A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

nicko a 7mm egyáltalán nem sok, bőven határértéken alul van, 10 mm alatt normálisnak számít! ne hagyd magad elszomorítani, ez simán rendeződni fog magától.

szerencsére nálunk a Karácsony le van rendezve. Mi a Szentestét szigorúan négyesben (most már ötösben :)) töltjük, első nap pedig jön a család többi része.
Anyukám, tesómék, férjem nagy gyerekei. Második nap pedig jönnek a barátok. Kb. 3. éve lesz ez már így, és ez mindenkinek nagyon megfelel.

Kép
Kép
Kép
iricc

Bocs Lányok, tényleg nem akartalak Benneteket terhelni a a panaszaimmal, múlt héten a hasfájásom, most a hátfájásom... De egyébként többnyire élvezem a terhességet, csak kicsit elkeseredtem reggel. :oops: De nyilván ez ezzel jár és a következő alkalommal már nem fogok ezeken megdöbbenni.
Már jobb kicsit és igen, Zsufi, fogtam magam, és csináltam kis jógagyakorlatot a délelőtt folyamán. Én aztán már nagyon kiváncsi vagyok a Gyermeketek nemére... Ez is egy rejtély itt a fórumon! :D

Karácsony jó felvetés... Fogalmam sincs, velünk mi lesz idén, eddig mindig valakivel ünnepeltünk a Szentestét. De azt, hogy ezek Anyósomék legyenek, azt őszintén mondom, nehezen tudom elképzelni... :oops: Pedig igazán, egyre jobb velük a kapcsolat,de akkor is.

Gjéti:
Én is drukkolok ám a költözéssel kapcsolatban... És lenne a Babónak külön szobája?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Ikverus: Bizony-bizony, mindjárt itt a 30. hét! :)

Julcsi: Hát valahogy a Szentestét én se tudnám elképzelni anyósomékkal! :)

Nemsokára indulunk tornázni! :D
zsu83

Andi: Rothenburgról én is hallottam már, hogy gyönyörű és oda is már régóta szeretnénk elmenni. Eddig még nem sikerült pedig csak kb 200 km-re lakunk tőle.... :? A hosszú hazaúttal kapcsolatban egyébként nekem is vannak aggályaim, mert már most nagyon nehéz az iskolában egyfolytában 5 órát ülni, a hazaút meg minimum 7-8 óra. Már nekem is szinte folyamatos a hátfájás, éjszaka meg hol arra ébredek, hogy pisilnem kell, hol arra hogy fáj a hátam, hol meg arra, hogy elképesztően viszket a bőröm, úgyhogy kezdek nagyon fáradt lenni... Legalább megszokom, hogy éjszaka többször is fel kell kelni és amire megszületik Kismanó, addigra megedződöm... :D
Ma délután írtam az egyik volt kollégámnak, hogy írja meg ki az aki most ezekkel az ügyekkel foglalkozik, ugyanis szerintem jobb, ha közvetlenül vele veszed fel a kapcsolatot (ugyanis ez egy elég nagy iroda) vagy még előtte én is tudok beszélni vele. Remélem a napokban megérzkezik a válasz... De ha úgy gondolod, hogy ez nem szükséges, akkor még ma megírom Neked az iroda nevét és központi számát, ahol a titkárnők biztos tudnak majd segíteni. :?:

Stelly: valahogy számomra is egy elképzelhetetlen egy picit, hogy anyósékkal töltsem a szentestét... :?

De nálunk még az is előfordulhat, hogy egyedül fogom tölteni Kismanóval... :( Ugyanis még nem tudjuk, hogy Apát elengedik-e arra a hétre vagy ügyelnie kell. Két választási lehetősége volt: vagy dec 24-30-ig ügyel vagy 31-jan.7-ig. Persze Ő a januári hetet választotta, mint a legtöbben, ezért lehet hogy sorsolással fogják eldönteni, hogy ki melyik héten dolgozik... Ha pechünk van, akkor a karácsonyi héten kell neki dolgozni, ha még nagyobb pechünk van, akkor még szentese is... :( Szóval most emiatt egy kicsit izgulok...

Sterilizáló: jó hogy írtátok ezt az aventes fajtát... Én valahogy azt olvastam, hogy ezekhez kell valamilyen tablettát is használni... De ha nem és még majd futja rá, akkor majd lehet hogy mi is benevezünk egyre...

Na most kaptam Apától a telefont, hogy mindjárt itthon lesz és menjünk vásárolni, úgyhogy most elrohanok, de majd még később folytatom....

Panna
pandusika

Pandus: Sajnálom, látom én, hogy van, aki rosszabbul van nálam... :( De azért jó hír, hogy kicsit jobban vagy. :) Remélem, hogy a Karácsonyt együtt tudjátok majd tölteni.

Iricc: Huhh, akkor a férjednek lesz pár Gyerkőce, ha Milos is megszületik, nem? :D (Bocs, nem akartam indiszkrét lenni... :oops: )

Stelly: Az az előteljes érzésem, hogy igazad lesz, és én még januárban be fogok jönni párszor betanítani... :?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Zsu, december 14-én lesz a szülinapom. :D

Elif, nagyon csini a dobozka! Ezt is a te ügyes kezeidnek a munkája? :P

Julcsi, anyóséknál nem lesz a kicsinek külön szobája, de nem is bánom. Én egy ideig minden képen vele aludnék, szóval nem is gond. :lol:
Emeletes házban fogunk lakni. Egyik szoba anyósomé,
a másik a páromé, az enyém és Olié, a másik pedig a fiúké. (a barátom öccseié)
Előre félek a nagy fiútöbbségtől. :lol:

Nálunk a Karácsony a szokásos módon fog zajlani.
Első napján anyósoméknál leszünk. (akkor már ott leszek otthon)
:) A második napot mindig az anyai nagymamámnál tölti az egész család. Jó sokan leszünk, mint mindig, de nem baj. :D

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok!

Megjöttünk a tornáról! Bencus végigugrálta a pocimba a tornát! :D

Panna: Drukkolok, hogy a férjeddel együtt tudjátok tölteni a karácsonyi ünnepeket! :)

Gjéti: Tényleg jó pasi uralom lesz Nálatok! :lol:

Na megyek vacsizni, feléltem a tartalékaimat a tornán! :D
zsu83

Hát voltam a dokinál, kő keménynek mutatkozot és azt mondta hogy biztos hogy bele szólt a krémturó de akor is ragaszkodi ahoz hogy cukros vagyok. Ennek örömére a holnapi napot a korházban kell töltenem. Nagyon örülök.... :x Volna más dolgom.A belgyogyászaton kezdek aztán a diabetikus dokihoz kell mennem aki össze álitja az étrendemet+ beállitják a cukromat.Csak bosszant hogy a terheség és a karácsonyt elcseszik egy fals eredmény miatt. Az egészböl nem a öröm marad meg hanem az hogy álandóan éhes vagyok.Kicsit boszant.Ja és a legszebb az egészben hogy minden héten mehet a laborba cukor vizsgálatra. :twisted: Nem tudom mikor végzek este. De jövök és megirom az élmény beszámolot.
Pusz Rita

Kép
háfi

Szegény Háfi, sajnállak. :?

Kép

Kép
gjéti

Szent Isten, mindjárt holnap, és én most értem az olvasás végére...annyit írtatok--de ez nem szemrehányás :lol:

Ma kivételesen átmenetileg újra szolgálatba helyeztem magamat, mert ismét állatkertben voltunk az ovisokkal. Persze BKV oda-vissza. Hát, bizony elfáradtam, de nagyon jó volt. Az is, hogy megint együtt lehettem velük.
Próbáltam ma is tartani a diétát, egyre jobban megy.
Háfi, szorítok, hogy minden rendben menjen holnap a kórházban, érdekel, hogy hogy zajlott a vizsgálat. Én várhatóan jövő héten megyek majd...

Budabo: Én ismerem a Mariettát, életemben először nála voltam nőgyógyásznál, ő írta fel azelső fogamzásgátlót is. Nagyon zavarban voltam, de nagyon óvatos és tapintatos volt, kellemes élmény maradt. Nem is tudtam, h az Imrében dolgozik :D

Andus: Remélem Száva nem ijedt meg nagyon, és már túl van rajta. Arra gondolj, h ott volt az a 2 centi, és nem lett sérüléses baleset belőle.

Mi elég sokat tanultunk a vizesedésről, álítólag az a jele, hogy 1 ujjal benyomod a sípcsontod mellett a lábad, és elengedés után a mélyedés kicsit megmarad, és egy kis ideig még ki is van fehéredve.

Mi a karácsonyt évek óta kettesben töltjük, sajnos a párom nem tanulta meg megünnepelni ezt az ünnepet (sem!), én erőlködöm és próbálkozok. Haq rajta műlna, melegítőgatyós, bundáskenyeres este lenne. :shock: Édesapámékhoz megyünk első v. második napon, és Drága Anyósékhoz vagy egyáltalán nem, vagy januárban valamikor. Őrült szokások vannak ebben a családban. Még igazán családnak is csak nagy jóindulattal lehet hívni. Nagyon szeretném, ha a kislányunknak kicsit melegebb emlékei marardnának erről az ünnepről.

Jaj, jaj, futok aludni. Sziasztok.

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Szia Mindenki!

Karácsonyt mi idén megint mozgalmasan ünnepeljük...szenteste elvileg együtt, de lehet elmegyünk Bpre a nagy családi banzájra(tavaly kimaradt), aztán másnap pihi itthon, meg lemegyünk elvileg színházba a manókkal... 26án már Pannonhalma, mert apa benne van egy fickós gregórián kórusba és koncertjük lesz, ott a győri rokonságot is meglátogatjuk, aztán 27én haza, és elvileg a barátokkal korizás...stb egész szünet végéig. :) Már alig várom, hogy lehessen díszíteni a kéglit. Mi mindig Mikuláskor kezdjük, hogy idetaláljon a Mikulás bácsi :)
Tervem jövőre az, hogy meglépünk itthonról valami havas vidékre! egész karácsony utáni hétre.... már idén jó lett volna, de nincs zsé... :(

na megyek porszívózni...egyebek, romokban a lakás...meg már lassan a nagytakarítást kellne kezdenem :)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Sziasztok!

Hát lányok arra számítottam, hogy a tegnapi torna után milyen jót fogok aludni éjszaka, de Bencus keresztülhúzta a terveimet, megint buli volt hajnali 4-ig! Először csak pici rúgásokkal kezdte, na de aztán már jöttek az egész kemény rugik! Tiszta izomláz van a hasamba! :)

Háfi: Nagyon sajnálom! :( Elhiszem hogy most bosszankodsz! De kitartás, ügyes leszel, megtudod csinálni!

Gerendai Zsuzsi: Látom nehezen tudsz elszakadni az ovisoktól, de nem is csodálom, annyi örömet tudnak adni! :)
zsu83

Jó reggelt mindenkinek!

Na voltunk tegnap 4D-n, és hihetetlen, de fellibbent a fátyol a törpi nemét illetően, most már egyértelműen kijelenthető, hogy FIÚ!!!!! 8)

Amúgy nem nagyon akarta megmutatni magát, de azért az arcát és a kakasát nagy kegyesen megmutatta. Szóval gondolkozhatunk újra a fiúneveken!

Háfi, Zsuzsi: kitartást nektek a diétához!!, Háfi majd várjuk a beszámolót!

Julcsi: hogy van a hátad? Remélem, ma jobb a helyzet! :wink:

Nicko: fel a fejjel, nem lesz gond azokkal a vesékkel!! Megy a drukk, hogy minden rendben legyen!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Zsufi74! Gratulálok a kisfickóhoz!!!!!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

háfi: drukkolok h minden rendben legyen.

köszi lányok a biztato szot, én is remélem h minden rendben lesz.

mindig olvasom h mentek tornázni meg jogára. hát én már a terhességem ota itthon vok, sokat görcsölt,f ájt a hasam, no meg a munkám is olyan volt h nagyon nehezet kellett cipelnem.
azota örülök ha az otthoni teendöket el tudom látni egy nagy házban. akkor pihennem kell mert érzem h sok volt. nagyon szeretném én is ha kicsit többet tudnék mozogni. elötte a kutyánkkal naponta 3x vtam sétálni. imádtam. most 1x megyek este a férjemmel, de azt sem mindig. nagyon hiányzik és már alig várom h babkocsit tolhassak :lol: :lol:

Kép
Kép
nicko

Sziasztok!

Zsufi: Gratulálok a kisfiúhoz! :lol: Raksz róla fel képet a közösbe!? :)

Nicko: Azért az is jó, ha néha elmész sétálni a férjeddel! :)
A babakocsizást már én is nagyon várom! :D
zsu83

Sziasztok!

Zsufi:
GRATULA a kissráchoz!!! Mehet tovább a névharc. :) Én egyébként sejtettem, hogy Ő is fiú lesz... :wink: remélem majd visszük a Fiainkat babás jógára is. :)

Az érdeklődést amúgy köszönöm, most nem fáj a hátam. :) Két napig nagyon rossz volt, most pedig semmi. Tegnap is azért ijedtem úgy meg, mert attól féltem, hogy akkor már végig így lesz... De talán nem. Tegnap is volt torna és talán segít kicsit ez a sok mozgás.

Nicko: Így elfáradsz, hogy sétálni sincs erőd??? Persze valaki még ilyenkor is nagyon fáradékony... A Babákat úgyis vihetjük majd folyton a levegőre. :)

Zsu: A Bencus órákon keresztül folyamatosan rugdos? Az enyém ritkán olyan aktív, hogy egy-másfél óránál tovább érezném folyamatosan. Utána szerintem mindig bealszik a Drága. Reméljük, jószokását megtartja akkor is, ha megszületik és nem lesz fent egész éjszaka. :)

Reggel viszont válaszolgatott nekem a Bogyesz, és ettől mindig úgy meghatódom. :oops: :D

Régen jelentkezett Fórumtársak, merre?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Zsufi! Gratula a fiúhoz, egyre nagyobb a létszámbeli különbség itt a fórumon. Viszont az ismeretségi körünkben mindenki kislányt vár. :lol: Jó válogatást a nevek között!

Nekünk viszont sosem lesz nevünk! :shock:

Háfi! Együttérzésem, és kitartást! Ne hagyd, hogy mindez elrontsa a boldogságodat!

Én holnap megyek dokihoz, kicsit félek, hogy mit mond méhszáj ügyben... Remélem, nem romlott a helyzet, mert attól én is nagyon kiakadnék, ha fekvésre ítélne.

Kép
mist

julcsi-79: nem azt érzem h elfáradok hanem elkezd fájni a hasam és akkor inkább abbahagyom vagy oihenek, nehogy vmi legyen. néha kicsit már nagyon unalmas, de ezért a kis picurért mindent megteszek.

Kép
Kép
nicko

Sziasztok!
Ne haragudjatok de nem olvastam vissza... :oops:
Velem/Velünk:

Megvolt tegnap a 4D! Ez a kölök a lábaival takarta az arcát. Még a köldökzsinórt is maga elé vette. A nő nagyon kedves volt. Itthon jöttünk rá, hogy mikor Zsóval a Schöpfiben voltunk, ugyanez a nő volt. Mondjuk megkérdezte, hogy voltunk-e már itt, mert olyan ismerősök vagyunk neki! A lényeg, hogy mindent lemért és mindent megtett, hogy a legjobbat hozza ki. Én kétszer lettem rosszul a háton fekvéstől. A végére készült néhány igen jó kép!
Feltettem a közösbe!
A méretei:
BPD: 7,41
HC: 28cm
AC: 24,1 cm
FL: 5,3 cm
Becsült súly: 1362g
Mérések alapján a szülés várható: 2009. január 28.

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

julcsi hogyan tudom megnézni a közös postafiokot? soha nem csináltam még ilyet

Kép
Kép
nicko

Háfi! Nagyon sajnálom, de ne hibáztasd az orvosodat. Lehet, hogy neki is megvan a véleménye az egészről (az enyémnek anno megvolt), de akkor sem tehet semmit. Őt is a rendszer, a protokol kényszeríti. Mint már írtam, ezt a vizsgálatot nem lehet megismételni, az először kapott eredményt kell tudomásul venni :( Ennek alapján pedig elkapott a gépszíj, a szülésig nem szabadulsz :( Megjegyzem, minden kornak megvan a maga szekatúrája. Régen, amikor még a "cukrászatot" nem találták fel, a vashiány volt folyamatos program. Akkor azzal kergettek mindenkit az őrületbe. Szóval kitartás. Ettél már életedben csicsókát (édesburgonya)? Most ki lehet próbálni akár krumpli helyett, a szénhidráttartalma szinte 0, az íze is jó, nem is tudom miért szorul ennyire a háttérbe... Persze van akit egy kicsit meghajt, de lehet, hogy most ez is az előnye lenne.

Kép
kangu

Julcsi: Örülök, hogy jobban vagy! :) Nálam is így szokott lenni, hullámokba tör rám, aztán napokig semmi panasz!
Igen, Bence nagyon aktív, vannak ilyen periódusai, amikor folyamatosan rugdos, most persze nappal szundizik, csak néha rugdos piciket! :) Férjem reggel nem merte megsimogatni a hasam, mielőtt ment dolgozni, nehogy felébressze Bencust, így tudtam aludni még 2 órát! :)

Mist: Majd gyere orvos után, biztos minden rendbe lesz!

Nicko: Nem lehet, hogy amikor sétálsz nagyon lehúzódik a baba? :roll: Nálam sokszor van úgy, ha megyek, nagyon lehúzódik, és nagyon nyomja a szalagokat! Ilyenkor muszály mindig leülnöm, 5 perc múlva ha felállok, már minden ok!

Dina: Nagyon édes Csenge! :lol:
zsu83

Orsi, a végeredmény az lett, hogy anyucim engesztelésül átjön előtte valamelyik nap közös mézeskalács sütögetésre, a 24-i anyósozás sajna már fixálva van, mert ha 26-ára szorulnak, akkor örök harag... anyuék 25-én vannak soron, aztán a többi napon a távolabbi rokonok. Pedig jövőre ha hármasban szentestézünk, akkor anyóspajtásék maradnak 26-ára. Na mindegy, ezt még van egy évem beadni nekik :D az a gáz, hogy anyós is, meg após is elég sértődékeny anyagból van gyúrva :(

Julcsi, azért inkább ne legyen igazam! Olyan nagy pocakkal majd már nagyon vigyázni kell az utazgatással...

Gjéti, nem semmi, hogy ennyi pasival laksz majd együtt :D és a "nagybácsik" mit szólnak a kisbabához? Legalább lesz bőven kivel focizni, ha kicsit nagyobb lesz :D

Háfi, nem irigyellek emiatt :( lélekben veled vagyunk!

Zsufi, gratula a kiskrapekhoz!!! :D Lesz akkor most jó kis program a névválogatással :)

Edina, helyes kis arcocskája van Csengének :)

KépKép

KépKép
stelly

zsu83: fogalmam sincs h mi történik amikor talpon vagyok, csak azt érzem h leszakad a hasam, alul. de ez már az elejétöl fogva igy van. viszont minden rendben van ott bennt :)

Kép
Kép
nicko

Köszi a gratulációkat, kiskrapek nevében is :wink:

Sajna nálunk is az volt, mint Dináéknál, hogy hol a könyökét, hol a talpát, hol mindkettőt rakta az arca elé, és néha még a köldökzsinórt is odafogta. :)

Majd azért igyekszem felrakni képet!

Dina: jó, hogy nálatok is minden oké!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Eszter: Ne hagyd magatokat! Jövőre már hármasban töltitek a Szentestét! Néha nem értem, hogy mit képzelnek az anyósok! :?

Nicko: Nekem kb. a 4-5. hónaptól kezdődött, de szerencsére ritkán fordul elő! Az a lényeg, hogy minden rendben van a babával! :)
zsu83

Hallottátok?!

:shock: :shock: :shock:
http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=244315

Fel vagyok háborodva. Egyre nehezebben élünk így is, a Tb-t bezzeg rendesen fizettem. Ovi, bölcsi nincs, csak a nagy ígéretek. Én még szerencsés vagyok, mert valószínű visszavár a munkahelyem :?

Kép
kangu

Zsufi, gratula a kissráchoz! Lassan tényleg meglesz az a focicsapat. :lol:

Stelly, a fiúk nagyon örülnek a kicsinek. :D Ők is nagyon nagy focisták, már most várják h Olit megtaníthassák minden rosszra.
Amióta az apukájuk meghalt nem valami jókedvűek, de ha Oliról
van szó mindig olyan lelkesek. :)
Egyébként én nem bánom a sok fiút, mindig is jól kijöttem velük. :P

Kép

Kép
gjéti

Edina, ezt nevezem igazi nagy pocaknak! Nem lehet, h decemberben fogsz szülni? :lol: Nagyon szép. :)

Kép

Kép
gjéti

Nicko: Erre a hasfájásra nem írtak fel Neked magnéziumot vagy valamit???? Nem hangzik valami jól... :( Küldök privit a postafiókról, bocs, lehet, hogy ma nem lesz időm, akkor holnap.

Gjéti:
Szerintem jó lesz Nektek ott a sok fiúval... Főleg, hogy szegények az Apukájukat ilyen korán elveszítették. :cry:

Többiek, merre?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Zsufi: hurrá, hurrá! Éljen a kisfiatok!!! tudod, a szívem csücske a mai napig is a kisfiúk, persze imádom a készülődő kislányomat is :lol:

Mist, ne aggódj, még nekünk sincs nevünk. Nekem nagyon szimpi, ami sok nyugati országban, de Finnországban biztosan van, hogy a szülés után 1 hónapig lehet gondolkodni a néven, amíg ismerkedsz a gyerekkel. Mesélj majd, mi volt a dokinál holnap, remélem minden rendben lesz méhszáj ügyben is.

Edina, gratula, szép nagy baba, nagyon édi.

Holnap elutazom a barátnőmékhez Orosházára. Csak 4 óra lesz az út :? Remélem lesz ülőhely... Hétfőn jövök várhatólag, ha már jól beteltem a tündéri kisfiával, aki 3 éves. Lehet, hogy be tudok nézni hozzátok onnan is, ha nem, szép hétvégét nektek!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Na itten vagyok 220 diétára fogtak egyenlöre. De a diabetikus néni azt mondta szerinte sok lehetne 180- 200 -as.A 220-as diéta azt jelenti hogy egy nap ennyit lehet megenni. 220 gramm szénhidrát.
Szóval:
Reggeli 40gr / 2 szelet barna kenyér 1 szelet felvágot 2 dl keserü tea/ pontban 7. 00 kor kell megenni nem elötte nem utána pontba.
Tizorai 30gr / 2dl kefir v. sima joghurt+ 1 szelet barna kenyér/
pontba 10.00 kor.
Ebéd 50gr / 2kanál párolt zöldség+ egy vékony szelet csirkemel párolna vagy sütve nagyon vékony/ +ásványviz Pontba 12.00
Uzsi 30 gr /1 cik alma nem egy egész+1 szelet barna kenyér/Pontba 15.00.
Vacsora: 40gr /2 szelet barna kenyér vajazva+ egy szelet felvágot+2dl tej/ Pontba 17.00
Pótvacsi:40gr / csak barna kenyér vajazva+ ásványviz/ Pontba 21.00
Ez egy napi menü. Szerintetek mennyire leszek éhes.?Ja és a legszebb az egészben,hogy ilyen változatos is.Csak vizet lehet korlátlanul inni, azt mondák ha nagyon éhes vagyok igyak vizet. És ebböl a hatalmas szénhidrét mennyiségböl a babának 160 gramm kell a normális fejlödéshez. Az én szervezetem számára marad 60gramm szénhidrát. Szerintem ez sz*rra sem elég, ugy hogy ne ijedjek meg ha a terheség végére ugy 5 kg fogyni fogok.
A kórházi tartozkodásról majd késöbb ha kiheverem.
Az a legkevesebb hogy drogosnak néztek....

Kép
háfi

Háfi: Kitartás!!!! Nem tűnik egyszerűnek... Te szegény. :( Nem lehet diétás cuccokat enni, amikben kevés a cukor?

Gondolunk Rátok, Háfi és Zsuzsi!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Háfi, ezt olvasni is szörnyű... Sok kitartást!!!

Kép

Kép
gjéti

""Szabadon fogyaszthat zöldségeket (paradicsom, paprika, uborka, káposzta, paraj, fejessaláta, fehérrépa,
karalábé stb.), valamint gyengére elkészített teát, vizet, ásványvizet és energiamentes (light) üdítı italokat.
Ezek az élelmiszerek és italok nem, vagy alig tartalmaznak energiát. Viszont a zöldségek rostban gazdagok,
ezáltal csökkentik a vércukrot és egyúttal sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak.""
Na ez az ami nekünk nem jó. Ez a "rendes" cukrosoknak jó. Mivel a paradicsom is tartalmaz szénhidrátot ezért nekünk bele kell számolni a 220-ba és igy már megint nem jó. Diétás üditöket és gyümölcs leveket egyáltalán nem szabad innunk mert olyan édesitö szereket tartalmaz ami károsithatja a magzatot. Egyetlen édesitöszert lehet szedni és az a canderel abbol is max: 10 szem egy nap vagy 10 kiskanál egy nap. Semmi más édesitöszer nem jó.
Ne haragudjatok de kicsit ki vagyok... most már megprobálom abba hagyni a nyavajgást. :oops: :oops:

Kép
háfi

Ja és a legszebb hogy 6.- szor kell egy nap vércukrot nézni.
Most már lelövöm magam........ :oops: :oops:
Bocsi Rita

Kép
háfi

Gerendai Zsuzsi: Jó utat Nektek! :D Vigyázz Magatokra!

Háfi: Hát ez tényleg elég kemény diéta! :( Kitartást Neked!
zsu83

Sziasztok.
Gerendai Zsuzsi: Öröm hogy végre valaki ír Mariettáról. Én fórum alapján választottam, a kórházat is azért mert ajánlották. :)
Szép kilátások.
Üdv mindenkinek
budabo

Háfi! Nem eszik olyan forrón a kását :roll: Én ittam a light kólát, a deitet, polisweettel édesítettem, ettem (mértékkel) diétás csokikat. Semmi baja a gyereknek :) A méricskélést az elején én is nagyon komolyan vettem, de utána rájöttem, hogy a délelőtti evésekkel kell igazán vigyázni. Szóval ki fogod tapasztalni a cukrod "természetét", a napi 6x-i ujjszurkálás ebben segíteni fog. Csak ne keseredj el, én tudom milyen szar ez az egész, de ki kell bírni :? Hogy elég-e neked a bevitt szénhidrát, az majd a vérkép-vizelet vizsgálaton kiderül. Ha acetonos lesz a vizelet, akkor tényleg éhezel és baj van a diétával. Tényleg egész napos ill. éjszakás vizeletet nem kell gyűjtened?
A kórházban nem ajánlották fel, hogy egy napra beültetik a tűt, hogy ne kelljen 6x megszúrniuk? :shock:

Kép
kangu

Sziasztok,

Nagyon regen nem jartam erre es most sem igazan volt idom visszaolvasni, csak beleneztem az utolso lapba.

Hafi, Zsuzsi - dieta tenyleg nem hangzik jol, kitartast.

Nekem meg mindig nem volt cukros teszt. Jovo kedden megyek legkozelebb a korhazba - harom kulonbozo idopontom van, 3 kulonbozo dokihoz. :roll:

Az elmult het eleg huzos volt, meg hetvegen is dolgoznom kellett, de allitolag majd visszakapom a napokat. Mar alig varom, hogy december utolso ket heteben szabin legyek. De utana januarban en meg elvileg dolgozom, ha a baba nem gondolja maskent. Most meg hetente egszer bejarok az irodaba, de az a leghuzosabb napom. Valoszinuleg az irodat hamarosan teljesen hanyagolni fogom.

Az elmult ket hetben nagyon nagyot nott a pocim es neha mar faj is. Ma is a parom elvitte az automat es ugy dontottem, hogy gyalog megyek bevasarolni (az o autojabol szerintem mar nem tudek egyedul kikaszalodni :oops: ) de tobbszor meg kellett allnom hazafele, mert fajt a pocim alja. :( Gondolom ez jobb mar nem igen lesz februarig, ugyhogy jobb ha hozzaszoktatom magam a gondolathoz.

Bocsi, hogy nem olvastam vissza, hogy ki hogy van, de tenyleg nagyon keves idom van. Most is csak ilyen keson jutottam el a forumra, pedig mar reg aludnom kellene. :?

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Háfi! kitartás! Nem lehet ez egyszerű... :( De bíztasson, hogy szülés utántól vége!!!!

Voltam tegna úszni, míg a picinyeim is úsztak....kb. fél órát folyamatosan ide-oda....iszonyat izomlázam lett a lábaimban, meg a középrészen....lehet a jógán a gátizomtorna meg az úszás kikészített :) De azér most sokkal fittebnek érzem magam, könnyabban is keltem fel reggel! Kell a sport. Nagyon más mint az egész napos lótás-futás, meg hajolgatás... Szóval kész felüdültem :) Szerencsére babóca folyton mocorog, hasam hatalmasat nőtt( rakok majd képet), és csak kis fezsülgetés van, de azt megoldja a magne b6 :)

A legnehezebb az autóból ki-és beszállás...ez naponta többször előfordul, minimum 8X, és akkor csak az oviba-suliba és haza mentem....hát még ha bolt, vagy egyéb elintézni való van....a pocakom utálja ezt a ki-be mozdulatot....:( de hát meg kell szokni

Hajnski! Nagyon tetszik a vonalzód!!!!Iszonyú aranyos! :) És annyira vidám! :):)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Julcsi: Örülök, hogy jobban vagy! szerintem a jóga gyakorlat jó ötlet. Nekem is ajánlott spec. gyakorlatokat a jógaoktató a derékfájásra, meg a belső combom furcsaságára (az nem fájdalom, inkább zsibbadás) és tényleg használnak.
De ezt a januári bemenetelt nem gondolhatod komolyan!!!

Panna: drukkolok, hogy kettesben (hármasban) legyetek szenteste!

Zsu: ez nagyon édes. Ha te tornázol akkor ő is :D

Háfi:kitartás!!Gondolj arra mikor nehéz, hogy miért csinálod! ÉS nyavajogj nyugodtan (de ez nem az), hiszen ezért is vagyunk itt!

Zsufi: kisfiú.. szuper. ahogy így nézem 2 nappal idősebbek vagytok, mint mi. Szóval, ha gondolod majd bemutatok neki egy szuper kiscsajt :wink:

Nicko: én is úgy várom már, amikor majd az első napsütésben sétálunk! DE most nekem is gyakran esik jól feküdnöm, mert hamar elfáradok és fáj a pocim alul.

Mist: tuti lesz neve a kicsinek. Én is szt hittem, hogy sose lesz, de most valahogy egyetértés van :D Méhszáj? Miért kell aggódnod? Volt vmi előzmény vagy csak rossz érzésed van?

Edina: 1362 gramm, húú akkor ő már szép nagy :D

ESzter: hááát, a mézeskalácssütés az szuper... De azért jövőre már akkor is rátok szavazok :D Hogy együtt legyetek hármasban!

Kangu: nekem azt mondták, hogy a gyerek születése után rögtön menjek a bölcsibe és az oviba, hogy mire odakerülünk beférjen a keretbe... Ez vicc, de komolyan!!!

Orsi

Kép
bjuti

Bjuti! Sajnos a 24. héten kiderült, hogy megnyílt kicsit a méhszáj, ezért most aggódom, nehogy rosszabb legyen a helyzet... Elég ideges vagyok, valahogy most jobban izgulok, mint az elején.

Kép
mist

julcsi igen, a férjemnek Milos már az ötödik gyereke lesz. Nem is nagyon rángatom el magammal a vizsgálatokra, én is unom, nem hogy ő :D

háfi :( azért ennyire fals eredményt csak a krémtúró nem tud adni, oka van annak, hogy ilyen lett a cukrod. jobb lesz neked is és a babádnak is, ha végig diabetológus szeme előtt maradsz.
Sok kitartást kívánok neked!

zsufi gratula a kis kukacoskádhoz :D jobb későn, mint soha :D

Edina gratula, tényleg szép nagy baba :)

Kép
Kép
Kép
iricc

Háfi, ez nem hangzik valami jól :( kitartást hozzá!

Hajni, jó, hogy benéztél, ha nem is olvasol vissza, azért jó tudni, hogy rendben vagytok!!! :)

Tegnap voltunk dokibácsinál, kalimpál a pici szív nagyon, olyan jó volt megint hallani :D Az alacsony cukorra azt mondta, hogy ne aggódjak, ha valami gáz lenne tényleg, akkor egész nap ájuldoznék, szóval észrevenném. Ha ilyesmi van, akkor szóljak, ha egyébként jól érzem magam, ne aggódjak. Kicsi vérszegénységet mutat a vérképem, de mivel amúgy is szorulásom van, azt mondta, inkább nem ír fel vasat, csak egyek sok zellert, meg petrezselymet. Ezt megígértem neki :) Bírom ezt a dokit, hogy nem mindenre azonnal pirulákat ad, hanem inkább szereti a természetre bízni a dolgokat! Mondjuk a méhszájam már csak C:2000, de mivel zárt, ezért a rövidülés miatt nem aggódom különösebben, végülis így a vége felé ez már lehet normális is.

Hajni/Verus: autóból ki-beszállás ismerős probléma - nekünk amúgy C-Maxunk van, aminek szerencsére kicsit magasítottak az ülései, így egész kényelmesen lehet belőle ki-beszállni, de nemrég összetörték szegényt (egy teherautóra nem volt rákötve rendesen egy lapát, és beleszállt a kocsiba - még szerencse, hogy férjem egyben megúszta!), és akkor cserébe kaptunk egy kicsi sportos Opelt; na abból kínszenvedés volt, míg kitornáztam magam :/

KépKép

KépKép
stelly

Na most olvastam csak el ezt a cikket a kismamáknak járó támogatások csökkentéséről. Nem rossz - sehol egy bölcsődei vagy óvodai férőhely, de azért csak menj vissza dolgozni. A gyereket majd bedugod az íróasztal alá, hátha a főnök nem veszi észre. Meg persze, vonjuk csak meg a harmadik gyerek után járó adókedvezményt, végülis jó nekünk az, hogy egy öregedő társadalomban élünk, ahol jóval több öregember él, mint gyerek születik. Király. Egy csomó családban sajnos így is a pénz dönt a gyerekvállalásról, amit felháborítónak találok, de az ilyen intézkedések tartok tőle, hogy nem javítanak ezen a tendencián. ááááááá bocsi, hajlamos vagyok az ilyesmin kiakadni.

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok lányok!

Már több mint egy hete nem írtam,de valami csoda folytán a párom itthon lehetett 4 napot!!!!!!!!!!!!!aztán a 4 napból lett még pát,mert belázasodott és takonykóros lett :( De legalább együtt voltunk sokat,amíg jól volt sokat sétáltunk,ebédelni jártunk és csak úgy együtt voltunk tök jó volt.....

Nekem ma jött meg a cukoreredményem az éhgyomri4,2,2órás 6,1,szóval teljesen oké :D ,a diétázókat nagyon sajnálom,minden kitartásra szükségetek lesz,de veletek vagyunk gondolatban.nehéz lehet nektek.
Hál istennek a vsam is teljesen rendben van,bár nekem a doki felírta már vérvétel előtt és azt mondta,hogy feltétlen szedjem,de nekiálltam és szorulás lett belőle,ezért abbahagytam,próbálok olyanokat enni amiben vas van.

Nem olvastam viszza,végig,de remélem mindenki jól van,és ez így is marad.Mára én is lázas lettem és zacskót kéne kötni az orromra,pedig már azt hittem,hogy megúsztam és nem kaptam el a páromtól,de nem így lett :(

Már mindenki karácsonyi hangulatban van,nekem a párom mellett nehéz,meret náluk nem volt igazán rendeben a család sosem,ezért neki a karácsony is kötelező dolog....de majd megváltozik az elképzelése,ha már velünk lesz végre a kisbabánk...legalábbis remélem.Minden családban gond a karácsonyi időbeosztás,mi szenteste anyóséknál,első ünnep mindig anyuéknál-az ám az igazi 4testvérem és párjaik,és 6unoka :lol: :lol: :lol: ,nagy ramazuri szokott lenni!!!!!!!!!!!!!!De jövőre,már hármasban szentestésünk,ha tetszik anyósnak,ha nem-nem fog neki-,első ünnep már tíz éve anyuéknál,mindenki szabaddá teszi magát,ezért ez így is marad ezután is,ezért anyósék kerülnek a második ünnepre,amiből lesz sértődés,de majd kiheverik :roll:
Már egész regény írtam megint és elifet még meg sem dícsértem,mert ennyire ügyes!akik kszülnek ausztriába karácsonyi vásárra,azokat nagyon irigylem,gyönyörű lesz biztosan.

Megpróbálok vissza olvasni,ne haragudjatok hogy nem reagáltam mindenre,de pótolom majd,addig is szép napot mindenkinek!

Kép
nilabali

Jesszus,de repül az idő...........már csak 100nap van,és végre a karomban lehet a kisbabám!!!!!!!!!!!!

Kép
nilabali

Először is elnézést azoktól, akiknek diétázniuk kell....

De a hangulat javítása érdekében felteszek a közösbe egy muffin receptet.
Azt kell róla tudni, hogy még én is meg tudom csinálni (tehát ennél egyszerűbb és elronthatatlan recept nincs. Na jó egyszer sikerült elrontanom :D )
Másrészt csak egy tál kell az előkészülethez, minden mást a kefir-es dobozzal kell mérni- szóval mosogatni se nagyon kell :D
Szóval, aki kedvet kapott hozzá..... jó étvágyat

Mist: feltétlen jelentkezz a doki után!

Orsi

Kép
bjuti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: