A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Kaqk örülök, hogy sima utatok volt hazafelé.

Heni ?????????????

Fleur írtam privit

KépKép
Kép Kép
l.móni

Heni: De jó hogy Péterkéd jobban van. Kiváncsi vagyok fiucska, vagy kiscsaj vana pocidban! ???? :oops:

Aniko15: Gratula, ügyes vagy!

Mesi: remélem Gegi csak befordult! :-)

Regi: De jó ..megkaptátok a kulcsot!!!:-)

Sense: Vigyázz magadra...az emelgetés biztos nem tesz jót..de hát.....:-

Pelus: a szines tescos nekünk nagyon bevált. Most térünk át a 4-es méretre :-) hihi....még mindig csak 8600g körül mozgunk.

Vindolanada: Mi már voltunk. emmának tetszett! :-)Csak a picibe engedtek be ami ott fent van. 2 éves or alatt nem elngedenk oda le! :-(

gyorsan elküldöm

KépKép
kaqk
Debrecen

Tudom, hogy undok vagyok, de örülök, hogy nem csak Cica ilyen rossz alvó :oops: :roll:
Bocsi lányok :oops: :oops:
Éjjel megint 3* kelt. Persze mindig akkor sírt fel amikor már majdnem visszaaludtam :?
Ma aludt 1 órát.
Osszam be. Én hulla vagyok. Ő meg pörög :lol: :lol:
De azért imádom :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Mesi: juj..na ez nem hiányzott! +++++++++++remélem mára már jobban vagy!

Jaj és a névnaposoknak sok sok puszi

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok, na végre itt vagyok...

Kaqk, Maggie - kösz az Aquaticumos javaslatot, szerintem ki fogjuk próbálni. Meg én sem azért vettem új fürdőruhát a szülinapomra, hogy ne feszítsek benne :wink:

Kaqk - örülök, hogy jól utaztatok, és tudom, hogy ilyenkor mindenen annyira fel tudja húzni magát az ember. Hogy majd a gyerek nem bírja, stb. Én is ilyen vagyok, Gábor mindig nyugtat, és neki szokott igaza lenni :oops:

Én most dolgozgattam éppen, meg kellett várnom vele azt, hogy Rugó elalszik. Ugye nem ülhetek a gép előtt :lol:
Egész nap borzalmas hangulata volt, nyűgött, sírt, elesett :? Végül, mikor már negyed háromkor nem bírtam tovább, kapott egy jutalom-szoptatást, és abba elaludt. Vajon mi lehet vele? Lehet, frontja van?

Vajon mikor hozzák a webáruházból a megrendelt cuccokat? Teljesen le vagyok gatyásodva harisnya-fronton. Rendeltem mintásat, egyszínűket, térdzoknikat stb. 8)

Heni - :?:

Móni - nekünk az alvások időtartamával nincs gond, de az altatás macerás. Ja, és este kb. 10 órakor szokott elaludni. De nekem is így a jobb, azt hiszem.

Bár vasárnap délután angolra mentem, és itt hagytam Gáborral az akkor már teljesen szétcsúszott Rugót. Elaludt nála, igaz, zenehallgatás és ringatás közben. Igaz, nálam is így szokott.

Szép napot, V.

Kép
vindolanda

Halihó!

Bercó is mostanság dőlt ki. Ma eddig talán félórát aludt. Reggel 7 előtt kelt. Nagyon pörög. Pedig éjszaka legalább ötször kelt, én meg ugrottam, mert a Kedves nagyon fáradt volt. Mondta is, hogy nem is hallotta a kicsit. :lol:

Heni! De izgalmas, már nagyon várom a híreket. Péterke hogy van?

Vindo! No, akkor te is beléptél a klubba. A webáruház honlapján nem volt feltüntetve a szállítási határidő? Remélem gyorsan megkapod. A fürdőruhádat meg tényleg mutizd meg. :lol:

Mónikám! Én egyáltalán nem haragszom, nem vagy undok. Sokszor már az is erőt ad, ha tudja az ember lánya, hogy nem egyedi a problémája. Kérj a télapótól Grétinek álommanókat! :wink: :lol:

Jaj, apáéknál szombaton állandóan azt kérdezték, hogy ugye megyünk majd a nagyszakállúhoz a kicsivel. :lol: A kollégája már gyűjtögeti, hogy mit lehet kérdezni tőle. Lehet, hogy nem is fogja produkálni magát? :oops: :roll: Talán a puszi dobására van esélye. :lol:

Hú, lassan el kell kezdenem összeállítani a csomagokat, pontosabban először át kell gondolnom, hogy mennyi is kell. :roll:
dmaggie

Te, Vindo, a szülinapodra vetted biztosan??? Nem kapkodtad el? Addig még másfél hónap van!!!! :wink: :lol:
dmaggie

Maggie - a tavalyira :wink: az volt a 30. :roll: de lehet, a névnapomra, mert keverem ezeket. Közel vannak egymáshoz.

Rendeltem már ezektől neten, és akkor két nap alatt ideért. Csak tegnap írtam nekik.

Rugó rajtam fekszik, alszik.

Kép
vindolanda

Vindo: mikro van a szülinapod? 77-es vagy?

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk - 1978. január 2-án születtem :wink: Te is akörül?

Most voltunk a Deichmannban, beszereztük a bélelt téli cipőt meg egy mamuszt is.

Kép
vindolanda

egy hónappal korábban. 77 dec 3

KépKép
kaqk
Debrecen

hahó!

jelentkezem. :wink: jól vagyok, de azért keményedések vannak. ma sokkal kevésbbé egyébként.

móni!
csak hogy megnyugodj, mesélek botond alvási szokásairól.
este 8-kor kerül ágyba. az altatással már nincs gond. megissza a tápit, odabúújik kiskiflibe, aztán kb 5 perc alatt elaszik. eddig énekeltem ezalatt az idő alatt, de kb két hete jelezte, hogy hagyjam abba. :shock: :shock: :lol: így nem éneklek már.
az átlagos éjjelen felébred egyszer éjfél előtt. ilyenkor nagyon gyorsan visszaalszik, kb 2 perc alatt. kell hozzá neki kb fél deci tea + anya. utána ébred 3 körül. ez már macerásabb, kb negyed óra mire visszaalszik. utána ébred 5 körül. ilyenkor szó nélkül jön és felmászik közénk. :lol: már alszik is tovább. után ébred 1/4 7 körül. jelez, hogy menjünk ki a konyhába. végigmutogatja a tápszerkészítés fázisait :lol: , majd vissza az ágyba, megissza, és jó esetben alszik még egy órát. rossz esetben felkel.
nem átlagos éjjelen ezeken kívül van hogy +2 ébredés még befigyel. azért olyan is van, hogy nem ébred fel csak egyszer hajnalban, amikor átjön a nagyágyba.
nappal egyszer alszik, kb másfél órát, de közben ébred egyszer, és vissza kell altatni.
szóval szerintem cicus jó alvó!!!! :wink: :lol:

Ildikó
KépKépKép
sense4

képzeljétek!
csütörtökön lesz egy koncert (biohazard) a volt e-klubban.
régi szép fiatalkoromat idézi. és képes vagyok elmenni! persze balázzsal együtt. jól fogok kinézni 7 hónapos terhesen egy metal/hc koncerten, de lesz@rom. majd akinek nem tetszik ne nézzen rám. :wink:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok!

Kösz Viranka a tippet.. :)

Panndi.. Szivesen. :) Ó siós és hol laktál?

Mesi.. Remélem valami hasznát csak veszed a sok-sok tanácsnak.. :)

Beni köszönöm javulgat..Csak ennyi nem akarom elszólni magam.. :) Már volt,hogy az utolsó antibigyó napján visszalázasodott..

Domi nem kapja meg a pneumot. :( Nem kap oltóanyagot az orvosom. 60db helyet csak 6ot kap,mert hogy elfogyott? Mérges vagyok.. Ezt is ma tudtam,meg míg a fogorvoshoz mentem..

Ma reggelre meghalt apukám anyukája.. :( Ezt intéztem du. :(

Nem találkoztunk sokat,de attól függetlenül nem vagyok túl jól..

Megyek is...Szar napom volt...

Sziasztok..
varga tünde

Sense :lol: :lol: igazad van :lol: :lol:
Nézőpont kérdése :lol: :lol:
Éljen a koncertre járó kismama :lol: :lol: :lol:

Tündi részvétem :(
megigényelni sem tudjátok az oltást?
Merthogy jár :roll:

Vindolanda a tavalyi ami az idén volt :wink: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Először is: minden eredmény szupi lett. Úgy néz ki lesz kisbarátja lesz Péterkémnek akivel sokat brüm-brüm ölhet :wink:
Apa nagyon boldog:-) én egy picit csalódott vagyok, mert már megint biztam a kislányban.

Sense naná hogy el kell menned!!! jó bulizást!!!!!

Tünde részvétem:-(

Kaqk jaj de örülök, hogy simán hazaértetek, Péterkém is minden féle utazást végig alszik, vannak gyerekek akiket kimondottan az utazás altat. Én is mindig végigaludtam minden utat :wink: Várjuk a képeket!

Vindolanda hiszti :evil: ma nálunk is olyan nap volt, sőt el sem hagyhattam a szobát :shock:

Maggie ha nálunk volna 3. az is fiú lenne :wink: az orvos szerint lehet addig próbálkozni mig lány nem lesz. Mondtam neki, köszi, most megállunk szerintem.

Jó éjt mindenkinek!Holnap jövök ám!Alszok egyet 3 pasival :wink:

Heni
KépKép
heni81

Heni - :D Gondoltam ám Rád egy csomószor ma :wink: A legfontosabb az, hogy minden rendben. Én amúgy nem tudok magamnak lányt elképzelni, szerintem a második is fiú lesz, de Gábor meg egy kislányról álmodik.

Tünde - :( Próbáljátok összekapni magatokat az elkövetkező napokban, bár tudom, hogy ez nehéz. És azt is rossz azt látni, hogy ha az emberhez a legközelebb állók gyászolnak.

Móni - hát, ez tényleg idén volt, de sötét vagyok :shock:

Sense - irány a koncert :arrow: :arrow: :arrow:

Mostanában egy kicsit lazítok éjszakánként, kb. egy hete. És olyan lusta lettem, komolyan :roll: Jövő hét péntektől kezdődik egy komolyabb menetem (fizetett tanulmányírás), addig csak lézengek itt, angolozok, házimunkázok 8)

Jó éjt mindenkinek, V.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Csajok, nem tudom mi volt most, de 11-kor aludt el Dávidka kínkeservesen :cry: Teljesen kimerültem, nem tudtam vele mit kezdeni :(

Nagyon fáradt vagyok, így csak pár szót.

Heni: gratulálok a kisfiúhoz, a lényeg tényleg az, hogy minden okés legyen! :)

Tünde: őszinte részvétem :(

Kaqk: én is úgy látom, hogy Dávidkát nem csak 1 fog kínozza :( És már nagyon régóta nem bújt ki újabb, szegényeket úgy sajnálom, annyit szenvednek :(

Bocsi, hogy nem reagálok mindenre, de eléggé kikészültem.

Puszi

Kép
aniko15

Anikó15, remélem az éjszaka már jobban sikerült :wink:

Hát, Rugó reggel hatkor felkelt, és én mindent bevetettem, de nem sikerült visszaaltatnom. Pont ma, mikor Gábor csak késő este jön haza, citerázik :?

Na, kíváncsi vagyok, mi lesz.

Szép reggelt, V.

Kép
vindolanda

Jó reggelt!

Heni gratula az újabb kispasihoz :lol: :lol:

Vindolanda lazítás mindenkinek jár.
Lustaság fél egészség :wink: :lol:

Ééééééééééééééés Cicusom 1/4 8-ig aludt :lol: :lol:
Olyat csináltam amit már hosszú hónapok óta nem. Ágyban kávéztam 8)
Éjjel azért ébredt párszor de most reggel kárpótolt :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Jó reggelt!

Zsófi szerintem még sosem aludt reggel hétnél tovább. Az sem gyakran fordult elő. Én is szeretnék egyszer 6 után kelni :twisted:

Tündi: részvétem :( Fokihegyen laktam, Perczelbe jártam :)Ma is hat előtt kelt, már voltunk sétálni is, integetett a kukásautónak, mostam kettőt, más rendes gyerek ilyenkor még szunyál :lol:
Vendég

Most voltak a négyesikrek a tévében.
Annyira picik és annyira aranyosak :lol: :lol:
Kettő jöhetne egyszerre de azért 4 picivel nem tudom, hogy hírtelen mit kezdenék :roll: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni, hát mivel alig alszunk, mit nekünk még négy gyerek :lol:
Vendég

Panndi igazad van :lol: :lol:
Az edzést már elkezdtük :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hát, nálunk a fél nyolc előtti kelés a rendkívüli állapot :roll:

Panndi: a kukásautó nálunk is menő, de csatlakozik hozzá a szippantós is. Akartam amúgy megkérdezni, hogy a nickneved honnan van? Megírhatod máshová is. A porontyon szokott kommentezni valaki pandi néven, mindig Te jutsz róla eszembe.

Írtak a webáruházból, hogy már postázták a cuccokat, lehet ma vagy holnap itt is lesz :D

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Tündi! Melyik évadot szeretnéd a Született Feleségekből? ;) Küldj pü-t!
A vitamin hónapokig elég (sokáig, nem tudom pontosan, ki kéne számolni), én azt vettem ki, hogy ¾ evőkanál kell Szelinek, ennyit adok naponta.

Anikó15! Gratula az 5-öshöz! :)

Mesi! Én is inkább a befordulásra tippelnék! +++

Heni! Húúú! Kandalló! Szuper! Apa hosszabb távú tervei között is szerepel, de mindig osztom 2-vel, amit mond! ;)
Deichmann szerintem is jó! :)

Én meg végre találtam magamnak egy melegítőt, hónapok óta kerestem, különböző boltokban, márkásban is meg máshol is, de nem találtam... a hosszú lábaim... :roll: És végre tegnap a kínaiban megláttam az elképzelésemet, 3000 Ft-ért!!! :) Nem hagytam ott! :D

KTimi! Jók is ezek a kiruccanások! :)

Én most egy pufi kabátot teszveszeltem Szelinek. Hát ez most nem volt olcsó, de nálunk ilyen szépet nem kapni a bababoltokban! :)

Én is hangszert veszek Szelinek majd a Fakopáncstól! :) Az egyik játékát már tudja fújni, és sípol. Úgy élvezi! És képzeljétek, már mondja (kicsit ügyetlenül) a mit mond a liba kérdésre: gá-gá, és mit mond a kacsa: há-há! :lol:

felébredt... :arrow:

Kép

Kép
regcsiken14

Én melegítőt mindig a Decathlonban veszek, már fel sem próbálom, leakasztom az M-st, oszt csókolom :lol:

Vindo: megírom máshol :) :arrow:
Vendég

Jaj csajok itt a tél!!!! Hull a hó :shock:
Totál kész vagyok tőle, még nem voltam erre felkészülve :?

Vindolanda : hát ezek szerint én is fiús anyuka vagyok. Apa tegnap elárulta, hogy a szive mélyén reménykedett a fiúban. Meg hát mondja örüljek, mert a fiúk majd engem fognak szeretgetni. Igaz Magie??? :wink:
Mit is rendeltél? Tegnap nekem is megjöttek a könyvek.
Szuperek a lépésről lépésre sorozat könyvei és csak 600 Ft darabja.

Regi nem nagy cucc ez a kandalló téma, szerintem a jövő karácsonykor már ott melegedtek mellette 8)

Éjszaka nálunk is gáz volt, apának 8)

Heni
KépKép
heni81

Heni - a múltkor meg kellett jelennem kirittyentve, és rájöttem, hogy kell egy-két harisnya. MIntás, meg egyszínű vastagabb stb. Meg rendeltem két térdzoknit (én mindig ilyeneket hordok itthon), meg sima zoknikat is :wink:

- biztos otthon is esik akkor lassan, ha már Nógrádot elérte. Még jó, hogy tegnap beszereztük a téli cipőt.

Panndi - már megyek is :arrow:

Regina - ezekkel az állathangokkal nagyon ügyesek vagytok. Rugónak nincs affinitása ehhez :D Bár, ha macskát akar csalogatni, néha mondja, hogy cic.

Kép
vindolanda

Heni!
Gratulálok az újabb kispasihoz!

Vindo!
Amikor még nem volt újabb Bogyó a hasamba, én sem tudtam elképzelni, hogy mit kezdek egy kislánnyal. Aztán a doki mondta, hogy lány, én meg jól végiggondoltam, hogy nem is olyan rossz ez, sőt. :wink: Utána pedig azt mondta, hogy lehet mégis kukis. Erre kiakadtam. Annyira beleéltem magam egy csajsziba.
Én a magam részéről nem vagyok egy "igazi nő". Kívülről még csak-csak felöltözöm, de belülről inkább fiús vagyok. Igazából mindig fiú barátaim voltak, igazi barátnőm 2-3 van csak. Mondjuk ez lehet adódik az "aberrált" zenei ízlésemből is. :wink:

Beszéd:
Botond még mindig csak a saát nyelvén beszél. Gyakorlatilag mindent megért, de nem mond értelmes szavakat. Időnként aggódom... :oops:

Pár napja a konyha egyik sarkában megkezdte lebontani a falat. :shock: Először leszakított egy pici darab tapátát, utána pedig az ujjaival kaparni kezdet ki a falat.
Reggel látom, hogy megint csainálja. Rászóltam, hogy nem szabad. Rámnézett, otthagyott, és elment a partvisért!!! :shock: :lol: Egy darabig söpörte a földet, ahol a fal kiszóródott, aztán visszavitte a partvist, és hozta a felmosót!!! :lol: :lol: AZt hittem megzabálom.

Megyek ma fodrászhoz. Viszem Botondot is. Azt hiszem géppel levágatom a haját jó rövidre. Majd nyárra megnő.
Szép napot!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Oldalt kezdtem. :wink:

Móni!
Írd meg légyszi a tali pontos címét! Köszi

Ágica!
Írok püt!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Végül hanyan leszünk a talin?

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok!

Csak gyors bekukk, Zéti hisztis... :(

Tünde részvétem! Oltásra mi is vártunk, rendelni kellett.

Heni gratula a kispasihoz!!! :D

Tali: mit vigyünk? Lassan szombat. :D

Oltástól Zéti nem lett lázas eddig, ezt jó jelnek tekintem.

Puszi, megyek mert áll a bál. :roll:

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Remélem talira mindenki meggyógyul aki készül rá. Meg persze a többiek is.

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Talit én még most sem tudom :(
Vendég

Köszi az oltásos infókat!!!

Sense - hát, én sem mozgok cicababa-vonalon :wink: :lol:

Nálunk anya rettenetesen lányt szeretett volna harmadik gyereknek a két fiú után, és ezért engem mindig megpróbált olyan kis fodros-bodrosan öltöztetni meg szoknyában járatni stb. De már óvodás koromban is kialakult ízlésem volt, és a lányos ruhákat téptem le magamról :roll:

De hát két fiútestvérrel ez sajnos így megy :lol:

Kép
vindolanda

Én ettől a rózsaszín-ruha dömpingtől rettenek vissza egy kicsit, bár tudom, hogy nem kell feltétlenül úgy kinézni a lányoknak sem, mint egy terjedelmes vattacukor.

De lehet, ha lányom lenne, tele lennénk ilyen rucikkal. Na, ezt egyelőre nem tudom meg :roll:

Kép
vindolanda

vindo: én rózsaszínruha ellenes voltam, aztán megszületett Zsófi :lol: Hát az elején csak rózsaszín és lila ruhái voltak. És már nekem is vannak ilyenek :wink:
Vendég

Panndi, ezt tovább sem gondolom :lol: Mi lesz a fekete-barna-szürke ruhatárammal?? :lol:

Kép
vindolanda

Nohát, nekem is az volt :lol: És ez lett belőle :shock: :lol:
Vendég

:lol:

Kép
vindolanda

Ha tündéri, akkor biztos tele van rózsaszínnel :roll:

Kép
vindolanda

Na, jött a webáruházas csomag. De most nem bontom fel, mert Rugi felkel.

Amúgy vasalok éppen, már egy hónapos lemaradásban voltam.

Kép
vindolanda

Én a vaterás dolgaimat szeretném már megkapni véééégre!
Vendég

Látjátok csajok veletek ellentétben én meg talán nagyon csajos vagyok :oops: mindig is a nőies szineket kedveltem, teli van a szekrény rózsaszin cuccokkal :oops:
Péterkém szerencsére nem igazi férfias tipus, általában halványkék cuccok lógnak rajta, amin ugyebár rögtön látszik a kosz.
Sokat nyafog is, igy nem mindig vagyok benne biztos, hogy fiam van :oops: de hát fütyije van :oops:

Engem még egy nagyon érdekel, hogy vajon foganak e hasonlitani???jaj lehet olyanok lesznek mint két tojás:-)

Tiszta hülye vagyok :oops:

Heni
KépKép
heni81

Heni,

Én a nagyobbik bátyámra egyáltalán nem hasonlítok, egyetlen közös vonásunk nincsen külsőleg. A kisebbikre meg ismeretlenül is mondták már, hogy ugye neked van egy testvéred Debrecenben :roll: Szerintem ezt nem lehet kiszámítani.

Rugót meg hiába öltöztetem barnába-zöldbe, rendszeresen, minden héten megkérdezik, hogy kislány-e :evil: Úgy hogy nem a ruha teszi.

KÖzben persze felébredt, nem tudom, estig hogy bírja ki ébren :?:

De legalább felbontottam a csomagot, tuti dolgok vannak benne.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Köszi....

Írok Regi amint haza értünk..

Megrendeltük az oltást-megigényeltük,de nem kapja meg a doki a kért mennyiséget.. :?

Most megyek.. Itt nem esik még a hó...
varga tünde

A kicsit lányos fiúk amúgy sikeresebbek a kutatások szerint, mint a macsók, úgyhogy ne aggódj :wink:

Kép
vindolanda

Sziasztok,

Tényleg Móni, nem írod le, te hogy mentél autóval a tali színhelyre, csak egy főutvonaltól, a pesti úttól vagy ilyesmi, megnéztem térképen, jaj....szóval segítség lenne, köszi

Anikó, gratula

Sense, irány a koncert én a 9. hónapban voltam tavaly LGT-n a szigeten, szerinted????

Mesi, sztem is fordulgat a kissrác

Heni, de jóóó, a kandalló is:)

Regi, ne is mondjátok, Pandorfban, nem kaptam de most muszáj nekem is vennem, hétvégén megyünk az outletbe, körülnézünk.

KTimi, hát igen, jó is kimozdulni, én is tegnap elszaladtam egy órára, igaz csak ide a Norbi boltba, kis sütiért:)

Én most egy pufi kabátot teszveszeltem Szelinek. Hát ez most nem volt olcsó, de nálunk ilyen szépet nem kapni a bababoltokban!

Mi lego duplo vonatot vettünk, meg fa hengerfélét, meg még szeretnék ruhát neki. De jön a mikulás is, tényleg ti adtok már neki sima csokit, Robesz imádja, bár csak ritkán kap, így úgy gondoltam hoz neki a mikulás majd.

Na megyek is, jön a bicikli, és éhes is vagyok már

Kép
Kép
nektarin

Sziasztok

Nektarin: Én is van mikor adok csokit Petrának persze csak akkor mikor én is eszem :lol: Szerintem nem lesz bajuk ha megkóstolják. :D

Ruha: Nálunk is úgyanígy van ha Petra rószaszínbe van vagy pirosba akkor is megkérdezik hogy kislány?? Mondjuk most egy világosabb zöld kabátja van rószaszín csíkos meleg sapija és megtéveszi az embereket :roll:

Panndi: Remélem tudotk jönni a talira!

Tali: Üdítőt vinnék ha nem gond!

Lmóni: Remélem már jobbak az éjszakáitok!

:arrow:

Kép

Kép
agica1126

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: