A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

sziasztok!

megnéztem Levi egy-két mappáját, de még nem értem a végére, nagyon édi! remélem, hogy csütörtökön élőben is bemutatkozhatunk már neki! ;) kitartást!!! amúgy babakocsiban még nem altattam hason, ott mindig háton szunyál, és el is van. mi este vagyunk nagy hason alvósak!

a találkával kapcsolatban, köszi a felajánlást, ha úgy van, akkor lehet, hogy élünk is a lehetőséggel, de amúgy babakocsiban alszik délelőtt, így lehet, hogy jó lesz nekünk gyalog is, de majd még egyeztetünk, főleg, ha nem leszel ramatyabb állapotban!

kérdés. az a vetítős körforgó hogy vált be nektek??? szereti Levi?

voltunk szurin! megint megkapta a kettő! :( a másodiknál már eltörött a mécses! szegénykém! aztán hazafele az autóban úgy sírt! itthon etetés, azóta a kiságyban játszik! vettem egy tök jófej bébitornászót, azzal van el, de úgy, hogy hangosan magyaráz már vagy 10 perce! :)

amúgy a méreteink! 7520gm 65 cm.

Ritus, sajnálom a kórházas sztorit! :( remélem, hogy nem kell többé mennek oda!

Pöttöm, nektek is kitartást, és a többi sztrájkoló babának és mamának! nem tudom, hogy mi lehet a levegőben, de furi, hogy most találja ki ennyi babó, hogy sztrájkolna! :(

Nicike, jó, hogy Te is előkerülsz! végre! hiányoztál már! mesélj, mizu nálatok!

most lehet, hogy álomba szopiztatom a gyermekem, mert, ha este belázasodik, akkor nem lesz egyszerű vele, szóval a délutáni alvás jól jönne!

majd még igyekszem jönni, jók legyetek!

sophie27

Panna, picassás kérdést közben sikerült megoldanom, köszike. Azért látod....a dícséreteket meg átadom az illetékes sztrájkbizottsági kiselnöknek...

Most felkelt, evett vmennyit, bár sztem nem túl sokat és nagyon nyafis.
Most küzd a lufival, nagyon édi.

Köszike az altatásos hsz-ket.

Katica, és ekkora hatalmas rucikban is kényelmes Pistikének hason?
Illetve Te nem teszel vastag paplant a babakocsiba alá? Mert nekem van benn és félek, hogy belefullad, ha nagyon forgolódik.... :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Apróka, nekünk van egy bundalábzsákunk, én abban altatom már, így nem kell ráadni annyi ruhát, csak hosszú body és egy hosszú rugi van rajta, meg persze sapi. A sapival vigyázok én is, azért nézek rá sokszor, nehogy megfulladjon, de szerencsére nem nagyon tud elfordulni a fejecskéjén a sapi, mert megkötős. Ja, a lábzsákba még azért betakarom a kis hátát, meg mellkasát. Nekünk ez így bejött, van hogy 2 órát is alszik így. :)

k.a.t.i.c.a

Most jöttünk szuriról, Emma kidőlt. Szegénykém mindkét csülkébe kapott egyet. Doktor néni azt mondta intelligensen bömbizik :shock: :D

Pöttöm - nekünk azt mondta a doki néni ma, hogy a legjobban szopó babák egyszer csak besokallnak, és egy ideig sztrájkolnak. Szerencsére nálunk már vége:D

Aproo - Emma mindig hason alszik a babakocsiban. Szerintem napközben hagyhatod úgy, csak ne öltöztesd túl!

Babák gyönyörűek, látom már Andris is tud olvasni. Én is rakok fel fürdős összehasonlítós képeket!

Kép
Emma 2 hetes

Kép
2 hónapos és 1 hetes

Kép
Most hétvégén kedvenc nagybácsijával

sushy

Ja és nem is írtam:
Ritus sajnálom, hogy rossz gárdát fogtál ki, Levit is ott műtötték, de velünk szuper rendesek voltak. A belgyógyász dokinő addig veszekedett mindenkivel, hogy végül szombat éjjel mégis műtötték, a sebin meg a nővérek....le a kalappal annyira szuperek voltak. Az állapotok, az már más kérdés, sajnos.

Niky, nem írtál, kezdjek aggódni?

Pöttöm, hajrá párod szeme.

Levi piciket eszik ma, sztem a mi heti hízásunk is negatív rekord lesz.
Bár a mi védőnőnk szerint addig nincs gond, amig nem fogy. :roll:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sajna Cintus ma nem ment oviba a köhögése miatt. Még meglátom a holnapi napját, aztán este jelentkezem a tali miatt. Biztos nem fertőz, de azért nem kéne titeket összeereszteni vele. Murphy: már vagy két hónapja nem volt beteg.

Majd még jövök, Cintus rám van kattanva nagyon. Ötleteiteken felbuzdulva gyártottunk egy csomó néznivalót Vikinek.

KépKép
jazmin2005

Sziasztok!

Ritus,
Nagyon sajnálom ami történt veletek a kórházba! Tényleg nagyon szemetek lehetnek! Eltudom képzelni, milyen rosszul eshetett. Remélem sosem kell oda menetek többé, meg remélem nekünk sem kell mennünk soha!

Pöttöm,
Sajna igen, mi is sztrájkolunk, de hogy miért az rejtély. :cry:
És dettó ugyanaz, mióta megkapta a pneumo oltást, azóta van ez, már egy hete! Sztem valami nincsen rendben a pociban, és lehet hogy azért nem akar enni. Lehet hogy az oltás valami allergiás reakciót váltott ki? Nagyon szokott korogni Virág gyomra kajcsizás közben, és szinte minden szopi után kijön legalább 10-20g, és amolyan nyálkás tejet büfizik fel. Fel is hívtam a dokinénit, holnap megyünk hozzá 11re. Majd megírom mit mondott.

Panna,
Sajnálom, hogy nálatok is küzdelmes tud lenni az evés. Olyan rossz érzés, látni ahogyan szenvednek ilyenkor, vagy egyáltalán nem akarnak enni. :( Akkor megpróbálom én is hogy nem erőltetem, még akkor sem ha nagyon keveset eszik. Csak múlt héten rám ijesztett a védőnéni, hogy a 100g hízás hetente kevés... és pont most kezd el keveseket enni...na de akkor próbálok nem aggódni, legalábbis megvárom mit mond holnap a doki.

Ja azt nem is írtam, jövő héten kedden megyünk fület fúratni :)
Hétvégén elmegyünk apával keresni valami helyes kis fülbevalót, jó lenne találni egy szép kis virágmintásat a Virág babának :wink:

Kép
Kép
dia123

Érdekes ez a hízás dolog. Mindenki mást mondd rá, hogy mennyi az elég, mennyi a kevés....

Hajrá fülbevalókeresés.....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok ismét;)

Köszi, hogy hiányoltatok, aranyosak vagytok, most már jobban vagyok én is, Apróó, írtam neked, de lehet, hogy nem kaptad meg?!

na nálunk a szopási sztrájk ellentettje van, amitől Barnus teljesen lemerített. Másfél hete napi 9-10x eszik, éjjel 2-3x kel és este képtelenség elaltatni nagyon hosszú ideig. Én hülye, persze mindent akarok egyszerre, mindig mindenkinek maximálisan megfelelni és a szervezetem elkezdett ellene tiltakozni, elég durván:( szóval a történet röviden, amiért nem jöttem mostanában: terhességem előtt 1 évvel pánikbetegséggel fél éven át gyógyszert szedtem, és a mostani tüneteim kísértetiesen hasonlítottak az akkori időszakra. Ezért Apró segítségét kértem homeós bogyók ügyében, köszönöm is ismét. Változást nem nagyon tapasztaltam tőle, inkább fejben kellett átprogramozzam magam Cs-andikám tanácsára és rájöttem, hogy igazából a kimerültség miatt jöttek ezek a tünetek és többet kell pihenjek, lazítsak és szégyen nem szégyen, igenis segítséget kell kérjek anyósomtól. Tegnap este megérkezett és a mai nap már sokkal könnyebb volt. Még evésre is jutott időm;) szóval most már minden rendben lesz velem és Barnus is kezd visszatérni a régi kerékvágásba, legalábbis remélem.

Bocs, ha sok voltam;)

gyorsan átfutottam a termést és néhány emberkének szeretnék reagálni még, aztán eldugulok;)
Szuszu, örülök, hogy nem kellett Andris szemét átmosni, remélem rendbejön hamar;)

Barbi, de jó hogy jelentkeztél, már nagyon hiányoltalak, mindig belőled próbálok erőt meríteni, ahogy a tapasztalat mutatja, egyelőre egy gyerek is feladja nekem a leckét...
ma volt kint a védőnő és ő is mondta, hogy látja Barnuson, hogy nagyon aktív, örök mocorgó lesz, mert már most nem bírja egy helyben sokáig;) tiszta anyja;))

Apró gratulálok Levi átfordulásához és jobbulást neked, nálunk is megvolt vasrnap, sajnos nem tudtuk dokumentálni.
Én mindig hason altatom Barnust nappal, bár nálunk ez a csípője miatt javasolt is, mert egy picit kötöttebb a bal oldala.

Csenge, nektek is jobbulást! Hogy érzi magát Zéti az oviban? És Te hogy viseled nélküle?

Ritus pénteken mit csináltok, mert mi ráérnénk;) remélem Zorka már jobban van, szegényke sokszor eszembe jut és persze Te is!

sniky

Sziasztok!

Niki: péntek tökkéletes, Zorka naptárjában megnéztem és még üres ;)

Nicike: engem sem küldtek ki a mellkasröntgennél, hát nemtudom ki kell menni ilyenkor? Én már kétszer is voltam bennt. Sugaras lett a tejem? Egyenlőre uv fénynél még nem világít :)
Na csak vicceltem, próbálom jól felfogni.

Már túl vagyunk a rossz élményen, Zorkát hála az égnek nem viselte meg.

Mindjárt serkesztek képet

Puszi

Ja nálunk sincsen sztrájk, mindíg 2 cici, ha tele, ha nem és olyan édin intézkedik előtte, húzza a pólóm, de még nem jött rá, hogy azzal a dolgát nehezíti. Annyira akarja, hogy szervezi a szopit. Ezért neveztük el, hogy ilyenkor intézkedik, meg rendez. :)
Van olyan, hogy annyira behergeli magát, hogy nem kell a cici, ilyenkor séta vele egy picit és ha megnyugszik újrapróba, na ekkor már szipizi mint a spagettit.

Ritus

Kép
rituspoc

Apa ordít, gyerek kitépte a mellkasszőrét :)

Kép
rituspoc

:))))))))))))) szegény Jani;))

szuper, akkor pénteken találkozunk ismét;)

sniky

akkor pár kép Kép ne vedd el a babáááááááááám
Kép mondomén anya
Kép pillás Kép pillás 2
Kép kicsit sok, de minden nétzetből a szempilláim :)

Sok bocsi

Kép
rituspoc

Niki, nem kaptam meg és már reklamáltam is, mondtam páromnak, ha nem jelentkezel, vigyázz mert becsöngetek hozzád.... :lol:
Jól tetted, hogy segítséget kértél. Én is megyek vásárolni vmelyik nap dechatlonba és lepassz Levi. Ilyenkor nagyon hiányzik,de jó kikapcsolni is egy rövidke órára.

Ritus, szépek vagytok ám nagyon nagyon!

Jaj, most kicsit félek az éjjeltől, remélem minden rendben lesz és ez a kevés tejcis állapot is megjavul. Eddig mindig visszajött, ezért reménykedem.Szóval kérek egy kis drukkot.

Megyek, mert vki nagyon nagyon hiányol ám.... :wink: Illetve valakik, mert apája is passzolná a fia esti kiadását.... :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Megy a drukk Apró!

Zorka baba csodaszép!

Niki! Örülök, hogy jobban vagy, próbálj pihizni, úgy sokkal többet tudsz adni a picinek is! Ha most arra van szükséged, szorTs minden mást a háttérbe (házimunkát, stb-t)... Barnus is egyből érzi majd hogy jobb kedved van!

Megyek, mert törpi felébredt, apjának óbégat odafent. Ma késő este megyünk apának focimeccsre szurkolni. Persze ha RÉka is jól viseli a dolgot....

panna1

Sziasztok!

Végre van egy kis időm leülni a gép elé, hát mire végére értem a mai termésnek..nem semmi :)
Mi is voltunk ma méreckedni, két hét alatt nekünk is csak 200 g, én most is rákérdeztem, hogy nem kevés-e de most is azt mondták, hogy rá kell nézni Málnusra, mindenhol kerek és gömbölyű, dehogy kevés ez a hízás...szóval én nem aggódok. Nálunk csak azért szokott sztrájkolni, mert az egyik cicimben annyi a tej, hogy magától spriccel a kis szájába, és nagyon utálja, hogy ő nem tudja szabályozni, így ha elege lesz belőle, akkor egy kortyot sem hajlandó tovább enni, olyankor rá kell tennem a másikra (onnan eddig 80 ml volt a max. amit kitudtam fejni, de 60 az átlag) és akkor ott kényelmesen befejezi a szopit :D

Barbi: köszönjük a meghívást :) Nagyon jól esett :wink: Tán szeretnéd kipróbálni, milyen az élet 5 gyerekkel? :D Képzeld az én férjem is 6 gyereket akar...én ha Málnus angyal, akkor 3-at, de volt már annyira nyafis is, hogy mondtam, nekem nem kell több! Szerencsére hamar elmúlik (kb. 2 perc )

Apró, Csenge, jobbulást!!!! Aprónak a Drukk is megy, ja és mi is alszunk hason a babakocsiban is, meg mindenhol. (kiságyban, nagyágyban, szőnyegen)
Hintaszék: a jójáték.hu mármint ők a helyszínen is tartanak, érdemes bemenni, mert sok féle van, tudom, hogy kicsit elkéstem vele, de láttam, hogy senki nem reagált.
Ritus: nagyon durva amit írtál, ezeknek vajon nincs gyerekük, hogy ennyire érzéketlenek?! :( Azért szerencse, hogy nem volt semmi komoly baj! Zorka pillái! Nem semmi! Érdemes minden szögből lefényképezni, ha jól emlékszem, akkor Levinek vannak még hasonlói :)
Boni: a fürcsis fotók sem semmi! Nagyon durván sok a különbség, szinte hihetetlen, hogy Zsigi ennyit változott, nagyon kikupálódott, a mostani képen olyan kis formás, zabálni való :)
Szuszu: nagyon örülök, hogy ennyire bejött a könyv, azért gondoltunk rá, mert Málnus is imád "olvasni, teszek is fel olvasós képet, megkeresem :) Ja, és férjemnek az házi feladata, hogy ha megy Pestre legközelebb, akkor nekünk is szerezzen be, nagyon megbántam, hogy magunknak nem vettem! Jó utat nektek, remélem Andris nagyon jól bírja/bírta...talán már oda is értetek!
Pöttöm: kitartás neked a sztrájk miatt, remélem Nono hamarosan megelégeli ezt a helyzetet, és minden vissza áll a régi kerékvágásba. Kukacos narancs, hajrá :wink: Málnus imádja, pedig még nem jött rá, hogy ki lehet nyitni :)

Végezetül az olvasós képink, szerintem próbáljátok ki, nagyon édes, Málnus már magyaráz képeknek, és próbálja megfogni őket!
Kép Kép

Ja, a Lufi egyenlőre még csak rövid ideig kötötte le, de nem adom fel....

Kellemes estét mindenkinek!

Szilvi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sziszka78 2008.11.18 21:21-kor.

<
sziszka78
Tolna

Panna: meséld majd el, hogy hogy sikerült a meccs, mert az én férjem minden szerdán nyúz, hogy menjünk kosármeccsre. de én még nem mertem elindulni, pedig 8-ra otthon lennénk, csak ez pont az esti nyűglődés időszaka, és kissé bátortalan vagyok...

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok lányok!

Niki örülök, hogy te is megvagy, jelek szerint javulóban! Fel a fejjel!

A német szülökhöz intézett a Spiegel német lap egy cikket, idézek belöle, de felrakom a linkjét is, akit érdekel, bepillanthat egy átl. német kiskorú életébe...

...
"Vor allem in der Ein-Kind-Familie forderten Eltern häufig eine enge, harmonische Einheit, und das Kind müsse "das Funktionieren" der "glücklichen Familie" nach außen hin dokumentieren. Die Deutschen liebten ihre Kinder durchaus, sagt Bergmann, "nur ist es eine eingeschüchterte Liebe, eine, die keinen Blick für die Zukunft hat, sondern auf die Befolgung der Normen der Gegenwart starrt, eine, die in sich selber ohne Gelassenheit und Großzügigkeit ist und insofern ohne Vertrauen in das eigene Elternsein".

...

Eltern sollten sich doch bitte entspannen, was die frühe Entwicklung ihres Nachwuchses angeht, schreibt der amerikanische Forscher John T. Bruer in seinem Buch "Der Mythos der ersten drei Jahre": Man solle nicht vergessen, dass "Menschen äußerst anpassungsfähig sind und dass unsere Kinder über eine bemerkenswerte Widerstandskraft verfügen". Was das Kind brauche, sei das, was Instinkt und gesunder Menschenverstand einem sagen: liebevolle, sprachliche Zuwendung, Spielen, Singen, Vorlesen, Körperkontakt."

Ez tényleg így van. Néha én is elgondolkozom azon, hogy jó úton járunk-e a gyermekeinkkel, életrevalónak neveljük öket, vagy teljesen életidegenül, mert nem rohangálok velük reggeltöl estig különórákra!? Nekünk az a hittvallásunk, hogy legyen a gyereknek legalább 6 év gyerekkora, hogy legyen döntési szabadsága, felelöségtudata, meg ami még józan emberi ésszel kellhet a mindennapok megszervezéséhez. Megyek a lányokkal tornázni, ide-oda, de nem nyüstölö, öket mindenféle elvárásokkal. Anno anyámék is nagyon jót akartak nekünk, de elvetették az elvárásaikkal a súlykot és én nem voltam boldog a börömben, nem éreztem hálát, csak félelmet és kétségbeesést.
Sokakat ismerek az ismeröseim ill. a párom rokonai között, akik halálra fejlesztik a gyerekeiket, nem hagyva nekik az önálló gondolkodásra se idöt.
Mi inkább arra összpontosítunk, hogy feltárjuk elöttük a világot, az összefüggéseket, a többi már az ö dolguk. Én szenvedtem, mert nem zenélhettem és énekelhettem, viszont minden más, ami nehezen ment, csinálnom kellett. Eredménye: nem tudok akkor se angolul, pedig legalább 8 évet invesztáltak bele a szüleim, de kottát se tudok olvasni vagy hangszeren játszani, hiába van majdhogy abszolút hallásom... A zene mellett a technika érdekelt, de tornásznak se voltam utolsó, pedig nem voltam termetre szabvány méretü, viszont csupa izom. Régi szép idök. Amikor a férjemmel összeköltöztem, legalább kiélhettem a technika iránti érdeklödésemet minden szinten, szerelhettem autót, heggeszthettem, fúrhattam, faraghattam kedvemre. Olyan jó látni, hogy a gyerekek ösztönösem ráéreznek dolgokra, jól áll a kezükben a csavarhúzó, mennek apjukkal autót szerelni, mert az izgi, vagy velem bútort javítani, barkácsolni kicsinységeket, hogy szeretnek múzeumba járni, festeni, rajzolni, énekelni, zenét hallgatni (hiába vannak mesekazettáik pl., állandóan Beethoven és Mozart megy náluk, de Eni más zeneszerzöre is bukik, ha szabad cd-t választania), mozogni. Kell ennél több egy gyereknek? Rosszul csinálom/-juk?
Az idö igazolni fog, vagy jó, vagy rossz értelemben. Cél: legyen kenyérkereseti lehetöség a kezükben, boldog és kiegyensúlyozott barátságos felnöttek legyenek, legyen gyerekük, egy szeretö partnerük és szeressék testvéreiket, szüleiket, stb. Ez is egy halom elvárás, nem?

Hát én most ettöl a cikktöl ilyen eszmefuttatásra telt tölem. :)

Nyugodalmas tejben/tápszerben gazdag vagy éppen szegény - kinek mi kell - éjszakát kívánok!

Barbi
Vendég

Barbi!Szerintem jó az eszmefuttatásod! A német szöveget ugyan nem olvastam ,lehet hogy le se bírom fordítani, de amit te írtál azt igen.

Sziszka!
Teljesen jóé viselte Réka. A rácsodálkozó Csabi-kollégákra vetett néhány pillantást, aztán a meccs feléig alfában kómázott, aztán bealudt. És a taps és néha felzendülő hajrák sem zavarták. A vicces az volt, hogy úgy indult, hogy 1 órás a meccs. Réka pontban az egy óra letelte után ébredt, és elkezdett nyüglődni, de nem vészesen. BIztos ennyire volt hitelesítve. :lol: Gyorsan hazajöttünk, fürcsiztünk, szopizott, és már szunyált is.
Ja, a fiúk kikaptak 4-2re. :cry: Még szerencse, hogy csak baráti céges meccs volt.

Sziszka! Szerintem menj el vele nyugodtan, legfeljebb többet nem mentek ha nagyon gáz. Annyi, hogy érdemes úgy szervezni, hogy ha kell, haza tudjatok menni kocsival, a párodtól függetlenül. Feltéve, hogy autózós távolságban van a meccs.

Szempillák: képzeljétek, RÉkának a jobb szemén sötétszőke, a bal szemén egészen világosszőke szempillák vannak. A szemöldökében is van eltérés. Remélem még összehangolódik a kettő, különben sokat kell majd kozmetikushoz járnia. De lehet hogy ez lesz a szexepilje :wink:

panna1

Jó reggelt!

ma van egy éve, hogy Zsigi beköltözött pocakomba :lol:

csak ilyen kollázsra futja :lol: Kép

gyönyörűségesek babók... Zsigi is szereti a mesekönyvet
Vendég

jó reggelt mindenkinek!

nálunk sajnos újra lázasodással, és nagy nyűgölődéssel járt a tegnapi szuri, így fürdés után megkapta a kúpját, jót szopizott és evett tápszert is, aztán ment a kiságyba!

most már egy 20 perce kikeltem mellőle, mert hajnal 1/2 6kor odavettem magunk közé, de ő még szunyál. persze nem olyan mélyen, mint éjjel, de alszik!

remélem, hogy ma már nem lesz lázas!

kollázst még mindig nem csináltam! :( mindegy, majd egyszer, mostanában úgysem vagyok valami nagy formában...

sophie27

Lányok!

Mindíg elfelejtem írni, ha lesz energiátok, vezessetek naplót a gyerekeiteknek!
Az éjszakai etetéseknél apa mindíg ezeket olvasgatja, s olyan jókat nevet rajta, mint szegény édespám a Svejken annakidején. Higyjétek el egy idő után meghalványulnak az emlékek, s ha több gyermeketek is lesz, nem mindíg emlékeztek, ez kinél történt, az melyik aranyköpése volt. Olyan szuper, hogy így újra átélhetem a boldog pillanatokat, és olyan, de olyan vidámak tudunk lenni ilyenkor!!!!

Adri

KépKép
koadri

Dadomi, megjött a leveled, köszönöm szépen!

Pöttöm, ugye te meséltél egy melltartóbetétről a MOM-os talin, ami elég jó árban van? Megírnád légyszi a márkáját és hogy hol lehet kapni? Sajnos elfelejtettem :(

Niki, örülök, hogy jobban vagy! Én is javulóban, a torkom ugyan még fáj, de tegnap ennek ellenére egészen aktív voltam. Ja és annak ellenére, hogy alig aludtunk tegnap éjjel :) Ma jó volt, 9-kor kidőltünk, Zéti du. sem aludt és hatig aludtunk két szopival, akkor Zéti sajnos felkelt :( nem valami nagy az alvásigénye. Sajnos kicsit megviseli az ovi. Próbálunk mindent megtenni, amit lehet, hogy jól érezze magát itthon és jobb kedvvel menjen oviba is, csak kicsit nehéz, mert nem nagyon fogad szót és néha kiborít a viselkedésével. De én is fejlődőképes vagyok :D egyre ritkábban borulok ki tőle. Én most már jól bírom :) remélem, hogy jól érzi magát, ami legtöbbször igaz is.
Niki, nem szégyen segítséget kérni a családodtól, örülj neki, hogy van kitől. Tényleg nagyon meg tudja borítani alelki egyensúlyt a kimerültség, ezt már én is tapasztaltam. Ilyenkor egy kis kikapcsolódás, pihenés nagyon jó hatással van. Holnap lehet hogy találkozunk :wink:

Tegnap vettem Zsombinak egy Garco Delight pihenőszéket. Úgy tűnik bejön neki.

Barbi, ugyan a német szöveget nem értem, de a te gondolataiddal teljesen egyetértek. Én is hasonló módon próbálom nevelni Zétit, de nem könnyű, annyi mindent jó lenne egismertetni vele, hogy kiderüljön mi az ami érdekli, szívesen foglalkoza vele. Mi ugyan pont angolra járunk :) de ez egy játékos módszer (Helen Doron) és nagyon élvezi. Ezen kívűl zeneoviba hordom, mert ott halgathat szép énekeket, mondókákat, játszanak, de ha nincs kedve hozzá, akkor csak figyelia többieket. Semmi sem kötelező és így az ő tempójában ismerkedhet a zenével.
Vendég

Itt vagyok!!!!

Aranyosak vagytok, hogy érdeklődtök felőlünk. Zsófinak külön köszönet az e-mailért.
Megvagyunk. Gyorsan Niki szeméről. Heamangióma van rajta. Ez egy kis ércsomó, ami néha megtelik vérrel és akkor kevésbé nyitja ki azt a szemét és a szemhéján látszik egy fél babszem nagyságú duzzanat. Mi is az I. számú szemklinikán jártunk Sényi doktornőnél és tényleg szuper kedves volt. Nem volt időpontunk, de 9- kor már kijöttünk az épületből, mert túl voltunk az összes vizsgálaton. Szerencsére az a duzzanat nem nyom ideget, izmot, tehát egyelőre nincs vele teendő. A legtöbb gyereknél magától felszívódik. Hogy mitől alakul ki nem tudni.

Niki jól van, szépen fejlődik, de átfordulásos produkcióról még nem tudok beszámolni. Olvastam, hogy valaki igen, neki nagy nagy gratula. Óriásikat vigyorog és rettentően gagyog. Két napja huhog ha valami nem tetszik neki. Múltkor ezt 2 és fél órán keresztül csinálta, már majdnem a falnak mentem az idegtől. Semmi enm volt jó neki csak huhogott. Ritkán sír, inkább kiabál ha valamire szüksége van. Nagyon anyás lett, max még a párom jó neki, de ha nem vagyok vele egy légtérben és nem lát, akkor huhog. Eddig szívesen volt Anyukámmal, most már csak akkor szimpi naki, ha én is ott vagyok. Altatáskor megint csak engem igényel. Jön a két felső foga, valószínűleg ez auz oka, ennek a nagy anyázásnak. Még nem kapott mást csak anyatejet, de hosszas rábeszélésre és próbálkozásra, megissza cumisüvegből is. Egy este nem leszek itthon, ezért egyetlen etetésre apájával kell megelégednie. Erre az egy estére már hetek óta készülünk, ezért elhatároztam, hogy egyelőre nem csinálok semmilyen programot nélküle, mert azt hiszem ezzel is borítom az életét.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bende 2008.11.21 07:19-kor.
bende

Sziasztok!

Most csak gyorsan válaszolok Csengének, igen, én mondtam, Bruin a márkája és én a tescoban veszem, bár nem mindig van, a gyerekcuccoknál keresd, cumisüveg, textilpelus stb. Ha van, érdemes több dobozzal venni, mert elég kevés van kirakva belőle.
Ill. az első dobozzal a csalogány utcai bababoltban vettem, ott kb. 450 ft, míg a tescoban 380 volt legutóljára. De ha nincs a tescoban akkor oda nekem a férjemet el lehet ugrasztani, mert abban az utcában dolgozik.

pöttömpanni

Csenge, ezek szerint Nektek is bejött a Graco. Ennek örülök. :)

k.a.t.i.c.a

ja, ma éppen nyugalom van. Egész hosszút aludt délelőtt, ezért tudtam ennyit írni. Közben megsült a pizza is :)
bende

Még alszik, ezért gyorsan leírom a napirendet is, viszonyítási alapnak. Reggel fél hétkor ébred, ekkor bohóckodunk felöltözünk, 8- kor eszik utána visszaalszik, 11- ko ismét kaja, ezután már inkább csak játszik. 2- kor megint kaja, aztán séta fél 5-ig. 5- kor ismét eszik, fél 8- kor fürdés, 8- kor kaja, utána fél órán belül elalszik. Éjjel 2 körül ébred, aztán 5- kor. Csak eszik és utána pillanatok alatt visszaalszik. A szopik időpontja néha csúszik +- fél órát, de mostanában ez a rend.
Kedvenc játéka egy zenélő plüsstehén, de tegnap túrtam neki 170 Ft-ért egy plüsspolipot. Mindegyik karja más színű és más anyagból készült. Meg is vannak számozva és ha megnyomod a karok végét, mindegyik mást csinál. Az egyik zenél, a másik sípol, a harmadik zörög, a negyedik csörög... stb. A zenélőkét kifejtettem belőle, kimostam a polipot, aztán visszavarrtam bele a ketyerét. Lehet, hogy ezután ez lesz a kedvenc....
bende

Na elég volt belőlem és amúgy is felébredt a főnök. A baby Bruin melltartóbetét szerintem is jó. Olcsó és maximálisan megéri az árát.
bende

Na csajok most olvastam a prevenar (pneumo elleni védőoltás) mellékhatásainál, hogy igen gyakori mellékhatás az étvágy csökkenése...ok, de nálunk már 2 hete tart :roll:
És ezért utasítja el a cicit?
jaj én már nagyon unom ezt, eddig míg evett, de nem aludt jól, anyósom mindig mondta, h értékeljem, h eszik a gyerkőc. Na most tudnám értékelni...

Bende!

Nagyon szépek vagytok :wink:

pöttömpanni

Termeltetek ám! :wink: :lol: :lol: :lol:
Csak pár gondolat, mert tegnap meghúzódott a nyakam, és még mindig fáj az egész vállam meg a nyakam is, a fejemet alig bírom mozdítani...
Pöttöm! Az én szememet is a bécsi úton műtötték :D még október elején. Ne aggódj, nekem 2-3 hét után már nem kellett a lakásban félhomály, sőt! :lol: Kint meg fél évig kötelező a napszemüveg, de a kinti fényre érzékeny is a szemem. Viszont a 10. napos kontrollon végigolvastam a táblát simán, pedig korábban a legfelső számot sem láttam jól.
Sziszka! Az ilyen gyorsan ömlő tejcire is van "speciális" szopipóz. :D Te hanyattfekszel (na jó azért egy párna nem árt a fejed alá, és Málnus meg a hasadon fekve szopizik. Ez elvileg kicsit visszafogja a spriccelést, és nem fuldoklik a baba a gyorsan jövő tejcitől.
Kórházos sztorikat nagyon sajnálom, kár, hogy az emberi bunkóság a pici babáknál is előjön ennyire durván. Nicike! Nem azért félted a gyereked, mert csak 23 éves vagy, 33 évesen is félti az ember a gyerekét. Elég bunkó volt az orvos, hogy a korod miatt is tett megjegyzést. Ha túl is aggódnád a dolgokat, ahhoz sem lenne semmi köze, és különben is legyen inkább 10 felesleges vizsgálat, mint egy fontosat kihagyjál.
Na megyek mert nagyon nem jó a vállamnak a gépelés :(

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Pöttöm, nekem is egyre gyanúsabb a pneumo elleni oltás :evil: Dominik utána egy hétig tiszta zizi volt, mindenért nyávogott, nyűgös volt kegyetlenül. Ráadásul az asztmája is olyan szinten bedurrant pár nappal az oltás után, hogy bent akartak fogni minket a kórházban. Enni is alig evett, mostanában kezd megint normálisan enni, pedig már lassan egy hónapja lesz, hogy megkapta az oltást. A kezét napokig fájlalta. Szóval nem tudom mit vált ki ez az oltás, de van mellékhatása az tuti, Dominak egyetlen oltással sem volt gondja még soha.

dadomi

Dadomi!

Nekem is ott csinálták anno a szememet, nagyon meg voltam velük elégedve, -9 volt, most nem kell semmit hordanom, max a csini napszemüveget, ami már hozzám nőtt megszokásból.
Férjem is kapott egy terminátorosat, ő szemüveges volt, én lencsés, így neki új dolog a napszemüveg.
Most már van egy terminátorom a tejminátorom mellé :lol:
Pénteken megyünk a 10 napos kontrollra, tuti jó lesz neki is, de a starburst zavarja rendesen az esti vezetésben. Nekem 3 év alatt sem múlt el, nem is csípem az éjszakai vezetést.

Nem tudom h ezek után be merjem e adatni a prevenart Nononak mégegyszer...
http://www.drinfo.eszcsm.hu/drinfo/pid/0/medicine

Ezeket írták mellékhatásként, olvassátok el ha van kedvetek...

Néhány képet én is feltennék ha nem baj, most raktam fel számítógépre. :oops:

pöttömpanni

Au, most látom h nem a konkrét gyógyszerre linkel, de ha beírjátok h prevenar odaugrik... :twisted:

pöttömpanni

és akkor legfrissebb Nonoka sztárfotók:

Kép Imádok apán lenni
Kép Anya csillagszeműje
Kép Elvannak a fiúk egymással
Kép Olvasok
Kép Így fogok én...

Bocsi, ha sok lett. :oops:

Egy haszna van a prevenarnak, a pocink láthatóan lecsökkent...

pöttömpanni

Helló Lányok!

Zsófi,köszi,aranyos vagy :D
Jól vagyunk vigyorgunk nagyokat.Lusta a kishölgy,nem forgolódik.Hasra nem lehet tenni mert utálja,igy a buksiját se tartja és nem támaszt ki.
De a fejét még mindig nem tartja ha ülésbe felhúzom.
helpNektek se?????

Ritus, a neten utánna olvastam és általában azt írják tényleg fel kell fügeszteni utánna 24 órára a szopit. De én se paráztam be tőle csak idegesített h egyiket kiküldik a másikat nem :evil:

Bende,Niki és a családod is gyönyörű :D

nicike

Edina!

Noel kis szívtiró lesz :wink:

nicike

Szóval: Szívtipró!!!!!!!!!!!!!! :D

Málnus,és Zorka is gyönyörű!!!Álom szép minden baba!!!

kipp kopp bábut hol lehet venni???????????????????

nicike

Nicike!

Niki sem szeret hason. Próbáld valami mintáson hasra tenni. Pl. pelenkázólap. A miénken kiskacsa és víziló van és Niki szereti azokat nézegetni. Mi erőltetjük kicsit a hasalást és most már naponta 3x- 4x 20 percet is elvan. Persze mindig le kell kötnöm a figyelmét, hogy elfelejtse, hogy hasal.

A fejtartáshoz nem tudok hozzászólni, mert Niki, ha a felhúzott térdemre teszem, mát nem is hagyja, hogy megtámasszam a fejét, inkább biccentget. :)
bende

A fejét úgy nekünk is tartja,csak akkor nem amikor húzom fel ülésbe...

nicike

Nicike, KippKopp vagy www.pagony.hu vagy www.dione.hu , amelyik a szimpibb!

és amúgy ülésbe felhúzni mennyire "kell"?

nálunk is tartja magát a fiatalúr, így fejtartáshoz hozzászólni nem nagyon tudok! egyébként pedig szerintem nekik még sokminden kedv kérdése! ha van kedve tartja magát, ha nincs, nem. ennyi! nem hinném, hogy gond van nálatok, de esetleg legközelebb kérdezz rá a védőnőnél. szerintem! ;)

sophie27

Sziasztok!

Köszi a bókokat, és viszonoznám is, mert tündéri szépek a mi babáink :)

Pöttöm: hol vetted azt a mesekönyvet? Mert ilyet keresek mindenhol, hogy szét lehessen nyitni, de csak lapozgatós van, azt meg még nem tudunk :)

Holnap megyün kkontrollra, de már előre gyomorgörcsöm van, nembaj eljövün kutánna azt meg kibírom.

Zorka végre alszik, ma óránként evett és ha nem jön elsőre üvölt, nemtudom mi van ma, de apa megy focizni így egész nap én szenvedek vele és még az este is egyedül leszek.

Zorka tartja magát, bár hason ő sem szeret, általában nyalja az ágyat és esze ágában sincs kitolni magát. Amúgy szépen tartja a fejét mindenhogy, csak hason ne kelljen lennie.

Hát Nicike én is szoptattam és én sem értem, mindegy ezt is igyekszem elfelejteni, mindenesetre tényleg fura :roll:

Ritus

Kép
rituspoc

Pöttöm! Az enyém -7 és 7,25-ös volt, remélem nekem is tökéletes lesz, most még vannak "homályos napjaim", de nagyon jó így. Bár reggelente még most is furcsa, hogy nem kell a szemüvegért nyúlni :wink: Éjszakai vezetést én sem csípem :? Miért mondták Nonora, hogy fogyóznia kell???? Egyáltalán nem kövér baba, sőt kimondottan formás! Dani is fél évesen 9 kg volt, most 21 kg, de olyan vékonyka, nem tudom hol van rajta az a 21 kg (súlya alapján mehetne suliba :lol: ) Szóval ne foglalkozz az ilyen fogynia kell a gyereknek szöveggel, nem kövér. punktum :lol: :lol: :lol:

A lidocain érzéstelenítéshez akartam még valamit: Amikor Domit még szopiztattam jártam közben fogorvoshoz kezelésre, és nekem mindig azt mondta, hogy a lidocain csak helyileg hat, ezért nyugodtan lehet mellette szoptatni. Jó mondjuk nem adott bazi nagy adagokat, de volt, hogy kellett dupla adag, mert nem akart elzsibbadni a szám :shock: Meg terhesen is kaptam lidocaint foghúzáshoz :? , akkor is azt mondta, hogy lehet, de azért elővette a kisokosát, hogy van-e max mennyiség, biztos ami biztos alapon.

dadomi

helloka!

ma nagyon nem hagy a fiam olvasni titeket de gondoltam én is dobok egy képet
ekkora voltam a babzsákon:
Kép
és most ekkora vagyok rajta:
Kép

éjjel 23.30tól reggel 9.25ig aludtunk :lol: :lol: bibibbííííííííí végre olyan jól kipihentem magam , de ma tiszta nyügi a töki jön a szar idő. hétvégére havazást mondanak :(

na megint sir megyek.:(:(

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi az is jó sok alvás :D

Mi este 20:00- tól reggel 08:00-ig nyomjuk :D Éjjel meg se moccan úgy alszik :oops:

nicike

Ritus!

brendonban vettem a könyvet. Anno volt kuponos akcióban.

Dadomi!

Dokik mondták h ekkora méretekkel a 7 hónaposak rendelkeznek. És h a csecsemőkori elhízás nem lehet cél... :evil:
Direkt tömöm, mint a libát...főleg most :wink:

pöttömpanni

Sziasztok!

Nagyon szép minden babóka és mekkorákat nőttek! :D

Na voltunk ma dokinéninél, aki szerint semmi ok az aggodalomra, fél éves koráig nem probléma ha bukik, még akkor sem ha szinte minden evés után és 10-20grammokat büfizik fel. Azt mondta, hogy túl szépen fejlődik ahhoz, hogy valami baja legyen. A következő oltásig meglátjuk mennyit hízik, de elvileg semmi baj. Lehet, hogy tényleg 'csak' a pneumo oltás a ludas....??

Lányok, akiknek lányuk van és van már fülbevaló, lenne egy kérdésem: nem zavarja őket alvás közben ha éppen hason alszanak, nem nyomja a fülüket??

Kép
Kép
dia123

reggel beköszöntem, úgy, mint eddig kb. minden nap, de az utóbbi időben nem esik túl jól, hogy olyan vagyok itt a fórumban, mint, aki nincs is itt!

kicsit úgy érzem, hogy észre sem veszitek a kérdéseimet, hozzászólásaimat, válaszaimat. lehet, hogy így is van, bár azt nem hiszem.

gondolkodtam rajta, hogy csak múló hiszti ez nálam, de sajnos rá kell jönnöm, hogy nem az! kicsit eltűnök itt a sok hozzászólásommal a nagy rengetegben, ami nem gond alapjában, csak mégis kicsit rosszul esik.

azt hiszem, hogy mindig próbáltam mindenkihez kedves lenni, és ez nem is esett nehezemre sosem, mert szerettem itt lenni, de most ez a dolog kicsit megváltozott!

lehet, hogy jót fog tenni az idő, lehet, hogy csak téli depi, majd meglátjuk!

jók legyetek, mindenkinek jó egészséget, vigyázzatok magatokra, és a babókra!

sziasztok! :?

sophie27

Zsófi!
Ne menj el!!
Nagyon sokat én is úgy éreztem, mintha itt sem lennék, vagy max 1-2 ember válaszol a kérdéseimre, de aztán gondolkodtam, és biztosan mindenki úgy van mint én, hogy igyekszik válaszolgatni mindenkinek, de egyszerűen ha ide ülök a gép elé, sürgetve érzem magam hogy gyorsan válaszoljak mielőtt felkel a pici, nem is beszélve a sok házimunkáról ami vár még, így sok minden kimarad, pedig tényleg jó lenne mindenre reagálni.
Szóval ne vedd magadra!! Hiányoznál, ha elmennél, nekem legalábbis biztosan :wink:

Kép
Kép
dia123

Halihó!

Zsfi, sztem is igaza van Diának, nem érdemes lelépned. Hidd el, érezni fogod, mennyit ad a fórum. Én most értem haza csak és máris passzoltam a kis drágát, hogy picit Veletek lehessek virtuálisan.

Meg amúgy is, mi lesz a holnap nappal?????
Andi, merre jársz? Meggyógyultatok?
ZSófi, menjek érted holnap?

Szóval egy csomó minden lenne.....

De most megyek, hív az úrfim.

puszka

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: