A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Sziasztok!

Jó sokat írtatok megint, nem győzök visszaolvasni :roll:
Grat a jó cukoreredményekhez! A diétázóknak kitartást! Nekem még olyan messze van ez a cukros dolog, pedig nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi mit alkotunk, mert édeset eszem édessel. Megbolondulok, ha nem eszem naponta valami nasit, legyen az csoki, fagyi, krémtúró vagy éppen nutellás babapiskóta :oops:

Moffli: Tuti, hogy hülye a dokid!!! :twisted: Én is 8 kiló plusznál tartok, az enyém nem mondott rá semmit, mondjuk én most vagyok 70 körül! Viszont szédületes, hogy a kismama bugyim a combomba vág, így már az sem jó... Saját szabadidőgatyát már nem is tudok hordani, mert szétrepednek rajtam. Apácska meg állítja, hogy csak a pocakomra híztam (meg mellre), máshol nem is látni. Na ja, a ruhák is csak a mosásban mentek össze :lol:

mágnes: Szépen beizzítottál egy szopipránára. Eddig úgy volt, hogy anyósom varrja meg, mert bevállalta Milán ágyneműhuzatát, falvédőjét, és a szopipárnát is, de lehet jobb lenne, ha a párnára "csak" huzatot kellene gyártania. Na, megtárgyalom Apácskával, hogy jövő hónapban bevállalhatunk-e egy ilyen párnát :roll:
Mindjárt összeszedem legutóbbi vaterás szerzeményeinket :wink:
Most abba is hagytam a böngészést, mert pont a napokban kaptunk tök ingyen 3 zsák baba/gyerekruhát, amik közül még óvodás korában is lesz mit hordania Babónak.

katuska: Annyira aranyos Máté, igazi kispasi, és azok a szemek... :D Sok csajt fog megbolondítani :wink:

Macsekosok: mindjárt vadászok képet a mi ördögünkről is, akinek néhol kissé kutyás dolgai vannak (legalábbis nagyon soka macskás ilyen szemekkel :arrow: :shock: nézi, hogy mit alakít néha :lol: ).

Vaterás szerzeményekből ízelítő (ezek a legutóbbiak):
Kép
Kép
Kép

biga.csiga

Biga.Csiga! Nagyon szuperek a szerzemények.
Nekem van egy pár 56-62-es next rucim, amitől megválnék, ha valakit érdekel.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Íme a mi macsekunk kicsinek, és nagynak:

kisördög:

Kép

már nagy vagyok, és bárhol elalszom:

Kép

mélyalvás (néha nyitott szájjal alszik, még jó, hogy nem horkol :lol: ):

Kép

biga.csiga

Köszi Hanna! Apa is nagyon büszke rá, főleg a kengurura, már alig várja, hogy Milánt hordozgassa :wink:

biga.csiga

Biga.Csiga! Én ezen nem is csodálkozom. :)

Szép a cicátok!

Kép
hanna30

Kép ez a mi overálunk sajnos nem tudtam egyben lefényképezni nagyon halvány mert webcammal csináltam nem jó a fényképezönk:( a tescóban vettük de nekem nagyon tetszik mert puha szörmés anyagja van :D és ime egy mostani pocakfotó Kép

Kép
gizella82

Gizella! Csodaszép Maja lakja!!!!!!!
Az overált ismerem, mi is olyat evszünk szerintem, az nagyon szuper!!! Bár, mostmár megvárjuk, mekkora lesz Zsebi, mert a mai uh-on nagyon meglepődtünk. :)

Kép
hanna30

grat a jó cukoreredményekhez:D nekem is mostanába sokat fáj a pocakom ha sétálok ,csak elmegyek a boltig(persze nem sietve hanem szépen lassan)tölünk 2 percre van a bolt és már iszonyúan nyilal,hazafelé 2 lépésenként meg kell állnom :( nem tudom hogy ez mit jelenthet.... jut eszembe hova lett kisbogács,mert mióta irta hogy nyilik a méhszája azóta nem láttam irni,remélem nincs semmi gond :(

Kép
gizella82

hanna:igy vissza gondolva én is félek hogy kicsi lessz,mert újszülött méret ennyi van beleirva kicsinek tünik :shock: de ha belegondolok hogy a növéremnek 5 hónapja vettem a kisfiának hazahozós ruhát és nagy volt rá pedig 56-ost vettem a baba 3850 grammal született és 53 cm-rel,akkor talán van remény:D de mesélj mi volt az uh-n?

Kép
gizella82

Bigacsiga: micsoda cicapofa :D pont olyan színkombináció, mint Cilunk :) tündériek a szerzemények is :)

Gizella, Hanna: az M5 tescoban nem volt overál :( igaz, azóta kaptam egyet, így 2 van, nem fogok venni... :roll: pedig olyan cuki :)
Hanna: szerintem is várj az overállal :wink: bár a 0-3-as talán jó lehet a tél alatt ... (ha ennek is olyan a számozása, mint a rugiké).

Gizella: hű mekkora pocak :lol: nagyon csinos helye van a kislányodnak :)

Na én el, tortát sütök a lányommal :)

Csöre
csöre74

és végül az én ici-pici kislányom :D kb 2 hónappal ezelött Kép

Kép
gizella82

Gizella: Zalánnak nem ért le az 56-os body a csuklójáig újszülött korában... nem tudhatjuk :wink: ha nem voltak nagyon nagyok az előző lányaid, akkor talán Maja sem lesz hatalmas :wink:

Csöre
csöre74

Gizella: nagyon édes :D

Csöre
csöre74

hát amanda 3 héttel korábban 2500 gr és 50 cm-el született,boglárka 2 héttel elöbb 3100 gr és 49 cm-el:D

Kép
gizella82

Gizella! Gyönyörű a kislányod!

Csöre! Ne is mondjad a méreteket nekem. :lol:

Kép
hanna30

biga csiga: nagyon édi ez a cicus hogy tudnak így aludni az enyémnek rendszerint a nyelve szokott kinnt lenni :D hasfájás nekem is van néha most lennt két oldalt parázok is legszivesebben azzonnal tudnám magam uh-zni :lol:
erzsebet0312

Csajok!

Normális textil pelust látott valahol valaki?
Amiket láttam, olyan kis vékonyak voltak. :?

Kép
hanna30

Sziasztok!

Végre megjöttema melóból :evil:
Hú, de jó sokat írtatok!
Gratula a teszveszes/vaterás szerzeményekhez mindenkinek!!

Gizella: tündéri a kislányod!!

Hanna: mi újság a dokinál, mekkorát nőtt Zsebi? :wink:

Bigacsiga: cukorka cica!!

Moffli: tetszik a kajaötlet!

Ezt nem tudom megállni, rakok egyet a két csíkosomról :lol:
Kép
Leo felettébb despotikus rajta, míg Kifli cica félálomban tűri a gyömyöszkölést :wink: :lol:

Komolyan, visszaoolvastam, de kiment a fejemből, hogy mire kéne reagálnom :oops:
A hátam egyre inkább érzem, azt a két nagy hátizmot, inkább jobboldalt. Meg valami nagyon nyomja a jobb bordaívemet ülésnél :roll:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! Akkor tessék ám pihenni mostmár!!!!

Minden ok volt a dokinál. Zsebikém keresztben, lába nyújtva, keresztben (igazi pasi)! :oops:
Viszont a méreteire a dokibácsi annyit mondott, jó nagy baba lesz.
BPD: 68mm
THQ: 59mm
FL: 47mm
Súly~ 890g
Ezek alapján 26+3.

Kép
hanna30

Helló!

Hanna: a Tesco-ban vettem cseh tetra pelenkát. 12 darab van benne, kb 1500 Ft volt. Azt mondják a cseh az jó.

Gizella: Nekem is ilyen tescos macis overálom van. Annyira édi, puha. Én is újszülött méretet vettem. Hazahozós overálnak szánom, de azért szerintem(remélem) jó lesz ez még neki márciusig. Annyira nem kicsi. A Váci úti Tescóban amúgy tök sok jó dolog van. 1500-ért kis kék belül polár kabát, 3 db-os pamut bodyk. Én eddig onnan szereztem be a legtöbb mindent.
Ha megyek heti vásárlásra, mindig beteszek valamit Ádámkának is, így nm terheli meg egyszerre a családi kasszát.
krisz78

Krisz! Nagyon szépen köszi! Megnézem!

Kép
hanna30

Hanna! tescóban szokott lenni a cseh Tetra pelenka 10-es csomagban. Meg általában a bababoltokban is van iylen 10-es csomag. Nekünk nagyon jól bevált, még cak el sincsenek deformálódva. Viszont lehet kapni méterárúboltokban is csak akkor fel kell darabolni és be kell szegni. Végső esetben az is megoldás mert vannka oylan időszakok, hogy tényleg hiánycikk.

Gizella! Gyönyörű a lányod! Lesz bajod a pasikkal neked is:)

Biga.csiga! A cicaképek őrületesek, kedvem lenne nekem is aludni:)
én is nassolós vagyok....

Petne! azért a 110-es vérnyomással még nem kell toxémiától parázni, hisz a normál érték ennél magasabb. Inkább korábban volt alacsony a vérnyomásod, de gondolj csak bele, hogy most a súly is több rajtad, a vér mennyisége is több lett. Amúgy is általában magasabb a dokinál mért érték mert ott mindig izgulunk kicsit. Nekem is 110/80 körül szokott lenni, viszont a pulzusom mindig magas. 100 körüli. Én már csak iylen veréb típus vagyok, mikor rendszeresen sportoltam akkor is alapjáraton 80-90 volt a pulzusszámom...
katuska79

Katuska! Neked is köszi!
Az a baj, amit láttam, olyan vékony volt, mint a gézlap. :(

Kép
hanna30

Kata: A bordanyomás ismerős. Majd behülyülök tőle, ha sokat ülök. Nem tudom, mi nyomja ennyire. Ezért inkább végigállom a napi 5-6 órát. Ülve amúgy se tudok tanítani.
krisz78

Hanna: azta, nem piskóta!!! Tényleg hatalmas baba!! Nekem hozzád képest egy héttel később mértek nagyon hasonló értékeket, és Martin is egy héttel volt nagyobb a koránál :wink:

Macis overál: nekünk is olyan van, csatlakozom a táborhoz :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! Nekem mondod! Még ha a kb 20% mérési pontatlanság benne van, akkor is nagy. Hümmögött is a dokibácsi. :)

Kép
hanna30

Krisz: én sem tudom, mi nyomhat... :roll: Bár mivel a feneke fent vam,lehet, hogy 'ráül', nekitámaszkodik a bordáknak...besírok, néha úgy fáj...mi lesz még? :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Hanna: akkor mondd meg Zsebinek, hogy kicsit lassítson, mert szegény Anyukája el van képedve, hogy micsoda stramm kis legény máris :wink: Nekem 26 hetesen volt 940 g -- gondolj bele, mit nő még több mint 2 hét alatt :shock: :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!

Látom, nektek sikerült a nap folyamán többször is írni ide. :(
Nekem vagy be sem töltötte az oldalt, vagy betöltötte, de ez a rész ahová írok, nem jelent meg. :(

batkata: nagyon jóóóó ez a babaház! :)

petne: mindjárt megnézem neked a linket. :)

A cicák, rucik nagyon szépek. :)

hanna30: nem semmi mérete van Zsebinek. :) Látszik, hogy jól érzi magát a pocakban. ;)

Nekem meg megérkezett a kölcsön vérnyomásmérő, teljesen jó volt most a vérnyomásom. :lol:
Vendég

Húú, Hanna, tényleg nagy. Szedsz valami vitamint? Attól állítólag nagyobb lesz.
Tényleg igaz az, hogy az anya születési súlya befolyásolja, mekkora lesz a baba? Valahol hallottam ezt.
krisz78

petne: PHAN vizelet tesztcsík. nekem ezzel szokta nézni a fehárjét, de még egy rakás más dolgot is kimutat.
Vendég

Kata! :)

Picuranyu! Nekem is volt már olyan, hogy nem engedett be.
Nem lehet, hogy csak az izgalomtól volt magasabb a vérnyomásod?

Krisz! Nem szedek. Sok gyümölcsöt és zöldséget eszem, az tutibb. :)
Erről még nem hallottam. Azért van annak a babának apukája is. :wink:

Ja, Katuska! Neked a tescos tetra pelus van? Mert ha nem megy szét, akkor veszek ott.

Kép
hanna30

Csajok, az létezik, hogy 4 nap alatt 5 centit nőtt a poci??? :shock: :lol: Most 105-106 centi

KépKép

KépKép
kata8110

hanna:szerintem szépen elszámolták a baba korát,mert én is kb akkor voltam mint te én 22hetessen és csak 400 gr volt a babó meg a többi méret is sokkal kissebb igaz nálam meg kiderült hogy 2 héttel kissebb tehát akkor még csak 20 hetes volt :D

Kép
gizella82

Kata! Szerintem létezik! ;) Heti 2 pocakfotó? :lol: :lol: :lol:

Csajok! Ha gondoljátok és lesz tali, akkor én elmegyek és veszek nektek tesztcsíkot.

Mikor talizunk???
Okt. 18? 19?
Nov. 8? 9?
Hétköznap?

Kinek mikor jó?

Kép
hanna30

Gizella! Akkor én magyarázkodhatok itthon. :oops:
A mi kisfiunk lombikbaba. :wink:

Kép
hanna30

Hú, Hanna, tesztcsík jó lenne, ha lehet kérni :wink: Nem tudom, hogy minden patikában van-e, megköszönném :oops: (Ilyen amikor a gyógyszerész nem patikában dolgozik -- de ciki :oops: )

2 pocakfotó :lol: :lol: :lol: Nekeokt 20-tól hétköznap is. A nov is jó. Az okt 18-19 necces.Alkalmazkodom.

KépKép

KépKép
kata8110

hanna :hát akkor szóhoz sem tudok jutni :D :D jó nagy baba lessz:D grat

Kép
gizella82

[quote="krisz78"]H írta:krisz78úú, Hanna, tényleg nagy. Szedsz valami vitamint? Attól állítólag nagyobb lesz.
Tényleg igaz az, hogy az anya születési súlya befolyásolja, mekkora lesz a baba? Valahol hallottam ezt.

Krisz: szerintem egyik sem igaz a fentiek közül...

[quote="kata8110"]C írta:kata8110sajok, az létezik, hogy 4 nap alatt 5 centit nőtt a poci??? :shock: :lol: Most 105-106 centi

Ugyanakkor mérted? Lehet ám, hogy csak átrendeződött, és a legszélesebb része még szélesebb lett :wink: de semmiképp sem kóros, ne aggódj :)

Hanna: itt is gratula a nagyfiúhoz :D nagyon jól tartod :D és nagyon jó helye van :)

torta félig kész, kókusztekercs teljesen :)

Csöre
csöre74

én is lecseréltem a vonalzóm:Dszülés idöpontja immár jan 20 :D nekem egyre távolabb kerül.

Kép
gizella82

Összeállítottam a szülő cd-met, és megbeszéltem benivel, hogy erre a számra bújhat ki.. imáom, de a klipjét még sosem láttam.. Hát ilyen megérzéseim legyenek.. :)

kibújós dal: :)

http://www.youtube.com/watch?v=fG8eQBSp9Ao

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kata! Ok. Ha megyek venni, jelzem!

Csöre! Megyek hozzád nassolni. :)

Gizella! Nagyon szép az új vonalzód!

És köszönjük a dicséretet.

Kép
hanna30

hanna: szerintem is egészen más dolog miatt volt akkor magasabb a vérnyomásom. :) De azért naponta 3X mérnem kell a következő védőnőnis taliig. :)
Zsebi meg valószínűleg Apukára ütött. :) Aztán az is lehet, hogy most egy ideig nem fog hízni.

kata8110: nem tudom, de nekem 1 hét alatt szemmel láthatólag nőtt a pocakom. :)

Tali: én már a boltba sem sétálok el a keményedéseim miatt, úgyhogy Pestre nem vonatozok fel, ne haragudjatok. :(
Vendég

Sziasztok!
Moffli: sajnos én sem csekély súllyal kezdtem. 72 kg voltam a 12. héten, onnan számolják nekem a hízást. (sajnos én már előtte is híztam, még szerencse, hogy ezt a doki nem tudja :-) ).
Ma voltam dokinál, azt mondta, hogy nem magával a súllyal van baja, hanem az, hogy szerinte tuti, hogy a felszedett 9 kg-ból (most már sajnos itt tartunk), 6-7 kg víz.
Azt mondta, hogy ő egy szóval sem mondta, hogy koplaljak, őt csak egy érdekli, só TILOS!!!!
Egyébként kezdem belátni, hogy igaza lehet, mert ugye most kipróbáltam, hogy kihagytam az esti vacsit (ez régebben is hatásos "fogyókúra" volt nálam) és ugyanúgy híztam. Viszont tény, hogy egyszer-kétszer bűnöztem a sót illetően, mivel főztem a férjemnek paprikás csirkét és annyira megkívántam, hogy muszáj volt enni belőle, ráadásul egy picit még el is sóztam.
Csakhát elég nehéz megállni a kóstolót, amikor főzök a páromnak. :oops:
Lehet, hogy most ki fogtok nevetni, de arra gondoltam, hogy veszek babaételt (kétfelé főzni azért elég macerás). Megnéztem, a legtöbb bébiételben nincs só. :lol:
Egyébként Moffli, lehet kapni bioboltokban sómentes vegetát, azzal elég jól lehet ízesíteni főzelék-féléket, sőt én még husit is sütöttem le vele (csirkemellett csirkefűszersó helyett) és elég ehető volt.
Kérdezted, hogy mennyi idő, míg hat a diéta. Szerintem 4-5 nap kell, de ahogy megszeged, sajnos az rögtön látszik, legalábbis én ezt vettem észre.

Egyébként jövő héten megyek cukor-terhelésre. Hát... remélem minden rendben lesz, mert ha még a szénhidrátról is teljesen le kell mondani, akkor már végképp nem nagyon marad olyan étel, amit ehetek is és finom is. Nem azt mondom, szeretem én a natúr husit salátával, de azért nem minden nap. :-)

Erzsébet: mi is pont a Viktor bébi családot néztük ki. Egyébként megnéztem a neten, mindenhol ugyanannyiba kerül (gondolom fixálta a gyártó az árat, vagy nem is tudom, hogy lehet még ez, mert forintra ugyanannyi). Nekem nagyon tetszik, szinte első látásra beleszerettünk és szerintem elég nagy az elem-választék is.

Babakocsi: ma telefonáltak a Bergonból, hogy holnap mehetünk érte (nem volt az a szín készleten, amit mi kiválasztottunk). Már nagyon várom!!!!

Hanna: ez igen!!!!! Ezek már méretek!!!!! Én is nagyon kíváncsi vagyok Bianka méreteire, de sajnos nem minden alkalommal méregeti nálunk a doki. Megnéztük uh-gal a szívecskéjét, de mást sajnos nem.

Egyébként Bianka is keresztbe fekszik bennem, ezt sokszor érzékelem is, mert egyszerre két helyen érzem :-) (biztos olyankor nyújtózkodik egyet).

Képzeljétek, egy centivel megmért valamit a doki, gondolom a méhem nagyságát. Nem mondott semmit, meg a kismama könyvbe sem írta fel az eredményt. Ilyet eddig még nem csinált. Majd legközelebb megkérdezem, hogy most pontosan mit is csinált, csak most annyira meglepődtem, hogy leblokkolt a "kérdezőkém". (ami egyébként a dokinál mindig, úgyhogy ha nem készülök előre a kérdésekkel, ott tuti nem jut az eszembe semmi).

Kép
jandrea

Ezt most megkönnyeztem...

http://www.youtube.com/watch?v=hxsIjzic2pA

Ezerszer hallottam, de ezzel a klippel....kész vagyok :oops:
És Martin csak simult a tenyerembe alatta :oops: :D

KépKép

KépKép
kata8110

Mágnes! CD? Hű, én ilyenen nem is gondolkodtam. Nem is tudom, lehet-e.

Picuranyu! Nálunk Apuka sem termetes. :)
Megértem, hogy nem vonatozol. Nekem sem lehet nagyon mászkálni.

JAndrea! Édes lehet Bianka is!!!!
Hála a dokinénim alapos. Mindig rendesen megnézik Zsebit uh-on.

Kata! Nagyon szép!

Kép
hanna30

hanna: :) Na és a nagyszülők? Tőlük is örökölhette. :)
De egyáltalán nem biztos, hogy Zesbi olyan hű de nagy lesz. Lehet, hogy most egy kicsit megáll majd. Vagy nem. ;)
Vendég

Zsebi akart lenni. :oops:
Vendég

Picuranyu! :) Senki nem nagy a családban.
Majd meglátjuk. Szerintem most egy picit többet nőtt, ennyi. Bár régebben is nagyobb volt a koránál, csak most "látványos". Na meg az uh a nagy átlagot számolja.
Holnap bejelentkezek babamoziba. Annyira szeretném látni. :oops:

Csajok! Normális, hogy "szerelmes" vagyok a kisfiamba?

Kép
hanna30

Tuti az vagy, mivel én is szerelmes vagyok az enyémbe. ;)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: