A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Bori Te most tényleg azt hiszed, hogy én ki tudtam mondani??? :lol: :lol: :lol: Pedig még gyakoroltam is... de Kristófnak tetszett és majd' megzabáltam, ahogy próbálta Ő is mondani. :lol: :lol: :lol:

Kép
vkbrigi

Bori
Pelus jóóóó,Balázsnak nagyon tetszettttt

Brigi
emailt megkaptad???(t-onlinera)

majd próbálok jönni még.........

emano/Andi
KépKép
emano

Brigi, írtam vissza privit, nézd meg lécci, kutyadolog miatt.. :lol:
Vendég

Te jó ég, hülyülök! Mire visszaolvastem kiesett kinek mit akartam írni :oops:

Eni
Milyen igaz....Az ember hajlamos mindenfélét gondolni, mikor nagyobb gyerekes szülők fricskáit látja. Aztán ő is nagyobb gyerkes szülő lesz és az anno nem szimpi megoldásokhoz folyamodik,mert belátja, hogy nincs más, vagy egyszerűen mindent nem lehet türelmesen bírni :wink:

Veronikusz & Tünde
Szuper pasikat választottatok :wink: Kicsit irigy :oops: Én romantikus (de melyik csaj nem az :P ). Apuci viszont elég földhöz ragadt :? De persze imádom! Olykor írásba kell adni neki dolgokat :lol:

Annak azért "örülök", hogy más sem látja többet a férjét... :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Biztos hülye vagyok, de ti hogy a fenébe találjátok meg egymást az iwiw-en?

gyerekülés
Kicsit mindig fennakadok ezeken a sztorikon. Nem mondom, hogy soha nem fordult elő, hogy Iván az ölemben utazott egy 5 perces távon :oops:, de mindig levert a víz :roll: Még akkor is, ha természetesen én bekötöttem magam hátul is (amúgy is beszoktam) és úgy fogtam, ahogy a gyerekülés pántjai mennek.
Szóval én akkor akadok ki, amikor vki azzal jön, hogy nekünk sem volt gyerekülés, aztán mégis élünk :x Na ja, de kicsit más volt a közlekedési morál, apa örült, ha ment a kocsi 80-100-at és jóval kevesebb autó futott az utakon. Meg sztem kevesebb alkalom volt, hogy vki úgy utazzon, hogy ő+gyerek(ek), senki más. Persze nem ez az egyetlen oka annak, hogy kell a gyerekülés, én tudom.
Miért nem lehet belátni, hogy ez a jelenkor igenis hasznos találmánya?!

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Renáta
iwiw dolog könnyebb, mint gondoltam, legalábbis kép alapján sok embert illetve gyerkőt megismertem. :lol:
autósülés témában egyetértek veled! bár én is vittem már ölben.. :oops: (dokinénihez menet például gyakran a kocsiban szoptatom meg, mert mindig késésben vagyunk... :oops: - persze ilyenkor nem én vezetek :lol:)
Vendég

Sziasztok!
Férjuramnak sok ilyen jó ötlet van, de ritkán valósítja meg. Aztán meg szégyenkezik, mert tudja, hogy én mennyire imádom a meglepiket.
Hogy mikor megyünk Párizsba, azt nem tudom. nyáron beszéltünk erről, kérdezte, hogy gyerekekkel, vagy nélkülük. Nem tudtam eldönteni, ezért inkább azt mondtam, ne most, amikor a se...ünk is kilóg a gatyából, majd 1-2 év múlva, addig spórolunk rá.
Azóta már tudom, hogy 1. gyerekek nélkül, 2. hülyeség volt azt mondani, hogy ne most. De hogy mi lesz ebből, nem tudom. :)

Borsika
, ezt a merényletet a 2 napja felfüggesztett fogyókúrám ellen! :)

Oszcillokokcinum. asszem.... :roll:

Eni, nem tudom, itt milyen erős a pára. Úgy hívják, hogy sómadrin szoba.

Heni
, remélem, tényleg vége. Végleg.

Memme:
Néha férjem elismeri, hogy nem semmi, itthon a 2 kölökkel, és bizony nagyon is megérti, amikor már ki vagyok. És hogy mennyire elmennék néha inkább dolgozni.

Ja, és persze mindenkinek szuper férje van! De az enyém nekem a legszuperebb. :D

mtunde

Sziasztok!

Kriszta és Tünde! Boldog szülinapot nektek!

Memme! Ügyes Melinda a bilivel!

Eni! Remélem hatásos lesz a sóbarlang. Még én se hallottam róla, egészen addig, amíg nem láttam, hogy itt nálunk a Mária bababoltban is épült (?) egy... :shock:

Még sokmindent akartam, de lyukas az agyam, bocsi...

Kicsit rólunk: egyelőre minden megy gördülékenyen, de azért ehhez hozzátartozik, hogy még itthon van a párom. Úgyhogy eddig csak fél órát voltam itthon úgy a két csajszival, hogy mindketten ébren voltak. Persze még fogalmam sincs, hogy ez majd hogyan fog menni egyedül... :?
Az éjszakák jók, első két éjjel óramű pontossággal 3 óránként ébredt Maja, tegnap viszont elaludt 11kor és utána csak 4kor!!! kelt fel! :shock:
Ma délelőtt meg már én mentem Lénával a játszótérre, párom a MÁK-ba, Maja álmát meg anyu őrizte itthon.

És szülés:
Azt még írtam, hogy péntek reggel 6tól kb fél10ig 10 perces fájásaim voltak, amik aztán annyira elmúltak, hogy lementünk a parkba, aztán anyuhoz ebédelni, és ott is hagytuk Lénát szombat reggelig (ez már korábban meg volt beszélve). 3 körül értünk haza, amikor megint elkezdődtek a fájások, egyre erősebben, de tök rendszertelenül, 8-15-20 percenként. Ez így ment fél8 körülig, amikor is Marci unszolására beültem egy kád forró vízbe, mondván vagy elmúlnak a fájások, vagy rendszereződnek. Hát, rendszereződtek... Előbb 10percesek lettek, aztán elég hirtelen 7, 5 majd 3... :shock: És erősődtek is, csak forró vízzel a derekamon voltak elviselhetőek. 3/4 9kor "kipattantam" a kádból, és irány a kórház. Közben persze felhívtuk Erikát, aki épp bent volt, mert akkor szült meg egy másik kismamája. 9re értünk be, akkor felvétel (Vida doki :lol: ), gyors ctg, majd szülőszoba elfoglalás (középső). Labdán ültem, Marci maszírozott, Erika adminisztrált, fájások majdnem összeértek... 10re beért Tóth doki is, negyed 11kor fel kellett jutnom az ágyra (nem ment könnyen, mert már alig volt szünet 2 fájás között), burokrepesztés, 2-3 fájás, majd 3-4 tolófájás és kint is volt Maja (fél11 után 4 perccel).

Szóval elég gyors volt. Léna 2 éve úgy született, hogy 2x a nyakán volt a köldökzsinór, én végig féltem tőle, hogy megint ez lesz. Hát, Maja túlszárnyalta nővérét... ezzel:

Kép

A kórházban töltött 4 nap megint oké volt, csak baromi meleg. Mi egyre fogytunk, mert inkább csak hazaengedések voltak, mint szülések. Péntek éjjel, amikor szültem, 19en voltunk az osztályon, kedd reggelre meg 5en lettünk...

És akkor még néhány kép:

Még a kórházban:
Kép

Már itthon:
Kép

Ismerkedés:
Kép

Beájulás szopi után:
Kép

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Jaj de szépek vagytok! :D :D :D :D
Vendég

Zsófi
gyönyörűek vagytok :lol: !

emano/Andi
KépKép
emano

Zsófi, nagyon szépek vagytok!
A köldökzsinórt elkértétek? :?: Lehet ilyet?

mtunde

Tünde: lehetett, nemtom, hogy szabályos-e... :oops: :oops: De feltűnt, hogy mi van rajta???

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Zsófi
dupla csomó :oops: ?? :shock:

emano/Andi
KépKép
emano

Hasonlítanak?
Kép

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Andi! nem elég a szimpla? :wink:

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Fúúú,de akkor is durva :shock: :shock:

emano/Andi
KépKép
emano

Hát ezaz... ha esetleg lesz Hármaska, bele sem merek gondolni, hogy ő mit fog odabent kitalálni... először nyakratekeri, aztán megcsomózza, mi jöhet még??? :shock:

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Zsófi,
majd Maja a kákán is csomót keres... :twisted: Gyönyörűűűű Kisbalázs nekünk is megvan :D

Jöttem elújságolni, ma Kisjankónál nothinghiszti, alvás is volt délután(egyszerre mind a kettő!!!), bódogság van...

Heni,
remélem akkor rendbe gyüszöl...

Kép
Kép
paklincs

Jó reggelt!

Szonibaba!
Nekem is volt hogy X évenként átállt már fix időpontra és akkor ahhoz lehetett megint igazítani az órát is, olyan pontosan tartotta az új menetrendet. :roll:

Brigi!
:lol: :lol: :lol: ezen a beszóláson hatalmasat kacarásztam :lol: nem, nem vagyok vele rosszban, csak épp kimerült az elem és még nem vettünk elemet. Feltúrtam a lakást is, de nem találtam elemet, pedig párszor már a fejemet vágtam a falba, hogy PONT MOST NINCS GÉPEM. :oops: Szólok megint a férjemnek, hogy hozzon. :D
Csodagyógyulás meg JUPPPPPPY !!!!!!!!! :D:D:D:D:D

Reni!
Én is anno megfogadtam, hogy ha lesz gyerekem, akkor soha nem fogok üvöltözni, nem fogok rácsapni a fenekére stb, mint ahogy láttam egy-két szülőt. Aztán …. :oops: :oops: :oops: de ha egyszer 20x-ra se csinálja azt, amit szépen kérek tőle. Sőt!! Kata direkt feszíti a húrt és nézi, hogy mikor borul a bili. Néha olyan tehetetlennek érzem magam. :oops: Egy ilyen kis SZAROS úgy fel tud bosszantani. Mindig mondom neki egy-egy ilyen fejleordítás után :oops: , hogy mért kell neki mindig kihoznia a lehető legrosszabb tulajdonságaimat, amikről eddig nem is tudtam, ahelyett, hogy legalább a 10. kérésre SZÉPEN megcsinálná?! Mért kell megvárnia, hogy üvöltsék vele, majd bőgve megcsinálni dolgokat mikor menne az szépen is!!! ÉS MÉG ÉN SE ÉREZNÉM MAGAM SZARUL UTÁNA!!!!! :oops: :oops:

Zsófi!
:shock: :shock: shock: aztaaaaaaaaaa! Ez nagyon brutális!!! Ezt meg hogy a fenébe sikerült neki????? :shock: :shock: shock: megértem az aggódásod!!!
Viszont nagyon szépek vagytok!!!! :D:D:D:D

Heni!
Örülök, hogy „talán” meggyógyultál!!!! :D:D:D Azért én még továbbra is drukkolok!!!!

MSE!
nothinghiszti JUPPPPY!!!! :wink: :wink: :wink:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Zsófi, IGEN, azért a lényeg is feltűnt. :) Tényleg durva. Valahogy nagyon jól csomózta, hogy közben meg kapott mindent, ami kellett. Szerintem ne aggódj, a 3. fiú lesz, és majd ő farral akar kijönni, hogy valami egészen mást találjon ki neked. :D

Veronikusz
, tudom ajánlani a tölthető elemeket. :D :wink:

Paklincs, nem elbizonytalanítás végett, mert nem az a célom, de én tegnap megkérdeztem az óvónénitől, hogy mégis meddig tart ez a bolondéria az ovikezdettel kapcsolatban. Azt mondta, 7 éves koráig, akkor az iskolai őrültség kapja majd el egészen érettségiig. :)
Viccet félretéve, az biztos, hogy ezek a hisztik, kezelhetetlenségek javulnak, de bizonyos rossz szokások, huncutságok meg jönnek, mert ellesi, eltanulja, stb. De majd jön a mi házi szakértőnk, Borsa, és mindent jól elmagyaráz nekünk, hogy megnyugodjunk.

mtunde

Tünde!
a tölthetőink tönkrementek :oops: :D :D azt is kéne venni :D

Izzadás:
mit is mondtatok meddig izzad az ember??? már nem emlékszem. Gondolom nem 6 hétig. :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Zsófi
hát néztem én is ki a szememből, de nem mertem kommentálni, gondoltam, megvárom az okosokat. Ezmeghogylehetséges? :shock: :shock: Átbújt egy hurkon??? Akkor azt még kicsinek kellet, hogy csinálja, és azóta így kapta a kaját?? Nem értem.. Benn mit mondtak? Ez mennyire gyakori?

(és rájöttem, hogy én nem is láttam még köldökzsinórt, azt hittem az sötétszürke.. nem láttam, ahogy Apjuk átvágta a mienket...hüpp hüpp :cry: mi a jó frászt csinálhattam én ekkor??? :shock: )
Vendég

Ja persze, biztos fogtam azt a kis maszatos izét... :oops: :lol:
nadelegközelebb!! :lol:
Vendég

Borsika, sötétszürke, amíg van benne vér, de ezt már kimosták, és betették valami tartósító izébe, hogy megmaradjon.

Legközelebb majd te is vágod el. :D

mtunde

Tünde, Kriszta,
boldog születésnapot kívánunk mi is!!!
!

Martinnak is nagyon sok boldogságot kívánunk 2. szülinapja alkalmából!!

fejfájósoknak remélem megnyugvást hozott, hogy megjött a front... :roll:

Eni,
só-játékplacc, nagyon jól hangzik!!!!!! biztos használni fog!!!

Tünde,
Bene fül??? remélem, a gyógypuszik segítettek!!

Zsófi,
aztaa bukfenc királynő!!!!! :lol:
csodaszépek a lányok, Léna meg olyan nagylány már!!!!

tartósító izé=formalin :lol: minden szürkésfehér lesz benne :wink:

MSE,
nothinghisztihez mi is grattulaaa!!!!!!

Szoni, velkom!!! reméelm, lesz még itt zebrásodás hamar!!!! drukkolunk!!

Gabi,
Te hogy? Pocaklakó? dr hájszunk megnézte a héten vagy csak labor volt?

Heni,
drukkoltunk Érted minden nap!! remélem, rendeződött a hormonzűűűr.. kocsihoz gratulaaa!! sok balesetmentes kilométert!!

nálunk orrfolyás, alvást nyugtalanítja, ringatni kell szegénykémet, de csak jobb lesz mostmár..
ma szerelnek bent a házban, kint alszik babakocsiban, overálban, téli sapkában.... elnéztem a naptárt, szerintem... :shock:

KépKép
Kép
gyuzso

:evil: :evil: szüleimtől kaptam közelgő szülinapomra egy 42-es pizsamát :evil: :evil: oké-oké! Most nem vagyok 52 kiló, mikor 36-osat hordtam, na de 42-est!!!!!! _evil: :evil: a gatya szárán taposok, a felső meg köldökig van szinte kivágva és az ujja meg az ujjaim végéig ér!!!!! Úgy szeretem amikor ilyen FRNAKÓ ajándékot kapok!!! És akkor még tök öreglányos is. :twisted: :twisted: Bezzeg az öcsém meg most kapott kocsit :? Én anno még vezetni se vezethettem a kocsijukat. :oops: :oops: :oops:

és hogy végleg rózsás legyen a kedvem: NAGYNÉNÉM MEG ITT FÜSTJELEZIK AZ ABLAKBA, hogy hívjam fel!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Na most lövöm le magam! :? :roll:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz!
Neeeeeeeeeeee!ne tegyél ilyet, mi lesz velünk Nélküled!
A hőn áhított pizsit tovább kell ajándékozni valamelyik kedves rokonnak :lol:
Ma is voltunk csavarogni családilag A XIII.kerületben voltunk(Zsófi szerintem felétek)...Letykó jól viselte az utat.....
Az éjszaka is jó volt 3:45-kor majd 9-kor evett legközelebb.....
Te!tényleg jöhetne fotó Rólatok :lol:

zsófi!
hogy hasonlítanak e????szerintem egyformák...én nem tudom megkülönböztetni melyik melyik :lol: mindenestre nagyon szép babák mindketten.... :lol: A hurok az etetőcsövön nagyon érdekes, még soha nem láttam ilyet,Szerencse, hogy minden rendben volt...Mit mondanak mikor került oda?????...gondolom még nagyon picike lehetett a Maja amikor produkálta :)

Zsu!
Hatott a homogene...megmaradok...Micának jobbulást!!!

KépKépKépKép
vdorka3

Zsu, Bene egyik füle még hurutos. Kedden újra kontroll.

villő elkezdett intenzíven mindenbe belenyúlni. most épp a gépet babrálja. kikapcs

mtunde

Szonibaba MSE! Mondtam neked, hogy Jankával most nekem is először tán a 35-36. napon lett pozitív a teszt. Sok csajszi bújkál... :wink:

MSE 1, Jankó rulez! Maradjon így. Mifiunk autóban aludt 20 percet, most itt pörög, mint a búgócsiga, én kikészülök. :D

Dorka, szuper, hogy elmúlóban... Homogene mire való? Tudom, hogy beszéltetek róla, de tegnap láttam a dm-ben, és ezen agyalok este óta, hogy akkor az mire is...

Zsófi, betojok a csomón. És szuperédesek a csajok... :D
vbea

homogene9 !torokfájásra való.....nekem is bevált :lol:

KÖLDÖK!Lettinek leesett a csonkja kb 4-5 napja..azóta néha ha tisztába teszem van egy pici odaszáradt alvadt vér a köldökében....ez normális vagy valami nincs rendben??????nem sok de nem emlékszem hogy volt e Berkusznál??????????

KépKépKépKép
vdorka3

Sziasztok Topanyucik!

Ez az idő totál lelomboz.
Éjjel keltünk fél3 fél5 fél7, szegénykémet fél7kor még intenzíven vissza akartam altatni, olyan sötét volt, hogy azt hittem, még écccaka van....nem értettem,miért tiltakozik olyan hevesen :shock:

Annyi mindent akartam....

Zsófi, csomó nagggyyyyooonnnn dúúúúúúrva!

Veronikusz, tényleg gyere képekkel, imádom a fürtöskéidet!

Kisjankó, 0hiszti: szuper!

Betegeknek javulást! Mi megmaradunk, bár még rendesen ugatunk.Levi meg jó erős, el sem kapta, mi meg itt fuldokoltunk!

Fogy a tecim!!!Lehet a betegségtől?
Újra napi8-9x eszünk, kicsit húzós :shock:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Dorka, pici vér nálunk is volt, de ha pár napnál tovább tart, vagy gennyes, akkor már nem túl jó. Addig meg picit fájni fog neki, ha még mindig alkoholozod.Érdemes erősen fújni ecseteléskor. Levi így meg sem érezte,.

Mi a véleményetek a babaúszásról?Mi nagyon szeretnénk menni Budafokra a Campona mellé....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Köszönjük a dícséreteket! :oops:

A csomóról: a gyerekorvos annyit mondott, hogy szerencsés baba, és 176 évig fog élni... Na, ezt azért azt hiszem, nem kívánom Majának. Probléma lehetett volna a csomóból, ha megszorul, de szerencsére elég hosszú volt a köldökzsinór, így ez nem történt meg. És vagy még tényleg egész pici korában csinálta, vagy maga köré tekerte, és a születés során kicsúszott a hurokból, és így keletkezett a csomó. Nekem ez tűnik valószínübbnek. De inkább nem akarok belegondolni... :shock:

Aprooka: mi járunk babaúszni, Kalovits-ékhoz (babauszas.hu), én csak ajánlani tudom! Nyáron baromira látszott a különbség azok között a gyerekek között, akik jártak úszni, és azok között, akik nem. Léna imádta a Balatont meg a kismedencét is, alíg lehetett kirángatni, nem ijed meg, ha elesik, stb.

Dorka: Majának már a kórházban leesett a köldökcsonkja, aznap reggel, amikor hazaengedtek. De most neki is vérzik néha. Szerintem normális, gyakran tisztítjuk alkohollal.
Én arra nem emlékszem, hogy Léna is ennyit kakilt??? Maja minden két szopi között valamikor telerakja a pelust. Ez oké, ugye?

Még annyit, hogy a blogunkon indítottunk egy szavazást, akinek van kedve, jöjjön és szavazzon!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Zsófi, Levi is ennyit termelt az elején....

A Bfoki sztem pont nem a Kalovits féle....az nekünk nagyon messze lenne. Csak az jó???

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aprooka: nekünk mindegyik messze volt, így mindegy volt, hogy hova is megyünk. Nem hiszem, hogy csak az jó, egy barátnőm valahova a Csillaghegyre jár, ahova Ancsa és Barbi is, meg asszem Dóriék is? Ők nagyon szeretik. Szóval biztos van több jó is, utána kell nézni. Szerintem pl. fontos ilyen piciknél, hogy csak babás családok hsználják a medencét.

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Uszi!
Berke is Csillaghegyre járt régen....hétfőtől pedig újra megy a Papával...az is nagyon jó.......Kiváncsi vagyok mit szól majd hozzá így, hogy már nagyobb?!

Zsófi!
Szavaztam.... :lol
Letti is gyakran kakil.....úgy emlékszem Berke ritkábban kakilt többet....úgy nyakig :lol: Letti pedig sokszor kevesebbet....Micsoda elemzések :lol:

Aprooka.....!
Nem gennyes a köldöke ....és nem is fáj neki, mert nem sír ha törölöm alkohollal.Hagyja szó nélkül :) MAjd azért figyelem és köszi....

KépKépKépKép
vdorka3

Zsófi! ez a csomó nem semmi :shock: és tényleg jobb nem belegondolni, hogy mi lett volna ha....De a lényeg! hogy tényleg minden oké lett!!!Jobb ha az ilyet tényleg csak utólag tudja meg az ember :D gondolom Tóth doki is nézett,bár biztos találkozott már hasonló esettel....

Kép
gablaty

Zsofesz! Benci is állandó jelleggel teledobta a pelust, ahogy mondod, minden 2 szopi között, vagy közben... :? Aztán a fogzás időszakában is, aztán egyéves kora körül volt, hogy napi 10 (fogzás, vírus). Na, de azóta mint a BigBen. Felkel reggel, kap tiszta pelust, aztán tele, és ennyi nagyjából egész napra. Szóval Maja tök jól működik.

Dorka, jó, hogy jobban. Bencinek is a kórházban "esett le" a köldökcsonkja, kicsit talán segítettünk is ezen :roll: , szóval nekünk is vérezgetett, pár nap.

Aprooka, jajdeismerős! Jaj, ez a kétóránként kelés. Te hogy vagy? Egy idő után rajtam csak béres csepp segített. De lesz jobb!!!
vbea

Sziasztok!

Zsófi!
Nagyon hasonlítanak egymásra a lánykáid azon a "dupla" képen. Olyan szép, kisimult arcocskája van Majának már a kh-i képen is. Gratulálok hozzájuk.

Aprooka!
Mi jártunk Szonjival a Kalovits-féle uszira kb. 3 évig. Tényleg jó, serettük is, de sajnos abba kellett hagynunk,m ert összeszedtük az uszodaszemölcsöt (vándorszemölcs, ki, hogy ismeri) és nagyon megszenvedtük, mire sikerült megszabadulni tőle (csak azért írom, hogy nem árt erre is odafigyelni, jó alaposan le kell utána zuhanyozni-bár Szonji ennek ellenére kapta el).

Bea!
Köszönöm a bíztatást, de jelentem ma du. megjött :(
Ugyan nem terveztük, de azért kicsit szomorú vagyok, hogy mégsem lett baba (és ha bújkálós csajszi lett volna, annak külön örültem volna).

Szóval egyelőre úgy néz ki, nem leszek "Kútvölgyis anyuka" (bár megyek Vida dokihoz rákot szűrni), így el is köszönök tőletek, minden szépet és jót mindannyiótoknak:
MSE

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok!

Szonibaba
, ha már így sajnálod, asszem előbb utóbb újra látunk itt. :)

Aprooka
, végülis mindegy, milyen módszer, a medence legyen csak családosoké, babáké.

Dorka, akár hetekig is vérezgethet, főleg ha hamar leesik, akkor csinál ilyet. Még egy kis genny is belefér. Csak alkohollal kell kezelni.

Hihetetlen lányom van. Tegnap cipőt kellett neki vennem, ráadásul 19-est, mert a kölcsönkapott szandál 18-asan már kicsi volt, és mivel az udvaron is kikéredzkedik a babakocsiból és a hintából is, inkább kiengedtem, hadd másszon. AHA, ahogy azt elképzeltem, szépen feláll a kezemben kapaszkodva és nekiindul lépegetve. Jobbra-balra dől, ugye még nem tökéletes a koordináció, de mégis. Bene is elég hamar járt, de ez már nagyon durva. :)

mtunde

Tünde: hát csak nem kötözheted le azt a gyermeket! Györgyi Jázmin-ja volt ennyire korán nekiinduló, nem? Tényleg milyen rég nem jelentkezett már.....

Zsófi: vazze, az a csomó.... és csak lestem és nem mertem megszólalni, mert nem is értettem , hogy mi az? Szóval bevártam egy pár hsz-t, nehogy itt beégjek. Úgy néz ki, mint egy köntös kötözője..... Már ilyet is lehet, hogy elkéred tartósítva? És tényleg nagyon hasonlóak a kisnőcik! :lol:

Gyuzso:
köszi :)

Veronikusz: mindig azt hiszem, hogy ez előzőnél durvábbat nem tudsz írni a családodról.... hihetetlenek.....Hogy valaki(k)be ennyi rosszindulat, irigység?????? szoruljon....... és igen KÉP témában egyetértek :lol:

Renáta: h-k-en igyekszem feladni, AJÁNDÉK nem kell csere lemez....

Heni

Kép

Kép
cancan

Zsófi, szavaztam, szerintem könnyű volt, mert előtte mutattál képet Majáról, és az ágynemű elárulta. :) Más nem. :) De amúgy meg ha abból indulok ki, hogy Bene már hasonlított apjára, nagyapjára és rám is... Ki tudja mi lesz Majából?

mtunde

Zsófi
Sztem is olyankok a csajok, mint 2 tojás. Férjem szerint viszont nem is hasinlítanak :shock: Mindegy... pasiból van :lol: Csomó nagyon meredek! 176 év? Csak nem! Tök állat, hogy haza vihettétek üvegben :D

Veronikusz
Családod egy kataszrófa sújtotta övezet :? Még szerencse, hogy ott vannak a csajok és a férjed :wink: Hisztisírvacsinálós dolog meg sajna tök normális. De az is az, hogy az ember sokszor kiborul tőle :wink:

Tünde
Villő nem semmi :shock: Neked meg....hát szóval elég hamar futhatsz utána :lol: Jártunk baba-mama tornára egy csajszival, akinek a fia alig múlt 6 :shock: :shock: :shock: hónapos, mikor elindult! Senki nem irigyelte. És 19-es cipő :?: Jó nagy lábon él :lol:

Heni
Édes vagy! Köszike :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Jó reggelt!

Tegnap elszállt egy irományom és már nem tudom mi volt benne pontosan, bocs ha ismétlem magam. (Bár ez anélkül is megesik... :) )

Zsófi, hát nem is tudom, sose láttam még ilyet "élőben". :shock:
De jó tudni, hogy ilyen is lehetséges.
Gyönyörűek. gyönyörűek. Nem tudom, Maja is olyan kis őzikeszemű lesz-e mint Léna.

Szonibaba, üdv itt, üdva Vida-kismamák között, meg majd üdv a kétcsíkosok között is (ami késik, nem múlik) :)
Láthatnánk Marciról valami premier plánt?

"Letykó"... :)

Veronikusz , most mondjam azt, hogy átveszem a hálóruhát?... :oops: :roll: Bár ez most télleg nagy lenne nekem is, de a következő babánál esetleg, hogy legyen tartalékba...

Tünde, nem panaszkodom én sem Apjára, pontosan tudja hogy milyen meló ez egész nap, amint belép az ajtón este veszi át a stafétát. Mostanában tudom csak megoldani néha esténként, hogy legalább egy húsz perce legyen miután hazaér, addig kint vagyok a lányokkal. De szokta is mondani, hogy a munkatársainak, akiknek nincs gyerekük, pláne kettő kicsi, fogalmuk sincs róla, hogy milyen az, amikor az embernek egyáltalán nincs saját ideje. Egy perc sem. Csak amikor már alszanak.
Szenvedtünk ettől, de lassan könnyebbedik a dolog.

Kép

Kép

Kép
memme

Memme, nem is gondoltam, hogy panaszkodnál, hiszen azért veszi át őket, mert megért téged.

mtunde

Ezen a hétvégén pl. az történt, hogy Apja és Melinda elmentek a nagyszülőkhöz (kb. 150 km). Szombat reggel Apja hazajött, csángáltunk erre-arra hármasban, Eszterrel. Úgy volt, hogy este visszamegy, de későn értünk vissza Kmétre, és Melinda egyedül csinált végig úgy egy estét, hogy mostmár az apja SEM volt ott. Megbeszéltük anyósomékkal, hogy ha vigasztalhatatlanul sírna, akkor telefon, és megyünk. Melinda nem sírt, nem is gondoltam, hogy fog. Én persze igen, hiába tudtam, hogy ez így van rendjén. Pénteken elaludni sem tudtam, bőgtem egy sort este. Mert ugye mi együtt alszunk. Melinda egyébként a nagyszülőkkel alszik, amikor ott van náluk, sosincs gond.
Ez nekem volt gond, érzelmi. Ritkán volt eddig ilyen. Péntek este annyira hiányzott, hogy a hasamban éreztem, mint amikor a kórházban a sárgulás miatt utolsó este pár órát a lámpa alatt volt. No, akkor aztán megtapasztalhattam, hogy nem csak ő van rám utalva, hanem én is őrá.
Függetlenségre akarom nevelni, hogy nélkülünk is boldoguljon. De nekem volt gyerekkoromban néhány rossz élményem, amikor otthagyott anyám minden szó nélkül (pl. elment kirándulni napokra), a nagymamám már nem élt, másban pedig nem bíztam. Tudom, hogy ezt nem szabad átvetíteni, itt ilyenről szó sincs. De emiatt is van, hogy nekem őróla nehezebb lesz leválni, mint neki rólam. (És még amiatt, hogy én nem tudtam őt/őket kire hagyni, szinte folyamatosan vele/velük vagyok két éve.) És bár számtalanszor fakadok ki, hogy jaj, legalább egy félórát hadd legyek már egyedül, meg kell tanulnom tőlük távol is újra létezni.

Hát ez volt/van velünk a hétvégén. A vasárnap további részében élvezem a majdnem-egyedüllétet Eszterrel (jó átmenet egyébként), Apja elment kikapcsolódni.

Kép

Kép

Kép
memme

Jaj, ez a "nem panaszkodom" csak afféle szófordulat volt. :)

Kép

Kép

Kép
memme

Még azt akartam mesélni, hogy Villő és Eszter tényleg nagyon egyformán nyomják. :) Kicsit tartok is tőle, hogy mit csinálok, ha Eszter is menni fog segítség nélkül és nem fogja tűrni a babakocsit. Ketten három felé fognak szaladni? Egyébként Melinda megáll a zebránál meg a pirosnál, de volt egy félév, amíg ez nem volt, és ugye Eszternek ez most fog eljönni, áadásul a téli latyakban. Melindával egyébként azt csináltuk, hogy tolta a babakocsit. Remélem, Eszter is hajlandó lesz rá.

Kép

Kép

Kép
memme

Sziasztok!

Levi hajnali 4 óta már 4x evett, de nagyon sokat.
Most várom, hogy mit kezd vele a pici gyomra, de ha egyszer ilyen kis éhenkórász.
Nekem legalább még egy cici kéne azt hiszem. :wink:

Villő tünemény és szuper hogy már talpal!

BAbaúszásokat köszi, akkor még rágódom.
Azt tudom, hogy a kismamatorna is abban a medencében van, de sztem hétközben nem üres, beleengedik a gyerekeket, az a kérdés, hogy amikor péntek-szombat éjjel megtisztítják, akkor másnap beleengednek-e bárkit, vagy akkor tényleg megvárják a babaúszás végét. Majd rákérdezek.

Szonibaba, ne menj el, inkább mutass tényleg képeket!

Eni, most egész jól, mert röviddel ezelőtt keltem, igaz, hogy éjjel is most 2-3 óránként kelt, de legalább 10tól fél10ig nyomtuk egy másfél órás reggeli kávészünettel (malátakávé)

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aprooka!
És tegnap milyen napotok volt? Mert Peti tegnap alig evett, ma viszont már úgy bezabált háromszor, hogy én is féltem a pociját.
Milyen malátakávét iszol és hol vetted? Én csak MACI kávét találtam valahol, azt iszom, hogy legalább az illúyió meglegyen és valami maláta is legyen benne tejserkentésileg.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: