A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Timi
:( kár hogy már eddig is ritkábban jöttél és hogy most még ritkábban teszed. Várunk vissza nagyon

Bongyi
Ez jó hír..az aggódó anyai szív. Már látom én is tövig rágom a körmeim az első ovis napokon :)

Maggie
Lilla is szereti ha mondókázom meg énekelgetem. Nekem azért is tetszik ez a foglalkozás, mert új dalokat és mondókákat tanít meg.

Sense
Igen ez nálunk is probléma ezért most próbáljuk leszoktatni róla. Csak fél üveggel kap és helyette inkább picit simizem...még nem tudom bevállik e.

Anikoh
Ezek szerint ő vízből is rengeteget meg tud inni.
Amúgy mi régen amikor még ivott teát (6 hónapos kora körül) Hipp granulátumot adtunk neki. Azt nagyon szerette.

Mesi
Akkor is csini voltál meg most is. Pocak valóban nagyon, de a fenékméretben nem látok különbséget :)

No és ezt találtam ami a folyadék mennyiségét illeti:
A csecsemők folyadékszükséglete kb. 150 ml/kg/nap.
Egy 9 hónapos csecsemő összes folyadékszükséglete kb. napi 1,2-1,5 liter: ennek fele legyen tejalapú ital (anyatej vagy tápszer), egynegyede egyéb folyadék (pl. gyümölcslé, babavíz, tea), és csak egynegyede származzon az elfogyasztott ételekből (pl. a gyümölcsök folyadék tartalma 60-80%).
Ha teát adunk a babának, akkor ne feketeteával kínáljuk, hanem inkább gyümölcsteával. Készüljön cukormentesen. Ha a baba nem fogadja el, kevés cukorral ízesítsük, de kerüljük a túlzott édesítést!

és akinek ez végre választ ad :) nekem adott: Tehéntejet és kecsketejet a baba 1 éves kora alatt semmiképpen se kapjon, mert magas fehérje és ásványi anyag tartalma megterhelő a csecsemő emésztőrendszerének és veséjének.

Holnaptól írni fogom mennyit iszik, de ezek szerint nincs gond. Nem hiszem, hogy 1,5 l-nél több folyadékot vinne be. Persze, hogy az ételben mennyi van azt nehéz lenne meghatározni, de a többit fel tudom írni.

Kép

KépKép
KépKép
fleur

Nnnnnnnnnnna.
Új vonalzót szerettem volna csinálni.
De elfelejtettem, hogy mit kell kitörölni, hogy a kismama vonalzót is fel tudjam tenni.
HELP!!!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Jó reggelt!

Maggie! Aranyos vagy, hogy rákérdeztél. Csak picit van határérték felett az eredményem. Azt mondta a doki, hogy ez annyira nem vészes, de ha tartós marad (januárban kontroll), akkor ír fel rá gyógyszert. És akkor a fogyásom is jobban megindul majd! :D

Jaj, képzeljétek, tegnap kipróbáltam az infraszaunát, hát eszméletlen jóóó! Én nem vagyok egy izzadós típus, de még a bokámon is folyt a víz! :) Remélem, sok méreganyag távozott!!! :)

Bongyi! Ez hasznos infó, hogy 1 liter kb. a szükségletük! Köszi, hogy utánanéztél. Asszem Szeli iszik annyit, de majd megszámolom hányszor töltök újra! ;) Szeli kizárólag a vizet issza meg, nem is nagyon adtam mást, de ha adok, akkor is elutasítja (illetve kiköpi :lol:).

Mesi! Egyértelműen nagyobb a pocakod! :)

Heni! Köszi! Csini! :)

Jaj, ez a bölcsi téma úgy megrémített. Unokatesóm most kezdte el vinni a 2,5 éves kislányát, és éjjel megint felriad többször, majd az anyjába kapaszkodik, és el se ereszti... :shock: Ez most tényleg ennyire gáz, vagy ő csinál valamit rosszul. Régebben is voltak rémálmai a kislánynak, mert a nagy (4,5 éves) olyan szinten féltékeny, hogy komoly sérüléseket okozott direkt (!)... :roll: Persze nagyon részleteket nem tudok...

Én is úgy eljárnék valami foglalkozásra Szelivel, körül kell néznem, hogy nálunk mik a lehetőségek!

Fleur! Köszi az infót! :)
Bár én ezt most nem is tudom kiszámolni, mert Szeli se anyatejet, se tápszert nem kap... :roll: Bár gondolom az összfolyadék marad! Tehát 1,2 – 1,5 l víz!

Kép

Kép
regcsiken14

Szeli 4. napja majdnem 8-ig alszik! :shock: :)

Így később reggelizik ugyebár, és emiatt délben csak turkálja az ebédet (még tízórai nélkül is(. Úgyhogy tegnap kevesebb reggelit (120 ml tejpépet) kapott, így 1-kor falta az ebédjét! :) Már kezdtem azt hinni, hogy nem ízlik neki semmi, amit adok... :roll:
A többi kajánál minden változatlan, uzsira gyümi-kefir, vacsi 200 ml tejpép.

Kép

Kép
regcsiken14

Jó reggelt!

Próbáltam de nem igazán haladok :oops:
Köszönöm az együttérzést lányok. Nagyon kedvesek vagytok.

Sense lehet nem is kell törölni.
de ha mégis akkor a kód előtt lévő "http" izét azhiszem :roll:

Heni milyen szépen látszik már a pocid :lol:
Sugárzol

Mesi jó nagy különbség van a pocakméretek között :lol:
Gondolj bele a 3- babánál mekkora pocakod lesz :wink: :lol:
Csini vagy, ne parázz.

Fleur cica a másik véglet. Alig iszik egész nap.
Pedig sokat kínálom.

Anikoh granulátumot iszik ha esetleg elfogadja meg vízet.

K.Timi egyiptom. nagyon szeretnék oda gyerekkorom óta eljutni.
érezzétek jól magatokat.

Maggie szépen haladsz a fogyással.
ha jól számolom akkor már -8 kilónál tartassz :lol:
Csini leszel :wink:
Éljen a két ébredés.

Regi de jó neked. Én nem jutok el tornázni sajnos.
Pedig nagyon jó lenne :roll:

Cica ma nagyon nyűgös :cry: az utóbbi pár éjszaka nagyon jó volt de a mai.......................
fél három óta nyűglődik.
extra álmos de nem tud mélyen aludni.
szép kis napunk lesz
:?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Drága Lányok!

Jól eltűntem, de valahogy sosem jut időm :oops: . Boti mellett nem tudok írni, ha alszik, a költözködésnek hódolok :lol: ...

Remélem megbocsátatok, ha csak pár dologra reagálok most:

Mesi!Gyönyörű pocak :lol: ! Én sem választott dokinál szülök, itt Veszprémben ugyebár nem lehet. De az ügyeletes doki rendkívül jó fej volt, semmi csalódás nem ért. :wink:

Sense!Nekünk Graco DLX kocsink volt Botival, nagyon szerettem. És mindmáig szívesen sétizünk vele. Igaz, hogy csal lapracsukható, és nehezebb. de a kocsiba be tudtuk rakni :wink: . Szóval én személy szerint elégedett vagyok vele :lol:

Heni!Nagyon csinos kismama vagy!!! :wink:

sütő:Nálunk Boti imádja, és én imádok sütni :? Úgyhogy megy a harc :lol:

Maggie!Mi is szoktunk büdi talpacskát szagolgatni :lol: :lol: :lol: , a sikere osztatlan!

Rólunk: Boti már egész biztosan jár, na jó, néhány kis megbotlással fűszerezve :lol: Nagyon édes, ad puszit, ha kérem. Mondom: puszi...és Ő macskanyávogást hallatva átölel, és megnyalja az arcom :lol: :lol: .
Múltkor nagymamám megkérdezte tőlem, adhat-e Botikámnak egy pogcsát. Ahogy meghallotta a pogácsa szót, egyből tapsolt, és süti-süti pogácsát játszott :lol: .
De sajnos most taknyoska :roll: . Orrszívás, meg mindenféle borzalmak :roll: . És apája is náthás - úgyhogy képzelhetitek. Két beteg férfi a háznál :lol:
Meggyecske remélem jól van. Nem hányok annyit, mint Botival, szinte csak reggelenként. Viszont ez az ólmós fáradtság :? , egész nap önmagam árnyéka vagyok. Dehát majdcsak elmúlik :lol: .
Ma sóskát főzök, Botikám mimádja :lol:
További szép napot Nektek!Puszi
kispocc

LMóni! Én 1 évet könyörögtem a torna miatt! ;) Sajna anyukám nem szeret estig itt lenni, mert szeret olyankor már otthon lenni, Apa meg most már szerencsére jól elvan Szelivel, hétfőn még egy kakit is kifogott, de jól viselte! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Sense! Szerintem bonyolultabb elmagyarázni, inkább készítsd el a vonalzókat, küldd át pü-ben, és lerövidítem Neked! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Mesi! Szerintem a magasságod teljesen elveszi a kilóidat!!! Tényleg ne parázz! :)

Viranka???

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Vindolanda: én a sütőtököt mikroba teszem 15 perc alatt kész.

Gremese: szerintem csini a pocakod most is. Nagyobb de jól áll.

Kispocc: fiuknak jobbulást!

KépKép
anikoh

Anikoh, a sütőtökkel kapcsolatban a mikró még eszembe sem jutott :lol: Kösz az ötletet :lol: Na, ezentúl még kevésbé használom majd a sütőt akkor...

Emese: tényleg szép pocak, igaz, egy kicsit nagyobb :wink:

Minden betegeskedőnek jobbulást!

Szép napot, V.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Köszi a dicsiket!:-)

Folyadék: nálunk nagyon változó. De 5 dl tápi az tuti, ez mellett álatlában csak 250 ml tea szokott elfogyni, nem egy nagy ivó Péterke.

Vindolanda én is szoktam igaz csak előpuhitani a sutőtököt mikróban 10 percig, utána már gyorsabban sül meg.

Regi én is járnék valahová, de itt semmi nincs :( igy néha beülünk a kocsiba , aztán csavargunk. Péterke szereti. Este Feleségek!

Kispocc jó hogy végre jelentkeztél, képeket is kérünk.

Maggie nálunk is büdi talpacska, sőt még a kaki is büdi, azon nagyokat nevet.

Na én nem tudom mi lesz az ebéd :oops:

Heni
KépKép
heni81

Jaj, tennék fel képeket, csak ez a hülye gépem nem reagál, hiába kötöm össze a fényképezőt usb kábellel. Nem tudom, mi lehet... :twisted: . Majd apát megkérem, csináljon valamit.
Pedig Botinak letoltam géppel a haját :D :D , szívesen megmutiznám a séróját :D :D ...
Az előbb egyedül játszott egy órát, majd odagyalogolt hozzám, négykézlábra ereszkedett, és úgy nekilátott a hisztinek, hogy szinte ugrált :lol: :lol: , mint egy kecske :D . Hát Lányok, annyira röhögtem, hangosan :oops: , annyira röhejes látvány volt, ahogy vörös fejjel ugrál, egészen felrúgta a lábát a levegőbe négykézláb :D :D . Azt hittem, kézenállás következik :lol: . Aztán úgy megenyhült, ahogy nevettem, hogy felállt, tapsolt és kacagott. Még a könnyem is folyik....
kispocc

Nem sikerül a vonalzóm, most Botit nem engedi :twisted: . Na jó, ehhez most nincs türelmem :twisted: :twisted:
kispocc

Lányok, megint hatott a zsiráfjelmez :lol: :lol:
Cica nyűgösködött, mint már írtam, 10-kor ráadtam kínomba és 5 perc múlva aludt :shock: :roll: :lol: :lol: :lol:
Most ébredt fel :lol: :lol: :lol:
2 egész óra :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Kispocc" url=http:" szerintem ezt próbáld meh törölni mindkettőnél
így rövidebb lesz és talán elfogadja az aláírást :roll:

Heni nálunk borsóleves volt meg krumplifőzi fasirttal.

Regi 8-ig alvás???
Gréti ma reggel is 6 előtt kelt :?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni: ilyen jelmezt beszerzek Zsófinak :lol:

Zsófi fél hétkor kelt, de kivételesen Apával :lol: Negyed kilencig aludtam, jaj de rég volt ilyen :D
Vendég

Heni
Fejjel együtt még csinosabb vagy :)

Regi
Infraszauna...:) hmmm az fincsi lehetett
Hát lehet, hogy a gyerek érzékenyebb, mint az átlag, de azért úgy, hogy egész pontosan nem tudod, hogy a szülők mire hogyan reagálnak nehéz bármit is mondani.
Azért szerintem az átlag gyerkőcöket nem viseli meg ennyire.

Móni
Drága bocs, hogy kavarok, de elfelejtettem, hogy pénteken jön először egy új tanítványom 4-re, a másik program, ha minden igaz 1/2 10-1/2 11ig jóga. Szóval kérdés, hogy tudnátok e mégis egy kicsit előbb jönni.
Olyan 11 körül....bocsi, de olyan szétszórt vagyok.

KIspocc
Édes lehet Boti.
Még jó, hogy Boti így reagál. Lilla is nagyon vicces, ha hisztizik, de úgy a lelkére veszi, ha megszidjuk, hogy mégjobban rákezd :) ezért mi otthagyjuk és mire elindul utánunk addigra már semmi baja :)

Nem is írtam, hogy mostanában baleset ügyileg ránk jár a rúd, 2 naponta van valami. Szombaton lecsúszott a francia erkély előtti küszöbről és beverte a kis száját meg orrát. Nagyon ilyesztő volt, mert úgy jártunk mint Mesiék régen. Tiszta vér volt a gyerek arca meg body-ja.
Erre hétfőn játék közben leesett az ágyról (a hátamon lovagolt és jobbra ledőlt, ahogy szokta, csak közelebb volt az ágy széle és lebillent), totál a jobb oldalára esett.
Ma megint ágyról leesés volt soron. Szintén bohóckodás és mellényúlt az ágy szélének. Teljesen fejre esett a homlokára, a bal felére. Akkora kék foltja van mint a ház. Hát én majdnem bőgtem úgy megijedtem. Csak azt tartotta bennem a lelket, hogy Peti mondta, hogy nem szabad, mert akkor megijesztem és azt hiszi nagy a baj.
Úgy tűnik szerencsére a folton kívül más baja nem esett.
Az a legrosszabb az egészben, hogy mind 3 esetben ott voltam mellette és olyan tehetetlen voltam. Mire eljutott az agyamból a reakció a kezemig, hogy elkapjam, addigra már a földön volt. :( :cry:

Most éppen ebédet főzök. Leveskét, meg halas rizses kajcsit. Anyu azt mondta lehet kajába kellene próbálnom több folyadékot vinni, ami táplálóbb, pl levesek és akkor lehet nem iszik majd ennyire sok vizet. Mert amúgy én örülök neki, hogy iszik és hogy vizet iszik.

KépKép
KépKép
fleur

Móni
Nem mondod, hogy a jelmezben aludt???!!! :lol:

KépKép
KépKép
fleur

Köszi Móni :lol: ! Hát borzasztó, milyen béna vagyok :twisted: . Most se hibátlan, de legalább vonalzó :lol: Zsiráfos jelmez :D :D :D . Ez felér viccességben Boti kecske-ugrálós hisztijével :D :D

Fleur!Ó, szegény Lillácska!!Nekünk is van ám lila foltunk - vagyis színváltós: először kék, lila, majd sárga lesz :lol: :lol: , meg felrpedt szánk. És nekem is gyakran van sírhatnékom, már volt, hogy sírtam az ijedtségtől :roll: .
Múltkor kedves férjem felültette a bébitaxira, és azzal játszottak, hogy ő hátratolja, Boti pedig visszahajtja magát. Csakhogy annyira nagy lendülettel tolta hátra, hogy szegény Gyerek leborult
a motorról. Nagyon, de nagyon dühös voltam, veszekedtem is emiatt egy sort - persze a vígastalás után. Ebből is folt lett :cry:
kispocc

Heni! Köszi, akkor holnap fent lesz a neten! ;) (Még 1 résszel le vagyok maradva, pedig megvan a gépen!)

Kispocc! Ez aranyos!!! :lol:

LMóni! :shock: A jelmez hatalma... :)
Szeli eddig mindig 6 körül kelt reggel. Nem tudom, hogy átmeneti-e, vagy így is marad. Ehhez képest ugyanúgy 2x alszik napközben, és este is ugyanakkor teszem le. Lehet, kezdi megszokni Apa zajongását reggel... :roll:

Szeli megevett majdnem egy felnőtt adag krumplifőzeléket fél 1-kor (ekkor jelezte, hogy éhes)! :shock: Reggel (8 után) csak 140 milli tejpépet adtam! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Fleur! Szerintem az sose baj, ha valaki többet iszik!!!!!!!!!!! Ezek csak minimum adagok, amiket leírnak, hogy ennél kevesebbet azért ne! Persze egy gyerek úgyis annyit iszik, amennyit akar, beletölteni nem lehet...
Szegény Lillácska! :(

Nálunk én szoktam bénázni. Pl. kihúzom Szeli alól a saját lábát, meg ilyenek... :oops: De csak mensi előtti napokban szokott velem előfordulni, olyankor minden esik ki a kezemből. Eddig szerencsére nem volt komolyabb sérülés, folt vagy púp! (kopp-kopp-kopp)

Kép

Kép
regcsiken14

Fleur! Én úgy látom, hogy egyáltalán nem lett a kislány felkészítve a bölcsödére (bár a beszoktatást végigcsinálták). Ugyanis ők kint laknak vidéken nyáron, és egy vasárnap beköltöztek a városba, és másnap ovi-bölcsi. Ráadásul előtte mindig 9 óra körül keltek, aztán hirtelen 7-kor, hogy beérjenek... szóval szerintem valahol itt (is) hibádzik a dolog. Legalábbis remélem, hogy ez nem általános, mert eléggé megijesztett!!! :?

Kép

Kép
regcsiken14

Képzeljétek, átmentünk a szomszédba kifizetni az avont, aztán még ebédet is kaptunk :lol: nagyon rendesek a szomszédok, pedig nem mondtam, hogy nem főztem :oops:
Finom zöldséglevest és borsófőzit, Péterke jól bekajált, aztán be is szunyált, én meg összeütök apának egy káposztástésztát.

Heni
KépKép
heni81

Hahó,
Mi is vagyunk ám. Lázasán várjuk a nagyikat. Most indultak. Londonban lesznek 2 napot, aztán jönnek hozzánk.

Balesetek nállunk is vannka. Többnyire lecsúszik a keze arról amin támaszkodik és ilyenkor az ágy sarka, asztal...most épp van 2 foltunk egya jobb egy a bal arcocskáján. Indián kislánynak hívjuk..mert pont olyan mintha harcidíszek lennénke....Jaj azért volt sírás....

a múltkor meg teregetek az egyik szobában..ő játszik az ővében. fél percenként átnézek mit csinál..egyszer nagy csend. óvatosan oda lopózok..nehogy megijesszem...hát éppen a szekrénye elött lévő pici fa sámlin ( apukám csinálta neki ) állt és pakolt a szekrényben. Majd megállta szívem. utánna nekem is megmutatta hogy mászik fel. fel teszi egyik lábá és a szekrénybe kapaszkodva felhúzza magát.....azonnal likvidáltam a sámlit......ha arról leseik...lett volna miben megüsse magát. :-(

alvás. bejön az 1x-i alvás. este 8-f9 körül elalszik..8-f9 között ébred (közben 6 körül reggeli tápszer) de az elmúlt napokban éjszaka többször is ébred, meg nyűgösen alszik..nem akar kibújni a jobb felső 2-eske. pedi a csücske már nagyon nyomúl régóta.

volt hogy éhes volt..de mostmár jó sokat eszik napközben...(tömöm) így ez már legalább megoldódott. nem tudom miért ébred..gondolom a fga..mert napközben is folyton a szájában az ujja..folyik a nyála.

Egyre jobban látom rajta hogy hiányzik nkei a társaság..gyerekek. annyira szereti őket. valószínű januártól 1-2 fél napra bölcsibe fog menni...ha gyerekeket lát extázisba kerül.....én már uncsi vagyok neki. :-)
bár rettentő anyás...:-)
meglátjuk....egyik szemem sír a másik nevet. tudom hogy kell neki a gyerektársaság..de vadidegenekre otthagyni..ráadásul egy szavukat sem érti........nem tudom...hiányozni fog nagyon...bát itt van a bölcsi 5 percre a házunktól. :-)

Heni: cuki poci!
Mesi: ez igen...annyira látszik hogy fiu van a pocidban. Olyan csini a pocid..jól nézel ki ne parázz!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk hát rémisztő lehetett látni a sámlin, vigyázni kell az ilyen dolgokra nagyon.
Már vinni akarod Emmát bölcsibe? Te meg dolgoznál kint? Vagy hogy tervezitek?

Heni
KépKép
heni81

oh
nem tudom mi lehet..mostmár a napközbeni alvásokból is ébred. :-( többnyire sikerül visszaaltatni.....vmi nem kerek! :-(

KépKép
kaqk
Debrecen

Heni: nem tudom.
max 3 órára és 1-2 napra.
ennyi idő meg kevés a munkára...lehet a páromnak segítek be...jobban....most is szoktam. :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

áh oldalt kezdtem......huh ilyen már jó rég nem volt. :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

életjel :) Bálint alszik 3óta tuti most fog felkelni :)

Mesi!
tudod rövid haj hosszú ész :wink: s sokkal tapasztaltabb leszel :) Fenék+has egyenes arányban áll a korunk növekedésével :) De előszedtem kiskönyvemet,melyben az áll: 39 hét 92 kg :oops: :shock: most vagyok 72 :) de a karikagyűrűm még kicsit kicsi,de rámjön, a hasam még nem befele áll,hanem kifele domborodik, a 38-as gatyám csúszik lefele :? pedig max. 1 hónapja vettem :) hidd el leszel ha nem is 68,de 70 kiló ismét :)

Heni!
nagyon szép család vagytok,kicsit loptam Tőletek ötletet :), de majd gmailre írok,vmikor :)

Timi!
kitartást az elkövetkezendő időkre, s tE EGY nagyon erős csajszio vagy tudom :) azért néha jelentkezz be :)

KTimi!
Te kis ... ne írj már ilyeneket h. 30 fok :) imádom a meleget,s írígy vagyok most :) biztos jól érzitek magatokat :) meleget akarok :) :)

Móni!
édes lehet a zsiráf jelmez :) szerezz be minden méretben :)

Regi!
drága vagy h. hiáényoltál .) olvaslak benneteket,csakmost mióta Míra oviban,itt kezd vmi rendféle kialakulni olvasok szabadisdőmben :) 3 hét alatt sikerül a Katedrálist Ken folett-től elolvasnom,most a folytatását kezdetem el és nehéz letenni,annyira cselekményes,izgalmas,és egyszerűen jóóóóóó :)
Anyósod++++++++
Konyhról jutoptt még eszembe :) lgyen a magassága kb. 1 méter az alsó pultnak :) engem öcsém szó szerint káromkodva hívott, mi a f.szért terveztem,rendeltem ilyen magasra :) de nagyon kényelmes volt,S Te is vagy olyan magas mint ÉN :)

Ma Mírám igazi kiscsaj lett a füle ki lett lőve,szegénykém sírt nagyon,mondta is zokogva,Anya most azonnal menjünk innen :) De du. mikor mentek Nagyival Pestre már tükröt akart vinni,h. nézegesse magát :) Bálint egytre sttabillabban megy ha van kedve hozzá :) ha nincs akor kézenfogva másszuk a lakásban található 9 lépcsőfokot(3-3-3) folyamatosan :) kissé uncsi,bár ha Mimó itthon akkor jól elvannak együtt is már szerencsére :)
Tegnap elmentünk Jazz balettnek nevezett vmire :) Mírám veszettül élvezte, én röhögtem magamban,Báló meg állt és riszálta a sejhaját a zenére :)

Sense!
gőzőm nincs milyen az a kocsi,nekünk noname volt mózeses imádtam,már használtan vettük és még mindig jó :) teszvesz,vaterán nem nézegetsz kocsikat?

Bongyi!
máskor mint Fleur úgy csináld,hagysz minket találgatni,mit írhattál :) Ügyes fiú Ákosod,nemhiába aki okt 6-án született :)

Maggie!
én mikor először megláttam életed párját képen,szintén nagyon szigorú embernek ítéltem meg Téged meg totál ellentetjének :) De sok* csalóka az első benyomás :) Olyan mint Apukám :) mindig féltek,tartottak tőle,mert magas,nagypocakú volt és szakállas :) Télapó utánzat,vagy Bud Spencer,Bujtor István :)

Fleur!
jól tetted h. nem mutattad mennyire megijedtél :) s hidd el rengeteszer be fog jönni eséskor ha te mooslyogsz nem mutatod félelmed,Lilla sem fogja komolyan venni :)

Volt szó a szopi/tápszer/összebújásról: Mírát és Bálintot is szoptattam/om s mégis mások...Míra bújósabb volt mindig ha mi ágyunkban aludt akkor sem volt gond.Bezzeg az ifiúr az nem :) 1kezemen meg tudom számolni hányszor aludt köztünk... Ő pasiból van annyira nem bújik csak ha fáradt a lelkem bogaram :)

Ágyak:nekem van egy szerelmem...mindjárt megkeresem a linkjét :) Mírát már behülyítettem,már csak házilag össze kellene rakni,tervezni ... de ilyen lesz :) ha egyser nekiállunk :)
http://www.mobilwood.hu/ rögtön az elején a színes gyerekbútor :) hát nem csodás és praktikus :) :) :) legalábbis nekem :)

gyorsan elküldöm :)

KépKép
viranka

Panndi!
Zsófival is ilyen hányós voltál? majd válaszolok nemsokára Neked :)

JUBA,NYEKRIT,ANITJA,KOLBI,GRANDA,ANIKÓ80,DETTYK,HÖRCSÖG??????????????????????????????

tényleg Hörcsög!
mi lett végül a hitel eredménye?

s nem ússzátok meg néhány kedven c képpel :) Apa elkezdte kiszűrni őketz :)

de felkelt PAca mék :arrow:

KépKép
viranka

Kaqk
Hát bennem is megállt volna...
Szerintem tuti a foga miatt ilyen zaklatott...nem látod, hogy jön e neki esetleg. Mondjuk Lillánál is csak tippelni tudunk, mert nem engedi, hogy megnézzük.

Viranka
Nekem is magasabb :lol: :wink: és de jó, hogy tudsz olvasni
És Míra akarta, hogy a fülbevalót vagy te?
Jujj, de jók ezek a színes bútorok :)
És most nem tettél képet???? teee :evil:

Azt nem is meséltem, hogy péntekre kimenőt kaptam apától és ő elvolt a csajjal én meg barátnőmnél aludtam. A vicces az, hogy ugyanúgy többször ébredtem éjszaka :) gondolom ellenőriztem, hogy lánykám mitől alszik ennyire jól :lol:
Egyszer pl. felkelt 3 körül barátnőm pisilni, épp csak a villanyt kapcsolta fel a szomszéd szobában és már pattant ki a szemem :)
Amúgy nagyon jó volt, beszélgettünk, boroztunk, és sütött vega pizzát...jól éreztem magam :)

KépKép
KépKép
fleur

Viranka
No akkor kezdem az elején :)
Szóval Míra akarta a fülbevalót, magától?

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Kistesó 30 mm, és épp nagyon ficánkolt :lol: Minden rendben van vele, a laboreredményem is jó lett.
:D A köhögésem és hátfájásom nagyon nem tetszett a dokinak, jártam ma háziorvosnál is, ha péntekig nem javulok, röntgenre kell mennem, tüdőgyulladás gyanú... :? Azt mondta mindkét doki, inkább egy röntgen letakart hassal, mint egy kezeletlen tüdőgyulladás :shock:
Vendég

Panndi
Tűdőgyulladás :( de hogy picur jól van az szuper :)

KépKép
KépKép
fleur

Panndi, a tüdőgyulladással jobb vigyázni, menj röntgenre... Gábor egyszer majdnem ottmaradt egy komplikált esetben. Amúgy mikor feküdt benn a végén, gyógyulgatott, tele volt a tüdőosztály olyanokkal, akik lábon hordtak ki egy tüdőgyuszit. Komoly dolgok maradhatnak vissza :?

30 mm - :lol:

Na, most ennyire tellett tőlem, ma munkamegbeszélésen voltam, most jöttünk haza.

Bocs, hogy másra nem reagálok... Majd éjszaka vagy holnap.

MInden jót, V.

Kép
vindolanda

Fleur!
felkelt Bálint s már robogtam hozzá,éhes pocakját megtömni :)
Míra a karta a fülbevalót,már nyaggat min.1 éve,de lehet h. 2 éve h. szeretne :)

Panndi!
+++++++++++ h. javulj,vigyázz magatokra :) 30mm :lol:

Vindolanda!
miért nem jó anem működő klaviatura és egér? mert azt hiába püföli nem csinál semmit :) mikor tesóm Svédországban dolgozott és skypoltunk,Míra nyomta az egeret és Bala(öcs) pont akkor mutatta neki a haverját :) Lányom lelkesen elkezdte az egeret mozgatni,h. megkeresi zsófit(öcs csatolt része) s nem értette miért nem leli 8) De a Larousse kiadónál van egy nagyon jó könyv ,majd megnézemmi a címe :) Míra imádja :)

s képek :) (csak szept 15ig vannak kiszűrve)
még aug :) Míra szülinapján :)
Kép
ezt kivételesen én csináltam :)
Kép
Visegrádi palotajátékokon vettük a fátylat és fejdíszt,imádja :)
Kép
kis boszitanuló :)
Kép

nyugodalmas jó éjt(bár fiam ma f3-f4 közt fent volt dumált,evett,s boldogított... gondoltam bejelentkezem,de inkábbb visszafeküdtem s tudtam még aludni :wink: remélem ma nem ez vár rám :)

KépKép
viranka

Szép reggelt :)

ez van meg nekünk és vmi eszméletlen jó :) Míra imádja,4-7 éveseknek való
http://www.libri.hu/hu/konyvek/gyermek_ ... ndd_hogyan
ez pedig az első része :)
http://www.libri.hu/hu/konyvek/gyermek_ ... ondd_miert

v.

KépKép
viranka

Szisztok

Hihetetlen de Petra még mindig durmol :lol: Bezzeg én meg nem tudok aludni :?
Tegnap voltunk dokinál ismét mert a nuna tele lett csúnya pöttyökkel valami pelenka.....izéje van nem tudom a nevét :oops:

Viranka: Nagyon jók a képek!!És az az ágy nagyon szuper!!

Panndi: Ez szuper hogy nem hánytál

Petra felkelt :arrow:

Kép

Kép
agica1126

Kép
Lilla fél 7kor fújt ébresztőt :? kicsit még kóma vagyok, de ma nagyon jól aludt vagy tegnap vagy mi :)

Tegnap szerencsére kicsit rendeződtek az alvásos dolgai, nem 200x kellett bemennem hozzá, csak 2x, de csak 1x aludt. Valahogy mindenképpen ki kell húznom vele, hogy csak 1x aludjon per nap az esti alváson kívül....azt hiszem Kaqk-nál volt még ilyen.

Tüdőgyulladás és komoly dolog 2 éve egy kollegám ezért halt meg mert lábon hordta ki és járt dolgozni is :(:( pénteken még dolgozott és vasárnap meghalt....:(

Viranka
Az tök jó, én is így szeretném neki. De azért néha elcsábulok, hogy most azonnal kilövetem.
Annyira jók ezek a képek :) nekem a boszis azaz ő csak varázsló lehet :lol: nagyon tetszik :)
klasszak ezek a könyvek

KépKép
KépKép
fleur

Viranka: nekem a Mírás kép olyan arabosnak tűnik inkább :lol: Rugó egyik unokatestvérének is ilyen korában lőtték ki a fülét, és ő is nagyon illegette magát utána :lol: Párszor azért elhagyta a fülbevalóját, de úgy a harmadik pár már megmaradt :wink:

Ágica: hú, hát nektek is mindig jön valami gond :?

Fleur: éjszakai kimenő - ez igen :lol: Nálunk ez még nem megy, mert bizonyos funkciókat Gábor nem tud ellátni. De egy kiadós borozás már nagyon hiányzik, lassan két éve absztinens vagyok, a fene essen belé :lol: Pedig előtte ezt az erényemet nem nagyon villogtattam :lol:

Rólunk: Rugó még alszik, én kávézom 8) 11 órája nyomja. Képzeljétek, tegnap a munkamegbeszélésen az egyik lány mesélte, hogy ott ült a debreceni IC-n Monorierdőn, de szerencsére előre kapott jegyet, és így semmi baja sem lett :? Már ezer éve ismerem...

Na, szép napot, V.

Kép
vindolanda

Istenem, még mindig alszik...

Most már felöltözöm lassan, még pizsamában nyomulok :lol: Ja, és jó lenne meg is fésülködni.

De legalább kineteztem magamat. Van egy kis függőségem, azt hiszem :lol:

Kép
vindolanda

Sziasztok! :)

Vagyunk mi is. :D Túlestünk egy kis megfázáson, szerencsére a taknyosságon kívül nem volt más, de azért volt egy-két rossz éjszakánk. Egy-két napon belül meglesz a hatodik fogacska is, de ezek (felső kettesek) most nem viselték meg annyira.
Mi Zenebölcsibe járunk, ott is mondókázunk, énekelünk, Máté nagyon szereti :D . Holnap pedig először megyünk Játszóbölcsibe, kíváncsi vagyok mit szól majd hozzá. :roll:
Tegnap voltunk a munkahelyemen is és Máté már egész sokat ment önállóan, azóta itthon is :wink: . Úgy látszik nála lassabb folyamat ez. :roll:

Panndi: Örülök, hogy hányás kevesebb :) Ne legyen tüdőgyulladás ++++++++ Vigyázz magatokra nagyon!

Ágica: Szegény Petrus, mindig van valami :? Kitartás! Szólj, ha akarsz vonalzót cserélni, vagy képet, már olyan sokat változott Petrus, a múltkor alig ismertem meg, igazi kis hölgy lett! :D

Jut eszembe vonalzóhoz: elküldöm gmail-re,a mit Dettyk írt a rövidítésről és akkor könnyebb lesz megtalálni! :D

Bongyi: De jó újra hallani felőletek, képet kérünk Zita nagylányról, meg a fiúkról is! :D

Sense: Nekünk volt Graco Quattro Tour, de még a régebbi fajta, ahhoz nem volt mózes, csak hordozó. Én nagyon szerettem, praktikus, kényelmes, de irtó nagy helyet foglal. :? Ha mégis emelett döntesz, tényleg érdemes használtan venni, mert új állapotban lévőhöz is fele áron hozzá lehet jutni. :D

Viranka: Szuperek a képek! :D (mint mindig :wink: )
Gratula Mírának a fülbevalóhoz! :D

Mesi: Jó nagy pocak! Barátnőm is január elejére van kiírva ketteskével és ő is kétségbeesetten kérdezte, hogy mekkora lesz még, hát megmutattam neki az enyémet Mátéval :shock: :lol: Amúgy meg nagyon csini vagy! :D Jobban vagy már?

Heni: Nagyon szépek vagytok ti is a képeken és édi a pocid! :D

Na megyek ebédet főzni gyorsan, amíg alszik! :wink:
Sok puszi! :D

KépKépKépKép
meryke

Kiskolbi!

Boldog születésnapot! :)

Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Jó reggelt! vagyis már napot :oops:

Tegnap éjszaka Péterke bulizott 11-1ig, azt hittük csak felébredz, aztán velünk akar aludni, magunk közé tettük, majd apa altatni próbálta, mire én ágyba kerültem, már javában beszélt, futott fekve, hadonászott a karjaival. Azt hittem megveszett :shock: teljesen fel volt pörögve, egy pillanatra sem állt meg, jól kinevettük magunkat legalább, aztán bedobtuk a szunyát 7.30 ig, majd 9ig reggeli után.

Na én nem tudom, hogy ez mi volt, de nem szeretnék ebből rendszert, apa azt mondja elég zombi a munkában.

Viranka jaj de szép bútorok!Édesek a képek:-) Milyen ötlet?

Panndi gyógyulj meg!

Fleur, ilyenek az anyai ösztönök, nálam amióta terhes vagyok éjszaka kikapcsolom, apa kel Péterke mellé ( átpakolja őt mellénk), nagyon fáradékony voltam az utóbbi időben, de már elmúlt.

Heni
KépKép
heni81

Jó reggelt! (vagy mit? mindjárt dél... :?)

Viranka! Köszi a tippet! Mindenképpen magasítani akarom a pultot! Illetve egyelőre nem ott lesz a konyhám a hozzáépítés után, mint most, úgyhogy addig lehet, hogy nem magasítunk.

Ismeri valaki ezeket az elemes konyhabútorokat???
http://www.karnisbutor.hu/aruhaz/index. ... st&group=1
Én a Mozaikot ismerem (szobabútor), és szerintem nagyon jók, masszívak! Az van most is a nagyszobában! :)
(Ez alapesetben 85 cm, de lehet 90-esre is kérni! :))

Tutik ezek a színes gyerekágyak!!! :)

Esés: reggel Szelikém elvágódott, valahogy rosszul lépett, és olyan édesen nézett rám görbülő szájakkal, én meg csak mosolyogtam rá, mondtam kedvesen, hogy „állj fel”, erre ő felállt, és ment tovább játszani! :) Úgyhogy tényleg jó ez a módszer, én is mindig ezt az elvet vallom. Persze nem esett nagyot, akkor nehezebb ezt kivitelezni! ;)

Panndi! Váo, 30 mm! :)
Jaj, remélem, azért nem tüdőgyuszi... :(

Szelinek ma már nem volt elég a kevesebb reggeli. Tiszta hisztike volt szegénykém, mire rájöttem, hogy azért nem alszik vissza, mert éhes... :oops: Érdekes, hogy tegnap-tegnapelőtt meg elég volt neki annyi. Az is a „baj” vele, hogy annyira játszik evés közben is, hogy nem tudom eltalálni, hogy jóllakott, vagy csak bohóckodik... :roll:

Ágica! :( Remélem, hipp-hopp elmúlnak a pöttyök!!!

Kép

Kép
regcsiken14

Heni! :lol: Szinte ugyanazt írtuk...
Tegnap képzeld, meg tudtam nézni a SzF-t!!! :D Bár az előző részt nem láttam, de pótolom azt is! ;)

Kép

Kép
regcsiken14

És szeretnék még Tőletek tippeket kérni, hogy hogyan lehet csempéket ötletesen feltenni! Esetleg konyhákat meg fürdőket is mutogathatnátok nekem! ;) Hadd raboljam a tippeket! :twisted: Mehet gmail-re is! :)
Puszi érte előre is!!!

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Egész este inhaláltam, meg reggel is, meg ha Zsófi hagyna, most is azt csinálnám, remélem múlik a köhögés holnap reggelre, azért nem szívesen megyek röntgenre..

Mi ma már megjártuk a játszóteret, a boltot, mindjárt megyünk teregetni.

Hoztam Zsófiról fotót, már rég láttátok ;)

Jajj, és képzeljétek, bár nem híztam, de van hasam!!! :lol: Tényleg hamarabb látszik a has második gyerekkel, na de ennyivel? :D

vindolanda: komolyan nem értem, Rugó hogy bír ennyit aludni, irigy-irigy :oops: :wink:

Kép Kép
Vendég

Isten éltessen Kiskolbi!!!!!!! :D :D :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: