A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Kata! Jó kocogást. :wink:

Vickybabe! A kisfiamat már tuti megismerném én is. Drága férjem ma a kapott fényképpel indult útnak.
Mi sem megyünk többet 4d-re. Legközelebb az életben találkozunk. Persze, addig a dokim csinál még uh-ot.

Küldjél e-mail címet, küldök infót a blog készítésről. :)
És még mindig nem tudok kommentelni!!!!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Poszani, Erzsébet! ideért a hasmars :( :?

Kép
vickybabe

Jajj, csajok... nemáááááááá ez a hasmars nem jó.
A sok magnézium miatt is lehet, de sajna valami vírus.
Az öcsém 2 hete kapta otthon az infúziót, annyira kivolt. :(

Kép
hanna30

Sziasztok!

Hú csajok, szörnyű álmom volt este. :( Azt álmodtam, hogy elkezdtem vérezni. :cry: Rendesen csurom vizes voltam, mikor felébredtem, és csak úgy kapkodtam a levegőt. ... Fogalmam sincs, hogy ez most hogy jött. :(

Én egy kis hasmenésnek tudnék örülni, persze csak ha nem vírusos. :( Ugyanis már szinte a terhesség eleje óta székrekedéssel küszködöm. ... Bocsi, hogy ezt így megosztottam veletek. :oops:

vickybabe: nem lehet kommentelni a blogodhoz, valami gubanc van. :roll:
Vendég

Picuranyu! Rossz álom hesssssssss!
Szilva lekvár?
Oszd meg velünk, hátha a tapasztalt anyukáknak van praktikájuk.
Nekem a mg miatt nincs gond.

Kép
hanna30

Hanna: A magnéziumot én is szedem, és mégis. :( Vagy te mennyit szedsz egy nap? Már próbálkoztam mindennel, tejtermék, gyümölcslevek, sok gyümölcs. ... De semmi. :oops:
Vendég

Picuranyu! Én sokat szedek. Nem napi 2x1, hanem napi 3x2.
De én a 15 héttől keményedek. :(

Kép
hanna30

Hát igen, ez jóval több, mint amennyit én szedek.
Mindenesetre már várom azokat a heteket, mikor állítólag a szülés előtt ezek a problémák megszűnnek. :)
Vendég

Picuranyu! :)
Én azért még nem vagyok arra felkészülve. :)

Kép
hanna30

Sziasztok!

Picuranyu: én is hasonló problémával küzdök :( Régebben is problémás voltam, de akkor a reggeli kávé-cigi hatott. Most nem találok jó "gyógymódot". Ha tudsz valami jót, szólj!!!

Csöre: hogy vagy?
magdolnasz

Sziasztok!
Végre itt a cukor után...
Hanna: kicsit jobban vagyok, de holnap mindenképpen elmegyek házidokihoz... tegnap 3x infráztam, jó 20 perceket, így legalább éjszaka kaptam levegőt. Meg teregettem a hálóba, hogy párásabb legyen a levegő... ez nagyon jól esett :)
A csütörtököt meg eldöntöm, annak nincs értelme, hogy a megfázás miatt egy újabb sz@r eredményt produkáljak (mondjuk erre ma is volt esélyem).
HOgy zenélő hűthető rágóka?! na ilyet még nem láttam...
Ha használod a hintát, akkor szuper :) Elvileg a ringó mozgásra szépen megnyugszanak :)

Hasmarsosok: jobbulást, remélem, semmi komoly.

Picuranyu: csatlakozom, nekem is ugyanez a gondom, igaz, én Mg-t sem szedek egyáltalán. Lehet, hogy segítene? :roll: jelenleg semmi sem segít... Szilvalekvárt sem ehetek... Az alma egyébként fogja valamennyire a pocit, és a banán is, érdemesebb őszit vagy szilvát enni.

Blog: tényleg max akkor, ha már nem dolgozom :) most még olvasni sincs mindig időm.

Azt hiszem, vennem kell egy meleg nadrágot :( sajnos a jelenlegiekben már fázom, és hol van még a tél? :roll:

Petne: iszonyúak a babakocsi árak, én teljesen a padlón vagyok :(

Kata: én augusztusban voltam utoljára a védőnőnél... majd kapok a fejemre :lol: de pénteken azért én is elmegyek :)

Csöre
csöre74

Picuranyu! Magdolnasz! Csöre! Ferenc József víz?

Csöre! Mi volt ma? Mesélj!
A kifogó meg nálam van, átvettem pénteken. 2 rózsaszín van. Kell mind a kettő?

Kép
hanna30

hanna: ezt még nem próbáltam, de akkor ez a következő! Köszi! Sajnos a lekvár nálam se jöhet szóba (Cukor :( ). Eddig szűzteát ittam, erre most olvasom, hogy terheseknek nem ajánlott :evil:

Csöre: mikor lesz eredményed? nekem holnap, nagyon izgulok, hogy jó legyen!

Hasmenéseseknek gyógyulást!!!
magdolnasz

Magdolnasz! Teákkal vigyázni! Van amit nem lehet inni nekünk.

Kép
hanna30

Volt éhgyomori és reggeli utáni vérvétel, ezen kívül semmi. Eredmény már ma délután lesz, de ne telefonáljak, ha rossz az eredmény, majd ők hívnak. Tehát a jó, ha nincs telefon. Az egy órát átbeszélgettem két hasonló pocakú kismamival :) képzeljétek, egyiküknek 7,3 lett a 120 perces OGTT, és mégis zaklatják :shock: komolyan, én már egyáltalán nem értem ezt... meg olyanokkal ijesztegetik őket, hogy akkor ez most veszélyeztetett terhesség, és tuti császár... hát, lehet, hogy ilyenkor nagyobb figyelmet igényel a kismami, de ezért lekapcsolni, és táppénzre küldeni :shock: a másik meg az, hogy a császár nem látom, hogy miért indokolt... ha a baba nem extrém nagy, akkor simán meg lehet szülni, én fizikailag nem vagyok lepattant (na jó, kivéve ez a megfázás), vagy ti tudtok olyan érvet, ami miatt csaszi jön a cukros mamiknak? Azért persze a dokinénimmel megbeszélem (de pl. olyanokat is mondtak, hogy csak cukros dokinál szülhetek.... namármost én a dokimat nem adom :evil: )

Hanna: ha neked nem kell, akkor jöhet mind a kettő :) vannak elképzeléseim a hasznosításra :)
Ferenc József víz: ez tiszta víz? Akkor majd bepróbálkozom vele :)

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Megjöttem a védőnénitől!! :wink: Nem szúrt le egyáltalán, pedig Csöre (hogy ne izgulj :wink: ), én most voltam harmadjára. Először 8, majd 22 hetesen, végül most majdnem 31 hetesen. De úgy láttam, ennek a mainak volt igazán értelme, végre hallgattunk szívhangot!!! Vérnyomi 118/68 (micsoda extra magas érték ez nálam :lol: - de örülök, ez így teljesen jó :D ) A kezdetektől jelenleg 7kg pluszban vagyok, 3 hete egy grammot sem híztam :D
Vizelet OK, úgyhogy happy vagyok!
Banyek és hülye is vagyok, a várandós csomagot elfelejtettem, annyira elábrándozam :twisted: Pedig a faliújságra is ki volt téve a védőnéninél, hogy jár.....Asszem, ilyenem már lehet,hogy nem lesz...Vagy ha egy hónap múlva megyek és nem felejtem el...

Aztán bevásároltam a rántott csirkéne valót, Apa azt kíván estére, én meg kényeztetem :wink:

Hasmars: gyógyuljatok lányok!!!! Nekem szerencsére egyik véglettel sincs problémám, remélem, nálatok sincs semmi komoly!!!

Ahogy bejöttem a lakásba, a lenti fürdőben ott kolbászolt egy óriási pók, felsikoltottam :oops: Olyan nagy fekete, jó kövér, brrrrrrrrr :evil: :evil: Lefújtam rovarirtóval szegényt, szerintem kimúlt, behaladt a macskaalom mögé agonizálni...majd Apával este eltakaríttatom, én meg nem nézem, hogy hogy van :oops: :oops: :oops:

Este megyünk állapotfelméretni az autót, drukkolni kéretik, hogy jó legyen, mert akkor holnap leelőlegezzük :D

KépKép

KépKép
kata8110

Kata: szorítok!!! És irigyellek :oops: Ilyen eredményeket!!!

Csöre: szerintem nincs olyan szülész, aki csak cukros kismamákkal foglalkozik! Gyanítom, hogy mindegyik orvos ért mindenfajta komplikációhoz! Nem értek hozzá, de azt tudom, hogy a cukorbetegséggel jár a magas vérnyomás is, ez lehet veszélyes a szülésnél. De hogy emiatt már ilyenkor kijelentik, hogy akkor bizony császár..... ,fura.
magdolnasz

Csöre! Ez a császáros dolog hülyeség! Nyugi! A dokink megnyugtat majd! Jó? Kíváncsi leszek az eredményedre. De szerintem itt már mindent extra komolyan vesznek és baromi tragikusan tálalják felénk. A dokinéni ezért mondta, hogy csak benne bízzunk!
A víz meg sima víz. http://www.medaqua.hu/magyar/Default.asp?M=ferencz

Kata! Gratula a jó eredményhez. Én is 2x voltam eddig védőnőnél. Majd 2 hét múlva megyek. Azt mondta, akkor ad recepteket is. :shock:

Kép
hanna30

Csajok! Én még nem ittam ilyen vizet. Nekem egy kismami barátnőm ajánlotta és kaptam tőle. Nekem a mg elég.

Kata! megható a szívhang hallgatás. :)

Kép
hanna30

Csöre: most hatol el az agyamig, hogy mit mondtak...szerintem is, ebből császárt jósolni jókora baromság :roll:

Köszi a gratut!

Hanna: tényleg nagyon megható volt, olyan kis erős, mint egy kis gőzgép :D Meg eddig csak az UH-n hallottam! :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!
Köszönöm a kedves fogadtatást! :)
Első babámat várom, és az István kórházban fogok szülni. Tegnap olvasgattam itt egy István kórházas topicot, de bár ne tettem volna... :?
Egyelőre szerencsére minden rendben, de holnap megyek dokihoz, remélem, ez a helyzet nem változott. :)
Nagyon várom már, hogy itt legyen velünk Nóri (mármint kívül), de egyre jobban félek a szüléstől.

Kép
alicelány

hát ez a cukros dolog bosszantó :evil: kata: 7 kg plusz?? hú én már rá sem merek állni a mérlegre de nekem kb 10-11 tuti :wi
erzsebet0312

Alice: így vagyok ezzel én is,mármint a szüléssel....Nagyon várjuk a kicsi fiunkat, de ez a sosem tapasztat élmény némi aggodalommal tölt el :oops: A férjem kolleganője péntek este szült 2800g a baba, 54 cm és olyan pikk-pakk ment, hogy gátmetszés sem kellett, semmi...Anyuka másnap már simán sms-ezett reggel, meg adta a tanácsokat,hogy mire figyeljünk, mi hasznos....Én is ilyet szeretnék! Bár Martin valószínűleg nagyobb lesz súlyra...

Erzsébet: szerintem semmi jelentősége a súlynak, mondjuk 30 kg-ot hízni nem akarok, de védőnéni szerint a 13 bőven jó a végére, az a nagy átlag... :wink: Szóval,ezen nem parázunk :D

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!

Üdv Alicelány:-). Mire a szülésre kerül a sor el fog múlni a félelmed:-). Ne izgulj :wink: .

Székrekedés: nekem ilyen gondom nincsen most de az első terhességemmel végig ez volt a fő gondom. Nekem nagyon bejött a buláta. MInden nagyobb boltban meg bioboltban lehet venni, tudjátok ez a pufasztott izé....viszont színtiszta rost!!! Ezzel kezdtem a reggelt egy kis joghurttal vagy valami folyadékkal és minden problémámat megoldotta. Igaz a kilóimnak nem használtahogy folyton ezt rágcsáltam :roll: . Próbáljátok ki lányok, hátha........

KépKép
peni

Alicelány! Az István annyira nem gáz. Ne a rosszra koncentrálj. Azt a 72 órát kibírod.

Kata! Neked mit jósoltak? Nekem kb 3800g-ot az uh szerint, ha a 40. héten jön.

Kép
hanna30

Hanna: grammra pontosan annyit, mint Neked!!! Vagyis azt mondták, hogy legalább :roll: Azért, ha kérhetném, hogy ne legyen 4.5... :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata: gratula az eredményekhez :) én is kétszer voltam védőnéninél, a 13-ik héten meg a 20-ik héten :) de nekünk sem pisit nem néz, sem szívhangot, úgyhogy nagy értelme van... :roll:
Megy a drukk a kocsihoz :)
Ne feledd, a szülésed a fejedben dől el, és előre :) tessék már most pozitívra hangolni magad :) A nagy súly nem jelent automatikusan nehéz szülést.

Császár: egyszerűen nem értem, minek a kismamikat mindennel paráztatni :evil: ezen nem is idegeskedek, úgyis az orvosom dönt, úgy, hogy megítéli az aktuális helyzetet :)
Nem mondom, hogy nem fogom szépen, fegyelmezetten végigcsinálni a diétát, mert eddig is szépen fegyelmezetten csináltam :wink: illetve mindent megcsinálok még, ami ésszerű, de hogy csaszi, meg új doki, azt nem. A vérnyomásom tökéletes, a pulzusom viszont, mint minden kismamának, magas. Remélem, hogy a cukor is rendben lesz mostantól fogva.

Hanna: hol becsültek születési súlyt? a Genezisben?

Alice: én is olvasgattam az ÁEK-es topikot... ott is volt negatív tapasztalat, de szerintem minden azon múlik, hogy állsz hozzá. Ha nincsenek extra nagy elvárásaid, és ha a rutin folyamatokon nem akadsz ki, akkor semmi gond nem lehet. Hidd el, sem a dokik, sem a nővérek nem akarnak rosszat :wink: és igaza van Hannának, 72 órát ki lehet bírni :wink:

Súly: na, mostmár nemcsak az orvosom és a védőnőm, hanem a cukrosok is figyelnek a súlyomra :D nagyon biztos nem fog elszaladni :) most olyan 5-6 kg, eléggé ingadozik a diétás bénázásaim miatt.... :roll:

Csöre
csöre74

Csöre: értettem, no para :lol: Védőnéni most nézett először pisit, meg szívhangot is, úgyhogy eddig nekem sem volt semmi értelme! De lehet hozzá is ctg-re járni,nem tudom, mennyire kívánalom a dokihoz menni a magánba,vagy a klinikára :roll: Mert azért itt Keszin nekem lényegesen egyszerűbb gyakran menni, mint mindig be a városba :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Csöre! Igen ott. Kíváncsi leszek, mennyire lesz igaz. :)

Kép
hanna30

Hanna, köszi a leírást, erre asszem több időt kell szánnom (már a végigolvasására is :lol: ) Közben kicseréltem a sablont és most már nekem sikerült teszt-kommentet írni :D

Csöre, nem is tudom, mit mondjak erre a cukros paráztatásra... :evil: tényleg nem értem a dokikat, nekem meg ismételni sem kellett :roll: ja és a pajzsmirigy-alulműködésemmel sem foglalkozik senki, magamnak kell 2 havonta kisírni, hogy ha már vérvétel, akkor ugyan nézzék már meg a tsh-t is :evil:

Kórházas para, szülés: én is szoktam ezen agyalni, a mi kórházunkban is tömegnyomor van állítólag, de ha minden jól megy, akkor családi szobában leszünk, állítólag ott nincs sorbanállás, mert drága. Onnantól meg nem érdekel. A szülés meg szép lesz és kész :lol:

Hú 3800 g-os babók, nem semmi :shock: bár állítólag erre a súlybecslésre sincs mit adni, van, akinek egy kilóval is elszámolták...

Kép
vickybabe

Sziasztok!

Én is festetem a hajamat, és pont most lenne lassan aktuális. De szerintem ezen ne aggódjunk annyit. Volt egy fodrásznőm, aki szinte végig dolgozott a terhessége alatt. Persze hajakat is festett. neki azért sokkal durvább. Semmi baja nem lett a gyerekének. Ez már több éve.

Csöre, lakáskérdésünk lehet, hogy mégsem oldódik meg. Van egy "első" számú jelölt, aki éppen a hitelt kérdezi, hogy megkaphatja-e. Ha igen, akkor ugrott az üzlet részünkről, mert neki adják oda. (a miatt bizakodom mégis, mert ő egy egyedülálló kétgyerekes anya, hátha pont ezért nem kap hitelt. Azért ma sokkal nehezebb hitelt kapni, mint 1 hónapja. Holnapra minden kiderül)

Hanna, mindjárt írok privit

Kata, nagyon jó a !D-s kép, szépen látszik a pofija :lol: Pókokkal ugyan úgy vagyok mint Te. Irtózom tőlük.

Hasmenésesek gyógyuljatok.

Én napi 2 Mg-t szedek, és igencsak jó hatással van a bélmozgásomra. Már csak ezért is szedni fogom.

Súllyal én úgy állok, hogy 4 hete 9 kg-nál tartottam. :oops: Azóta nem mertem ráállni a mérlegre. De aki lát, az szerint egyáltalán nem híztam. Szóval akkor hol van ez a sok kiló a mérleg szerint?????

Voltam ma UH-n

Méretek:
BPD: 75mm
AC:228mm
FL: 53mm
becsült súly: 1160g

UH szerint 1 héttel nagyobb, és még mindíg lány. :lol: Kaptunk róla fényképes doksit is. :wink:

Kép
Kép
cs_erika

Szülés: én is rettegek tőle, de ez a mód, hogy kézben tarthassam lányom. És annak a fájdalomnak vége lesz :) Míg egy betegségnél nem tudod meddig tart és mi a vége????

Csöre: én is olvasgattam az ÁEK-es topikot. Szerintem is az a lényeg, hogy ne akadjunk ki mindenen. El kell fogadni, hogy ők tudják, hogy nekünk mi a jó. Csak egy dolog nem tetszik, hogyha sok a szülés, akkor utána letesznek a nőgyógyászatra, amíg nincs ágy a szülészeten :(

Hízás: én már 14 kilónál tartok :( :( :( de a diétának hála, 5 hete nem híztam! Viszont ölni tudnék egy sütiért, ami nem diabetikus :D !!!!
magdolnasz

Sziasztok!

Vagyok én is, csak tegnap Apáztam egész nap, mert végre itthon volt, és nem kellett semmit dolgoznia :D

tali: Árkád lenne a legjobb, de jó a Westend is (bár nagyon zsúfolt... :? ), Lurdy van tőlem a legmesszebb, de oda is elvergődöm, ha az lesz a befutó :wink:

Csodaszépek az UH fotók, Kisbogács szép nagy pocak :D

Katuska: Amilyen sztorikat írsz Mátéról, a legvalószínűbb magyarázat tényleg az, hogy megreptette a cumit, csak úgy kísérletképpen :lol:

Csöre: Hogy milyen sok hülyeséget tudnak mondani a dokik? :shock: A héten én is megtudom a cuki eredményem, hát nagyon kíváncsi leszek, mert az továbbra sem változott, hogy nasi függő vagyok! El sem tudjátok képzelni mennyire :oops:

Kata: Pók... brrr... A sztoriddal kapcsolatban eszembe jutott egy nekem is. Tudni kell rólam, hogy nem rajngok a bogarakért, pókokért a lakásban... A saját környezetében azt csinálnak, amit akarnak, de ne legyenek bent! :roll:
A sztori: Még tavaly nyáron volt, hogy nyitott erkélyajtónál aludtunk. Apácsak még TV-zet én már húztam a lóbőrt. Elmesélése alapján tudom, hogy a fejünk mögötti falvédőn észrevett egy nagy fekete bogarat (vmi cincér félét kb. 3-4 centis), megpróbálta lecsapni, de nem sikerült, elrepült az a disznó. Felkapcsolta a villanyt, és levadászta. Én ebből semmit nem érzékeltem úgy aludtam, mint akit agyoncsaptak, Apácska nézett is nagyon. Az én sztorim még csak most kezdődik... Drága ember felhívott engem másnap szolgálatból, hogy milyen bogárvadászatot csinált, és ugyan nézzem már meg a fotel alatt, mert odalökte a lecsapott bogarat :shock: Én némi pánikkal a hangommal közöltem vele, hogy hülye leszek elhúzni a fotelt, mert mi van ha elmászott az a szerencsétlen, és akkor én hogy fogok aludni éjjel tudva, hogy egy feketeség rohangál/repdes a szobában? :oops: Apácska szakadt a röhögéstől, és közölte, hogy tuti ott van! Meggyőzve magamat, közvetlen telefonösszeköttetés mellett elhúztam a fotelt, és tényleg ott volt egy (számomra) óriási bogár hulla, amit szemeteslapát segítségével eltávolítottam. (Tudom, hogy nem bánt egy bogár, de akkor is utálom... :?) Amióta macska van, nincs sok gond a betolakodókkal, mert cicu nagyon szereti a legyeket és éjjelilepkéket levadászni, megenni.
Ja, múgy Apácska arra nem tudott értelmes választ adni, hogy milyen indíttatásból lökte a döglött bogarat a fotel alá, ahelyett, hogy a WC-be landoltatta volna... :roll: :lol:

Szorulás, hasmars: Mindenkinek jobbulást! Nekem sem a legjobb ez az egész, 2-3 napig semmi, de aztán a szervezetem magától méregtelenít. Múltkor mondjuk rásegített a sárgaborsó főzelék (talán, mert szökőévenként eszem...) :oops:

Éjszaka én is sűrűn járok WC-re, de iszom is rendesen... Mozi is rég volt, de lassan úgy mennék, valami normál idejű filmre :roll: Nyáron voltunk, és bedinnyéztem, plusz már Milán is pocakban volt, hát bizony kimentem a film alatt :oops:

Szülés: Tegnap olvasgattam róla, a Felicitas-os kiskönyvben, meg elkezdtem a Kismamák és kiasbabák új egészségkönyvében is olvasni, de félre tettem, még ráérek :lol: Nem akarok ráparázni, mert akkor tuti gáz lesz, úgy állok hozzá, hogy semmi gond, a világ legtemészetesebb dolga, és könnyen fog menni! :wink: DE "egy" kérdés: érdemes elmenni valamilyen tanfolyásra, ahol megmutatják a légzést, meg lazításokat, vagy valami, ami nem arra irányul, mint RR tornája? Ilyen hol van amúgy, és mennyibe kerülhet? Gyakorló anyukák: van értelme, vagy elég az anyai ösztön, és a szülésznő, doki instrukciója?

Alice lány üdv köztünk! :D

Jövőhéten elutazunk pár napra Apácskával, már alig várom!!!! :lol:

biga.csiga

Bigacsiga: :D nem félünk a bogaraktól :) mit csinálsz majd, ha Milán előáll valami ízeltlábúval? :D Kata, rád is vonatkozik :wink:
Szülésfelkészítő: ha megnyugtat, menj el. Én nem voltam, az ösztöneimre bíztam magam (nem is volt jó a légzésem :oops: ), de a doki és a szülésznő mindent elmondanak, ott vannak a fejed fölött :)

Kata: szuper, ha a védőnéninek van ctg-je... kicsit falumban szerintem még szívhanghallgató sincs :( legalábbis eddig nem találtam bizonyítékot az ellenkezőjére.

Magdolna: hát, a folyosóra mégsem tehetnek... azért remélem, hogy nem lesz nagy roham, amikor bent leszünk :wink:

Ercsi: sajnálom :( remélem, azért összejön valami számotokra is megfelelő megoldás
szép nagy a lányod :)

Csöre
csöre74

Hello Csajok!
Kicsit jól elvesztem, de az az igazság, hogy nem bírom a sok ülést, mire meg elolvaslak benneteket!!! :shock: :lol:
Taliban én is benne lennék, ha délelőtt lenne, vagyis fél 4 előtt, mert addigra oviba kell mennem. De a többi nekem ok.

Biga.csiga, totál megértem a fóbiádat, én is csak a gyerekem előtt vagyok hős, nehogy megijesszem. :oops: :?
CSodaszép pocakok és babák!!! Annyira szerencsések vagytok, hogy sikerült arcképet lekapni. Enyim gyerekek sosem mutatták a képüket, csak a feneküket, nunit, kukit... :roll: :shock: Szemérmetlen egy népség...
Kicsit engem is beparáztattatok ezzel a sok kész szobával, mi még sehol nem tartunk. De megvan végre a babakocsink! Viszont én nem nézegethetem, mert egyelőre nem fér sehova és így Öcsimnél parkol januárig. :(
Hanna! Mennyi az a 3x2 magnézium? Én most citricit irattam megint, napi 3-at kell szednem, de nem ér semmit egy egy olyan éjszaka után,mint a mostani volt, hogy 5x voltam bent Pötyinél, mert rosszat álmodott. :shock: Fél éjszakámat a közlekedőben töltöttem, a háló és a gyerekszoba között.
Sajna nem könnyű most a csajjal, már nagyon érzi a "vesztét", pedig próbálok többet foglalkozni vele, meg amúgy is csak engem fogad most el... apa csak arra jó, hogy beküldje anyát. :roll:
Nagyon nehezen viselem ezt az időszakot, már restellek panaszkodni is. :oops:
Na még egy pocakkép és mentem... (a hátteret ne nézzétek... :oops: kupi van, na! :))
Kép
Pusza:
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Ja, megvan még mit akartam!
Én voltam szülésfelkészítőm, itt a Padmában az Örsnél. Én azóta is állítom, hogy nem tudom hogy szültem volna nélküle. Annyira nagy önbizalmat adott, hogy TUDTAM mit kell csinálnom és SEGÍTETT a fájások kezelésében, hamarab tágultam (a dokim szegény alig ért be). Az egész egy alkalom és másfél órás volt, apa is legyen ott, mert nagyon jó szüléspoziciókat is mutatnak, ki kell próbálni neked melyik jön be. Utólag meg is kaptam a dokiktól, hogy ilyen fegyelmezett és ügyes szülő nőt nem sokat látni - hát mit ne mondjak, jól esett hallani... :roll: :oops: Én azóta is alkalmazom, pl. most ha fekve is keményedek, akkor a légzésgyakorlatok mindig bevállnak... Meg a mensis görcsökre is jó.
AMi még nekem nagy hasznomra vált az az intim torna. Sokkal hamarabb regenerálódott az alsó fertályam... :lol:
Na befogom.
Pusza:
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bartika, csinik vagytok! :lol:
De jó, hogy ezt írod a szülésről :lol: én is a Padmába járok jógázni. Amiről írsz, az a szüléspozíciós jógaóra? Gondolom minél később érdemes elmenni, hogy emlékezzen rá az ember.

Kép
vickybabe

Csöre: ha Martin hoz valami ízeltlábút, egyszerűen sikítófrászt kapok :lol: Én,aki egy éve lakik itt Keszin, a XIII.kerületben,ahol 25 évet éltem, max legyet láttam a lakásban, amit a Cica befalt,hát nem tudom feldolgozni a hatalmas pók látványát. Itt meg nyitjuk/csukjuk az ajtót, óhatatlan,hogy a kertből besiet azon a sok lábán... :lol:
Védőnéni: én sem tudtam,hogy ennyi felszerelése van, mindig (na jó,mind a kétszer :oops: ) jött a vérnyomimérővel, meg ráugrasztott a mérlegre, most meg előrukkolt!
Na,majd Te is meglátod, hátha a Tiédnek is vannak ilyen rejtett tartalékai :wink:

Biga.csiga: abszolút osztom a 'bogaras' fóbiádat :oops: Hova utaztok?? Mi most hétvégén megyünk a Bakonyba!! Olyan jó lesz, csak ne legyen sz@r idő...

Ercsi: szép nagy a leányzó!!!

Zsúfolt kórház: nem tudom, olvasva a véleményeket az ÁEK-ról, mármint a Tiéteket, kezdek izgalomba jönni, azért az I-es Női Klinika sem egy kis intézmény,sőt.... :roll: Évi 4 ezer valahányszáz szülést említett ott a dokim...Jajj! :lol:

Rántott pipi bepanírozva figyel a hűtőben, este ha hazajövünk,csak sütnöm kell Apácskának vacsira :wink:

Közben jó hír jött a munkahelyről, amíg nem kezdem a szülési szabadságot, addig maradhat a céges autó,havi 150 l magán benzinnel,hurrá!! :D :D

KépKép

KépKép
kata8110

Bartika: csinik vagytok nagyon!!!! Jellemző,nekem egyből rászaladt a szemem a háttérben a lámpára,olyat naaaaagyo szeretnék,csak attól félek, a cicákok is nagyon komálnák és ripityára szednék :roll:
Szegény kicsi lányod, gondolom, nehéz most neki megérteni, hogy mi a helyzet :roll:
Ennyire jó a szülőpozíciós jóga?? Én az Asram-ba járok, akartam is menni a felkészítőre, így meg tuti, hogy fogok!

KépKép

KépKép
kata8110

Bartika: nagyon csini vagy :) hol a kupi? nem találom :roll: :wink:
Pötyike kérdése: nem szabad görcsölnöd rajta, és többet foglalkozni vele, mint szoktál... hihetetlen receptorjaik vannak, és megtalálják az alkalmat, hogy hogyan tudjanak minél többet elérni a furdaló lelkiismereted miatt :wink: már elég okos, hogy megértse, x idő Pötyi, x idő Anya, x idő Kistesó... :wink:

Kata: én a rágcsálókkal vagyok így... és akkor a macskák rendszeresen telepakolják a teraszt :evil: na jó, mostanában nem hozzák oda, tartsák meg jó szokásukat :)
(egyszer egy egérke volt a hálószobánkban... arra ébredtünk, hogy zizeg valami :shock:, na akkor sikítottam, mint a filmekben :lol: )
szuper a hír a kocsiról :) kaptatok egy kis haladékot, legalább van idő keresgélni :wink:

Utazás: Apus úgy félt, hogy még a jövő heti 10 éves diploma találkozónkra sem megyünk el :( jó, kb 3 óra utazás, de annyit azért bírni kéne, nem?

Csöre
csöre74

Biga.csiga! semmit nem vesztesz ha elmész egy szülésfelkészítőre, lehet még egy csomó parára is mondanak megnyugtató választ. Egyébként meg a doki, szülésznő fog segíteni csak figyleni kell rájuk. De ez is egyén függő. Van aki eljár a felkészítőre, szépen mindent megtanul aztán meg elfelejti ott abban a helyzetben. Van aki meg elveszti a fejét...na oylankor szokott a dokibácsi kicsit erélyesebb lenni egy két esetben, mert van aki csak így tér észhez. És van aki parázik előtte ott meg szépen ügyin megcsinálja.

Alicelány! Én az Istvánban szültem és nagyon szuper volt! Az egyik legjobb szülészete van, nem véltelne kapta meg a bababarát szülészet címet sem. Nme tudom mivel paráztatnak téged! Ráadásul ügyeletes dokinál szültem és szülésznőt sem választottam. A szülőszobák szépek akár egy hotelszoba, bármit csinálhatsz, még fejre is állhatsz ha neked úgy tetszik. A csecsemős osztályon meg végtelenül kedvesek és türelmesek voltak.
Az, hogy ha sokan vannak és van aki leszorul a nőgyógyászatra vagy a vajúdóban kell vajúdnia, hát istenem. Küldjenek haza valakit, hoyg legyen hely? Vagy sürgessenek, hogy más is beférjen? Ugyan már ezt ugye nem gondoljátok komolyan? Különben meg leht fordítva is a helyzet, hogy Ti vagy bármelyikünk kényelmesen elvan a szülőszobán, más anyuka aki ugyanúgy megérdemli az meg egy székben kénytelen vajúdni! Ne szidjátok a korházakat mert csak sétáljatok át a sebészetre vagy bármelyik másik osztályra milyen állapotok vannak és hálát fogtok adni, hogy a szülészeten vagytok!!!!!!

Vickybabe! az szupi lenne ha tudnánk együtt menni megint! Valszeg ördögfiókát is vinnem kell majd:)

Hú ma mennyit bkv-ztunk! remélem egy időre elég volt Máténak a buszozásból. Mentünk busszal, metróval, vilivel, megint busszal ki a campónához. AZtán meg vissza:) Vigyorgott is lelkesen:)

Ne tudjátok meg miylen dühös vagyok! Képzeljétek anyukám felpkaolt minket csomaggal, hogy majd tesómékhoz vigyük át. Volt a csomagban fagyasztott marhahús meg csirke, egy ród mangalica szalámi, egy ételhordóban rántott hal, egy másikban meg képosztás tojás. Este már elég későn értünk haza, nem vittük át, hanem így ládástól betettük odakint egy helységben mert idebent nem ment a hűtő, ott meg jó hideg volt. Erre a párom megy ki most nemrég érte, hogy előveszi mert jönnek át tesómék. Képzeljétek a köcsög kutya mindent felfalt! Még jó, hogy reggel kapott enni.....annyira gyűlölöm mert állandóan lop, ha szellőztetek és nyitva az ajtó akkor bejön és akár a tűzhelyről is levszi a kaját! Mondtam a páromnak ha holnapig nem takarítja el itthonról akkor én fogom agyonütni a lapáttal! Ilyen rohadt (bocs) hálátlan dögünk még sosem volt, elérte azt is, hogy megútáltam minden kutyát.....pedig az nem semmi mert én igazi kutyabolond voltam de ez alatt a 4 év alatt mióta itt van gyűlölöm mindet!
Ha valakinek kell szívesen odaadom....elsősorban telephely őrzésre alkalmas mert nagytestű.... ha nem viszi senki akkor megy a menhelyre mese nincs.
Ne haragudjatok ezért de muszáj volt valakinek kiöntenem a szívem.

Ja a másik, hogy mára beszéltük meg, hogy elmegyünk a babakocsiért, erre szól a apsi, hogy a bevásárló hálóját otthon hagyta. Úgyhogy majd szerdán.....

Mágnes! képzeld Máté hétfőn csak akkor kap oltást ha pénteken telefonálok és még lesz oltóanyag! Jó mi? Ha most nem kapja meg akkor sajna buktuk az egészet mert kicsúszik az időböl....
katuska79

Ja és november 25-re kaptam időpontot UH-ra. legutóbb a 19. héten voltam....kicsit elszomorító de ez van. Tudom, hogy jól van mert mocorog de akkor is oylan jó látni:)
katuska79

sziasztok!

kisbogacs:nagyon csini poci! Igazi kismamis! Nagyon édes Ági baba!

krisz:szép kis járgány! Már a 2. hétvégénket áldoztuk a kocsi nézésére, és mi is ezt néztük ki! :lol: Persze még nem bizti, de már több bolt nincs, de még kimegyünk Ausztriába, hátha ott olcsóbb. Mi a színében nem tudunk megegyezni. Nekem nagyon tetszik a vaj-narancssárga kombináció, apa viszont fél, hogy a vajszín túl világos, hamar koszolódik.

jandrea:Gratulálok a 3. trimeszterhez! Most már tényleg csak visszaszámlálás!

picuranyu:SAjnálom a sütit, hogy apa mind megette. Viszont bizti nagyon fincsi volt, ezért nem tudott ellenállni.

alicelány:gratulálok a kislányhoz! Én is jan.27-re vagyok kiírva, így 3-an hajtunk arra a napra. :lol:

vivkybabe:átérzem a bosszúságot! Nálunk sem kérdezi meg senki, hogy mire lenne szükségünk, vagy legalább, hogy karácsonyra mit kérünk? Ellenkezőleg, mindig azt hallgatom, hogy mennyire nincs pénzük, így burkoltan közlik, hogy ne számítsunk semmire. 7végén meg ott figyelt egy új 51 cm-es tv az öcsém szobájában, mert neki nem felelt meg a kis tv. :evil: Úgy vagyunk vele, hogy ne is vegyenek semmit, így nem kell hálálkodni érte, és nem tudják később a fejünkhöz vágni.

hanna:sajnálom a hányingert, és együttérzek veled! Én nem szenvedtem ennyit az első trimeszterben vele, mint most. Minden nap jelentkezik, és olykor elég kegyetlenül. Nálam lehet, most pótolja be az elmaradást. :evil: Utolag is BOLDOG HÁZASSÁGI ÉVFORDULÓT! Remélem jól sikerült a buli! És ez a zenélős- hűthető rágóka nálam is kivágta a biztosítékot.
Nagyon édes Olivér! Nem csodálom, hogy még mindig a hatása alatt vagy!

kata:nagyon ügyesek voltatok, szép, ízléses lett a szoba! Martin baba bizti jól fogja érezni ott magát! És micsoda pocid van! :lol:

csöre:örülök, hogy sikerült bevásárolni! Babakocsi nem egy könnyű feladat. Mire minden kívánalomnak megfelel, az árán hanyatt esik az ember. Nekünk is vannak szempontjaink, ami nagyban leszűkíti a kört:nagykerekű, téliesíthető, sportkocsivá átalakítható legyem, és persze ha lehet, legyen hozzá babyhordozó, ami autósülés is egyben.
JOBBULÁST KÍVÁNOK!

ercsi:ma meglepően sokat mocorog a babó. Bár van mit behoznia, mert 7végén nem volt valami aktív. És ezt már észrevettem, hogy amikor végre szegény párom itthon van, nagyon meghúzza magát. Lehet már most tart az apukájától?! :?

Kép
moffli82

Moffli: Apánál a pont, a vajszín szerintem is kényes... én mindenképpen sötétet vennék... hacsak nem akarod naponta takarítani.
Köszi, igyekszem jobbulni :) holnap pihi (Csöre módra :?) és házidoki.

Katuska: maximálisan egyetértek veled szülészet témában :wink: én vajúdóban szültem Mesit, maximális ellátás mellett, problémamentesen, szabad szoba csak olyan volt, ami nem baba-mama, de mindenki nagyon figyelt, kedves volt, segítőkész, és azóta sajnos volt alkalmam megtapasztalni más kórházak egyéb osztályait is :(
Kutya: sajnálom :( hát, tényleg eléggé meg tudja keseríteni az ember életét egy ilyen neveletlen állat :evil:
UH: lassan aktuális a következő :wink:

Csöre
csöre74

Szülés! Nem olvasunk parás dolgokat ok?! :oops:

Bartika! Csodaszép vagy!

Katuska! Kutyához nem tudok hozzászólni, de ne írj ilyet, mert még megtalál valami állatvédő. :)
Örülök, hogy jót utaztatok. Nem semmi túrán voltatok ti!

Moffli! Köszi szépen. Örülök, hogy sokat mocorog Picurka. :)

Kép
hanna30

csöre:ok, hogy apának igaza van, de olyan részen vajszínű, ahol a baba nem éri. Másrészt meg semleges színűt szeretnénk, mert ugye nem tudjuk, milyen nemű lesz a baba. Másrészt olyan kocsit szeretnénk, ami tesót is kiszolgálja majd. És vagy fekete, vagy kék, vagy rózsaszín, vagy bordó színű a kínálat. Kék szerintem fiús, mi van, ha kislány lesz? Bordó:inkább lányos, mi lesz, ha fiús. Még a zölddel is kibékülnék, de egyszerűen nincs. Most várunk 1 hónapot, mert a csaj szerint havonta váltják a színeket.

katuska:az ilyen dolgok tényleg feldühítik az embert. Remélem találtok a kutyusnak gazdit!

szülészet:épp, amikor bent voltam a nőgyógyászaton, akkor volt dömping a szülészeten is. Nálunk is beteszik a kismamikat a nőgyógyászatra, ha nincs hely a szülőszobán. Sőt volt, hogy a vizsgálóban szült a kismama, annyira dömping volt.

Kép
moffli82

Helló nők!

Ti aztán pörögtök, mint a motolla! Alig győzöm az olvasást... :)

Gratula a sok elkészült szobához, a bevásárlásokhoz!
Én továbbra is a Vaterán és a Teszveszen nyomulok, beszereztem egy jó kis zsákot még a másik mellé, vettem még pár 56-os bodyt meg rugikat, néhány textilkönyvet (khm, könyvtáros volnék, vagy mi 8)... )

Születés utáni hajszín:
nálunk Marci olyan feketebőrű és hajú volt, mint egy igazi purdé, utána majdnem tejfelszőke lett, most barna, s van esély arra, hogy vöröses árnyalatú lesz...

Ja erről jut eszembe egy történet:
mikor Márton gyerek bölcsis volt, lifttel kellett felmenni a bölcsibe, s egyszer együtt utaztunk egy 50-60 év körüli nénivel, aki elkezdett lelkendezni, milyen szép gyerek... Én már vártam volna: milyen okos szeme van, stb... erre folytatta: milyen szép a hajszíne, hogy mindig ilyet szerettet volna, de hajfestékkel sose tudott ilyen színárnyalatot elérni... No comment.

Babakocsi:
Vettünk a Vaterán 3 kerekű kocsit, van hozzá textil mózeskosár is, összesen 26.000 volt, Hauck márkájú. Apa teljesen belelkesedett tőle, de nem hiszem, hogy a majdani ordító bélés miatt = gyerek, hanem inkább azért, hogy futhat vele majd. Pasiból van, asszem... :shock:

Mocorgás: Kispötty nagyon aktív, sokat helyezkedik, kajálás után meg annyira hálás... :)
Most éppen Folkrádiót hallgatunk, Csöre szoktad hallgatni? - csak úgy nosztalgiából... (www.folkradio.hu). Eppen egy jó kis magyarpalatkai ment... Kipötty is hallotta, volt is buli bent. :lol:

Bogarak, békák, kígyók, pókok, egerek:
nekem jöhetnek, kivéve a csótányokat! Brrr!!!

Katuska:
azannya, nem semmi a kutyátok! Megértem, hogy nagy dzsihad van készülőben!!!

Pocakfotók:
nagyon édesek és hatalmasak, én is lassan már "kifejlett" hóeke leszek, bár van még néhány hetem a 40. hétig. :shock:

Tali: ha jó lenne nov. 10, akkor azt mondanám, talizzunk a Lurdyban, tőlünk 15 percnyi sétára van, de nem jó az időpont, sajna :cry: , úgyhogy kussolok... :oops:
Basszus, lehet, hogy a végégn már csak valamelyik babás találkára jutok el! :evil:
Az igazán mérgesítő az, hogy máskor se lesz jó, max. december elején!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

A melóról: továbbra is pörgök, igaz, mostmár csak százzal, nem ezerrel... ;)
Próbálom megszervezni az életünket, a gyerekeket délután nem tudom elvinni hittanra, különtornára, mindig más viszi őket meg ilyenek :oops:
Marcival kineziológushoz járunk (ő is, én is), tök ciki, hogy a kineziológus megy el érte a suliba (osztálytárs anyukája egyébként), s én megyek érte. Apa a másik felé lohol, Julcsikám meg türelmesen vár minket az oviban... :roll:
Szóval várom már azt a november végi "leszerelést"!

4D: kitaláltam, hogy szülinapomra és névnapomra meglepem magam a 4D Genezises szeánsszal... Végre élvezkedek egy kicsit, s hátha kiderül, Bori avagy Benedek bújik meg bent a pociban... :)

Na egy kicsit sok(k) voltam...

Puszi nektek! :)
batkata :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Jé tényleg! November 25-én a névnapomon kell menni UH-ra:)

Hanna! remélem is, hogy megtalál egy védő és iziben elviszi:)
katuska79

Katuska! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bakker azok meglincselnek!

Kép
hanna30

Katuska!
Hát bizony, nov. 25! ;)

Állatvédők: tényleg vigyázz velük! :roll: :)

Szülés: én is így gondolom, bár most nem tudom, hogy, s mint mi lesz, ha helyből császár lesz - márpedig az lesz...
Igazság szerint nem szívesen feküdnék be sokkal előbb a kórházba, de ha úgy lesz, hát úgy lesz. Egy szűk hetet kell kibírni, s nem is olyan rossz körülmények között. :)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: