A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Ani

Figyu: ha ez megnyugtat, az én férjem épen külföldön dolgozik és kb decemberben jön haza 1 hétre.úgyhogy én szinte mindig egyedül fürdetek.és egyedül sétálok.egyedül öltöztetem föl őket.egyedül hallgatom az ordítást :lol:
szóval kitartás!!!!

Na azért van, aki segítsen, de az soha nem olyan, mint mikor apa ott van "egész nap"munka után.
nyugi, minden megoldható(egyedül is) Már nem olyan kicsik ők!

szanet

Jólestét mindenkinek!

Én csak kicsit beleolvastam itt a dolgokba,aztán mindenkit felvettem mindenhova :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Andi
Tényleg nagyon cukik

Szanet
Mi újság a pöttyökkel?Nekem sajnos nincs tippem mi lehet. :cry:

Bercus is pötyi,de ő gondolom a gyógyszerektől lett kicsit pötty :lol:
Marci popó tűzvöri,antibigyótól mindegyiknek kellemesen laza és gyakori a széklete :lol: :lol: :lol: :lol: pelenka árát majd levonom a zsebpénzükből :lol:
Amúgy minden happy :lol: :lol: :lol: :lol:
Mami ma megint "vigyázott" rájuk amíg ebédeltünk.Kicsi nyöszi,felvette,még mindig nyöszi,szórakoztatta.Aztán csak-csak megkérdeztem segítsek-e?Erre ő-nem kell,megoldom,semmi gáz.Mivel még mindig nyöszi a kölök,gondoltam azért valami csak nem jól van.Csupán csak a háta közepéig volt befosva,jól rá is száradt :cry: Mami szerint jól eljátszottak :lol: :lol: :lol: Szerintem is :x Ugyan már miért nem hagyom ott őket kicsit?Hogy én milyen dög vagyok.
Vendég

Most akkor hány óra van?23.03?????Ez itt hülyeségeket ír ki
Vendég

Rakok képeket:

Kép

Kép
Anna a sejk :)

Kép
Anna belebújik a táskába is

Kép
Jankus már olvas :D

Kép
Mi az a kezedben Anna?

Kép
Janka már sportot olvas. Kire ütött ez a gyerek? :roll:

szanet

Azt hittem csak az én kölkeim esznek ilyen malacként
Vendég

Vovanda
Jó nagy pocak :shock: Már most :wink:

Szanet
Hát,nem irigyellek...Én bizti nem bírnám,mármint a párom távollétét.Mert a csajokat ellátom,azzal nincs gond,de tény,hogy nem egyszerű,de hogy hetekig egyedül :shock: ,azt már nem :!:
Szépek vagytok a képeken :lol:

Banika
Jó fej a mami :?
Az én anyósomék őszi szünetelnek és hányszor jöttek el eddig unokázni????Egyszer sem,mert nekik mindiiiiiiiiiig annyiiiiii dolguk van :evil:
Vendég

Eszti!

Nálunk is ez volt nagyon sokáig. Ők nem érnek rá, annyi dolguk van, mostanában többet jönnek. Lehet, hogy most lettek akkorák a csajok, hogy tudnak velük mit kezdeni. Lehet nálatok is alakul még.

Mondjuk rájuk hagyni én sem fogom szerintem sosem a csajokat egyedül, mert néha agyvérzést kapok attól, ahogy a lányokkal bánnak. Kitépi a kezemből, hogy ő most megy vele sétálni, igaz, hogy gyerek abszolút nem akar menni, kapaszkodik belém mint állat, de nem számít :twisted: Szombaton meg vendégségbe megette pogácsával, ráadásul magvassal :shock: . Nem értem miért nem lehet felfogni, hogy nem adok a lányoknak össze vissza mindent. Vittünk nekik, saját rágcsálnivalót. Szóval ha otthagynám, csak azért is adna neki minden szart, nehogy már nekem legyen igazam.
Persze ilyenkor nyelek nagyokat, mert mégis csak a nagyszülei és szeretném ha jönnének, hogy velük is legyenek a lányok, de nem egyszerű esetek :?

Tegnap megvettük a lányoknak a karácsonyi ajándékot :oops:

Judit

jucicuki

Sziasztok!

Szanet, nagyon szepek vagytok!!! :D Kedvem van megdogonyozni Oket! :D

Jucicuki: mit vettel? Hatha otletet adsz! :lol: Lattam a videot, naggyon ugyes Lili es Dorka hogy orul neki! :D

Lehet eszrevettetek hogy en is bejeloltem akit tudtam! Nem baj? :wink: :D

Az enyem: tontica@msn.com

Szerencsere kicsik gyorsan meggyogyultak, csak 2 napig tartott a nagy laz! :D Kezdenek menni ugy hogy csak egy ujjamat fogjak es Anna 3-4 lepest megtesz egyedul csak nem nagyon akar! Alex megtanulta hogy nyavog a cica, ha megkerdezem Tole produkalja magat. :lol: Ja, es nagyon verekszik, ugy fejbevagta Annat egy favonattal hogy lett egy nagy szarva a fejen szegenykemnek! :?

KépKép
KépKép
tontica

Vanda
elfelejtettem reagálni a pocakodra,bocsi.Tényleg nem kicsi,de nagyon csini.ÉN IS AKAROK!!!

Juci
Nálunk is ez a csakazért is azt ad(na) nekik amit én direkt nem.Na ezért nem is merném otthagyni mostanság őket.
Vendég

Hű Juci,nem egyszerű!
Én is így vagyok a mamákkal,de már előre félek...
A hajam tépem néha.Van néhány jó kis sztori.Még csak kb. 2 hónaposak voltak a lányok,mikor át kellett mennünk Kecskemétre.Fél ház becuccolva anyósék kocsijába,mi pedig örültünk,hogy kicsit kirándulunk 4-en,gyönyörű napsütéses nap volt,gondoltuk,összekötjük a kellemest a hasznossal.
A kiruccanás jól is sikerült,majd mikor hazaértünk és vittük vissza anyóséknak a kocsit após beszólt:-Hát anya (anyós) várta,hogy majd TI felajánljátok,hogy hagy maradjanak itt nálunk a lányok,amíg ti Kecskeméten vagytok!
Így néztem :shock: Mert:kb. 1 héten egyszer jönnek,akkor is 5 percre,mert sietnek és annyi dolguk van.Hozzáteszem,abban az időben mégcsak a kezükben sem volt egyszer sem a két lány,nem hogy segíteni,látni sem láttak egy etetést sem,fogalmuk nem volt (most sincs) a napirendjükről,az alvási szokásaikról......A hajamat tépem :evil:

A múltkor meg:úgy volt,hogy páromnak át kell mennie anyósék falujába munka ügyben.Mondtam neki,szervezzük úgy (persze megint mi cuccoljunk :roll: ),hogy elmegyünk mindannyian és addig én a csajokkal letáborozok anyóséknál,hagy legyen egy jó napjuk.
Anyós örült,hogy megyünk,aznap pont ráér.
Aztán mégis úgy alakult,hogy nem kellett átmennünk,így szóltunk anyósnak,hogy ha már úgyis ráér,jöjjön el ő hozzánk.
Erre ő:-Hát kisfiam,annyi dolgom van! :shock:
Érdekes,hirtelen mennyi dolga akadt,pedig ha mi mentünk volna,ráért volna :roll: Ki érti ezt????

Na nem untatlak benneteket.

Juci
És mi lesz a karácsonyi ajándék?
Vendég

Tonti
Jó,hogy elmúlt az a fránya betegség :wink: Ügyesek a gyerkőcök :wink:
Én már fel is vettelek msn-re 8)

Banika
Te virgoncaid hogy állnak betegség fronton?
Vendég

Lányok!

Elmentünk a Metroba meglesni ezt a viziparkos asztalt, de élőben nem tetszett annyira + tényleg vizet kell tölteni bele, így inkább csak szabadtéren használható és jó időben. Ezért kihagytuk. Viszont találtunk egy farmot, ami 18 hós kortól van, ez is forog-mozog, zenél, vannak hozzá állatok, zöldségek, istálló, emberkék, szóval jó pofa. Egyenlőre ezt, aztán még soká lesz karácsony, szóval biztosan kerül még valami a fa alá :wink:

Jaj, nekem már Após a múlkor elkezdte, hogy majd ha kint alszanak a lányok a telken :shock: . Még életükben nem etették őket, nem voltak itt, altatást, fürdetést nézni, nem tudom miből gondolja, hogy egyszer csak otthagyom majd őket :roll:
Mindegy, lényeg, hogy a lányok azért most már megismerik őket és többnyire örülnek ha jönnek.

Judit

jucicuki

szasztok!
megint anyósék? ajjaj. akkor nem is jövök, mert nálunk okésnak tűnik. beszólások vannak (majd én elviszem őket állatkertbe, te menj ahová akarsz. - hová? azért vagyok gyeden, h velük legyek, nem? és amúgy is imádom az állatkertet! :twisted: ), de nagy a fegyelem, és anyós és anyukám is azt csinálják, amit mondok. ehehz mondjuk kell sztem, h én kissé diktatóriksu vagyok.

mindjárt megyünk 1 éves (elkésett) gyógytornác kontrollra. ha felébrednek végre :lol: utána padlószőnyeg-keresés.

képzeld, Judit, nem hívtak az MTA-ból vissza. no, majd rájuk csörgök megint :roll:

Kép
an°°di

Judit: ez nagyon jol hangzik, muti az ajandekot! Nagyfiam mar egy egesz listanyi ajandekot kert, Neki konnyu vasarolni de a kicsiknek ...!

Jaj Lanyok, en be vagyok tojva, remelem jo anyos leszek! :lol:

KépKép
KépKép
tontica

Tonti
Hol van az még :?: :?: :?: :?: :wink: Vagy máris elkelt az aprónépség? :wink:
Vendég

Léptem vasalni,meg ablakot pucolni,meg etetni.... :D :D :D :D :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Vendég

Hali csajok!
Olvasgatlak benneteket, és úgy örülök. Merthogy a párom anyukája 150 km-re lakik tőlünk, az apukája meg még messzebb. :P
Amúgy nem idegen az anyós-após probléma, a volt anyósomék nekem is mindig csakazértis az ellenkezőjét csinálták, mint amit kértem. Most meg, hogy az apja nem látogatja Balut, totál felszívódtak, egyáltalán nem kíváncsiak rá. Jelzem, az exem sem jelentkezett már több mint egy éve...No comment.

Banika!
Jól meggondoltad te ezt a pocak-kérdést? Én már alig várom, hogy kibújjanak (pedig még odébb van). A párom mindig kiröhögi a zoknihúzós akrobatamutatványomat. :oops: A többit meg nem ragozom, tudjátok.
Ja, és malackodás: Manó 3 évesen is tud úgy kinézni evés után, mint egy disznó. Kakaóscsiga és spagetti után pl. tuti az átöltözés. Akkor is, ha én etetem, nem tudom, hogy csinálja. :lol:
vovanda

Vovanda! Szép pocak! Nehéz lehet, így ősszel, zokni, cipő...én nem tudtam már a végén ilyeneket húzni, csak pacsker...szerencse, h nyár volt...

Banika! Jó kép! :D

Szanet! Olyan szépek vagytok!

Hogy van időtök msn-ezni? :shock: Már 4 hónapja nem voltam fenn, pedig előtte függő voltam! :?

Anyós: sokat segít, néha túl sokat...a héten beteg volt, de persze jött, fogni akarta őket, hiába mondtam, h most ne..."csak egy picit, olyan rég nem láttam őket"...( 2 napja ), eredmény: mindkét gyerek herákolva köhög, taknyosak, nyűgösek.... :( szal ez is gáz néha... :? Amúgy meg nyálzanak, öklük a szájukban... :?

Binyek! Ha gyarapodik-és sztem igen,a múltkoriban leírt súlyuk alapján-miért kéne tápszer Majának? Ha nem kell neki, ne erőltesd, függetlenül attól, mennyit eszik.

Kép
riddencs

Riddencs!
A hétvégén még elugrunk apámhoz (50 km) aztán aki látni akar, az jöjjön el. Cipő még most megy a belebújós, ha jön a hideg, nemtudom, mi lesz velem.
A manóknak jobbulást, neked meg jó orrszívást.

Egyébként ti hozzám képest kollektíve nagyon higgadtan viselitek az anyós-problémát. Én az ilyentől fel tudok robbanni.
vovanda

Ruhák kivasalva,ablakokon átlátni,csemetéim pedig ma azt játszák,hogy fél óra alatt kialusszák magukat :shock: :roll: Mindjárt utána nézek,melyik kajában is van koffein :roll:
Vendég

Tontinak!

Kép

Kép

jucicuki

Sziasztok,
Vagyok én is, csak most nem túl jó passzban :roll:, így inkább csak olvastalak benneteket.
Minden baba gyönyörűséges! :D
Azt én sem értem, hogy van időtök msn-ezni. :oops: Én is függő voltam pedig korábban, de most. Nagyon ritkán tudok felmenni, és általában akkor meg nincs fent senki amikor én. :shock: Pedig a csajaim nagyon jók, nem panaszkodhatom, mégsincs időm. :roll: Persze ha valakinek van kedve felvehet (a nevem alatt ott az msn cím).
Képzeljétek. Múlt csütörtökön Zsani átfordult a hátáról a hasára, és azóta nem hagyja abba, annyira tetszik neki. Bárhova leteszem háton, rögtön fordul hasra. Egy pillanatra nem lehet egyedül hagyni, csak a járókában, de ott meg egyfolytában Blankára fordul. :lol:

Fanni,
Egyenlőre jól alakul a kaja ügy. Most úgy tűnik sikerült a kaját mégiscsak 5-ször adnom. Csak 1/2 9-9 felé fürdetünk és az utolsó így utána van. Délután sűrítettem kicsit. A kelésük maradt 8-kor. Még az óraátállítás után is ugyanúgy 8-kor keltek (az új idő szerint). :oops: Ha meg csak 4 kaja van, akkor annyi. :wink:

Sotske,
Az a sátras kép eszméletlen!
Zsani koszmós volt elég sokáig, aztán egyszer csak elmúlt.
Az anyós ugye nálunk sem egyszerű. Egyszerűen nem tud mit kezdeni a gyerekekkel. Mindig azt hajtja, hogy „Jaj de nagyok vagytok már”, meg állandóan rázza a feneküket :shock: , de hogy minek, fogalmam sincs. Még jó, hogy anyukámra bármikor bízhatom őket.

Banika,
Orrszívós kép nagyon tuti, tényleg kész a pasi!
Nem szabad neked ilyeneket olvasni! Semmi baj nem lesz, csak pozitívan!

Binyek,
Én minden nap kitörlöm a csajok punciját. Sokszor olyan kakis, hogy csak na. :D
Az oltási reakció pedig tényleg gyerekfüggő. Az enyémeknek még egyszer sem volt hőemelkedésük.

Vovanda,
Szép a pocid! :wink: Nekem a nehézségek ellenére, sokszor eszembe jut, és szeretnék még. :wink:

Szanet, Fanni
Jaj de jó a közös képetek! Imádom az ilyeneket.

Egy hétvégi közös tőlem:
Kép

Ja egy kérdés. Zsani arca mindig olyan csúnya. Piros, meg olyan mintha kiütéses lenne. A dokinő nézte neki, azt mondja a táp zsírtartalmától van, majd elmúlik. Nektek nem volt ilyen? Tényleg nem lehet vele semmit kezdeni?

Kép
rebe
Dunaharaszti

Eszti
Enyémek is ezt játszák napok óta,de én legalább tudom,hogy ez a spiropent hatása :lol: de persze azt a fél órát se egyszerre :lol: :lol: :lol:

Andi
Nekem is ez a kedvenc dumám.majd a mami elvisz benneteket mindenhová,hogy anya pihenjen.(utána biztos lusta dög lennék) :lol:

Vanda
Hogy lehet vki ilyen,hogy nem kíváncsi a saját gyerekére? :twisted:

Riddencs
Jegeld kicsit a mamit :lol: :lol: :lol:
Vendég

Rebe
N
álunk is ez van :lol: fenékrázás ha kell he nem,hű mekkorák már és milyen sokat megesznek,egy egész tányérral(2dl a tál amiből esznek,kb félig van kajával) :lol: :lol: :lol: Szoktam mondani,hogy már megfordult a fejemben,hogy vizen tartom őket mert kövérek :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Banika
Szétröhögöm magam :lol: :lol: :lol:
Nálunk is ugyanaz a duma,úgy látszik,ez a sablon szöveg:-Atyaég,mekkorák EZEK :shock: (na ezen az "ezek"-en azért cseppet kiakadok :roll: )
Ja,másik kedvenc:gyerek hulla fáradt,persze pont akkor állítanak be,pont tenném le aludni,erre elkezd ezerrel dumálni neki,majd benyögi,hogy ez a gyerek tök éber és egyáltalán nem tűnik álmosnak.Aha,biztos úgy van,én meg "csak" az anyjuk vagyok :evil:

Rebe
Tök jó ez a családi fotó :lol: Nem tudom,ez a piros folt mi lehet :roll:
Vendég

Enyémek se fáradtak soha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: én csak bebeszélem :lol:
Vendég

Evés,altatás közben ezerrel dumál nekik én meg bunkó vagyok ha csúnyán nézek.Hisz ők alig látják őket.Talán ha gyakrabban jönnének és látnák a napirendjüket,akkor értenék hogy mi van.De nem.Ha nem megyünk,akkor megint csak bunkók vagyunk mert nem látják az unokákat.ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Nme baj ha a gyerek hullafáradt,a lényeg hogy a nagyszülők jól érezzék magukat
Vendég

Csajok, nálunk is detto ugyanez van. :lol: Itt volt a 4 nap. Mikor jött át? Illetve mikor kellett érte menni? Vasárnap este 6-kor. Azt hittem szétrobbanok. (Kíváncsi lennék mit csinált a 4 napban, hogy máskor nem ért rá.) Persze a lányok már nagyon nyűgösek voltak, Blanka ordított a kezében, ő meg csak rázta, rázta. Mondtam neki, le kellene tenni, mert nagyon fáradt. Ő erre: Jaj nem álmos még! :lol: Gondoltam magamban, na ezt ugyan honnan tudja. Végül csak letette, 2 perc múlva aludt a csajszi.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rebe 2008.10.27 15:14-kor.

Kép
rebe
Dunaharaszti

Banika!
Erről az exemet kéne faggatni... A nyakánál fogva nem cibálhatom ide, a gyerek meg egy ideje már nem is kérdezi az apját. Még az sem zavarta meg, hogy a páromat a saját lánya értelemszerűen apának hívja. Balunak Czapca (ezt ő találta ki). Szóval még ebből se volt gond, az apját fényképen megismeri, de ennyi.

Koszmó: napraforgóolajjal kenni pár napig, utána óvatosan leszedni (fésülés közben is sok lejön). Manóm is koszmós, a falra mászik, amikor szedem, de muszáj.
vovanda

Jajj ezek az exek!Az én exférjem is elmegy az utcán a keresztlánya mellett.Szegény gyerek meg kérdezi,hogy ki az a bácsi a fényképeken és miért nyaralt velünk együtt? :lol: :lol: :lol: :lol: És hol van a Titti(mostani párom)
Vendég

Banika!
Gyárt fura dolgokat az élet... Állítom, ha tudnék filmforgatókönyvet írni, akkor az életem utolsó két évéből isteni szappanoperát lehetne csinálni és meggazdagodnék. :P Legalábbis a barátnőm mindig azt mondta, ha hiányzik neki egy kis "szappan", akkor nem barátok köztöt néz, hanem felhív engem.
vovanda

"Segítő család" témához csak annyit tudok hozzáfűzni -nálunk tényleg csak segítenek...-, hogy ha 1 napig kellene vigyázzanak a gyerekekre, soha többet nem jönnének elő ezekkel a dumákkal :mrgreen:

Nekem is van exem bebeeee. De szerencsére ott nem lett babánk...

Rebe :P
Szépségek vagytok! Csak nem a Te szülcsinapod volt?
Háááát, kaja és alvás ügyben irigykedem :oops: :lol:
Az én gyerekeimnek csak az anyatejtől volt ilyen pötyijük.
Zsani ügyike. Nálunk Márkó próbálkozik a hasról hátrával, nagyon kitartó, de egyelőre még nem járt sikerrel.

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Sziasztok!

Szerncsére az anyósom messze van (350 km). Bár most a 4 napban eljött, hogy lássa a lányokat. (nem nálunk volt, hanem a férjem testvérénél. :D ) Minden nap átvitte a férjem a csajokat este, és kiunokázhatta magát.

Hú tényleg lassan itt a karácsony. Én már kitaláltam mit szeretnék nekik, egy zenélő széket, állítólag jó. Szerintetek ebből kell kettőt venni? Azért elég húzós ára van.

Lenne egy kérdésem a kajával kapcsolatban. Mikortól lehet nekik babapiskótát adni?

És íme néhány kép a csajokról. Remélem sikerült feltöltenem, ha nem bocsi, majd újrapróbálkozom.

Ancsi
Kép Adrienn eszik Kép Zsófi szeret fogat mosni Kép Reggeli hinta-palinta a szoptatósfotelben [/url]
ancsi76

Ancsi
De szépek a lányaid :lol: :lol: :lol:
Vendég

Fanni,
Nem a szülinapom volt! :wink:
Blankának volt a névnapja szombaton. Kapott tőlünk tortát! :lol: :lol: :lol: Fini volt! :wink:
Majd sikerül Márkónak hamarosan. Pl. Blanka hiába fordult át a hasáról a hátára 2-szer, azóta abszolút nem csinálja. De nem aggódom, ha akarja majd csinálni fogja. Zsani sokkal mozgékonyabb, pedig eleinte fordítva volt.

Ancsi,
Nagyon szépek a lányaid! :D
Szerintem elég egy szék is, legalábbis én egyet vennék. Max. ha nagyon bejön, később tudtok még egyet venni.

Kép
rebe
Dunaharaszti

Sziasztok!

képzeljétek, kint van lili5. foga! 2 hét alatt ez a harmadik! Jól belehúzott. Nem csodálom, hogy olyan nyűgi.
Kép Jázmin

Kép Lilien[/img]
Vendég

nem reagálok most mindenre, m fáradt vagyok

koszmó

babé sampon nagyon jó rá!és kaparni sem kell!

babapiskóát nem lehet adni elvileg 1 éve skorig.

Amúgy írtam, ezeket a kiütéseket.voltam a dokinál,és mondtam neki, h adtam a lányoknak tejbedarapépet(milupa),erre kiakadt(na jó nem örjöngött),hogy abban is tejszármazék van, nem kellett volna(csak mellékesen jegyzem meg, a dobozon az áll 4 hós kortól,és én majdnem 7 hósan adtam.és nam is sokat, csak a harmadát, ami rá van írva).
de mivel adatm nekik abból,már fölösleges így H.A. tápszert eenünk :shock:
hát én ezt nem is sejtettem.úgyhogy írt egy másik tápszert(humana1)amire ez van írva:újszülött kortól.és ez nem H.A.akkor most mi a farnc van? mindent ráirkálnak a dobozokra, te meg döntsd el mi van???? :shock:
arra sem tudott konkrét választ adni a dokinő, hogy most akkor nagy baj-e ha már nem esznek H.A. tápot.
nem értek én már semmit.akkopr eddig minek ettek azt, ha most a nem H.A is jó?(ráadásul ebből 900ft egy doboz, nem 1900 :shock: )
most akkor hogy van ez? :twisted:

szanet

Szanet!
Szerintem nem csináltál nagy bajt a péppel, elvileg óvatosan, kóstolgatás szintjén fél éves kor után lehet tejterméket adni, a tejre mondják, hogy várd ki minimum az 1 éves kort. Amúgy meg a4 hónapos kortól adható és egyéb feliratok: a gyártó kőkemény érdeke. Ha az ideális esetet vesszük, akkor a gyerek 6 hónapos koráig kizárólag szopik, tehát nem költesz ilyesmire. Illetve tápszert kap, de azt is a teljes árnál olcsóbban. Az ő érdekük pedig nyilván az, hogy minél előbb egyen mást is a gyerek, mert akkor fogod megvenni. A HA tápszerben is tejfehérje van, csak módosított összetevőkkel, elvileg kevésbé allergizál, mint a "rendes" tejalapú táp. Ja, a Humana egy jó tápszer, mi is azt ittuk, csak minimum fél percig erőteljesen rázd, hogy ne maradjon benne csomó.
vovanda

Sziasztok....csak gyorsan erre reagálok, Szanet...Nálunk a picik 8 hetes koruk óta kapják a sima tápszert, addig HA-t kaptak. Doki mondta, ha nincs allergiás a családban, felesleges 3x annyit költeni a tápra. (Bár tejpépet még nem adtam nekik, egy darabig nem is áll szándékomban.) :D

Kép
babyteve2

Babyteve!
Látszik, hogy minden dokinak más a szemlélete. Nekem Manó 10 hónapos koráig szopott, amikor elapadt a tejem, a tejalapú tápszertől szinte azonnal kialakult nála egy enyhe allergia. Hónapokig tejmentes étrenden voltunk, szerencsére kinőtte. Nincs allergia a családban.
vovanda

Szanet
Írass sinlacot a dokival a tejpép helyett.Én is azt adok nekik.Tehetsz bele gyümit,zöldséget,vagy simán is szeretik nálunk a fiúk.
Vendég

Nekem a doki csak egyet kért. Hogy tejpépet NE adjak. Ezt mindig leírtam itt is, de mindig volt legalább 3 ember, aki közölte, hogy ő már régóta ad, meg ismerőse/rokona is, és soha semmi baj nem lett. Hát lehet,hogy 50 gyereknek meg se kottyan, de az 51.-nek igen. És én marhára nem akarok az a +1 lenni.

A sinlac extra hízlaló, főleg ha főzelékkel van keverve.
Vendég

Ancsi! A fotókról rájöttem, hogy mi ismerjük egymást, 2X is találkoztunk gyógytornán. Múlt kedden is utánunk jöttetek. Adri és Zsófi??? Jól emlékszem a nevekre ?:wink: . Nagyon édesek. Meséltem is a páromnak milyen ügyes csajszik voltak utánunk. Remélem hamarosan nálunk is ilyen gyorsan megy a négykézlábra "ugrás". Mikor jöttök legközelebb? Mi most péntek fél2-re, de egyébként kedden járunk.

Fanni, Szanet, Rebe! Nagyon jók a közös fotók. Nekünk nagyon kevés ilyenünk van. Valahogy mindig elmarad és csak a törpékről készül.

Vovada! Szép poci. Én is akarok még ilyen képet feltenni. Kiváncsi vagyok kié lesz itt az első nagy bejelentés, hogy jön a következő(k). :lol:

Andi! Szilvásvárad, de jó. Mi is voltunk egy hónapja egy hétvégére. Oda mindenképpen szeretnék még menni, ha nagyobbak lesznek és már jobban élvezik az erdőt meg a kisvasutat. Most még csak nagyokat aludtak a szabadban.

Szanet, Ani, Babyteve, Banika és akikkel kb. egyidősek vagyunk! (Mármint a gyerekek, amúgy gyanítom én vagyok az öregebb :( ). Hogy néz ki most a napi 5 étkezésetek? Én ezt szeretném: reggel-este 200 táp, tízórai-uzsi gyümölcs, ebéd főzelék. Ez jó így? Vagy a reggeli és esti táp helyett is legyen inkább Sinlac? Ti azt külön adjátok, vagy a gyümivel, zöldséggel keverve? És egy gyümis vagy főzelékes étkezés milyen mennyiség? Ahol most tartunk: tízórai-uzsi kb. 50 g gyümi, majd betolnak még 150 tápot, a többi pedig csak táp. Mi csak kb. fél évesen tudtuk elkezdeni a kanalazást, addig egyáltalán nem fogadták el. Most is 3/4 órát bűvölöm őket, mire sikerül ezt a kevéske gyümölcsöt bevarázsolni. Tomi még mindig csak mosolygás és csodálkozás, rosszabb esetben bömbi apropóján hajlandó kinyitni a száját. Egyébként a kanál látványától rögtön szájzár. Pedig amikor bejut a gyümi már nem is fintorog, szépen elnyammogja.

Koszmó: A Babe sampon tényleg nagyon jó. Amit mégis vakargatni kellett, arra nekünk a DM-ben kapható 3 részes bébifogkefe jött be. Valamelyiknek a háromból olyan a gumis fejrésze, hogy tök jól leszedhető vele a koszmó és tényleg nem sérti a bőrt.
Erről jut eszembe, mi azóta is a Babe sampont használjuk. Azt lehet folyamatosan?

Kép

Kép
szofi74

Anny! Akkor tőled is kérdezem, hogy néz ki a napi étkezésetek? Minden tapasztalatot szívesen fogadok. Ezt a Sinlacos dolgot még nem hallottam, de akkor erre is figyelek, mert enyém gyerekek amúgy sem soványkák. (Tomi 8,3, Mira 7,7 kg) Tejpépet én sem szeretnék, mert én is tejallergiás vagyok.

Lili nem semmi. Félek nálunk is valami ilyesmi közeleg, mert Mira is extra nyügi mostanság. Neki még egy sem bújt ki eddig, Tominak viszont egyszerre jött a két alsó. Pénteken vettük észre, de őt egyáltalán nem viselte meg.

Ma vérvételen voltunk reggel. Jól felbosszantottak. Velem veszekedett a nővér, hogy miért állítok oda két gyerekkel és egy beutalóval. Mert annyit adott a doktornő, gondolhatja, hogy nem én találtam ki. Ezután bevonult a kis fülkéjébe, majd "büntiből" mindenkit elénk vett, pedig elsők voltunk fél nyolckor. Amikor már egy gyerek sem volt a rendelőben elkezdett telefonálgatni a kollégáinak, hogy most mi legyen velünk, majd közölte menjünk haza és jöjjünk vissza két beutalóval. Erre én tök higgadtan közöltem vele, hogy innen addig el nem megyek, amíg le nem veszi a vért a két gyerektől mégha a főigazgatóval kell is beszélnem ezért. A papírokat majd utána valahogy elrendezzük, de én nem fogom mégegyszer kora reggel odarángatni a féléves gyerekeimet. Ráadásul a férjemnek minden ilyen túrára külön el kell kéredzkedni a munkahelyén. Nyilván nem veszik jó néven. Na erre nagykegyesen levette a vért és holnapra prezentálnunk kell mégegy beutalót. Hozzáteszem Tomit kétszer kellett megszúrnia, mire sikerül. Az volt a legfuribb az egészben, hogy mivel se én se a férjem nem emelte fel a hangját, pedig ő elég ingerült volt velünk, így a végére neki is leesett, hogy milyen gázul viselkedett és bocsánatot kért.

Kép

Kép
szofi74

Szofi!
Ez nagyon gáz!!! Nálunk a lakáshoz közeli laborban a "kedves" betegtársak szoktak botrányt rendezni. Merthogy (ki is van írva) a kismamákat meg a gyerekeseket itt előra veszik. A múltkor egy anyuka egy kb. 6 éves meg egy egész pici gyerkőccel volt. A nagytól kellett vért venni, de őket hívták elsőnek. Aztán engem meg egy másik kismamát. Na azt hallani kellett volna, hogy egy nyugdíjas fickó hogy kiabált. Mondtam is a laborosoknak, hogy én simán a végére hagynám. De nem merték. Azt mondták, még a végén megveri őket... No comment.
vovanda

Szofi
Nem semmi nővér lehetett :evil:
fiúk: reggeli-tízórai-vacsi táp,ebéd főzi,uzsi gyümi vagy sinlac
A tízórait lassan lecserélem gyümi/sinlacra és akkor az uzsi gyümi lesz.Ne kérdezd még miért nem tettem,nem tudom.Annyira édik ahogy rámarkolnak a cumisüvegre és behúzzák a szájukba :lol: :lol: Táp nálunk is 200 ml,főzi-gyümi kb 1 üvegnyi.Mikor mennyire éhesek/fáradtak.Van hogy két részletben ebédelnek mert elájulnak :lol: :lol:

Sinlac-kal kapcsolatban én is azt vettem észre,hogy elég jól híznak tőle.Én nem is adok nekik minden nap pont emiatt.Volt egy hét amikor nem is kaptak.Nem is híztak annyit(mondjuk nem soványak ők sem) :lol:

Nincs beduzzadva az ínyük?Lehet hogy azért nem akarnak kanalazni.Nekem a dologél bejött a fogzásra/mármint a fiúknak :lol: (pláne miután hallottam hogy dentinox már több országban be van tiltva :shock: )

Koszmó
Amióta nem használunk sampont azóta nincs egy kicsi sem.Minden fürcsinél végigdörzsöljük a fejüket egy kicsi frottir törcsivel.

Anny
Én megfogadtam a tanácsod a sinlacra.Pedig körülöttem mindenki tejpépet etetett a gyerekével. :lol: :lol: :lol: Néztek is rám,hogy milyen hülye vagyok.Má megen minek flanculok hogy nekem nem jó ami mindenki másnak :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Gyerekeim nem viselik el magukon a ruhát.Egy szál kombidresszben érzik jól magukat :lol: (23 fok van a lakásban fűtés nélkül :lol: :lol: :lol: :lol: )
Pelenkacsere-öltözés kész horror számomra.KOmoly közelharcot kell vívnom velük. :lol: :lol: :lol: :lol:
Olyan jófejek amúgy ahogy kinézik a játékokat maguk körül és megszerzik.
Tegnap este kivasaltam,most itt tudok velük fetrengeni-játszani.Közben kicsit társasági életet élni.Husi is bepácolva,csak bedobom a sütőbe és ennyi.Bercus fekszik a hátán,mint egy büdösbogár,fogja a lábait és hintázik.
Tegnap este egymás mellé tettük őket és megállapítottuk,hogy jóval rövidebb mint a Marci.Erre rámnéz,felhúzza a vállait és azt "mondja" há ja.Majd betojtunk neki :lol:
Vendég

Szofi
Azt elfelejtettem írni,hogy a Marci fogát akkor vettem észre amikor már kibújt :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Banika!
Nálunk Apa kiabált a pelenkázótól, hogy van már foga a gyereknek és kettő is. Az öltözködést kísérő kötelező üvöltésnél szúrta ki, előtte nekünk sem tűnt fel. :D Köszi az étkezéses infokat.

Még egy kérdés: hol esznek a gyerekek? Nálunk nem férnek el a hiperszuper dönthető etetőszékek, ezért asztalra szerelhető lesz. Abba viszont még nem tehetem őket, mert még nem ülnek rendesen. Autósülést (hordozót) próbáltam, de azon naponta kellene huzatot mosni a kis malackák után.

Kép

Kép
szofi74

Ani! szépek a lányok! mennyi kilo és cm van köztük? sztem elég jól látni!

Szofi! nem semmi! sztem én tuti ráborítottam volna az asztalt!! hülye p..a!!

Én mai napig HA-s tápszert kapnak! én nem akarok kisérletezgetni velük, hogy alleriások lesznek-a mástól vagy nem. (Meg azért etetem úgy ahogy a védőnő mondja, hogy később ne legyen gondjuk, mondjuk még lehet de kisebb az eséllyel) Tejpép dobozát sem látták nehogy tejpépet. amit kaptunk a Rossmannos 8 hónapos csomagban, már rég elajándékoztam. mi olyanokat nem eszünk. mi még tejterméket abszolút nem eszünk. gyak olyanokat eszünk, amit kb 6 hónsposan.

Juci! kettőt vettetek a játékból, vagy az egyik csajszi mást kap?
www.fakopancs.hu itt is vannak jó játékok.
Én is elkezdtem nézegteni a játékokat nem akarom az utcsó pillanatra hagyni.

Banika! a pelus és ruhacsere egyre rosszabb lesz...nekünk lassan fél óra areggeli pelus és ruhacsere :)

zsuzska80
Szombathely

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: