A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Nilabali: Őszintén megmondom, nekem is nagyon furcsa volt a terhesség az elején, hogy már nem nálam volt a gyeplő... :) Leginkább úgy szoktam jellemezni az első időszakot, hogy "bármi megtörténhetett". De tényleg, a kontrollt a teste felett elveszíti az ember, és ez furcsa. Legalábbis nekem az volt. De aztán megszokja és elfogadja ezt az ember.
Ja, és ha akkor azt mondja valaki, hogy ilyen jól leszek ilyenkor, nem hittem volna el neki... :D

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Yve: Én a Sote II-n fogok szülni, mivel a dokim ott dolgozik, ha érdekel, akkor elküldhetem priviben az elérhetőségét, és megkérdezheted, hogy vállal-e. A klinikáról annyit tudok, hogy pár éve újították fel a szülőszobákat, a picurkát a szülés után nem viszik el, hanem együttmaradhattok, és utána is a nap 24 órájában veled lehet, illetve ami még fontos, hogy a látogatók nem mehetnek be a kórtermekbe, hanem a kinti részben lehetnek.

Ha van még valami kérdésed, csak szólj. Ja, meg még az jutott eszembe, hogy van egy szülésfelkészítő tanfolyam, én az érdekesebb témáknál el szoktam menni, ott egész sok mindent meg lehet tudni.

Üdv minden újnak, jöhet a többi rejtőzködő kismama is :lol:

Zsufi

KépKép
zsufi74

nilabali: igen, nekünk is az elsö. neke csak 1 tesom van, neki 1 évesek lesznek az ikrei. ö mondja mindig: nem szabad mindent ugy a szievdre venni mert megbolondulsz. ö neki mondta 1x az orvos, kedves kismama amikor évekkel ezelött még nem vtak ilyen gépek stb sokkal nyogodtabbak vtak az anyukák mert nem mondtak nekik ezt is azt is. és vhol igaza van. bár sok mindent igy ki is lehet szürni manapság. és erre tényleg nem lehet felkészülni. szerintem az aggodalom ahogy terhes lesz az ember soha többet nem fog elmulni. vhol midgi jelen lesz az életben. feb27-re vok kiirva, fiu lesz. ti tudjátok már? érzed már h mocorog?
nicko

óó, köszönöm a kedves fogadtatást.

Julcsi nagyon közel áll a szívemhez, amiket írtál a kezdetekről.. én is hasonlóan éltem meg. RÁadásul nekünk hirtelen is jött a kis drága. Mármint sejtettük, hogy jöhet, csak azt nem gondoltk, hogy egyből.

Mist a jövő héten mész cukorra az Örsre? Majd feltétlen írd meg a tapasztalataidat! Én be kell vallanom, megkérdeztem, hogy lehet-e valamit tenni a zsemlébe :D Pedig sose voltam nagy étkű, meg ínyenc se igazán:)

Apropó a közös postafiók mire jó (nem vagyok egy tapasztalt fórumozó)? de szívesen csatlakozok:)

Ja azt nem tudom írtam-e, hogy én az Uzsokiban fogok szülni a dokim, meg a közelség miatt. Bár egyenlőre vannak fenntartásaim, mert nem sok jót írnak róla a fórumokon.

Orsi

Kép
bjuti

Sziasztok!Köszi a hozzászólásokat,örülök,hogy nem vagyok egyedül a megkergült érzésekkel,de most már tényleg sokkal simábban megy inden.
Julcs79:hát én sem gondoltam volna magamról ilyen érzéseket amikor a majdani terhességemre gondoltam,még jó hogy nem ítélkezte senki felett amikor terhes volt,mert most a fejemhez vághatnák.........
nicko:az aggodalom,biztosan velünk marad már életünk végéig,elvégra szülők leszünk-most majd megértjük valószínüleg a szüleinket is-vagy nem :twisted:
Nekünk is fiunk lesz,bár én még nem láttam a fütyit,mert a genetikai uh-on annyira bukfencezett,hogy követni sem tudtuk,de a doki látta,a következő uh-on meg háttal nekünk aludt és nem is igen akart felébredni és megmozdulni,de a szívem mélyén érzem,hogy fiunk van.Mocorogni érzem a babát,bár nem mindig ugyanannyira,az apukája még nem érezte kívülről,de gondolom lassan már érezhető lesz neki is.Az én babá minkább akkor mocorog amikor én nem csinálok semmit és este lefekvés után.nicko,te merre laksz és hány éves vagy?
nilabali

Megint én vagyok,csak szólok,hogy majd estefelé csatlakozom megint,mert most elmegyek sétálni egy kicsit,szépen süt a nap nálunk.addig is szép napot és sziasztok! :wink:
nilabali

Tök jó, hogy ennyi új kismama van, majd Zetibébi azt hiszi, nem jó fórumba jelentkezett be (majd ha jön).

Azért örülök, hogy ilyen sok baba változott lányból fiúvá vagy fordítva, mert én már vettem pár csajos cuccot is!! Meglepődnék ha februárban egy kiskakas bújna elő!!

Bjuti: én nem olvastam igazán negatív dolgokat az Uzsokiról, Te miket olvastál? Mert én is ott fogok szülni. Voltam is benn a szülészeti osztályon, nekem szimpatikus volt.

Kép
cserkészkolbász

Jázmin, azért vagyok veszélyeztetett terhes, mert nagyon nehezen lettem terhes.
Egyik petefészkemet kivették, és a másik sincs valami jó állapotban.
Fiatal is vagyok (17 éves), és egyszer elkezdtem elég rendesen vérezni…

Verus, szerintem szép dolog, h feladtad az egyetemet. Nekem még döntenem kell,
H vállalom e az érettségit… Hát, nem tudom. Nehéz döntés lesz.
A picúrka biztosan kárpótolni fog, hidd el! :)

Tök jó, h hirtelen ennyi új kismama csatlakozott. :P
Szívesen látunk mindenkit g-mailen is!
Eddig mindenkinek megtippeltem a baba nemét a poci szerint,
szóval ha gondoljátok... :lol: Amúgy eddig minden tippem bejött.
(nem dicsekszek ám:) :D

Szép napot mindenkinek, én megyek, eszek valami finom csokis dolgot... :oops: :D

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok, jó, hogy ennyi új érkezett most is hirtelen :D Még nekem is kicsit összefolyik, hogy ki kicsoda, annyian lettetek egyszerre, de majd szépen megtanulom :lol:

Nálunk már nagy mocorgás van, és kislány a picurkám :)

Julcsi, én is majd kicsattanok most az energiától szerencsére :D riogatnak, hogy majd a végére megint elmúlik a nagy nyüzsgés, de addig is élvezem :)

KépKép

KépKép
stelly

Valóban, aki bizonytalankodik, töltsön fel fotót a közös postafiókba, Gjéti nem-tippjei eddig egytől egyig bejöttek :D

Gjéti, egyik oldalról azt mondanám neked, hogy ha fizikailag képesnek érzed magad arra, hogy leülj tanulni, és bemenj az érettségire, akkor talán jobb minél előbb túllenni rajta. Másik irányból viszont azt mondom, hogy ismerek olyat, aki annak idején nem csinálta meg az érettségit, hanem később kezdett el iskolába járni, hogy letegye. Ez is kivitelezhető, és ha igazán akarod, akkor talán ha egy évet halasztasz, még nem fog összedőlni a világ. Ami szerintem nagyon fontos, hogy bármit is döntesz, a családod támogatását meg tudd nyerni. Mert nem mindegy, hogy egy adott helyzetben egyedül kell helytállnod, vagy ott lesz mögötted egy biztos bázis, akik tudnak erőt adni. Húúúú ez most elég okoskodósan hangzott, ne haragudj - csak tudod, nem vagy sokkal idősebb az öcsémnél (ő 15), és így kicsit megmozdulnak bennem a nővéri ösztönök :D azért remélem, nem leszel rám mérges :)

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok, gondoltam csak benézek egy percre, de hogy mennyi új kismami lett itt! Üdv mindenkinek!

Délelőtt voltunk a gyerekekkel az állatkertben. Háááát :?
Délután a nődokinál voltam, minden ok. nincs kellemetlen meglepetés. Most viszont mennem kell, a heti nagybevásárlás vár. Sose lesz már vége ennek a napnak :?

Kép
kangu

Jajjj Stelly, dehogy vagyok mérges! :) Nagyon örülök neki,
ha leírjátok az őszinte véleményeteket!!!

A családom mindenben maximálisan támogat! Tényleg, náluk jobbat
nem is kívánhatnék!!!

Egyébként én is úgy gondolom, ahogy te. Most még minden a fejemben van, jó lenne túl lenni rajta, és utána halasztani...
Szerencsére kivitelezhetőnek tűnik a dolog. Bárhol is fogunk
lakni a kicsi megszületése után, nagyon sok segítséget fogok kapni.
Már most leszögezték a szüleink, (enyém és a páromé) h mosni,
főzni, vasalni, takarítanom nem engednek. Ez nagyon nagy segítség!
Szóval úgy gondolom, h meg tudom csinálni. Oli akkor már 3 hónapos
lesz...
Persze ha úgy érzem, h nem tudok eleget foglalkozni vele (ami tuti nem lesz :!: ) v nincs hozzá a tanulás miatt elég türelmem, akkor
lefújom az egészet. Nem akarom, h legyen egy nagyon jó érettségim, közbe meg besavanyodott legyek.
Az a legfontosabb, h mindenkinek nagy öröm legyen a baba a családban. Nem akarom, h mások neveljék fel helyettem!
Persze nagyon hálás vagyok a segítségért, mert 17 évesen még
rá is szorulok talán... :)

Bocsika, ez most nekem is hosszú lett. :oops:

Kép

Kép
gjéti

Üdvözlet minden újonnan érkezettnek!

gjéti: Szerintem jól teszed, hogy megpróbálkozol az érettségivel az idén. Pláne, hogy van otthon segítséged. Középiskolai tanárként csak biztatni tudlak. Tanítok esti tagozatosokat is, akik valamikor abbahagyták a tanulást, s bizony nehezebb belerázódni újra a dologba, ha kihagysz pár évet. Persze ikverust is megértem, mert ennyi gyerek mellett nem lehet könnyű, ráadásul az a tapasztalatom, hogy a főiskolákon és egyetemeken kevésbé megértőek a tanárok (én májusban végeztem a másoddiplomámmal), mint mondjuk egy középiskolában. Persze tanára válogatja!
Amúgy, ha kell valamiféle tanács vagy segítség az érettségivel kapcsolatba, nyugodtan fordulhatsz hozzám.

Crocus
Kép

Kép
crocus

Mist: Nálam is a jövőhéten lesz a cukorterhelés, úgy néz ki szerdán megyek, mert akkor apa el tud kísérni! :D

Nilabali: Remélem jól sikerült a sétád! Ki is kell használni még ezt a jó időt! Holnaptól jön a lehűlés! :?

Kangu: Örülök, hogy minden ok a babával! :lol:
Nem volt jó az állatkert? :roll:

Gjéti: Akárhogy is döntesz a lényeg, hogy a te döntésed legyen! :)

Ma anyukám volt nálunk délután, és meglepett egy cuki kis rugdalózóval! :lol:
zsu83

Sziasztok!

Zsu.köszi a séta jó volt.Már látszott a mai fátyolfelhőkön és a fülledt melegen,hogy jön a változás és akkor vele jön a migrénem is,ajaj :(

Honnan varázsoljátok a vonalzókat,és érdekelne a postafiók is,gondolom látjátok,hogy nagyon új fórumozó vagyok.

Ja, és a táblázatot sem találtam sehol,légyszi segítsetek!
nilabali

Hát, rossz hír:Tatán már esik is.Lehet,hogy egy ideig nem kapunk kedélyjavító napsütést.Nekem hiányozni fog,nem szeretem az esőt és a szelet.hát ez van,most már még jobban várom,hogy kibújon a bébike,nagyon türelemetlen vagyok,igaz?
nilabali

Zsu: Hihetetlen, hogy Bencusnak már mennyi mindene megvan... :) Mi még nem állunk itt, de ami késik, nem múlik... :)

Orsi: Küldök privit az elérhetőségről. :)
Köszi a kedves szavaidat... :oops: Mind hasonló dolgokat élünk át i, ezért is vagyunk itt. :D

Azért durva belegondolni, hogy az Újak már egy ideje olvasnak bennünket... :) Nem is volt olyan kis titkos ez a fórum! Örülünk, hogy itt vagytok!

Hiányolom Zetibebit, Dinát és Macsekot, sőt, ha jobban belegondolok, hol van Zümis és Háfi???

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Ja, Andus! Jobbulást Szávának!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Érzem, hogy jön az időváltozás, megfájdult egy picit a fejem! :?
Remélem nem erősödik fel! :?

Julcsi: Tényleg elég sok mindene megvan már Bencusnak! Talán azért mert én itthon vagyok, sok a szabadidőm, és a férjemnek is elég sok ideje van mostanába! :)
zsu83

Jasmin akkor neked programcsászárod lesz, igaz? Én az előző kettőt az Uzsokiban szültem, és csak jót tudok mondani a kórházról. A csecsemős osztály csúcsszuper.

lkverus szerintem is jól döntöttél. egy pici baba mellett úgysem állna rá az agyad annyira a sulira. szerintem kezd el akkor, amikor már teljes szívvel és ésszel tudod csinálni, sokkal több örömöd fog benne telni :)

nico az én nagyfiamnak is volt egy egyoldali vesetágulata (pyelon tágulatnak hívják), de ez nagyon sok babánál van, az esetek nagyon nagy százalékában nem is kell vele foglalkozni, magától rendeződik. ha olyan mértékű lenne, hogy gondot okoz, az már most látszana. szóval ezen semmiféleképpen ne aggódj.
az én babácskámnak valóban gond van a veséivel, de ez már a 16. héten kiderült.

Kép
Kép
Kép
iricc

Itt vagyok csak elkeztem a nagytakaritást mig tudok mozogni.Nagyon fáj a derekam. Meg hétvégén vendégeink voltak. Két napba telet mig utol értelek titeket. Szóval üdvözlöm az újakat.
Elifnek nem is tudom mit irhatnék. Talán csak annyit hogy kitartást.
És fogad legöszintébb részvétemet. :cry:
Vidámabb dolgok ma az egyik ismerösöm megkérdezte melyik nap szülök. Mert hogy akkora a pocim hogy akkár holnap is szülhetnék. Holnap felrakom a képet amit csináltam. Várom majd az észrevételeket :lol: . Ja és a legjobb az egészben hogy 1 kilót hiztam csak. Megdicsért a védő néni. Egyenlöre ennyi.
Legyetek jók és vigyázatok magatokra.
Puszi Rita

Kép
háfi

Háfi: Örülök, hogy minden rendbe veletek! :D Várjuk a pocakképet! :D
zsu83

Sziasztok,
csak bekukk, mielőtt kiesne a szemem a monitor előtt... :)
Iricc, én nagyon szeretném a programcsászárt, de a dokim egyelőre nem úgy áll hozzá... :? Bár most, hogy a lepény nem nagyon akar elmozdulni (legalábbis az utóbbi 6 hétben nem ment sehova :) ) talán reménykedhetek. :D

Zsu, én is meglestem a kis herceg szobáját, nagyon szép! Nagy munka lehetett...
Gjéti, osztom crocus véleményét... Nekem is nyűg már ez az egész, szegény (második) gyerkőcre már nem is tudok figyelni... :?

Megyek, mert megérkezett a férjem Bogival és indul a fürdetési procedura...
jó éjt

Jázmin

Kép
Kép
jasmin_

Az állatkert tele kisiskolás-ovis csoportokkal. Az állatok össze-vissza, a legtöbb kifutó átalakítás alatt. Az akvárium egy kissé elhanyagolt :? Nekem nem volt nagy élmény, a gyerekek viszont élvezték :)

Kép
kangu

Küldök 2 képet a lánykákról:D

Kép
Kép

Kép
kangu

Sziasztok!

Üdv minden új csapattagnak! Milyen sokan lettünk!
Képet is tehettek ám fel!

Voltam a védőnőnél, 3 kg-t híztam az előző alkalomhoz képest, így össz. 5-nél tartok.
Megkérdezte, h igényt tartok-e a szüléssel és babaápolással, szoptatással kapcsolatban való beszélgetésre (persze tudja, h hol dolgozom, biztos gondolta kicsivel kevesebb lesz neki a munka).
Nagylelkűen mondtam, h nem :D .

Verus: jobbulást a gyerkőcöknek! Megértem a sulival kapcsolatos vívódásodat.
Kívánom, h legyen erőd újrakezdeni! Nekem sok 40 év feletti csoporttársam volt, soha nincs késő tanulni. Te meg még messze vagy attól :D .

Panna: hajrá a versenyen!

Abencze: nem értem a férjed! Nyugodtan mutasd meg a képem neki, akkor majd rájön, h milyen szerencsés, mert csini, vékony vagy!

Zsu: engem „Pocaknak” hív a férjem, mióta látványosabb a pocakom.
Remélem a fejfájásod nem durvul el!

Erika, Mist: vigyázzatok magatokra!
Erika, szerintem, ha nem is csinálod a diétát szigorúan, mindenképp egészségesebb a kevesebb só fogyasztása.
Mist: az ÁEK-ben bővült a szülőszobák száma, megszűnt a VIP szoba, dupla annyi az újszülöttek száma, mint régen. A régi MÁV-osok kb. az 1/3-át teszi ki a személyzetnek, a baba-barát szemlélet kicsit más lett, de bevezették a papás félórát, a sárga babákat ott kezelik a csecsemőszobában, nem egy emelettel feljebb, mint régen. Most ennyi jutott eszembe.

Andus: remélem nincs semmi komoly, lehet, h csak attól, h terhesség alatt megnövekszik a vértérfogat, és ezért szaporább a szívműködés. Majd jelentkezz, h mi volt a dokinál!Szávának jobbulást kívánok!

Jázmin: én is most lennék végzős a fősulin, de halasztok a babám érdekében.
Én is nagyon sajnálom, h nem a mostani csapattal fogok végezni, de ha nem sikerül átjelentkeznem Pestre, akkor maradok Pécsen, ott pedig nagyon sok ismerős arc lesz jövőre. Anno közel százan kezdtünk, 3. év végére az eredeti csapatból kb. 20-an maradtunk, úgyhogy a lemaradt emberekkel fogok találkozni.
(Nekem egyébként nagyon hiányzik a suli és a csapat is, akikkel egy csoportban voltunk. A múltkor, mikor sulihét volt, felhívtak. Mondták, h hiányzom a csapatból. Letettem a telefont és elkezdtem nagyon sírni, majd elmagyaráztam Kismazsolának, h természetesen az ő érdekében nem bántam meg, h halasztok, csak kicsit szomorú vagyok.)
Azért amennyit csak tudsz pihenj! (tudom, könnyen beszélek)

Nilabali: fel a fejjel, azt mondták hétvégére szebb idő lesz, nem fog esni.

Kangu: téged kísértenek az ovis és kisiskolás csoportok :D .

Már megint regényt írtam :oops: , bocsi.
kreiszi

Kangu: édik a csajszik!
kreiszi

Crocus, köszönöm szépen h felajánlottad a segítséget!!! :)

Kangu, édes a pici, én is nemrég jártam az állatkertben. :)

Nilabali, több oldalon is lehet vonalzót csinálni.
(nagyonbaba.hu, babafalva.hu, noivonal.hu, stb...)
Ha megcsináltad szólj, és segítünk beilleszteni. :)

Kép

Kép
gjéti

23. hét. :lol:

Kép

Kép
gjéti

Zsufi74: köszi az infókat a Sote II-ről, nagyon jól hangzik. Érdekelne a doki elérhetősége. Elküldenéd priviben és írnál róla pár szót? A szülésfelkészítőt asszem kihagyom, a kicsi miatt nem is tudnék eljutni. A Péterfyben szorgalmasan jártam végig, de mégis teljesen más minden "élesben".
Egyébként hány ágyas kórtermek vannak? Ott is 4 napig kell szülés után bennt maradni? Azt hiszem ott is vannak egyágyas fizetős szobák is.
yve

Jázmin: Köszönöm szépen! :lol: Remélem Bencusnak is tetszeni fog! :)

Kangu: Én nyáron voltam, akkor egész jó volt az állatkert, bár már rég voltam nagyon, és nekem sok újdonság volt! :)
Tündériek a lányaid! :lol:

Kreiszi: Szerencsére elmúlt a fejfájás, pedig már kezdtem megijedni, hogy olyan lesz mint múltkor! :? Beültem a kádba relaxáltam egy picit, azóta jó lett! Lehet hogy a nyakizmaimtól volt, mert elég feszesnek éreztem őket! :roll:
zsu83

Lányok!

Érdekelne a véleményetek! Mit gondoltok a Cam Combi Family babakocsiról? Elég sok helyen akciós mostanában, nagyon filózunk azon, h olyat vegyünk-e.
kreiszi

Zsu: örülök, h elmúlt a fejfájásod, ne is jöjjön többet :D !
kreiszi

Sziasztok!
Vagyok ám csak olvasok,olvasok és még mindig csak olvasok.

Üdv az újjaknak!Igyekszem megjegyezni ki-kicsoda. :)
Ma végra átvehettük az autónkat olyan boldogok vagyunk. :lol: :lol:
Icipicit mentem is velemikor kiértünk a szalonból kb 20métert nehogy baj legyen....igysem vittük a gyerekülést imádkoztunk,hogy megneállitson a rendör. :oops: :oops:
Drága kicsi csajom meg is keresztelte landolt a rókakoma ...szegényt annyira sajnáltam.

Az állatkert nekemsem tetszett ,még nyár elején voltunk de annyira összevannak zsufolva az állatok de nemám a kisebbtermetüek!!
Nem is megyek 1 jódarabig mert csak azt látom,hogy hogy szenvednek szerencsétlenek!!!

Pocakom nekem is keményedik és a drágám meg is "jelzi"ha nemjó a tartásom ,mert akkor igancsak elkezd fészkelödni.Annyit beszélgetek vele és van mikor mocorgás a válasz olyan jó érzés.

Bocs nemtudom ki azt írta ,hogy nemvette észre ,hogy babás csak nemrég.Arra lennék kiváncsi az hogylehet?Akár első gyerek is.
Nekem a növérem mondta ,hogy "nemvette észre"hogy terhes a 3ik gyerekkel...Ezt nemvettem be......azt hitte veseköve vagy epeköve van és begörcsolget és a dokik mindenféle vizsgálatra küldték és ott sem derült vki vagy nem is nézték.Akkor vette észere mikor megmozdult.Hát nemtudom..............

Kép
zümis

Iricc: Mit mondtak, milyen veseproblémája van a Kisfiadnak? :( És mikor akarják, hogy megszülessen? Programozott császár lesz?

Kangu: A csajok gyönyörűek! Ezek a kék szemek! :D

Zümis: Gratula az új autóhoz, jó vezetést! :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Zsu: Ha ez a nyakaddal gyakran előfordul, és érdekelne egy jó masszőr vagy gyógytornász, szólj csak! Ismerek mindkettőt. Bár az igaz, hogy egyik sem túl olcsó... :oops:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Zümis: én írtam. Én se hittem volna el, ha más mondja. Mivel a kisfiamat csak szoptattam, így nem jött meg, mivel nem jött meg, az elmaradt mensziből nem következtethettem arra, hogy terhes vagyok. Hányinger, émelygés, mellfeszülés, álmos fáradtság, szóval semmi az első 12 hétre jellemző tünet nem volt. Egyedül az tűnt fel, hogy a hasam még mindig nem olyan feszes mint régen, de ezt annak tudtam be, hogy még csak hat-hét hó telt el szülés óta. Szóval úgy jártam mint a nővéred, abból vettem észre, hogy megmozdult a babó. :lol:
yve

Sziasztok!

Jó rég jártam már itt...:(Jó sokan lettünk, örülök én is az újaknak:)
Elif:
Fogadd őszinte részvétemet! Nagyon sajnáljuk, de próbálj meg erős maradni, vigyázz a Kicsikédre!!

MI jól vagyunk a babóval, tegnap és tegnap előtt a klinikán voltam, sokat kellett várni a dokibácsira, folyton műt, ügyintéz, elég elfoglalat, de tegnap sikerült elcsípni:)Már ő hívott mobilon, hogy jön 5 percen belül, addig a nővérek készítsék elő a kartonomat...amit persze elkevertek:)Na de az is előkerült, tudtunk beszélgetni, a vizsgálaton is minden rendben, vérzés nincs, zárt a méhszáj. Ez a doktorbácsi nagyon rendes, sokkal jobb, mint akinél kezdtem! Nekem cukorterhelés csak 4 hét múlva lesz. Hamarosan én is teszek fel fotót:) A kollégák már kezdik mondani, hogy van már pocakom:)
JÓ éjt!
Andabella:)

Kép
Kép
andabella

Fú, micsoda idő van :( Ma a lakásban maradunk, ha ez így marad :(
Hiába próbáltam halogatni a cukrászati programot, az nőgyógyász keddre berendelt. :( Láthatta rajtam a húzodozást, mert igencsak határozott parancs hangzott el... :?

Tegnap sikerült a kisebbik lánykám keresztelőjének ügyében is lépni. Már nagyon időszerű volt, a rokonság is folyton gyötört vele. Nem mintha annyira templomba járók lennénk, de a keresztelő azért kell...

Sterilizáló téma: egy lábos víz, forralás. Szoktam bele egy kis (étkezési)citromsavat is rakni, akkor nem rakódik ki a vízkő. Ja, aki szülőszoba látogatásra megy, annak érdemes rákérdeznie, hogy hogyan lehet a bevitt mellszívót fertőtleníteni az osztályon. Mert bevinni érdemes ám, nagy segítség a fejésnél! Csak lehet, hogy sterilizáló folyadékot is kell mellé csomagolni :?

Kép
kangu

Bjuti! Szintén zuglói? :lol:

Kreiszi! Köszi az infókat az ÁEK-ről, a bababarátság miatt kicsit aggódom, de maximum nagyon határozott leszek :lol: . Nekünk CAM Combi Familynk van, szerintem nagyon jó. Tettem fel róla képet is a közösbe, elég lányos a miénk... :D Könnyen kezelhető, egyszerű a hordozó és a mózes ráillesztése is. És - ami nekem az egyik legfontosabb szempont volt - esernyőre csukható a váz, így könnyű betenni a kocsiba (az enyémnek nagyon kicsi a csomagtartója).

Kép
mist

Sziasztok Kismamik!

Hű de sokan lettünk hirtelen!!! :lol:

Üdv az újaknak, jó, hogy jöttetek!

Verus: Ti gödön laktok??? De nagyon irigykedem!!! A kedvenc városunk. Párom ott nőtt fel, nagymamája sokáig ott élt, rengeteget jártunk oda nyaralni. Nagyon szeretjük!

Nekem meg lett a terheléses cukor eredménye, minden ok, szerencsére nem kell diétázni, rendben vagyunk.

Tegnap babáztam. Barátnőm 7 hónapos Kisfiával voltam, nagyon édes pofa. :D

Andi: Hát nem azért, de Te annyira vékony vagy, hogy hihetetlen! Néha azért nem értem a fickókat, komolyan...
Csinálok én is új pocakképet, majd töltök fel, nekem már hatalmas a pocakom. :roll: Néha kicsit parázom, hogy nem hízok-e túlságosan... most tartok 6 kilónál.... kicsit soknak tűnik.....

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Sziasztok! Huh mennyit írtatok! Sokáig tart visszanézni, na meg válaszolgatni.... :)
Gyerekek jól vannak, Andris nagyon elkezdett köhögni, de felszakadozó, így nincs aggódás, hamarosan jól lezsünk! Ági inkább náthás, láz már nincs.

Jasmine: Andris fiam első osztályt kezdett, Ági lányom még ovis, de máj. 31-én lesz 6 éves, elvileg ő is iskolába menne...majd még meglátjuk...egyenlőre még nagyon kislányos, viszont agyilag és magasságban ott van, ahol egy sulisnak lenni kell...már most kiraknák az oviból, ha lehetne!(azt javasolták, ne tartsam vissza) Hát még van idő dönteni...mindenesetre babával egyszerűbb lenne egy helyre vinni a nagyobbakat, mint kétfele...meg a barátnői is mind mennek suliba, együtt jobb a kezdés!

Gjéti! Már a végén vagy, érettségi nem egy olyan vészes dolog, simán megcsinálod, és a baba melett mikor alszik, vagy sétálni mész van idő tanulni!!! Bánni fogod, ha most föladod szerintem, nyugodtan csináld....én csak most kezdtem volna az egyetemet, ha már lett volna kész évem biztos nem hagyom veszni....de így, még azt se tudom mi várna rám, inkább nem kockáztatom a családot!
Az érettségi meglesz nyárra, és nincs tovább miért izgulni!
De persze ha halasztod, az is érthető...függ a babától, tőled, mennyire birod az éjszakákat, és hogy viseled a szülés utái időszakot! Ha látod hogy mégse sikerül ráérsz akár tavasszal abbahagyni!

Yve! Tárkonyos csirkeragú leves....nyami nyami.... fincsi lehet, na még olyant se főztem! Viszont igazi sóskalevélből csináltam sóskalevest, eddig csak főzeléknek ettem és mirelittből...nagyon bejött...most spenótos tésztás cuccra vágyok! Hát majd a 7végére... Tegnap a Hal a Tortánban a szőke csaj nagyon fincsi parajos husit csinált, annyira megkívántam!

Na sziasztok! Jobb, és szebb időt holnapra! Ez a mai nagyon hideg, és felhős!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Igen Gödön, én is imádom, csak nem azt a lakóparkot ahol jelenleg még lakunk! Alsógöd a kedvenc!!!! :)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

jasmin miért szeretnél programcsászárt? nem jó az. persze ha muszáj, akkor muszáj, ez nem is kérdés (egy méhszájon fekvő lepény pedig a muszáj kategória)

julcsi a 16 héten egy babmozizás során vették észre, hogy ott, ahol a veséinek kellene lenni, két nagy ciszta van. sajnos ilyen kicsi korban nem látható a vese, így nem tudták, hogy mi lehet az. arra is esély volt, hogy nem működik a veséje, és életképtelen.
a 19. héten kiderült, hogy van vese, működik, telik és ürül a hólyag, de nagyfokú kétoldali vesetágulata van. valamilyen elzáródás van a húgyutakban (valószínűleg valamilyen kromoszómális fejlődési rendellenesség).
rendszeres kontroll alatt vagyunk, mert ha túl nagy lesz a vesetágulat, akkor leállhatnak a vesék.
ha minden jól megy (nem nő kritikus mértékben a tágulat), akkor valószínűleg a 37. héten indítják a szülést, és egyből műtik is.
én nem szeretnél programcsászárt, mert szülés után még hetekig kórházban leszünk a kisfiammal, és semmi kedvem egy császáros sebbel is bajlódni mindeközben, mikor a hüvelyi szülést harmadnapra már "el is felejtem".
persze ha kell, akkor nem fogok ágálni ellene, az a lényeg, hogy a kisfiam rendben megérkezzen :)

Kép
Kép
Kép
iricc

lkverus az én lányom is május 31-én lesz 6 éves!!! :lol:
és nem is lakunk messze egymástól :D

Kép
Kép
Kép
iricc

Azta!!! 24. hét!!!! Ez azt jelenti, hogy már kezdjük a 6. hónapot???? Annyira szalad az idő!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Tényleg!!!!! Őrbottyánban lekik egy volt gimis osztálytársam!!!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

egyszer össze is futhatnánk! Nincs kedved jógára járni? kismamásra..itt gödön is, és dunakeszin is van, meg én elkezdtem aquafitnessre járni vácra, az is nagyon jó!!!!!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Igen, Verus, én is érzem, hogy a mai nap ismét egy mérföldkő a terhesség alatt! :lol: :lol: :lol:

Kép
mist

Lányok délután isteni mézes krémest sütötem és adtam a kaloriáknak. Jól eset. Én csak 2 hét mulva megyek cukit mérni, és nálunk a cukros viz van hát lehet hogy róka lesz belöle hát hogy a fenébe lehet azt meginni... :cry: Nem tudom én császárral szültem az elsöt és szeretném ezt a babát is ugy szülni. De ez teljesen az én véleményem. Az idöjárás egy nagy kalap ka.... pedig délután nekem dolgom van de ilyen időben elindulni sincs kedvem. A képen dolgozom erősen .... remélem sikerül felraknom.. :lol:
Pusz Rita

Kép
háfi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: