A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Hali!

Most csak 1 perc, mert Levi vhogy megérzi, ha pötyögök, akkor nem 100%-osan vagyok az övé.
HA alszik, már nem is tudok gépezni, azonnal felébred és reklamál.... :lol:

Szóval a vassal óvatosan, ha náthásak vagytok, akkor átmenetileg el kell hagyni, mert erősíti....

majd jövök még.

pusz

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziszka vashiány miatt szednem kellett szülés után, így nem tudtam wcre menni, és a kemény széklet szétrobbantotta a végbelem 3 helyen :cry: de most már jól vagyok!
Vendég

Húúúúúúúúú!
Boni: erre tényleg nem emlékeztem, de még így sem, ahogy meséled! Nagyon durva! Akkor a vassal óvatosan....

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziazstok
na 2 perc szünetem van :)

Boldog névnapot Mindenkinek! :)

Olvastam az előző oldalon,h tápisok csak vizet viszitek és ott készítitek, én akész tápit viszem és azt melegítem, ez baj?
nekem nem mondott ám senki semmit ezzel a tápis dologgal kapcsolatban, kiváltottam,mert mondta az dokinő,de nem mondta,h hogysmint ez az egész... :roll: :shock: :cry:

velük si sok minden történt,de a lényeg,h nem akar szopizni a gyerkőc, így megy el a tejem...
makadu

nekünk persze a bcg sem ért be... :cry:

férjem befizetett a kolpingba január elején megyünk majd'1 hetet, totál be vagyok tojva tőle....van valaki akik már voltak vagy mennek hosszabb útra a poronttyal?

Csimby!! Jártok úszni? most szombaton megyünk megnézni az ikva utcait, ott lesztek?[/b]
makadu

köszi csajok a válaszokat :) makadu: nekem azt mondták h. előre ne készítsem el, aztán meg azt, h. végülis előre is el lehet készíteni és a hűtőben kell tárolni, majd melegíteni...
jó hétvégét mindenkinek!

Kép
winona

A vassal tényleg vigyázzatok, ahogy Apró is írja. Sőt az indokolatlanul szedett vas is káros, fogékonnyá tesz különböző fertőzésekre. Tehát azt csak akkor szedjetek, ha igazolt vashiányotok van. Nekem a vasam tökéletes, ezért is érthetetlen számomra a hajhullásom. Tudom el kéne menni dokihoz, de egyszerűen nem jutok el, gyerekkel nem akarok, és nincs akire rábízzam Domit, aki szívesen elvállalná pár órára. :? Majd ha oviba megy talán én is eljutok orvoshoz, ha addig még lesz hajam :shock:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

sziasztok!

Kitti, én csak azért nem csinálom mikróban az egészet, mert úgy tudom, hogy a mikró úgy melegít, hogy egymáshoz dörzsöli a részecskéket, így nem tudom, hogy mennyi fontos elem pusztul el így, ha ott melegíteném. egyébként lehet, hogy ez is csak humbuk, és semmi baja nem lesz a gyerkőcnek a melegített tápitól, de én valamiért nem mikrózom. dobozon igazából csak annyi van, hogy x fokos vízzel keverd össze, de az nincs, hogy együtt nem melegítheted iható hőmérsékletűre!

és egyébként akkor azért még szopizik is néha, vagy egyáltalán nem kell neki, és csak tápit kap?

azért kérdem, mert én még mindig szopiztatom is, bár igaz, ha megyünk valahova, van úgy, hogy 1x-1x kimarad a szopi és csak tápit kap, de végül bepótoljuk a szopizást is.

babák megrendelve? :)

Ildi, azért jó lenne, ha tudnál magadra is szorítani pár percet, bár gondolom, hogy nagyon nehéz, de a Te egészséged is legalább annyira fontos lenne, mint Danié, vagy Domié! :(

nekem is vissza kellene mennem a nőgyógyászhoz, mert még mindig nincs rendben valami odalent. vagyis a 6 hetesen minden rendben volt, de most meg nincs! :(

Andi (Jázmin), Te itt gyártelepen jártál nőgyógyásznál valaha? vagy van valami infód róluk? nem tudom, hogy érdemes-e visszamásznom a XI. kerületbe, hiszen a "dokim" úgyis átcseszett a szülésnél... tehát megint csak SZTKba mennék!

sophie27

jaaa, és nagyon irigyellek a kolping miatt! hidd el, minden rendben lesz, és baromi jól fogjátok magatokat érezni!

sophie27

Sziszka!

Rengetegszer gyönyörködtem/irígykedtem már Málnus szemében/szeméért és bizosan állíthatom, hogy itt a fórumon minden babónak rendben vannak a szemei, legalábbis ilyen téren, a fénytörésről meg még nem nyilatkozhatunk, de szemüvegesen is édesek a gyerekek! Az enyém 10 hónapos korától szemüveges volt és irtó édi, mint egy professzor.

Zsófi!

Az első szemműtét félsiker, most hétfőn megyünk Sényi Kati doktornőhöz a SOTE-ra ő konzíliumot szeretne összehívni és egy kiegészítő műtéttel meggyorsítani a szem feltisztulásának folyamatát. Hog ez most konkrétan mi lesz, nem tudom, hétfőn írok róla. CSak annyit tudok, hogy Andea Bocelli is így született, és 27 műtét után vakult meg végleg. Ami vígasztal, hogy őt 6 hónaposan műtötték először, talán ránk nem ez vár!!!

Adri

KépKép
koadri

Sziasztok Lányok!

Voltunk ma Baba-mama tornán. Nagyon élveztük mindketten, sok hasznos dolgot tanultunk! :) és mindketten jól elfáradtunk.

Egy kicsit büszkélkedni fogok, és mindjárt felteszem Csenge átfordulós képeit. Tegnap megörökítettem a folyamatot. :lol:

Adri! nagyon szorítok nektek, hogy rendbe jöjjön a szemecskéje!!!!

rizsimami

Jázmin, kedves tőled, hogy hiányolsz :) Nem sok időm van számítógépezni. Amikor itthon van Zéti azért nem szeretem bekapcsolni a gépet, mert akkor idetelepszik és ki se lehet robbantani, délelőtt meg Zsombi szórakoztat nonstop. Zéti félnapos az oviban és igazából tetszik neki, csak úgy látom, hogy megviseli is közben. Nem jól bírja a kötelező dolgokat :? Kezd kijönni belőle a feszültség, ma például megharapott egy gyereket az oviban :( pedig eddig sose csinált ilyet. Zsombi meg kezd rászokni arra, hogy nem alszik itthon, max félórát. Ezért fáradt és nyűgös. Persze ha elmegyünk itthonról akkor órákat tud aludni. Ágiéknál főleg :D Az éjszakai álvásról meg inkább ne is beszéljünk... bár végülis hajnali ötig kétszeri szopizással megússzuk, de azután megy a nyűglődés.

Na mennem is kell, mert most is panaszkodik...

Makadu, irigykedem, én is szeretnék Kolpingba menni! Csak párom nem talál alkalmas időpontot a naptárában :(

Adri, remélem a dokik kitalálnak valami okosat a lányod mihamarabbi gyógyulásáért.
Vendég

Kép Nekikészülök

Kép Meglódítom a lábam

Kép Lendületben

Kép Siker!!!

Kép Húú de kifáradtam!!!

rizsimami

Adri - Én is nagyon drukkolok, az írásodból szerencsére úgy érzem, hogy komolyan veszik a dolgot az orvosok. Biztos minden rendben lesz :)

Aproo - Emma 1 hónap sztrájk alatt 700 g-ot hízott, ami teljesen jó, szóval én nem izgulok, de azért nem bánnám, ha már rendesen szopizna az a büdös kölök :D

Kitti - Hallom nálatok is sztrájk van. Én fejni kezdtem (azelőtt nem ment, most már belejöttem), és így nem ment el a tejem. Mondjuk elég macerás, de megéri.
A tetelés miatt ne aggódj, mi Emmával 5 napot nyaraltunk az okt. 23-i héten, és nagyon jól viselkedett, még a sztrájkot is részben felfüggesztette.

Winona - Mi budapestiek vagyunk, és mivel közel vannak a hegyek, mi 2 szopi között szoktunk kirándulni. Egyszer volt egy hosszabb túra, ott én egy réten szoptattam. Mondjuk ilyen hidegben ez már kicsit nehézkes.

Köszönöm, hogy megnéztétek a honlapot, örülök, hogy használhatónak tartjátok. Képzeljétek, a térképes honlap szerkesztője, akinek szintén kis gyerekei vannak, ingyen tárhelyet ajánlott fel az ő szerverükön (így nincs reklám), és segítenek a fejlesztésben is (rendes űrlap, stb.) Az új cím az aláírásomban! Majd szólok, ha rendesen működik, de addig is lehet beküldeni word-ös túraleírást!
Szép idő lesz a hétvégén, jó kirándulást!

sushy

Kitti telelést akartam írni :D

Rizsi, CSenge nagyon ügyes! Emma a hasáról fordul a hátára, fordítva nem tud, mondjuk sosem fekszik háton. De még csak néhányszor sikerült neki!

3 hónapos babák! Ti már mind nyúltok a játékaitokért? Emma csak nézegeti őket, meg gügyög nekik :D A kezét már észrevette néhányszor, de inkább csak az újját szopizza.

sushy

Rizsi!

Nagyon jó az átlendülős képsorozat!Gratulálok Csengének!MI még csak az oldalunkra tudunk fordulni és vissza.

Mindenkinek köszönjük, aki szorít a gyógyulásunkért, így biztosan jobbá is lesz minden!

Anna!

Mi is csak löködjük a játékokat. Egyedül a textileket( saját ruha, textil pelus) markoljuk meg, de azt meg ki se lehet tépni a kezünkből.

Adri

KépKép
koadri

Sziasztok!

Bocsi az eltünedezésért, de állandó csavargásban vagyunk, illetve találkozunk a kisbarátokkal.

Tegnap Andiék voltak nálunk, ma pedig a Tranzitban találkoztunk Andi-Csenge és Andi-Zsombi párosokkal.
Képzeljétek, összefutottunk egy régi fórumos csajszival, talán emlékeztek, Dorkára, Réka lányával jött, az ablakból felismert minket :) sajnos ő veszélyeztetett terhes volt így nem tudott jönni már a vége felé. Nagyon örült, és mostantól ő is csatlakozik a találkozóinkhoz. Puszil mindenkit, és ha majd tud, jön és tesz fel képet. Én buta voltam és ma nem csináltam róluk, de majd pótlom legközelebb.

Ha nem bánjátok, teszek fel néhány képet. Bocsi, ha sok.

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép
columbine

Sziasztok Lányok!

Ma végre véget ért az egy hét meló, amit besegítettem a munkahelyemnek (persze csak itthonról). Elég kemény volt, mert sokat kellett dolgozni és Andrissal szinte csak a szopik és pelenkacserék alkalmával találkoztam. Arra jó volt, hogy méginkább felértékelődjenek az itthon töltött napok. Aki kicsit is kezd belefásulni a babázásba, annak receptre kéne felírni egy kis munkát.

Rizsi, nagyon jó ez a fordulásos sorozat. Szinte tapsolni van kedve az embernek a végén. Nálunk Andris még nem nagyon forgolódik. Ha hasra teszem, akkor kinyomja magát mostmár egész hosszan is. Imádja, ha fekvésből felhúzom ülő állapotba, közben már szinte mindig tudja tartani a fejét. Viszont a dolgokért már nyúlkál és néha sikerül is megfognia őket. Meg azt figyeltem meg mostanság, hogy szopi közben is mindig kapaszkodik a blúzomba, amit magától fog meg.

Ági, nagyon jók ezek a képek. Örülök, hogy megosztottad velünk őket. Szépek a gyerkőcök nagyon.

Adri, szorítok Dorkának, hogy meggyógyuljon a szeme. Mi pont hétfőn megyünk szemészetre, mert születése óta nem bírtuk kikezelni Andrisnál a csipásodást. Én nagyon félek az egész procedúrától, pedig valószínüleg csak átmossák a könnycsatornát. Nem lehet könnyű neked.

szuszu

köszi a hszeket,hát nem nagyon szopizik 1x-2x naponta, nem fogadja el a cicit...fejni meg csak ritkán van időm, (sajnos) mivel a gyerek üvölt, így kézben van és csak ha itthon van a párom akkor tudok fejni.
Iszonyatos látvány amikor a gyerek cicivel a szájában lila fejjel ordít.... és nem tudom,h miért. mindenhogyan próbáltam, fekve, ülve, állva :lol: :shock: :cry: , de csak ordítás van.
azzal kezdődött,h kevesebb lett a tejem és tápizni kezdtünk cumisüvegből és onnatól kezdve ritkultak a szopik.
nagyon hiányzik,legalább akkor tudtam pluszban pihenni egy kicsit, bár az éjszakát végigalussza kb 10-6-fél7-ig,de ez nagyon kevés ahhoz,h egész nap cincálom a gyereket...

nektek csinált olyat a gyerkőc,h leteszitek és éktelen visításba kezd? mintha megijedne,vagy őrült görcse lenne?(ezért nem tudom letteni a gyereket9 vagy hiszi lenne? de krokodil könnyek is vannak...

kolpingtól pont ezért félek,h ott is ez lesz és pénzkidobás lesz csak,mert nem lehet majd mit csinálni, csak cipelni a gyereket... :)

Annyira édes Emma baba! jókat rötyögtem a séróján...

Igen,babák megrendelve :lol:

Én meg a talik miatt irigykedem, olyan elzártak vagyunk itt vidéken... :roll:

na megyek beájulok én is, alszik a gyerkőc
makadu

Makadu! Van egy készülék, a neve Szoptanít, ez arra jó, hogy ne legyen cumizavaros a baba, akkor sem, ha pótlás kell a szopi mellé, de a tej mennyiségének növelésére is nagyon jó. Nem akarod kipróbálni? Ezen az oldalon meg tudod nézni: http://www.minimano.hu/termekeink/91/96/medela_szoptanit_sns.html
Még az is lehet, hogy a tápit elhagyhatjátok egy idő után.

dadomi

Sziasztok!
Málnus alszik a férjem pedig mosogat, nagyon jó dolgom van ma :D
Zsófi: a mikró nagyon káros, ha lehet na melegíts tejet, tápszert benne, mert megváltoztatja a fehérje összetételét (ez bizonyított!!!)
Makadu: mi jövő héten megyünk Visegrádra, én is nagyon kíváncsi leszek, majd elmesélem! Amúgy Málnus már a kezemben is tud éktelen visítást produkálni, főleg akkor szokta, ha nagyon fáradt, és túlpörgeti magát. (egy ekkora gyerek még nem hisztizik, mert nem is tudja mi az, csak a szükségleteit próbálja kielégíteni, és máshogy nem tudja mondani csak sírással, sajnos :( ) De eljön még a mi időnk :)
Adri: legyél nagyon pozitív azt Dorka is érzi, és hétfőn mindenképpen mesélj, hogy mit mondtak!
Rizsi: szuper az átfordulós sorozat nagyon tetszik!!!
Ági képei is szuperek, és dehogy vagy sok! Hozzad csak a képeket, olyan jó nézegetni őket :)
Anna: mi ugyan már fogunk meg dolgokat, és nyúlunk is, de az átfordulásnak/oldalra fordulásnak pl. nálunk semmi jele nincs. De én nem aggódok, mert mindenkinél máskor érnek meg ezek a motoros funkciók, szerintem neked sem kell, minden gyerkőc más és más! Lehet hogy a miénk majd előbb mászik vagy szalad, de ha nem akkor is el fogja kezdeni előbb-utóbb :D

Nyugodt éjszakát mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziszka, én nem mikrózom, csak a forralt, de már kihűlt vizet, mikor az megfelelő hőmérsékletű, akkor keverem bele a tápit, ha meghagyja, és kihül, én már nem melegítem újra, szóval nem kap mikrózott kész cumót! ;) de köszi, hogy leírtad, így talán winona is megkapta a választ a kérdésére!

Ági, szuperek a fotók. Lili babának nagyon jó dolga van a kis pajtásokkal, biztos nem lesz gond a későbbiekben a beilleszkedéssel! ;) és csak továbbra is sok-sok képet várunk!

Szuszu, majd írsz a gyereküléses kérdésemre, ha lesz időd!? :oops:

átfordulás amúgy nálunk sincs még, max. hasról hátra, de itt gyanítom, hogy inkább a kobakja van a dologban :P talán túl nehéz neki, és elrántja! :) a játékokért még nem nagyon nyúl, vagyis, talán nyúl, de nem fogja meg direktbe, a ruhákat inkább! én sem aggódom, majd elkezdi ezeket a dolgokat is, aztán meg nem lehet majd leállítani, ha valamibe belejön egyszer! ;)

Rizsi, szuper Csenge új mutatványa! és a fotósorozat is! gratula, ügyik vagytok!

Ildi, egyetértek azzal, hogy javasoltad Kittinek a Szoptanítot, de valahol Kittivel is nagyon egyetértek abban, hogy ki van bukva, hogy Levi nem szopizik! én tök lelkibeteg voltam, amikor kiderült, hogy nincs elég tejem, vagy nem annyira tápláló, hogy elég legyen Beninek, így azt is megérteném, ha nem akarna már próbálkozni a szopiztatással. lelkileg engem baromira megviselt, és szerintem mást is megviselne a helyzet! bár lehet, hogy Kittiéknél szó sincs erről, csak én gondolom így. szóval a készülék nálam is itt volt, mert nagybátyámék forgalmazzák a boltjaikban, de végül nem használtuk ki! nálam Beni min. 1 órát szopizik/alkalom, és csomószor összebújok vele az ágyban, direkt olyan cumit vettünk, amiből nehezebben jön a kajcsi, kipróbáltam a homeos bogyeszt, a laktoherbet, és mégsem történt semmi! :( ez van. gondolom én vagyok azon kevesek egyike, akinek nincs elegendő teje, de most már túltettem magam rajta. így is fel fog nőni a kisfiam, és bízom benne, hogy teljesen egészséges lesz. hidd el, mindent megtettem, de úgy voltam vele, hogy egy macerával kevesebb, mert azért ennek a kütyünek is meg kell ismerni a használatát. na mindegy, én örülnék, ha Kittiéknél rendeződne a helyzet, de sajnos a sok csodaszer sem hat mindenkinél ugyanúgy! :( legnagyobb bánatomra! :( (ja és, ha cumi, akkor tudom ajánlani a tommee tippee márkájút, cicalakú, és van lassú folyású csecsemőcumi is hozzá, meg későbbiekben nagyobb lyukú, de én úgy döntöttem, hogy egyelőre nem cserélünk cumit, jó ez amivel meg kell dolgoznia a kajáért, hiszen még szeretném szopiztatni egy darabig!) :)

sophie27

lehet, hogy kesze-kusza lett egy csöppet, de már alig látok, így inkább elteszem magam holnapra! jó éjt mindenkinek!

én lassan szerintem kelek! :(

sophie27

Zsófi!

Szívemből szóltál szopi ügyben!
Majdnem belepusztultam, mikor abba kellett hagynom. Bencémet egy éves koráig szopiztattam és olyan jó volt, de Dorcának evés közben görcsölt a hasa (most is) így nem szívott többet, mint 30ml-et, ezért erre ált rá a cicm, hiába fejtem, vagy ittam bármit. Végül ezért is kerültünk kórházba 2x is, mert 7 hétig állt a súlyunk. A baba éhezett, láttam rajta, hogy enne, de nem tud és a világon sehogy nem fogadta el a tápszert. Műtét előtt és után is kaptunk 24 órás infúziókat, muszály volt erősödni, hogy a szemműtétből is felépüljünk.
Mikor a fejéből lógott acső, akkor mentem én is el, hogy a létező összes cumit és üveget megvegyem és nekünk is az általad említett jött be. Hiába nagyon szeretett szopizni a lányom, és ez rám emlékeztette. Hogy ne zavarjuk össze, úgy mentünk haza, hogy soha többet nem szopiztatom. AZért én otthon még egysze mellre tettem és majdnem "belehalam", de legalábbis napokig sírtam, úgy búcsúzott el tőle: Már csak 20 ml volt a ciciben Dorca mindíg culott szemmek eszik, de akkor rámnézett, megköszönte, majd amikor kivette a szájából, gyorsan hozzábújt, az arcával hozzádörgölőzött, hogy el ne vigyem és ott aludt el a bőrömmel érintkezve. Addig iéyet sose csinélt Szörnyű és egyben gyönyörű volt, most is jót sírtam rajta....

Ma már csak tápizunk, mert rájöttem a görcs kobontva a pelenkázón könnyebben leküzdhető, szóval ott és olyan helyzetben megoldhatatlan a szoptatás SAJNOS!!

Teszek fel egy képet szenvedős időszakunkból, mikor éheztünk: Kép

KépKép
koadri

Zsófi! Jaj remélem nem értettél félre szopi ügyben!!! Már fáradt voltam az este ezért csak röviden írtam a tippet. Én "személyesen" nem ismerem ezt az eszközt, egy ismerősöm használta állítólag, és neki nagyon jó volt. Meg a Szoptatás című könyvben is nagyon jó dolgokat írnak róla. Persze nem tudom, hogy Kittiben mi játszódik le, hogy ő konkrétan mit szeretne tenni, remélem ő sem érti félre amit írtam. Tudom milyen érzés, mikor a baba nem akar szopizni, Dani 6 hónaposan csinálta ezt, az egyik szopinál még lelkesen evett, a következőnél üvöltve fordult el tőlem :( Vele együtt sírtam. Még két hétig húztuk a dolgot, aztán abbamaradt a szopizás. A mai fejemmel már tudom, hogy mit "rontottam" el akkor, miért is tartott csak addig a szopizás. Sajna a környezetem túl nagy hatással volt rám, korán elkezdtem a hozzátáplálást (mondjuk Dani nagyon sokat evett, őt már a kórházból úgy hoztuk haza, hogy 100-110-eket evett), mert hallgattam a rossz tanácsadókra. Dominiknál már az olyan tanácsokat meg sem hallottam, amik a szopi ellen szóltak. Aki nem hitt a 6 hónapig elég az anyatej dologban, azt csak meghallgattam, de egyik fülemen be másikon ki :wink:
Sajna Daninál nem volt senki, aki épkézláb tanácsot tudott volna adni szopiproblémákra, sőt még a védőnő is szopi elleni tanácsokat adott. Az ő javaslatára kezdtem el a hozzátáplálást úgy adni, hogy először a gyümi, aztán a szopi, persze, hogy így nem kellett már a szopi. Na de ez most nem idevágó téma, bocsi kicsit már továbbmentem 8)
No, ha bárkit érdekelne amit a szoptanítról ír a szopis könyv, beszkennelem és elküldöm szívesen e-mail-ben. De nem rábeszélésnek írom ezt!!!!
Bocsi, ha hosszú voltam meg bonyolultan fogalmaztam :oops:

dadomi

Hú!
Nagyon nem várom azt az időt, amikor le kell szoknunk a ciciről, és ebben ti is csak megerősítetek :wink:

Azért ez a coff nem semmi! főleg, hogy nem is mostani a kép :) Kíváncsi leszek nekünk mikor kezd el nőni a hajunk :)

Csináltunk néhány jó képet, ha fent lesz a gépen beteszem én is :)

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Zsófi, ne haragudj, ha valamire nem válaszoltam az üléssel kapcsolatban, de írtam a miénkről, esetleg valami még kimaradt? Feltennéd újra a kérdésed, ne haragudj, de nem találom, hogy mi volt az. Aztán szívesen válaszolok.

szuszu

Íme egy újabb Andris kollázs, ami az imént készült.

Andris arcai:
Kép

szuszu

Szuszu!

Ez is nagyon jól sikerült kollázs, Andris tüneményes egytől egyig a képeken :)

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Nem volt időm visszaolvasni titeket, de igyekszem! Mostanában nagyon szenvedős napjaink vannak, az evéssel vannak gondjaink kb 4-5 napja.

Koadri,
Mivel írtad, hogy szegény kislányod éhezett és fájt neki az evés, az végül mitől volt? Mert nálunk hasonló helyzet áll fent, ugyanis Virág eszik néhány percig (2-3 perc) aztán bemerevíti a hátát és elfordul és elkezd sírni. Pedig tudom hogy még enne, mert utána próbálom rávenni a cicizésre és be is kapja mint aki 3 napja nem evett, aztán szív egyet-kettőt aztán ismét kiköp-sír, ja és közben iszonyú korgást hallok a pocijából. :( Szóval nagyon le vagyok hangolódva. Próbáltam már mindenféle szopi testhelyzetet, de sehogy sem jó. Hetente meg max 100 grammokat hízik, ami a védőnéni szerint kevés. Nálatok is ez volt??

Majd ha összeszedtem magam, visszaolvaslak titeket de most megyek pihizni, mert nem nagyon alszom jól néhány napja. :roll:

Kép
Kép
dia123

Dia!
Ilyen nekünk is volt, én úgy vetten észre, hogy akkor csinálta, amikor nem volt annyira éhes, és abban is biztos vagyok, hogy most már 4-5 perc alatt is ki tud annyit szopizni, amennyi neki kell. Málnus is már villám szopikat csinál. (bár én sosem halottam még a pocakját korogni) A fejlődés pedig nálunk is lelassult, az utolsó hónapban egy hónap alatt már csak 520 g-ot hízott, és a doki sem mondta, hogy kevés lenne és a védőnő sem! Nem tudom a többiek mit tapasztalnak, de szerintem mindenkinek lelassult.

És akkor a képek, lehet hogy kicsit sok lesz, de ennél jobban már nem tudtam szelektálni :)

Ez a reggeli torna sorozatunk :)

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép

http://picasaweb.google.hu/farmer72/November#

Szilvi
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára sziszka78 2008.11.15 21:09-kor.

<
sziszka78
Tolna

Csajok, látom több baba is szopi-sztrájkolni akar, bemásolom nektek, hogy mit ír a szopis könyv, hátha segít valakinek:

"Előfordul néha, hogy a kisbaba már hosszú ideje tartó begyakorolt szopás után hirtelen abbahagyja a szopást, sírni kezd vagy elutasítja az anyamellett. Talán felágaskodik, talán boldogtalannak tűnik, úgy viselkedik, mintha a mell valami szörnyáség lenne. Ezt a viselkedést nevezik szopási sztrájknak.
Az édesanyákat ez a szituáció megzavarja és nyugtalanítja: kisbabája elfordul az anyamelltől, mely eddig vigaszt és táplálékot jelentett. Anyaként nyilván elbizonytalanodik ebben a helyzetben és valószínűleg azt kérdezi, mit csinált rosszul. Ám nyugodjon meg: kisbabája nem mint édesanyát utasítja el, hanem nehézségei vannak a táplálkozással a mellen.
Fontos, hogy kisbabája a mell elutasítása ellenére elegendő folyadékot vegyen magához. Próbálja meg a mellett olyan gyakran kiüríteni, amilyen gyakorisággal a kisbaba korábban szopott és adja oda neki a tejet kiskanállal vagy csészéből, de semmiképpen ne cumisüvegből.
Ha mellét rendszeresen ingerli a tejtermelésre és kisbabája elegendő táplálékhoz jut, megkezdődhet a nyomozás az okok felderítésére. Szopási sztrájkot okozhat, ha megváltozott a tej szaga vagy íze. A változás oka lehet egy új szappan, új mosószer, parfüm, szokatlan élelmiszer, alkohol, fűszerek vagy vitaminkészítmények. A menstruáció kezdete, egyes gyógyszerek vagy kezdődő mellgyulladás szintén megváltoztathatja a tej ízét.
Adjon időt magának és ne sürgesse a kisbabát se. Mindkettőjüknek sok gyengédségre, test- és bőrkontaktusra van most szüksége, éjjel az ágyban, nappal pedig a kendő segítségével. Próbálja a szoptatást nyugodt légkörben, esetleg félálomban, hordozás közben vagy a fürdőkádban. Kerüljön mindent, ami elterelheti a baba figyelmét."

Kicsit hosszú lett, de talán hasznos segítség.

dadomi

Sziasztok!

Csak egy gyors egykezes megint.

Zsófi! Sajnos nem ismerem a gyártelepi dokikat, addig jártam oda amíg az én dokim is kijárt a barossból. Azt tudom, hogy a Székely nevű egy öreg fazon. Szerintem érdeklődd meg nem jár-e ki most is vki a klinikáról, ők jók.
Amúgy Cintussal én is úgy voltam mint te, semmi sem hozta meg a tejem, most meg van, úgyhogy hátha nálad is majd a másodiknál. Azért is volt itthon tápink, mert arra készültünk, mint Cintusnál.

Édesek a fotók! Csenge nagyon ügyi, ált. a másik irány megy előbb.

Csenge! Nálunk is vannak Cintusnak változó időszakai, mindig felvesz 1-1 dolgot a gyerekektől, de szerencsére ezek csak rövid ideig tartanak.

Mi meg tegnap kihívtuk a gyerekdokit Vikihez olyan szinten üvöltött egész délután. Szerencsére nem talált semmit, de mondta, hogy hétfőn beszéljünk, h milyen volt a hétvége. Ma már jobb napja volt és éjjel is aludt, de azért én valszínű elviszem valahova egy uh-ra, ha a doki nem is küld.

Nálunk is még cak max. az oldalára fordul, viszont már megfogja a dolgokat.

Csajok mikor jövünk össze nálunk? Én még egy babót sem láttam élőben.

Jó hétvégét!

KépKép
jazmin2005

Sziszka! Málnus iszonyat édes ezekkel a gyönyörű szemekkel! :D Milyen játszószönyegetek van? Nagyon tetszik hogy ennyi játék van rajta. Vagy Te turboztad ennyire fel?

Jázmin! Mi mobilisak vagyunk, és szerintem is jobb lenne valakinél talizni, mint nyilvános helyen! Én is bevállalok egy talit, hiszen mi is családi házban lakunk. Elférünk itt sokan is! :) Következő hétvégén egy kicsit dolgozok, de utána feldobom az időpontokat!!!! Mármint ha érdekel benneteket, és Budakalászt meg tudjátok könnyen közelíteni.

rizsimami

sziasztok

csak gyorsanmert mindjárt eszik a gyerkőc, én egyrészt szeretném szopiztatni, de nálunk az is állati körülményes, mindig mérni kell(minden alkalommal és gí kimozdulni marha nehéz),mert régen nagyonnagyon sokat evett, így meg volt határozva ,h pont 3 óránként 20 percet szopiztathattam,mert pupig ette magát és ment az ordítás, szerettem nagyon szoptatni, mert jó érzés,h én táplálom és nem mellesleg tudtam pihenni közbne, másrészt jobb/könnyebb a tápi ,met csak melegítem az adott mennyiséget és kész, nincs túl kajálás stbstb, viszont fejni abszolút nincs időm sem most sem előtte, csak ha van itthon valaki (ezt már írtam) így csak hajnalban esetleg reggel szopizik,de a mennyiség rohamossan csökken.
bános is meg nem is.
szőrnyű vagyok néha úgy érzem
megviselt nagyon,de próbálom pozitívan nézni a dolgot

Zsófi akkor hogyan csinálod? előre felforralod és amikor kaja van összekevered? ha viszed akkor miben viszed az adag tápi?
én idáig mikróztam a kész tápi, amit eddigelőre megcsináltam és hűtőbe tároltam
na megyek ordítás van

köszi a válaszokat!!!
makadu

Csajok!

Kerestem nektek cikket a mikróról...
http://gagbi-babca.blogspot.com/2008/09 ... almai.html

Rizsi: a játszószőnyeget ajándékba kaptuk Erdélyből, kb. 3 hónapos koráig nagyon elvolt benne Málnus, aztán azt vettem észre, hogy unja, először csak kicserélgettem rajta a játékokat, aztán Binyeknél láttam, hogy kis biztostűkkel rátett még játékokat, és ezt az ötletet vettem át tőle. Így most Málnus újra imád benne játszani, és biztonságos is, előtte jó magam is megrángattam :wink:

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

columbine küldtem privit :)
Vendég

Dia!

Bocsi, de ma szalmák voltunk a kisebbik fiammal és csak most tudtam jönni.

Szóval nálunk szabályosan hídba feszült Dorca, de nem sírt, hanem szinte sikított a fájdalomtól és iszonyatos mennyiségű pupi távozik ilyenkor. A kórházban a világon semmit nem tudtak megállapítani, én már szinte semmit nem ettem, csak krumplit, meg vizet ittam, de mára rá kellett jönnöm, teljesen mindegy volt, hisz ez a tápi mellett is megvan.

Az ulrtahangokon csak egy nagy gázfelhő látszik a pociban, azon egyetlen bél sem látszik át. erre eákérdezve annyit mondtak kisbabáknál természetes a gázosság, nyugodjak meg, el fog múlani. ( Mit mondjak megnyugodtam)

Találtam egy anyukát a hoxán, neki kottára ez volt a babájával 2006-ban tőle tudom 8 hónapos korára, mintha elvágták volna. Szupi, már csak 5 hónap!!!!!

Szóval szerintem nálatok talán inkább tényleg a szopisztájk a befutó? Bár ha te is éhesnek látod? Hát nem tudom?

GYönyörűek a képek lányok! Nagyon ötletes Andris képsorozata, és Málnus továbbra is csodás a szép szemeivel!

Adri

KépKép
koadri

Sziasztok lányok!

Már nagyon elszoktatok tölem, nem is hiányzom biztosan... :)
Minden nap végigfutom a termést, csak írni nincs már energiám vagy kedvem. Letudtunk egy nyüzsgös hetet, a szülinapok miatt minden napra jutott vendég, sütni és fözni is kellett rendesen. Sajnos csak így tudtam megoldani, mert a gyerekzsúrt le kellett mondanom az egyik anyuka miatt, aki ellenbulit szervezett és így nem is jött volna emiatt senki. :(
Ma végeztem ezzel a témával idénre. Phu! Végem van, mint a szaláminak.
Közben Regö is elöadta a fuldoklós köhögést, de kikezeltem, büszke is vagyok magamra. Aztán kedden beütött a következö mennykö, mert akkor az egyik gyerek az elöovis csoportból a kéz-láb-száj kezdetü (olyan mint a marhánál a száj- és körömfájás) betegség jeleit produkálta. Péntek du. Regö szépen be is lázasodott, elvittem dokihoz, de nem talalt semmit. Kis szerencsével tünetmentesen lezajlik a dolog. Fura mód éjszaka lement a láza és ma teljesen normálisan müködött öurasága.
Egyszóval nem unatkozom. Iskolába is behívott megint Eni tanárnöje péntek délben, de addigra elévült a behívás tárgy szerencsére. Közben próbálom a vasalnivalót is redukálni.
Holnap nyugis nap lesz, fözés, vasalás, tanulás Enivel és Imivel, a többi meg majd alakul.
Itt zömmel meleg van, napközben 15-17 fok, de immár második éjszaka fagy.
Kaptam megint egy kis ruhát Regönek ill. egy halom csörgöt Döncinek, már csak meg kell csutakolnom.

Ági!

Sikerrel jártál?

Üdvözlet az újaknak köreinkben! Örülök a sok szép képnek!

Mentem aludni, hátha Regöt is sikerül ezen program nagyszerüségéröl meggyözni. :)

Jó éjt!

Barbi
Vendég

Még valami: Döncike még nem forog (gratula Rizsikének), de célirányosan kap a játékért vagy bármi kézzel fogható után és jódarabig elvan egyedül a játékaival, csak ne legyen csend körülötte. Különösebben nem nyomja ki magát hason sem, ebben leginkább Imire üt, alkatilag is hozzá hasonló.

Regö csak elaludt, követem én is.
Vendég

Sziaszka!

Nagyon köszi a mikrós cikket! Én is tudtam a káros hatásról és eddig csak a vizet melegítettem benne, de ma már a vizet is a gázon melegítettem és betettem inkább a termoszba. Azt hiszem egyáltalán nem fogom használni a mikrómat ennek a cikknek köszönhetően, Van már úgy is elég baj, minek azt tetézni!!

Köszi, köszi: Adri

KépKép
koadri

Sziasztok ismét!

Köszönöm szépen a válaszokat!
Akkor egy kicsit megnyugodtam, bár ha ez így marad akkor sztem beszélni fogok a gyerek dokival. Az utóbbi két etetés nem volt most annyira rossz, bár most legutóbb is volt amolyan hídba feszülés. Ilyenkor megpróbálom vállra tenni és büfiztetni, szokott is jönni, de aztán ismét mellre tételkor szív néhányat és folytatódik a sírás. Éhes sztem nem marad, mert azért sikerül megennie 110-150-et, most legutóbb pedig 180-at. Meg két etetés közt azért nincs rossz kedve, persze szokott nyűgi lenni, de az mástól is lehet. Csak az a gond, hogy nem tudom hogy ezek az adagok jók-e, mert tudok olyanról is aki ennyi idősen sokkal többet eszik. Persze nem egyformák a babák, de akkor is szeretném tudni, hogy akkor ténylegesen jól lakott-e vagy csak nem maradt éhes de azért enne még. De ezt nem tudom, hogy honnan derítsem ki... :cry:
A legfrissebb Kismama újságba láttam az általam elnevezett 'tehén' pózt, amikor a baba fölé hajolva is lehet etetni, így sikerül még megetetni vele néhány plusz grammot, amikor már a karban tiltakozik a cici ellen.
Hát hogy ez most akkor szopási sztrájk-e, lehet....de akkor megint az a kérdés, hogy miért??? :?
Nem gondoltam volna, hogy ennyire bonyolult ez a szopi dolog...ha nincs tej akkor az a baj, de ha van akkor is van bőven gond...na de azért minden elkövetek hogy minnél tovább legyen tejcsi, még a tehén pózt is bevállalom ha kell:)
Bocsi, hogy ilyen hosszú voltam...

Kép
Kép
dia123

Szopási sztrájk megint:

Emma 1 hónapos sztrájkja után én már szakértőnek érzem magam, így megpróbálom megosztani veletek a tapasztalataimat (bár minden baba más, és mindenkinél más működik, de hátha tudok segíteni).

Szopási sztrájkot okozhat fülgyulladás (gyakori, és nem lehet észrevenni, ha finoman megnyomjátok a fülét és jobban bömböl, akkor ez is lehet), cumizavar, ételalergia, hasfájás, fronthatás, fogzás, fogamzásgátló tabletta, menstruáció (vagyis hormonszintváltozás), nem igény szerinti szopiztatás, zavaró hang, stressz stb...

Ha mindet ki lehet zárni (nálunk ez van), akkor csak várni kell és remélni :) Emma hasonló baba volt, mint Kitti babája, régen rengeteget szopizott, a sztrájk alatt meg gyakori volt, hogy csak szopási helyzetbe tettem, és már üvöltött.

Semmiképp sem szabad a babákat erőltetni. Meg kell nyugtatni (már amennyire lehet), nekem gyakran 5-6 szor kell mellre tenni, míg szopizni kezd. A cicivel finoman meg kell érinteni az arcát, és várni kell, amig ő maga kezd szopizni. Ez nálunk van, hogy fél, háromnegyed óra. Ha kicsit sír, van esély, ha nagyon, akkor megint nyugtatgatni kell.
Ha szopi közben kezd üvölteni, rögtön megbüfiztetem, és utána az egész kezdődik elölről. Vagyis a szopi nem 10 perc, mint régen, hanem általában 1,5 óra.
Valamennyit mindig kell szopiznia, ha tej nem megy, vizet, hogy ne száradjon ki. Sajnos Emma nem fogadja el a cumisüveget.

És a végén a pozitívum: Emma 4 napja jól szopizik, bár még mindig sztrájkol, de most sikerült kezelni a problémát. Persze jöhetnek még rosszabb napok is . Én a sztrájk alatt reggelente fejtem csak, amíg itthon volt a párom, meg este, mikor hazajött, és nem ment el a tejem! És a lényeg : Emma ez alatt az 1 hónap alatt 700 grammot hízott. Szóval fel a fejjel!

Remélem tudtam segíteni!

sushy

Jó regeglt!
Rizsi nagyon ügyes a lánykád! :lol:

Szuszu kolázs is jó Andrisról én még nem jutottam el odáig

Dorca pálmafája édes! remélem szeme világát sikerül megmenteni! drukkolok

Kicsitali képek ismét jók

Sziszka Málnus tünemény

Nekem a hasmars miatt lecsappant a tejcim, de a homeós bogyó hatására visszajött

sajnálom a szopisztrájkot

Nálunk most ismét éjszaka 2 kelés van...
:roll: 0.30 körül, 2.50 körül és 6.30kor

Szép napocskát!
Vendég

Dia!

Ez a mennyiség nagyon jó ne adj többet erőszakosan szerintem!

nekünk volt már, hogy 4 óránként ettünk és akkor 130-egy-egy evésnél 200ml fölött is ettünk, most azonban megint 2 és fél óránként eszünk és csak 70-120 akat. Én, mióta megjártuk a kórházakat a 30 ml-es evéseinkkel, ezen már ki se akadok! Lényeg, hogy egyen és fejlődjön, ha kicsit, akkor kicsit.
Dorca 7 hétig a napi 270-320 ml-es evések mellett sem fogadott el semmi egyebet, vizet se, pedig akkor még melegebb volt és akkor sem szársdt ki!

Fel a fejjel! Lesz ez még jobb!!!

Adri

KépKép
koadri

a pénteki minitalin összeverődtünk egy idősebb babával és mamijával aki történetesen gyógytornász is...a lényeg, hogy ő pl. hetek elteltével jött rá, hogy nem a cicijével van a baj, hanem a babóca oltása fájt a cicis oldalfekvésben...szóval ha csak az egyik cicinél sztrájkol az az oltása miatt is lehet
drukkolok nagyon minden érintettnek, hogy rendeződjenek a dolgok és bár tudom nehéz , de próbáljatok nyugodtak maradni és nyugalmat sugározni!!

AZT HISZEM MI IS KIDOBJUK A MIKRÓNKAT!!!!!!!!és mindig sejtettem, hogy nem jó dolog ez és mindig kimentem a helyiségből ha be volt kapcsolva, d eez KEVÉS!!!!!
KÖSZÖNJÜK SZISZ!!!!
Vendég

sziasztok lányok!

Kitti, én úgy csinálom, hogy felforraltam a vizet, aztán azt melegítettem, mikor kajcsi idő van, és mikor az megfelelő hőmérsékletű, akkor bele a port, összekeverem, és mehet a hami! mérni már egyáltalán nem mérem, hogy mennyit szopizik, mindig megcsináljuk neki a 120 pótlást, és vagy megeszi, vagy nem! a mérlegünkről konkrétan lelóg a gyerek, szóval nem is tudom, hogy mennyire mutat jó eredményt!? ;)

Sziszka, még nem volt időm elolvasni a cikket a mikróról, de majd megteszem, ígérem!

Ildi, egyáltalán nem sértettél meg, meg nem is értettelek félre, azért mondtam, hogy jó ötletnek tartom, hogy javasoltad Kittinek! ;) szóval semmi negatív nincs bennem!

most rohanok, majd jövök még!

sophie27

ÚÚÚ! Sziszka, ez a cikk elég durva. És mi van akkor, ha én mikróban sterilizálok?

rizsimami

hali!

Dia, detto 100%ig. Mintha Levi produkcióját látnám. Mondjuk én nem mérem, de sztem 100nál nem eszik többet. Mondjuk mi igény szerint napi akár 12x is eszünk....szóval ne aggódj, a mennyiség több, mint elég így nálatok!

Mikró: sztem kicsit végletes. Van ismerősünk, nála se villany, se gáz, víz is kinn. van, aki így érzi jól magát. Én már a hajszárítóról és a vízről is olvastam, hogy daganatot okoz.....21.században sztem esély sincs kikerülni a veszélyt, kocsik, szmog, számítógép, tv, telefon...... :?

Keresztelő: persze baromira elkéstem, Levi nem volt hajlnadó előtte szopizni, mert érezte hogy esemény van. Még kinn a kertben overálban is próbálkoztam, de nem. Viszont egy nyikkanása sem volt végig a misén, utána meg bealudt. Meg mise közben szórta a vigyorokat mindenfelé.
Mindenki dícsérte, hogy milyen álom-baba. Jókat vigyorogtam rajta! Laughing (persze ma pótolja a kiesett visítást Laughing )
Gitáros mise volt, taezei énekekkel, szóval olyan leírhatatlanul jó érzés volt. A mise végén meg odamentünk a zenekarhoz, körbeálltuk és elénekelték at Ároni áldást, amit már meg is könnyeztem.
A mise kezdetén meg, mivel csak nekünk volt, tehát csak család volt ott, az atya mondta, hogy akkor most mindenki rajzoljon egy kis keresztet Levi homlokára. Mivel ez hosszadalmas, ezért a kersztelőkön csak a szülők, nagyszülők, keresztszülők szoktak. Most meg jött mindenki és annyira megható volt.
Utána volt kis sütizés, szendózás, az is jól sikerült.
A dédik, nagyi olyan fincsiket sütöttek, hogy csak na.

Aztán még nagypapi kitalálta, hogy akkor ha már együtt vagyunk akkor étterem irány szülinapját ünnepelni. Ez már egy kicsit sok volt Levinek, főleg, hogy a csak üvegezett, huzatos külső helységbe ültettek minket, ahol a szomszéd asztalnál 6 láncdohányos ült.
Anyósom tök kedvesen szólt nekik, hogy két pici gyerek lévén lehetne-e kissé visszafogottabban..
Hát ne tudjátok meg mit kapott szegény. Elég lett volna egy egyszerű nem is, de amit ezek rázudítottak, hogy hova menjen a gyerekekkel.... Twisted Evil Shocked Teljesen ledöbbentem.
Ráadásul ez az az étterem, ahol az esküvőnk volt és képzeljétek, hajnali1kor kiküldtek a teraszra minket, bezárták az éttermet és minden felszolgáló hazament, mondván, hogy a teraszon maradhatunk, ha akarunk......
NA, szóval az este ezen része kissé furi volt, de a lényegen nem változtat, hogy a keresztelő nagyon szépen szervezettre sikerült és mindenki tök sokat készült.

(Persze fotómasinát otthon felejtettem, de holnapra ígértek majd képeket emailen.)

Barbi, én már hiányoltalak!! :wink:

Andi, neked kell időpontot mondanod, ha nálad tartjuk!Nekem általában minden jó. Jövő hét kedd, péntek pont nem, de a többi nap mehet a menet. :D :D

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Csajok!

A mikróval kapcsolatban természetesen mindenki maga dönt, abban én is egyetértek veled Apró, hogy rengeteg olyan dolog van, amit nem lehet kikerülni, de én azt gondolom, hogy legalább amit ki lehet azt próbáljuk meg. Talán kicsit tényleg végletes a cikk...de ha csak részben igaz, én akkor sem fogom használni! Akit pedig érdekel a téma, ásson bele egy kicsit, rengeteg hasonló cikk van ebben a témában a neten.

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: