A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Remélem minden betegeskedő jobban van!!!!!

Képek irtó jók, Dorka már meg sem lepődöm, hogy ilyen klasszul nézel ki, lánykád meg csodás! Az a szoknya:lol: , tök jó. Persze a fiad is! Berke örült az ajándékoknak?

Szüléstörténet
Múlt csüt. már kijelentettem a szomszéd csajnak, hogy én bizony megszülök a héten :D Bár a ctg nem mutatott semmi külcsit, csak két fájást. Szombaton este jöttek a szokásos keményedések, jóslók mondtam Niminek már elegem van ezekből, reménykedem aztán sehol semmi. Lefektettük Martint és 11körül olyan 15-20 percenként elkezdtem felébredni, végül 1órakor meguntam az alszom-nem alszom dolgot, kijöttem a nappaliba. Kellő nyugalommal még kiteregettem, elintéztem egy két itthoni dolgot, elpakoltam, összeraktam a kórházi cuccom háhta... Olyan 3/4 3 körül kitámolygott Nimi, hogy már megint miért nem alszom? Vigyorogva mondtam neki, hogy várok. Kérdezte fájásaim vannak? Mondom nem tudom még, de aludni nem tudok. Mondtam feküdjön le, pihenjen legalább ő. Fél 6körül beálltak 10 percesekre ekkor Nimi már megborotválkozva, megfürödve várta a fejleményeket. Mondtam még van időnk, megvárjuk még Martin felébred, reggelizünk, aztán beszélek Zsuzsival. Fél 8körül szóltunk anyóséknak, hogy induljanak,mert szükség lesz rájuk. (ők vigyáztak Martinra, hosszú, hogy miért nem anyukám ne is kérdezzétek...) Martin felébredt 8körül, de én ekkor már 5-8 perceseknél tartottam. 9kor beszéltem Zsuzsival azt mondta 1 óra múlva beszéljünk újra, de útra készek legyünk. Egy óra múlva mondtuk, hogy jó oké akkor lassan elindulunk. 11re értünk be, rámdobták a ctg-t de ekkor már 3-5 percenként jöttek a fájások. Még meg kellett várnom, míg egy 34hetesnek bekötik a magnéziumos infuziót, én ugye már jó helyen voltam :lol: , aztán az ügyeletes - Gozár, tök aranyoska volt - megvizsgált, felvett. Bő ujjnyi, de inkább kettőnél tartottunk. Előkészítettek ez volt olyan fél 1körül, elintéztem amit kellett, zuhanyoztam, majd ráültem a labdára. Bevallom őszintén nekem egyáltalán nem jött be, így olyan 1körül felfeküdtem az ágyra, így már tök jó volt. Megérkezett a dokim, fél 2kor burkot repesztett, majd egy 40 perc múlva éreztem, hogy már nagyon lent van, fájáskor nyomás ingerem van. Nézték, hogy az lehetetlen, de igen ekkor már bő 3ujjnyi volt a méhszáj, ici-pici pereme volt am fél 3körülre eltűnt, innentől jött a kitolás része, és végül 15:12kor megszületett 9/9-es apgárral :roll: . Sajnos sok szerencsétlen egybeesésnek köszönhetően, a gyerekorvos úgy döntött, hogy nem kapom vissza a gyerköcöt, csak este fél 8 :!: körül kaptam meg, mondván kihűlt :shock: Irtó nagy baromságot állított, nem is akarom részletezni, borzastztóan megviselt lelkileg, aztán este döbbentem láttam, hoy a kis talpa össze-vissza van szúrkálva, mint kiderült leesett a vércukra - naná, mivel nem engedte, hogy megszoptassam... - és már azzal jött, hogy cukros víz és más anya tejét kell, hogy kapja, hogy visszaálljon, különben kiszárad és infuzió a fejébe meg János kórház ilyesmi. Mondta azért próbáljam megszoptatni. Jól felszívtam magam, de tudtam hogy van tejem, így megetettem végre Myrtillt. Az előtte 2.2-es érték felugrott 3.4-re. Meg sem lepődtem rajta. Még annyit, hogy mikor értetlenkedve kérdeztem, teljesen normális hangnemben, ogy ugyan mit jelent, hog yleesett a vércukra azzaljött, hogy ez RÁM NÉZVE SEMMIT :shock: Kiakadtam. A6zt hiszem, ha a gyerekemmel történik valami az kb. olyan, mintha velem történne... MIndegy ez a gyerekorvos, nem titok a neve: Magyar Irén, egy nem túl barátságos, szerintem szakmailag sem a topon lévő nő, sikerült megkeserítenie az első órák szentségét :( Állítólag ez nem nekem szólt, hanem a szülésznőmnek... Nagy vigasz. Szerencsémre Rita kedd este arra járt, jött a kismamájához, aki pont mellettem feküdt és így beszéltünk egy pár szót - amit itt is köszönök neki - azt mondta sírjam ki magam. Hát egy picit sírtam, itthon már jobban azóta jobb. Egyébként mindent egybevetve a szülésznők, Böbe csecsemős, Marcsi és Pétsch doktor nagyon kedves volt és segítőkész, de azért egy picit negatív irányban változott a véleményem a kórházról. Hallottam ezt-azt erről a fantasztikus gyerekorvosról és így picit másképp látom a kórházat. Azt is éreztem, hogy össze-vissza vannak, mindent adminisztrálnak ezerrel, elvesznek a részletekben, közben 2 napig kell várni arra, hogy jusson 2 perc egy fül kilyukasztására... És ez nem szemrehányás nekik, csak sajnálom őket, hogy ilyen körülmények közt kell dolgozni és még így is a maximumot hozzák! Na, de elég ennyi erről.
Találkoztam szinte mindennap Vida dokival is! Csúcs fej az biztos! :lol: :lol: Állandóan megmosolyogtatott!

Aproo!
Ti akkor rendben vagytok? Sokat gondoltam rátok!

Eni!
Az sms tényleg sokat jelentett, drága vagy!!! Janka jófej és minden oké! Én tudom! De ezt már megbeszéltük!

Reni!
Lassan mentek a műtétre? Drukk nektek!

Andi!
Martin tündér! Türelmesen kivárja a szopik végét, puszilgatja, dédelgeti, igaz látszik, hogy kicsit meg van nyekkenve, de nagyon aranyos, bár egyenlőre itthon az apja és ez nagyon jó. Majd kedden itt hagy minket egy pár órára hármasban kiváncsi leszek...

Szép estét mindenkinek! El sem hiszem már 5 napos! :shock:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Gyönyörű kislány Myrtill. Nem jutottam el postára, de kapsz majd jövő héten egy csomagot!
Ha csak az egyik szeme ilyen, az is segít, ha néha a másik odala fele altatod, a szemhéj duzzanatán az segít.

És Dorka, nagyon szép gyerekek, és anyuka!

Egyébként Villő tuti skarlátos. Már alig van pötty, tök jól van. Tegnap du óta én voltam ágynak dőlve, de már én is jobban.

Lányok, a munkám miatt nem garantált, hogy minden nap be tudok nézni, viszont a táblázat frissítését, néha feltöltését szeretném valakire rábízni, aki mostanság gyakrabban tud jönni.... Aki tud, jelentkezzen. nem nagy munka, csak nem szeretném, ha hetekig elmaradna, amikor kéritek, meg kimaradna 1-1 frissítés. :(

mtunde

Steffi...szulestortenet szep.....A gyerekorvosrol en is hallottam,nekem szerencsem volt vele,mert velem kedves volt.....de a vercukorparan mi is tul vagyunk az o jovoltabol.....(bocs nincs ekezet ezen a billentyuzeten......)Sajnalom,hogy ilyen tortent Veletek,a lenyeg , hogy mar otthon vagytok nyugalomban.es Myrtill meseszep kiscsaj......Petsch nekem is a favoritom, nagyon kedvelem a stilusat....Bobe nover is igazan kedves meg en Agi neneit is szeretem , de o el fog onnan menni(lehet mar nincs is ott).......Valoban kicsit mas a helyzet mint 2 eve de nekem meg mindig sokkal szimpibb ez a korhaz mint a tobbi.......
Myrtill szemenek jobbulast!!!!!!!

Veronikusz!
Hogy vagy???????Laz????????Nekem majd beszakad a hatam annyira faj.....meg a derekam is kivan....
Ma is vendegeskedes volt nalunk...apamnak ma volt a szulinapja itt tartottuk nalunk.....holnap meg aposomek jonnek aztan vege.......
Gyogyulj meg!!!!!!!

KépKépKépKép
vdorka3

Tünde
én szívesen vállalom, ha a többiek is belemennek :lol:

Steffi
ez a bizonyos gyerekorvos engedett minket haza.........nekem kicsit furi volt...
de Myrtill gyönyörűűűűűűű

emano/Andi
KépKép
emano

Steffi!
Szüléstörténet naggyon... Magyar Irén: mi is, vércukorpara dettó. Meg azt írta a zárójelentésben: dystróphiás küllemű újszülött. Hát az én gyerekem semmilyen küllemű, azóta meg utánanéztem, pláne nem ez. Mindegy. Szegény Petikémet össze-vissza szurkálták. És nálunk is volt infúzió fenyegetőzés. Az biztos elősegíti a tejbelövellést. :lol:

Kép
Kép
kriszta36

sziasztok,
Steffi, nagyon edes Myrtill, megegyszer gratula!
Az a gyerekorvos nekem sem volt tul szimpi, ilyen misz not meg nem lattam... vercukros szurkalas nekunk is megvolt, nekem nem volt egybol tejem, adott is Zsofinak vmi kalciumos vizet, aztan szerencsere kapott tejet eloszor potlast, aztan sajatot...
Dorka, tenyleg nagyon jol nezel ki, es Letti nagyon cuki, meg Berke is, Boldog Szulinapot neki!
Veronikusz, neked is Boldog Szulinapot!
Bori, varom a privit!

banana

Hali!

Steffi, szép születéstörténet, bár tényleg voltak zavaró körülmények.
Ezen a pótlás dolgon nagyon csodálkozom Nálad és Banana, Nálad is.
Amikor mi szültünk, szó szerint 40 fok volt és ugye nekem a csaszi miatt nem volt semmi tejem, de még kolosztrum sem nagyon.
Aztán a 2. nap kétségbeesésemben, hogy Levi egyen/igyon már valamit, mert egyfolytában aludt és baromi sárga volt.....kifejtem kb 5 ml kolosztrumot és kértem, hogy pici vízzel higítva kaphassa meg, legalább legyen egy kis folyadék benne. Persze Levim kiköpködte az egészet, de nálunk nem nagyon lehetett szó pótlásról, pedig fogytunk is a végére 3200ról 2970re.
De 9/9-el nem is értem miért kellett este 8ig várni....hozzám azonnal behozták Levit, pedig mi 8/9 voltunk. Az egy más kérdés, hogy mivel nem emelhettem a fejem, ezért szopiztatni sajna nem tudtam, Petim tartotta valahogy a kiskrapekot, de seemit sem éreztem a szuri miatt.
NA mindegy, a lényeg, hogy már otthon van a kicsilány, szépen eszik (?) és minden okés. Martin meg nagyon ügyes, hogy így áll hozzá, maradjon is így!

Nálunk minden okés, fantasztikus éjszakánk volt, a kórház óta először, igaz, hogy szigorúan együtt aludtam el Levivel, nem ragadtam ott a tv/számítógép előtt. 9-12ig szunya, aztán fél3kor nasizni akart, de csak cumit kapott, kis meglepődéssel, de tovább aludt fél5ig! Aztán még fetrengett fél7ig, hol rajtam, hol mellettem.
Ennyit már rég nem alukáltam. Sztem a hajnali integetések, ficogások mind mind kaki/puki gondok, mert ahogy felkelünk és leszedjük róla a fél kilós pisis pelust ,majd beültetjük a pihiszékbe, fél perceseket rotyog és telerámolja a pelust, általában 20 percen belül2x. Csak azt nem értem, miért tartogatja reggelig és miért küzd vele ennyit szegénykém.
:shock:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

NAGYON KÖSZÖNÖM A KÖSZÖNTÉSEKET! :D :D

Tünde!
:oops: jobbulást!

Dorka!
ez már tényleg pofátlanság ahogy te kinézel!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: nagyon édes kis családod van. Szuper jó kis buli lehetett!!! :D
Jobbulást neked! mitől fáj a hátad? bulira készülés kimerített? :oops: hogy van Berke?
Lázam már nincs, de úgy néz ki gyulladás van a műtött ujjamban a seb alatt. :oops: :oops: :oops: Meghalok ha megint megműtik. Pontosabban attól ha megint beLIDOKAINOZNAK!!!! Nem akarom!!!! :oops: szoptatni akarok! :oops: :oops: :oops:

Steffi!
szülés történet :D :D :D
Irénke "DRÁGA" nálunk is hozta a formáját :twisted: :twisted: :twisted: (számolok 100-ig, talán elég lesz) minket nem szivatott, de körülöttünk mindenkit.

bocsi de most csak ennyi, így bal kézzel :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Steffike, nagyon szép... Persze Irénkét leszámítva. :? Tudom is, hogy kire hasonlít, de publikus ez itten, úgyhogy nem mondok semmit. De ugye ilyesmi hidegzuhanyt én is kaptam a közelmúltban, és hát felváltva sírtam Áginak és Vidadokinak, akik mind-mind azzal nyugtattak, hogy csak a felét higgyem mindannak, amit hallok. :shock:

Szóval belegondoltam, hogy Janka esetleg korábban érkezik, vagy valami, akkor Irénke mit fog bűvészkedni, egek!!! :shock: Egyébként tudom, nem túl szívderítő módszer, de a Bethesdában volt olyan anyuka (mégha nem is túl szimpi volt a döntése, de az övé volt), aki megtagadta a lánya kezelését a kirendelt orvostól, és másik véleményt kért. Mondanom sem kell, hogy másik vélemény gyökeresen eltért elsőtől, így a kislány végül nem is lett megmacerálva. Szóval ez is egy lehetőség.

Dorka, miért fáj a hátad? Én is rettenet hátfájós vagyok, az egész gerincfelépítésem úgy döbbenet, ahogy van. :lol: Sajna, többnyire végső megoldásként lidokain a nyakamba, nekem ez használt, de irtózatosan jó a traumeel (ez homeós, Rita ajánlotta, férjem lumbágóra szedte), és a flector tapasz, mert utóbbiból folyamatos a felszívódás, 12 óránként kell cserélni. Előbbit dm-ben is lehet kapni.

Aproo, BENE UGYANEZ!!! Okosak a kölykök, látod. Benciről levesszük az éjszakai pelust, ami ugya nyakig pisis, és akkor rottyant egy hatalmasat. Ezt a tudományát odáig fejlesztette, hogy hiába pelenkás mai napig, a rotyit hazahozza, akárhol vagyunk. Ritkán kell útközben akárhol kakát hámozni alóla... :lol:

Rita, én kb 1 hete küldtem privit. Az nem ért el? :roll:
vbea

Dorka, Áginéni elment??? :cry: :cry: :cry: Imádom pedig.
vbea

Visszaolvasva én magamnak is félreérthetőnek tűntem. Szóval sem Ági, sem Vidadoki nem mondott véleményt, a lényeg annyi, hogy higgyek magunkban, és nem kell feltétlenül elfogadnom a lehető legrosszabb kilátásokat. Ezt tesszük, végülis. :idea:
vbea

Sziasztok!

Borsika: Ment a prívi

Steffi: még egyszer gratula nektek, és a kislányod egyszerűen gyönörű.
Ami a gyerekdokit illeti, nos csak annyit, hogy ismerem és meg van a véleményem róla. A lényeg hogy ti jól vagytok és otthon vagytok... 8)

Most rohanok is tovább este jövök.
V

valentina

Sziasztok!

Ez a gyerekdoki elég gáz. Szegény csecsemősöknek élmény lehet mellette dolgozni. :(

Áginéni elmegy? Ő a kedvenc csecsemősöm. Hova megy?

Emano
szerintem a többiek is beleegyeznek. :)
Küldesz privi címet?

mtunde

dokinő:
annyira gáz, hogy még a csecsemősökkel is rosszban van. Főleg az egyikkel! Mondta egy csecsemős egy anyukának, hogy most már sokkal jobb a gyerek szine és már nem sárga, nem kell fényezni, erre meghallotta a dokinő és rátromfolt, hogy "de igen is még nagyon sárga" és már egy csomót kell a kék fény alatt lennie. Csecsemős csak forgatta a szemeit, anyuka meg paff volt. :shock: :shock: :shock: Nagyon puskaporos most ott a hangulat. :oops: :oops: :oops:

Emlékszem régen bármikor betolhattam a gyereket hozzájuk, most meg ha láttuk, hogy ki lesz az éjszakás, már meg se próbáltuk egyiknél, másiknál. :oops: :oops: :oops: :oops: Nem véletlen, hogy most 3 csecsemős váltotta egymást a 3 nap alatt. :oops: :oops: :oops: Dokiból meg csak ez a egy IRÉNKE volt végig. :oops: :oops: Biztos tele van neki is a hócipője. Pedig régen 3-an voltak.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a váladékozással kapcs-os infokat! Forralt vízzel kezelgetjük, meg anyatejet is nyomtunk neki, sokkal jobb a helyzet, kopp-kopp!

Dokinő: látom mindenkinek van véleménye. Nem akartam nagy port kavarni - vagy igen?! 8) - de ki akartam magamból írni, mert tényleg lelkileg paff voltam/vagyok kicsit. Tényleg senki sem szívleli én még egyéb finomságot is hallottam róla mikor Zsuzsival és Ritával beszélgettem... Szerintem egész egyszerűen nem gyerekorvosnak való, nem utolsósorban nem normális.

Ági néni: ő már nincs, már egy ideje elment, gyerekeinek segít a gyerekek körül.

Tünde!
Komolyan skarlát?! :( Erről meg jól lemaradtam... Hogy nyalta be és ilyenkor mi a teendő? És hogy lehet felismerni?!

Kriszta!
Milyen küllemű újszülött? :shock: Nekünk is valami volt a záróban valami mit tudom én milyen izés visszaesés... Cukorpróbán és nagyon felszívtam magam lett is eredménye :lol:

Banan!
Kálciumos vizet mi is kaptunk, mert hogy zizegett a keze :shock: Verdesett vagy mit csinált...

Aproo!
Jól eszik, ha épp nem alszik :lol: Hát nem normális a nő és ennyi. Pedig nekem előtejem már két hónapja volt, szerintem el sem apadt rendesen vagy nem tudom, kedden már csorgott össze-vissza annyi volt/van, de nem dicsekvésképp mondom.

Eni!
Írtam mailt. Ugye ez nyílt topic sokan olvassák...

Veronikusz!
Én sejtem kivel lehet nagyon rosszban...

Egyébként valahogy úgy vannak, hogy 2napig ő aztán kedd-szerda Pétsch doki aztán éjszaka is van valami bentalvós valahogy így vannak. Engem vasárnap-hétfő szívatott.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Egyébként még erről a cukortémáról annyit, hogy én még könnyen megúsztam a szobatársnőm kisfiát, aki aznap szült, mint én csak hajnalban, átvitték a Jánosba mikor én beértem olyan dél körül, mert nem állt neki vissza... Nem tudom tény, hogy a Jánosban tudták figyelni, de az is tény, hogy régen nem volt ilyen, a csecsemősök mindent megoldottak... Furcsa na.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Tünde
emano77@hotmail.com :lol:

Ági néni hogy néz ki???Mert volt 2 csecsemős (a nevüket sajnos nem tudom)akiket imádtam :lol:

Steffi
örülök, hogy alakulgat a manóka szeme

emano/Andi
KépKép
emano

Andi!
köszi :lol:

Kérdés: mikor mehetünk szerintetek sétálni?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Úristen Lányok, mi ez a cukortéma? Meg János kórház? Meg ki ez az unszimpi dokinő?????? :x Jajj, de jó, hogy most nincs arra felé dolgom...... nagyon rosszul viselném ezt a helyzetet.....
Nem értem, minek molesztálni egy egészséges mamát és egészséges babát, miért nem lehet hagyni, hogy minden menjen úgy, ahogy a természet "kitalálta"? Miért kell elrontani ezeket a napokat?
:(

Heni

Kép

Kép
cancan

Agi neni, aki a csecsemomerlegekkel bizniszelt, rovid szokesbarna haju no, nekem is a kedvencem volt! a lanya akkorra volt kiirva, mint en, de jocskan tulhordta, aztan ott parazott, h mi lesz, mert minden doki, akit valasztott, elment szabira, o meg meg mindig nem szult...:)
Aprooka, nalunk ugy volt, h csaszar utan hamar behoztak hozzam Zsofit, es ott probalt szopni, de nem nagyon volt meg mit...aztan ejszakara elvittek, masnap megint probalkoztunk, semmi, aztan ejszakara beadtam a csecsemosokhoz, h tudjak kicsit aludni, es szegenykem annyira orditott, h csecsemosnover vegul adott neki egy kis noi tejet, persze ettol megnyugodott..aztan masnap mar direkt kertem neki, meg kezdtem fejni is geppel, mert a szoptatas nem ment az elejen, Zsofi csak kb a 3. hetre jott bele...
mondjuk masodik gyereknel tenyleg nem ertem, minek paraztatni szegeny anyukakat...
ma voltunk uszni harmasban, Zsofi marhara elvezte, egy igazi ostehetseg! :)
csapkodott kezevel labaval, frocskolt mindenkit...:)

banana

Valentina,
köszi!!!!

Én is találkoztam egy barátságtalan, szikár dokinénivel (nemtom ő-e?), nem akart minket hazaengedni, mert hogy nem állt meg Bogi súlycsökkenése, aztán egy csecsemős szólt (talán pont Ági), hogy rossz füzetet néz… Én csak álltam ott kétségbeesetten.. Ági pedig csúcs, csíptem nagyon az ’ancizását’! :lol:

Berkének Boldog Szülinapot!!

Banana,
ment privi
(remélem elment, mert kicsit béna most itt a net)
Vendég

Én ezt valóban nem értem... Vannak bizonyos élettani dolgok, amelyek, ha nem is mindenkinél jelentkeznek, azért normálisak. Ilyen a vércukor esése, ilyen a sárgaság. Gyerekek, Benedekem még 6 hetesen is úgy nézett ki, mint egy ázsiai, mégsem paráztatott senki. Főleg, hogy én is sárga vagyok gyakran (bilirubin rendellenesség, örökölhető). Cukorproblémánk is megvolt, mégis megoldott mindent Pétsch doki és a csecsemősök, nagyon flottul. A tököm sem érti ezt... :shock: :shock: :shock:
vbea

Sziasztok!

Steffi, gratulálok Myrtillhez!!!!!!!!! Sok boldogságot és egészséget nektek!!!!!!!

Kép
Kép
gabi82

Sziasztok Lányok!

Micsoda storyk itten... :D

Amikor Orsi született akkor egy olyan dokinő volt aki középkorú vállig érő barna göndör haj...ő rendes volt...
Daninál meg Pétsch doki volt és őt nagyon csíptük...
Akkor ez egy harmadik????? szerencse, hogy nem taliztunk...

Steffi!
Nagyon szép ez a pici lány...tényleg nagyon csajos...nagyon hasonlítanak a vonásai Martinéra, nem???????

Kriszta!

Nálunk azért más volt a helyzet, mert ugye Orsi tudod egyáltalán nem akart szobatiszta lenni és ez nekem amúgy is nagy stressz volt...aztán egyk percről a másikra az lett és jött a kakihozpelus kell és akkor megint kétségbe estem...
Na aztán végülis nekem kellett eljutnom arra a pontra, hogy emiatt ne stresszeljem magam. Amikor már nem próbálkoztam minden nap rábeszélni, könyörögni,megbeszélni a kakipelus témát akkor megoldódott ez is. (2 hét alatt).
Barátnőm kisfia 4,5 éves volt és még mindig pelusba kakílt. Mindent megpróbáltak, de semmivel sem jutottak semmire. Aztán elmentek egy szülinapi partira és ott az ünnepeltnek piros wcülőkéje volt...na és az annyira megtetszett neki, hogy amióta neki is piros van azóta nem kell pelus... :D
De lehet, hogy így tartja meg magának Panka azt. hogy még egy kicsit ő is baba mint kistesó...
Vagy nemtom... :? nyílván nem tart már ez sokáig...gondolom :D

Dorka!
Hát ahogy Veronikusz is írta Te tényleg pofátalnul csini vagy...már egy kicsit túlzás is :D Rajtad olyan naci volt a képeken amiket terhesség elött hordtál????????
Berke nagyon édes a képeken és az a szoknya :D :D :D :D :D

Kép

Kép
cukipofa

steffi
Doki nő valóban :twisted: Az ember utólag úgy tudna lázadni, úgy igazán, de ott helyben...örül, hogy végre kezében a csöpike, max. szóvá tesz ezt-azt.
De a lényeg, hogy Myrtill gyönyörű és makk egészséges! Mostmár nyugi :wink:

Jaaaj, ne is mondd....2 és fél hét. Nem is a műtét miatt aggódom, hanem inkább előtte a vérvétel, a nem evés, aztán hogy ágyban tartsam, amíg nem kelhet fel... JA és az anesztessel való randi. Nem is értem... Délután 1-re kell hozzá menni. De mindenkinek és minden nap ez a fogadóideje. Kicsit csodálkoztam, mert ez ugye minden kisebbnél az alvásidő. Izgis lesz a sok nyűgi gyerkőccel, aztán meg hazavergődni...Mindegy, valahogy lesz. Apa is jön, majd ő cipeli, ha beájul. Ma már fél 12-kor mondta, hogy álmos, aztán 10 perc múlva magától bevackolt :shock:

Eni
Iván is ilyen itthonkakilós típus :wink: Egyszer ezért csúszott be a játszón a gatyóba :oops: Mondta, hogy kell, de haza nem akart menni, pedig többször hívtam, de mondta, hogy most ne kakil. Gondoltam akkor még belefér 10 perc, aztán úgyis indulunk. Nem fért bele :?
Ja és ez a dokilerázós dolog...Azt hiszem kell hozzá nagy adag bátorság, de legfőképpen határozottság, de úgy fest megérte :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Lanyok ugy latom Agi neni megvan.....Ancizas nagzon aranyos volt......hihetetlen az a No.......(ma sincs ekezet)mar Berkenel is sokat segitett.....a lanzanak szuletik a negyedik gyereke es nekik ment el segiteni.....mondta,hogy szivesen megy unokazni de ugyanakkor, ha arra gondol, hogy nem babazhat ott minden nap akkor elszorul a torka....es tenyleg elszorult neki....latszott, hogy imadja amit csinal......Bobe is nagyon aranyos....meg nekem szimpi meg a szoke vekony csajszi is meg vvan meg egy akinek nem tudom a nevet......

Lassan ott tartok, hogy eloltatom magam .....annyi bajom van folyton.....a hatam azert faj, mert gerincferdulesem van es nagyon szar a tartasom.....most meg ugye gyakran fogom a Lettit....aki ma egesz nap szinte csak sirt.......Berke sem aludt.....estere meg megfajdult megint a gyomrom iszony hanyingerrel.......kivagyok.....

Cukipofa!
Szerencsem volt, pedig minidg nagyon dagi lany voltam mindig......de m ost a terhesseg alatt ugyanazokat a gatyokat hordtam mint elotte meg utana....nem kellett terhesnacit vennem, meg szoknyat sem.....de Te ne szolj semmit ha jol emlekszem 47 kg vagy :lol: :lol: :lol: :lol:

Veronikusz!
Mizujs????hogy vagytok???ujjad?????lanyok?????

KépKépKépKép
vdorka3

Eni, ma kaptam meg és azonnal válaszoltam. Esetleg, ha ilyen van, akkor a r.novaky@gmail.com-ra írj, azt minden nap megnézem, a babanetre ritkábban "futok" be.

Szeretettel üdvözlök mindenkit
nováky_rita

Na hahooo,

Háááát azt hiszem a Kútvölgyihez nem a csecsemő ellátás miatt ragaszkodunk annyira… 8)
Nekem is volt jó pár élményem. Kár, hogy nem gondolnak bele abba, hogy megkeserítenek soha vissza nem térő napokat és hogy nem feltétlenül SEGÍTSÉG az amit tesznek. És főleg az nem, ahogyan… :roll: :oops:
Oké-oké nem szálloda és nem dolguk, hogy… DE... a hangnem, az odafigyelés és emberség párukból hiányzik. Tisztelet a kivételnek és bocsánat tőlük, mert Ők próbálják kompenzálni mindezt.

A vékony, fiatal csajszi szerintem Bús Kati. :o))) Ő volt velünk, mikor Kristóf megszületett meg amikor hazajöttünk is. Ő mérte 59 cm-nek. Itthon doki néni 55nek. Peti szerint doki nénink nem ért hozzá, Kati jobban csinálta. Mondtam, hogy rendben, de azért majd tán’ itthon fogjuk mérni a jövőben, tehát jó volna ehhez viszonyulnunk. Mire Ő: szívesen visszaviszi akár minden hónapban Katihoz egy mérésre… Hát ennyit a pasimról… :lol: :lol:

De most tényleg… mi ez a vércukor mizéria???????? Nincs az embernek elég baja, meg nem aggódik alapból eléggé??? Pont ez kell az amúgy is jó hormonokhoz, a tejcihez, meg az első napokhoz… :cry: :cry:
Mi az, hogy nem szoptathatod a babát??? Meg elviszik és nem adják oda???????? :roll: :roll: :roll:
Steffi én értem, ha nem akarod nyilvánosan ettől jobban részletezni, de ha van egy kis időd, meg nem frusztrál a kelleténél jobban a téma, megírnád priviben, mi történt?!
Bocsiii, de ezen úúúgy kiakadtam. Oké-oké, hogy szülhetsz viszonylag jó körülmények között, szuper a doki és a szülésznő is, de azért a baba szempontjából legalább olyan fontos a csecsemős hozzáállás, mint a születés…
Én Kristófot egy percre se adtam ki a kezemből, valahogy nem bírtam volna ott hagyni, úgy hogy ne lássam-érezzem Őt. Szóval nem kicsit borultam volna ki, attól amit írsz Steffi. Ilyenkor meg harcolni valakivel… :roll: :oops:

Rita sziaaa! Tudom, "illik" lojálisnak lenned :lol: de megírnád, mit gondolsz erről?? Jöhet priviben is! Úgyis rég "dumáltunk". :wink: :lol:

Kép
vkbrigi

Jó reggelt!

Dorka!
nagyon sajnálom a hátad! ez a hányinger meg .... :cry: :oops: :oops: jobbulást!
és komolyan mondod, hogy te dagi voltál??? :shock: :shock: :shock:
képzeld! lányaim a téi, mostani időszámítás szerint 5.30-kor keltek. Ma is nagyon friss leszek. Különben sem alszom sokat, na de most ... :lol: :lol:
ujjam? nem tudom :oops: holnap megyek a mogorva sebészhez :shock: :?

őt ismeri valaki??? nekem ő volt a CSÚCS!!!!!!! :D :D :D annyira tündér volt! szó szerint BABÁZOTT a babákkal. Egyiktől másiktól meg is "kérdezte" :lol: , hogy hogy szeretné, hogy hogy fésülje a haját???? :lol: :lol: :lol: Az egész fürdetést az össze anyuka végigasszisztálta. Alig fértünk be a csecsemős szobába. Élmény volt. :D :D :D

Kép

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Kriszta!
még egy szó a szobatisztasághoz!
nálunk Szofi semmi hajlandóságot nem akart mutatni a WC-be kakiláshoz+pisiléshez. Vettem pár hete Katának Csipkerózsikás/Hamupipőkés/Szépséges bugyikat. Szofi (ahogy Kata is) él-hal ezekért a hercegnőkért. Azóta többször szólt, hogy üljünk rá a WC-re. Beigértem neki is ilyen bugyikat, ha szobatiszta lesz. Hát! most majd kiderül. Talán lehet ösztönözni! :D :D :D nem is gondoltam, hogy ilyen hatással lesznek rá a bugyik. :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Steffi, nagyon vártam ezt a képet :) Itt is gratulálok még egyszer, nagyon kis formás Myrtill. Ezek a kis talpacskás képek... :D

Veronikusz és Berke, fogadjátok szülinapis utópuszijaimat. :)

Jártam én itt, megnéztem h Villő meg Iván hogy van, de az írásig nem sikerült eljutni.

Aprooka,, Eszter is csinált olyat gyakran egy-két héttel hazaérkezés után, hogy hajnali 3-kor el kezdte a kakilást és reggel fejezte be... :( Kész voltam teljesen, de hál'Istennek, aztán beállt.

Ez a gyerekorvosnő... :twisted:
Én is Petsch doktorra esküszöm és egy fiatalos barna hajú nagyon kedves kolléganője volt, amikor Melindával jártunk ott, még meg is nevettettek, olyan laza volt az egész. Esztert sajnos már nem ők vizsgálták, és nem tudom a nevét a hölgynek, de nagyon nehezen tudtam belőle kedveséget kicsalni. Nem volt gond Eszterrel, de nem is tetszett a barátságtalan modora, az ember még a második gyerekkel is érzékeny, még ha le is pereg már sokminden. (Egyébként, ha lett volna gond, először akkor is Böbéhez vittem volna).
Nem érdekel, hogy ki miért morózus, amikor a munkáját végzi, ne legyen az. Az egész osztály sínyli a több mint két éve tartó támadásokat, de azt hiszem, azoknál lehetett barátságtalan magatartást tapasztalni, akik egyébként is azok. Ilyenek engem közvetlenül nem értek, de láttam ott kismamát sírni és panaszkodni.
És Steffi, nagyon ügyes vagy, hogy nem hagytad magad belevinni a cukros víz-zsákutcába.

Mindamellett azt gondolom, hogy a legtöbb kórház csecsemő osztályán történnek hasonlók, sőt ennél sokkal durvább dolgok. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ezt el kell fogadni, sőt. Az egy alternatíva, ha ilyenkor az ember kér másik véleményt másik orvostól, ha van rá mód, és meg kell nézni, hogy mit biztosít a törvény, a kórház protokollja milyen. Csak ehhez tényleg az kell, hogy az ember határozott legyen, tájékozott a lehetőségekről. A szülésfelkészülésbe ez is beletartozik.

Felébredt Melinda, mennem kell.

Kép

Kép

Kép
memme

bocsi, még mindig itt de rögtön eldugulok :oops: :oops:

engem az akasztott ki nagyon ezzel a dokinővel kapcsolatben, hogy hazamenetelkor előadott egy kiselőadást, hogy ha nem akarom, hogy a gyerekem 20 évesen már olyan legyen mint egy 50 éves akkor ilyen és ilyen táplálékkiegészítőt kell adni a gyerknek. Ez engem tökre kiváncsivá tett addig a pontig, míg meg nem kérdeztem, hogy "és hol lehet ez beszerezni" "HÁT ITT NÁLAM!!!" :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: na ekkor robbant az agyamban a bomba :evil: :evil: :evil: és mindezt a zárójelentés mellett kapta MINDEN kismama körítésnek. :evil: :evil: :evil:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Jó reggelt! Illetve a legjobbat! :lol: :lol: :lol: :lol:

Este fél10től 3/4 2-ig aludtunk, aztán nyomikázta a kakit fél3 és 3 körül, de öt perc alattvisszaaludt és fél7kor (ami most fél6, de akkor is 4,5 óra múlva) én keltettem, mert pici fejés után is már kivoltam a cicimtől. :lol: :wink: Szóval több mint 7 órát aludtunk, ez most már nagyon kellett!!!

Tegnap voltak itt egyetemi barátnőim, majd dobok fel képeket, volt egy majd 5 hós kiscsaj is, írtó édik voltak Levivel, bár a hangzavar (13an voltunk) jobban lekötötte őket,mint egymás figyuszolása.

Addig meg egy kedvec kép:
Eminem hozzám képest....avagy, anya, nem látod, hogy ez a sapi már kicsi??
Kép

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Jó reggelt!!!

Veronikusz!!
Ő egy tündéri :lol: :lol:
Ő volt első este (kedden,mikor megszültem)"szolgálatba"háááát,le a kalppal előtte,mindent elmutogatott,velünk együtt örült!!!!Olyan tipikus nagymami, sugárzott belőle a boldogság!!!!!Úgy foglalkozott Balázzsal, ill. minden manóval,mintha a saját unokája lett volna!!!Imádtam :lol: :lol:

Dorka
remélem jobban vagy!!Együtt érzek veled hátfájás ügyileg......
ÉN most masszőrhöz járok hátfájásilag .........le vannak tapadva az izmaim a derekamig+a nyakamnál is gázos!!Ám úgy néz ki, hogy ez segít a fejfájásomon is :lol:
hányingered?????gyomrod???

Memme
hogy vagytok?????

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok!
Vettünk kb. 1 hónapja egy bakancsot, de sajnos nagy lett!!!egyszer sem hordtuk!!!!
Bobbi Sport (Deichmannos) 22-es
2990,-ért vettük.... Valakit nem érdekel????
Kép
Kép
Kép

emano/Andi
KépKép
emano

Annyi minden eszembe jut olvasás közben, de olyan az agyam mint a szita.

Igen, Veronikusz ismerjük, még a nevét is tudtam, de már nem emlékszem. Annyit nevetgéltünk vele. :D

Dorka, én Medicannabison élek amikor bedurran a derekam. Az okot nem szünteti meg természetesen, de a tüneteket enyhíti. És nincs mellékhatása, nem szintetikus fájdalomcsillapító, nagyon sokat segít, amikor már alig bírom felemelni a lányokat.

Kép

Kép

Kép
memme

Gabi, te szép suttyomban bearaszolsz itt a finisbe. Hogy vagy? Tessék ám hírt adni!

Lilluska is. Hogy bírod nagy pocival a gyerkőcök mellett? Van segítséged?

Dóri, gratulálok a kis kukacoshoz.
:)
Másik Gabi, hányogatsz? Hogy vagy?

Meséltem már, hogy most két év után Emberrel elmentünk moziba? Igaz, csak a délután kétórásira, de gyerekek nélkül voltunk egész nap. Tegnap is kirándultunk egyet, Kassára, nagyon szép. Furi volt a lányok nélkül, állandóann nézegettünk hátra a kocsiban, meg az autóban ülve folyton őket emlegettük, este meg már téptünk hazafelé, de jó volt. Nagyszülők jól lefáradva. :wink:
Próbálok tenni fényképet, szülinapról, erről-arról.

Kép

Kép

Kép
memme

NagylányKép

Eszter
Kép

[/img]

Kép

Kép

Kép
memme

Hogy ne kelljen a nyakatokat forgatni[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1225014901.4175.jpg[/img]

Család
Kép [/img]

Kép

Kép

Kép
memme

Sziasztok!

bocsánat, hogy így becsöppenek közétek.Én is a Kútvölgyiben szültem 2 hete.Sándor doktornál szültem a szülésznőm az Erika volt.Örökké hálás leszek nekik, mert csodaszép élményben volt részem.Pláne, hogy az első babámat császárral kellett a világra hoznom, most sikerült a természetes szülés.Ezt nem minden kórházban engedik meg.Elmondhatatlan a különbség a két szülés között.
A csecsemősök bizony angyalok.Nekem is a kedvencem az Ági volt, és a Judit, aki látszik fent a képen.
A dokinőbe mi is belefutottunk, miattunk össze is veszett az egyik csecsemőssel.
Mindenben a segítségemre voltak, nagyon hálás vagyok nekik is.

üdv mindenkinek, további jó babavárást és babázást.
emmalena

Boldog
Kép [/img]

Kép

Kép

Kép
memme

Kati!
Szerintem is hasonlítanak!
Kép Kép

Reni!
Már nyugiban vagyok, de jó volt kiírni. Felkelni gondolom a műtét után nem lehet? Nem azért, de szerintem nem is nagyon akarodzik majd neki... Martin ugyan járkált, de amikor pisilt nagyon fájt neki és lidocainos kezelés után még simán feküdt az ágyban fél órát, de értem, hogy mire gondolsz! Jobb lesz utána mindenkinek. Délutáni rendelést nem is értem :shock: De, ha ott lesz a férjed az tök jó lesz!

Dorka!
Talpra! :lol: :lol: Gyógyulgass és legyen jókedved! Kisüthetne a nap is...

Brigi!
Írok akkor privit. Úgyis van pár nem publikus dolog, amit le sem írtam.

Veronika!
Ő Judit nővér! Tényleg aranyos, segítőkész és imádja a bébiket.
Gondolom olyan táplálék izét akkor nem vettél :roll:

Memme!
Ne érts félre én tudom, hogy máshol egyből megnyomják a kicsiket cukros vízzel meg táppal stb, DE! A kútvölgyi egy kis kórház és nem klinika! Engem azért ütött szíven ennyire ezek a történések, egyrészt mert velem történt és a gyerekemmel ugye,másrészt volt a kórházról egy kialakult véleményem, ami most változott... De mindemellett hangsúlyozom, hogy ami volt az volt, és a többiek hozzáállása maximumon volt! Tényleg még az osztályirodán is nagyon aranyosak voltak!

Aproo!
Látod alakul ez! A végén még itt átalussza az éjszakát! :lol: :lol: Szupi kép Leviről!

Andi!
Hova jársz masszőrhöz? Bár tök mindegy nekem úgyis messze van :D

Dóri!
Tényleg gratula a kis tököshöz! Éljen-éljen!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Dorka, most csak befutottam, mert jön a kajci mindjárt, de szólj rám, ha elfelejteném:

Nekem is gerincferdülésem van és néha alig bírom megemelni már Levit, pedig még nincs 6 kiló sem. Meg be is szokott akadni a derekam, kattog, mint egy vénasszonynak és ki sem tudom húzni magam.
VAn rá nagyon jó homeos bogyesz, csak meg kell keresnem a nevét.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

memme
Cipős kép nagyon ott van :wink: És ferdeMelinda is cuki :lol:

Steffi
Majd meglátjuk, de mivel aznap nem kelhet fel...Ülni majd szabad valamivel a műtét után. Az a baj, hogy Iván eléggé örökmozgó. A mesenézést eléggé megunta két nap alatt, míg ágyban volt. Más meg nem volt eddig sem, ami 10-15 percnél tovább lekötötte volna, amit ülve is lehet csinálni :? A láz után még másnap nem akartam, hogy felkeljen, de délután már nem bírta és körbeefutotta s szobát 100x. Pedig előtte nap alig evett, hányt, fosika és ugye a magas láz... Aznap sem zabálta halálra magát. Az ember úgy gondolná, hogy ilyenkor még le van gyengülve. Hát ő nem volt :?

Veronikusz
Hajrá hajnali ébresztő :? Mi is...de sztem sokan :wink: Viszont délben kidőlt. Valahogy csak helyrerázódnak! Eddig tök mázlink volt, mert reggel úgy ébredt mindig, ahogy előtte. Mintha figyelte volna az órát :lol:
Morcos doki :evil: Remélem megúszod a lidocaint!
Gyerekdoki kondibogyói :twisted: :twisted: Persze lehet, hogy tényleg jók, de ilyen megközelítéssel.... Bár azért nekem lennének fenntartásaim...

Dorka
Te nagyon dagi? Ne mááááá! Ki hiszi ezt el neked? :wink: :lol: Mikor fogytál le? Még Berke előtt?
Hátadnak meg javulást! Vörösvári úton van Jade köves masszázságy. Anyu volt párszor és azt mondta nagyon jó! Neki a vállizülete rendetlenkedett. Nem tudta felemelni a kezét rendesen. Asszem 2x volt, mire majdenem teljesen rendbe jött, pedig már régóta küszködött vele...

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Nem, nem Steffi, dehogy értettelek félre. Hiszen a záró soraid is teljesen világossá teszik, hogy mit gondolsz, hogy érzel, és annak nagyon örültem. Ugyanezt gondolom. Bár mivelünk Eszterrel sem történt semmi különös, mégsem szerettem bevinni az osztályra a lányt, amikor ez a hölgy volt műszakban.
Elszomorított, hogy ez történt veletek, csak az jutott eszembe, hogy más kórházakban szült kismamáktól nagyon gyakran hallok ilyesmi történeteket és ez a nagy baj. :(

Kép

Kép

Kép
memme

Na most már azt szeretném csak tudni, hogy ki az a csecsemős Ági!!! Hogy néz ki? Vékony,alacsony, rövid, világos hajú, gyors beszédű?????? Általában függőlegesen csíkos felsőben. ???
VAGY az a nagyon magas, szőke, rövid hajú????? ők is aranyosak voltak. :D

Steffi!
Tényleg két kis tojás a két lurkó :D tök vicces :D:D de jó értelemben vicces :D
Hát, nem. Nem vettem. Még ha előtte belopta volna magát a szívembe a nagy gyerekszeretetével, amit elleshetett volna Judittól (meg akkor Ágitól is ezek szerint!)

Reni!
Műtét miatt ujjaim keresztben! :oops: gyors gyógyulást utána!

Memme!
Bocsi, de a cipős nekem is nagyon bejön :D persze a lányok most is tündériek mint mindig :D:D:D Melinda tiszta TE, Eszter pedig a párod! NEM????

Aprooka!
Eminem-ed nagyon csúcs! :lol:

Képzeljátek!
Lányokat reggel öltöztetem, de nem akarták a benti játszós nadrágot felvenni, hanem csak a farmert. :shock: gondoltam, ha annyira akarják … hát legyen. Majd mikor felöltöztek, mentek és vették a cipőiket. :shock: Kata még segített is Szofinak az öltözésben !!! :shock: :lol: mondták, hogy ők mennek az irodába. Kérdem de mégis, hogy? Egyedül? Nem Apuci jön és viszi őket! :shock: Mondtam akkor nézzék már meg a gépet, mert on-line ott van a kamera másik oldalán az irodában apuci és dolgozik. Nem jön. Végül már sírt Kata, hogy azért nem jön apuci, mert ő rossz. :shock: meg hogy őket otthon felejtette Apuci! :shock: :lol: Olyan aranyos volt. Férjem meg a kamerán keresztül rötyögött. :D:D:D Szegény férjem kénytelen volt hazajönni és elvinni minket az irodába :D:D:D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Memme!
Örülök :lol: Drágák a lányok! És igen! Ez az IGAZI boldogság! Mikor ilyen képeket látok és most már magam is tapasztalom mikor Martin simizi és óvatosan puszilgatja Myrtill baba fejét, kezét, lábát, ahol éri, végtelen szeretettel és gyengéden, óvatosan! Azt hiszem normális most a szentimentalitásom ugye?! :D

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Reni!
Hát ilyenek ezek az örökmozgó fiúk :lol: De az új helyzet úgyis hozza magával a megoldást, ne aggódj semmin!

Veronika!
Hát ez tök édi story! Legalább hazament a férjed! :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Ez nem szentimentalitás Steffi, hanem kicsit felszalad az emberben az anya-hormon koncentrációja. :) Martint meg puszilom.

Kép

Kép

Kép
memme

Veronikusz,
köszi a fotót, olyan jó egy darabkáját újra látni a csecsemős szobának :D :D :roll:

Ja és én is szeretem a csipkerózsikás bugyikat, hol vetted őket Veronikusz? Mammutméretben is van?? :lol: :lol:
Irodás sztori aranyos!! :D

Aki a fotón van, nem ismerem sajnos, de ha már itt tartunk, megvédeném a csecsemős nővéreket, én legalábbis mindegyiket kedveltem! Volt ugyan hogy egy-egy témában ahányan voltak, annyi féle tanácsot adtak, de ez egyáltalán nem zavart, sőt!! Hiszen az anyukák is mind másra esküsznek.

Hú, ez a táplálékkiegészítős-üzletelős dolog meg fúúúú…nahát ennek semmi helye egy kórházban!!! (hozzánk is bejött a szobába egy szülésznő, a szobatársamé, és beszélgettek, már a második mondatnál tudtam, hogy ez vmi ilyesmire fog kisülni, szegény csaj még nem tudta, vagy csak nem mutatta…tudjátok, ez a „szuper készítmények, enélkül nem lehetsz egészséges, de elmondani nem tudom, el kell jönnöd egy beszélgetésre, és a dokiknak, nővéreknek erről nem kell tudniuk…” szlogen..)
Bár, ha belegondolok, mindenki úgy próbál megélni, ahogy tud. És sokszor ezek a készítmények tényleg jók, ezt elismerem. De akkor mér nem mondja el egyből, miért kell a mellébeszélés? Én valszeg sokkal inkább vennék, ha egyszerűen a kezembe nyomna egy prospektust. :roll:

Aproo,
jó a sapis kép!! :lol:

Memme,
képek nagyon cukik, hát ez a családi cipős!!! :D :D

Gabi,
bizony, Te következel, kéretik gyakran jelentkezni!! A nagy pillanatról ki ad hírt?
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: