A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Apró, én is pont erre gondoltam, amit Panna írt, hogy valószínűleg ez lehet az oka, annak, hogy Levi ennyire nyűgös, és rossz alvó volt, és hogy ez probléma, most biztosan megoldódik, és még azon eltűnődtem a ti esetetek kapcsán, hogy a babák tényleg nem ok nélkül sírnak, ez nálatok is beigazolódott.

Panna képei is szuperek, csak úgy ragyogtok, csajok!

Képzeljétek, tegnap kilátogattunk a szekszárdi vásárba, idejét sem tudom megmondani mikor voltam utoljára, de szuper dolgot találtam. Bélelt Body tiszta pamutból, nagyon jó meleg, és szuperül is néznek ki, sehol bababoltban nem láttam még béleltet, ja és 700 ft volt darabja....nagyon megéri. Vettünk még egy csini téli sapkát, és harisnyát is találtunk.
Tegnap pedig kihasználtuk a gyönyörű időt, és kirándultunk egyet. Tettünk fel róla képeket!

http://picasaweb.google.hu/farmer72/

<
sziszka78
Tolna

Réka babáról jut eszembe (na és persze ezekről az édes mosolygós képekről) hogy ti hogy tudjátok lefényképezni? Mert Málnus, ahogy meglátja a fényképezőt, többet egy halvány mosolyt sem lehet kicsikarni belőle :( Olyan nehéz lopva elkapni....

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Nyugi Szilvi! Nálunk sem egyszerű a vigyori képek fotózása!
Réka is általában tök komoly képpel méregetni kezdi a fényképezőgépet, mintha csak hallanám, ahogy gondolkodik rajta: Mi a túró ez itt?

Én néha úgy csinálom, hogy előbb benézem a gépet, hogy benne legyen, ujjam a gombon, aztán kinézk mögüle, el vagy 20-30cm-re, és magyarázok neki. Ha nagyon jó kedve van, akkor még nyom néhány vigyort.
Tegnap este Réka indulás előtt focimeccset nézett az apjával, ugyanerről a helyről, ahol a katicával van. Nagyon jót röhögtem rajtuk. Apja meg mondja nagy büszkén: A lányom szereti a focit! :)
Amióta ide kapcsoltam vigyorog meg magyaráz!
Biztos drukkolt vmelyik csapatnak :lol:

panna1

Sziasztok!

Bocs a betolakodásért, csak érdeklődnék, hogy ti milyen krémet használtatok a berepedt mellbimbóra? Vagy kinek mi vált be? Gondoltam beszerzem ezt is és már a kórházba magammal viszem, mert az első kettőnél is voltak ilyen gondjaim az elején...dehát annyi féle kence-fice van már, ha esetleg mondanátok néhány tippet......

Köszi!

Ditta

Kép

Kép
ditta76

sziasztok!

egyelőre nincs újabb infóm Aprooékról, de az is jó hír, hogy Levi ilyen nagyfiúsan viseli a kellemetlenségeket! további kitartást nektek, biztosan minden rendbejön!!!! ;) küldjük mi is a sok ++++++-t!

megnéztem Málnus és Réki képeit is, gyorsban! nagyon édesek a kiscsajok! jók a talis képek még mindig!

azt néztem, hogy milyen nagyon fel vannak öltöztetve a babók! nálunk nem tudom, hogy miért, de Beni egyszerűen annyit hisztizik, ha nagyon fel van öltöztetve, hogy egyszerűen muszáj valamit levennem róla babakocsizás közben, hogy nyugodtan el tudjon aludni! :( mindig félek, hogy megfázik, de eddig (kop-kop-kop) még nem történt baj! persze a babakocsiba nem is annyira fúj be a szél, és én általában ilyenkor nem is veszem ki onnan, szóval remélem, hogy nem csinálom rosszul! :S

mosolygós képeket én sem tudtam még csinálni! :(

a másik, ami még picit furcsállok, hogy Beni az apjára sokkal inkább rámosolyog mikor néha dumálgat vele, mint rám! :( ez sokszor rosszul esik, és mindig elkezdem magamban keresni a hibát, hogy miért nem "szeret" engem annyira Beni, mint az apját... nálatok hogy van ez? csak az anya? vagy valahol máshol is van, hogy inkább apás a babó? :(

sophie27

hello Ditta, én a garmastant használtam, és bár a papírjára rá van írva, hogy le kell mosni szoptatás előtt, nekem a csecsemősök azt mondták, hogy bepanten, garmastan, aventes krémet nem kell lemosogatni! tehát, nekem a garmastan bevállt! ;)

sophie27

Apróéknak nagyon sok drukk. Gyors felépülést kívánunk Levi babának!
makadu

Rohanásban vagyok szokás szerint csak Apróéknak akartam gyors gyógyulást kívánni!

KépKép
jazmin2005

bendéék a nagyon profi vigyorka fotósok és náluk ez elég korán elkezdődött nekem úgy rémlik legalábbis :P :P :P :P
Vendég

zsóf!talán az apjának viccesebb arca van :D
nálunk az apjának kevésbé magyaráz, de már neki is egyre többet...amióta a szemére vetette :P :P
Vendég

Sziasztok!

A hétvégén Miskolcon jártunk és Alma baba nem aludta végig az utat,sőt odafelé nyűgösködött egy cseppet.
A barátainknál akiket meglátogattunk viszont kifejezetten élvezte,hogy körülrajongták. Olyan jó idővolt,hogy mi kinn ebédeltünk a teraszon ő meg nagyot szunyált a babakocsiba. :D
Levi babaának mi is mihamarabbi gyógyulást kívánunk a mamájának pedig kitartást és sok sok türelmet,mert bizony a kórházi lét elviselése megkívánja. :cry:
sophie:nálunk is ugyan az a helyzet,hogy apuci kapósabb mint anyuci,sőt nekem olykor csak a tej fegyverem az ami biztos gyözelmet arat :lol:
Én ezen cseppet sem csodálkozom,mert a lányok általában apásak és én is az voltam,csak hát nehéz elfogadni,hogy amíg egésznap vele vagyok sokszor semmi foganatja a bűbájoskodásomnak,de megjön apuci és hejre áll babuci lelkibékéje :cry:
Az,hogy Beni babaánál miért van így azt nem tudom :wink:
Pedig a fiúk inkább anyásabbak.

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Ja és a hétvégén sikrült mosolygós képet csinálni róla. Majd felteszem mutogatni. :lol:

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Sziasztok!

Ma igazi lusta napunk van, fel se keltünk az ágyból. :) Kimerített a szüretelés, egész sokat másztam hegyre fel le, el is durrant egy ér a vádlimban, így most ágynyugalom.
Muszáj megosztanom veletek, milyen jót ebédeltem. :) Csirkemell rásütve körte és camembert sajt, krumplipürével :) Szuper ízkombináció. Próbáljátok ki.

Apró, gyors felépülést a kis Leventének, ha tudsz, gyere és tudósíts, mert nagyon aggódunk értetek.

Ditta, én az Aventos krémet használtam, ugyan csak egyszer kétszer, de nagyon bevált. Soha semmi baja nem volt a cicimnek, még a kórházban elkezdtem kenni azonnal, szerintem ezért úsztam meg.

Zsófi, nálunk fordítva van, az apjának csak néha néha mosolyog, már kezd is miatta szütyörögni, hogy nem ismeri meg a baba. Nem tudom mi szerint vigyorognak. De biztos ez is változik majd!

Cs-andi, engem érdekelne a more milk, ha kitaláltad az árat, és megvan még, priviben írd meg kérlek! Ugyan nagy szükségem most nincs rá, de biztonságinak jól jön.

Mecsi, remélem már jól vagytok, és kijöttök a most pénteki talira vagy a gátra, vagy a Tranzit café-ba. Ha tudtam volna, hogy szeretnél jönni, felhívlak, kár hogy nem néztél be hamarabb, örültem volna, ha téged is látlak!

Barbi, mi volt a szülőin? Izgultam, hogy minden rendben legyen! Te voltál végül, vagy a férjed? A ruhákat nagyon köszönöm, de csak akkor fogadom el, ha cserébe megírod nektek mire van szükségetek!!! Mesekönyv pl.? Nem jöttök még Budapestre? Már annyira szeretnék találkozni! Mi két hét múlva Bécsben leszünk. Ott?

Dia, nagyon édesek vagytok a képen! Virág annyira kis cuki a rózsaszínben!

Panna, Réka, nagyon cuki a katicával :) ezek után csak egy doboz sör és a férfiak álma :)

Még egy tapasztalat... ma ugye nem rohangáltam, hanem lustiztunk szinte egész nap rajtam lógott a kiscsaj, hát úgy beindult ettől a tejcsi, hogy csak na. Tényleg ez a legjobb módszer a szaporításra! Nem is hittem eddig, hogy ez ennyire működik!

KépKép
columbine

gyerek homeós orvos elérhetőségeit megszereztem,bár csak rémlik,hogy a Csenge kérte?de közhírré teszem:
dr Lengyel Boglárka országos egészségfejlesztési központ-prevenciós főosztály 363-22-29/363-5272
mobil:20/915-42-71
a szomszédasszonyom a nagyobbik gyermekét így nevelte föl most 8 éves és még nem evett antibiotikumot és tökre nem beteges...
felnött homeopáti:www.,edic-poliklinika.hu
dr szilágyi ibolya / dr nádory éva
Vendég

Sziasztok!

Carezettes mamák: 1 hét után újra vérzek, tehát eldöntöttem, hogy abba hagyon, meg persze hallottam, hogy azért is lehet kevesebb a tej, mert szedem és álterhességet idéz ugye elő, ezért nem termel a cici eleget. Szóval én abbahagyom. Szerintetek bármikor abba lehet?
Aki nem szedi: ti mivel védekeztek?
Köszi előlre is!
Ja Zsófi: Zorkán nincs soha ennyi ruci, mert ő sem viseli, még eddig nem volt tőle baj, náthás is azért volt mert tőlem elkapta. Nem öltöztetem fel sosem nagyon. Nálunk általában body, rugi, pulcsi, kiscipő és a lábira egy takaró :)mondjuk a sapit utálja a legjobban, de az van rajta) sapkát sem mindíg adok rá, például ha kocsival megyünk valahova, akkor van, hogy pulcsi sincs rajta csak a takarót feljebb húzom az úton és a sapit is leveszem.

Ritus

Ritus

Kép
rituspoc

Ritus! Én kb 3-4 naponta pecsételgetek. Kezd nekem is elegem lenni. Csak nem tudom mit is lehetne kezdeni.... Az óvszert nagyon utáljuk mindketten :oops:

panna1

Hahó!

Köszi a drukkokat!

Éjjel még visszaesett, így újra orrszondára került, mert a 32 miliket még nem bírta, de ma már 2x 70et evett.

Én meg hiába jövök haza, egyszerűen képtelen vagyok aludni, annyira hiányzik a kis Prüntyő!Pedig 24 órán keresztül benn vagyunk nála, összeállt az egész család, annyira jó érzés!!!

Csak átfutottam az oldalt, képek nagyon édesek!

Tünetek, kiderülés:
Abszolút megérzés!!!
Simán akkuttá válhatott volna bármikor 24 óra alatt, de akkor előbb fel kellett volna készíteni a műtétre, ha kiszárad, így meg még pont idejében el lett csípve.
Annyi a tünet, hogy visszaesik a fogyasztása, de nem is sokat (90eket evett azért) és sokat bukik, néha hány. MIvel ez általában normális, nehéz észrevenni amíg nem válik akuttá, mert akkor mindent visszahány már.
Voltunk szerdán a nem kötelező hasi/koponya UH-n, ott mondták, hogy picit vastagabb az izom, de semmi vész, amíg nem hány. Na, villámcsapásszerűen még aznap este elkezdte a hányást/bukást, de nem sokat, csak valahogy éreztem, hogy nem stimmel a dolog.

A doki műtét előtt közölte, hogy nem is biztos hogy ez a baj, de ez csak felvágás után derül ki....képzelhetitek....de aztán mondta műtét után, hogy porcosan vastag volt és nagyon idejében kaptuk el!

NA rohanok fürcsizni, aztán vissza a kis sámlimra! Wink

Kórházi élményeket majd ha már rendeződünk, de annyi, hogy az ember Bp.-en hétvégén meg is halhat ha akar. Nekünk miuátn már 6 órája nem evett Levi szombat este és orrszondára tették, már együtt sírtunk, megtagadták a műtétet. NAgggyon dúrva volt, ahogy már mindenki veszekedett mindenkivel.
És a legrosszabb: sztem főként azért műtötték végül, mert bátyám ügyelt épp és egész este hívta őket, meg párom is ugye doki.
Ja, jmeg közölték, hogy akkor szombaton nem, vasárnap nem ügyeletesek, hétfőn meg nem fér bele a műtéti progba, szóval éhezzen 48 órán át infúzióval és orrszondával a gyomrában. :shock:
NA, de azért őket is meg lehet érteni mindemellett, mert szombaton 154 esetük volt és nem akartak nekiesni egy taz hetes babának éjfélkor hullán. A doki aki jött fel műtét előtt, már alig bírta nyitva tartani a szemét. Szóval izgi volt...
na a láéyneget jól le is írtam.
Most rohanok!
pusz

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Most én is aggódom egy cseppet Almáért, Levi baba után, mert kb 1 hete kezdet el rendesen minden étkezés után bukni,de volt olyan, hogy alig emeltem fel és már zutty le is hányt. Természetesen nálunk is úgy kezdődött, hogy kevesebbeket eszegetett és eszik is a mai napig.
Remélem a doki és a védőnéni holnap valami megnyugtatót fog mondani,mert nem szeretnék a kórházba kikötni vele már csak azért is,mert Egerben sztrájkolnak. :?

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Aprooka szegény kicsi fiú

Ölellek benneteket!

Feluca reméljük nem lesz nálatok baj!
Vendég

Apró!

Nem semmi a magyar egészségügyröl írt történeted. :(
De a lényeg az, hogy megmütötték, a mütét sikerült és Levi hamar felépül, te meg leesel a fáradtságtól a sámliról. Esetleg ha viszel magaddal egy félfekvö helyzetbe hozható kempingszéket? Annyira sajnállak téged/titeket! Mielöbbi családegyesítést kívánok!

Ágicám!

Végülis a párom ment, de rendesen viselkedett, nem vetette el a sulykot, szerencsére. A tanárnö jól kikérdezte a munkájáról, engem szerencsére nem hiányolt. Amitöl tartottam, vagyis, hogy Eni iskolai teljesítménye miatt hivatott be, nem igazolódott be szerencsére. Eni nagyon jól vesz az akadályokat.
Imi visszatért az eredeti ovijába, ahol mindenki nagy szeretettel fogadta öt is és engem is, mint megtért bárányokat. Olyan vicces ez, mert amikor felmondtam már nem volt jó érzésem a dologgal kapcsolatban, aztán az ovi vezetöje mondta, hogy tartják még ebben a hónapban Imi helyét, hogy legyen visszaút, ha mégse müködne az új hely és milyen igazuk lett! Tiszta szerencse!
Sajnos a jó dolgunk csak nyárig tart, akkor fogják lebontani az ovit. :( A párom nagyon be van indulva, hogy miképpen lehetne megmenteni. Így se éltem meg még öt! :)
Döncike egész idáig ébren volt, Regö meg reggel hatkor keltet, így kissé fáradt kezdek lenni. Megyek és bekúszok a kis tejszagú hercegem mellé. Úgy imádom a közelségét. De persze nem csak az övét!
A párom Salzburgig megy most csak, Bécsben csak behajtanivalója lenne. :( Viszont ha már lendületben vagytok esetleg beugorhatnátok egy kis sütire. Alig 700 km-ecskére vagyunk Bécstöl, az igazán nem sok már, nem igaz? :)
Aztán meg ki tudja mi és hogy adódik. Tavaly pl. karácsony elött, után és januárban is volt Bécsben dolgunk. Hátha idén is.
Tegnap levágtam a szöke hercegem gyapjúját hogy végre megint kilásson alóla. Olyan édes kis vagyány fickó lett így belöle.
Kisült a kenyerem, megvan mentve a holnapi reggeli.
Holnap tököt kell vennem, mert szombaton a tornaegyesület hallowen-t rendez. Pont Imi szülinapján. Szerintem nagyon jó kis szülinap lesz. Tábortüz, töklámpás faragása, jó kaja, mese, ajándék itthon.

Jó éjt!

Szeretettel.
Barbi
Vendég

Aproo, drukkolok hogy gyorsan felépüljön Levi, és vihessétek haza :!:

Jók a talis képek :-)

Bocs hogy nem jöttem pár napig, de hétvégén nem sikerült géphez ülnöm, meg hét közben is többet volt mostanában itthon a párom, és ilyenkor ő bitorolja a gépet...

Jó éjt mindenkinek!!

yuyu79

Jó reggelt!

BArbi de jó hogy a sulibanminden oké

de jó lehet egy ilyen tábortüzes tökfaragós buli...irigy irigy :lol:
minden elismerésem a tiéd.. ennyit sütni főzni.. esetleg a kenyér receptjét megkaphatnám? kipróbálnám..köszi :lol:

ovi miatt drukk

yuyu isdmerős ha párom itthon övé a gép

ZSigi megint köhög de csak nagyon lkeveset ..bár védőnéni azt mondta a sok nyál miatt valakinek hasonló tapasztalata? feleslegesen nem vinném be a mai betegrendelésre... csütörtökön kapnánk a már eddig is csúsztatott oltást! :cry:
Vendég

Boni, mi is köhögünk időnként, főleg, ha azt a rengeteg nyálat Beni félrenyeli! szóval szerintem igaza lehet a védőnőnek! nagyon durván nyálzanak a kislurkók már ilyenkor is! csak azt nem tudom, ha ténylegesen a fogzás jön, akkor milyen méreteket fog ölteni ez az egész... :(

amúgy nem válaszoltatok a korábbi kérdésemre, de végülis már mindegy, mert mindjárt megyünk szurira... csak az lett volna a kérdés, hogy nekünk kell-e lefogni a gyereket, vagy sem!?

sophie27

Sophie,
Amikor mi mentünk szurira, ott volt a védőnéni is, és ő fogta le miközben a doki beadta a szurit. De amikor vért vett a doki régebben, akkor csak én voltam és nekem kellet lefogni :cry:
De ha nálatok ott lesz a védőnő vagy asszisztens, akkor biztosan kímélnek ettől a kellemetlen feladattól. Drukkolok nektek!!

Kép
Kép
dia123

Boni! Réka is sokszor köhög a sok nyáltól.

Barbi! Örülök, hogy minden oké veletek!
Én is imádom Rékus illatát. Főként szopik után nem sokkal. Olyan, mintha vaníliafagyit evett volna. :lol:

panna1

sziasztok
nálunk is apjára olyan nagyokat vigyorog, meg vele tök jól elvan. Ha meg iszonyat sírás van, vagy hiszti, akkor is csak apja tudja lenyugtatni. ez nekem is kicsit szarul esik, hogy nem tudom lenyugtatni a saját gyerekemet....már előre féle éppen ezért a szuriktól :(

mostanában pár napja meg az van, hogy szopik előtt közben és után sír. olyan mintha nem tudná bekapni a cicit a bimbóvédővel. a fejét összevissza rángatja, és csak akkor cuppan rá és kezd szopni, ha erőszakkal tartom a fejét, hogy ne rántsa el. Szóval nagyon nehéz így szoptatni, és főleg, hogy nem tudom mitől van ez, eddig semmi gondja nem volt ezzel. Már komolyan kezdem utálni a szoptatást emiatt....üvegből persze elfogadja, tegnap este is ez volt végül, mert üvöltött vagy fél órát. teljesen kikészültem, hogy miért van ez. Nagyon le vagyok törve. :(

éjjel meg semmi baja a szopival, mondjuk lehet azért, mert akkor félálomban van?? nem értem ezt az egészet.

Levi babának még mennek a drukkok, hogy gyógyuljon hamar!!
magyar eü helyzethez meg no comment.... :(
lei

Levinek továbbra is megy a drukk, örülök, hogy kezd jobban lenni! Apró nektek továbbra is kitartást!

Lei!
Nálunk is előfordul az ilyen szopi, de csak akkor ha fáj Réka pocakja. Olyankor már előtte is elég nyűglődős sajnos. Eleinte én is kibuktam rajta, hogy hát mi baja van a cicimmel, de igazából semmi, csak közben fáj a pocak. És úgy nehéz ellazultan enni :wink: . Mostanság naponta egy vagy két kajcsizás biztos hogy úgy megy ahogy te is írtad. Sőt, Réka néha ordít közben. Úgy értve,hogy szív 3-at, aztán elfordul, ordít egyet (ááá), aztán vissza a cicihez, és így tovább. De már nem aggódok rajta, csak utólag mondom apjának, hogy most megint ordítva ettünk. :lol:
Még egy pár hét van a 3. hónap befejezéséig. Csak elmúlik már ez a hülye hasfájás!
Ja, és kb 1-1,5 hete éjjeli evés is van. Szóval nem alussza át Réki az éjszakákat :cry: . Kb.akkor kapta az oltást, és azóta nem kapja a grip watert. Úgyhogy ma megyek és veszek egyet, az tuti.

Másrészt, szegénykémnek nagyon száraz a bőre. Ez az atópiás bigyó kezd elterjedni rajta. Pedig ezerrel kenegetem. Dokinéni azt mondta, hogy lehet, hogy az oltás miatt jött elő, vagyis ugye kicsit meggyengült az immunrendszer az oltáskor, és ez a betegség meg tipikusan ilyenkor mutatkozik. Nem tudtok valami homeopátiás bogyit immunrendszer erősítésre???? Vegy erre az atópiás dermatitiszre?

panna1

Köszönöm lányok a nyálzással kapcsolatos válaszokat, akkor enm aggódom.. fogzásra én is kiváncsi leszek..metr most is olyanokat cuppog még ha nem is éhes, mert ha éhes akkor a környező házakban is hallják szerintem :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Apróka, kitartást Nektek!! Nagyon jó hír, hogy máris ilyen szépen tud enni.

Látom, Ti is küzdötök a tejcsivel páran. Hát nálunk is hasonló a helyzet, ugyanis én már csak reggel és este tudok szoptatni, a többi tápszer. Szinte napról napra 10-20-al lett kevesebb a mellemben. Mostmár 12 óra alatt 2 mellből max. 120 tej jön ki. :( Ez van. És 2 napja el sem fogadja a cicict a Mütyür, csak cumisüvegbők eszik. Mondjuk ez várható volt. Kipróbáltam minden trükköt, de semmi. Örülök, hogy eddig is tudtam szoptatni.

Jók lettek a képek a taliról, nagyon aranyosak a babák. :)

k.a.t.i.c.a

ja és Hétfőn megyünk a Madarászba hasi és fej Uhra... ma kértem időpontot..5000Ft
Vendég

Sziasztok, csak gyors bekukk, mert zajlik az élet nálunk;) persze csak jó értelemben...

Nagyon jók a képek lányok, olyan jó lehetett találkoznotok;) remélem a héten már mi is csatlakozhatunk? Tényleg, mi a terv? Hol lesz a tali?

Apró, nagyon sajnálom, ami veletek történt, jól felhúztam magam a kórházi sztorin.... Levikének mielőbbi gyors felépülést és a legjobbakat kívánom mindannyiótoknak!!! megy a sok-sok pozitív energia;)

Barbi, örülök, hogy Enivel minden rendben a suliban és hogy Regő visszakerülhetett a régi oviba;) tényleg jó lenne már ha hazajönnétek, mert a nyáron úgyis elmaradt a találkozás, most bepótolhatnánk, mert nagyon hiányoztok!!! És képeknek is örülnék, ha feltennél párat a "kis" családról;)

Boni, nálunk is van köhécselés és rengeteg nyál az utóbbi időben, szerintem se aggódj miatta;)

Zsófi, nálunk is apának magyaráz, mosolyog többet Barnus, bár ez tapasztalat szerint az összes gyerkőc közelében így volt eddig, valahogy rá vannak kattanva a picik;) ettől Téged még nem szeret kevésbé;) gondolj arra, hogy te reggeltől estig kapod a mosolygást, gagyarászást;))

Panna, Ritus, nálam szerencsére úgy tűnik bevált a Cerazette, 5 napig vérezgettem csak, azóta semmi. Van vmi hüvelygyűrű is, amit dícsérnek a dokik és az egyik barátnőm is használja, persze azt is csak receptre lehet, de mégiscsak jobb, mint az óvszer....

öltöztetés: én sem szoktam Barnust ilyen nagyon beöltöztetni, mert üvölt, ha egy réteggel több van rajt, mint amit Ritus is írt. Sőt, van hogy sapit sem adok rá, csak a kardigán kapucniját. Oké, hogy október van, de 20-25 fok... én mindig arra gondolok, hogy mi lesz télen, ha most ráadok egy csomó réteget?! Na meg persze a legjobb irányadó a pici nyakuk, én mindig ott ellenőrzöm a hőfokot;)

fúúú, remélem nem hagytam ki senkit, akinek reagálni szerettem volna, ha mégis, akkor pótolom;))

szép napot mindenkinek, betegeskedőknek jobbulást!!!

sniky

Sziasztok!

Hát jó sokáig voltunk a dokinál. Almát meg is viselte a dolog egy cseppet,de aztán bealudt mint rendesen és szegénykémet a vizsgálatkor ébresztették fel.
A rossz előérzetem pedig beigazolódott. :cry:
Alma 3 heti méréséhez képest 40 dkg vesztett a súlyából,amin teljesen meglepődtem,a doki pedig csak annyit tudott mondani,hogy jesszusom,meg úristen!
De ettöl függetlenül amikor rákérdeztem,hogy nem kéne e egy hasi Uh-csináltatni akkor azt mondta,hogy semmi szükség rá,mert ő most minden olyan lehetőséget kizárt a vizsgálattal(has nyomogatás,hallgatás,szem,nyelv és torok nézegetés spatulával,bőr tapogatás) ami nem teszi szükségszerüvé,mert úgy sem mutatna többet.
Valószínűleg az anyatejre érzékeny és nem szívódik fel jól a beleiben ezért most tápszert kell kapnia és meglátjuk jövő kedden,hogy mi lesz,ha azt is kihánnya,akkor pénteken vissza kell menni,de akkor bizony ő is tanácstalanul áll a helyzet elött :cry:
Gondolhatjátok milyen boldog vagyok most ettől?
A böre nagyon száraz,ami a doki szerint még egy erre utaló jel,mert amúgy makk egészséges :lol:

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

sziasztok!

korábban megjöttünk már a dokitól, csak volt kaki, meg etetés, meg ilyesmik!

Beni nagyon ügyesen tűrte a 2 szurit, mert nálunk mind a kettőt most adták be, illetve a pneumosat kértük, dokinő meg azt mondta, hogy akkor most kapja azt is, mert úgyis most jön a szezonja a felső légúti betegségeknek, ami ellen ez is véd pl.
szóval volt egy kis sírás, de alapvetően nagyon ügyi volt a gyerek! mikor dokinéni megnézte spatulával a torkát, akkor mondta, hogy kicsit piros neki, de attól függetlenül megkapta a szurit, illetve ijedtében jól oda is pisilt! :D

a kutacsára annyit mondott, hogy jövő hónapban vizsgálják a kobakot, ha úgy van, akkor ad beutalót a neurológiára, és ott elrendelik a koponya uh-t... kíváncsi leszek! nekünk ugye pici a kutacsunk! addig pedig a D vitamint ugyanúgy, csökkentett adagban kell szednie!

a másik, anyatej, szopizás kapcsán. mivel nálunk elejétől fogva pótlás van, és sokszor már nálunk is kevesebb a tej, vagyis nem minden etetésnél van meg az a 60 a két ciciből, mint eddig, ezért a tápszerből kap többet, de dokinéni azt mondta erre, hogy a NAPI 50 mili legyen meg anyatejből, az már elegendő az immunanyagok fedezésére! szóval no para. szoptassatok amíg lehet, szerintem! még, ha nagyon kevés a tejcsi, akkor is!

Lei, nálunk is szokott ilyen fejkapkodás lenni, szerintem akkor már unja is a banánt, hogy nem jön olyan ütemben, mint a cumisüvegből!? hm?

most megyek gyorsban ebédelni, mert ma még szinte semmit nem ettem!

szép napot!

remélem, hogy nem lázasodunk be, bár meg van rá az esélyünk! :(

sophie27

Sziasztok!

Sajnos most nincs időm végigolvasni a hsz-eket, de a képeket gyorsan végignéztem. Nagyon édesek a babák! :)

Oltás: Mi egyszerre kaptuk a 2 oltást, 2 combba. Hannának semmi baja nem lett tőle, még hőemelkedése sem volt.

Alvás: Úgy néz ki, hogy kitolódik a hajnali fél 4es etetésünk fél 5-5re. Ennek iszonyúan örülök. Ja és a másik jó hír, hogy nálunk is elalszik magától a csajszi, kb egy hete. A cumi kell csak hozzá. Mi sem szoktattuk így, ez magától alakult így. Igaz arra azért figyelünk, hogy ne nagyon kapkodjuk ki a kiságyból.

Nektek hogy alakul a BCG oltásotok? Nekünk még csak egy csomó van, ami most kezdett lilulni. Azt mondta a védőnő, h 3 hónapos korban ellenőrzik, és ha nem érik be, akkor fél évesen újraoltják.

Mi a DM-es cseresznyemag párnát használjuk. 300 W-on kell mikrózni, 1.5-2 percig. Nekünk nagyon bevált. Sajnos most én használom, mert tegnap óta mellgyulladásom van. Nagyon-nagyon tud fájni! :(

Cs.

Kép

Kép
csimby

Hahó csajok!
Szoktalak olvasni Benneteket,csak az írásra már nem marad soha időm...kicsit sok itt nálunk a csecsemő létszám! :wink:
De muszáj leírnom,hogy milyen édesek a babák és hogy milyen ügyes anyuka lett mindenkiből!
Gratula mindenkinek! :lol: :lol: :lol: Úgy megkomolyodtatok... :wink:

mi jól vagyunk:Marci 7 kg,Maja 5 és fél.Nekem még van tejem,bár Marcinak már kell pótolni,mert 180-akat eszik,annyi tejet nem tudok termelni 3 óra alatt! :roll: Éjjel egyszer vagy kétszer kelnek még enni(ez összesen 4 alkalom,ugye :shock: ),de bírom,mert imádom őket és a szeretet rengeteg erőt ad!
Sokkal jobban élvezem az anyaságot,mint anno a lányommal 12 éve. :o
De mondjuk ehhez biztos kell az is,hogy két kis mintababám van!Biztos így hálálják meg,hogy annak idején nem vetettem el őket! :oops: :oops: Pedig volt pár álmatlan éjszakám,mert 5 gyerek,csak öt gyerek!!! :wink:

Pusz mindenkinek! :lol:

binyek

Apro: Kitartás és nagyon drukkolok nektek. Puszi Levinek!

Nálunk is sokszor úgy szopizik a kiscsaj, hogy tekeredik össze-vissza. Ilyenkor fel szoktam emelni és vagy büfi van, vagy bekakil. Aztán tudjuk folytatni normálisan. Próbáljátok ki, hátha nektek is segít...

Öltöztetés: Anyósom szerint én megfagyasztom ezt a babát, mert ő szjve szerint sokkal jobban felöltöztetné. Általában egy body, egy rugi és egy plüss kabát van rajta. Ja és cipő+ sapka.

Cs.

Kép

Kép
csimby

Gratu a kis Hősöknek az oltáshoz! :lol:
Niki! Én ha sétáltatok, csak hosszú ujjú body+rugi van RÉkán, meg be van takarva. És ez elég, ha nem veszem ki a babakocsiból.

Csimby! BCG-nk rendben, azaz bepirosodott, volt kis fehér a közepe, most leszáradófélben van.

panna1

Hahó!

Nagyon úgy fest, h. mielőbb ki akarnak hajítani, ezért gyorsra vették az adagot növelését. Ezért 2x hányt is, de ebben az esetben azt mondom, ha nincs infúzión és orrszondán, akkor as gyomortágítással ithhon is játszahatok, nem kell ehhez kórház és 50 ember.
Szóval talán péntek a nagy nap!!!

Most megint 80-nál tartunk éjjelre visszavették 50re. Annyira jó lenne ha ez most bennmaradna.
Este már megvolt a szokásos 11ig tartó hasfájás és sírás, tehát azt nem oldotta meg, majd 3 hós korunkban talán, de most vessetek meg, picikét örültem, hogy van végre hangja és nem csak vekszik aléltan. :oops:
Volt szélcsövezés és 11kor villámcsapás-szerűen elaludt!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

sziasztok!

Mi még mindig sajnos betegen. Én köhögök meg Áron is. a felszakadozó cucc stádiumban vagyunk csak Áron nem tudja ugye kiköpni és rengeteget kell szivnom az orrát. szegénynek véletlen meg is sebeztem az orrát belül annyira utálja és mocorog. Annyira sajnálom szegényt de muszály. Oltásra meg addig nem mehetünk amíg betegek vagyunk :( Úgyhogy ez is tolódik.

Ági péntekre remélem már jobban leszünk kopaszira mennék szivesen csak én tömegközlekedéses vagyok és nem merek babakocsival elindulni mert dög nehéz és senki nem segítőkész sajnos ilyenkor. meg a lágmányosi pesti hidfőjétől nem is tudom hogy lehet tovább jutni.

Én is elkezdtem szedni a cerazetet múlt héten de ha kevesebb lesz a tejem abbahagyom.

ti hogy tudjátok megmérni a babókat etetéskor?? nálunk ez valahogy nem megy. mielőtt eszünk üvöltünk , aztán amikor becicizett akkor meg elalszik rajtam. :?

Aproo Próbálj meg pihenni!!!! Neked is szükséged van az erődre , bár ilyenkor olyan rejtett erők jönnek elő amiről nem is álmodik az ember. De aztán nehogy kidőlj a fáradságtól! Levinek meg jó egészséget és gyógyuló pocakot!

Nekünk is sikerül a mosolygós kép gyártás ime:
Kép
Kép

És egy brutál kép hogy járt a drága uram a motorbalesetekor. A honvéd kórházba már számítógépen kezelik a röntgen képeket is!szép látvány a két drót darab a kezébe amit már kivettek, és a lemez amit jövőre műtenek ki. Csak ha már így izgultatok értünk gondoltam megmutatom:
Kép

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Apró!

Örülök, hogy kezd visszaállni a "rend" Levinél! Remélem mihamarabb hazamehettek tényleg. Valószínűleg Levi is nyugodtabb lenne a megszokott környezetben.

Mecsi! Nagyon kis ari ahogy Áron mosolyog!

Megszereztem egy homeós dokinéni elérhetőségét itt Pécsen. Valószínűleg elmegyünk hozzá, mert az atópiára elvileg egyénreszabott cucc kell, vagyis nem mindegy milyenek a kiütések, hol vannak, stb. Még most nem vészes a helyzet, de em is szeretném megvárni. Elvileg jobb az elején kezelésbe venni. Minden esetre immunerősítő homeobogyit vettem Rékának, hétha az is segít.

Visszatértünk a Gripwaterre. Most Réka ordítás helyett alszik :D

panna1

Ja, és jobbulást nektek is Mecsi! szegény Áron! a porszizás miatt sajálom őt is, ugyanúgy mint Rékit. Nekünk most szerencsére ritkán kell porszizni...

panna1

Sziasztok!

Zsófi nem tudom melyik képet nézted, de mi sem nagyon öltöztetjük...ált. egy rugi, egy body és egy takaró....a sapkát sem nagyon ismeri még a lányom, kb 3 X volt rajta eddig pedig minden nap sétálunk....
A szopi mostanában nálunk is ilyen, hogy elkapja a fejét, sír aztán rácuppan újra, pedig nekünk már nincs hasfájás, nem tudom mi lehet az oka, de annyira már nem zavar....
Meséld majd el mi volt a kutaccsal, nagyon érdekel!

Apró: felháborító ami a kórházakban van, de szerintem sem sem csak az orvosok a hibásak, az egész rendszer bűzlik!
De az jó hír, hogy pénteken már otthon lehettek, otthoni környezetben azért egész más, szorítok, hogy sikerüljön hazajönni....azért a néhány nappal ezelőtti 2-4-8 ml hez képest már nagyon jó álltok, csak így tovább!!!

Feluca nagyon sajnálom, remélem rendbe jönnek a dolgok!

Binyek : üdv újra itt!!!!

Vajon Nici, Pöttöm és a többiek hol lehetnek?

Mecsi nektek jobbulást!Nagyon édesek a képek!

Szilvi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sziszka78 2008.10.14 21:07-kor.

<
sziszka78
Tolna

sziasztok!
minden nap olvaslak titeket, most lenne egy két kérdésem:
szuszu: mi is a könyv címe?anya taníts engem???meg szeretném venni.
zsófi:a kis kutacs mit jelent?nekünk is az van....de nem mondott rá dottore semmit......
csajok:ti már előrébb jártok korban......h. szoktattátok le az ordításról a babucikat?nem vetttétek fel?mert nekem most kezdi h. de-tt csak rajtam hajlandó aludni....különben ordít...de tudom h. nincs baja, mert ahogy felveszem mintha elvágták volna....dehát ez így nem mehet.....nálatok ez h. van??
képzeljétek most hasra raktam és egyből elaludt....lehet h. már utál háton lenni.....remélem ez a trükk holnap is bejön.....bár a hülye bölcsőhalálos előadáson jól beparáztattak a hasra rakástól!!!
aproo: levinek nagy szurkolás......nem semmi mik vannak..... :evil:

Kép
winona

jah és még egy:védőnő azt mondta h. heti 100 g hízás az jóóó....
nekünk pont ennyi volt.....
a dokinőm meg azt mondja h. ez túl kevés....... :( és h. lehet h. majd tápszerezni is kéne......most még kaptunk egy hét haladékot!!
ti mit tudtok erről???
köszi előre is
jah és minden baba nagyon cukker!

Kép
winona

naszóval!

mi sajna belázasodtunk! :( fürdés előtt 38,8 volt a láza Beninek, így fürdés után megkapta a kúpot :( nagyon nehezen sikerült betenni a kis popsijába, annyira sírt a Drágám! :( aztán végül, kicsit morbid, de szoptatás közben apája tette fel, mert akkor legalább ellazult, amúgy végig nyomizott, és mindig kijött, meg persze üvöltött is szegénykém! most alszik, hát kíváncsi leszek, jó lenne, ha holnapra már nem lenne ezzel gond, mert nagyon szar lehet neki is!

amúgy a kis torka kicsit kiakasztott, hogy piri, most már értem, hogy miért is köhög annyit, eddig ugye ráfogtam a nyálzásra!

Sziszka, a talis képeken néztem a gyerkőcöket, és majdnem mindenkin anorákot láttam, ha igaz!

winona, a kis kutacs annyit tesz, hogy kisebb, mint ujjbegynyi! szóval hamarabb be tud forrni neki (6 hónapos korában záródhat, addig nem!), ami nem túl szerencsés, ezért is kell csak h-k-sz-cs-ön adni neki a D vitamint, mert az ugye a csontosodást segíti elő, tehát meggyorsítaná a folyamatot, amit ugyi nem kéne!

egyébként nálunk is a hason alvás vált be! ilyenkor sokkal nyugodtabban alszik, szóval én nem parázom, te se tedd, nem lesz itt semmi gond! ;)

jaaa, és kérem szépen 6400g-sak és 61,5 cm-esek vagyunk! ;) kis húsgolycikám! de mikor a kis combiba ma belenyomták a tűt, hát nem mondom, hogy rosszul lettem, de határeset!

Aproo, mennek a drukkok és kívánom, hogy hamar múljon el a "szokásos" hasfájásotok, de végülis igazad van, jobb, hogy üvölt, mint amikor csak fekszik betegecskén! :(

szép álmokat minden babócinak és maminak!

Mecsi, nagyon édes Áron baba, a kis vigyorex! ;)

sophie27

Szép jó estét mindenkinek aki még ébren van!
Végül nem hagytuk annyiban ezt a dolgot Almával és több oldalról is utánna jártunk a dolognak.
Elösször is kerestünk egy gyermekorvost,mert a miénk csak családorvos,tehát nem a gyermek gyógyászatra specializálódott.
Kettő beszéltem egy orvos anyukával aki mind a 4 gyermekénél végig játszotta a tejérzékenységet és azt mondta,hogy semmi képen se tápszerezzem mielött nincs egy labor a hasi Uh-on kívül nembeszélve arról,hogy nekem kell elkezdenem elösször egy teljesen tejtermék mentes diétát és ha attól sem változik akkor kell egy olyan tápszert kapnia amiben semmilyen tejszármazék még bontott formában sem létezik. Ugyanis nekem ilyet ír fel a doki.
Harmadszorrra (és most követtekezik a csattanó) kaptunk kölcsönbe egy mérleget,mert arra is gondoltunk,hogy talán rosszul mért a mérleg :wink:
És mit ad Isten ez utobbi lett a nyerő.Este fürdetés után lemértük és 4.10 mutatott :lol:
Gondolhatjátok mekkora kő esett le a szívünkről és úgy ölelgettük Almát is meg egymást is mint a csuda, hogy nem kell kálváriát járnunk. :D
Még az a szerencse,hogy nem kezdtük el a tápszert.
Mindenkinek jó éjszakát :)

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Feluca, akkor mgse fogyott Alma?

Lányok, Enikő is ezt csinálja egy ideje, hogy amikor már kicsit jóllakott, akkor kiköpi a cicit, rángatja a fejét, ilyesmi... Szerintem is az lehet az oka, hogy akkor már nem ömlik úgy a tej, és türelmetlen... Még fintorogni szokott, nem semmi a kiscsaj... aztán pár perc múlva megint szépen szopizik ;-)

yuyu79

Jó reggelt!

ZSófi szegény BEni baba! puszi neki

APro remélem LEvi jobban van!

FEluca örülök, hogy nem fogyott ALma baba

NÁlunk :tegnap este a kakijábna találtam olyan hosszúkás fehéres cuccot..olyan mint a tojásfehérje levesbecsurgatva. hurutra gyanakszom, hogy az jön kifelé majd ma is figyelem. holnap úgyis megyünk dokinénihez... de egyébként nem sír, nincs semmi baja mosolyog egész nap, nincs láza, eszik rendesen.. ja és köhög még mindig.. jáj de nehéz!
Vendég

na ma megyünk, mert az előbb hányt is :cry: szorítsatok, hogy ne legyen komoly baja fiamnak.megszakad a szívem érte!
Vendég

Jó reggelt !

Mi is kihívjuk ma a dokinénit mert egyre jobban hörög Áron és este kijött belőle a vacsi meg nagyon kis nyügi szegénykém. Ez annyira rossz hogy nem tudja az ember hogy mikor van baj mikor menjen tényleg orvoshoz. Akár naponta mehetnénk , mert minden napra jut néha valami. Ráadásul nekünk a 8dik kerületbe a nagyfuvaros utcába van a rendelő ahova tartozunk és oda egyedül nem szivesen megyek a doki meg nem olcsóér jön ki. Ez is olyan felháborító hogy van arcuk elkérni 5ezer Ft-ot.
Csandi ehhez a homeos gyerekorvoshoz bármikor belehet jelentkezni , vagy házhoz is jön ???

Boni remélem nem lesz semmi bajotok. drukkdrukk

Zsófi hogy van ma reggel Beni baba? láza lement?

Úgy látszik senki nem ússza meg betegség nélkül az első hónapokat.:( :( Aki beteg jobbulást!

Megyek visszafekszek még én is kicsit.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: