A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

UH után elfáradtam
Kép

Barátommal Bencével
Kép

Érdeklődés
Kép

Alszi
Kép

rizsimami

igen én szedem a more milket, mivel abba kellett hagynom a teák fogyasztását azt pedig azért mert nagy valószínüséggel allergiás vagyok az édesköményre vagy telítődtam vele...a cicim tiszta kiütés meg elszórva néhány még imitt amott, de rohadtúl tud viszketni és most úgy szedem, hogy egy nap csak kétszer 1 more milk+mindegyik mellé egy 500mg-kálciumot+egyet még éjszakára(alvás közben is tudnék különben vakarózni) :evil: ...kiütések vannak, de legalább nem viszket :?
nekem még a védőnő másik cicibogyit is ajánlott és felváltva szedem az urticával ezt ricinus communistnak hívják,azthiszem
apránként , de folyamatosan nő a tejci mennyisége, egyre többet tud manókám kiszipákolni és közben amit lefejek a másikból odaadom azt is amikor keveset szív ki...én még nem fagyasztgatok, mivel túltermelés nincsen.
Vendég

sziasztok!

gratula a sok kis bátorsághoz! mi jövő kedden megyünk... :S remélem, hogy minden okés lesz, bár a múltkori dokinéni vizitnél is volt nagy sírás-rívás, pedig még szuri sem volt... :( tényleg, babókat nektek kellett lefogni? vagy dokinéni és asszisztens elintézi?

pénteki klub király ötlet, valaki amúgy járt már péntek délelőtt a tranzitban? nem szokott teltház lenni? mármint annyira, hogy nem férünk el babakocsikkal? illetve amíg jó idő van, addig szerintem mindenképpen szabadtéri progi kellene, szóval a kopaszi gát szuper ötlet! (kár, hogy elköltöztünk a XI. kerületből :()

nekem is jó a most péntek! szerencsémre nagyim is ott lakik a környéken, szóval, ha minden kötél szakad, akkor felmegyek hozzá!

jaaa, és szopit hogy oldjátok meg? hiába szép az idő, azért nagyon nekivetkőzni nem gáz? nekem végső soron csak egy mikró kell :P persze én is először szoptatni szoktam!

Niki, hát igen, a 120 az nálunk is lecsúszik, de nem minden etetésnél. ez is olyan fura, hogy mitől elég neki 1x a 90 is, máskor meg még a 120 is alig.

Aproo, nálatok mi a gond a kakival? nem rémlik, hogy olvastam volna... :(

szépek a kislánykák csini ruciban, és otthoniban is! :)

sophie27

pénteken majd megfigyeljük Benivel élőben is őket! ;)

sophie27

NA, megjöttem, Levusnak nagyon fájnak a szuri helyek. Amikor épp nem alszik (nagyon ki van ütve) akkor szegény olyan keservesen sír. Pelusozásnál meg ruciváltásnál meg alig kap levegőt az ordítástól és jól be is pirosodott mindkét combi... :evil: :cry:
Szóval lehet, hogy lesz egy pocsék esténk, éjszakánk.

Panna, a cumi része le tud járni 3 év alatt, ezek a drágák meg 2005 óta nem selejteztek....no comment.

Péntek, meglátjuk, ma negyed 10kor keltett a booklinos futár minket, mert visszaszunyáltunk. A dokihoz meg 10ig lehetett menni. 20 perc alatt összekaptam magunkat, nem volt kispálya.

Zsófi, 5. hetes korától olyan picit nyálkás. A dokinéni közölte, hogy jöjjünk vissza egy hét múlva. MOndtam neki, hogy már 5 hete ilyen, de erre nem reagált. Nem tudom, mi fog változni most 1 hét alatt. Na, majd meglátjuk.
Akkor ezek szerint nálatok is 90 az egy adag? Akkor nem aggódom, mert nálunk is visszaesett, néha 100-120, de főképp 90, viszont naponta 8-9x.
Csak jut neki elég így.
Dokinéni közölte azt is, hogy miért etetem éjjel, kicsit ordítson, 2 nap alatt leszokna. Addig teáztassam.
MOndtam neki, hogy majd 3 hónapos kora után megpróbálom kicsit visszafogni, mondjuk éjjelente egy evésre, de addig nem kínzom. Furin nézett rám. Hát hiába falun vagyunk, itt még mások a bevett szokások. Pl. igény szerinti szopira is furin reagálnak.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

TÖk kivagyok!

APa ugye megy el holnap 3 napra, de most este persze megint céges rendezvényük van, úgyhogy hazaugrott kb 20 percre, és ment is el. RÁadásul kiderült, hogy a kocsi (le van adva műszakiztatni) vagy csak csütörtök este vagy péntek reggel lesz csak kész. Szóvaljól ittmaradunk ketten úgy, hogy nem is igazán tudunk kimozdulni. Tehát amit jól elterveztem, annak lőttek. Azért vagyok legjobban mérges, mert nem tudom, felérek-e így a péntek 10-es talira. Mondjuk ha péntek reggel időben megvan a kocsi, mondjuk 7-kor, akkor igen, de nem lesz sétaglopp az egész. Vagyis reggel etetés, csomagoljak össze, menjünk el a kocsiért, irány Bp., ott mikor odaérek kb megint etetni kell majd. HÁt nem tudom. Legfeljebb a tranzitban tartok egy bemutatót, hogy eszünk mi? címmel.
NA mennem kell mert RÉka ordít. Még jövök, de nagyon kivagyok most bukva. :cry: :cry: :cry:

panna1

Apró!
Levinek jobbulást! Szegényke! Küldök gyógypuszit a piros combikájára.

Jól kibőgtem magam az elmúlt egy órában, Réka is bőgött velem, most végre elaludt. Azt hiszem most kezdek egy kicsit besokallni.
Kitaláltam, hogy jövő héttől eljárok aerobikra vagy úszni, mert így meggárgyulok...

JA! Akik autóval akartok jönni. Most néztem a híradót: NAto csúcs miatt jó nagy dugók várhatók Bp-en. Hű de klassz. :( Még ez is.

panna1

Apró!

É nem tudom. az baj, hogy nyálkás a kakija? Rékáé is olyan.

panna1

Panna,

Réka nagyon anyja lánya, le sem tagadhatnád! :)

Rizsike is tündéri, Liliröl nem is beszélve! Mind olyan szép formásak, hurkásak!

Én egy kicsit elvesztem, mert Regö tegnapig a kórházban volt, ma mentünk ovis társhoz játszani, plusz Imi beszoktatása is ma kezdödött az új oviba, Regöé is a Mini Club-ba, ami olyan elöovi féle heti kétszer, szóval nem unatkozom.
Hétvége is mozgalmas volt, voltunk itteni magyarok 2. és 3. gyerekük keresztelöjén, vasárnap meg a kórházi szobatársam szülinapi buliján.
Holnap megyek egy itteni magyarhoz a lányoknak ruháért, csütörtökön torna és szülöi a suliban...

Megyek is, mert üvölt Döncike. Nem gyözöm tejjel! :)

Jó éjt!

Barbi
Vendég

Panna, fogalmam sincs, van akik szerint baj, van akik rálegyintenek.
Nálunk kb az 5. héttől olyan, amikor a tejci totál megváltozik. Mert addig más hormonok felelősek a termelésért, és tuti van tejci, utána meg elkezd beállni a kereslet-kínálat.
Na, nekünk kb. onnantól a színe sárgás, néha zöldes, de nem vészes, és tudod, ha széthúzom-összetolom a pelust, akkor an pár olyan része a kakinak, ami kicsit taknyos-nyálkás. Nektek is olyan?

Minket visszarendelt a dokinéni, majd jövő kedden megmondom mi lett. Te nem mutattad eddig senkinek?

Sztem nem lehet vészes, mert akkor nem venné ilyen lazára. Folyamatosan azt kérdezgette, hogy miket eszem. Én meg mondtam neki, hogy soroljam az elmúlt egy hónap menüjét? Még 10en vártak utánam szopira, így belátta, hogy ez így nem lenne eredményes. :wink: A tejet kérdezte, én bevallom, a kálcium miatt szoktam inni 4 dl/nap.
MIvel ha iszom, legfeljebb fáj picit a pocija és kicsit kiütéses, de ha nem iszom a kálciumhiánytól én is dúrván fogproblémás/csontritkulásos leszek de ő is. Engem nagyon beijesztettek, hogy muszáj tejet inni, mert a babának is rohadt sokat ártok. Régebben min. 1 litert kellett a szoptatósoknak....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

SAjnos én a mostni péntekre mégsem tudok menni, mert elkezdjük a babamasszázst a rokonunknál ésmivel ingyen mutatja, nincs pofám lemondani. De a többi pénteket pártolom.

Nem tudom ki kérdezte, de nem fázott Zorka, mert kocsival mentünk anyuékhoz és takaró is volt a lújzikán, meg én lehet rosszul teszem, de nem adok rá több réteget, mert kocsival járunk és akko meg beizzad.

Ja nagyon szép rucikat ma láttam az Árkádban a Zara-ban, drágák, de valami tündériek.

Kép
rituspoc

Szia Barbi! Örülök, hogy megvagy. Ezek szerint Regő is jobban van szerencsére....

Apró! Igen pont olyan, ahogy leírtad. Én mondtam dokinéninek, hogy néha büdi is. NA ő az a rálegyintős fajta. Mondta, figyeljek oda, mit eszek, mert annak a függvénye az egész. Azért kíváncsi leszek, neked mit mondanak.
Én tejterméket alig eszek, tejet egyáltalán nem iszok. Lehet, hogy ez a gondunk? Lehet ettől rosszabb RÉka pocifájása? Kalciumot pont ezért szedek pluszban, hogy maradjon még fogam a szopi végére...

panna1

Rizsi! Csenge baba nagyon kis falat!

panna1

Csajok!
Aki beadatta a pneumo oltást, az kérte előre a dokitól, vgy ott a rendelőben is lehet szólni, hogy szeretné?????? Csak mert mi ma megyünk, beszéltünk már róla, de konkrétan nem kértem. Nem szeretnék lemaradni róla, szombaton utazunk!!!!!!!!!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Rita! Nekünk igényelni kellett. Vagyis egy papírt aláírni.
Ha nygon sürgős szerintem megoldják, hogy beadják, (ha a doki más kapott oltóanyagot). Nálunk dokinéni azt mondta, hogy most elsőkörben amit kaptak abból a fokozottan vezsélyeztetett babák, gyerekek oltódnak. Mi vmikor novemberben kapjuk majd.

panna1

sziasztok!

mostanában én is tejezem, 1 bögrét max., de iszom időnként! na nem naponta, de egy héten 3-4x bizti!

kaki! nálunk is szokott ilyen kaki lenni, de ugye mi tápszert is adunk, szóval én eddig arra is gyanakodtam... amúgy a zöld/büdi kaki nálunk is szinte mindennapos, főleg, ha van minden nap kaki!

tegnap beszéltem védőnővel. azt mondta, hogy kb. 1 dl kamillateába tegyek egy teáskanál cukrot, és azt adjam Beninek, mert ez is hashajtó hatású, mert mondtam, hogy mosatnában megint nem nagyon megy az egyedül kakilás... :( nincs már kedvem szélcsövezni, én úgy olvastam, hogy ahhoz hozzá tud szokni, azt pedig semmiképpen nem szeretném! :(

most is ébren van a gyerkőc, bent nyög az ágyikójában! egész hajnalban ment a cirkusz...

Aproo, én a 90et hozzátáplálásnál adom, szóval először szopi, aztán hozzátáplálás! sajnos nincs mindig idegem méricskélni, hogy mennyit szopizott, pedig kellene, mert így fogalmam sincs, hogy mi az ő adagja! van, hogy szopi után a 120nál is üvölt még, de van, hogy a 90et sem issza meg, ilyenkor biztos, hogy más mennyiséget szopizik, bár érzésre nem másabb a cicim, szóval nem érzem, hogy full tele lenne, vagy ilyesmi!

Levinek jobbulást!

Barbi, üdv újra, Regőnek mihamarabbi jobbulást, remélem, hogy ez volt az utcsó betegeskedés idénre már! szegénykémek, sosem "unatkoztok"! :(

Rita, nálunk a dokinéni állítólag minden 2 év alatti gyerkőcnek megrendelte az oltóanyagot, és helyszínen kell aláírni a papírt, hogy kérjük, és aztán kapjuk is!

hát kb. ezek vannak!

ma rendeltem először kajcsit az e-food -ról, kíváncsi leszek, hogy mikor hozzák a kaját, illetve, hogy milyen lesz, bár már korábban kóstoltam, de majd most ismét lemeózom! :)

szép napot mindenkinek!

betegeknek jobbulást!!!!

sophie27

Panna, kitartás. Nincs valaki a közeledeben, aki Veletek lehet, amíg Apa elutazik?Barátnő vagy családtag? Tudom, nem ugyanaz, mintha apa lenne veletek, de hát mégsem lennétek egyedül. A Tranzitos szopi miatt pedig ne aggódj, szerintem leszünk egy páran, akik ott fognak szoptatni. :D

rizsimami

Ja, és köszönöm a dícséreteket a kis hurkás babám nevében is. :)
Kérlek írjatok egy Tranzit címet. Voltam az első talin, de csak nagyjából emlékszem, merre is kellett menni. Ennyit a memóriámról. Az utóbbi időben katasztrófa! :?

rizsimami

Köszönjük a köszöntéseket!

Niki! Iszom a laktoherbet is. Ma éjjel próbáltam követni a te rendszeredet, de ma éjjel persze felébredt a Viki fél háromkor. Na mindegy, ma megpróbálok eljutni a patikába a More Milk-ért.

Én tegnap estére belázasodtam, szerintem hétfőn a gyerek rendelőben szedtem össze valamit. Ma már jobban érzem magam. Nekünk azt mondta a doki néni, hogy Vikinek kétévesen adná be a pneumot, a nagy rohanásban meg sem kérdeztem miért. Cintusnak viszont megvettem, 17e körül volt.

KépKép
jazmin2005

Rizsimami, Bukarest tér vagy mi, de a lényeg, hogy a Kosztolányi térhez van közel, azt kell belőni.

Zsófi, ma hajnalban nálunk is ment a sírás nyöszörgés. Ráadásul Zéti is többször felkelt. Nagyon fáradtak vagyunk mindannyian :( Zsombi a hordozókendőben szunyókál rajtam, másképp nem tud aludni.
Kérdés azokhoz, akik omeós bogyókat használnak: mennyi idő alatt kellene hasson? Mert mi hétfő este kezdtük adni a colocynthist is a chamomilla mellé, de egyelőre csak egyre roszabb a helyzet :( nem tudom próbálkozzak-e még vagy térjünk vissza az Infacolra vagy valami másra???
Vendég

Sziasztok!

Hát tegnap fantasztikus napunk volt. Az éjszakai utolsó etetés után,ami 6h-kor volt,mind a ketten bealudtunk Almával,mert már nem tettem vissza az ágyába és mellettem szunyókált be, 10:15-kor ébredtünk. Így aztán ugrodt az egész de.,de legalább én is tudtam aludni.
Mostanában egészen sokat ficánkol szopizás közben így a vége mindíg az,hogy vagy lehány,vagy bukik egy nagyot ami korábban nem fordult elő.
Nálatok mikor keztek el nyáladzani a babócák,mert Alma már több mint egy hete nyálzik folyamatosan,akkor is,ha éppen nincs az ökle a szájában. Természetesen,ha alszik akkor nem,csak ébrenléti fázisban.
Zsófi! A te példádon tanulva,ma én is kipróbáltam a hajszárítózást és nagyon élvezte. Simán bealudt rajta :lol: amin meg is lepődtem,mert ezt még zene hallgatásnál sem teszi,csak nagyon ritkán.

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Sziasztok!

Eloszor is ezek a penteki talik jo otlet, de sajnos ezen a heten mi sem tudunk menni, mert az egyik baratnom jon hozzank a kislanyaval. De jovo heten mar szerintem tudunk menni. Szerintem amig jo ido van, menjunk setalni nagyokat, ha rosszabb lesz az ido, ugysem fogunk tudni menni.

Csenge: Te hany hetes kortol kezdtel menni a ringatora?
Szuszu: az a konyv tenyleg jo, pont most kaptam meg a nevnapomra - mi is csinaljuk a feladatokat belole minden nap.

Hordozo: Nekunk Chicco van es az eddig bevalt, mar tobbszor voltunk vele setalni. Teszek fel rola kepet mindjart.

Niki, nekunk a Babypoint V3-as bevalt, nalunk befer a kocsiba is, bar nekem nem kell emelgetnem, mert van lift szerencsere. A mozesben emelheto a tamla es eleg nagy is - Laura szeret benne lenni. Nekunk a hordozo is jo meretu meg egyenlore. Szerintem barmilyet is veszel,probald meg kiprobalni a babaval, ha engedik - mert minden baba mas, van akinek az egyik kocsi szuper, a masik meg nem fer bele kenyelmesen.

Rita: Harisnyakat hol vettel? Nagyon csinos Zorka baba, en is kedvet kaptam a kisruhakhoz.

Napirend: Mi este 9 korul szoktunk furdetni, utana alvas 2-3-ig, elalvas egybol, ujra keles 1/2 6 -6 korul, utana megint alvas kb. 1/2 9 - 9-ig. Utana fent szokott lenni Laura, nezelodik, jatszunk egy kicsit, majd bealszik 1/2 - 1 orat. 12 korul eves, utana 3-kor, majd 6-kor. Delutan szoktunk menni setalni, vagy anyuhoz ki a kertbe - kozben szokott aludni, nezelodni, mikor mihez van kedve. Ez igy nagyjabol allando, neha 1/2 - 1 oras csuszasok ide-oda lehetnek.

Panna: en is verezgetek a tablettatol, de inkabb csak olyan pecsetelo jellegu, nagyon minimalis. Az elso egyuttlet nekem is fajt, a masodiknal hasznaltunk sikositot, az mar sokkal jobb volt - de meg mindig fajt egy kicsit. Remelem egyre jobb lesz. :) Csak hat igen, idot nehez ra talalni, amikor nekunk is van kedvunk hozza, meg Laura is eppen alszik...

Szerencsere mi nem szoktunk veszekedni - Toomas nagyon sokat segit amikor itthon van, bar nalunk is az a baj, hogy eleg sok a munkaja es neha kiszamithatatlan, hogy mikor er haza. Probalunk kettesben is valamennyi idot tolteni, megbeszelni, hogy nala is mi volt aznap a munkahelyen, itthon mi tortent. Be szoktunk ulni furodni egyutt a kadba, hetvegeken meg nagyokat setalni es beszelgetni.

Sajnos Laura arca nem javult, sot rosszabb lett, igy el kellett tegnap menni az orvoshoz. Nagyon kedves volt a doktorno, kaptunk egy kremet es ma mar sokkal jobb is. A bukasra is kaptunk egy gelt, es ma mar nem folyik a tej - hatha tenyleg az is jobb lesz. :) Laura egyebkent nagyon jol turte az orvost, meg sem nyikkant - inkabb mosolygott es amikor kifele jottunk es a doki koszont neki, hogy szia - olyan volt mintha integetne. :) Annyira aranyos volt.

Kellemes napot mindenkinek!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Kép Chicco Soft&Dream

Kép Nevetek

Kép Guiness kiserlet - en vagyok a legfiatalabb tancos

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Andi, szorítok, hogy minél jobban beinduljon a tejcsid;
Neked fizetnek kellett a pneumo oltóanyagért? hogy-hogy? most mondták nemrég, hogy ingyenes 2 éves kor alatt...?!

Barbi, örülök, hogy megvagytok Ti is, már nagyon hiányoltalak, persze gondolom, hogy ezer felé jár a fejed 4 gyerkőccel. Remélem Regő már jobban van és nem betegeskedtek most már...

A tegnap éjjelünk picit borult nekünk is;) a 7 órás ébredést nem bírtuk kivárni, ugyanis 5-kor azt vettem észre, hogy Barnus oldala tiszta pisi:( lehet ki kellene próbálnunk másik pelust, mert ez egy párszor már így jártunk:( na szóval én kis naív azt gondoltam, hogy amíg ő békésen alukál, majd én jól átöltöztetem, átpelusozom csendben a félhomályban..... nem is tudom mire számítottam;)
a vetkőzésnél még aludt, de a pelus lekerülésénél felébredt, hatalmasakat mosolygott csendben, gondolta játékidő van....;)
így persze hiába próbáltam hangtalanul visszatenni az ágyba és elaltatni.... nem sikerült... így kénytelen voltam megetetni, bár 5 és 7 óra az már szinte ugyanúgy reggel...

most próbálom fél órákkal tolni az etetéseket, hogy visszaálljon a rend;) eddig sikerrel;)

Rizsi nagyon édes Csenge baba, szépen kikerekedett a kis pofija;)
Barnus is egyre hurkásabb, tegnap mértem, 5410 gramm;) kezd lelassulni a gyarapodás.

sniky

Yuyu!

Nagyon boldog születésnapot kívánok Neked! ;)

sniky

Mazska, köszi az infót;)
Nagyon aranyosak vagytok a képeken;) a Guiness rekord kísérlet hol készült?

sniky

lányok a kenguru mikortól haszálható???

sophie27

Julcsi boldogat! ;)

sophie27

Panna: te voltál tanfolyamon a kendővel? Én most rendeltem egyet elötte,pedig a hugomét használtam és azon gyakorlatoztam,de Alma eléggé nyűgösködött benne. :?
Nektek mennyi időbe telt amíg megszokta? Persze az is lehet,hogy én tettem bele rosszul és azért volt nyünyüge.
sophi: én úgy tudom,hogy 3 hónapos kortól ajánlott,mert akkor már tudják tartani magukat,de volt olyan barátnőm,aki már jóval hamarabb 1hónaposan abban vitte sétálni. Én kipróbáltam Almával,de nem nagyon tettszett neki a dolog.
Nagyon örülök neki,hogy csenge is jó véleménnyel van a ringatóról. Hozzánk a legközelebb csak Salgótarjánban van én januártól szeretném majd vinni Almát akkor lesz 4 hónapos. A honlapon azt olvastam,hogy a legtöbb anyuka e kortól viszi,de vannak akik már 2-3 hónapos kórtol. Ők vannak kevesebben. Nincs ajánlott korhatár megszabva.

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Julcsi! Nagyon sok Boldog Születésnapot!

Én úgy tudom, hogy a hagyományos kenguru 4 hónapos kor felett ajánlott, amiben fektetni is lehet, azt pedig újszülött kortól is. A mi manónk továbbra is után benne lenni :(

Minden baba csodaszép, annyira aranyosak, hogy én is kedvet kaptam egy kép felrakásához...

Kép

Ez Málnus legújabb mutatványa, lebiggyeszti a száját, addig erőlködik, amíg kiprésel egy könnycseppet és várja a hatást....ha nincs eredmény, akkor jön a sírás, zabálni való :D

<
sziszka78
Tolna

Köszi a köszöntést!! Honnan tudjátok, hogy ma van?? ;-)

Sziszka, ne haragudj, de én egyelőre nem merek bevállalni egy pesti utat Apa nélkül, ő meg dolgozik sajnos... De ha rendszeresen lesz tali. akkor majd csak sikerül egyszer részt venni...

Lányok, minden baba nagyon édes :-)

Bocs, hogy ilyen rövid voltam, de nem érek ide, így is már napok óta tervezem, hogy hozzászólok, de mindig csak az olvasásig jutok...

yuyu79

Sziszka, Málnus is nagyon édes még mindig :-) Nem semmi, milyen kis rafináltak már ilyen idősen ;-)

yuyu79

Sziasztok!

Barbi, örülök, hogy előkerültél, már aggódtam értetek, hagyjátok már a hülye betegségeket!!

Rizsi, Csenge baba nagyon szépecske, a kisbarátos kép, nagyon édes!

Lilinek is állandóan nyálkás a kakija, én mondjuk gátlástalanul eszem mindent. Ne tudom mennyire van összefüggésben. De amíg hízik a gyerek, én nem aggódom semmin :)

Rita, Pneumococcus oltást nálunk előre kell kérni. Kaptunk egy kérőlapot és azt kell vinni a majd a 3. hó-s oltásra.

Ti kértek Rota vírus ellenit? 17 ezer per darabja, de mi úgy döntöttünk, hogy megkapja, mert az baromi csúnya betegség. És ha visszük úszni, meg minden felé, akkor tuti elkapná előbb utóbb.

Zsófi, én a Teletál ételfutártól rendelek és nagyon jó és sok a kaja, ketten esszük apával az egy adagot! Sokkal egyszerűbb a dolgom, mióta nem kell főzni.
Kengurut én néha rövidebb utakra használok, de elvileg 3 hónaptól mondják. De ha nem bírok Lilivel és dolgom, itthon is beleteszem. Nagyon praktikus kis cucc. A bababörzén vettem 3 ezerért egy tök jót, előre felé is tud benne ülni, így kilát és nem unatkozik.

Feluca, nyáladzik Lili is, szoktam rá kötni partedlit :) nem tudom mitől van, nem hinném, hogy a foga máris, de hát isten tudja. Holnap meg is kérdem a védőnőt.

Laura is tündéri baba! Már barna a szeme?

Valakinek elkezdett már barnulni a baba szeme? Én úgy drukkolok, hogy Lilinek barna legyen, de egyenlőre csak világosodik a kék.

Yuyu, boldog szülinapot kívánunk!

KépKép
columbine

Hali!

én is csak röviden: Julcsi, boldogat!

Uh: minden rendben, pici vastagodás mitudoménhol, amit majd magától kinő, ha sugárban mindent kihányna, akkor erre lehet gyanakodni, de mondta a doki, hogy sok babánál észre sem veszik. Azért ő leírta a leletre...

Baromira felerősödött a nyálzás, viszont elmúlt a combipirosság, így ma már jobb kedvűek vagyunk.
Kezdünk megtanulni egyedül nézelődni a pihiszékbe, szuper, már vannak 10-15 perceink is öl nélkül, egyre jobb a helyzet. ÍAz esti nyűgi még megvan, de már az sem 3 órás.

Niki, ma mi is 5.20kor döntöttünk úgy, hogy itt az ideje jóreggeltet mondani, aztán, amikor kórházba kellett indulni akkor aludtunk be és végig durmoltunk oda-vissza.
Sajna most éjjel is vagy 6x keltünk nasizni, de csak 2x kapott cicit, amitől viszont sokkal felületesebben szundizott. meg sajnos mostanában 2x is kakil éjjel, ami nagy erőlködéssel és ébredéssel jár.

Ringató: Csenge, tudom, hogy mondtad, de még egyszer kérlek: hol a ringató és mennyi idős kortól lehet vinni? Mert én is mennék.

Luca, örülök a hajszárítónak! Kendőt meg ne add fel. Nekem tegnap érkezett meg a Kozym, még szárad, de holnaptól beleszotatom Levus-Lecsót! Remélem sikere lesz.

Na, nem is lett olyan rövid. :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Most pénteken jó lesz az idő, így a Kopaszi gáton kéne találkozni! Remélem mindenki benne van.

TALÁLKOZÓ:

Október 10.-e péntek, délelőtt 10 óra. A Kopaszi gát bejáratánál
.

KépKép
columbine

Csenge!
Nekem már másnap hatott úgy, hogy előző délután kezdtem el adagolni. Először csak a colot, aztán pár napra rá Aproo hsz-e után a chamomillát is. Esetleg hvj fel egy homeos orvost, mert többféle okból lehet hasfájás, és mindre más szer van. Vannak még más bogyók is hasfájásra. Vagy keress rá a gugliban, több helyen is le van írva, hogy milyen hasfájásra milyen szert adjunk. Nekem ez a kettő vált be, de az idő is nekünk dolgozik remélem, nemsokára itt a 3. hónap vége is.
pajo

Columbine!

A Kopaszi gát itt van közel, remélem, el tudunk menni.
pajo

CSenge, amikor nagyon dúrva volt, mi kaja után adtunk Levinek grip watert és rá 10-15 percre a chamomillát. Nekünk együtt volt hatásos nagyon. Hajrá, nem irigyellek, rohadt egy dolog...
Nálunk két hétig minden szopi után hangosan visítva sírt szegénykém, este meg már a cici sem kellett. :cry:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

http://www.ringato.hu itt vannak a helyszínek és időpontok. Mi Gróh Ilihez járunk a Fonóba.
Zsombi épp ölben is nagyon nyűgös, úgyhogy rövid leszek. Ma ne tegyél le anyu játékot játszunk, de még így sincs igazán nyugi. Csak a délelőtti séta alatt aludt. Lei nem is érti, miről beszélek, mert séta közben egy kis angyal volt, ugye? :D bezzeg itthon. Harmadik napja a férjem jön haza arra az időre amíg elaltatom Zétit, mert 10 percig nem marad el csendben, ha nem foglalkozom vele.
Úgy látszik a colocynthis nem jön be, pedig a leírás eléggé talál. Tud valaki olyan homeós dokit, akit fel lehetne hívni? Vagy elvinni hozzá a gyereket?
Vendég

Végülis nem kapta meg a pneunot, mert nem volt oltóanyag, majd a következő hónapban. Zalánnak én is kértem, de még nem vagyok benne biztos, hogy be is adatom. Úg útálom az oltásokat!!!!
Csanád 5280 gramm, és 62 centi. Éa a legfontosabb, hogy rendesen nő a feje, 39,5 centi, kb. 37-el született. Ez a kis kutacs miatt fontos, hogy a havi kb. 1 centit megnője a fejecskéje.

Niki,
Akartam már írnia babakocsi vásárláshoz, hogy nekem Pe Perego Venezia van, Zaláné volt, és áldom az eszem, hogy ezt vettem meg anno. Úgy utazunk, hogy a kicsi fekszik benne, a nagy meg ül a tálcáján, vagy tud állni is, beépített testvérfellépője van :lol: Nagyon praktikus!

Julcsi!
sok boldogat!!!!

Talira én is mennék szívesen, de szerintem nem jutok el megint :( Még egy csomó elintéznivalóm van a költözésig...

Én ezt a kengurus dolgot nem értem. Az én kengurumra rá van írva, hogy újszülöttkortól lehet használni. Akkor most lehet, vagy nem? Én beletettem már, az utóbbi időben én is kendőzök ha cipelek.Csak útálom hátul a csomóját!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Lányok! Ti sportoltok már valamit? Azt hiszem el kellene kezdeni. Ma rá is vettem magam egy nagy sétára, utána pedig önálló gyakorlatokra, de hát így magamban nem olyan jó.

Ági, milyen volt a torna? 2 hónapos kortól lehet menni, vagy korábban is? Valahol azt olvastam, hogy 2 hónapos kortól ajánlott. Hová is jártok Ti pontosan? Nekem is keresni kellene valamit itt a környéken.

rizsimami

feluca!

Nekem Réka az első 2-3 alkalommal nyűglődött. Most legutóbb a kendőben már elvolt, aludz egyet, ma meg a kenguruban mentünk babamasszázsra, mert nagyon rohantam, és nem volt időm megkötözni a kendőt. azt hiszem kezd hozzászokni. Most odafele menet nézelődött+kómázott, hazajövet kb 2 perc után aludt mint a tej. Úgyhogy szerintem ezentúl nem lesz gond.
Kenguruban azért mertem vinni, mert kb 10perc csak az út. De nagyobb sétára még kendőben vinném.

panna1

Aki még nem vett kendőt, szerintem jó lehet, lehet, hogy benevezek egyre én is :lol:
www.bohem-mama.hu

Csimby,
Lehet, hogy azért mondta a doki, hogy ne borogasd, nehogy bekerüljön vmi fertőzés a baba szervezetébe, végülis az egy kis seb. Legalábbis a tesóm kiskorában kapott arcidegbénulást, és akkor a dokik azt mondták, van rá esély, hogy az oltás miatt, mert akkor kapott egyet, és uszodába vitték őket utána a suliban. Mindenesetre mi azóta gyereket oltás napján nem fürdetünk, úgyhogy ma Csanád is büdin megy aludni :lol:

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Julcsi! Boldog szülinapot!

Rita!
A kendőd milyen méretű? Én kicsit mérgelődök, hogy nem az XXL-est vettem, hanem csak egy XL-est, mert jobban lehet kötni. Vagyis a hátul csomó helyett előre is lehet kötni a csomót úgy, hogy hátul nem dugod át a másikon, hanem csak keresztezed, és előrehozod, és alul megkötöd. Vagyis a baba lába alatt-között csomó. Nekem így sokkal kényelmesebb, de épp csak futi a kendő hosszából. Ha RÉka még nő egy kicsit, lehet, hogy már nem tudom majd így kötni.

panna1

Homeopátiás szerek nem tudom, hatnak-e RÉkánál... Tegnap elég sokat nyűglődött pedig HÉtfő estétől kapja a bogyikat. A colo-t fontos az esti utolsó meg a reggeli első szopinál beadni? Eddig úgy adtam, hogy este a 7-es etetésnél, meg a reggeli 9-10-esnél. 6-kor még homály vagyok ezzel pepecselni. Este meg azért, mert nekünk a 6-9 ig tartó időszak a legnyűgösebb... Szóval elrontom a dolgot vagy sem?

APró! Ugyanúgy lehet a bogyik mellett esetleg espumisan-ozni is?

panna1

Tali azt hiszem rendben. Ha minden igaz holnapra megvan a kocsi, és akkor föltépünk Rékával Bp-re.

Rizsi! Köszi amúgy a biztatást. Már estére javult a hangulatom. Csak apa bejelentése, hogy most megint el kell mennie, az zokon esett. Nincs amúgy gond, tök elvagyok RÉkával. Nem az a baj, hogy ketten vagyunk, hanem hogy megint apa nélkül... Végül is egész nap oda van, csak az estéket kell kibírni nélküle... :?

panna1

Ja, és nagyon édes az a kép Málnusról!

panna1

Kajarendelés: én ettől a héttől rendelek itt Pécsen egy ételfutártól. TÉnyleg egész más. Legalább az ebédem normális, nem olyan, hogy épp amit sikerül. És eszek levest is rendesen. LEhet, hogy így le merem csökkenteni a laktoherbet napi egy filterre. Már kezdek arra gyanakodni, hogy amiatt rosszabbodik RÉka hasfájása az utóbbi időben. Lehet,hogy nekem nincs bajom tőle, de az ő kis szervezete telítődött vele??? Van ilyen?

panna1

Jó sok voltam! BOcsi... :oops:

panna1

Sziasztok

NYugtalan babáknak: http://www.pirulapatika.hu/240057413/be ... s_tabletta

egy másik topikon javasolták anyatejben kell feloldani... esti alvás segítésére hogy ne 4*5*keljen

Panna kitartás!
Hrk örülök hogy nem mnetek tönkre a cuccok

néha én is szoktam kaját rendelni
:lol:

Tegnap esti kép fürcsi elött(dátumot nem állatottam át)

Kép
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: