hited alapján dönt, hanem hogy milyen életet éltél :wink: Ez lenne igazságos, ha valóban Isten szerint mindenki egyenlő....
Én mondjuk inkább a lélekvándorlásban hiszek....

Szonibaba
Hajra pozitív teszt :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Reni
konyha van a tescoba is és az auchanba is akcióba :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Reni!
még többet nem tudok róla. El van pakolva szombatig. :D

itt egy link:

http://www.tesco.hu/popupimage.php?oid= ... ba0dbdd53a

Kép

Kép

Kép
veronikusz

szóval hit kérdése,ha megengeditek..

én azt gondolom,hogy teljesen mindegy,hogy ki minek nevezi a hitét:vallásnak(,ezen belül pogány valllásnak,vagy kereszténynek,vagy töbistenhitnek,vagy bárminek)ateizmusnak,lélekvándorlásnak és még sorolhatnám..a töve EGY,megismerni a szeretet érzését és az egységhez való tartozás érzését.
Egységhez való tartozás érzése, vágya olyan,mint mikor csepp vagy a tengerben..nem létezel,mint csepp,de mégis a tenger része vagy..
a szeretet vágya pedig sokkal de sokkal tágabb értelmű,mint,hogy szeretjük egymást a gyermekeinket, bárkit..

Én vallom,hogy ha elég szeretetet adtam,akkor már jól éltem,mint ahogy nem hiszek abban,hogy ha rosszat teszünk elkárhozunk..

Akinek hitéhez kell a keret,forma úgy legyen,hisz ő ettől erős,még erősebb.
Aki pedig nem tartja fontosnak,hogy a hite és közé álljon még valaki(valami forma,keret),akkor ő tegyen úgy,hiszen attól erős.

VERONIKUSZ
Az öregekkel meg légy elnéző :roll: ,hisz nekik az elképzelhetetlen,hogy valaki nem keresztekedik meg,nekik ez nem volt kérdés,mint ahogy a hit sem volt kérdés,nem volt alternatíva.

Igen a szabad akarathoz az is hozzátartozik,hogy eldönthetem hogyan élek...

Mikor Boróka 8 hónapig kórházban volt és sokszor az élet és halál volt kérdés,próbáltam közeledni Istenhez(a hitem nem volt kérdés,csak valahogy soha nem találtam a hozzá vezető utat) és imádkoztam,úgy hogy előtte soha nem tettem..
Meghallgatásra talált,mert Borcsa életben van de valahogyan azt is éreztem,hogy ez nem csak kifejezetten az Ő műve,hanem azé a sok emberé,akik szeretnek minket,akik akármilyen hitükkel,gondolatukkal,energiájukkal nekünk szoritottak.

Ezért gondolom azt,hogy a lényeg: a szeretet.
az,hogy ennek milyen formát öltünk és minek nevezzük,az már más kérdés.

köszönöm,hogy elmondhattam,ha még egy kicsit oly kavarcos is.

durca

Kép

Kép
durca

csak röviden....

tegnap voltunk oltatni..Berke 2 szurit kapott a Letti 3-at.Eddig nincs lázuk :)

Üdv az újaknak én is örülök, hogy mindig van pocakosunk akiért lehet izguln, valamint szerintem is jó választás a Kútvölgyi.....nekem is szül két barátnőm is január elején....Az egyikük Vidadoki-Erás :lol: :lol: :lol: irígykedés......

Veronikusz!
konyha szupi :lol: :lol: :lol: bölcsi téma mér nem annyira :(

Őssejt!
mi le akartuk vetetni, de végül mégsem.pedig már itt volt a készlet de visszavittük.A gyerekorvosunk akinek van két kicsi gyereke Ősem vetette le.Valamint ami a lélnyeg lenne, hogy a sejtek csecsemőkorúak maradnak az tlvhit...ugyanúgy öregszenek......A másik dolog, hogy nagyon kevés dologra jó még most .....és max 30kg-os egyénnek elegendő.És ha később kell??????ja és tesóknak 25%az esely, hogy jó lesz....tehet nem is biztos....meg még tudnám sorolni a negatívumait.....biztos sok dologra hasznos......jah és a jogi oldaláról m ég nem is beszéltem.....

Szonibaba!
csendes gratula!!!

Myrtill!
boldog hófordulót...... :lol: :lol:
Zsófi baba!
Neked is boldog hófordulót.... :lol: :lol:

KépKépKépKép
vdorka3

Szonibaba! Gratulaaaaaaaaaa!!!

Dettóka, hát üdv...

Durca, köszönöm a szavakat. :D

Ja, Andi, igen a dupla Celine Dion. :wink:

Dorka, veled is egyetértek, ami az őssejt -dolgot érinti. SENKIT nem akarok bántani, aki megtette, mert akkor és ott úgy érezte, hogy megteheti, és meg kell tennie... Mi Benénél sem igényeltük, most sem fogjuk. A bátyám hematológus. Azt hiszem, mindent elmondtam. Most még nagyobb a marketingje a dolognak, mint a valódi haszna. Azok a betegségek pedig, amikre "használható" hála jó Istennek nemigen fenyegetnek bennünket. Nagyon kicsi az esély... Nézzétek, itt van egy kruppos gyerekem, a másiknak a veséje beteg, úgyhogy ennyit erről. Mindenre nincs megoldás, mindent nem lehet elkerülni.

Szerettem volna többet és tovább, de sajna ma jól odaizéltem a kezemet a kilincsbe (spontán nekilóbáztam), azóta kék, alig tudom mozdítani... ráadásul férjem is bejelentette, hogy nem jön időben, katasztrófa. Ez azt jelenti, hogy kb 7pm előtt ne is várjam.
vbea

Na, újra itt...

Dorka, mi volt az a rengeteg szuri??? Végül beadattátok a rotát? Mi úgy döntöttünk, hogy meg fogja kapni Maja.

Tabló: idén is mi csináljuk. Ide várom a képeket: szel pont zsofi kukac gmail pont com
És írjátok bele a levélbe a becsületes neveteket, gyerek keresztnevét (hogy mi kerüljön a tablóra) dokit-szülésznőt, meg a születésnapokat. Jó így?
Ja, és persze mindenki küldjön, aki rajta szeretne lenni!!! Akár új, akár régi!!!

Na, Léna miatt megyek most megint, lejárt a 2 órája...

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Eni
irigyellek Celine Dion miatt :roll:
írok majd a jézuskának hátha :lol:

Durca
sajnálom Borókát
remélem jobban van
És ahogy írtad, hogy a lényeg a szeretet
EZ NAGYON IGAZ!!!!
Én biztos vagyok benne,hogy anyu nyáron azért győzte le a betegségét,mert annyi szeretetet kapott és kap Tőlünk!!!

Dorka
nálatok mizu?[/i]

emano/Andi
KépKép
emano

Durca!
én igyekszem TOLERÁNS lenni az öregekkel, de mikor a nevelőmamán anyukája a 2. perc után már hittérít .... :? régen valahányszor kimentem hozzá, leültetett bibliamagyarázatot nézni videon vagy magnón. Hát szóval ... itt mindig elszakadt a szérna. Mentem inkább haza. Én kimentem hozzá, hogy ne legyen egyedül, holott ő nekem senkim. Kimegyek füvet nyírni, mert az egy szem lánya külföldön élt (akkor is) és letámad .... szóval örülök, ha valaki megtalálja a lelki békéjét, de hogy nekem valaki azt hajtogassa folyton, hogy elkárhozok, meg "csak a keresztény ember a jó ember" ... :evil:
Különben teljesen egyet értek veled! Én sem vitatkozom az idősekkel, max. nem látnak gyakran. 8) Most meg már nem is érek rá. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Durca!
egy utolsó szó! azért csak az vessen rám követ aki tudja milyen 9 évesen elveszteni az édesanyját valakinek!!! Talán megérthető, hogy bennem már kép alakult ki erről az egészről!
DE TE ADTAD MEG A KULCSSZÓT: SZERETET!!! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Tényleg, Zsófinak is boldog hófordulót! Eddig fel sem tűnt, hogy közte és Myrtill között pont 1 hónap van... :oops:

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Köszi az infókat az össejtröl, igy talán könnyebb lesz a döntés.
hjudith

Dettóka 75!
Igen mi is január végére várjuk Liliána lányunk után Szonja babát.
Elvileg január 31-re, de az utolsó 3D uh-n január 25.-ét jelölték meg.Ez a dátum szuper lenne, mert 4 éve pontosan ezen a napon született meg a kislányunk.
hjudith

Zsófi!
Rota receptet elhagytam, de kiírattam újra. úgyhogy megkapja Letykó is.
Berke kapott bárányhimlő ellenit meg a pneumo másodikját a Letti meg gondolom a szokásosakat.....azt nem tudom pontosan.
Meddig kell elküldeni a képet a tablóra???

ANdi!
Köszi a kérdésed jól vagyunk...most aludtam az éjjel én is viszont tegnap előtt megint nem....Anyukádnak+++++++++++++++++++++++++++++++++++

KépKépKépKép
vdorka3

képzeljétek!
hízik a májam :lol: :lol: :lol: férjem mondta, hogy az oviban egy kisfiú, a Bence nagyon odavan KAtáért. :D Azt hittem hülyül. Állítólag oda is ment a férjemhez és elkérte Katát, hogy elmehessen hozzájuk játszani. :lol: Ma meg KAta kapott tőle egy GYŰRŰT!!! WOW! első szerelem? bár szerintem szegény kisfiú nem kap viszonzást. :? :oops: :D De ez olyan aranyos!!!! :D :D :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

köszi a köszöntéseket!

Steffi!
boldog ELSŐ hófordulót!!! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Dorka! Fénykép jöhet még egy ideig! Csak jöjjön! :wink: Nem tudom, mi lehetett a 3 oltás, mert Maja csak kettőt fog (Prevenar meg a 2hós), lehet, hogy Letti is kapott bárányhimlőt?
Látom, te is írsz blogot? Na, majd este, ha alszanak, megnézem! :lol:

Veronikusz! Tökjó, hogy van udvarló! :lol: És, férjed hogy reagált??? Fel van készülve, hogy mire számíthat 3 csajjal??? :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Andi, Jézuskának sok dolga akad mostanában... de én átvállalom ezt tőle, küldj címet priviben. :wink: Én egyetlen egy szám (Because you loved me) miatt vadásztam le. Hiába na, szerelmes vagyok Robert Redfordba. Sokan értitek biztos. :oops:

Veronikusz, lánykádnak máris pasija van?! :roll: Számíthattatok rá amúgy... :!:

Zsofesz, elküldtem. :D
vbea

Eni, érett pasik.... :lol:
A kb 55 év korkülönbség ellenére én is egész kamaszkoromban rettenet mód csipáztam Redford nagypapit.

Ajaj, azt hiszem mennem is kell, csak még: köszi a kérdéseket, Levim továbbra sem hajlandó nagyon enni, de most sajna nincs is sokmindent, semmi feszülés 3 napja. Mintha nem termelődne.

Judy, bolti 100% almalével kezdtetek 4 hósan?
Bori és Ti? Mikor, mivel?
Most mekkorák vagytok? (és persze mennyivel születettek?)
Csak mert én is gondolkozom, inkább gyümi, mint tápi....

Kriszta, Ti Petyával hogy álltok? Most mekkorák vagytok? Eszikél már?

NA, szaladok mert gondban van a Kisherceg.

puszpusz

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Zsófi!
férjem most még nem aggódik, most még nagyon büszke :D no de 8-10 év múlva!!!! :lol: :lol: :lol: Kata rózsszín korszakát éli. Mindenből csak rózsaszín jó. Marcitól meg rózsaszín labdát kapott ma. :lol: :lol: :lol: megáll az eszem!!!! :lol: :lol: :lol: de olyan édik ezek a mini-pasik!!!! tegnap egyik kissrác odaszaladt hozzám fülig érő szájjal, hogy "Kata mamája" :lol: :lol: azt hittem felugrik az ölembe is :lol: nekem is kell egy ilyen édi mini-pasiiiiiii!!!!!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Üdv az "újaknak"!

Annyi mindenről írtatok, hogy nem győzöm követni. :roll:

Hitkérdés: Mi templomba nem igazán járó, istenhívő emberek vagyunk. A férjem és Marci katolikus, Pati és én református, Matyi keresztelője még várat magára. Jó kevert családi összetétel, de nem ez számít, hanem ahogy Durca is írta, a SZERETET!

Kari ajándékok!
Nagyon jó ötleteket adtatok Matyi leendő ajándékához. :lol: Még nem döntöttem, mi is legyen, lévén rengeteg játék maradt a nagyokról, és nem szeretnék játékboltot nyitni. :wink:
A nagyoké most könnyebb, hiszen bőszen írják a kívánságlistát, csak győzzük a válogatást.
Nálunk a mi gyerekeink az egyetlen gyerekek a tágabb családban, így meglehetős ajándéközön várható újra. A rokonok a gyerekek által összeállított kívánságlistáról válogatnak, így ők veszik meg, ők adják át. Ne gondoljátok, hogy nagy ajándékokat kapnak, tőlünk a "nagyot" a többiektől a "kicsit". Remélem nem lett túl zavaros. :cry:
Sajnos a mai elanyagiasodott világban egyre kevesebb az igazi érték, az iskolában ez csak erősödik. Ha neked nincs ez, vagy az meg, már nem vagy menő. Elég nehéz egy kisiskolásnak elmagyarázni, hogy neked nem azért nincs ez, vagy az, mert nem telik rá, hanem azért, mert mi feleslegesnek tartjuk.
Pati kezdi megérteni, amikor felmutatok a szekrény tetején porosodó hercegnős kastélyra, hintóra, meg mindenféle vacakra, amivel nem játszik, csak szerette volna megkapni óvodásként.
A nagyoknak az idén társasjáték lesz, mert már nagyon jókat tudunk játszani együtt, meg valami kreatívkodós cucc.

Oltás:
Megkaptuk az első prevenart. Egyelőre nem lázasodott be, tök jó kedve van. Matyi már a fehér köpeny láttán ordított, mint a sakál. A 18 hós oltás óta fél minden fehér köpenyes embertől. Már Vida doki is hallotta az üvöltését, amikor rákszűrésen voltam nála. Be kellett vinnem magammal, mert a barátnőmmel sem volt akkor hajlandó kinnmaradni, már a folyosón visított. Hát, nagyon szégyelltem magam. De nem tudtam mást tenni. Utólag is bocsánat érte.

Majd még próbálok jönni!
Puszi mindenkinek.

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Veronikusz
Most Marci, vagy Bence? Esetleg rögtön kettő?
Ez a Kata nagyon kelendő!!!! :lol:

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Halihó!

Veronikusz!
Hamupipőke van az eredeti (amit mi örgek is ismerünk) és van 2 másik új része...nagyon jól sikerültek azok is.
Orsi is nagyon örül a ruháknak, névnapjára szinte csak azt kapott.
Nálunk nem a szin a lényeg hanem,hogy csillogjon és legyen rajta lehetőleg egy hercegnő :D :D :D
Kata :D :D :D :D ez annyira éééééédes.....

Vallástéma!
Amikor úgy döntöttünk, hogy összeházasodunk Isten színe elött akkor Gyula Atya (rokon) megkért, hogy járjunk el hozzá párszor, mert ha valaki templomban szeretne esküdni az ne azért tegye mert az menő és szép...hanem azért mert úgy gondolja, hogy annak igenis jelentése van és komolyan gondolja.
Sokat mesélt olyan emberekről akik akkor hívják amikor nem tudnak már másba kapaszkodni csak istenbe és akkor jó nekik az az érzés, hogy hihetnek valamiben.
Pl. volt egy anyuka aki egyáltalán nem hitt semmiben, mert elveszítette szüleit,testvéreit és akkor úgy gondolta, hogy isten ha lenne akkor ez nem történt vona meg. Aztán amikor 15 évvel késöbb egyetlen gyermeke beteg lett és nem tudták, hogy mi lesz vele akkor felhívta Gyula Atyát és megkereszteltette magát meg a gyereket is, mert úgy gondolta, hogy csak akkor kerül a mennybe ha meg van keresztelve.
A kisbabának nem lett baja, de állitólag rengetegen csinálják ezt, hogy nem akarnak keresztelkedni aztán amikor baj van akkor inkább mégis.
Nekünk meg van keresztelve mindkettő, de nem járunk templomba, nem imádkozunk esténként, csak úgy a magunk módján hiszünk valamiben.
Tiszteletben tartom mindenki döntését!!!!!!! És nagyon fontos ez, hiszen ha valaki nagyon vallásos az meg úgy vettem észre, hogy nem nagyon fogadja el, ha valaki nem az...(nekünk van ilyen a családban és nagyon idegesitő tud lenni).

Ma voltunk Anyukámmal nagybevásárolni karácsonyra.
Tök jó volt egy kicsit shoppingolni....Corában voltunk és megvettünk minden fontosat :D

Ja!!!! Veronikusz!
Kata egyébkéntmekkora ruhákat hord??????
Orsi most növi ki a 98as rucikat és mindenki szekál, hogy milyen pici a gyerek... :shock:
Voltunk apukámnál és lestelek Titeket hátha látlak valamerre a környéken... :)

Nem is tudom, hogy mit akartam még írni.... :roll:

Jaaaa!!!! Eni!!!!!
Nagyon becsüllek azért ahogy a helyzettel bánsz és tényleg nagyon sok erőt kívánok Nektek!!!!!!
Amikor 12 hetes ultrahangon kiderűlt, hogy Dan vsziüleg downkóros és, hogy nem is lesz "életképes" (így mondták) akkor nagyon nagyon nagyon összetörtem...aztán 4 héttel késöbb amikor kiderült, hogy semmi baja sincs...na akkor megkönnyebűltem, de akkor is végig ott motoszkált bennem ,hogy hát lehet mégsem egészséges...tudom milyen rossz ez a bizonytalanság, hogy most mi lesz, hogy lesz, de tutkó nem lesz semmi baj...viszont Dani sírósságát az első fél évben én annak tudom be, hogy a terhesség ilyen zaklatott volt (lehet, hogy ez hülyeség nem tudom...)

mennem kell fektetni...
szép estét mindenkinek...

Kép

Kép
cukipofa

Egyébként még azt akartam, hogy Ancsa még írt pü-t Orsi névnapjára meg nekem írt az iwiw-en a szülinapomon...
Én is írtam neki, de semmire nem válaszol...remélem nincsen semmi baj nálunk... :?

Kép

Kép
cukipofa

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket! Hihetetlen, hogy a kicsi lány már 1hónapos! :shock:

Veronikusz!
Zsófinak meg boldog 2. hónapot! Nekem is most esik le, hogy pont 1 hónap köztük a különbség. Micsoda véletlen! :D Bár én nem hiszek a véletlenekben...

Ancsáék jól vannak, Kemencén vannak éppen, költözködnek és új e-mail címe is van. Majd küld képet a talbóra is. De szerintem majd ide is beír, ha hazajönnek...

Vallás: én katolikus, férjem református a gyerekek meg nincsenek megkeresztelve. Nem tudom meglesznek-e, majd meglátjuk, tervezzük, keresztszülők is megvannak, de tényleg csak azért, hogy meglegyen kár... Hinni mindenképp hiszünk valakiben/valamiben és biztos, hogy az életünk, a sorsunk nem véletlenül olyan amilyen, mindennek oka van, ezért sem hiszek a véletlenekben...

Judy!
Hát ezen a fantasztikus Kerepesen sincs bölcsi. De szilason van valami magánizé azt tudod? Ilyen napközis bölcsi vagy hogy hívják. 60Ezer forint úgy tudom,de ebből az önkori a kerepesi legalábbis 20-at áll.

Tabló: akkor Zsófiék csinálják, úgy volt, hogy mi, de megbeszéltük, hogy ők. És meddig küldjük a képeket? mert rólunk még nincs kép, de akkor hétvégén csinálunk párat.

Jó éjt mindenkinek, szép álmokat!

Ja jól vagyunk, csak Martin hisztijeit, akaratosságát, kicsit nehezebben tolerálom az utóbbi két napban, de boldog vagyok és kiegyensúlyozott, majd túl lendülök ezen a holtponton.

Újaknak üdv, pozítiv teszteknek nagyooon örülünk! :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok

Eni
köszi

Steffi
örülök, hogy hoztál Ancsáékról hírt

Zsófi
7vgn küldök képet, az még jó???

Cukipofa
miket vettetek????

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok! :)

Nem vagyok egy napig és nem győzök olvasni!!! :D:D:D Ez jóóóóó!! :)

Kisautóm a szerelőnél :( , de állítólag holnapra meg lesz! :)
Viszon tök jó volt ma újra (kb. 4 év után) TÖMEGKÖZLEKEDNI!!! :lol: :lol: :lol:
Úgy újjongtam itthon Apának, mint egy ovis!!! :lol: :lol: :lol: Bár Ő nem nagyon örült, hogy pocakossal "ilyet teszek" ! :) :oops: De muszáj volt mennem. Édes volt, hogy féltett, de én naon élveztem!!:D

LányokAsszonyok! :)[/b]

Tiszta álmos vagyok. :) Most csak ennyire volt erőm, de holnap megígérem írok! :)

Soksok puszi Babáknak-Anyáknak-Apáknak!! :lol:

Üdv az Újaknak! :D (pont én mondom! vagyis írom!) :lol:

Jó éjt Mindenkinek! :)

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Tabló-képek: legyen november vége a határidő, ok?
Megpróbálok a régebbiektől is (Barbi, Masni, Gabbó...) képet szerezni. Szóljatok, ha még eszetekbe jut valaki. Tünde-Andi (nemtom most ki csinálja) esetleg tesztek fel egy táblát segítségképpen?

Emese! Pajzán versike most nincsen, de vasárnap itt volt apósom, és leült Lénával rajzolni (festett régen, még kiállítása is volt, szóval jól nyomja...). A következő kép született (nem tudom, hogy van-e jelentősége annak, hogy épp szoptattam...):

Kép

Majd rötyögve megkérdezte Lénát:
"Tudod, hogy ki van a rajzon?"
Léna magabisztosan közölte:
"Tudom."
"Ki?"
"Te!" :lol: :lol: :lol:

Na, ezt jól megkapta...

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

sziasztok,

Aprooka, igen, Hipp almalét vettem, abban semmi nincs ami ártana neki. Először úgy gondoltam lereszelem az almát és kinyomkodom neki, de mondta a védőnő, hogy amikor megbarnul, akkor már foghat, és nem akartam hogy szorulása legyen tőle...márpedig szinte rögtön megbarnul. Ezért bolti. Aztán almapürét már csináltam neki otthon, de az nem kellett, abból is csak a Hippeset ette meg a kis ravasz :D

Bori: én a tejpépet turbózom neki almával, különben nem csúszik le :D Márpedig most muszáj, mert nem akarom vérvételre vinni...

Durca, remélem Boróka jobban van.

Veronikusz, Kata nagyon kelendő :D Bár nem csoda :D

Steffi, nem tudtam, köszi hogy írtad! Bár egyenlőre még nem aktuális, + úgy beszéltük meg anno a főnökömmel, hogy ha 3éves kora előtt visszamegyek, akkor először úgy, hogy itthonról dolgozom 4 vagy 6 órában, aztán meglátjuk. Ez volt mikor eljöttem. Azóta 2x átszervezték a céget, már nem is az a főnököm, mint mikor eljöttem, sőt, július 31-el megszűnik az a pozíció, amiből eljöttem. Ja, és közben létszámstop van. Úgyhogy már semmi sem biztos :(

Tigrincs, én 1,5évig jártam kocsival mindenhova, aztán újra elkezdtem tömegközlekedni, hát minden új volt :D Megértem. De a legjobb apukám volt, aki nemtom hány év (legalább 10-15) autózás után egyszercsak felszállt velünk a villamosra. Sokat nevettünk, mire leszálltunk róla :D

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Adri!
De jó hogy jöttél!! :D jöhetnél gyakrabban is! Képet nem raksz majd fel?
Kata és a lovagok: hát! Bence tuti, de úgy néz ki lesz Bencének vetélytársa is. :lol:

Cukipofa!
2 hete raktam fel a lányok szobájában egy olyan fali mércét. Rögtön meg is mértem a lányokat: Kata 108 cm, Szofi 97 cm. Én mostanság 110-es ruhákat veszek általában Katának, de van amiből az még picit nagy, de van ami meg pont jó! legyen okos az ember!!! :oops: Orsi miatt meg ne aggódj! Van aki később ugrik meg a növésben! Arról nem is beszélve, hogy ha jól tudom te se vagy 185 cm :D nem kell ezen parázni! NEM AZ A FŐ HOGY EGÉSZSÉGES LEGYEN??? Beszólókkal nem kell foglalkozni!!! :D Egyáltalán nem alacsony Orsi!
Különben mikor jártatok erre? :D látni nagyon nem láthattál minket, mert ha csak tehetjük elmegyünk itthonról. Játszótérre is máshova járunk. :D

Zsófi!
Papád tényleg jól megkapta :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Cukipofa!
ti kaptatok Pneumo 23-as oltást???? megkérdeztem a dokim és szerinte ezt CSAK FELNŐTT KAPHATJA, gyereknek nem hozza meg a kellő hatást. :oops: :oops: :oops:

szörcsögés:
Zsófi picit szörcsög, de a doki szerint ez csak a nyála. Nincs megfázva. Mégis megkérdezném, hogy picit náthás bbával mit lehet csinálni???

Judit!
megnyugodtam. Akkor nem csak az én lányaim csípik jobban a kész kaját. :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Átküldte a múltkor a táblázatot Tünde, majd valamikor a mai nap folyamán rakok fel jó???

Veronikusz
infralámpa??? :oops:
amikor alszik a kiságyba akkor picit melegíteni a mellkasát vagy hátát???(nekem ezt tanácsolta az új doki, mikor átkerültünk hozzá)

emano/Andi
KépKép
emano

Andi!
:oops: :oops: :oops: ups! az nehéz lesz, mert se a járóka, se a kiságy felett nincs se szekrény, se polc ..... :roll: :roll: :oops: és mennyi ideig kéne alatta lennie???

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Nekem azt mondta a doktornéni, hogy pár percig próbáljam tartani mellkasa és/vagy a háta felett!!!

emano/Andi
KépKép
emano

Hahó!
Na, itt vagyok, csak kicsit mozgalmas volt a múlt hét. Eladtuk az apu lakását és költöztünk, meg ügyeket intéztünk.

Üdv az újaknak, olyan jó, hogy mindig van "utánpótlás".

Aprooka-Zsófi!
Nagyon édi Levi, megkukkoltam. Evés: Petya már jó ideje nem szopik, de van annyi tejem, hogy elég, és most nem is kell annyit fejni, mint Pankánál, hogy egyáltalán legyen, kb 20 perc a két mellem. Pankánál egy órát nyüstöltem magam :oops: , és így sem volt elég. Bár néha úgy tűnik, Petya belendül és elkezd többet enni, de aztán mindig visszamegy. Így egy nap eszik kb. 600-650-et. De hízik, most kedden (ez a mérési nap :roll: ) volt 5730 gramm. Vagy jó a tej, vagy jól hasznosítja, nem tom. De ő nem is az a kakilós fajta, az biztos.

Cukipofa!
Panka most 98 centi körül van, én most 104-es rucikat veszek neki, vagyis, boltja válogatja, melyik mekkora. Szóvaal no para. És Te se vagy az a hatalmas termet, úgy emlékszem. (Panka is rám hasonlít úgy néz ki - én: 157 cm) Ja, csak azért, mert mi is kb. "Orsi-korúak vagyunk."

Többeknek: Tényleg nagyon hasonlít a két gyerek, Majd keresek Panka kiskori képet és Petyka-képet és felrakom. De Petinek világosak a színei. Pankánál már a születésekor láttam, hogy barna szeme lesz, Petinek meg még most sem tudom, milyen lesz, olyan igazi "kisbabás-színű" De a haja vöröses, meg a szempillája is.

Karácsony: Jó hogy írjátok, miket adtok, mert én tegnap (végre egyedül!!!) voltam a Tesco-ban és teljesen összezavarodtam a kínálat láttán. (Hát még az árak láttán :roll: !)

Na, majd még próbálom összeszedni a gondolataimat, meg még visszaolvasni, és jövök még (ez nem fenyegetés... :D ). De itt van a pincében az apu lakásából egy rakás cucc, és tök káosz van.

Ja, képet majd küldök, de még csinálni kell egy normálisat, apát majd macerálom.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Boldog első hófordulót Myrtillnek és másodikat Zsófinak!!!!!!!

Zsófi,
nagypapi bevezeti a felvilágosítást!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kata udvarlók :lol: :lol: :lol: háremre gyúr a csaj! :wink:

Pneumo 23: én is utánanéztem még akkor, 2 év alatti gyereknek nem adható a használati szerint..

Kriszta, tejcsárda leszel a végére, csak Peti győzze lapátolni!! :lol:

Szoni, grtaulaaaaaa (persze még halkan.. :wink: )

Dorka, micsoda oltásdömping :lol:
a rota szájon át lesz, egy szurival kevesebb!!!

Cukipofa/Kati,
atyagatya... durva ez a Danis sztori.... :shock:

mi jobban, a napi 1 citrom csodákat tesz :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: