A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

:?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 12:39-kor.
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.05 15:42-kor.
hékás

Mercike és Milán nagyon édesek, ahogy alszanak :)
Ancsika, gratula a merüléshez, nagyon ügyi Marci :)
Mia, az írásod engem is megríkatott, olyan szépen leírtad.

Babakocsit, mi is vettünk nemrég, pont ezért mint Ti, nekünk is Chicco Travel volt. Pierre Carden 822. Háááát, minden megvan rajta amire szükségünk van, bolygósítható kerekek, kupola, lábzsák esővédő, kétoldalról tolható, de olyan mint az ára :( Eléggé gyenge. Lehet, túlságosan igénybe van véve, mivel az utcánk homokos, és a húgomékhoz mindennap itt megyünk, dehát azért...Ja és ez a típus eléggé szűk, egy vállasabb kölök már nem férne bele anorákba öltöztetve. Szerintem érdemesebb egy drágább típusban gondolkodni, pláne, hogy Ti még terveztek babát. A hugomnak jó a babakocsija, csak a szita agyammal nem tudom a nevét és most alszanak. Ja, megkérdeztem a sógoromtól, Peg Perego Uno. Már a 2. gyerek nyüstöli és bírja.

Kép

Kép
[/url]
stella40

Bettica:a kérdés jogos.Nen,nincs hideg.Éppen indultunk anyósékhoz. :lol:

Kép
melike

Kicsit belassultunk? igy délutánra? az én mentségem, hogy levest főztem! mindjárt mutatom, Merci is segített! 8)
bszilvi25

hol a kezét hol a takaróját rágta, és közben jókat visongatott!

Kép Kép Kép Kép
bszilvi25

Lányok hihetetlen ma vagyunk 5 hósak és ilyenkor már 1 órája megvolt Zoé....!!!!
Ne kívánjatok boldog hófordulót,én azt szeretném,ha majd 1 évesen is itt írogatnánk és akkor köszöntenétek! :wink:
És mindezt BÉKÉBEN! 8) :!:
Vendég

Piri:jelöltelek iwiwen.Ne hari,de sokkal fiatalosabbnak nézel ki az ottani képeken. :wink: :wink: :lol:

Kép
melike

-----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.16 21:54-kor.
pironya

én is levest főztem és Milán alszik végre... jó húzós volt a délután.

csiri: megmondom őszintén hogy én nem is "jegyzem" a hófordulókat, amilyen elszórtan szültünk minden napra jut 1-2... ami persze nem baj, csak szerintem a SZÜLINAP lesz itt a lényeg. ;)

Stella: igen egy barátnőm is ezt mondta a pierre c-ról hogy eléggé... hogy is mondjam, könnyűszerkezetes. ráadásul nem kényelmes már az 1 éves gyerkőcüknek, mert az anyaga nyáron izzasztó volt, másrészt meg nem dől eléggé előre a háttámlája, úgyhogy még + egy díszpárnát beraknak a gyerek háta mögé, hogy kényelmesen tudjon nézelődni a lurkó. ez azért milyen már? :roll:

amúgy peg peregot néztem én is, olvastam róla hogy strapabíró, de használtan gondoltam. ami a brendonban most akciósan 42, az a teszveszen 20... az meg annyira nem érdekel ha kopott a huzat, csak működjön. de 40 most nincs rá, az tuti. :roll:

mia_snow

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.16 21:54-kor.
pironya

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.05 15:42-kor.
hékás

hékás, a p3 plikoról írják a legjobbakat, ami ma van a piacon! szóval tuti jó lesz. nagyon strapabírónak ítélte mindenki akit olvastam, szóval ne aggódj. én is azt néztem ki, csak nem mózesest, hanem simán... de ahhoz alapból adnak lábzsákot. az van nektek?

mia_snow

Sziasztok!

dobok nektek egy képet:

Buci kisfia, Andris és Peti fiam babatalálkozója :D

Kép
csipisz

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.05 15:43-kor.
hékás

Piri:amiket felraktál ide,azokhoz képest.

Kép
melike

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.16 21:55-kor.
pironya

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.16 21:55-kor.
pironya

.....
pironya

Szerintem is hasonlítanak és milyen nagyok!

Kép
melike

Szia csipisz!
Nagyon vagányak a fiúk!És tényleg hasonlítanak :shock: :shock: :shock: :wink:
Vendég

Húúú Mia elolvastam.Nem kellett volna.Nem birom az ilyeneket.Kibukom.

Kép
melike

[quote="hékás"]N írta:hékásincs :( De már rákérdeztem a Brendonban, és lehet hozzá náluk is kapni. Én persze nem találtam a neten, de lehet, hogy én vagyok a béna :lol:

Tényleg ez a legjobb???? Király :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Pedig kölcsön-kocsi :lol: :lol: :lol:

:shock: na hát én is ezt néztem hogy van 15ért lábzsák nélkül, és nem találtam a brendon honlapján lábzsákot. ezek szerint van mégis? az nagyon jó lenne...!!! lehet hogy holnap felhívom őket aztán licitálok ha tényleg van. merthogy én direkt lábzsákosat keresek, sokat kavarunk majd télen is a hidegben, jó az ha van. :lol:

csipisz: tényleg mintha tesók lennének.

hú csajok 2. napja furán érzem magam. émelygés, de leginkább este. monnyuk lehet hogy a fáradságtól... most ráadásul majd' megfagyok, és 3-4 napja este fél9kor bezuhanok az ágyba és AZONNAL elalszom... hmm... vagy kerülget valami, vagy jajj. :D

mia_snow

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 12:40-kor.
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.05 15:43-kor.
hékás

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.05 15:44-kor.
hékás

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.05 15:44-kor.
hékás

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.16 21:56-kor.
pironya

Piri: jó kérdés!!! Amit odaadtam apuméknak az jó nagy, már egy kicsit sajnálom, hogy odaadtam, de késő bánat! :?
bszilvi25

Pironya: vannak ülések 0-tól 18 és 36 kg-ig is de sztem nem érdemes olyat venni. a concord 9kg-tól való trimaxa dönthető akár menet közben is, tágas és karfás, sztem vess rá egy pillantást a brendon honlapján.

lábzsák: jahogy univerzális? aszittem gyári hozzá valót kínálnak. :(

mia_snow

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.05 15:45-kor.
hékás

Sziasztok!

Ancsi, Brigi: köszi a hiányolást.

Itt vagyok, olvasok... és ledöbbenek.... Én egyetértek a hozzászólásokkal a Bari témában.
Nekem nincsen itt senki akit nem bírok, igaz nem vagyunk barátok (ahogy Piri írja), de ha már nem vagyok itt pár napig, akkor hiányoztok. És arra gondolok, hogy mi lehet egyikőtőkkel-másikotokkal!
Pl. ezt már rég meg akartam kérdezni:

Márti, Csiri: mi újság fogzás terén? Mert tinektek már kint vannak a fogacskák, ugye???

Stella, Kriszta: gratu az átforduláshoz. Meg mindenkinek, akinek már fordul a babája.

Az összes kép nagyon jó, Marci (Brigi) ülős képe, Mercike képei, Csiri lányai, Kristóf (Márti). :lol: :D :lol: :D :lol: :D Nagyon jók. Remélem más képet nem láttam, és nem sértek meg senkit, akit kihagytam. Ja azt hiszem még Ancsika te is tettél fel képeket, nagyon édes a családod. De Miát kihagytam: nagyon édesen alszik Milán. Ja és Mátét is kihagytam. Úúúú de szita az agyam. Szóval mindenkiről nagyon jól sikerült képeket láttam, az összes baba naggggyon gyönyörű.

Babakocsi: nekünk Bergonunk van, és elég széles, tavaszig kibírja az tuti, egy baj van, hogy egy kissé nehéz, mint a többfunkciós babakocsik általában. Szóval mi karácsonyra, vagy szülinapra fogunk kapni ajándékba egy esernyőbabakocsit (persze én fogom kiválasztani).

Csipisz, Buci: kérünk beszámolót a randiról!

Csiri: nagoyn jó az ajándék, amit tavaly adtál a lányoknak, olyan megható! :lol: Sajna nincsen ötletem újabb ajándékra.

Tudom, hogy már lerágott csont de lenne kérdésem a hozzátáplálásról: délután szeretnék neki a 3 órás etetésnél valami kiegészítést adni. Mit adjak? Azt hallottam, hogy az alma az első, de azt is hallottam, hogy az lehet, hogy kimarja a kis gyomrát. Szerintetek? Hogy csináljam? Először cici, utána más, vagy először más és utána cici? Stb....

Ja és még egy kérdés, aki már viszi úszni a bébit: hogy történik az úszás? Azt is hallottam, hogy először kijönnek lakásra és a kádban megnézik a babát? Ez igaz? És hogy történik? Ahogy kivettem a szavaitokból elöször nem mennek víz alá... De akkor mit csinálnak a babaúszáson?

Csiri: ti is úsztok?

Márti: hol vagy?

Na ez jó hosszú hozzászólás lett, ezt akartátok :?: :?: :?: :?: :lol: :lol: :D :D :lol: :D :D

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

úúúúristen, 5 hónap. Még csak most tudtam meg, hogy terhes vagyok... És már 5 hónap körül járunk... Nekem ez nagyon furcsa.

Én minden percét élvezem a babázásnak. Jó van, amikor kiakadok, mert többször kell fekelni, és nem akar visszaaludni stb., Volt olyan, hogy 4:30-kor felkelt és utána nem akart visszaaludni, de pl. akkor azt csináltam, hogy kimentem a szobából, bőgtem egyet és utána visszamentem Kittihez, és mosolyogva megszeretgettem. Perzse jó lenne, ha este 9-től reggel 9-ig aludna, de azért ne akarjunk már mindent ezektől a kis lényektől. Ja és várom már azt is hogy nagyobb legyen, de csak kiváncsiságból, de egyáltalán nem akarom siettetni az időt, mert ezt a kis kort is élvezem, ha nagyobbak lesznek, úgysem lehet már így dédelgetni őket. Mert ugye akkor már meg fogja mondani, hogy jaj ezt ne csináld stb. :lol: :lol: :lol:

Na remélem, hogy értelmes lett a hozzászólásom, mert a fogalmazásom az ...

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Na mentem aludni, jóccakát.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Jó reggelt!

Szia Andóca! Jó kérdéseket tettél fel! Engem is érdekelnek!!! :)
bszilvi25

[quote]T írta:udom, hogy már lerágott csont de lenne kérdésem a hozzátáplálásról

NEM AZ! Nekünk, akiknek még újdonság. Én is gondolkodtam a héten azon, hogy majd úgyis Titeket zsibbasztalak a kérdéseimmel! Dehát kit kérdezzek??? Csak TI vagytok Nekem ilyen téren!!! :cry: :wink: :roll: :D
bszilvi25

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 12:41-kor.
Vendég

[quote="bszilvi25"] írta:bszilvi25
[quote]T írta:udom, hogy már lerágott csont de lenne kérdésem a hozzátáplálásról

NEM AZ! Nekünk, akiknek még újdonság. Én is gondolkodtam a héten azon, hogy majd úgyis Titeket zsibbasztalak a kérdéseimmel! Dehát kit kérdezzek??? Csak TI vagytok Nekem ilyen téren!!! :cry: :wink: :roll: :D

Ezzel én is így vagyok, nekem mostanában aktuális az átállás!!! Légyszi segítsetek! Ja és most ittam egy kis sört, fúúúú de rossz. Nem szeretem a sört. Mennyit érdemes belőle inni egy nap???

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Kriszta: mikor jön haza apa?

Nyáron már adtam neki Őszibarackot, meg Almát, de akkor csak izlelgette, nem lett tőle semmi baja (hála istennek). Akkor 2 cicizés közben adtam. Most viszont tejpótlás céljára szeretnék adni. Jól fog lakni csak az alma levével????

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

ja és autósülés ügyben nem tudok segíteni, mert nekünk olyan van, ami 0-13 kg-ig jó, remélem azzal kihúzzúk addig amig a végleges ülését megvesszük, amit már át tudunk alakitani magasítóvá.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Andi: én KARAMALZ-t iszok!!! Maláta valami, nem sör izű, azt én sem bírom! Tescóban 179/üveg!!!! citromos a fincsi!!! olyan mint a fanta!! vegyél olyat, kóstold meg, és várom a véleményed. Én hetek óta iszom minden nap!!!

1 üveggel, ami 0,33-s
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bszilvi25 2008.10.21 07:44-kor.
bszilvi25

Szilvi: holnap tervezet tesco járatot, ha nem felejtem el (ami persze mostanában előfordulhat), akkor veszek, és kipróbálom.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Ne felejtsd el!!! sztem tényleg jó! csak annyi, hogy én néha hülyén csinálom, mert este iszom, pedig reggel vagy dél körül kellene. Ugye reggel mindig tele van a cici, és kora du-tól kezd "ürülni".
bszilvi25

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 12:41-kor.
Vendég

Csajok! mindjárt bőgök! még 2* megmosom a hajam, és nem marad semmi! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
DE TÉNYLEG!!!!!!
mindjárt felhívok valami orvost, ez nem normális!!!!!!
bszilvi25

jó reggelt!

csak gyorsan átfutottam az oldalt,majd késöbb reagálok...
Szilvi!!!!
Sajnos normális.....a hormonok most "állnak" vissza...Én már túl vagyok...kopp-kopp-kopp
ktoldalt halánték-homlok tájékon teljesen megkopaszodtam....de vége és új haj nőtt oda!!!!!!!Csak átmeneti! :wink:
Vendég

Vendég

Én is csak a mosdó felett, ha kell hátat fordítok, hogy a kő ne legyen tele a hajammal! :( De le is fotóztam most, tényleg aggódom. És 2 hete kb nem is hullott így!!! CSIRI LEGYEN IGAZAD!!!!!! :roll:
bszilvi25

terhesség alatti hormonális változások befolyásolják a haj és a köröm állapotát - nagyon sok nő örömmel tapasztalja, hogy a haja dúsabb, a körme fényesebb és erősebb lesz. Sajnos általában éppen ők azok, akik a szülés utáni 2-3 hónapban riadtan kénytelenek felfigyelni a váratlan hajhullásra.

A hajhullás oka egyszerű: a babavárás alatt megnövekedett progeszteronszint miatt több hajszál marad növekvő fázisban, mint az normálisan szokásos. A szülés után hirtelen leeső progeszteronszint kiegyenlíti a folyamatot: több hajszál kerül "hanyatló" fázisba, vagyis a normálisnál több hullik ki. Tulajdonképpen úgy is lehet mondani: most hullik ki mindaz a haj, aminek a terhesség alatt kellett volna.

A folyamat körülbelül 3-9 hónapig tart. Ideális esetben ezután a haj ismét sűrű lesz. Ha azonban még mindig hullik, vagy ha nem erősödik meg újra, meg kell keresni az okát, mivel ekkor már semmi köze nincs a terhességhez és a szüléshez.
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!

Ne is beszéljetek a hajhullásról... legalább 2hónapja szenvedek vele. Valahol azt olvastam, hogy 6hónapig is eltarthat rosszabb esetben... úgyhogy ne keseredjetek el :lol: Kérdeztem apát hogy kopaszon is szeretni fog? Azt mondta persze, már egész jó parókák vannak. :lol: :lol: :lol:

A hozzátáplálást gyümilevekkel kezdtük, tápszer előtt kóstoltattam vele egy picit, hogy lássam a reakciót. Mostmár jó fél üvegnyi pépet megeszik, de még mindig nem mertem áttérni az 1 étkezés kihagyására. :)
csipisz

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: