A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Mágnes! háááát izé mondjuk még egy hatalmas baba ki akar majd jönni mindenáron belőled:)

Vickybabe! helyes ez a vakondnaci:)
katuska79

Mágnes: mekkora baba! Gratula!

Geri: igen, nekem is előjött az aranyér. Nődoki is látta, amikor vizsgált, azt mondta, ez szinte semmi. Kenegessem, és készüljek, hogy hüvelyi szülés esetén kicsit rosszabb lesz, de szülés után elmúlik.
Ha vérzik is, ne ijedj meg, meg kell mosni, és kenegetni minden "produktum" után, ill. reggel-este.

Patikában én vmi Sperti vagy micsoda krémet vettem, erre volt ráírva, hogy várandósok is használhatják. Kb. 1200 Ft volt.

Csöre: Húúú, nekem az éhgyomori is 4.4 szokott lenni.
2 óra után, vagy 1 óra után volt ennyi? És mennyi szénhidrát volt a szendóban?
Mert nekem azt mondták, ha normál étkezés után 1 órával 7 alatt van, az ok.

Basszus, ma is majdnem elbénáztam a diétámat. Valahogy nem megy nekem ez a két és fél óránként evés....

Nem tudjátok, a C&A-ban normálisan vannak számozva a rucik? Valahogy a hasamhoz mértem az 56-osat, és hihetetlen, hogy ott egy ekkora gyerek legyen... :shock:

Keményedés: izé, nem tudom éreztem-e olyat.
Viszont ma gyerkőc újat próbált, a hasam felső részén próbál kitörni, most ott nyújtja a bőrt. Hát, nem egy jó érzés :(

Kép
gombócmakka

sziasztok!

katuska:nagyon örülök, hogy megoldódott hétfő! Azért még vannak rendes emberek. :lol:

magnes:gratulálok az uh-hoz! Szuper képek! Sajnálom, hogy nem láttátok rendesen az arcát. Tényleg szép nagy baba lesz! Sajnálom az ödémát! Tényleg nem egy jó dolog, de ha csökkented a sóbevitelt, az tényleg segít valamit.

vickybabe:szupi a fotód! Szépen látszik a poci! És nagyon jó a naci!

Kép
moffli82

Köszönjük a pocakdicséreteket :lol:

Gerike, Gombócmakka! Sajnálom az aranyeret :( Nincs tippem, eddig szerencsére elkerült (kopp-kopp-kopp)

Mágnes, ödéma? Az milyen? Nekem reggelre bedagadtak az ujjaim, rá sem ment a jegygyűrű...

Gombócmakka, szerintem normál méretűek a C&A ruhák (remélem...) én is ott vettem tegnap a 62-es overált, aztán hazaérve nagynak találtam, de összemértem egy itthoni 62-essel, és ugyanakkora... :roll: bár az is C&A-s. Lehet, hogy az 56-osat kellett volna megvennem? :roll:

Muszáj megosztanom veletek, már 2 hónapja Apa kari ajándékán agyalok és ma kitaláltam :lol: :lol: :lol: Ezt a rugit kapja Manó, Apa meg ugyanilyet, csak hosszú ujjú pólóban :lol: Olyan nehéz neki ajándékot venni, úgyhogy most naggyon büszke vagyok magamra :lol:

http://vampiregang.com/catalog/product_ ... ts_id=1844

Kép
vickybabe

[quote="isarenikő"]b írta:isarenikőatkata! Én nem ismerem ezt dalt, de nagyon szép a szövege. Ki énekli, hol lehet megszerezni?

Enikő!
Ez népdal, de erről a kazettáról tanultam:
http://www.etnofon.hu/csijja.htm

Nagyon jó, akár úgy is, hogy beteszed a lurkónak...

Több napja keresek kottát vagy hanganyagot, viszont szövegváltozatot találtam.

A szöveg így néz ki:

A szép szűz Mária szent Fiának,
Imígyen énekelt kis Jézusnak:
Örömest ringatlak,
Szívemből óhajtlak,
Aludj, aludj.

Aludj el, magzatom, napom fénye,
Életem egyetlen szép reménye.
Örömest ringatlak,
Szívemből óhajtlak,
Aludj, aludj.

Aludj el, fiacskám, rózsaszálam,
Aludj el, violám, én zöld ágam.
Örömest ringatlak,
Szívemből óhajtlak,
Aludj, aludj.

Kerestem dalokat is hasonló típusból, de ez a fránya babanet nem hagyja feltölteni az mp3-at!!!
Pedig olyan szépek...
Ahonnan lehet ilyeneket válogatni (Csöre!:) ):
db.zti.hu - Publikált népzenei felvételek adatbázisa

Most megyek, mert Julcsa ma kivételesen hisztis :evil: :)
batkata

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Vicky:
Az ödém ilyen.. ujjdagadás, lábdagadás... Remélem az arcom nem fog felpuffadni, van olyan hal, amelyik ilyen telipofás... Na úúgy nem akarok kinézni..:)

katuska:
Hát ez az, hogy hatalmas... Komolyan mondom kezdem úgy gondolni, nem bánnám, ha csaszi lenne.. :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Hali Lányok!

Igazán nem akarok panaszkodni, de ez még csak a 2. fekvős napom, de nekem már fekvéstől minden bajom. :roll:
Itt van anyósom, nagyszülők már be is osztották a heteket maguk között, megy minden flottul és nagylányom is sokkal jobban veszi az akadályokat, mint én az álmomban is reméltem. Így hogy tudja én nem tudok éjjel bemenni hozzá, és Apának kell szólnia, fel sem kel reggelig. Szóval ez nekem szóló különszám volt. :shock: :lol:

Kérdeztétek többen, hogy ez hogy derült ki. Hát ez az, hogy a méhszájat csak doki tudja megvizsgálni. Szerdán voltam terhesgondozáson, ott derült ki. Már a 18. hét óta keményedek, főleg délutántól már, de pont akkor már ott volt Pötyi ugye és ha őszinte akarok lenni, közel sem pihentem annyit, amennyit kellett volna. Mert éreztem én, hogy fáj-fáj, meg beton kemény a hasam, de eddig zárt volt a méhszáj, gondoltam ez vele jár, összeszorítottam a fogam és csináltam tovább a dolgom. Még lelkiismeretfurdalásom is volt, hogy mit nyavajgok ennyit. AZ a baj, hogy eddig nem akartam hipochondernek sem tűnni, meg egyszerűen nem akartam elhinni, hogy ez gond lehet, hiszen első terhességemnél azt sem tudtam mi a keményedés, gondoltam most csak öregebb vagyok 3 évvel. Fájt a derekam, ha talpon vagyok azonnal bekeményedik a hasam. Már annyira meg is szoktam, és annyira nem akartam foglalkozni vele, hogy fel sem tűnt, már fekve is keményedett a hasam. Aztán most annyival jobb, hogy ha fekszem, akkor nincs gond, bár egy-egy forgolódásnál még bekeményedik. Viszont ha felkelek, akkor azonnal kemény lesz az egész pocakom. :oops: :? Reménykedem csak, hogy ha fekszem, akkor tényleg leáll a méhszáj rövidülése. Most nem 3 cm ( ezt jelzi a C3000), hanem 2 cm hosszú a méhszáj és fel is van puhulva. Tehát kinyílva nincs még (ezt jelzik a 0-ák), de ha továbbra is keményedek, akkor rosszabbodhat.
Anyósom tényleg nagyon jó fej és tényleg feltalálja magát, megfőz, kimos, vasal, takarít, szóval egy szavam sincs. Pötyi már hétfőn megy oviba, akkor könnyebb lesz, mert most nem tudok tőle se tévézni, mert itt terem és olyat akar nézni, amit nem lehet. De a laptopot sem vehetem elő, mert azt is nyomogatja, vagy ha nincs más ugrál itt mellettem az ágyon. Anyósomnak úgy kell elcsalni mindig valami csellel. Nem az a „hozokegykönyvetésolvass nekem anya” típus. :roll:

Na ennyit rólam, igyekszem nem gondolni erre, csak fekszem szorgalmasan és pihenek.

Picuranyu! Nagyon tetszik az ágy! A többi bútor is ilyen színű?

Badachinról: nekem elsőre nem volt. Gondoltam, minek, csak beleakadok... aztán mikor még 2 hetesen is üvöltött az ágyában Pötyi, ha alvásra került a sor, akkor a Suttogóban olvastam, hogy vannak gyerekek, akiknek ha túl sok az inger, akkor nem tudnak aludni. Gondolt itt zenére, nagy tág térre (amit ők még nem látnak, csak mélységeket és magasságokat), meg világosság. Azt javasolta az írónő, hogy az ilyen típusú gyereknek ne szóljon se halk altató (mondjuk én sem tudok se világosban, se zene mellett aludni) és világos se legyen. A baldachin arra jó, hogy a látóterét szűkítse. Ezért is szeretik a babakocsit a gyerekek, mert kupola zárja… És láss csodát, működött. Csak érdekességként mondtam el. :roll:

Katuska, örülök, hogy megoldódott a családi dolog. Csak elég hangosan kell kiabálni, igaz? :lol:

Kabátról: én nem fogom tudni összehúzni a kabátom 2-3 héten belül, de ahogy elnézem nem is lesz rá szükségem. Ha meg igen, akkor sem fogok fázni, mert én aki egy fagyosszent vagyok, most állandóan melegem van és legszívesebben nyitott ablaknál aludnék... Szóval azt is számoljátok bele, hogy az a plusz 10 kg átlagosan jól melegít!!! :lol:

Biga.csiga! Szurkálás valóban a méhszalagok nyúlását jelzi és normális. Még azt is érezheted, hogy a hüvelyben nyilallgat, mert átsugárzik.

BKV: Engem már ellenőr is engedett „futni” mikor látta, hogy pocakos vagyok, pedig ez még a 15. hét előtt volt, amikor igencsak ki kell dülleszteni. :D

Mágnes! Ilyen jól sikerült és éles 4D képeket ritkán látni! Gyönyörű Beni baba. Én még várhatok 19n napot, mire láthatjuk Ádit. :( Már úúúúgy szeretném tudni mekkora. Most főleg minden kg számít. Mert az Uzsokiban nem is szülhetek 2 kg alatt. :cry:

Vicky! Csini a pocod!!! Tetszik a gatyád is! Honnan van? Nem is igazán terhesgatya nem?

Hanna? Merre csavarogsz?

Gombócmakka! Jót mosolyogtam a ruciméretes kérdéseden. :) Igen, jól vannak számozva, de gondolj arra, hogy ők magzatpózban vannak összehajtva bent, azaz a lábuk a nyakukban van. :lol:

Te jó ég mennyit írtam, befogom, de most tudtam jönni, mert már letették Prüntyit aludni.
Ja és még annyit, hogy KRISZ ne aggódj a 3. trimeszterben normális a keményedés, gyakorol a méh. De nekem más, mert FÁJ is, derekam is és azonnal beton kemény lesz a hasam, ha felállok. :( Szóval no para!!!

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok!

mágnes: Szép nagy baba, és tényleg nagyon pasis :wink:

vickey: Szép pocak, ma nekem is csinált Apa, majd holnap feldobom. Az ajándék nagyon jó, és el is gondolkodtattál, hogy valami hasonlót kellene nekem is Apácskának adni, hogy nagy vagányak legyenek Milánnal :lol:

Mi voltunk nődokinál, minden okés bébikénkkel, sőt az elején nagyon szépen aludt, és pont úgy feküdt, hogy a doki meg is dícsérte, hogy mintagyerek :D Amikor a fejét akarta mérni, mondta, hogy azt pont úgy tartja, hogy nem tudja megmérni, erre ahogy ezt kimondta Milán megfordította :lol: A doki teljesen ledöbbent, hogy milyen kis szófogadó kölök :wink: Szinte minden adata 28 hetesnek felel meg, a combija is, meg is jegyezte a doki, hogy hosszú combú lesz :lol: Már 1100 gramm, ma már szépen nyomta ki jobb oldalon fent a popsiját, tornázott a lelkem napközben rendesen :lol: A terheléses cukrom 7,2 lett, és azt mondta a doki, hogy teljesen jó, a határ 7,8. Én ennek örülök, nem kell lemondani a nasiról. :oops: Ja, és képzeljétek el a doki megkérdezte szedek-e valami vaskészítményt, mert tök jó lett a vérképem, és nyoma sincs vérszegénységnek, ami szerinte elég jellemző a kismamákra ebben a terhességi időben. Mondtam, hogy semmit nem szedek magnéziumot is csak 1 hete kb, de mondta hogy ne is szedjek semmit, mert teljesen jók az eredményeim. Örülök nagyon :D Mostantól 3 hetente talizom vele, aztán a végefelé hetente, szép lesz :lol:
Az oldal nyilalásra is rákérdeztem: először a vesét mondta, mert kiderült, hogy a jobb vese nem szereti a terhességet, ott szoktak problémák lenni a húgyvezetékkel is, és előfordulhat vesehomok, vesekő, de mondtam, hogy vesekövem volt, és ez nem olyan érzés, aztán elmondtam pontosan mit, és mikor érzek, akkor mondta hogy a méhtartó izmok/inak nyúlnak. És csak a jobb oldalon? :shock: Erre azt mondta örüljek, hogy csak ott :lol: Szóval ez van, remélem hamar kinyúlnak ezek a szalagok, vagy inak, vagy izmok, mert néha tényleg olyan, hogy most csinálok be, igaz két másodperc, de az bőven sok :roll:

Képzeljétek ma éjjel egykor amúgy szépen felkeltem a menetrendszerű WC vizitre, és utána képtelen voltam visszaaludni, mert Milán is beindult, így szépen elkezdtünk TV-zni, a Sport1-en néztük (azaz én néztem, ő hallgatta) az amerikai foci meccset, cirka fél 4 körül aludtam be, mert jerkőc is lepihent. Viszont doki azt mondta, hogy állítólag azok a babák, akik éjjel ébren tartják anyut, kint nagyon rendesek éjjel... Hát nem tudom :roll: Tapasztalat valakinek? :lol:

Helyátadással nekem nincs jó tapasztalatom, sőt... 4 hete utaztam én távolsági buszon ehyszer a lépcsőn ülve Egerig, illetve egyszer Gyöngyösig állva, annak ellenére, hogy megkértem a sofőrt kérdezze meg, valaki át tudná-e adni a helyét, mivel (szemmel látható volt már akkor is) kismama vagyok. A köcsög meg közölte, hogy ő nem állíthat fel senkit (nem is erre kértem az idiótát :evil: ), próbálkozzak én az utasoknál... :shock: Teljesen jófej volt, és segítőkész. :cry: Mondanom sem kell, hogy érdekes módon a fél busz aludt, illetve a szakadó esőben sűrű látnivaló akadt az ablakon kifelé. Ezután történt, hogy uram hívott telefenon, teljesen kikészült (szegénykém szoliból ért haza), és közölte, hogy ha törik ha szakad, levisz majd ő a suliba, szolit cserél, ha kell, és hiába kerül 7-8-szor annyiba, ha kocsival megyünk, de ezt így nem hagyja. (És ő bizony, tényleg hős, mert zokszó nélkül végigvárja az 5-7 órás gyakorlati óráimat Egerben..., de hála az égnek ma volt az utsó, már csak vizsga lesz, az meg "csak" 1-1,5 óra...)

Na, szépen regéltem megint... Bocsi :oops:
Jóéjt!

u.i.: Csöre, ha Katuskának mégis csajos cumija lesz, igényt tartanék az átlátszódra :wink:

biga.csiga

Helló csajok!

Ismét kivetett az ágy! Fél három óta fent vagyok, nem megy az alvás!
Pötyike meg itt bulizik a pociban, csak úgy hullámzik.

Huh, este jó későn sikerült Julit ágybatenni!
Itt volt a kis barátnője, sztem felpörgött. Háááááát, amikor összeeresztenek két kis libát... Azért nem gondoltam volna, hogy ezek ketten annyit vihognak és idétlenkednek, mint egy egész oviscsoport. Minden elismerésem az óvónőké, meg a tanítónéniké...

És akkor s "gyors" reagálások az elmúlt napokhoz:

Horror: nekem nem jön be valahogy, valahogy nem tudom filmnézés közben elhinni: mese, kitalált történet... (Talán azért, mert már egyszer-kétszer megtapasztalatam bizonyos dolgokat az út túloldalán lévő világgal kapcsolatban (ld. szellemek és barátaik, rokonaik, egyéb üzletfeleik...) Én ehhez túl érzékeny és vizuális típus vagyok...

Család: hát én is kijelentettem, aki látni akar, jöjjön fel.
1995 óta élek Budapesten, azóta a két bátyám egyszer-egyszer- látogatott meg (az egyik kb. fél órára, a másik már itt is aludt, de csak azért, mert így nem kellett szállást keresni...), a rokonokról meg nem is beszélve.
A sógornőm egyszer közölte, mikor otthon voltam Kiskunhalason, hogy mikor megyünk hozzájuk fel (kb. 5 percre laknak apukámtól), mert még mindig ott laknak. (Gondoltam: basszus akkor,amikor te is bedugod a képedet...)

Katuska: De jó, hogy sikerült megoldani a dolgot Pécs kontra Máté oltása dolgot! Azon meg ne parázz, hogy visszaértek időben. Ha igen, akkor a tesó párja kap egy szabad délutánt. Különben is fel fogod ajánlani neki a manit...

Bartika! Nagyon is helyes, hogy segítenek, s lehetővé teszik, hogy pihizz. Ezt használd is ki!!! Januártól úgysem tudsz pihizni.
Baldachin: hét én erre nem is gondoltam az előző babáimnál. Pötyikénél mindenképpen belekalkulálom.
A Suttogót én is olvasnám, ha nem aludnék bele, sztem mire kibújik Pötyike, végzek vele...

Táppénz:
énnekem csak dec. elejétől lesz esedékes az ügy, akkor kikérdezem az ügyintéző nénit, bár egyszer nagyon aranyosan elmondott mindent, de nem árt újra átbeszélni...
A tapasztalatokról beszámolok.

Kabát: én nem vettem még, asszem már nem is fogok. Viszont beszereztem egy poncsót:
http://www.vatera.hu/poncso_poncho_kism ... 44765.html
Imáááádom, tök meleg és beleférek. :)
A kabátokat nem gombolom be, Pötyike lakját sállal takarom be (asszem ezt már említetem vala...)

Dokik és szülésznők megsegítése bankjegyek által:
szülésznőre nem lesz szükség, a dokimnak hétfőn fogok adni.
Katalin a szentem, úgy gpndolom, ennek apropóján kicsit megkenjük a fogaskereket...
A szülésnél meg kap tőlem egy könyvet (a szülés és a születés kultúrtörténetéről...), s annyiszor 5000 Ft-ot, ahányszor taliztam vele rendelésen. Így el tudjuk mindnketten könyvelni: olyan, mintha egy "óccsóbb" magánrendelésre jártam volna végig.

Csöre: Hááát nem semmi az általad leírt nap, megértem, hogy borult a bili...

BKV: nekem eddig csak 3x adták át a helyet, volt, hogy megköszöntem egy mellettem ülő fiatalembernek, hogy ilyan "készséges" volt. De azt tartom gáznak, hogy a középkorú nők sem veszik a lapot. Nem arról van szó, hogy nem bírok ki 2-3 megállót, hanme arról is, hogy ha fékez a drága "safjőr", kismama elbukik, pocakra esik, s kész a baj, lapos lesz a gyerek.

Ja, a kedvencem egy kiscsaj volt, aki a 24-es villamoson szemberöhögött és pukkasztgatva rágózott félig fekve az ülésen, miután én átadtam a helyem egy, 70 és a halál közötti bácsinak. Kedvesen elmondtam neki, hogy semmi gond, mindenkinek el fog jönni az ideje, blablabla... de tényleg próbáltam nem bunkó és hisztis lenni, holott egy istenes nyaklevest érdemelt volna a viselkedéséért.
Aztán, miután hangot adtam nemtetszésemnek, két üléssel arréb egy pasi átadta a helyét. A kultúrlány anyukája közel volt az én székemhez, s kedvesen megkérdezte, nem akarok-e paplant venni tőle jutányos áron. Hát én erre megőrizve hidegvéremet ezt mondtam neki:majd ha megtanítja a lányát arra, hogy az öregeknek és a kismamáknak lehet, hogy illik átadni a helyet, s nem pukkasztgatja a rágóját pimaszul, lehet, hogy érdekel az ajánlata... No comment :D

Rita: tök jó, hogy anyukád segít felkészülni. A fészekrakó láz nálam is kezd kitörni... Csak én még bent leszek 3 hétig a melóhelyen...
Legalább rend lesz az irodában végre.. :D

Mágnes!
Hát ez a Beni gyerek nem semmi! Tök jó, a tapacskája tetszik nekem a legjobban, de az utolsó kép is nagyon édes. Érdemes volt kivárni ezeket a képeket! És tényleg nagy babó!!!

Vickybabe: helyes a poci, a gatyó, s tök vagány apának az ajándék! Bizti, hogy büszkén fogják hordani... :)

Biga.csiga: szófogadó egy gyerek, hallod! Milyen aranyos lehetett! :D

Húúúúúúúúú! Ez egy kicsit hosszúra sikerült... :shock:

Na lányok megyek, megpróbálok egy kicsit alukálni, habár én nem zsongok be a sportra, de lehet, hogy olvasok 4 sort és bealszom.
Nem tudom, napközben mennyire tudok aktívkodni itt...

Szép hétvégét nektek, már amennyire nov. 1 szép tud lenni...
Nagy ölelés a babáknak és a mamáknak! :)
batka :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Hú, Vickybaby tök jó kariajándék.
Gyorsan megnéztem az oldalt, de Nightwish-es póló nem volt, pedig lecsaptam volna az ötletre.
De a linket azért elraktam!

Kép
gombócmakka

Bartika, örülök, hogy jobban vagy, és akkor megoldódott valamennyire a gyerekfelügyelet is. Tudtam én, hogy anyósod feltalálja magát :) A jó anyósok már csak ilyenek.

[quote]G írta:ombócmakka! Jót mosolyogtam a ruciméretes kérdéseden. Igen, jól vannak számozva, de gondolj arra, hogy ők magzatpózban vannak összehajtva bent, azaz a lábuk a nyakukban van.

Elvileg tudom. Csak kissé megrettentett, :shock: hogy egy ekkora gyerek belőlem fog kijönni. Hirtelen elképzeltem, és azt mondtam magamban, neeeeeem, ekkora nem lehet :)

Kép
gombócmakka

OK, pontosítok a helyátadással. Én főleg Budán közlekedek, és ha nagy ritkán átkeveredek Pestre, akkor tényleg levegőnek néznek. De ott is adták már át:)

De itt, a békási buszon volt, hogy roma építőmunkás adta át a helyet, és mosolygott hozzá. A nyugdíjasokkal kell vigyázni, mert azok mennek előre, mint a tank:)

Bigacsiga, húúú, sajnállak nagyon ennyit utazni. Én tuti elájultam volna. Még 12 hetesen egyszer majdnem elájultam a héven, úgy kellett szólnom, hogy adja át a helyet, mert rosszul vagyok.

a 7.2 tényleg tök jó, pl. összehasonlítva az én 9-emmel.

Kép
gombócmakka

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 17:04-kor.
kisbogacs

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 17:04-kor.
kisbogacs

Batkata! Köszi szépen a dallal kapcsolatos infókat.

Katuska!Örülök, hogy a hétfőt sikerült megoldani!

Kisbogács! Ismerős ez a helyzet, amikor a segitség fárasztóbb, mintha nem is segítenek. Nekem a szüleim nagyon messze laknak, így ők nem is tudnak, de anyosom szokott néha a gyerekre vigyázni, mindent elmondok (mikor adjon enni- mit, mikor altassa stb.) ő meg semmit nem úgy csinál és visszakapok egy gyereket, akivel 2 napig kell küzdenem, hogy visszazökkenjen a régi kerékvágésba!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Tegnap megvolt a 4D- UH :D Nellike épp aludt néha kinyitotta a szemét hogy ki zargatja álmában, de mindig takarta az arcocskáját teljesen össze volt gubózódva :) :D megpróbálok tenni képet Kép Nellikénk
erzsebet0312

Nagyon alszok :D Kép nagyon alszok
erzsebet0312

és rólam is egy kép Kép :))
erzsebet0312

Erzsébet! Csini vagy! Nellike meg nagyon aranyos!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

isarenikő: köszike nagyon aranyos vagy :wink:
erzsebet0312

Erzsébet:
A szemecskéje és az orrocska alpján finom kislányos vonású babátok van! Nagyon édes! : )
Te sem panaszkodhatsz pocaskméret miatt :wink:

ma lehet, hogy feltesszük a szivárványt Anna szobájába :)

Ha tényleg ilyen nagy babánk lesz, és nem lesz rá jó az 56-os ruharepertoár, akkor szívesen felteszem megvételre :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Megint jó régen jártam erre :cry:
Valahogy munka után mire hazaérek már semmihez sincs energiám. :cry:
Alex fejlődik szépen, növöget rendesen a pocakom
:lol: :lol: :lol: :lol:

Próbálok visszaolvasni...
Vendég

Sziasztok!

Nagyon húzós volt a melóhelyen az utolsó hét, arra sem volt időm és energiám, hogy olvassalak benneteket. Most aztán nem volt semmi pótolni... néhány óra :lol:
Majd még 1-2 napra be kell mennem, munkát átadni és a személyes dolgokat elintézni, erre most nem futotta az időből. Így is kb. napi 10-11 óra intenzív meló volt, mire hazaértem, alig éltem.

Én BKV-val közlekedem, és nekem is negatív tapasztalataim vannak. Eddig 4x adták át a helyet, ebből 3 középkorú nő volt, a 4. egy 40 körüli férfi. Rendszeres az ablakon kibámulás, könyvbe, újságba temetkezés, alvás imitálás, de előfordul pimaszul arcomba bámulás is. Szomorú ez, de legalább az vígasztal, hogy a férjem, családom, barátaink nem ilyenek.

A fekvéshez nagyon nagy türelmet kívánok, biztosan nem lehet könnyű, én már minden reggel alig várom, hogy függőlegesben lehessek, mert fáj mindenem. Szóval őszintén együtt érzek.

A kiságy, pocakfotók és az UH képek nagyon klasszak, és mindegyikről azt állatítottam meg, hogy egyértelműen látszik a nemük. A fiúk tényleg fiúsak, a lányok pedig lányosak... és már szép kerek az arcocskájuk, hiába, szedik magukra a zsírt.

A keményedést egyelőre szerencsére nem ismerem, sőt, nekem olyan hihetetlen nagy mozgások sincsenek. 1-2 hete azt vettem észre, hogy a nagy rugdalózásból, boxolásból teljesen átment finom mocorgásba, de nem olyan látványos, mint nálatok, remélem, ez nem baj.

A kisszoba projekt húzódik mint a rétestészta, az asztalos bejelentett 2 hét csúszást, ami azt jelenti, hogy a festéssel november vége előtt biztosan nem leszünk meg. Ez még nem is olyan nagy baj, a bútort is december 10 körülre ígérték csak. Remélem, Julcsi nem akar korábban jönni!!!

A hétvégén újabb babakocsi túrára indulunk, szerintem ez lesz az utolsó. Ma döntenünk kell végre ebben is, még ha borzasztó nehéz is. Úgyis az élet mondja majd meg, hogy jól választottunk-e vagy sem.

Kép
petne

Kép

Kép
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 17:05-kor.
kisbogacs

Mágnes: de jó szivárvány :)) nálunk a gyerekszoba még mindig nem áll sehogy :roll: majd lehet elmegyünk mégiscsak tapétát nézni meg a bordűrt valami rózsaszínt venni a kék helyett :D :D vcrane: neked is nagyon szépen alakul a pocak, és az a cica nagyon édike :D
erzsebet0312

Sziasztok!

Szép pocakok! Édes baba fotó :wink:
Csak gyors bekukk, mert nem rég értem haza, és nagyon fáj a hátam, csalogat az ágy erősen.

Gyorsan feldobom a tegnapi pocakfotót, alakulunk mi is szépen :D

Jók legyetek, és további szép napot!

Milán lak:
Kép

biga.csiga

Hú, mindenki nagyon jól néz ki, nagyon helyes kispocakja van mindenkinek.

A cicát pedig külön irigylem. [size=7]Én is szeretnék, de megbeszéltük, majd az összes gyerek legyártása után....., remélem nem csak trükk férjem részéről :twisted: )[size]

Petne, meglátod már pihenhetsz, és nagyon-nagyon fogod élvezni.
Az én utolsó hetem is durva volt. Most visszajárok még céges angolra, látom a nyúzott arcokat, és örülök, hogy én már nem itt vagyok, magamra és a gyerekre koncentrálhatok. Annyira-annyira távol került tőlem az egész bolondokháza :D
A mozgás nekem is szelidült, eltekintve néha-néha egy éjjeli helyezkedős hisztiről. Szerintem ez nem gond, biztos nálad már jól elhelyezkedett és nem forog, csak kalimpál.

Kisbogacs: attól én is félek, hogy egy ennyire kicsi valakire hogy fogok ráhúzni egy rugdalózót, de ha onnan nézzük, hogy nekem kell megszülni, akkor nem is olyan picike az a rugdalódzó :)
Részvétem a "segítség" miatt. Sajna van olyan, hogy attól fáradtabb és idegesebb leszel,hogy jön valaki segíteni, mintha magad csinálnád. Szerintem csak pihengess, hagyd, hogy szaladjon a lakás. A hiányzó dolgokból pedig csak a legszükségesebbeket szerezzétek be most, hátha szülés után te jobban el tudsz menni, mint most. Gondolj arra, hogy akkor jobban tudod, mire is van szükséged :D

Kép
gombócmakka

Hali!

Vagyok én is... Csak napok óta olyan nincs hangulatom van. 5 éve ilyenkor még élt apukám.

Bartika! Sajnálom a fekvést! Örülök, hogy ilyen szuperül megoldjátok.

Kisbogacs! Örülök, hogy minden ok.

Csöre! Ölellek!!!!!!

Kata! Jó pihenést!

Katuska! Hétfőre jó utat. Nagyon vigyázz magatokra!

Vickybabe! Szuper a ruci. :) Csodaszép vagy!

Mágnes! Nagyon édes Bence! A vizesedésre almanapot javasolnak.

Rita! Örülök, hogy jól vagytok!

Erzsébet! Nelli baba nagyon aranyos! Nagyon csinos kismami vagy!

Vicky! Nagyon csinos vagy! Meddig dolgozol még? Írj magatokról is bővebben egy picit!

Petne! Éljen az édes babavárás!

Biga.Csiga! Nagyon szép a pocakod!

Tegnapi fotó:

Kép

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

[quote="hanna30"]
írta:
hanna30Vicky! Nagyon csinos vagy! Meddig dolgozol még? Írj magatokról is bővebben egy picit!

November 21-én dolgozom utoljára. Addig még van 3 hét. Utána fogok igazából a babavárással foglalkozni.
Nagyrészt már bevásárolgattam Alexnek.
Külön babaszoba nem lesz egyenlőre, a mi hálónkba lesz beállítva Alex ágya.
Alex rendes fiú, növekszik előírás szerint :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Nagyon szép pocakokat, babácskákat láttam :lol: :lol: :lol: :lol:

Fekvésre ítélteknek kitartás :!:
Vendég

Hanna micsoda szép pocak :D mi is megjöttünk a gyertyaégetési körútról három faluba is kellett mennünk és most olyan szép a temető épp az ablakból látom a fényeit mert dombon lakunk :wink: most már pihi lesz meg várom a szombat esti lázt :D anyunak megmutattuk a dvd-t kismanórol majdnem elsírta magát hiába a nagyszülői szeretet :D :D Gombócmakka: most látom hogy egy azon naposak vagyunk :D :D
erzsebet0312

Vicky! Szivesen néznék képet Alex babyről, ha van friss. :wink:
Ha kész lesz a babasarok, akkor arról is várjuk a fotót.
Kitartást a 3 héthez. Örülök, hogy jól vagytok.

Erzsébet! Köszi szépen.
Én mindig sírok, ha megnézem a dvd-t.
Soha nem hittem el, hogy ennyire kötődni fogok a kisfiamhoz.

Kép
hanna30

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 17:06-kor.
kisbogacs

Kisbogacs! Ok. :wink:
Hogy vagytok?
Jó olvasást!

Kép
hanna30

Hanna! Veled érzek!!! Én is folyamatosan beszélgetek anyukámmal már vagy 2 hete... Most nem tudtam hazamenni, úgyhogy az erkélyen gyújtottam gyertyát. Ilyenkor tényleg szépek a temetők, de sajna most nem tudtam megoldani... Anyukám úgyis mindenütt ott van, nem a temetőben...

Hanna:
"Soha nem hittem el, hogy ennyire kötődni fogok a kisfiamhoz."
Erről az jut eszembe, hogy mikor Marci aprócska kismanó volt, akkor minden felém irányuló reakciójának nagyon örültem, s hangosan gondolkoztam: úristen, ez az édes-dárga picike nemsokára ülni fog és állni. Erre a párom ezt mondta: "Meglátod, milyen jó lesz, mikor kézenfogva fogtok sétálni, s te mutathatod meg neki a nagyvilágot!" :D

Vcrane, de jó hogy felbukkantál! Kitartás, már nincs sok hátra! Nagyon helyes a poci és nagyon "dögös" a macsek! Igen, igen! Kérünk babafotókat is! :D

Szépek a pocik, édesek a babók, csinik a pocaktulajdonosok! :)

Megyek, megvacsoráztatom a népet - beleértve Pötyikénket is! :)

Nagy ölelés midenkinek: batkata

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Hanna
Nem voltam UH-n mostanában :oops:
Babasarok még darabokban :wink:
Nagyon le vagyok én maradva hozzátok képest :oops: :lol:

Gombócmakka
Miért csak a gyerekek után lehet cicátok? :roll:
Vendég

Batkata! Nálam is ég a gyertya, de mi sem utaztunk haza. :cry:
Hát potygnak a könnyeim. Édes amit a párod mondott!

Vicky! Nem már! Hogy bírtad ki, hogy nem voltatok? :lol:
Mi sem állunk sehogy. Kiságy készül, elvesztem a babakocsi rengetegben.

Kép
hanna30

batkata:én is mindig ezt mondom Anyunak, hogy Apu nem a temetőben van, az csak egy hely, ahová a virágto tudjuk rakni. Anyu másképpen fogja fel, és mondta, hogy igazam van, nem kell sírva búcsúzni tőle, mert eljön a temetőből.
Az én Apum márc. 29-én ment el, 52 évesen.. Pontosan rá egy hónappal tudtam meg, hogy babát várok.

Jelentem a tapéta fent van!
Vicky: Képzeld, nem is kellett megrendelnünk, kiderült, hogy a párom irodájától 2 háznyira lévő bababolt viszonteladó !Így bementünk, leakasztottam és fizettünk :)
Majd teszek fel képet!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Jó reggelt!

Kép
hanna30

Szia Hanna! úgy látszik csak mi vagyunk :D nálunk mindjárt kész az ebéd apa húslevest csinál én meg tejszines pulykát krumplival. Lányok ha overált akarok venni akkor hányasat érdemes venni?
erzsebet0312

Erzsébet! attól függ milyen overallt. Ha átalakíthatós zsákká akkor én 68-ast vennék. Ennél nagyobbat felesleges mert jövő őszre, télre úgyis venni kell újat és nem tudhatod mekkora lesz addigra! A fazonján is sok múlik mert nekem volt oylan overallom amit kaptunk, jóval nagyobb számozású volt mint amit Máté hordott, mégsem tudtam ráadni. Arra nagyon figyelj, hogy ha nem zsákká alakíthatós akkor ne csak a lába közéig érjen a cipzár (akkor szinte úgy kell belehajtogatni a babát) hanem ha lehet akkor végig a lába szárán!

Nálunk rakott krumpli lesz ha végre feltenném a krumplit főni. Délre már nem lesz ebéd az tuti:)
katuska79

Erzsébet! Büszke lehetsz Apára. Nekem Laca max virslit és teát főz.
Overál: szerintem is 68-as. A következő szezonban majd új kell.
Én nem veszek, nagymami vett kettőt is. Bár nem tudom milyen. :oops:

Katuska! Imádom a rakott krumplit. Nálunk a múlt héten volt.

Kép
hanna30

Hanna! az a legjobb benne, hogy bele lehet pakolni mindenfélét és csak jobb lesz tőle:) pl gombát, virslit, szalonnát, kolbászt. egy csomó megmaradt dolgot a hűtőből.

Most a törökmézre vagyok rákattanva. csinálnék is csak nincs itthon méz :roll:
katuska79

Katuska! Hogy kell törökmézet csinálni?
Olyan régen ettem.. ez az, amit a búcsúkban lehet venni?
A rakott krumpli meg a legkirályabb kaja. :wink:

Kép
hanna30

köszi lányok akkor 68-as :D képzeljétek a multkor mértem vércukrot kaja után 6.8 volt. Ebéd után mondta a férjem hogy mérjük már meg mert annyira kívántam az édességet és 3.4 volt. lehet ez???? el sem hiszem :D
erzsebet0312

sziasztok,

köszönjük a poci-nadrág dicséretet :lol:

Bartika, kismama naci és c&a-s ez is :wink: :lol:

Mágnes, várjuk a képet a szivárványról! Szerencsétek volt akkor vele, mi vagy egy hónapot vártunk rá - szerencse, hgoy időben rendeltük meg :lol:

Talival mi legyen akkor? Nov 10 helyett volt más időpont javaslat?
A héten újra teszteltem a barátnőmmel a Sugárban a palacsintázót, nagyon szuper, plázákhoz képest igényes hely, nem is szoktak sokan lenni és van rengeteg féle forró csoki is (kókuszos, epres stb stb sb) és nagyon finomak! 8)

Képzeljétek, tegnap este Manó kidugta a kis kezét, és ahogy köröztem az ujjammal a pocimon, követett a picurka kezével :lol: Olyan jó volt! Apa el sem hitte, aztán este elalvás előtt neki is ezt csinálta, és ma is még egyszer :lol: :lol: :lol: :lol:

Dobok egy táblát! Mindenki belépett az utolsó trimeszterbe :lol: :lol: :lol: Olvastátok, hogy a novemberieknél már a fele topic megszült? :lol: Már csak a decemberiek vannak hátra, aztán mi jövünk :lol:

Kép

Kép
vickybabe

Hú majd decemberben kezd majd izgissé válni a helyzet mikor valaki eltűnik napokra:)

palacsintázóóóóóóó!!!!

kiskoromban sokat csináltunk törökmézet. cukrot kell mézzel összemelegíteni, felvert tojás fehérjével összekeverni és ostya lapok közé kenni és megvárni, hogy megkössön. A tv-ben ma Nigela csinált de Ő csak cukrot kevert össze cukorsziruppal (szerintem méz volt az) és szódabikarbónát kevert hozzá, hogy felhabosodjon. Majd kiöntötte, megszilárdult és összetörte.
katuska79

Vicky! Aztaa, de jó, hogy dobtál táblát! Hogy hogy ennyien hamarabb szültek a novemberieknél??? Édes lehetett Manócskád!
Én fiacskám meg rákezdte a légzésgyakorlást, mert állandóan csuklik... :lol:
Sugárban palacsintázó??? Az Örs vezér teri Sugárról van szó? Én sokat járok (jártam) oda és nem láttam palacsintázót... de máris rákattantam, holnapra palacsintát rendelek... :oops: :roll:
Fekvés bazi uncsi, de annyi előnye van, hogy sokkal jobban tudok figyelni Ádira és azt hiszem be kellett látnom, hogy neki is jobb most, mert sokkal nyugisabb és mocorog-mocorog, de nem úgy olyan nyugtalanul, mint eddig (mintha egy kiscsikót hordoztam volna). Azt hiszem ő sem érezhette túl jól magát a keményedésekkor. :?

Hanna! Milyen kocsikon gondolkodsz? Melyik tetszik? Vagy még nincs tutti befutó?

Na megyek, fel kell keljek Rennie-ért, szétmar a sav.
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Vickybabe! Nekem jó a tali. :)

Katuska! Köszi! Feltennéd a pontos receptet nekem?

Bartika! Én már full összezavarodtam babakocsi ügyben. Már ott tartok, veszek egy hordozót és majd később kocsit.
Örülök, hogy Ádám ilyen virgonc. :wink:

Kép
hanna30

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: