Bongyi
Ez jó hír..az aggódó anyai szív. Már látom én is tövig rágom a körmeim az első ovis napokon
Maggie
Lilla is szereti ha mondókázom meg énekelgetem. Nekem azért is tetszik ez a foglalkozás, mert új dalokat és mondókákat tanít meg.
Sense
Igen ez nálunk is probléma ezért most próbáljuk leszoktatni róla. Csak fél üveggel kap és helyette inkább picit simizem...még nem tudom bevállik e.
Anikoh
Ezek szerint ő vízből is rengeteget meg tud inni.
Amúgy mi régen amikor még ivott teát (6 hónapos kora körül) Hipp granulátumot adtunk neki. Azt nagyon szerette.
Mesi
Akkor is csini voltál meg most is. Pocak valóban nagyon, de a fenékméretben nem látok különbséget
No és ezt találtam ami a folyadék mennyiségét illeti:
A csecsemők folyadékszükséglete kb. 150 ml/kg/nap.
Egy 9 hónapos csecsemő összes folyadékszükséglete kb. napi 1,2-1,5 liter: ennek fele legyen tejalapú ital (anyatej vagy tápszer), egynegyede egyéb folyadék (pl. gyümölcslé, babavíz, tea), és csak egynegyede származzon az elfogyasztott ételekből (pl. a gyümölcsök folyadék tartalma 60-80%).
Ha teát adunk a babának, akkor ne feketeteával kínáljuk, hanem inkább gyümölcsteával. Készüljön cukormentesen. Ha a baba nem fogadja el, kevés cukorral ízesítsük, de kerüljük a túlzott édesítést!
és akinek ez végre választ ad
Holnaptól írni fogom mennyit iszik, de ezek szerint nincs gond. Nem hiszem, hogy 1,5 l-nél több folyadékot vinne be. Persze, hogy az ételben mennyi van azt nehéz lenne meghatározni, de a többit fel tudom írni.