A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Bbeti! A Kopa is a Nyugatitól nem messze rendel. Tök jó, hogy leírtátok, hogy nálatok mi volt, mert holnap, ha megy hozzá a Drágám kioktatom, hogy adja oda a papírt, hogy mehet a lombik és felejtsen el minket.
Ma az UH-on igyis 2 nő közé küldte , hogy vizsgálgasák :wink: , emiatt úgyis haragszom rá :)
miciona

Sziasztok.

Szimba hogy te mennyire értesz itt mindenhez. :lol:
Én is lehidalt az áraktól de én úgyis itthon intézem majd a vizsgálatokat amit kér majd.
Ja,egyébként tegnap voltam uh-on és ennyi.Nem csináljuk itt tovább.Megyünk majd Pestre.De most pihenek egy kicsit.

Kép
Kép
melánia

Gmelcsi1: Nem kaptam gyógyszert, ugyanis nem volt, mire. Ott ültünk egy rakás negatív lelet között, ő meg már írta is a javaslatot, mindez a 2. találkozásunkkor történt. Igaz, mondtuk is neki, hogy nincs időnk 3-6 hónapos seregszemlék kivárására, ezért kb. ezt írta a papírra: "jelen állapotában csak ICSI-re alkalmas, de visszér miatt a műtét lehetősége is szóba jöhet". Miután bepötyögte, felénk fordult, majd ennyit mondott: "aludjanak rá egy napot és ha már most belevágnának, holnap hívják a Dévait, ha viszont a műtét mellett döntenek, hívjanak engem." Ennyi. 8) Később, egy néhány hónapos kényszerszünet közben kacérkodtam a gondolattal, hogy talán mégis jó lenne a műtét, de telefonon őszintén elmondta a kockázatokat, ami után nem volt kérdéses, hogy inkább kihagyom. Azt már a legelső találkozásunkkor elmondta, hogy nem lehet ígérni semmit. (A jelentős javulástól a jelentős romlásig bármi előfordulhat, igaz, ez utóbbinak lényegesen kisebb a valószínűsége.)

Izmael: Az, hogy a spermák száma kevés, még nem tesz okafogyottá néhány vizsgálatot. Pl. a genetikaihoz az ICSI miatt van szükség, a tenyésztés meg mindenképpen indokolt (Titeket is leszűrnek pl. Clamydiára és a kenetet is rendszeresen ellenőrzik, nem is beszélve a Mária utcai, közös élményekről). A hormonszint ellenőrzése is fontos, csak a prosztatavizsgálat felesleges, ha előzőleg semmi sem tenyészett ki a mintából. Engem az akkor éppen aktuális kórházátalakítási problémák miatt nem tudott UH-ra küldeni, de ezt egy pillanatig sem bántam. Nem tudom, hogy a párodnál melyik vizsgálat verte ki a biztosítékot, de gondolj arra, hogy ez a doki részéről egyfajta felelősségvállalás és ha utólag valami gond adódik (sok, sikertelen ICSI után bepereled), ő felel a korábbi javaslatáért, ezért is akarják állandóan levédeni magukat. Én például már al első alkalommal összevesztem Apátokkal emiatt, mert annyira nem akartam Andrológushoz menni. Miután szó szót követett, el kellett ismernie, hogy sosem lesz ebből olyan eredmény, amivel lenne esélyünk egy enyhébb beavatkozásra és bevallotta, hogy csak azért van erre szükség, hogy a Kopáé legyen a felelősség. Jó, mi? :) Az már más kérdés, hogy a Kopa kíméletessége miatt a félelmeim alaptalannak bizonyultak és azért is hálás vagyok, mert így nem kellett a páromat pl. a HSG-nek alávetni.

Miciona: Nem tudom, hogy milyen lenne két nő között az az UH, de nálam valószínűleg semmilyen. Mivel egy kismedencei fájdalom szindrómának csúfolt valami miatt nálam a here sokszor enyhe érintésre is fáj, valószínűleg nem hagynám. Én éppen emiatt féltem a taperálós vizsgálattól is, de a Kopa úgy megcsinálta, hogy csak lestem. Erre szerintem a dokik 90 %-a ha képes is lenne, nem érdekelné őket, ahogy sok, fakezű nőgyogyi sem képes (vagy csak nem akar) fájdalom nélkül nőket megvizsgálni. Olyan egyedeikről is hallottam már, akik előre közlik, hogy a vizsgálatnak fájnia kell és csak azért hazudják azt, hogy kellemetlen, mert különben senki sem járna szűrésekre. Jó, mi? Persze ha a nők őszintén, nyilvánosan kibeszélnék az ilyen élményeiket és az ezekhez hasonlóan gondolkodó nődokiknak el kéne menni vízvezetékszerelőnek, talán változna a hozzáállás, de amíg nem álltok ki a jogaitokért, addig ez sajnos így fog maradni. Mi ezért is járunk együtt mindenhová. Nálunk nincsenek is ilyen élmények, mindenhol kedvesség és kíméletesség a köbön. Talán éppen ez lenne az egyik ok, ami miatt nem zavarna, ha nő vizsgálgatna. Ott a párom, velem van, fogja a kezemet, biztonságban érzem magam. 8) A másik ok pedig az, hogy nincs okom szégyellősnek lenni. Ha olyan érdekes dologgal rendelkeznék, akkor nem hogy nem kéne szégyenkeznem, inkább büszkének kéne lennem rá, ha meg olyannyira nem érdekes nekik, amit látnak, akkor meg minek stresszeljem magam feleslegesen? Úgy sem érdekli őket. (Az utóbbi eset összehasonlíthatatlanul gyakoribb, mint az előbb említett.) Kopa is használhatna egy huszonéves leányzót írnoknak, aki előtt vizsgálhatna is, de nem teszi, ezért külön jár neki egy piros pont. Az urológusok többségét ez egyáltalán nem érdekli, ami szomorú. Persze ha a párodnak sikerül úgy hozzáállnia a dolgokhoz, ahogy nekem, akkor ez nem annyira gáz, ha viszont zavarja, akkor nyugodtan közölje a Kopával a fekete pont tényét. (Ha meg csak Téged zavar, akkor kísérd el a párod és vigyázz az erkölcsökre! :wink: ) Szerintem sokszor nincs kellő mennyiségű visszajelzés az orvosok irányába, ami baj, mert miért is változtatnának bármin is, ha nem éreztetjük velük ennek a szükségességét? Mi is emberek vagyunk, vannak jogaink, de szerencsére (többnyire) ők is emberből vannak, így nem kell alapból elfogadnunk minden helyzetet, ők is rákényszeríthetők olyan változtatásokra, amivel ez a sok kellemetlenség legalább részben csökkenthető. Nálunk ez bevált. 8)

Melánia: Összességében már annyit költöttünk orvosokra, kezelésekre, lombikra, stb., hogy egy újabb, 10 ezres tételnél már örülünk, hogy csak ennyi és nem több... :roll: 500 vagy 700 ezerig még írtuk a költségeket, aztán abbahagytuk. Már tippelni sem mernék, hogy éppen hol tarthatunk, de lassan összejön egy kisautó ára... Mások zsebében. :(
szimba

Szimba! Nem féltem a párom, ő sem túl szégyenlős, csak viccelődtünk rajta, hogy legalább "kipróbálta" 2 nővel. Amúgy a dokinéni nem nyúlt hozzá, neki kellett "aszisztálni" saját magához.Kedvesek voltak.Ha tudunk mi is együtt megyünk vizsgálatokra.Jobban mondva, én még nem voltam egyedül ,a párom már igen, mert akkor nem tudtam menni.Ő sem szereti, ha egyedül megyek, pedig tudja, hogy elég határozott vagyok, nem kell félteni a dokiktól, max., magamtól, mert kissé hypohonder vagyok.
A költségekkel mi még jól állunk.Most adtam össze.Első konzultáció aug. 27.-én volt.Azóta pont 90000 Ft. Ma újra Kopa.
Ja :!: Ma voltam futni. Jól esett. Ajánlom a még nem kismamiknak :)
miciona

Miciona: ez viszont szégyen. "Együtt volt" 2 nővel és azok még csak hozzá sem nyúltak... :lol: Félretéve a tréfát, örülök, hogy Ti is támogatjátok egymást, amikor csak lehetséges. 8) Ez egy olyan probléma, ami két embert érint, ezért a megoldásában is össze kell dolgozni. Szerencsére az én párom is határozott, ő sem hagyná magát egy kényelmetlen helyzetbe belesodorni, de így, együtt pláne nem kell aggódnia.

A költségekkel kapcsolatban azért annyit be kell vallanom, hogy az első, sikertelen lombik után mi áttértünk a jóval drágább, rekombináns DNS technikával előállított gyógyszerekre, mert ezeknél állítólag kevesebb mellékhatással lehet számolni, ezen kívül tisztábbak is, cserébe viszont egyáltalán nem kímélik a pénztárcát. Az elején még aggódtunk amiatt is, hogy ezeket nehezebb lesz beszerezni, de tévedtünk: az intézethez közel, a farkasréti temetőtől induló villamos 1. megállójánál van egy kis gyógyszertár (Árnika), ahol minden beszerezhető, ezért nem kell a csúcsforgalomban beevickélni a Déli gyógyszertárhoz. 8) Állítólag a gazdagréti gyógyszertár is jó, bár azt még nem próbáltuk, mert útban a Nyírőbe az előző kettő könnyebben útba ejthető. Egy szó, mint száz, megoldhattuk volna olcsóbban is, de mindig megfogalmazódna bennünk a 20 Ft-os kérdés, hogy "nem lett volna-e sikeresebb a stimu a drágább gyógyszerekkel?" :roll:
szimba

Ha már a gyógyszer áraknál tartunk.Nem tudja esetleg , hogy külföldön van ahol olcsóbb? Leginkább Németo., estleg Cseho. érdekelne, mert ott van nőgyogyi ismerős, aki felirhatná.
miciona

Szimba,

Szerinted a párom beszéljen a Kopával, ha el akarja kezdeni kezelgeti hónapokig, akkor is ha sok mindenen ez nem fog változtatni?
Azért kérdezem, mert Dévai doki, azt mondta, hogy szerinte ez ICSI. A Kopa pedig, azt hogy szerinte ez nem olyan vészes, de majd kiderül 30-án.
Semmiképpen nem szeretném, ha elkezdené gyógyszerrel kezelni, úgy hogy a Dévai szerint ez genetikai probléma és a gyógyszerrel nem lehet rajta változtatni.
Mennyivel drágább ez a gyógyszercsomag, amit Ti változtattatok, mint amit általában szoktak használni?

Kép
gmelcsi1

Bocsi választottatok :oops:

Kép
gmelcsi1

Melcsi!
Most jött meg a párom a Kopától :!:
Kioktattam Szimba tanácsai szerint, de nem volt rá szükség, ugyhogy ne aggódj.UH-ja rendben, hormon rendben, nincs herevisszere. Ennek ellenére a Kopa magától mondta, hogy nem akarja kezelgetni odaadja a papirt. Sőt :!: Azt is mondta, hogy nincs kizárva, hogy spontán is beeshet a bébi , mert igaz, hogy kevés, de mivel nincs semmi olyan baja ,akár egy db is elég lehet.Kedves volt, viccelődtek.Mondta, hogy 10 éve tuti rendben volt ,nem tudni mitől kevés, ezért felesleges húzni az időt.
Mindezt 8000-ért.
Hivtam Dévai doki bácsinkat egyből, mensi első napján hivnom kell.
Hurrá!!! Nov eleje. Addig futok naponta.
miciona

Kedves Szimba!

Mint írtam a férjem a orvos....
Rendszeresen jár prosztata szűrésre.
Olyan elváltozása van, amely nem hormonális eredetű. Nem beszélném ki, hogy mi, de hidd el!!!

A genetika vizsgálat csak a nagyon durva dolgokat mutatja ki.
Finom genetikai vizsgálat nincsen. A genetikai vizsgálatot már korábban megcsináltattuk. Különben volt 1 elhalt magzatom, de az okot nem tudjuk!

Sok sikert!

Ui: nekem a géntechnikás gyógyszerek nem voltak jók......
izmael

Gmelcsi1: Az mindenképpen előnyös, ha a párod határozott, de nálatok az a gond, hogy a féjed eredménye nem elég rossz. Tudom, ez hülyén hangzik, de gondold el, mennyivel könnyebben adja ki az engedélyt párszázezres spermakoncentrációnál, mint 50 milliósnál. Emiatt nem mernék jóslatokba bocsátkozni a kezelésekkel kapcsolatban, de egy próbát megér a dolog. Meg kell neki említeni, hogy Dévai szerint ez csak ICSI lehet, aztán meglátjátok, hogy mit mond. (A jó kapcsolatban lévő orvosok nem szívesen bírálják felül egymás álláspontját.) Amint látod, Micionáék is hasonló élményekkel távoztak tőle, mint mi, tehát van remény arra, hogy hasonlóan gyorsan végezzetek Ti is.
A gyógyszercsomag ára kb. 50 ezertől akár 200 ezerig is elmehet stimulációnként, de ez a gyógyszerek árán túl értelemszerűen erősen függ az alkalmazott dózistól, a stimu módjától, stb. Nálunk csúcsdózissal, rövid stimuval 200 körül van a Gonal-F, Luveris, Cetrotide, Ovitrelle, Progeszteron inj. A tablettákat nem sorolom fel, mert azok jóval olcsóbbak, lényegében csak az injekciók drágák.

Miciona: örülök, hogy Kopánál minden OK volt. 8) Fuss naponta kétszer, de ha elkezdődik a stimu, akkor inkább 3-szor. (Apátok is a 3-at javasolja majd, de az intenzív szobabiciklizést is elfogadja... :D )

Izmael: Én is pont a prosztatavizsgálatra írtam, hogy felesleges. (Mármint ebben az esetben.) Gondolom, nem véletlenül említetted te is pont ezt. A genetikai vizsgálat "finomsága" eléggé viszonylagos. A "hagyományos" valóban nem komoly, úgy értem: amit kimutahatna, arról már születésem óta tudnának a környezetemben lévők. Az Y-krom. deléció vizsgálat ennél bonyolultabb és igazándiból ez az, ami kimutathat olyan eltéréseket, ami esetleg meglepetésként érhet és magyarázatot adhat bizonyos problémákra. Azt nem írtad, hogy hormonvizsgálatra is elküldték az uradat, meg erre nem is igazán gondoltam "drága vizsgálatok" címszó alatt, legalábbis engem a kórházba hívott be vérvételre és ez az akkori vizitdíjon felül értelemszerűen nem került semmibe. Természetesen nem várom el, hogy kibeszéld a férjed problémáját, csak infók nélkül könnyen elbeszélünk egymás mellett.

Írnál többet is arról, hogy milyen különbségek voltak a kétfajta gyógyszer alkalmazása során? Mi még "csak" 3 stimuláció alapján tudunk összehasonlítást végezni, ebből egynél vegyes, kettőnél meg csak géntechnológiás gyógyszerek voltak. A doki magától a vegyest ajánlotta (Gonal-F, Menopur), később lényegében csak a Menopurt cseréltük le Luverisre.
szimba

Kedves Szimba!

Nekem a vizeletből kivont hormonok jöttek be. ( Fostimon, Merional) Ezekkel tudtunk csak petéket gyártani...
A Puregon, Gonal-F csak cysztákat gyártott. Még az induló peték is eltüntek 2 nap múlva és lettek cyszták. De kinek mi jön be.....

Volt olyan stimum, hogy csak Clostylbegitet kaptam. Abból is lett elég pete, de az megy a nyálkahártyának nem tesz jót. Bár nekem akkor is megtapadt.

Nincs biztos recept, ez a biológia. A géntechnikás gyógyszereket jóvel egyszerűbb beadni. Egy pennel csal a bőr alá. A hagyományosak por alakúak, higítgatni kell. Tehát sokkal macerásabb. WC- ben, titokban nem adható be......

Nem tudom, tudtam- e segíteni.

Izmael
izmael

Sziasztok.

miciona:ez szuper hír.Mindjárt itt a november és kezdhetsz!!!!
szimba:időközben rájöttem hogy te férfi vagy.Az elején erre nem is figyeltem.De ez tök jó hogy ennyire érdekel ez a téma hogy még itt is megbeszéled velünk!
Párod is szokott fórumozni?????

Lennének még kérdéseim:"apátok" is alkalmaz fogigátlót vagy csak ez a számomra hihetetlen dolog csak a Kaáliba van??????
Ki dönti el hogy melyik gyógyszercsomagot választjátok? Ha jól értem akkor van drágább meg olcsóbb?????
Azért gondolom a doki javasolja valamelyiket????
Örülnék ha mesélnétek a dokiról! Milyen a természete???? Hallottam már jót is rosszat is.Tudom hogy ezt egyén válogatja de szeretnék minél többet megtudni róla.
Érdekelne az is hogy kb mennyibe került nektek 1-1 stimus hónap???? Most gyűjtögetnünk kell hogy mi is ott tudjuk majd csinálni a lombikot.
Ha esetleg van valakinek javaslata szállásügyben azt is szívesen veszem.Majd a beültiig ott szeretnénk lakni.
Még egy kérdés:a Dévaiba csinálnak-e sperma genetikai vizsgálatot.Valahogy ki kéne deríteni hogy miért nem termékenyíti meg a petesejtemet a párom sejtje.Itt a dokinő mindig sejthibára hivatkozott.
Hú rengeteg kérdésem lenne még de ennyi is elég mára.Ha válaszoltok akkor azt megköszönöm.

Kép
Kép
melánia

Izmael: Apátok mindig azt mondja, hogy "minden nő és minden ciklus más". Amit írtál, az is csak megerősíti ezt, vagy mondhatnám azt is, hogy az egész leginkább egy lutri. Nálunk sosem lett ciszta, pedig a doki minket is riogatott ezzel. A stimu előtt egy héttel már megmondta, hogy mennyi tüsző indulhat be és ez nagyjából be is jött. Két alkalommal több petét nyertek, mint ami az ellenőrző UH-k alapján valószínűsíthető volt, de olyan is előfordult, hogy egy hatalmas tüsző mindent elszívott a többi elől az egyik oldalon. Olyan sosem volt, hogy ne induljanak be, vagy - ami még rosszabb - eltűnjenek azok a tüszők is, amelyektől a méretük alapján elvárható lett volna, hogy az injekcióktól beinduljanak. Azzal megleptél, hogy a Clostytól önmagában is lehet többes tüszőnövekedés. Nálunk nyilván nem lenne, ezért is kell a csúcsdózis. Sajnos a géntechnológiás injekciók között is van macerásabb, ugyanis a Menopur helyett adandó Luverist is előbb oldani kell, tehát ezzel is meg kell küzdeni. :( Én elképzelhetőnek tartom, hogy - ahogy pl. a fájdalomcsillapítóknál - itt is mindenkinek más jön be...

Melánia: Igen, férfi volnék, jó reggelt kívánok! :D Csak azért kapcsolódtam be a fórumozásba, mert akkor éppen mi voltunk porondon és talán nem árt, ha egy olyan emberke is elmondja a véleményét, akinek van saját tapasztalata. A párom még sosem írt itt egy sort sem, de rendszeresen olvassa a topicot.

A gyógyszercsomaggal kapcsolatban: természetesen a dokinak is meglesz a saját javaslata, de az összeállításánál a végső döntés mindig a tiétek. Ha Ti a körmötök szakadtáig ragaszkodtok valamelyikhez, nem fogja azt mondani, hogy "ezt írom fel és kész!" Amúgy sem jellemző rá az, hogy a drágább gyógyszerekhez ragaszkodjon. Amikor mi kértük, nyilván rábólintott, de alapból sosem fogja a legdrágábbat adni, sőt, még arra sem hajlandó, hogy többet írjon fel, mint ami a következő UH napjáig szükséges (hátha aznap le kell állítani a stimut).

A dokiról szerintem többféle, adott esetben egymásnak homlokegyenest ellentmondó véleményeket fogtok hallani, de ez nem véletlen. Ő egy rettentően következetes és szigorú orvos, ami alapvetően jó. Ez a gyakorlatban csak annyit jelent, hogy amit a siker érdekében "megparancsol", azt számon is kéri. Ha valaki nem teszi meg azt, amit mond, akkor bizony képes leordítani a kedves páciens haját, de ez érthető is. Ha valakinek azért kell hiperstimu miatt kórházba mennie, mert kényes volt és nem volt hajlandó elég fehérjét bevinni (ami a stimu alatt nagyon fontos), akkor ne sipákoljon, ha le lesz teremtve. Ha a doki mozgást ír elő, akkor bizony futni kell, nincs mese. Ha valakinek azt javasolja, hogy fogyjon le pár kilót, akkor az legalább próbáljon meg lefogyni pár kilót. A lényeg: nem viccből mondja! :!: Ha valaki mindet betart abból, amit megkövetel, azzal nem lesz goromba. Néha egyesek azt kifogásolják, hogy "nem mond semmit". Ez csak abból fakad, hogy néma gyereknek... Ha valakinek kérdése van, arra válaszolni fog és szereti is, ha valaki érdeklődik. Mi állandóan tele vagyunk kérdésekkel és sosem pattint le, mindenre válaszol. Amikor már azt hisszük, hogy mindent tudunk, akkor megkérdezi, hogy "van-e valami kérdésük?" Mindez a rendelés kezdete után 13 órával is így megy, tehát a munka mennyiségéhez képes hihetetlenül türelmes. Ja, és van humora! Gyakran sikerül megnevettetnünk és sokszor mi magunk is nagyokat derülünk a beköpésein. :D

Spermából nem végeznek genetikai vizsgálatot, csak vérből és erre az intézetben nincs mód. A viszonylag közeli Istenhegyi klinikán viszont megoldják, bár nem olcsón. Mi megcsináltuk, így amikor a gyászos megtermékenyülési arány miatt felmerült az esetleges genetikai probléma, volt mit lobogtatni. 8)
szimba

Sziasztok!
Melánia! A doki természetéről még nem tudok sokat mondani, de visszaolvastam én is a fórumot és úgy látom mindenki szimpatikusnak és ami fontos abszolút megbízhatónak tartja. Velünk is kedves volt. És az is igaz, hogy jól meg tud ijeszteni. Úgy közölte, azt , hogy kevés a tüszőm mintha akkor azonnal szivműtétre lenne szükségem. Én akkor arra gondoltam, így checkolja le, hogy ki hogyan reagál. Én tudom, hogy lesz gyerekem, ugyhogy én aki amúgy nagy pánik mester vagyok teljesen nyugodt voltam.
Igen már nagyon várom, hogy megjőjjön és mehessek.És akkor ugye újabb infokkal is tudok majd szolgálni a Doki bácsinkról :)
Milyen szállást szeretnél? Panziót? Olyan lenne jó ami közel van Gazdagréthez.De ugye a budai oldal drágább.Nézelődök én is.Egyik kolleganőm testvére még nem költözött be a lakásába megkérdezem, hátha kiadják.
miciona

miciona:köszi de még ráér a szállás mert valószinűleg idén nem kezdünk bele.Muszály hogy ez a sok méreg kiürüljön a szervezetemből.Meg persze gyűjtögetnünk is kell.De azért nézelődöm hogy tudjam az árakat.Ja és igen ott lenne a közelbe jó a szállás.
Szoritok nagyon és írj mert kiváncsi vagyok hogy mennek ott a dolgok. :lol:

szimba:köszönöm a felvilágosítást!!!! Ti mikor kezditek a következő stimut????
melánia

Helló Mindenki!

Csak úgy mondom, hogy szerdán leállítottuk a stimut. :cry:
Folyt.köv. nov. :wink:

Puszmákok!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Szia Moncsi!

Mi történt???

Sajnálom! :(
miciona

Szió!

Semmi tragikus, csak a használható bal oldalamon nagyon picik voltak a tüszők, apánk meg felajánlotta, hogy ha gondolom, leállhatnánk a stimuval. Mivel eddig mindig a "haladjunk, haladjunk" elvet képviselte, így ez a felajánlás jelzés értékű volt, hogy nem sok a sansz így, erre a hónapra. Ezért nem is erőltettem a folytatást.

Az legalább kiderült, hogy a (sokkal drágább) Menopur sem okoz nagyobb csodát, mint a Merional. Sőt!

Nem kesergek nagyon. Sikerült elfogadnom, hogy nem tehetek arról, ha nem úgy nőnek a tüszőim, ahogyan szeretném. Így már nem haragszom magamra emiatt, és ezáltal sokkal könnyebb feldolgoznom a pillanatnyi kudarcot.

Nagy a csend!
Hogy vagytok? Meséljetek!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Sziasztok,

Moncsiga, nagyon sajnálom, hogy így alakult. Megbeszéltetek valamit a következő hónapra, hogy mivel próbálkoztok?
Nekem is gond van a tüszőimmel, és teljesen igazad van, erről egyikünk se tehet.

Nálunk a helyzet változatlan 30-án megyünk a Kopához és remélem mond valami "ítéletet". :)
Örülnék azért, ha inszemmel kezdhetnénk és nem lombikkal, de ha csak az van akkor kezdjük azt.

Többiék merre vagytok?

Kép
gmelcsi1

Tényleg nagy a csönd!!!

Senki nem néz be ide???????

Vagy senki nem jár már Dévaiba??

Akkor jövőhéten nem kell sokat várakoznom rá :))))

Miciona
miciona

Melánia: Már be is fejeztük. :D Bár megint kevés tüsző lett (ezért ismét alá kellett írni azt a bizonyos nyilatkozatot arról, hogy a doki javaslata ellenére is folytatjuk a stimut), megint sikerült eljutni a beültetésig. 8) Most várakozunk és reménykedünk, hogy a visszakapott 2 embrió közül legalább egy (a megfelelő helyen!) megtapad(t).
A szállással kapcsolatban: az intézettől kőhajításnyira (gyalog kb. 3 perc lehet), a Törökbálinti úton van egy 3*-os szálló, a SAS Club Hotel. Többször is elkocsikáztunk előtte, de nem tudok több infóval szolgálni róla.

Moncsiga: sajnálom, hogy leálltatok. Remélem, lesz értelme a szünet beiktatásának. Én azt gondolom, hogy nálatok a lombikkal nagyságrendekkel több esély lenne a sikerre, ezért legközelebb talán érdemes lenne az orvosi javaslattal szemben továbbmenni, mert sokat nem veszíthettek. Sajnos a törvény miatt végig kell csinálni a 6 inszemet és ha a tüszők nem úgy nőnek, ahogy azt elvárnátok, akkor is eggyel közelebb kerültök a lombik lehetőségéhez. Nálunk 3 stimuból a doki kettőt leállított volna, de mi mindig továbbmentünk és mindkét alkalommal eljutottunk a beültetésig. Az első alkalommal a doki láthatóan nem is bánta a folytatást, de neki "hivatalból" fel kellett ajánlania a stimu megszakítását. Ezt csak azért írtam le, mert nálunk is hasonló problémák adódtak az eltérő méretű tüszők miatt, tehát ez még a lombiknál is hátrány, inszemnél meg pláne. Persze lehet, hogy a ciszták miatt lassítana a doki, de az is lehet, hogy lát esélyt arra, hogy a következő alkalommal nagyobb szerencsétek lesz és a mostani állapotot a korábbitól eltérő gyógyszerezésnek tudja be... :roll: Én csak azt tudom javasolni, hogy mozogj minél többet, hátha a vérkeringés javítása méretben segít összehozni azokat a fránya tüszőket.

Gmelcsi1: korábban azt írtad, hogy a párod 30-án fogja leadni a mintát Kopánál, ezért nem tartom valószínűnek, hogy annak kiértékelése előtt bármiféle "ítélet" születhetne. Bizonyára lesz tenyésztés, ami akár egy hetet is igénybe vehet, ezért minden bizonnyal még várnotok kell az "ítélethirdetésig".

Miciona: nyilván eltűnt a tömeg és legközelebb, amikor a nyitás előtt fél órával meglátod azt a 15 embert a bejárat előtt, csak egy optikai csalódás áldozata leszel... :)
szimba

Sziasztok!

Mi most újra várakozunk. Mivel csak 4.-én lesz ítélet Kopától, így lemaradtunk az ezévi lombikról. Azon egyszerű okból, hogy meló mellett még egyetemre is járok, és decembertől január végéig vizsgaidőszakom van, ami nem kevés stresszel jár - így nem nagyon szeretnénk kockáztatni. Ráadásul januárban hiper mennyiségű melóm várható...szóval mi most már a februárt várjuk:-)

Moncsiga, sajnálom én is, hogy nem tudtatok tovább menni...de ezzel is közelebb vagytok a lombikhoz, ami talán jobban segíthet a problémán, mint a "sima" inszem. Lásd Padriék...

Kismamik, anyukák helyzetjelentés?:-))
modrooka

Sziasztok!

Modrooka! Hiányoltad a helyzetjelentést hát itt vagyok!

Hát sajna a barnázásokból vérzések lettek! Mindig jön egy kicsi, de aztán abbahagyja. (Eddig még!) Most már a 12 héten vagyunk, azt hittem erre rendbejövök!

Beber! Veled mit csinált a doki, mikor véreztél a 12-16. hétig?? Beutalt a Jánosba????? Vagy valamelyik kórházba! És mennyire volt erős a vérzés????

Ági! Mikor placentaleválásod volt TE is véreztél?

Tegnap már 3-szor volt napközben, ezért este elmentünk Déviszhez, de ott őnála persze semmi nyoma nem volt. Azt mondta, ha menstuációszerű lesz, akkor kell menni! (remélem nem lesz!) Újra kell szednem az Augmentint és azt mondta a baba jól van, csak a placenta mivel nagyobb lett, még jobban rálóg a méhszájra!
Szinte egész nap fekszek, már nehezen bírom! És azt hiszem idegileg is ki vagyok ettől az egésztől!
Mondjatok valami biztatót!

Üdv: Momóka
momóka

Sziasztok,

Szimba, nem kellett semmit várni. A Kopa megnézte a mintát, közölte, hogy teratozoo-és astheozoospermia, tehát az alakja és a mozgásával is baj van. Erre megkérdezte, hogy szeretnénk-e még természetes úton probálkozni????????
Majd inszemre jónak találta. Szerinted? ezt 30 perc leforgása alatt.
Komolyan fel vagyunk háborodva, és most próbáljuk a Dévait elérni, hogy ez most mi.
Ja és még közölte azt is, hogy a fejproblámára nem tud semmit adni, arra nincs gyógyszer. Akkor, hogy a fenébe jönne össze inszemmel????
Bocsánat, de most annyira kikészültem idegileg.
Teljes olyan érzésünk van, hogy ránézett a papírunkra, na ezek 30 alatt vannak, belefér még az az fél év, had inszemezzenek.

Remélem a Dévia megnyugtat minket.
Már a múltkor is meg volt a véleményem róla, de most aztán nagyon.

Kép
gmelcsi1

Jaj ne haragudj, csuriban kezem lában, annyira szorítok nektek. :oops:

Kép
gmelcsi1

Sziasztok!

Momoka! Remélem minden rendben van Veletek!
Mennyi izgalom van még az után is, hogy kiderül pozitív a teszted.

Melcsi: Amint írtam nálunk nem sokat vacakolt a Kopa az ICSI-re javasolt kiadásával.Pedig nem volt nagy számú fejdeformitás, csak alacsony létszám, aminek az okát sem találta igazán. Az orvosi részhez nem nagyon értek (egyik szakom biológia, de sosem tanítottam), tehát nem is próbálom magyarázni, hogy orvosilag miért nem indokolt nálatok.
Abban lehet valami, hogy esetleg tényleg a kortok+még így is van esélyetek.Az én párom 40 éves.
Ha Dévai is az inszemet ajánlja, az adjon erőt, amit Moncsiga írt, hogy több esélyt kap a 6 inszemmel.
Mikor beszélsz Dévaival?
Remélem megnyugtat.
Szorítok Neked!

Momóka, lejrom neked, a többiektől bocs, mert már ismerik páran, de hátha megnyugszol. Pont betöltöttem a 12.hetet mikor kicsit véreztem (nem barna, piros). Rohantam hozzá bőgve, megnézett, akkorra semmi nem volt nekem sem persze, monta, hogy rálóg a placenta a méhszájra biztos, feküdjek és Augmentin, Rutascorbin, Utro folytat, 3x2 MagneB6. Feküdtem itthon, pár napig csak barnázgatás. Elmúlt 1 napra, visszamentem dolgozni, ahol megint elkezdődött, csak barna. Uh megint, minden Ok, ugyanaz a terápia. Aztán mikor már alig barnáztam a 13. héten és feküdtem itthon, éreztem, hogy valami bugyog belőlem, a vér konkrétan elöntött. ekkor már a Jánosba mentünk, megint bőgve, de baba Ok. Aztán bent tartottak mint mindenkit vérzéssel, így töltöttem el 3 hetet a Jánosban, minden éjjel Uhra rohantam mert szakadt, ömlött a vér belőlem és nem túlzok. Jobban mint mensinél, rettenetes volt. Mondták, hogy majd , ahogy nő a méh, a placenta feljebb kerül, mert ott lehet egy erecske ami vérzik, ui. a méhszájnál nem olyan rugalmas az izom vagy mi és, ahogy mozog a méh nem tágul úgy az izom és ezért vérzik folyamatosan. 7 centis hematomám volt mikor bekerültem a kh-ba, nagyobb mint a gyerek volt szinte, de az csak jó, hogy kifelé ürült, mert hamarabb megszűnt így, ui. nagyon sok idő mire felszívódik. gondold el (nekem is ezzel példálóztak szegény dokik mert állandóan bőgtem), hogy ha megütöd a kezed pl. és lesz egy vérömleny, mennyi idő mire a kékfolt eltűnik. Szóval lassú a felszívódás. Amíg görcsök nincsenek minden Ok, nyugi, bár ez engem nem nyugtatott mert már görcsöt is beleképzeltem, de az én durva vérzésemre, amire az ügyeletes is azt mondta mikor bementünk a kh-ba, hogy ez tényleg nagyon vérzik is csak azt írta a doki, hogy "közepes vérzés". Szóval ez volt, remélem sikerült megnyugtatni. Az utrot a 16 hétig kellett nyomatnom, a kórházból úgy jöttem haza, hogy még nagyon kicsi barna volt, de a Jánosban a dokik javasolták, hogy mondjam a Dévainak, hogy már semmi nincs, mert az életben nem enged haza és rendben vagyok :oops:
A kh.ban magnézium infúziókat kaptam és szigorú fekvés, csak pisilni felkeni, ez otthon is érvényes. Enni is fekve és mindent, ez komoly! Ennek ez az egyetlen terápiája, meg kell várni míg kiürül a hematoma, aztán minden rendben lesz. Ettől függetlenül engem annyira megviselt, hogy nagyon vártam már a terhesség végét és még hónapokig a bugyimban turkáltam (elnézést) 10 percenként, hogy nem vérzek-e újra. De nem, ettől mfüggetlenül nem szép emlék a terhességem, de ellensúlyozta a szülés, ami viszont oltári jó volt, bármikor újracsinálnám :wink: :lol:
Szóval nyugi, amennyire lehet, de én sem voltam az, az első trimeszter végig bőgtem és Pke mégis kiegyensúlyozott, jó kisfiú :) Egyébként amíg be nem kerültem a kh-ba csak addig hittem azt, hogy a világvége egy terhesség alatt a vérzés, ott már valamennyire megnyugodtam, mert ott ez teljesen természetes volt, rengeten voltunk és ha úgy érzed, hogy menned kell a kh-ba mert annyira vérzel menj nyugodtan. Remélem nem kerül erre sor, de ha mégis, meg fogod tudni mekkora az a vérzés amikor már kh-ba kell menni, engem még ez is idegesjtett mikor csak vérezgettem és azt mondta a Dévai, hogy majd ha nagyon vérzek azonnal a János, hogy honnan tudjam mi az a nagyon??? nekem semmilyen vérzés nem tűnt normálisnak, de hidd el, olyan mint a szülés, érzi az ember ha menni kell :) de semmi gond nem volt az a lényeg, azonkívül, hogy kicsináltam magam idegileg és rettegtem 9 hónapig. A fekvésből ne legyen eleged, gondolj arra, hogy miért teszed és tényleg ez az egyetlen amit megtehetsz most, úgyhogy viseld türelemmel a sorsod, ezen az úton ez a legkevésbé megerőltető rész és mi az a pár hét vagy hónap fekvés ha pár hónap múlva ott lesz a kezedben a kis csomagod? Semmi? Szóval gondolj arra, hogy sokan feküdnének helyetted ha ez lenne az ára, hogy baba legyen, én is ezzel nyugtattam magam mikor nekem is tele volt a papucsom a fekvéssel, hogy mielőtt sikerült a lombik azt mondtam, hogy bármit megtennék, hogy gyerekem legyen, csak sikerüljön! neked sikerült, úgyhogy nyugi, vérezd ki magad, minden Ok lesz meglátod. Jó hosszú lettem, de tudom, hogy megnyugszik az ember a sorstársak beszámolóitól, meg legalább telik az oldal, ejnye-bejnye! :D
beber77

elgépelésekért bocs, csak rohanok, sül a császárom meg sütit is akarok sütni, mindezt míg Pke alszik :shock: :D
beber77

Ja, é még annyit, hogy mindenki mondja, ami igaz is, hogy a nyugalom mennyire számít és nagyon fontos, de amiatt végképp ne idegesítsd magad, még jobban, hogy az idegességtől valami baja lesz a babának, mert én olyan ideges voltam hónapokig, hogy rettegésben éltem szinte, nem lehet ilyenkor nyugodt az ember szerintem. A vérnyomásod ha OK, az a lényeg. Úgyhogy emiatt nyugi, feküdj és semmi megerőltetés. nekem még az ásványvizes üveg kupakját is lecsavarta a férjem mielőtt elment dolgozni :oops: Híztam is 24 kilót :lol:
beber77

Szia Miciona,

Köszi, aranyos vagy, kicsit lenyugodtam. Az a baj, hogy két év alatt, annyi felesleges dolgot csináltak velünk, hogy nehéz bízni egy dokiban, és egyből mindenre pöccenünk. Tudom, hogy nem kéne.
Sikerült beszélni vele, azt mondta nyugodjunk meg és jövőhéten menjünk a papírral, megbeszélünk mindent. De, ha az andrológus ezt mondta, akkor ez lesz.
Én is nagyon örülök 6 lehetőségnek, de csak úgy, hogyha van is értelme. A Dévai mesélte, hogy volt aki fejprobléma miatt folyamatosan vetélt, és ezt nem szeretném.
Egyébként Ti, hogy oldjátok meg a dolgokat a munkahelyeteken?
Gondolom mikor beindul a dolog nagyon sokat kel eljönni a melóból.
Nálatok van valami helyzet változás??

Momóka, próbálj megnyugodni, teljes rendben leszel, és zaklasd az orvosokat bármi kételyed van. Pihenj sokat.

Beber, teljesen igazad van én is végigfeküdnék akár egy évet is. Bár biztos nehezen viselném. De azért nagyon durva lehet, hogy ömlik belőled a vér, és közben azzal nyugtatnak, hogy minden rendben van. Még a hideg is kirázott mikor olvastam.

Kép
gmelcsi1

Szia Melcsi!

Én folyamatos munkarendben dolgozom, próbáltam úgy kérni a beosztásom, hogy kiszámoltam, mikor mi lesz, és úgy kérni a szabadnapom.Persze , ha nem akkor jön meg mikor szokott, már borul minden és cserélgethetek.
Aztán beülti után betegszabin leszek.Szerencsére a házidokink partner mindenhez.Ráadásul a főnök is beteg most. Egy kicsit köhint már nem dolgozik, akkor én is lehetek az. Mert ugye én nem mondom meg bent mire készülünk.Van még 8 nap betartalékolt szabim is, ami szabadnapok tologatásával emelhető.Egy gáz van , kilépett egy kolleganőm és idén takarékosságból már nem vesznek fel senkit, és ha én sem leszek a maradék 2 kolleganő megőrül évvégére.(Ünnepek alatt is melo van.) Hát ezzel a tudattal nehéz lesz.
Amúgy jövőhét szerda körülre számítok arra, hogy megjön és akkor kell hívni Déviszt.
Ti melyik nap mentek?
Beber!
Le a kalappal előtted is.Igazad van bármelyikünk ,akinek még nem sikerült inkább végig feküdné ezt az időt.
Köszi a storyd. Nekünk is tanulságos lehet, bár remélem mindenki terhessége problémamentes lesz.
miciona

Gmelcsi1: sajnálom, hogy csalódtatok az andrológiai "ajánlás" miatt, de nem hinném, hogy a zsenge korotok miatti felelőtlen (és felesleges) időhúzásról lenne szó. Ahogy már korábban is írtam, a fő probléma nálatok az, hogy nem elég súlyos a probléma. Amikor a katonákat számolgatják, akkor nem csak az egyes tulajdonságokhoz tartozó arányt nézik, hanem a használható sejtek számát is, ami magas összlétszámnál még rendkívül rossznak tűnő arányok mellett is adhat okot egy kis optimizmusra. Csak egy példa: egy éppen, hogy jó létszámú, tehát 40 milliós "seregnél" 30 %-nak kell morfológiai szempontból megfelelnie, tehát 12 milliónak. Nálatok 90 %-kal van baj, de a 200 milliós összlétszám miatt ez annyit jelent, hogy 20 milliónál az alak rendben van, ami csaknem duplája az előírt minimumnak. Az, hogy végülis milyen eljárást választanak, a mintából kinyerhető, jó mozgású és alakú sejtek mennyiségétől függ. Ha petesejtenként van kb. félmillió jó katona (néhol csak 100 ezer kell), akkor lehet hagyományos IVF, ez alatt ICSI. Ha ennél jóval több van (mint nálatok), akkor van esély inszemmel is. Én a helyetekben 2 kérdést tettem volna fel a Kopának: 1. "Mire alapozza, hogy az inszem sikeres lehet?" 2. "Ha inszemmel is összejöhet a baba, akkor mégis mi a búbánatos radai rossebért ajánlotta Dévai az ICSI-t?" Ha ezekre kimerítő választ adott volna, akkor valószínűleg elkerülitek az idegeskedést... :roll:

Köszi, hogy Te is drukkolsz! 8)

A melóhellyel kapcsolatban én is ugyanazt mondhatom, mint Miciona. Én is folyamatos munkarendben dolgozom és mivel minden egyes vizsgálatra együtt megyünk, engem is érint ez a probléma. Sokszor működött az, hogy kértem egy nap szabit, de természetesen nem mindig. A főnököm természetesen nem tudta, hogy egy-egy időpont Mikulás bácsi érkezésének függvényében változhat, ezért előbb-utóbb fel kellett homályosítanom. Ez a beszélgetés eléggé drámaira sikeredett, ezért azóta bármilyen időpontot mondhatok, megoldják a helyettesítést. Ők is emberek. 8) Nőként ez nehezebb lehet, mert egy babázni vágyó kolleginára könnyen úgy tekinthetnek, mint egy olyan munkaerőre, amelyikre hosszú távon nem lehet számítani. Ennek ellenére érdemes a felettest beavatni a titokba, mert ha tudomást szerez a dologról, akkor már védettséget élvezel. Persze ha valakit nagyon ki akarnak rúgni, akkor biztosan találnak erre valami indokot, de emiatt(!) nem tehetik meg, mert a kezelés időtartama alatt nem mondhatnak fel és amikor csak kell, fizetés nélküli szabadságot kell biztosítaniuk. (Amúgy sem hülyék az emberek. Ha valaki sokat hiányzik, a munkatársak hamar kikombinálják, hogy mi lehet ennek az oka.) Ha a háziorvos is partner ebben, akkor persze sokkal könnyebb szervezni és értelemszerűen anyagilag is jobban megéri. Mi duplán is szerencsések vagyunk, mert a párom munkahelyén sem jelent különösebb gondot az, hogy már a 3., három hetes szünetet tartjuk ebben az évben, ehelyett testületileg drukkolnak, hogy végre sikerüljön... 8)
szimba

Sziasztok!
Jó rég nem írtam, de azért olvasgatlak Titeket.
Köszönöm a biztatást mindnyájatoknak.
Szimba! Igen, tudom, hogy a lombikkal sokkal nagyobb lesz az esélye a sikernek, de én reménykedem abban, hogy hátha a hátralévő 3 inszem. egyike sikerül. Az még olyan sok lehetőség...
Mi olyan megfontolásból döntöttünk a leállítás mellett, hogy ha végig csináljuk, az olyan legyen, hogy valós esélyeink legyenek a babára. Ebben már rég megegyeztünk a párommal. Az az 1-2-3- hónap veszteség az eltelt évekhez képest semmi. Szeretnénk tudni, hogy az erőnket, az időnket a pénzünket nem fölöslegesen szórjuk ki az ablakon.

Momóka! Remélem, azóta elmúlt minden ijesztő vérezgetés, és megnyugodtatok! Nagyon várom, hogy írj!

A most "porondon" lévő katona témához nem tudok hozzászólni... Szerencsére semmi tapasztalatunk nincs. Minket nem küldtek sehová, rendben voltak a srácok. Legalább ők...

A melóval kapcsolatosan nekem is csak jó tapasztalataim vannak. Kis közösség a miénk, már rég tudták, hogy babát szeretnénk. Még mielőtt belevágtunk volna a Dévai projektbe szóltam a főnökömnek, hogy mire készülünk. Elmondtam, hogy valószínűleg sok hiányzással jár majd, és megkérdeztem, támogat-e benne.
Azt mondta, nyugodtan kezdjük el, meg fogja oldani a helyettesítésemet, ha mennem kell.
Így is történt. Bár igyekszem úgy alkudni Apánkkal, hogy elég legyen műszakcserével játszadozni és ne kelljen helyettesítenie a kolléganőmnek.
Nagyon hálás vagyok mindannyiuknak! Bevallom, kicsit félek azért, hogy előbb-utóbb nem fog-e elfogyni a nagy jóindulat. (semmi jelét nem látom ennek, csak mégis...)
A férjemnek kicsit nehezebb a dolga. Náluk nem tényező az emberség, a jóindulat. Három műszakban dolgozik, és nem nagyon hiányozhat, pedig neki kell furikáznia engem mert nincs jogsim. Eddig még mindig sikerült úgy megoldanunk, hogy munka előtt, vagy után kelljen mennünk. Az inszemek napjára kellett csak szabikat kivennünk.

Legyen nagyon szép, sikeres hetetek! Puszi Mindenkinek!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Sziasztok,

Szimba, köszönöm ismét. :lol:
Átgondoltuk és igazad van, mi is erre jutottunk, hogy a többnél, több a jó is, ráadásul a férjemnek most 150M lett az össz, és 60M.
Ebből azért már lehet válogatni. :lol:
A férjem mondta a Kopának, hogy a Dévai szerint ICSI a fejprobléma miatt. Erre ő csak annyit mondott, hogy a fejjel nem lehet mit kezdeni, arra nincs gyógyszer, de szerinte az inszem is sikerrel megpróbálható.
Félre ne érts, mi nem ragaszkodunk a lombikhoz. Azért ijedtünk meg, mert a Dévai és még sokan mások azt mondják, hogyha fej probléma van, akkor sikerülhet, de vetélés a vége. És ugye az ICSI-nél leválogatják a katonákat, tehát csak így köszübölhető ki.
De szerdán megyünk Apánkhoz, és majd megbeszélünk mindent.
Azt szerettem volna kérdezni, hogy ilyenkor beülti után, a párod végig szabin van? Feküdni kell, vagy csak sokat pihenni?

Nálunk is pont ez a helyzet, hogy egy kolleganőmet kirugtak. Kevesebben vagyunk és több a meló. A közvetlen kolleganőim tudják mi a helyzet. Viszont a főnökömben nem bízok, szerintem, ha elmondanám, nagyon megértőnek tűnne, de egyből kitenne,
ahogy lehet. Bár én is azon gondolkodtam, hogy megmondom neki, mert akkor biztosítania kell a kezelésekre a szabit.

Moncsiga, teljesen igazad van. Nagyon szorítok, hogy sikerüljön.

Kép
gmelcsi1

Sziasztok,

Melcsi!
Ha minden igaz mi is szerdán megyünk Déviszhez!
Persze, ha megjön. Most kivételesen várom.Vagy ne is jöjjön, de akkor....:)

Moncsi mikor kezdtek újra? Gyűjts sok energiát addig! Mi szoritunk!
miciona

Én is megmondtam a melóhelyen a főnökömnek (is) aki férfi ráadásul és elég zárkózott ember ami a magánügyeket illeti és nagyon rendes volt, jöhettem-mehettem, minden nap szinte késtem a vv-k, UH-k miatt (nem keveset, olyan másfél -2 órákat mire a Nyírőből a csúcsban kivergődtem meg a Dévainál kivártam a soromat UH-kon), előre szóltam, hogy táppénzen leszek 2 hétig a beültetés után és nagyon-nagyon rendes volt, nem győzök hálás lenni ezért neki, különösen, hogy nem erre számítottam egészen. Mikor sírva hívtam 1x, hogy megint kések vagy 2 órát még ő nyugtatott, hogy most nem is érti minek sírok (így, hogy írom mintha állandóan sírtam volna :lol: ), majd érek mikor érek, tök mindegy neki ha 5 órát kések is mert úgyis megcsinálom a melóm, a többi őt nem érdekli és úgy tudja, hogy nekem most nyugi kell, ilyenek miatt egyáltalán ne idegeskedjek, a cél a lényeg. Na és ez egy férfi, ráadásul csak 33 éves.
Arról nem is beszélve, hogy egyik pillanatról a másikra el kellett jönnöm táppénzre végleg év vége előtt, felpattantam a vérzéskor , szóltam neki mi van és megyek dokihoz, majd telefonálok mi lesz, még a számítógépem is bekapcsolva maradt és azóta nem láttak mert ugye fent leírtam mi történt. Illetve 1 napot visszamentem, de mikor megint elöntött a vér akkor végleg kiírtak táppénzre. És képzeljétek el, Karácsony előtt a főnököm begyűjtötte a kollegáimat egy tárgyalóba és felhívtak a kórházban, hogy Kellemes Ünnepeket kjvánjanak, érdeklődjenek, hogy sokat gondolnak rám és minden rendben lesz és miattuk ne aggódjak megoldottak mindent, szüljek meg, aztán találjam ki mikor megyek majd vissza mert nagyon várnak már akkor :) Úgyhogy nekem ilyen tapasztalataim vannak és szerencsére a mai napig ezt hallgatom, hogy mikor megyek már vissza dolgozni mert nagyon hiányzom és alig várnak.
beber77

Ja, mindezt úgy, hogy nem titkolom, hogy tervek szerint 2-3 évet szeretnék dolgozni és aztán szeretnénk esetleg még 1 gyereket, ha szeretnénk, mondjuk ez nem biztos. De én ezt is megmondtam, még az ügyvezetőnek is, mert az is mindig kérdezgeti ha bemegyek, hogy mikor megyek vissza. Úgyhogy vannak rendes munkáltatók is, bár tudom, hogy szerencsém van ezzel és el sem tudom kézelni, hogy törvényekre kelljen hivatkoznom.
beber77

Ez a meló dolog ,nem mindig csak a főnök jóindulatán múlik.
Attól is függ mivel foglalkozunk, milyen jellegű a cég, na és ki dönt a humán politikai ügyekben.
Én szállodában dolgozom, ahol a show nem állhat le. Ráadásul a külföldi tulajt nem érdekli hány ember van, neki, van egy fix havi részesedése, tehát a vezetőség mindig szoritgatva van.Ezen felül egy nagy nemzetközi lánchoz tartozunk ,akik elvárják a minden évben nagyobb és nagyobb bevételt.Na most ugye pénzügyi válság van a világban, kevesebb a vendég.Egy kolleganőm épp kilépett, most idén már nem akarnak helyette felvenni mást.Oldjuk meg, mert most 2 -3 hónapot spórolnak a bérén.
Igy hogy mondjam meg mire készülök??
Válaszolok is: sehogy!!
miciona

Gmelcsi1: Az ICSI-nél Kálmán, az embriológus szeme a döntő és ha szemmel olyan egyszerűen megállapítható lenne az, hogy melyik az ideális katona, akkor az ICSI kockázata egy hangyabokányival se lenne nagyobb a többi eljáráshoz képest. A természetesnél jobb módszer nincs és ez a kiválasztódás inszemnél még segíthet. Bízni kell abban, hogy az egészséges sejtek hamarabb célba érnek, mint a hibásak. Az is tény, hogy a Doki szereti beijeszteni a pácienseit, tehát nem kell készpénznek venni minden egyes rémtörténetet, bármekkora átéléssel is adja elő. Tény, hogy inszem/IVF/ICSI után kb. 5% a méhen kívül létrejövő terhességek aránya és a vetélés kockázata is jóval magasabb, mint általában (állítólag 20% :roll: ), ezért ezekre fel kell készülni. Én személy szerint örülök annak, hogy a Doki alapból nem hurráoptimizmussal áll hozzá a dolgokhoz és felkészíti a pácienseit a rossz eseményekre is, de emiatt nem szabad egyből összezakkanni. Vegyétek úgy, hogy az inszemmel esélyetek van megúszni egy műtétet, nem is beszélve a kisebb hormonterhelésről.

A párom már nem fekszik, de ettől még 3 hétig szigorúan szabin van. Mivel normális esetben kb. 5 nap után ágyazódik be a "trónörökös" és nálunk a beültetés a megtermékenyítés után 2 nappal történt, így csak az első 3-4 napban érdemes feküdni, utána már inkább hátrányt jelenthet a passzivitás, mert nem lesz megfelelő a méh környékének a vérellátása, ezért egy minimális mozgás ilyenkor már kötelező. A Doki szerint kb. úgy kell csinálni, mintha nyaralnánk. Ez megy nekünk... :D

Miciona: azért jól gondold át, hogy érdemes-e hallgatni. Én elképzelhetetlennek tartom, hogy a stimu alatt ne tűnjön fel bárkinek is, hogy neked fontosabb programod van, nem is beszélve az ET utáni pihenésről. Ha bármilyen más indokkal, vagy betegállománnyal vagy távol, Te leszel az első, akit a "forgalomkiesés miatti leépítés" címszó alatt lapátra akarnak majd tenni. Ha tudnak a programról, akkor nem mondhatnak fel, kivéve akkor, ha kifejezetten céljuk, hogy a munkaügyi bíróságon beletegyenek a zsebedbe egy kellemes "kis" összeget. (Ez garantáltan nem jó üzlet nekik, akármilyen származású is legyen a tulaj.) Ha nem jelentene amúgy is gondot a válság miatt kialakult helyzet, akkor én sem feltétlenül jelenteném be, ilyen körülmények között viszont érdemes fontolóra venni. :roll: Beber történetéből meríts erőt! 8)
szimba

Miciona, pótolhatatlan ember nincs a munkahelyen. Én is egy multinál dolgozom, csoportvezetőkén, az év végi zárást én vezényeltem le mindig és egy csomó dolog volt amit én tudtam csak, illetve mindenkinek van helyettesítője, de az ugye nem olyan. Mindig mondták, hogy mi lenne nélkülem, blabla, én is dolgoztam 10-12 órákat (örömmel, mert imádtam amit csináltam) ettől függetlenül megoldották a dolgokat nélkülem is úgy, hogy tényleg felálltam és eljöttem sajnos. Szóval ez nagyrészt a főnökön meg a kollegákon múlik többnyire, de tény, hogy pl. ez az ember magánügye és mondjuk elvileg senkinek semmi köze hozzá, z más tészta, hogy én eléggé cserfes vagyok meg talán túl nyitott is, hamar megoszok mindent, de azért nem beszél az ember könnyen egy tulképp idegennel a hálószobatitkairól, hogy mondjuk nem lehet gyerekünk spontán mert a férjemnek alig van spermája, ráadásul et egy kívülálló nem is érti mint, ahogy nekem sem volt lövésem erről az egészről mjg bele nem kerültem. Úgyhogy te látod, hogy mi a legjobb, de tény, hogy idegesítő a hazudozás, viszont sztem a többség nem mondta meg a melóhelyén és mégis megoldották. Úgyhogy nyugi, minden elrendeződik meglátod és amúgy is minden csoda 3 napig tart, elfelejtik majd a kis hiányzást ha amúgy nem jellemző, max. addig morognak (ha olyanok) amíg tart, aztán kész.
beber77

Sziasztok,

Szimba, tudom, hogy így van. De az tény, hogy a Dévais katonavizsgálat volt az egyetlen, ahol foglalkoztak a fej, nyak és farok vizsgálatával. Ezzel mentünk a Kopához, aki ugyancsak megállapította, hogy ezzel van a gond csak éppen egy szót sem írt erről a véléményében. Egy biztos 3,5 éve nem jön össze a baba, tehát a természetes kiválasztás nem nagyon működik nálunk.
Amikor a férjem először volt a Kopánál, azt mondta, hogy biztos, hogy nem olyan komoly a helyzet, mint ahogy a Dévainál mondták, és tuti jobb az eredménye, mint amit ott adtak. Erre kiderült, hogy nemcsak hogy olyan rossz, de még a mozgással is baj van. Gondolom a Dévai azért mondta az ICSI, mert eddig az segített ilyen eredménynél.
Az is érdekes, hogy ezt a fejproblémát eddig sehol senki nem vette észre, csak a Dévaiba és most azzal a véleménnyel a Kopánál.
Én is annak örülnék a legjobban, ha nem kellenne egyből lombikra menni, de csak úgy, ha tényleg van értelme az inszemnek.
Na mindegy holnap megyünk Apánkhoz, majd megbeszélünk vele mindent.

Más:
:lol:
Képzeljétek az egyik meddőségibe a barátaink a 2. lombikra készültek. A stimu alatt egyszer kellett uh-ra menni, amin kiderült, hogy 1 db tüsző növekszik. Nem állították le a stimut, sőt leszívták azt az egyet és vissza is ültették. A barátaink persze kérdezték-bár nem túl határozottan-, hogy nem túl kevés? Erre a doki: természtes úton is egy nő és egy fogan meg??? Szerintetek???
Persze nem sikerült sajnos, és ma mennek a Dévaihoz. Elegük lett a helyből, nem is csodálom.

Az inszem után is feküdni kell pár napot? Szabi? Vagy azért az lazább?

Kép
gmelcsi1

Sziasztok!
Beber: Én is cserfes vagyok és nem is szégyellem, de nálunk a HR manager 5 perc alatt telekürtölné a házat (tapasztalat),+ kijelentette, hogy most már csak pasit vesz fel miután sorban 4 lány lett terhes.Sőt! Megkérdezte a páromat, hogy mi akarunk-e gyereket.
Melcsi: Úgy tudom, hogy az inszem után teljesen normális életet lehet élni.Persze ne kezdj el maratoni futásra felkészülni.+ van egy pozitivum is kötelező a házasélet :wink:
Nekem meg még nem jött meg, és holnap leszünk szabadok,és mennénk Dévaihoz. Most kell neki késni. :evil:
miciona

Megjött. :D
Ennek is lehet örülni!
Ma este megyünk félhétre.
miciona

Sziasztok!

Momóka
rendben lesz minden, szorítok neked. Pihengess.

Hát nem irigylem akinek a munkahelyén el kell mondania, hogy programra jár. Én nem mondtam el, mert az én főnökeim nem értették volna meg. Attól tartottam, hogy kinevetnek engem is meg a párom is, hogy "nem tudnak gyereket csinálni". Betegszabadságot és rendes szabadságot vettem ki, csak ezzel vállaltam, azt ha visszamegyek mert nem sikerül a program egyszerűen mondva szívatni fognak, ami persze így is volt.

Voltunk Apánknál kedden, a méhszájam még kitart szerencsére, de továbbra is sokat kell pihennem. A terheléses cukrom nagyon magas lett 9.3, 10-nél inzulinozni kellene. D. elküldött diabetikushoz, azt mondta vagy inzulint ír fel vagy diétát. Inzulint semmi szín alatt nem akarok, azt a híres 180 g-os szénhidrát diétát meg lehetetlenség és szerintem egészségtelen is betartani.
A védőnőtől kaptam egy ilyen minta étrendet, amely alapján lehet számolni a szénhidrátot. Szerintem egész nap nem elég 2 db zsömle, 10 dkg felvágott, 15 dkg sült hús fél marék zöldséggel a saját szervezetem fenntartására és kettő bébi növesztésére.
Így nem eszek édességet és ritkán fogyasztok tésztát.

Ja, és már csak 1 kg-t hízhatok. :roll:

Kép
Kép
bbeti

Sziasztok!

Beber! Kösz a biztatást! Nagyon-nagyon jó volt, hogy leírtad, talán egy kicsit oldottál a feszültségen! és a többieknek is tanulságos volt.

Szerencsére akkor volt (múlt hét elején) 3 napig és persze szerdán mikor már 3x is, akkor mentünk fel Déviszhez, és ugylátszik ráijesztett, mert utána este még volt és elmúlt!

Tegnap óta már enni is tudok, kezd múlni a hányinger, így a 13. héten és a közérzetem is jobb! Pénteken megyek Apánkhoz, habár már biztos elege van belőlem, mert én másfél hetente megjelenek nála valami problémával, habár mindig ő mondja, hogy menjek fel hozzá!

Mindenkinek szorítok, hogy minden rendben legyen!

Üdv: Momóka
momóka

Sziasztok!

Tegnap voltam Apánknál.
Volt méhtükrözés ,UH. A tükrözés előtt aláiratta, hogy ha megmozdulok akkor kilyukaszthatom a méhem és azonnal ki kell venni.Kérdeztem is Gyöngyit, hogy másoknak szokott fájni, azt mondta, van aki sikit. Na szoritottam az ágy szélét rendesen, erre észre sem vettem, hogy csinál valamit. De aki már régóta jár Hozzá, annak ez ismerős. Egyszerűen Profi! Nagyon kedves volt , pedig ez este 8 előtt volt.
Holnap kezdem a stimut. Nem sok jóval biztatott, szokás szerint. Szerencsére Gyöngyike mikor kimentünk felsorolt hasonló eseteket, mint a mienk ,akik azóta boldog szülők.Az akaratunkon nem fog múlni! Nagyon szeretnénk mi is!!!!
Kismamik vigyázzatok magatokra!
Aki meg még előtte van annak sok erőt és kitartást!

Szia Miciona,

Miért kellett méhtükrözés? Vagy azt mindenkinek csinálják?
Nagyon ügyes vagy és bátor. :lol:
Mi az a nem sok jó amivel biztatott?

Kép
gmelcsi1

Szia Melcsi,

Rosszul irtam méhszonda az a tükrözés. Mindig csinálják legalábbis az első lombik előtt mindig.Ezzel nézi meg hova kell visszatenni az embriót, melyik az az optimális hely a méhben.
Kevés tüszőm van, magas FSH, tehát nem sok petesejt nyerhető.
Amúgy kérdezte , hogy melyik gyogyszercsomag legyen, de aztán végül ő mondta, hogy mi legyen épp az állapotom miatt.
Nagyon aranyos volt. Ja ,és nem kért pénzt.
10.-én UH reggel és utána délben szóbeli tájékoztató.
Nem tudom másnak is csak a következő UH-ig irja fel a gyogyszeradagot? Vagy csak ennyire nem bizik a tüszőimben???
miciona

Miciona,

Én már az átjárhatósági előtt is úgy be voltam tojva, hogy csak na. Most meg, hogy ezt írtad, remélem az első inszem sikerül nekünk. :lol:
Nem akarok méhszondát. :(

Én még nem tudom mennyire érnek a tüszőm, az biztos, hogy egy kis bibi van velük.
Az FSH nem a PCO-val van összefüggésben? Csak kérdezem, nem vagyok biztos benne, vagy az az LH?
Szerintem majd, akkor írja fel a többi gyogyit, hátha valamit változtattok rajta. Nagyon szorítok.

Kép
gmelcsi1

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: