Sziasztok!
Kriszta és Tünde! Boldog szülinapot nektek!
Memme! Ügyes Melinda a bilivel!
Eni! Remélem hatásos lesz a sóbarlang. Még én se hallottam róla, egészen addig, amíg nem láttam, hogy itt nálunk a Mária bababoltban is épült (?) egy...
Még sokmindent akartam, de lyukas az agyam, bocsi...
Kicsit rólunk: egyelőre minden megy gördülékenyen, de azért ehhez hozzátartozik, hogy még itthon van a párom. Úgyhogy eddig csak fél órát voltam itthon úgy a két csajszival, hogy mindketten ébren voltak. Persze még fogalmam sincs, hogy ez majd hogyan fog menni egyedül...
Az éjszakák jók, első két éjjel óramű pontossággal 3 óránként ébredt Maja, tegnap viszont elaludt 11kor és utána csak 4kor!!! kelt fel!
Ma délelőtt meg már én mentem Lénával a játszótérre, párom a MÁK-ba, Maja álmát meg anyu őrizte itthon.
És szülés:
Azt még írtam, hogy péntek reggel 6tól kb fél10ig 10 perces fájásaim voltak, amik aztán annyira elmúltak, hogy lementünk a parkba, aztán anyuhoz ebédelni, és ott is hagytuk Lénát szombat reggelig (ez már korábban meg volt beszélve). 3 körül értünk haza, amikor megint elkezdődtek a fájások, egyre erősebben, de tök rendszertelenül, 8-15-20 percenként. Ez így ment fél8 körülig, amikor is Marci unszolására beültem egy kád forró vízbe, mondván vagy elmúlnak a fájások, vagy rendszereződnek. Hát, rendszereződtek... Előbb 10percesek lettek, aztán elég hirtelen 7, 5 majd 3...

És erősődtek is, csak forró vízzel a derekamon voltak elviselhetőek. 3/4 9kor "kipattantam" a kádból, és irány a kórház. Közben persze felhívtuk Erikát, aki épp bent volt, mert akkor szült meg egy másik kismamája. 9re értünk be, akkor felvétel (Vida doki

), gyors ctg, majd szülőszoba elfoglalás (középső). Labdán ültem, Marci maszírozott, Erika adminisztrált, fájások majdnem összeértek... 10re beért Tóth doki is, negyed 11kor fel kellett jutnom az ágyra (nem ment könnyen, mert már alig volt szünet 2 fájás között), burokrepesztés, 2-3 fájás, majd 3-4 tolófájás és kint is volt Maja (fél11 után 4 perccel).
Szóval elég gyors volt. Léna 2 éve úgy született, hogy 2x a nyakán volt a köldökzsinór, én végig féltem tőle, hogy megint ez lesz. Hát, Maja túlszárnyalta nővérét... ezzel:
A kórházban töltött 4 nap megint oké volt, csak baromi meleg. Mi egyre fogytunk, mert inkább csak hazaengedések voltak, mint szülések. Péntek éjjel, amikor szültem, 19en voltunk az osztályon, kedd reggelre meg 5en lettünk...
És akkor még néhány kép:
Még a kórházban:
Már itthon:
Ismerkedés:
Beájulás szopi után: