A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Andabella, még korai aggódnod. De ha nagyon izgulsz, hogy minden OK-e, akkor inkább menj el egy ultrahangra biztos ami biztos, mert az idegeskedéssel teszed a legrosszabbat. Elvileg úgy mondják, hogy első babát a 20-24.hét körül érzik meg a kismamák - de nagyon függ attól, hogy hol tapad a méhlepény, hogyan fekszik a baba, hasfaladtól, meg egy csomó más tényezőtől is.

KépKép

KépKép
stelly

Iricc, kicsit megnyugtat, hogy más is ilyen lökött :D

Gjéti, ez a lebegő mózes tök érdekesen hangzik, még nem hallottam. Tudsz róla írni, hogy mi a lényege? Mondjuk mi maradunk a kiságynál, de nagyon kíváncsi vagyok :)

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok
Iricc, mit értesz azon, hogy a magas pulzus veszélyes a babóra, kifejtenéd ezt bővebben, mert erről nem tudok semmit.
Egyébként háziorvos írta fel, de neki valami hasonló a végzettsége azt hiszem, de nemtudom pontosan.. nem kardiogológus, hanem érbetegségekkel foglalkozik ha jól tudom.

Andabella, ne izgulj, az első babát gyakran későn érzi az ember. Nem vagy még elkésve.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Stelly, én is mindig mindent elfelejtek. És ez még rosszabb lesz, ha meglesz a baba, hidd el. Én mindig azt szoktam mondani, hogy a gyerekek számával egyenes arányosan nő az elhülyülés is... :lol: persze mindenki magából indul ki, nem szeretnék másokat megbántani, de én magamon észrevettem. Mikor Száva pár hetes volt, kétségbeesve kérdeztem a gyerekorovst, hogy normális dolog-e friss anyukáknál az elhülyülés, mert ezt veszem észre magamom. Nevetett, és azt mondta igen :lol:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok!

Andabella: Szerintem se aggódj, biztos minden rendben! De úgy ahogy Eszter is írta, sok mindentől függ, hogy mikor érzed! Biztos nálad is nemsokára be fog jelentkezni! :D
Nálam meg olyan van, hogy az egyik nap lustább a kisherceg, a következő nap, meg szinte le se áll a rugival! :)

Zümis: Majd írj, hogy mi volt a dokinál! És tényleg, az autóval kapcsolatos idegeskedést, tennivalót, hagyd meg a férjednek!
Még jó hogy elismert mindent a vétkes! Mert sokszor még nekik áll feljebb! :?

Iricc: Ez engem is érdekelne, hogy miért veszélyes a babára a magasabb pulzus, :shock: mert eddig nekem is minden vizsgálaton 100-110 között volt, és nem szóltak rá semmit :!:
zsu83

Sziasztok!

Szülinaposoknak sok boldogságot kívánok!

Zümis, nagyon sajnálom, ami történt. Egyébként hol látta a foltot a doki? Nálunk az agyban (illetve az akörüli folyadékkal teli részen - bocs, nem értek hozzá) láttak valamit, vélhetően cisztát, de mindenki megnyugtatott, hogy emiatt nem kell aggódni.

Zetibebi, jó újra hallani rólatok!

Andabella, szerintem sem gond, ha még nem érzed, de ha megnyugtat, menj el egy ultrahangra.

Iricc, nálatok akkor már szülésnél készenlétben várják a babát, vagy csak pár nap múlva lesz műtét? Nem lehet egyszerű, minden elismerésem a tiéd.

Elif, örülök, hogy újra jöttél, próbálj azért pihenni, bár tudom, hogy az a legnehezebb, ha túl sok idő jut a gondolkodásra...

Kép
mist

Sziasztok!

Mist:a jobb rekesz alatt látható.
Olyan lassan telik az idő :?

Anabella:Ne izgulj a mozgás m iatt mert nekem a placenta a melsőfalon tapad és tomábbak a mozgások határozott mozgást 2hete érzek és Ő nem az első babám.
A dokit kérdeztem miért vanez és azt mondta a placenta olyan mit a szivacs és elnyeli a mozgát ezért nemérzem.
De ahogy már írták menj el dokihoz és nézesd meg magatokat akkor 100%ra megfogsz nyugodni.Uh-n nekem is mutatta a doki,hogy mozog de neméreztem 1 kicsit sem.

iricc:az elhülyüléssel egyetértek én is mert mindent a naptárba írok be, pl a mostani szünetet ,mikor fizettem osztálypénzt,meg mikor kell dokihoz menni stb-stb....

Ha hazaértünk jelentkezem.

Kép
zümis

Zümis: Várunk, és izgulj!!!!!!!!!!!!
zsu83

Ó basszus miket írok, én már írni se tudok! :oops: :oops: :oops:

Zümis Várunk vissza, és Ne izgulj!!!!!!
zsu83

Zümis: Jelentkezz mindenképpen, gondolunk Rád!

Andabella: Nekem is azt mondta a védőnő, hogy a 24. hétig ne izguljak, ha nem érzem a Babó mozgását. :) Amúgy nekem nagyon hirtelen kezdődött, egy ideig csak nagyon apró kaparászás, aztán egyik napról a másikra nagyon erős mozgások... :)

Stelly: Én hallottam már ilyen lebegő mózesről, egy mózeskosár, amit felfüggesztenek, ezért lehet kicsit ringatni benne a Babót. Gondolom hasonló mozgása lehet, mint a bölcsőnek, és ez megnyugtatja a Kicsit.

Zsu:
Hogy haladsz a némettel?

Elhülyülés nálam is jelentkezik, kicsit olyan formában, hogy nehezen koncentrálok, ezért nehezen jegyzek meg dolgokat. :? Ami korábban nem volt jellemző...

Apuci olyan boldog volt, hogy a Fia ma reggel jól szétrugdosta a kezét... :) Aminek ma örül, azt pár év múlva lehet, hogy sérelmezi majd. :D

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól telt a hétvége,és hál istennek ma is süt a nap.lehet menni a levegőre.
Annabella:
A bébi mocorgását én se érze minden nap ugyanúgy,tegnap is csak este mocorgott,de talán pár hét múlva már a párom is fogja érezni.A védőnőm szerint ez normális,ezért nem kell aggódni.

Elif,részvétem apukád miatt,az én apukám is pont ennyi idős és nagyon beteg,januárban majnem itthagyott minket,de most már kicsit jobban van.Minden elismerésem a tiéd,én el sem tudom képzelni,hogy hogyan lehet ezt feldolgozni,és csinálni tovább a dolgokat úgy,mint eddig,csak vigyázz magadra és a kicsire,mert apud biztosan ezt szeretné.Apu mindig azt mondja,neki rosszabb napjain a bébim ad erőt,hogy felkeljen,a te apud is veletek van minden nap...
Ne,haragudj,ismeretlenül is ennyit írtam neked,de nagyon veled érzek és csodállak a kitartásodért!

Most elmegyek kicsit sétálni,mert gyönyörű idő van,addig is szép napot nektek!

Kép
nilabali

Sziasztok!

Képtelen vagyok visszaolvasni!

Iricc! Szia! Ki Márti után a következő aki megszült? Vagy még várakozás van?

Kpzeljétek visszajön anyósom! :shock: Nem tudom, hogy hogyan fogok netezni... Asszem le fogom kakkantani, hogy mit gondol... :lol:

Mindenkivel minden oké? Valaki írjon egy összegzést az eémúl hétről lééééééééciiiiii! Köszi!
Megnézem raktatok-e fel új képeket az gmailra! :wink:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Szia Dina, rég láttunk!

Zsu, szívveréssel kapcsolatban: van vérnyomásmérőnk, azzal szoktam megnézni a pulzusom. Mértem egyet pár órája, 92 volt, és éreztem is, hogy megint zörög szívem. Aztán elszopogottam 5 kis golyócskát az ARNICA MONTANA 9CH nevű homeopátiás bogyóból, majd egy óra múlva megmértem, és most csak 67 a pulzusom, és nem is zörög !
Szóvak tök jól használ, úgy örülök neki!!!! Ajánlom neked is, ártani egyáltalán nem árt!

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Tettem fel új képeket!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Mekkorát nőttek a pocik, mióta nem voltam! De szépek! Az uram szabin volt és vele törődtem.
Abencze! Te tényleg jó vékony vagy! Én meg egyre csak bálna méreteket öltök! :cry: 7 kiló plusznál tartok! :oops: :cry:

Most nézem, hogy milyen rohadt kevésnek tűnik az a 109 nap! mingyá kevesebb lesz, mint 100! :shock:
Szerdán megyek cukroslötyit inni. De nem várom! :?

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Julcsi: Köszönöm, egész jól megy! Ma is itt volt nálam a tanárnő reggel 8-10-ig! És kaptam egy csomó feladatot! Olyan aranyos Bencus, mindig amikor németül beszélek, folyamatosan rugdal!
Lehet, hogy nem érti, hogy mi van ilyenkor az anyukájával!? :)

Nilabali: Sok erőt kívánok apukádnak, és jobbulást!

Andus: Meggyőztél kipróbálom! Ezt elég ha akkor szedem ugye, ha érzem hogy magas? Egyébként én is megérzem magamon, amikor magasabb, én is mérni szoktam itthon!

Dina: Milyen szép nagy pocid van! A lányok pedig tündériek! :lol:
zsu83

Dina: Én is szerdán megyek, és én se várom! :?
zsu83

Zsu, lehet napi 3* adagban is szedni, de én is csak akkor szoktam, ha nagyon ver a szívem.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Zsu! Köszi! Na akkor szerdán gondolok rád amikor szürcsölöm! :lol:
Én attól félek, hogy hányni fogok! :roll:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Dina, Zsu: Én is azt hittem, hogy hányni fogok, de semmi probléma nem volt... :) Ha mindez mondjuk 10 héttel ezelőtt történt volna, akkor más lett volna a helyzet, de most nem volt semmi bajom tőle. Szerintem este még egyetek még kicsit 8 körül, és akkor semmilyen probléma nem lesz. A löttyöt pedig le lehet nyomni.

Nilabali: Apukádnak jobbulást! Neki is szívproblémája van?
Neked pedig jó sétát!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Dina, jó nagy már a pocid :D rég hallottunk rólad, jó, hogy itt vagy újra :)

Nálunk szerencsére meg lehet azt csinálni ezúttal (16.héten még nem lehetett, de most majd igen), hogy reggel otthon benyomni a lötyit, és úgy menni be két óra múlva vérvételre. Ennek azért örülök, mert így kicsit több citromot fogok beleküldeni azt hiszem :D

KépKép

KépKép
stelly

Andus: Köszi! Holnap megyek és megveszem! :)

Dina: Én is gondolok rád! Én viszek bele egy kis citromlevet!

Julcsi: De jó hogy már túl vagy rajta, remélem én is simán lenyomom a lötyit! :)

Eszter: Neked a 16. héten is volt cukorterhelés? :roll:
zsu83

Sziasztok!

elkaptam a náthás ez-az amazt a gyerekektől....elég kidöntött, utálom a vöröslő orrom, és fáj a köhögés, meg a pocakom is beleremeg mindig....de látom a végét!!! És jók a homeós cuccok, holnapra már bizti jobb lesz :)
Visszaolvasni most nem bírok, majd este talán....megyek fekszem vizszintbe....babóca folyton mocorog mostanság éjszaka, alig hagy aludni.... :) Este a kádfürdőben is berezonálta a vizet... :) Édes pofi!
Remélem mind jól vagytok, és szépen nőddögéltek!
Olyan szép idő volt tegnap, voltun Vácon, meg vácrátóton az arborétumba, szép kis fárasztó nap volt! Most is gyönyörűen süt a nap, aki teheti sétáljon odakünn!!!!!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Az egyik ismerősöm a Szent Imre Kórházba szült ahol én is fogok, és azt mondta, hogy nem voltak valami segítőkészek a nővérek! Semmit nem mutattak meg, hogy kell mellre tenni a babát, a mellszívót nem lehetett bevinni! :shock: És egész éjszaka vele volt a baba is, nem örültek neki, ha valamiért be akarta adni! Neki kellett tisztába rakni is mindig, és mondta, hogy mindent vigyek magammal, popsitörlőt is mert még azt se adnak! Furcsa, hogy nem mutattak meg neki semmit, amikor ő is első babás anyuka! :?
zsu83

Ikverus: Jobbulást, pihenj sokat, kúráld magad! Vigyázz magatokra!
zsu83

nilabali: vigyázz nagyon apukádra, sok erőt kívánok neki, nagyon jó hogy az unokájából is erőt meríthet! Én ugyan egyáltalán nem számítottam erre a szörnyűségre, de annak most kicsit örülök, hogy az utóbbi időben valahogy többet beszéltünk és kicsit jobban odafigyeltünk egymásra. Igazából most értettem meg mennyire fontos az életben a türelem, az elfogadás és hogy az ember kimutassa a szeretetét.

Manó épp most is forgolódik. :) Próbáltam ma melegebb nacit beszerezni, de ami véletlenül jó volt bőségre annak meg tutti rövid volt a szára :(.

Edina: a +7 kg kb. mostmár nálam is bejátszik, szóval ne aggódj, mert akkor én is elkezdek... Egyébként is csak a pocid gömbölyödik. :) Én holnap megyek cukroslötyizni... :(

lkverus: mielőbbi gyógyulást! Én szerencsére ritkán vagyok beteg, de akkor masszívan...

zsu: én ugyan nem ott szülök, de alapból felkészülök mindenre, megyek babalátogatóba babázást tanulni és viszek mindent amire szükség lehet, ha adnak ha nem.

Kép
Kép
elif

Asszem, súlygyarapodásban viszem az első "díjat": eddig +9 kg. A védőnő azt mondta, ennél többet összesen ne hízzak!!! :shock: de szerencsére ezzel kapcsolatban már ti is megnyugtattatok, hogy hülyeség, meg az okos könyvemben is elolvastam, hogy az én kezdő testtömegindexemhez 11,5-16 kg nevezhető normál súlygyarapodásnak. Így még nem esek kétségbe teljesen :D

Zsu, remélem, hogy csak az ismerősöd rossz periódust/nővért fogott ki! :shock: mondjuk én is tervezek vinni magammal mindent (ja én se ott szülök majd), amire szükség lehet, meg viszem a szopizós könyvem (köszi Dina a tippet, mármost úgy érzem, ezt jó volt megvennem), meg viszem az anyucim :D aki remélhetőleg tud segíteni, de azért valahogy az ember elvárná, hogy első babánál legalább alap dolgokat megmutassanak, hogy hogyan kell.

KépKép

KépKép
stelly

Stelly: Beavatnál, hogy melyik az a szopizós könyv??? :wink: Köszi!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!

Zsu, Dina: nekem pénteken volt cukroslötyi ivás, itthon este behűtöttem, majd reggel beleraktam 1 citrom levét és nagyon jól bírtam, pedig már a gondolatától is tudtam öklendezni :oops: (bocsi).

Zsu: Azt javaslom, h mindig kérdezz és szólj többször a csecsemősöknek, hátha akkor segítenek! Minden KH-ban vannak olyanok, akik kelletlenek és vannak nagyon segítőkész csecsemősök. Ha szerencséd van, nem fogsz ki kelletlent, ha nincs akkor se hagyd magad!

Verus: jobbulást kívánok!

Stelly:ezt nem értem, mivel elvileg kellene egy éhgyomri értéket is nézni.

Nilabali: apukádnak jobbulást kívánok!

Iricc: hol fogják műteni a picikét?

Az elhülyülés nálam is rendesen bejátszik :D . Mikor szerelték a gázkazánt, kért a szerelő villásdugót (a keringető zsinórjának a végére kellett). Néztem rá mintha kínaiul mondta volna, mire mutogatja, h amit a konnektorba kell bedugni, na akkor nagy nehezen felfogtam :D . Egyszerűen nem kapcsolt az agyam, h mi az, pedig tudom.

Andabella: ne izgulj, hamarosan érezni fogod!

Zümis: voltál dokinál?

Panna: ápoló hallgató vagyok. Szakdolimat dohányzásból írom. (A kutatási tervemet már elfogadták, csak remélem, h a halasztás miatt nem fogják visszavonni, mivel már így is sok munkám van benne.) Azért választottam ezt a témát, mert Mo. élen jár azon megbetegedésekben és az ezek miatti halálozásban, melyek közvetlen kapcsolatba hozhatók a dohányzással is. Mivel az összes rizikófaktor nagyon tág kutatási terület, ezért emeltem ki a dohányzást. Illetve a leszokást segítő anyagokat, kezdeményezéseket próbálom feltárni. Sajnos, még mindig sok kismamát látok az utcán, aki dohányzik, ez is csak a dohányzás ellenességet és a leszoktatáshoz való segíteni akarást növeli bennem.
A munkahelyemen fogom kutatni, h a dohányzó eü. dolgozók, hogyan tudják ezt a magatartásformát összeegyeztetni az egészségnevelő és egészségfejlesztő feladattal. (magyarul bort isznak, vizet prédikálnak) Most próbálom a kérdőívemet összeállítani.

Lányok, szoptatási tanácsokkal kapcsolatban ajánlom figyelmetekbe a La Leche Liga oldalát (http://www.lll.hu), ahol nagyon sok hasznos tanácsot olvashattok! Anno, mikor a KH-unk készült a bababarát cím megszerzésére, nekünk az lll füzeteket kellett kívülről megtanulni.
kreiszi

Sziasztok!

Látom, már mindenki a cukroslötty-ivásra gyúr ! Nekem még kicsit odébb van szerencsére.

Zsu: igaza van Kreiszinak, mindig más csecsemős van műszakonként, van köztük ilyen is olyan is. Mikor én szültem ahány csecsemősnővér volt, annyiféleképpen mutatta meg a szoptatást, teljesen összezavarodtam. Sőt mikor haza jöttem a kórházból csak utána lövellt be a tej, ami plusz nehézséget okozott. A kórházban nekem sem segítettek önszántukból, hanem mindig én mentem a csecsemősszobába, hogy mutassák már meg hogy kell. De ha kifigsz egy tapasztaltabb szobatársat, szterintem ő nagyon okat tud segíteni. A Magyar Szoptatásért Egyesület honlapja nekem még az LLL oldalnál is hasznosabb volt (tipp).

Ikverus: Jobbulást!

Zümis: én is nagyon kíváncsi vagyok mi volt a dokinál!

Andabella: szerintem is még időben vagy az első magzatmozgás érzéshez. az első babánál tényleg később ismeri fel az ember. Lehet hogy már érzed, csak még nem jött a felismerés hogy azt érzed.

Én ma teljesen zizi vagyok! Reggel alig bírtam felkelni, és úgy érzem magam mint egy elnehezült viziló :D . Ricsinél csak kb 1 hónappal később kezdtem érezni, hogy egyre nehezebb mozogni, hamar elfáradok stb. Mi lesz később, ha már most így érzek? :roll:
yve

Sziasztok!

Kép
nilabali

Aki esetleg Femibiont szed, mint én, az ebben a hónapban olcsóbban beszerezheti: http://www.gyongypatikak.hu/index.php?hivott=akciok

Kép
Kép
elif

Na,mégegyszer!

köszönöm a jókivánságokat apunak,most tényleg sokkal jobban van.Neki nem konkrétean a szíve a baj,hanem autoimmun betegsége van,ami sorra betegíti meg a szerveit,de most sokkal jobban vanés a doki szerint ha odafigyel és mi is rá akkor még sokáig minden rendben lehet.

yve:átom,mi pont ugyanott tartunk a terhességünknél,milyen érdekes!

nálunk a cukorterhelés zsemlével és tejjel történik,azt hiszem szerencsém van,lehet kihánynám a cukros lötyit....és még 3hét van addig.

Nagyon jót sétáltam az öcsémmel,és közben megettünk egy cézár-salit és utána egy sarokházat is,nagyon fini volt...

ikerverus:gyógyulj meg mihamarrabb!

Mára már nincs más dolgom csak várni és várni még a párom megjön....mostanában alig látjuk egymást,nagyon sokat dolgozik,csak este jön meg,ha már 7-8körül itthon van,akkor már meglepődöm,hogy milyen korán hazaért.Szegénykém,kár,hogy ne m tudok neki segíteni.

Aki teheti jöjjön hétvégén Tatára,mert sok finom halételt lehet kóstolni és halat is lehet venni,mert most lesz a "lehalászás" az Öreg-tavon,ami sok programmal jár együtt!Tata gyönyörű város,nagyon jókat lehet sétálni és sok a látnivaló!Talán még az időjárás is kegyes lesz hozzánk és még kitart a napsütés!!!!!!

Kép
nilabali

Julcsi!

Én annó Eszterrel megvettem (szintén tanácsra) a Kismama: Szoptatás c. könyvét. A terhesség alatt többször kiolvastam és vittem is a kórházba is. A La Leche Liga elveit közvetíti. Aki szeretné szoptatni (főleg ha sokáig) a babáját annak ajánlani tudom!

Ennyit a reklámról! :lol:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Stelly, a lógó mózeskosár annyiból áll, h a mennyezetbe van felerősítve 3 "kötéllel", ott lóg a szülők ágya mellett, és baldachin van rajta. Nem tudom, h mennyivel lát többet a kicsi mint a kiságyban.
Éjjel különben is aludni szoktak legtöbbet. :lol:

Kép

Kép
gjéti

Verus, gyógyulj meg!!!
Edina, megnéztem a pocid,és szerintem egyáltalán ne bánd a pluszkilókat! Nagyon szép, formás pocid van. És nagyon lányos. :)

Kép

Kép
gjéti

Gjéti!

Akkor szerinted is lány? :lol: Én már csak Csengének hívom! Tulajdonképpen a lányok is és Apa is. Nem tudom mit tenék, ha fütyköst növesztene! :shock:
Egyébként köszönöm a bókót! :oops:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Elif: Megírnád nekem, h a Femibionban mennyi vas és Ca van? Te a 400-ast szeded?
kreiszi

Nem akarom én se elhinni, hogy ez általánosságba így van, szerintem csak olyan csecsemős nővéreket fogott ki, de ha nem is akarnak segíteni, kérdezni kell, én biztos fogok kérdezni! :D
És én is viszem a Kismama szoptatós könyvét! :)
És bízom a tapasztalt kismamákba is! :)

Elif: Gondolok rád holnap, biztos ügyesek lesztek! :)

Yve, Kreiszi: Köszönöm a tippet! :)

Nilabali: Az én férjem is mindig későn ér haza! :?
zsu83

Hát sziasztok, itt vagyok végre, addig csak olvastam (de mennyit!)

Minden szülinapost az Isten éltessen nagyon sokáig!!!!!!!!!!

Zümis: szomorú, ami az új autóval történt, nagyon rendi a férjed, hogy átvállal minden intézkedést, így neked csak a pihenés jut. Ne rágódj az érthetetlen adatokon, hanem próbálj ilyenkor relaxálni, befelé figyelni a babádra, mert így szinte érezni lehet, hogy mi van vele, egészséges-s, boldog-e.

Panna: Mitől jönnek azok a pöttyök? Egyébként én imádom az ilyenformán rólad szóló mesekönyvsorozatot! :lol:

Elif: Az én pocim szintén kizárólag oldalról észlelhető. Talán ez a jobb verzió, úgyhogy örüljünk.

Andabella: Szerintem is érezted már, de ez csak akkor tudatosul majd, ha erősödik a mocorgás, akkor lesz egy ilyen aha-élményed.

Stelly: Az én kicsi lányomnak is olyasmi lesz, csak nem mózes, hanem függő bölcső, ami nem a belőle látható panoráma miatt jó, hanem a minden irányban megvalósuló lengő mozgás miatt, amit akár a pici is elő tud idézni, mert hamar rájön, hogy lehet kicsit bemozgatni az ágyikóját. Ezt beteg babáknak fejlesztették ki, mert ezzel a mozgással stimulálni lehet az idegrendszert. Azért remélem az én egészségesem is jól fogja benne érezni magát! :D

Képzeljétek, elkészült az én szopipárnám is, annyira, de annyira kényelmes!!!
És a mai napom! :P :P :P tök jól telt!
Nem voltam ma dolgozni, így én is voltam kismamajógán, most először, a Padma stúdióban, az Örsnél. Hát, szuper volt, nagyon jól éreztem magam, picim végig aktív volt. Volt légzés, lazítás, záróizom erősítés, meditáció, kapcsolatfelvétel a picivel, nagyon klassz volt, fogok járni! Volt ott egy kismami, aki csüt. fog szülni, olyan fitt volt, ilyen szeretnék lenni majd én is 3 nappal szülés előtt. :lol:
Aztán jött végre a vásárlás! eddig semmi spéci kismamas ruhám nem volt, de már nagyon untam, hogy a gatyáimon egyáltalán nem jön fel a cipzár. Szóval elmentem a kismamaruha varrónőhöz. A mérlegem: 2 nadrág( 1 barna kord, és egy kockás, elegánsabb), egy farmer tunika, egy kismama szoknya, egy bandázs, és egy Anita kismamabugyi. Összesen 16.750.-ért!( Szerencsére most kaptunk 17E ft. ruhapénzt) És a gatyókat levágta nekem, meg bevett a derekából. Nagyon elégedett voltam, meg sütött a nap is, olyan jó kedvem volt. Most meg megyek, nekiülök a káposztás cvekkedlinek( cukorral, de ez titok! :wink: )
Már csak 4, azaz négy napot dolgozom.

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Érdekel a véleményetek az Iringó névvel kapcsolatban. Akinek van ilyen nevű ismerőse, hogy becézik? ( Édesapa nagy favoritja, de nekem még mindig a Léna a befutó)

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

hát kreszi nagyon rátapintottál a lényegre. :) Vasat azt mellé szedek, kalcium a doki szerint van benne, szóval nem kell plusz, de csak valami kalcium-L-metilfolat-ot találtam a papírján 208 mikrogramot, ami 200 mikrogram folsavnak felel meg... :? Esetleg lkverus tud nekünk valami okosat mondani róla. :)

zsu: köszi a gondolást! :)

Kép
Kép
elif

Gerendai Zsuzsi: Jó vásárt csináltál! :)
Ez a pár nap pikk-pakk elmegy! :)
Hányadikán mész a doktornőhöz?
zsu83

sziasztok!

Végra idejutottam...A lényeg nemkell izgulni nemlesz a babának semmi baja mert akinek pl a szivében veséjében ,belén stb helyen van annak sem mert mire megszületnek felszivodik "kinövi".Valaki emlitette ,hogy lehet attól is ,hogy meghuzodott az ütközés miatt is a doki szerint nem mert a viz és a méh annyira védi a babát,hogy elöbb nekem kellett volna bajomnak lenni és csak utánna a babának.Hála vincs vérzés-bevérzés.A viz most átlagos volt.Annyi a külömbség ,hogy most kicsit sürübben (2hetente)kell járni uhra.Akkor megnézik atz is ,hogy a gyomra tekitödik-e.A Doki szerint azzal sincs semmi gond Őlátott benne valamit igaz nemsokat de látott.Azt mondta mivel már 2leleten is rajtavan ,hogy nemtelitödik a gyomor azt is megnézetjük inkább.
Húúúúúúúú akkora kő esett le a szívemről-szívünkről.Köszi a sok pzitiv gondolkodást SEGITETT!!

ikerverus:jóbbulást!Gyerekek ,hogy vannak???

Bocsánat tovább nemjutottam hiszti van!!!!!!!!!

Kép
zümis

Nekem nagyon tetszik az Iringó név, olyan jó dallamos! :D
zsu83

Zümis: Örülök, hogy minden rendben van!!!!!! :lol:
zsu83

Nekem is tetszik az Iringó név, bár a Léna is nagyon szép!!! :)

Kép

Kép
gjéti

Edina, szerintem nyugodtan hívhatjátok a kicsit Csengének! :)

Kép

Kép
gjéti

Zsu: Jövő héten szerdán megyek doktornőhöz, de azt hiszem, csak a cukor-beutalót adja oda. Az uh-hoz sem ragaszkodnék, de ahogy eddig láttam, ő mindenképpen megnézi, a szívhangra hivatkozva. Jó biznisz.

Nilabali: Nem tudod véletlenül, h az a tatai buli már pénteken is lesz esetleg? Ez volna a Tatai Vadlúd Sokadalom?

Zümis: jó volt olvasni, hogy megnyugodtál, rendben vannak a dolgok.

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Gerendai Zsuzsi: én is a Padma stúdióba jártam kismama jógára. Nagyon szuper volt, minden tagomat átmozgatta, de a legjobban a relaxációs részt szerettem. A végefelé a párommal voltunk egy szüléselőkészítő foglalkozáson is, elég vicces volt. Sajnos a szülés alatt semmi nem jutott eszembe, illetve csak arra tudtam figyelni, hogy túllegyek az éppen aktuális fájáson. :)
yve

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: