A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júniusi babavárók

Sziasztok!

Nahát, ma én vagyok az első?

Puszedli, nagyon izgultam érted! Örülök,hogy minden ok. A kép is szuper. Tök jó összehasonlítani azzal, amit én láttam kedden. Sokat fejlődik egy hét alatt is.

Látom, most a táplálkozás volt a nagy dilemma. Hát egyenlőre én úgy vagyok vele,hogy eszem, amit tudok. A gyümik nekem is nagyon bejönnek. A védőnő nekem a szőlőt, és a banánt mondta,hogy vigyázzak vele, de azért mert hízlal. Ja, nem is mondtam még. Tegnap voltam a védőnőnél, kaptam én is csúnya fehér könyvet. Elég szimpi a nő, bár azzal kezdte,hogy nem kellene 10-12 kg-nál többet hízni. Bár én nem is szeretnék, de nem fogok kiugrani az ablakon,ha többet hízok. Lesz, ahogy lesz, nekem a baba fontos most csak.
Állatokkal meg szerencsére nem vagyok kapcsolatban. Lehet,hogy nem szép dolog, de nem vagyok valami nagy állatbarát. Szeretem őket, de nem a közelemben.

Látom már sokan törik a fejüket nagyobb, vagy épp kismama rucik vásárlásán. Nekem még alig látszik a pocim, a párom szerint nem is látszik. És még fogytam is, úgyhogy még egy ideig szerintem nem kell a ruháimat cserélni.
Azt viszont már akartam kérdezni tőletek,hogy a bandázs, és a kismamaöv ugyanolyan belebújós-e, vagy a kismamaöv valami kapoccsal záródik?

És még egy kérdés, a védőnő kimegy mindenkihez? Nekem azt mondta,hogy két hét múlva találkozzunk a tanácsadáson, (akkor hozom át a tp-t ), és ha gondolom utána esetleg ki is jöhet hozzám. Én mondjam meg,hogy mit kell csinálnia? Azt is mondta,hogy szerdánként bent van a rendelőben,ha akarok valamit. Szerintem egy csomó dolog van, amit eszembe sem jut megkérdezni. Nem neki kellene felvilágosítani engem?

Na egyenlőre eldugulok, rosszullétmentes napot mindenkinek.

Zsu

Kép
bvigh

bocsánat, nem vettem észre, hogy már elmnent

mormota
mormota20

Na tessék, lassan írok!! :lol:

Kata, még neked akartam írni,hogy az én nagymamám is úgy volt,hogy már nagyon menni akart. Mondták is az orvosok a kórházban,hogy ha ő nem akarja,nem tudják meggyógyítani. Ami még nagyon fájó volt, a halála után a bibliájában találtunk egy imát. Arról szólt,hogy vegye már magához a Jó Isten.Nem volt könnyű elfogadnunk, már két éve, de még mindig sírok,ha eszembe jut.

Zsu

Kép
bvigh

Zsu, az én védőnőm is nagyon fura. nem uggyanabból a szempontból, mert ő mondjuk kijelentette, hogy jön majd, de egyrészt ez a grépfrúit, meg olyan fura volt... már maga az, hogy az ember védőnője egy plasztikai sebészeti reklám, elég fura.. Nem az, hogy nem kedves, inkább olyan, mint egy fikció.
Lehet, hogy a tied csak félt, hogy zavar...:)

mormota
mormota20

http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html

Szerintem tök jó ez a táblázat.

Zsu

Kép
bvigh

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.14 23:45-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!
Húú, jó sokat írtatok, de ez így jó :D
Kata2, jó pihenést kívánok Neked. Nagyon Rád fér. Rendes a párodtól, hogy így kényeztet. Kapcsolódj ki, élvezd minden percét!

Szheni, köszi a linkeket, nagyon hasznosak!

Mormota, ezek szerint Te is a Jánosban fogsz szülni? Vagy rosszul értettem?

Benta, egyet értek Veled, hogy amióta Internet van, azóta sokkal aggodalmasabbak vagyunk. Néha én is a dokim agyára megyek, most már igyekszem visszafogni magam :D Azért néha nagy segítség.

Az én védőnőm nagyon rendes. Ő is a gyerekrendelőben van, de mindig olyan időpontot ad, hogy ne legyen rendelési idő, így nem találkozom beteg gyerekekkel. Szimpatikus, tapasztalt. Eddig 2x találkoztunk. Amikor a vizeletet nézte, nekem a C vitaminból volt benne picit több :D De inkáb ebből, mint a cukorból.
Én nem tudok sok folyadékot inni. Ha a levest is beleszámolom, akkor van meg kb. a 1,5 liter. Ezen nagyon kellene változtatnom, de legalább sok gyümölcsöt, zöldséget eszem. Cukor likvidálva, na jó, néha egy kis csoki.

Képzeljétek, tegnap bementem a munkahelyemre picit szoktatni magam vissza a munkához. Szeretnék a genetikai uh után visszamenni. Tök jó volt! Annyira örültek nekem, és már többen mondták, hogy kerekedik a pocakom. :D Mondjuk rajtam lehet, hogy korábban látszódni fog, mert 51 kg-ról indultam.
Köszi a Rossman olajos ötleteket, én is beszerzek, mert még nem gondoltam rá.

További szép napot Nektek!

KépKép
süni76

Puszedli, örülök, hogy mindent rendben talált a doki!

Ja, gyermekem még mindig nagyon rendes, megkímél a rosszullétektől. Most éppen művelődünk, Bachot hallgatunk! :D

KépKép
süni76

Ez tök jó, pont akkora a babám, mint a vonalzóm!
Vendég

A védőnő egyszer biztos kimegy, de lehet szülés előtt is,hogy (gondolom) meg van-e a gyereknek minden.
Aztán a szülés után először hetente jön, majd egy darabig havonta.

A bandázs, szóval ráhúzod a derakadra, és nem is látszik, h kivan gombolva a nacid, és a pocid meg szép kerek benne!
Kép
Vendég

Sziasztok!

A franciadrazsé ugye egészséges és szükséges táplálék egy kismamának? Mert éppen azt tolom befelé, és nagyon jól esik. :)

Zsu, én elmentem a kiskönyvért a védőnőhöz, de tapintatosan közöltem vele, hogy ennél többet köszönöm, nem kérek. Majd a 6-7. hónaptól néha elmegyek pisit nézetni, pusztán azért, mert közel van, de ennyi. Nekem ide ne jöjjön, fordítsa az idejét a rászolurókra, van belőlük bőven. Ha a bébi megszületik, akkor se jöjjön. Jön a gyerekorvos, és ő elég. Nem igazán értem, mire jók :roll: , de ezzel véletlenül sem szeretnék megbántani senkit, csak nekem nincs szükségem rá.

Heni, jobban vagy?

Süni, mit dolgozol?

Mormi, miért az új doki?

Szép napot!

Benta
benta

Váooo, az első pocakfotó! Na, majd én is teszek fel egyet, csak meg ne ijedjetek! És ne irányítsatok át pl. a 2009. februári topicba a méretem miatt :lol: !
benta

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.14 23:45-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Kata2 jó pihizést nektek! Mi dec. 12-15 között megyünk Sopronba. Igazából városnézés + átmegyünk Bécsbe is. A kérdésem, hogy Te wellneselsz? Nekem a védőnő azt mondta, hogy nehogy úszni merjek...mondjuk nem értem, mert sok helyen van kismama úszás. Azt tudom, hogy a szaunát csak rövid ídőre és gyakorlott szaunásoknak ajánlják, a meleg vizes ücsörgést pedig egyéltalán nem. De az enyémet végképp nem értem, még a masszázsra is azt mondta, hogy inkább nem, majd ő ad valakit, mert a kismama masszázs nagyon speciális?!
Szóval én ezt nem értem...

Benta! Irigyellek, hogy így meg tudtad neki mondani! Az én védőnőm nagyon tudálékos, de én szükséges rossznak fogom fel, és inkább kibírom a havi 1 órát. Egyébként arra figyelj, hogy a GYED-hez minimum 4 pecsét szükségeltetik tőle, szóval arra figyelj azért!

Puszedli! Örülök, hogy minden rendben! Én is kb. ekkora vagyok... :D

Lányok! Jövő hét végén tervezem a munkahelyemen a nagy bejelentést. Mit tanácsoltok? Mit mondjak? Bemegyek a főnökömhöz, hogy beszélni szeretnék vele...és egyszer csak közlöm, hogy gyereket várok?! Ti hogy csináljátok / csináltátok?

KépKép
KépKép
kfnoémi

a bandázs miatt tettem fel a képet, de azért köszönöm a dicséreteket :oops: .

Nekem a 60 kg volt mindig az ideálom. Most oan 15-20 kg pluszt engedélyezek magamnak, persze nem fogyózok, eszembe sem jutna. Csak odafigyelek, hogy azért mindig kapjon mindenből.

Jelentem jelenleg az almára kattantam rá!

Süni: tök jó, hogy nem vagy rosszul, Heni örülök, hogy nálad sem lett rosszabb!!

Zsu: oan lassan írtál, hogy ketten is megelőztek, bár mi egyszerre írtunk pont :wink: . De sebaj.
Tök jó, hogy sokat írtok, írunk!

Az én védőnőm is tök rendes. Engem nem zavar, hogy jön.
Vendég

Szia Noémi!

Én úgy mondtam neki, hogy ne haragudj táppénzre kell mennem, mert 5 hetes terhes vagyok és vérzek. És szigorúan pihennem kell. Aztán jött a :shock: , :lol: , de aranyos volt a főnököm azért.

Sztem kb. mindenki így mondja, félrehívja, és mondod neki, hogy hány hetes várandós vagy.
Vendég

Benta, egy fototechnikai cégnél dolgozom. Nagyon szeretem.

Szheni, 51 kg-val indultam most a legutóbbi lombiknál. A védőnőnél 7 hetesen már 52,5 kg voltam. Úgyhogy fog ez még gyarapodni rendesen.
Én a 12. héttől tervezem, hogy minden héten csinálok egy pocakfotót. Mehet majd az is a gyerek fotóalbumába :D

Én pár napja sima, töltetlen Milka csokit eszem. De azért vigyázok a cukor miatt. Pedig simán megtudnám enni együltőhelyembe a táblával. 4 napja vettem és most tartok a felénél, úgyhogy büszke vagyok magamra.

Ja, képzeljétek, ma mindenen kicsordul a könnyem. Közbe meg mosolygok. Ez a hangulatingadozás vagy egyszerűen csak elérzékenyülök? Elég vicces :)

KépKép
süni76

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.14 23:46-kor.

Heni

Kép
szheni

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.14 23:46-kor.

Heni

Kép
szheni

Süni: én nem eszek csokit, pedig régen voltam olyan csoki mániás! Az alma most a nyerő:).

Reggel megvendégeltem maga egy kürtős kaláccsal. Nyamm!

Én még mindig 60 kg vagyok.

Ja, itt az ígért UH-s kép!de ebből eztán sokat nem láttok
Barátnőm észrevette, hogy 9 hetes vagyok rajta meg 3 napos! Végre annyi, amennyinek tudom, hogy lennie kell!! :lol: Kép
Vendég

Puszedli, köszönöm, hogy leírtad! Végül is eddig még mindenki túl élte úgy tűnik...én sem parázom emiatt.

Süni, én is tervezem. Nálunk is fotózik a férjem, úgyhogy már alig várja, hogy nagyobb legyek! Mondta, hogy van egy csomó jó ötlete, de a hetenkénti kép nálunk is lesz. Egyik barátnőm mindig ugyan abban a ruciban csinálta, és tök jól nézett ki, hogy a felsőrész a végén a köldöke fölött ért véget, ez elején pedig még az egész hasát eltakarta! :D

Heni, nagyon jó a történeted, bár a kolléganődet sajnáltam. De jó, hogy ilyen pozitívan és segítőkészen álltak az egész lombikhoz!

Nekem a hangulatingadozásaim olyanok, hogy egyik pillanatról a másikra b... m... nyuszika a porszívódat hangulatban leszek (bocsi, de ez jellemzi legjobban). Aztán, ha sikerül kitölteni a mérgemet, akkor már jobb! Hát nem túl szép... :D

Alig várom, hogy menjek haza! Reggel voltam egy épületet megnézni (új irodaházat keresünk) és mivel még nincs lift fel kellett másznom a 6.ra! Hát mit mondjak, nem esett jól, pedig lassú voltam. De több ilyen nem lesz, mert egy hét múlva - a 12. heti uh után - én is bejelentem, hhogy babát várok!
Egész nap érzem a jobb oldali derekamat, bár az is lehet, hogy csak a szalagok feszülnek, mert az uh alapján nagyon aktív Balta. Nektek szokott ilyen lenni?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Puszedli ez gyönyörűű, nekünk is pont ilyen volt... :)

én most mandarinra vagyok rákattanva remélem azt szabad :D

Kép
Kép
mniki84

Szia Niki!

Persze hogy szabad, sőt!
Azt olvastam a kismamakönyvembern, hogy a mandarin sok folsavat tartalmaz. Nekem is volt 1,5 hete kb. hogy nagyon kívántam. És logikus is, mert a 12. hétig nagyon nagy szüksége van a babáknak rá!
Úgyhogy egyed csak nyugodtan!

Szerintem egyébként a grépfruittal az lehetett a baja a védőnőnek, hogy az nagyon savas, és gyomorsav problémák lesznek tőle. Bár ezt sem tartom valószínűnek!

Szerintem gyümlcsöt lehet...minden mennyiségben!

Noémi

KépKép
KépKép
kfnoémi

Csak jól meg kell mosni! :wink:
Vendég

Ma már rám fogtok unni.

Azt hiszem egy ilyen bandázsra én is benevezek majd, nagyon tud fázni a derekam.
Puszedli, köszi az infót, és a gyönyörű fotót. Alig várom már,hogy ekkor legyen nekem is.
Pont ma gondoltam rá,hogy jövő héten én is elkezdenék hetente egy képet csinálni. A végén biztosan érdekes lesz.
Benta, te aztán nem variálsz a védőnővel. Én úgy vagyok vele,ha jön jön, ha nem, akkor én sem keresem. Az éven 3 barátnőm szült, szóval van kit faggatni. Sőt szerintem velük nyíltabb is vagyok. Kíváncsi vagyok a te pocidra is!
És persze mindenkiére! Jó lesz hasonlítgatni.

Most megyek benyomok egy fél pizzát ( egy kicsi felét) aztán jövök, és untatlak titeket azzal, én hogy mondtam el a munkahelyemen.

Zsu

Kép
bvigh

Szóval a sztori.
Hozzá tartozik, hogy egy pasival dolgozom, aki szörnyű hisztis.
Tudta,hogy mire készülünk, mindig megbeszéltük,hogy mikor megyek dokihoz, meg mi volt. Vele, és a feleségével is jó a kapcsolatom, mivel dolgozott nálunk egy fél évet, majd az éven újra szült.
Erre nagy hiszti volt amikor bejelentettem. Igaz, tudom,hogy rosszkor jött, mert a kolléga szabira akart menni, de nem tehetek róla. Szóval tudtam,hogy kivágja majd a balhét, ezért bementem, és közöltem vele: Tudom, hogy most nagyon fogsz utálni, de terhes vagyok, véreztem, és most haza megyek, mert a doki azt mondta,hogy feküdnöm kell. Hát mit mondjak, úgy reagált ahogy vártam. Kérdezte,hogy akkor most le is számolok? Mire kinevettem. Majd mondta,hogy megérti, hisz mindenkinek saját maga a legfontosabb. Azóta kétszer beszéltem vele, akkor is csak azért mert muszáj volt.
Ezután felhívtam a kiskervezetőt, aki megérő volt. Mondta, hogy nagyon rosszkor jött ez most, de vigyázzak magunkra,és majd jelentkezzek mi van.
Szóval ennyi . Nagyon megbántott a kollégám, ezt nem vártam volna tőle.
De nem érdekel, nekem most a picim a legfontosabb.

És még egy sztori. Tegnap a párommal a nevekről.Mondom neki, lányneveket is kell majd választani, mire közölte,hogy fölösleges.

Ti gondolkodtok már ilyeneken? Nálunk nagy csata lesz, mire végleges döntés születik az már biztos.

Most már eldugulok, még rám untok.

Zsu

Kép
bvigh

én már elkezdtem pocifotókat csinálni :oops: gondoltam jó lesz majd visszanézni meg megmutatni a kölöknek hogy nézd anya milyen volt amikor bent voltál, én is szivesen nézegetnék ilyeneket de ugye 25 évvel ezelőtt...

Kép
Kép
mniki84

Zsu...ismerős a sztori...nekem egy 2 napos studyra kellett volna mennem, és felhívtam vasárnap hogy a korházban vagyok terhes vagyok vérzek nem megyek, és hogy sajnálom hogy így kellett elmondanom...mondta hog yok, holnap hívjam...felhívtam és az első szava az volt hogy én hogy lejárattam az ő irodáját az országban mindenki arról beszél hogy az ő irodája nem ment a studyra...stb...aztán hogy mikor megyek vissza, ekkor már zokogtam mert azthittem hogy legalább megkérdezi mi van velünk...aztán hogy mikor megyek vissza, mondtam hogy a 12.hétig biztos nem, de már tudom hogy sohatöbbé nem szeretnék... :roll: most azon filózom hogy ezt hogy adom be neki? :D de megmondom őszintén leszarom, ő meg tudja oldani hogy nem vagyok, én nem tudom megoldnai ha valami bajunk lesz...sajnálom :)

Kép
Kép
mniki84

Sziasztok!
De jó olvasni Titeket, teljesen feldobtok! :lol: :lol: :lol: Bár nem vagyok rosszkedvű,csak álmos, pedig szinte egész du. aludtam...

Noémi: hát elég érdekes a védőnénid...öreg?... kicsit szörnyetegnek tűnik! Nálunk kedvenc sztori a családban, h én hogy üldöztem el a védőnőt, akit eléggé utáltam én is,nemcsak a szüleim: szóval vizsgálni akart, erre én szép nagy ívben lepisiltem a ruháját, és állítólag ezen besértődött. CSak azt nem értem, h ehhez nincs hozzászokva az, aki gyerekekkel dolgozik??? :lol: :lol:

Legalább 4 alkalom kell a védőnőnél amiatt is, hogy a szülés utáni egyszeri kb 64000 Ft-ot igényelhesd. Ami nem túl nagy pénz, de nem is kicsi... Négyszer tuti ki lehet bírni... És állítólag ki kell jönniük egyszer amíg még nincs meg a baba, a kiskönyvünkben találtam is egy skálát, (5. old) környezeti kód névvel. Ezt kell kitölteniük. A mienk jövő héten vszínű szerda este jön: kedden este érünk haza Ausztriából, szerda de UH ( :lol: :lol: ), és azt hiszem, elmenetel előtt nem raktunk rendet, meg ugye a hónapos por is, ami akkor is gyűlik, ha nem vagy otthon...

Kata2:Jó pihenést! Én is próbálok vele barátkozni, hogy az öregek akkor mennek el, amikor már nagyon akarnak, és akkor nem tudod megállítani semmilyen kezeléssel... Az én még élő 2 nagyszülőm is nagyon szereti egymást (most ünnepeltük a gyémántlakodalmukat-60 év), én kiskoromtól fogva olyan házasságot akartam, mint az övék. És minden értelmes ember tudja a családban, h az egyik után nem fog már sokáig élni a másik... Nagyon fáj ez már most, ha erre gondolok, mert én nagyon-nagyon szeretem őket, de kezdem megérteni, h így lesz a legjobb. Az volt a nagy-nagy vágyam, hogy az esküvőmre eljöjjenek, és a lagzira. Ez teljesült! Többet nem merek kérni Istentől már velük kapcsolatban, csak zárójelben, hogy hátha hátha még meglátják az első dédunokát... :D
Sokat gondolok Rád, Kata, mert azt hiszem, kicsit át tudom érezni, amit átélhetsz, bár én hála Istennek, még nem tartok itt. De biztos tudják, tudták, h szereted őket!

Amadea, olyan jó, h te vagy a "házidokink"! Úgy meg tudsz nyugtatni! Amikor írtad, h sok folyadék kell, rögtön "meghúztam" a narancsleves üveget :lol: :lol:

Puszedli: nagy-nagy gratula a babához és, hogy minden rendben van!! :lol: :lol:

Na, igyekszem eldugulni.

CSillagtáncos

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Nekem egyszerűbb volt a helyzetem a lombik miatt, úgyhogy amikor kiderült, hogy sikerült végre, az egyik szemük sírt, a másik nevetett :D

A nevekről: Mi a férjemmel már évek óta megbeszéltük a lánynevet, úgyhogy azzal nem lesz gond, de a fúnévvel már bajban vagyunk. :D Ezek után tuti, hogy fiú lesz... De nekem aztán édes mindegy :D A férjem viszont nagyon lány-párti.

További szép estét, én mára elbúcsúzom!

KépKép
süni76

Küldök Nektek egy dalt, amit nagyon szeretek, és mindig felvidulok, ha hallom. Ghymes: Regölés. Remélem, sikerül elküldeni!
Jaj, nem engedi!! Így csak a youtube-link megy: http://www.youtube.com/watch?v=e0YXGXWVFjs

:lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Elfelejtettem írni az ajánláshoz, h ez szerintem "örömzene". 2006 karácsonyán voltunk koncertjükön, akkor is énekelték (2x,m a ráadásban is volt), és fantasztiku volt!

Mi már átolvastuk a névkönyvet, az 1984-es van meg (ekkor születtem), de úgy gondoltam, minek vegyünk újat, mert Titanilla, Remény, Dzsászper, és egyéb, újonnan bejegyzett neveket úgysem akarunk adni :P :P Már egyesítettük is a listáinkat, de mindkét nemnél van több ötletünk. Végül is még van pár hónap eldönteni :lol:

Mniki: szegénykém, úgy sajnállak, nem lehetett túl jó légkörű munkahely... de a gyest tudod majd onnan kapni, ugye?

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Úgy látszik, csak én vagyok... Puszedli: elfelejtettem megköszönni a pocis képet! Legalább már van fogalmam arról, hogy hogy néz ki. Itt nem árulnak a kismamaboltban sem... Van egy 3 emeletes C&A, de semmi kismamacucc nincs benne... Mindegy, jövő héten veszek, ha addig nem találok itt.
Noémi: elmondtam a férjemnek a védőnőd- a reakciója: tusfürdőt nem kért? meg 3 rétegű extra WC-papírt?? Esetleg műteni akar téged v kézrátétellel UH-zni?? És azt javasolta, h ne adjatok neki enni, akkor nem kell kezet mosnia :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.14 23:47-kor.

Heni

Kép
szheni

Hello csajok!

Csak egy gyors beírás, mert igen fáradt vagyok: a 4 pecsét nem a védőnőtől kell, lehet az a doki pecsétje is, akinél megjelensz a terhességed alatt. A kiskönyvet meg se nézi senki, a doki ad szülés után egy igazolást, hogy min. 4x megjelentél terhesgondozáson. Ennyi.

Jó éjt mindenkinek!

Benta
benta

Sziasztok!

Mindig csak így este jutok oda, hogy olvassalak benneteket! Tök jó sokat írtatok! :D
Ma reggel kicsit megijedtem, mert barnáztam, igaz, nagyon enyhén, és világosabb barnán :oops: , bocsi a részletekért.
Remélem, nincs semmi gond a babóval! Mondjuk, ha lenne mensim, az most körül lenne, lehet, hogy azért :shock:
Puszedli!
Jó a kép! Most már el tudom képzelni, hogy is néz ki a bandázs.
A pocid aranyos :)
A védőnős témához, na meg a hízáshoz: nekem azt mondta, hogy 6-7 kilónál nem illik többet hízni :shock: Azt pedig elég könnyű összeszedni: baba+méh+vér+cici, és már túl is lépte az ember, nem? :shock: (Mondjuk ő kb. 45 kiló vasággyal, szóval erről ennyit!)
Nekem is azt mondta, hogy a terhes-szaktanácsadáson fogják bepecsételni a négyet. Hozzám jövő hét csütörtökön jön, és végülis nem zavar, már csak azért sem, mert egy csomó kérdésem van, és hátha ő tud válaszolni (a dokim nem túl szószátyár, úgy kell belőle kihúzni mindent).
A nevekkel kapcsolatban. Mi is már Prüntyőke megfoganása előtt megbeszéltük a lánynevet, a fiút még nem, de a férjem szerint 1000%, hogy lány lesz! :D
Puszi mindenkinek!

Kép
ácica

Sziasztok!

Zsu: sajnálom, hogy nem a legjobban fogadta a főnököd, de ne is foglalkozz vele, most ti és a baba vagytok az elsők! Majd megbékél!!

Niki: te se foglalkozz a főnököddel. Sajnos nem tehetél róla, hogy otthonkellett maradni.

Az én főnököm sem örült, de sokkal megértőbb volt:), és mondta, ha bármi miatt otthon kell maradnom, nehogy bejöjjek! (tudja, hogy nem lógok, még 38 fokos lázzal is bejöttem dolgozni).

Név:
a fiúnév az első megvan, mert a férjem után kapja, mert a nagyapja is, az apja is, meg minden felmenő ezt viselte. Mondjuk én nem örülök neki, hogy még egy ilyen nevű lesz a családban, de a férjem óhaja, de adhatok neki még egy nevet:), eddig a Mátyás tetszett, de már nem,lehet keresnem kell másikat :lol: a lánynév is megvan az egyik (Auróra, mert van egy ilyen nevű punkzenekar is, és imádjuk a zenéjüket), és mikor megláttuk, hogy van ilyen név, akkor tudtok, hogy az egyik ez lesz. A másik tán a Regina. Mert a Gina mindkettőnknek tetszik, csak nekem a Georgina, a férjemnek a Gina és így lett Regina, szóval értitek :lol: .

Ácica: ne félj, nem lesz baj!! Remélem ma már nem volt semmi!!
Heni: nekem is sok ügyfelem van, aki minden héten megfordul itt, és azért úgymond róla elnevezni a gyereket...szóval mindig ő jutna eszembe, az meg tök ciki:). Vagy az ismerősünk között van ilyen nevű. Szóval nem könnyű a névválasztás.

Szép napot!
Vendég

regggelt Lányok!
Lehet, hogy ma én vagyok az első... a tegnapiakból okulva inkább többször írok kevesebbet, mert tegnap 4x is nekiálltam az eposznak, aztán valaki idelopózott a gépemhez, és meg akart valamit nézni, én meg pánikszerűen kilptem belőle, a lebukást elkerülendő, ugye. Úgyhogy semmit nem sikerült váalszolnom, pedig annyi mindent akartam. Most jegyzeteket készítettem, szép tudományosan, hogy ne felejtsek el válaszolni. ( isteni, hogy már otthonról is lesz net, és akkor nem kell itt kommandózni). szóval.

mormota
mormota20

a reklám helye:), rendeltem ilyet

http://teszvesz.hu/item480684891_kismam ... zo_uj.html
.[url]

Tök jó:), ma érkezett meg, este már nem fogja nyomni a pocimat az öv:).[/url]
Vendég

Süni: A Jánosba úgy kerültem, hogy körzetileg oda tartozom, ott állapították meg a porontyot ( mivel ugye eléggé meglepetésszerű volt...), szóval onnan mentem vérvételre, meg onnan az első UH. Jófej a doki, meg minden, de valahogy nem bizalmi a viszony, és egy jó bbarátnőm meg nagyon áradozott a saját dokijáról, és így inkább megkeresem őt. Nagyon nehéz volt időpontot kapni, de végül sikerült, szóval most kiváncsian várom a keddet.:) és a szent-imrében szeretnék menni.
amúgy a súlyos miatt tényleg irígylésre méltó a helyzeted, én is 60ról indulok, de nem tudom, meddig leszek még annyi...
és amúgy hangulatingadozásaim is vannak, főleg a melóban, de mivel nem ismernek még annnyira, azt gondolhatják, hogy alapból kissé zizi vagyok.
no, egyelőre enniy, mielőtt ismét elszáll ez a magvas írás...

mormota
mormota20

Sziasztok Lányok!

Zsu! Nem ununk meg! Jó hogy ilyen sokat írsz. A munkahelyi story-d viszont szörnyű...egy kicsit be is paráztam, de aztán rájöttem, hogy én rácsapnám az ajtót, és soha többet vissza sem jönnék! Niki, szerintem Te is tedd ugyanezt. Az egy dolog, hogy egy férfi nem élheti át azt amit mi, de felhívni egy vérző kismamát a kórházban, és leordítani a fejét...hát mit is mondjak, gusztustalan!

Csillagtáncos, a védőnőm 40 körüli, nem túl öreg...szerintem egyszerűen ilyen a természete. Egyébként tetszett a férjed reakciója. Én gondoltam, hogy pénzt soha nem fogok neki adni..hátha úgy nem jön többet.

Heni, szerintem 28-án még tuti nem fog látszódni a baba neme. Azt írják a könyvek, hogy ha szerencsénk van a genetikain - a 18-20 hetesen már látszik. De ugye nehéz, mert ha látnak "valamit" akkor egyértelmű, hogy kisfiú, ha nem látnak semmit, akkor vagy kislány, vagy elbújt a kisfiú...

Puszedli jók a nevek! Érdekes, hogy a lány néz már mennyi mindenkinél megvan! Nálunk is már kb. 10 éve eldőlt! EMMA :D
Fiúnévből pedig az ÁRON tetszik. Fontos, hogy rövid legyen, mert vezetéknévből mindkettőnkét kapja, így nem akartunk egy hosszú keresztnévvel gondot okozni neki a későbbiekben!

Mormota, én is jegyzetelek. Miközben olvasok jó gondolatok jutnak az egszembe, utána pedig elfelejtem leírni őket. :D

Úgy örülök ma! Ha az utolsó mensit veszem alapul - ahogyan a vonalzómon is van - akkor ma léptünk a 12. hétbe! Ha a doki mérését veszem alapul, akkor ez már kedden megtörtént. Kedden délelőtt lesz a genetikai uh, ha akkor is a nagyobb méretet mérik, átírom a vonalzómat is!

Ma utána olvastam, és tök jó, mert - állítólag - nem csak a nyaki redőt mérik, hanem megnéznek egy csomó mindet: szivet, végtagot...

Már nagyon várom!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi: bizony, lemérik a kezét, a lábát, a mellkasát.
De jó, hogy te már a 12. hetet taposod!

Az Emma, és az Áron is szép név, én szeretem volna az Emmát, az uramnak nem tetszett.

Én is jegyzetelni szoktam, de mégis elfelejtek egy csomó mindent.

lányok, írjatok ám jó sokat, engem minden sztori érdekel!! Jó olvasgatni, meg fényképeket is imádok nézegetni, szóval pocifotók, UH-képek jöhetnek!
Vendég

Igen puszedli, tényleg nagyon jó! :D

Mi 2 évet vártunk erre a babaára. Nagyon nehezen jött, de annál nagyobb öröm. És most olyan hihetetlen, hogy ilyen szépen és gyorsan halad minden.

Most már bátran tervezgetek...és az hiszem jövő hétre már publikus lesz kicsi Baltánk!

Hétvégén otthon takarítunk, pakolgatunk a férjemmel. Bár nem mondta, félek, hogy a védőnő beállít, ezért inkább előre dolgozok. Remélem feleslegesen...
Egyébként hét közben, meló után annyira nincs energiám az ilyesmire.
Ti hogy vagytok ezzel?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi: nekem is, összedobok egy gyors vacsit, kicsit leülök a gép elé, ha msn-re ígérkezik vki, és már fürdés és fekvés. Ált. 8 felé ágyban vagyunk.

Jobb későn, mint soha!! most már ott van a pocidban, az első nehéz fejlődési időszakon túl, rendben lesz minden!!

Mi fél évet vártunk rá, de lehet, nem is baj, hogy nem előbb jött.
Vendég

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.14 23:47-kor.

Heni

Kép
szheni

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.14 23:48-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok! Lehet még csatlakozni hozzátok?
Nem igérem, h mindennapos vendég leszek nálatok, mivel mint látjátok, már van egy 13 hónapos kisfiam, illetve egy másik fórum aktiv tagja vagyok, de azért jó lenne, ha néha be tudnék nézni hozzátok is az aktuális dolgokkal :roll: pedig még az előző sem volt olyan régen, már elég sok minden kiesett a fejemből.. :wink:

Anikó
Kép
Kép
vicsok

De szépek voltatok!
két ruhád volt? Vagy én vagyok hülye? :shock: :roll: :)
Vendég

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.14 23:48-kor.

Heni

Kép
szheni

Ja, és itt még 86kg voltam... :oops: :oops:

Heni

Kép
szheni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: